Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 98-05-29

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/05/1998


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Εσωκομματικά ΠΑΣΟΚ
  • [3] Οικονομική πολιτική
  • [4] Ιονική
  • [5] Εξοπλισμοί
  • [6] ΝΑΤΟ-Βαλκάνια
  • [7] Ελληνοτουρκικά
  • [8] ΙΚΑ
  • [9] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [10] Ιονική Τράπεζα - Εργαζόμενοι - Απεργία

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η πώληση της Ιονικής και οι αντιδράσεις των εργαζομένων, οι εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Εκδότης: Κ. Μήτσης): Πέφτει ο φόρος για τα ακίνητα. "Τρώγονται" στο υπ. Οικονομικών για την αποτυχία.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Εκδότης: Δ. Ρίζος): Τέρμα στο φόρο για τα ακίνητα. Δήλωση του Κ. Καραμανλή στην Εφορία Βύρωνα.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Σκοτεινή η κυβέρνηση Σημίτη καταγγέλει ο πρόεδρος της ΝΔ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Γιατροί-μαϊμούδες στα Ιατρεία Αθήνας-Επαρχίας. Εκτεταμένη έρευνα διέταξε το ΙΚΑ.

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Μυστικός δείπνος 11 βουλευτών του Ακη. Ρήγμα στο Τσοχατζοπουλικό στρατόπεδο.

    Η ΑΥΓΗ: Αρχισε το παζάρι για την Ιονική. Μισοτιμής θέλει να την πάρει η Τράπεζα Πίστεως.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 1.100.000 μισθό στον οδηγό του τ. διοικητή. Ληστεία στην Εθνική Τράπεζα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ασφυξία στην αγορά. Χωρίς χρήμα έμειναν χιλιάδες επιχειρήσεις.

    ΕΘΝΟΣ: Πάγωσε ο κόσμος. Η πυρηνική απειλή επιστρέφει...

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Εκκλησία και κράτος "τούτο εστί το σώμα μου".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Σενάριο πολέμου με εμπλοκή της Ελλάδος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δέσμευση Καραμανλή: ΦΑΠ τέλος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΠΑΣΟΚ κατά ΠΑΣΟΚ. Το μέτωπο της εσωκομματικής διαμάχης διευρύνεται.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Καταργείται η δήλωση Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Αλλάζει ο τρόπος προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα.

    ΕΣΤΙΑ: Ερριξε το γάντι στην Ιονική. Σαφείς οι προθέσεις της Πίστεως για εξαγορά.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Συνεχή διαβούλια στο ΠΑΣΟΚ και πλήρης σύγχυση στην κυβέρνηση με πολιτικό καταλύτη την Ιονική...

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αδιέξοδο στην Ιονική Τράπεζα. Συνέχιση της απεργίας με κάλυψη ΟΤΟΕ αποφάσισαν οι εργαζόμενοι.

    ΤΑ ΝΕΑ: Νέο σήμα και μπλόκα για τους καταλύτες ΙΧ. Ετοιμο το σχέδιο νόμου.

    ΝΙΚΗ: Ανταρσία Σημιτικών. Επιστολή - βόμβα 50 βουλευτών στον πρωθυπουργό.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κατακραυγή για τον κυβερνητικό αυταρχισμό.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η Θεσσαλονίκη είναι παντοτινή.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Το κλειδί της λήθης. Η Θεσσαλονίκη κατέστη τόπος μνήμης και συμφιλίωσης.

    [2] Εσωκομματικά ΠΑΣΟΚ

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τονίζει οτι "ιδιαιτέρως κρίσιμη - αν όχι αποφασιστική - θεωρείται η σημεδρινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στην οποία ο κ. Σημίτης αναμένεται να θέσει ευθέως το μείζον πολιτικό (και εσωκομματικό ) πρόβλημα που ανακύπτει με αφορμή την Ιονική".

