Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 06-01-23

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΜΕ ΑΛΥΣΙΔΕΣ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
  • [02] Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
  • [03] ΚΟΠΗ ΠΙΤΤΑΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ
  • [04] ΑΡΧΙΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
  • [05] ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ "Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ"
  • [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - «Ο ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΗΣ»
  • [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ -ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ»
  • [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ»
  • [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - «ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ»
  • [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - «ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΙΝΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ»
  • [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΑ
  • [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
  • [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ
  • [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΤΑ 10 ΠΡΩΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ "ΘΗΣΕΑ" ΚΑΙ
  • [15] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ

  • [01] ΜΕ ΑΛΥΣΙΔΕΣ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 23 Ιανουαρίου 2006 (17:22 UTC+2)

    Με αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω των χιονοπτώσεων, διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλά σημεία του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου της Μακεδονίας. Το χιόνι έκανε την εμφάνισή του ακόμη και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ξαφνιάζοντας ευχάριστα τους κατοίκους της ενώ το θερμόμετρο έπεσε στους 2 βαθμούς Κελσίου. Κλειστός, όπως κάθε φορά που σημειώνεται χιονόπτωση, έμεινε από το πρωί ο δρόμος Αγίου Βασιλείου- Χορτιάτη.

    Στο νομό Ημαθίας, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Κοζάνης μέσω Καστανιάς, στην Πιερία, με αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση προς την Ελασσόνα και τα χωριά που βρίσκονται στις πλαγιές του Ολύμπου όπως και στο οδικό δίκτυο της ορεινής Χαλκιδικής.

    Αλυσίδες χρειάζονται επίσης τα οχήματα που κινούνται στην εθνική οδό Εδεσσας- Φλώρινας, στο ύψος του Αγρα, στην εθνική οδό Φλώρινας- Καστοριάς μέσω Βίγλας και στην επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς μέσω Βιτσίου, σ΄ ολόκληρο το επαρχιακό δίκτυο των νομών Κοζάνης και Γρεβενών καθώς και στο δρόμο Καστοριάς- Ιωαννίνων μέσω Νεστορίου.

    Εξαιτίας του παγετού, οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες και σε όσους κατευθύνονται στα χιονοδρομικά κέντρα της Μακεδονίας.

    [02] Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

    Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2006 (16:29 UTC+2)

    Τη στρατηγική της ΝΔ στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, περιέγραψε σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

    Επιδιώκουμε την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, ανέφερε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει πάρει σοβαρές πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις οικονομικές της δυνατότητες.

    Εξείδικευσε δε λέγοντας ότι αποδίδονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πόροι που είχαν παρακρατηθεί στο παρελθόν και ρυθμίζονται τα χρέη της.

    Ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε ως σημαντική τομή την ανάδειξη δημάρχων και νομαρχών απο την πρώτη Κυριακή με 42%.

    Αναφερόμενος στην στρατηγική της ΝΔ για την εκλογική μάχη, είπε ότι είναι η στρατηγική του σύγχρονου κοινωνικού κέντρου, που σημαίνει εμπιστοσύνη στους πολίτες και άνοιγμα σε ολόκληρη την κοινωνία.

    Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών και γιαυτό τον πρώτο λόγο έχουν οι τοπικές κοινωνίες.

    Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι εκλογές είναι υπόθεση πολιτική, αυτό, όμως, δεν σημαίνει κομματικοποίησή τους.

    Είπε ακόμη ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα στηρίξει αποκλειστικά κομματικούς υποψηφίους.

    Ανέφερε ότι αυτά είναι σαφεις πολιτικές επιλογές, απολύτως συνεπείς με τη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης.

    Πρόσθεσε ότι το θέμα των δημοτικών εκλογών είναι επίκαιρο και ώριμο και η συζήτησή του, που ξεκίνησε σήμερα, θα συνεχιστεί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ την επόμενη Κυριακή.

    Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου για την επίσκεψή του στην Κίνα, λέγοντας ότι ήταν ένα αποδοτικό ταξίδι, ότι έγινε καλή δουλειά προετοιμασίας και ότι η Κίνα είναι έτοιμη για υψηλή συνεργασία με άμεσα αποτελέσματα.

    Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στη Συνταγματική Αναθέωρηση, λέγοντας ότι στόχος είναι να τηρηθεί το συμβόλαιο με τους πολίτες για ένα ευρύ μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα.