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει οτι "αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις των νέων βουλευτών που πρόσκεινται στο "εκσυγχρονιστικό μπλόκ". Εντός των ημερών οι "εκσυγχρονιστές" της Βουλής θα στείλουν επιστολή - "βόμβα" στον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη. "Εδώ κινδυνεύουμε να καταρρεύσουμε χωρίς να ηττηθούμε" αναφέρουν χαρακτηριστικά στην επιστολή μέσω της οποίας επιτίθενται αφενός στο πρωθυπουργικό περιβάλλον κατηγορώντας το οτι "οδηγούν τον Κ. Σημίτη σε λανθασμένες επιλογές" και αφετέρου στην εσωκομματική αντιπολίτευση για "υπονομευτικές κινήσεις".

    Επίσης σύμφωνα με την ΑΘΗΝΑΪΚΗ, "σε "Μυστικό Δείπνο" (στο Παγκράτι) έντεκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (προσκείμενοι στην τάση του Α. Τσοχατζόπουλου) διαπίστωσαν (μετά απο ανταλλαγή των εμπειριών τους μέσα απο τους ψηφοφόρους τους ) οτι " η κατάσταση δεν πάει άλλο και σχεδόν είναι μη αναστρέψιμη" για το ΠΑΣΟΚ ( με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η επανεκλογή όχι μόνο των συγκεκριμένων βουλευτών αλλά σχεδόν της πλειοψηφίας του κυβερνώντος κόμματος). Εκτίμησαν οτι η μέχρι σήμερα στάση του Α. Τσοχατζόπουλου "υπήρξε θετική" με αποτέλεσμα να αναστρέψει την "αρνητική εικόνα" που είχαν καταφέρει τα προηγούμενα χρόνια να "πλάσουν" γι αυτόν οι "αντίπαλοι" του αλλά όπως ειπώθηκε "αυτό πλέον δεν αρκεί".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τονίζει οτι "παραμένει ανοιχτό και διευρύνεται το εσωκομματικό μέτωπο στο ΠΑΣΟΚ. Συνδικαλιστές που πρόσκεινται στην εσωκομματική αντιπολίτευσης δηλώσουν οτι θα επιχειρήσουν να ανατρέψουν την ήπια γραμμή που ακολουθεί η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ και να ζητήσουν σκλήρυνση κατά των ιδιωτικοποιήσεων. Βουλευτές των δύο πλευρών (εσωκομματική αντιπολίτευση και εκσυγχρονιστές) συγκρούονται με αφορμή τη διαφημιστική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ. Και παραμένει το αγκάθι της Ιονικής, με ανοιχτό το ενδεχόμενο επέμβασης των ΜΑΤ για να λειτουργήσει το μηχανογραφικό".

    Σύμφωνα με την ΑΚΡΟΠΟΛΗ, "πυκνώνουν οι πληροφορίες και στενεύει ο κλοιός γύρω απο το Μέγαρο Μαξίμου και τις υπόγειες σχέσεις του με τα διαπλεκόμενα. Η λαϊκή δυσφορία μεγαλώνει, ενώ την ίδια στιγμή εκδηλώνεται ανοικτά η στήριξη που παρέχουν στον κ. Σημίτη εκπρόσωποι των οργανωμένων συμφερόντων".

    [3] Οικονομική πολιτική

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει οτι "δύο βασικές επεμβάσεις στο φορολογικό σύστημα ετοιμάζει για το 1999 το υπ. Οικονομικών: πρώτον, καταργείται η δήλωση Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και, δεύτερον, αλλάζει ο τρόπος προσδιορισμού της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων".

    [4] Ιονική

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει οτι "πρωτοφανή κρίση ρευστού αντιμετωπίζει η αγορά και χιλιάδες επιχειρήσεις βρίσκονται κυριολεκτικά στα όρια της επιβίωσης. Οι απεργίες στις τράπεζες - και ιδίως στην Ιονική- έχουν παραλύσει το εμπόριο και ειδικά οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμα και στις υποχρεώσεις προς τους υπαλλήλους τους. Μέγα θέμα έχει δημιουργηθεί και για τους συνταξιούχους οι οποίοι έχουν μείνει χωρίς χρήματα".