    Οι πολίτες μας ζητούν να αλλάξουμε πράγματα και αυτό θα κάνουμε ανυποχώρητα, τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι επιδιώκουμε ένα κράτος σύγχρονο, αποδοτικό και φιλικό για τους πολίτες.

    Ο μετασχηματισμός του κράτους, υπογράμμισε, βοηθά την οικονομία να γίνει πιο ανταγωνιστική, περιορίζει τις δημοσιονομικές ανισομέρειες και ενισχύει την προσέλκυση επενδύσεων.

    Χρέος μας είναι ένα ευρύ, τολμηρό, πρόγραμμα αναθεώρησης, ανέφερε ο κ. Καραμανλής και σημείωσε ότι ανοίγουμε τον ευρύτερο δυνατό διάλογο και επιδιώκουμε τη μέγιστη δυνατή συνεννόηση και συναίνεση.

    Εξήγησε ότι η κυβέρνηση θα κάνει διάλογο με κόμματα, φορείς, την επιστημονική κοινότητα και όλους τους πολίτες, όχι μόνο γιατί αυτό επιβάλλεται, αλλά και γιατί οι άγονες αντιπαραθέσεις δεν ωφελούν κανέναν, αλλά αντίθετα ζημιώνουν τον τόπο και τους πολίτες.

    Είμαστε ανοιχτοί σε θέσεις και ιδέες απ' όπου και αν προέρχονται, δεν αποκλείουμε καμμία τεκμηριωμένη άποψη, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.

    Εν συνεχεία, ανέπτυξε τους επτά άξονες της μεταρρυθμιστικής πρότασης της κυβέρνησης.

    Πρώτος η ίδρυση μη Κρατικών μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων, όπως και παραρτημάτων ξένων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Το λέμε 20 χρόνια, ανέφερε ο πρωθυπουργός, δεν έγινε δεκτό στην προηγούμενη αναθεώρηση, πρέπει να γίνει τώρα.

    Δεύτερον. Εμπέδωση και περαιτέρω διασφάλιση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και της ταχύτερης απονομής της. Εξήγησε ότι αυτό σημαίνει αλλαγή στην διαδικασία ανάδειξης της ηγεσίας της δικαιοσύνης, συγκρότηση συνταγματικού δικαστηρίου με αρμοδιότητα τον έλεγχο της συνταγματικότητας των νόμων, τα οικονομικά των κομμάτων και το "πόθεν έσχες" των βουλευτών.

    Τρίτον. Ενίσχυση της διαφάνειας του πολιτικού συστήματος.

    Τέταρτον. Αλλαγές που αφορούν τους βουλευτές και προσαρμογή των κωλυμάτων στις σύγχρονες συνθήκες. Εξειδίκευσε λέγοντας ότι αυτό σημαίνει μερικό ασυμβίβαστο και όχι απόλυτο, καθώς επίσης οριοθέτηση της βουλευτικής ασυλίας ώστε να προστατεύει τους βουλευτές μόνο κατά την άσκηση πολιτικής. Στον ίδιο τομέα εντάσσεται και η αύξηση των βουλευτών επικρατείας.

    Πέμπτον. Αλλαγές στο δημόσιο. Σε ό,τι αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους, είπε ο κ. Καραμανλής, η κοινωνία είναι υπερώριμη και εμείς προτείνουμε την κάλυψη οργανικών θέσεων πάντα μέσω ΑΣΕΠ του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα απο εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

    Εκτον. Ρύθμιση που να αποτρέπει την επιβάρυνση των προϋπολογισμών με ποσά που αφορούν προηγούμενα έτη σε εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων με αναδρομική ισχύ.

    Εβδομον. Η χώρα, ανέφερε ο κ. Καραμανλής, χρειάζεται επειγόντως χωροταξικό σχεδιασμό και πρόσθεσε ότι η διαδικασία έχει ξεκινήσει και προχωρά γρήγορα. Στο πλαίσιο αυτό, είπε, απαιτείται σύνδεση της χρήσης δασικών εκτάσεων με το σχέδιο αυτό και συνταγματική αλλαγή της ρύθμισης αυτής.

    Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Καραμανλής στο θέμα των σχέσεων κράτους-εκκλησίας, λέγοντας ότι έγινε συζήτηση και στην διαδικασία της προηγούμενης αναθεώρησης και η αλλαγή του σχετικού άρθρου απορρίφθηκε με συντριπτική πλειοψηφία.

    Πολιτεία και Εκκλησία έχουν διακριτούς ρόλους και η ρύθμιση επιμέρους θεμάτων μπορεί να γίνει με νομοθετικό τρόπο, είπε.

    Στην τοποθέτησή του, ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανέφερε ότι η προηγούμενη χρονιά έκλεισε με σημαντικές επιτυχίες, όπως η Σύνοδος Κορυφής των Βρυξελλών και η μάχη του προϋπολογισμού. Πήραμε την πρωτοβουλία για την αναθεώρηση το Συντάγματος, ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης με διάθεση συναίνεσης και όχι ρήξης. Η διαδικασία είναι ανοιχτή και οφείλουμε να καταθέσουμε τις απόψεις μας. Το κόμμα, είπε ο κ. Μεϊμαράκης, θα καταθέσει συγκροτημένη άποψη.

    Αναφέρθηκε επίσης στις δημοτικές εκλογές, λέγοντας ότι το κυβερνητικό έργο προσμετράται στις προθέσεις των πολιτών, γι'αυτό πρέπει να συνεχίσουμε και τόνισε πως οι κυβερνήσεις κρίνονται στις εθνικές εκλογές.

    Τέλος, ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τους ήδη εκλεγμένους δημάρχους.

    Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου συμμετέχουν ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Απόστολος Σταύρου, οι κ.κ. Γ. Βουλγαράκης, Μ. Γιαννάκου, Ν. Κακλαμάνης, Ντ. Μπακογιάννη, Π. Παυλόπουλος, Δ. Σιούφας, Π. Πετραλιά, Δ. Τσιγκούνης, Φ. Πατριανάκου, Αλ. Κοντός, Κώστας Κωστούλας, Αγγ. Μοσχονάς.

    Συμμετείχαν επίσης, αν και δεν είναι μέλη, ο γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Σημαιοφορίδης, οι επικεφαλής των γραμματειών του κόμματος Ι. Τζαμτζής, Κ. Ζωντανός, Νίκος Καραχάλιος, καθώς επίσης ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γ. Ανδριανός και ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της Ρηγίλλης Νίκος Ελευθερόγλου.

    [03] ΚΟΠΗ ΠΙΤΤΑΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

    Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2006 (16:13 UTC+2)

    "Εγγυόμαστε και δεσμευόμαστε αυτή η χρονιά να είναι χρονιά που θα είμαστε συνεχώς κοντά στον πολίτη, συνεχώς κοντά στα προβλήματά του και δεν θα αφήσουμε να προσπαθήσει η κυβέρνηση να αποπροσανατολίσει απ' τα προβλήματα που έχει ο ελληνικός λαός, δίνοντας εμείς μια νέα προοπτική. Και αυτή η προοπτική είναι νικηφόρα. Είναι νικηφόρα πρώτα απ' όλα για την Ελλάδα, θα είναι νικηφόρα και για το ΠΑΣΟΚ.

    Αυτά τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας κατά την κοπή της πίττας του Κινήματος στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη και τόνισε πως το 2005 το ΠΑΣΟΚ έκανε πολύ σημαντικά άλματα.

    "Το 2005 ήταν μια χρονιά που όλοι μας, και εγώ προσωπικά, αλλά και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, και όλα τα στελέχη είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε πολύ στενή επαφή με τον κόσμο, σε περιοδείες, σε ομιλίες, σε συζητήσεις, να αφουγκραστούμε το μήνυμα της κοινωνίας. Και το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Δύο χρόνια κυβέρνησης Καραμανλή είναι δύο χρόνια ανασφάλειας για τον πολίτη, είναι δύο χρόνια που βλέπουν οι πολίτες το εισόδημά τους να μειώνεται, είναι δύο χρόνια που βλέπουν η ακρίβεια να τρώει το εισόδημά τους, να απειλεί σημαντικές τους κατακτήσεις, να τους δημιουργεί αδιέξοδα", δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

    Και πρόσθεσε ότι "είναι δύο χρόνια που εγκαταλείπεται η περιφέρεια από έργα. Είναι δύο χρόνια που έχουν κρίση σημαντικοί κλάδοι της παραγωγής, όπως ο κατασκευαστικός, ο κλάδος της πληροφορικής, σημαντικοί κλάδοι για το παρόν και για το μέλλον της χώρας μας".

    Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε πως οι πολίτες "κοιτάνε το ΠΑΣΟΚ με ελπίδα, με νέα ελπίδα για το μέλλον. Για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους" και πρόσθεσε ότι "εμείς δεσμευόμαστε να είμαστε κοντά τους, κοντά σε κάθε οικογένεια, σε κάθε πολίτη που σήμερα βιώνει μια πολύ δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση. Δεσμευόμαστε στο να ξαναφέρουμε αυτή την ελπίδα, την ανάπτυξη, την κοινωνική αλληλεγγύη, τη δυνατότητα συμμετοχής όλων, να χτυπήσουμε την ανεργία, να φέρουμε απασχόληση, να φέρουμε ανάπτυξη σε αυτή τη χώρα".

    [04] ΑΡΧΙΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

    Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2006 (09:09 UTC+2)

    Αρχίζουν σήμερα οι χειμερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα, οι οποίες θα διαρκέσουν εως τις 25 Φεβρουαρίου. Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και οι καταναλωτικές οργανώσεις συμβουλεύουν τους αγοραστές να ελέγχουν την ποιότητα και τις τιμές των αγαθών κατά την περίοδο των εκπτώσεις και να καταγγέλουν κρούσματα κερδοσκοπίας.

    Ειδικότερα για την περίοδο των εκπτώσεων οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν υπ΄όψιν τους τα εξής:

    * Να αγοράζουν με βάση τον οικογενειακό προϋπολογισμό και των οικονομικών τους δυνατοτήτων.

    * Να αποφεύγουν την αλόγιστη χρήση πιστωτικών καρτών.

    * Να ελέγχουν προσεκτικά την ποιότητα των αγαθών που αγοράζουν.Σε περίπτωση ελαττώματος έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν αντικατάσταση, εκτός από την περίπτωση κατά την οποία η προσφορά των προϊόντων οφείλεται στο γεγονός ότι είναι ελαττωματικά.

    * Να συγκρίνουν προσεκτικά τις τιμές και να μην παρασύρονται από δήθεν υψηλά ποσοστά εκπτώσεων ή από προϊόντα κράχτες.

    * Να ζητούν πάντα απόδειξη για τις συναλλαγές που κάνουν.

    * Να ζητούν η εγγύηση και οι οδηγίες χρήσης των αγαθών που αγοράζουν να είναι στην ελληνική γλώσσα.

    * Να καταγγέλλουν κάθε πρόβλημα που συναντούν ( πλασματική έκπτωση, ελαττωματικό προϊόν κ.λ.π) στην τηλεφωνική γραμμή 1520 της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, η οποία λειτουργεί από τις 8 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.

    Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, προτείνει στα μέλη του για την περίοδο των εκπτώσεων συνεχές και διευρυμένο ωράριο, κατά περίπου 14 ώρες την εβδομάδα.

    Συγκεκριμένα προτείνεται να λειτουργούν Δευτέρα και Τετάρτη από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 9 πμ-9 μμ και το Σάββατο 9 πμ-4 μμ.

    [05] ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ "Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ"

    Θεσσαλονίκη, 23 Ιανουαρίου 2006 (13:07 UTC+2)

    Το έργο της Καρίνας Ιωαννίδου "Ο μικρός καλικάντζαρος", σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Μήττα, φιλοξενείται στην παιδική σκηνή του θεάτρου Φλέμιγκ, κάθε Κυριακή, στις 11.30.

    Πρόκειται για μία παράσταση κουκλοθεάτρου που δείχνει το δρόμο της συνύπαρξης μικρών και μεγάλων, ανθρώπων και ζώων και γενικότερα κάθε πλάσματος πάνω στη γη, με την προϋπόθεση ότι ο ένας σέβεται τα δικαιώματα του άλλου, και μιλάει για την αγάπη που είναι το πολυτιμότερο δώρο ζωής.

    Μέσα από την ιστορία του μικρού καλικάντζαρου που αποφάσισε να μείνει στη γη γιατί αγάπησε τους ανθρώπους και τις συνήθειές τους, δίνεται στο παιδί η δυνατότητα να αντιληφθεί πως σφάλματα και μικροκακίες υπάρχουν στη ζωή, όμως όλα αντιμετωπίζονται και ξεπερνιούνται με τη δύναμη της αγάπης και της συγχώρεσης.