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει οτι "αίσθησιν έχει προκαλέσει το χθεσινον δημοσίευμα των "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς " που φιλοξενεί δηλώσεις του προέδρου της Αλφα Τραπέζης Πίστως, κ. Γιάννη Κωστοπούλου δια των οποίων επιβεβαιώνει την πρόθεσίν του περί εξαγοράς του 51% της Ιονικής Τραπέζης".

    Αντίθετα η ΑΥΓΗ αναφέρει οτι "ένα ...κομμάτι ψωμί φαίνεται οτι είναι διατεθειμένος να προσφέρει ως αντίτιμο για την αγορά της Ιονικής Τράπεζας ο ιδιοκτήτης της Αλφα Τράπεζας Πίστεως Γ. Κωστόπουλος. Ο κ. Κωστόπουλος σε συνέντευξή του που δημοσιέυθηκε προχθές στους Financial Times δήλωσε οτι είναι διατεθειμένος να πληρώσει αυξημένο τίμημα αναλογικά με τη λογιστική αξία της τράπεζας, η οποία για το 51% των μετοχών που θα διατεθούν ανέρχεται σε 90 δισεκατομμύρια δραχμές".

    [5] Εξοπλισμοί

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν οτι "σε τεχνολογικό άλμα προχωρούν οι ναυπηγικές βιομηχανίες στην Ελλάδα με την απόφαση του υπουργείου Αμυνας να κατασκευαστούν στα ελληνικά ναυπηγεία τα νέα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού. Η απόφαση για την αγορά των υποβρυχίων θα ληφθεί απο το ΚΥΣΕΑ εντός του Ιουνίου και όπως δήλωσε χθές ο κ. Τσοχατζόπουλος μαζί θα εγκριθεί και η αγορά φρεγατών τορπιλακάτων, κορβετών, πετρελαιοφόρου, κανονιοφόρων κα. Η ανάθεση όλων των προγραμμάτων θα γίνει, όπως είπε ο υπουργός εντός του 1998. "Βιαζόμαστε να προχωρήσουμε", είπε ενώ εξήρε την απόδοση των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας για την ταχύτερη παράδοση των αρματαγωγών που ναυπηγούν".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει οτι "σε περίπου 20 μήνες απο σήμερα, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, επιτυγχάνοντας το ρυθμό εργασιών θα έχουν παραδώσει στο Πολεμικό Ναυτικό 3 αρματαγωγά, ανοίγοντας έτσι καινούργιους ορίζοντες στη συνεργασία τους με τις Ενοπλες Δυνάμεις".

    [6] ΝΑΤΟ-Βαλκάνια

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει οτι "απόφαση -πρόκριμα για οικονομικό και στρατιωτικό "στραγγαλισμό" της Σερβίας, με ο,τι αυτό συνεπάγεται για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα, έλαβαν χθές οι 16 υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ ενώ ο Θεόδωρος Πάγκαλος περιορίστηκε στην προσφιλή τακτική της ..εκ των υστέρων αποστασιοποίηησς. Ταυτόχρονα όμως το ΝΑΤΟ χρίζει επίσημα πλέόν "προπύργιά " του στα νότια Βαλκάνια την Αλβανία και τα Σκόπια, η αμυντική θωράκιση των οποίων με στρατιωτικό προσωπικό και οπλισμό της Συμμαχίας είναι πλέον θέμα χρόνου. Τα σχέδια αυτά δεν θα έπρεπε να αφήνουν αδιάφορη την Ελλάδα, που επίσης με τη σειρά της περιχαρακώνεται απο αμφιβόλων προθέσεων "ΝΑΤΟϊκά προτεκτοράτα" όπως η Αλβανία και τα Σκόπια. Στην πράξη, δηλαδή κόβεται στα δύο ο κάθετος άξονας Αθήνας - Βελιγραδίου. Και με τους ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες σε ρόλο "χωροφύλακα" είναι βέβαιο οτι στην απολύτως ορατή περίπτωση επιβολής νέων οικονομικών κυρώσεων είς βάρος της Σερβίας δεν θα μπορεί να περάσει "ούτε κουνούπι" απο το ελληνικό έδαφος προ τη φίλη, σύμμαχο και ομόδοξο χώρα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει οτι "χωρίς να λάβουν καμία απόφαση βραχυπρόθεσμης επέμβασης οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ που συνεδρίασαν χθές στο Λουξεμβούργο αποφάσισαν να σφίξουν τον κλοιό γύρω απο το Κοσσυφοπέδιο και να διαμηνύσουν στον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς οτι αν η κρίση επιδεινωθεί τότε η στρατιωτική επέμβαση είναι το πιθανότερο ενδεχόμενο".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ, "τα σενάρια του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ για ενδεχόμενη εμπλοκή της Ελλάδας σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης. Η επιθυμία της Τουρκίας να καταστεί ουσιαστικός παράγοντας, μέσω της συμμετοχής της σε στρατιωτική δύναμη του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και κατ'επέκταση στην Ευρώπη. Η αποτυχία της ελληνικής πολιτικής να δημιουργηθεί βαλκανική ειρηνευτική δύναμη, καθώς και οι αμερικανικές ασκήσεις στην περιοχή των Σκοπίων, που στόχο έχουν την αμερικανική στρατιωτική εγκατάσταση στο Κόσοβο δίνουν την εικόνα πυριτιδαποθήκης στην περιοχή".

    [7] Ελληνοτουρκικά

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει οτι "ιδιαιτέρως κρίσιμες, χωρίς όμως αν αναμένονται απο αυτές εξαιρετικά αποτελέσματα, θα είναι οι διαδοχικές συναντήσεις που θα έχει σήμερα στο περιθώριο της υπουγικής συνόδου του ΝΑΤΟ στο Λουξεμβρούργο, η Αμερικανίδα υπουργός των Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ με τον Ελληνα και τον Τούρκο ομόλογό της κκ Πάγκαλο και Τζέμ αντίστοιχα. Μέσω των συναντήσεων αυτών, η αμερικανική πλευρά, αναμένεται να επιχειρήσει έναν απολογισμό πεπραγμένων απο τα δύο μέρη, αλλά και να θέσει για κόμη μια φορά επί τάπητος το θέμα της εφαρμογής Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) στο Αιγαιο".

    Το ΕΘΝΟΣ υπογραμμίζει οτι "αποφασισμένη να παρέμβει ενεργά για την εκτόνωση της έντασης στο Αιγαίο και να υποστηρίξει με κάθε τρόπο την προσπάθεια της Τουρκίας για αλλαγή των αποφάσεων του Λουξεμβούργου φέρεται η Ουάσιγκτον και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η συνάντηση που θα έχει το απόγευμα η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ κ. Μ. Ολμπράτι με τον Τούρκο ομόλογό της Ι. Τζέμ και τον Θ. Πάγκαλο στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Λουξεμβούργο".

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (εκδότη Δ. Ρίζος), "προσπάθεια χρονικής και τοπικής επέκτασης της εφαρμογής των ΜΟΕ στο Αιγαίο καταβάλλει η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών κ. Μ. Ολμπράιτ με σειρά διπλωματικών της κινήσεων προς την Ελλάδα ακι την Τουρκάι, ενώ η κυβέρνηση απέκλεισε χθές το ενδεχόμενο συνάντησης των πρωθυπουγών κκ Κ. Σημίτη και Μ. Γιλμάζ στη Γιάλτα. Το κλίμα που επικρατεί απο χθές-και αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα το πρωί - στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Λουξεμβούργο - δείχνει οτι η Ουάσιγκτον αγωνιά για το ενδεχόμενο σοβαρής έντασης στο Αιγαίο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες".