    Τα σκηνικά - κοστούμια και κούκλες είναι της Γεωργίας Παπαθεοδώρου και η μουσική της Εύης Σωτηροπούλου. Παίζουν: Ασπα Ρήμου, Ευστρατία Λυρατζοπούλου, Νάνσυ Αλβανούδη, Δημήτρης Ράπτης.

    [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - «Ο ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΗΣ»

    Θεσσαλονίκη, 23 Ιανουαρίου 2006 (14:24 UTC+2)

    Την ερχόμενη Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, στις 10:00, στην παιδική βιβλιοθήκη του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, η θεατρολόγος-συγγραφέας Ελευθερία Μπάκα, θα παρουσιάσει σε παιδιά Γ',Δ' Δημοτικού το έργο «Ο Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου. Θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

    [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ -ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ»

    Θεσσαλονίκη, 23 Ιανουαρίου 2006 (14:23 UTC+2)

    Την ερχόμενη Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, στις 10:00, στην παιδική βιβλιοθήκη του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, η «Κάτια με τα παραμύθια» θα αφηγηθεί το παραμύθι της «Το ποτάμι των ξωτικών» σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού. Θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι και αναπαράσταση κάποιων σκηνών του παραμυθιού από τα ίδια τα παιδιά. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

    [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ»

    Θεσσαλονίκη, 23 Ιανουαρίου 2006 (14:21 UTC+2)

    Μεθαυρίο (Τετάρτη), στις 20:30, στην αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του 4ου ορόφου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: «Ο κόσμος των χρωμάτων». Ομιλητής θα είναι ο καθηγητής Α.Π.Θ. Αντώνης Μπουσμπούκης. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

    [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - «ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ»

    Θεσσαλονίκη, 23 Ιανουαρίου 2006 (14:19 UTC+2)

    Αύριο (Τρίτη) και μεθαύριο (Τετάρτη), στις 10:00, στην παιδική βιβλιοθήκη του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου η μουσικοπαιδαγωγός Κατερίνα Τσαούσογλου θα παρουσιάσει την ηχοϊστορία «Το παραμύθι του Χειμώνα». Πρόκειται για μια θεατρική πρόταση με ζωγραφικά έργα, μουσική, χορό, κίνηση ως ελεύθερη έκφραση των παιδιών, με ηχητικούς, ρυθμικούς και μελωδικούς αυτοσχεδιασμούς καθώς και με ζωγραφική ως απεικόνιση του παραμυθιού. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

    [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - «ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΙΝΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ»

    Θεσσαλονίκη, 23 Ιανουαρίου 2006 (14:18 UTC+2)

    Την ερχόμενη Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, στις 20:00, εγκαινιάζεται στην Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης, έκθεση με τίτλο «Όμορφες πινελιές από τη Συρία».

    Η έκθεση περιλαμβάνει περίπου 100 έργα ζωγραφικής και γλυπτικής καταξιωμένων Συρίων καλλιτεχνών. Η χώρα της Συρίας με το πλούσιο πολιτιστικό υπόβαθρο διαθέτει και σήμερα αξιόλογο έργο στον τομέα του Πολιτισμού, εκπροσωπούμενη από τους δημιουργούς και εκφραστές της σύγχρονης Συριακής Τέχνης.

    Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από το Δήμο Θεσσαλονίκης και τη Δημοτική Πινακοθήκη σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μεσογειακής Συνεργασίας και την Αναπληρωτή Πρόεδρο Βίκυ Πανταζοπούλου, τον Υπουργό της Συρίας Δρ. Mohmoud Al Sayed και την Πρέσβειρα της Συρίας στην Αθήνα Souad M. Al Ayoubi. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 12 Φεβρουαρίου.

    [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 23 Ιανουαρίου 2006 (14:16 UTC+2)

    Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ανακοινώνει ότι το τμήμα Αλλοδαπών & Μετανάστευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης που στεγάζεται επί της οδού Καραολή & Δημητρίου 14 - 6ος όροφος, δεν θα λειτουργήσει για την εξυπηρέτηση των υπηκόων τρίτων χωρών την ερχόμενη Δευτέρα 23 και Τρίτη 24 Ιανουαρίου, λόγω εργασιών και μεταφοράς της υπηρεσίας υποδοχής αλλοδαπών που στεγαζόταν στο περίπτερο 7 της HELLEXPΟ. Η υπηρεσία θα λειτουργήσει κανονικά από Τετάρτη 25 Ιανουαρίου.