    Κατά τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (εκδότη Κ. Μήτση), "το μέγα ζητούμενο για την Τουκία είναι να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους μας να πάρουν πίσω τις ξεκάθαρες πολιτικές προϋποοθέσεις που ετέθησαν στηνπροηγούμενη Σύνοδο του Λουξεμβούργου. Στην προσπάθειά της αυτή έχει ένα σίγουρο σύμμαχο: την Ουάσιγκτον. Στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ που συνεχίζεται σήμερα, οι πιέσεις δίνουν και παίρνουν εκατέρωθεν. Οι μεγαλύτερες ασκούνται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, προς την ελληνική αντιπροσωπεία. Της προτείνεται να κάνει τα "στραβά μάτια" προκειμένου να ξεχαστούν οι πολιτικοί όροι και να αποκατασταθούν οι ευρωτουρκικές σχέσεις. Η απόφαση της Αθήνας όμως είναι να μην κάνει βήμα πίσω".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υποστηρίζει οτι "η ελληνική κυβέρνηση, ενδίδοντας στην αμερικανική πίεση ήταν αυτή που άναψε το "πράσινο φώς" για την πραγματοποίηση των "ενοχλητικών" τουρκικών ασκήσεων νότια της Κρήτης. Απο έγγραφα, των οποίων το περιεχόμενο είανι σε γνώση του "Ρ" αποδεικνύεται πως η σχετική πίεση προς την Αθήνα ξεκίνησε στις 24/4 στην έδρα της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια των συζητήσεων μεταξύ των Μονίμων Αντιπροσώπων των δύο χωρών".

    [8] ΙΚΑ

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει οτι "γιατροί-μαϊμούδες υπηρετούν στο ΙΚΑ. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα οι κεντρικές υπηρεσίες του ιδρύματος έχουν ξεκινήσει ένα "κυνήγι" σε όλα τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ στην Αττική και στην επαρχία για τη "σύλληψη" των γιατρών -μαϊμούδων".

    (Γ.Π.)

    [9] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι εξελίξεις στην Ιονική, οι εκτιμήσεις για την πορεία του πληθωρισμού τον Απρίλιο, οι δηλώσεις Καραμανλή για την κατάργηση του ΦΜΑΠ, η επικείμενη ιδιωτικοποίηση των ΚΑΕ (Duty Free) και η άνοδος τιμών κατα 1,03% στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΓΕΝΙΚΗ Δημοπρασιών: "Εκρηκτικό τοπίο για την Ιονική - Οξύνεται η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και συνδικάτων".

    ΕΞΠΡΕΣ: "Σβήνουν οι ελπιδες για την ΟΑ ενώ ο υπ. Μεταφορών περιμένει την πρώτη έκθεση για την πορεία της εξυγίανσης".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Το ρήγμα...50% "όχι" στην απεργία - Οι μισοί υπάλληλοι της Ιονικής προσήλθαν στην εργασία τους χθες".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Προχωρούν μετ'εμποδίων οι διαδικασίες για την Ιονική".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ιονική: Βρίσκεται η τιμή απομακρύνεται η λύση - Για "πραγματική αξία" της Τράπεζας μιλάει τώρα η Πίστεως".

    [10] Ιονική Τράπεζα - Εργαζόμενοι - Απεργία

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναφέρει ότι: "Τη συνέχιση της απεργίας, με την κάλυψη της ΟΤΟΕ, αποφάσισαν χθες οι εργαζόμενοι της Ιονικής Τράπεζας, σε μια ιδιότυπη γενική συνέλευση που έγινε έξω από το μηχανογραφικό κέντρο της Τράπεζας στην "σκιά" των ΜΑΤ. Οι εργαζόμενοι, διευρύνοντας το διεκδικητό πλαίσιο, ζητούν εκτός από την ανάκληση της απόφασης για πώληση, την αποπομπή του διοικητή της Ιονικής κ. Χ. Σταματόπουλου".

    (Ι.Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Friday, 29 May 1998 - 13:20:29 UTC