    [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥΣ

    Θεσσαλονίκη, 23 Ιανουαρίου 2006 (14:14 UTC+2)

    Ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει συνεστίαση των μελών του και κοπή βασιλόπιτας για το νέο έτος, την ερχόμενη Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, στις 21:00, στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο (Ν. Παραλία, στάση Λαογραφικό Μουσείο).

    Προσκλήσεις διατίθενται στα γραφεία του Συλλόγου που βρίσκονται στο Δημαρχιακό Μέγαρο (Βενιζέλου 45) καθώς και στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο την ημέρα της εκδήλωσης.

    Τηλέφωνα του Συλλόγου 2310.268.670 & 2310.375.311.

    [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 23 Ιανουαρίου 2006 (14:11 UTC+2)

    Συνεχίζεται ο θεσμός του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του Δήμου Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή ανθρώπων κάθε ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου που επιζητούν την επιμόρφωση στους τομείς :

    Διοίκηση και Οικονομία

    Ιατρική - Βιολογία - Ψυχολογία, AIDS

    Ιστορία - Αρχαιολογία - Τέχνη

    Νομική.

    ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :

    Σήμερα (Δευτέρα) 23 Ιανουαρίου, στις 19:00, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 4), ο αρχιτέκτων καθηγητής του τμήματος αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ, Αλέξανδρος Λαγόπουλος θα δώσει διάλεξη στους ενδιαφερομένους του τμήματος της Ιστορίας - Αρχαιολογίας - Τέχνης με θέμα: «Ο συμβολικός κόσμος της αρχαίας Αιγυπτιακής αρχιτεκτονικής και πολεοδομίας».

    Αύριο (Τρίτη) 24 Ιανουαρίου, στις 19:00, στο τμήμα της Διοίκησης και Οικονομίας θα πραγματοποιηθεί διάλεξη στην αίθουσα διαλέξεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθνικής Αμύνης 27) από τον λέκτορα του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονία, Χρήστο Βασιλειάδη με θέμα: «Το κοινωνικό Μάρκετινγκ και η αξία του».

    Μεθαύριο (Τετάρτη) 25 Ιανουαρίου, στις 20:00, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 4), ο αναπληρωτής καθηγητής ουρολογίας του ΑΠΘ, Σπύρος Ιωαννίδης, θα δώσει διάλεξη στους ενδιαφερόμενους του τμήματος της Ιατρικής-Βιολογίας με θέμα: «Ανδρική υπογονιμότητα».

    Την ερχόμενη Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, στις 19:30, στο τμήμα της Νομικής θα πραγματοποιηθεί διάλεξη στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ιστορίας από τον ομότιμο καθηγητή του Εμπορικού και Οικονομικού Δικαίου του τμήματος της Νομικής του ΑΠΘ και αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Λάμπρος Κοτσίρης, ο οποίος θα αναφερθεί στο θέμα: «Περί ηθικής των επιχειρήσεων».

    [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΤΑ 10 ΠΡΩΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ "ΘΗΣΕΑ" ΚΑΙ "ΑΝΑΠΛΑΣΗ" ΤΗΣ ΔΕΘ

    Θεσσαλονίκη, 23 Ιανουαρίου 2006 (14:10 UTC+2)

    Με δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο, την ερχόμενη Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, στις 19:00. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι, η ενημέρωση των μελών του Σώματος από το Δ.Σ της Δ.Ε.Θ. Α.Ε για την πρόταση «ανάπλασης» του χώρου της Διεθνούς Έκθεσης, παρουσία εκπροσώπων φορέων της πόλης καθώς και η έγκριση υποβολής των 10 πρώτων έργων στο αναπτυξιακό προγράμματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΘΗΣΕΑΣ» για τα έτη 2006 - 2009.

    Τα έργα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα είναι:

    1. Αναβάθμιση τμήματος ανατολικού αρχαιολογικού περιπάτου (πεζόδρομος Δ. Γούναρη από Τσιμισκή έως Εγνατία),

    2. Ανάδειξη Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης,

    3. Ανάδειξη παραδοσιακού οικισμού Άνω πόλης,

    4. Εφαρμογή νέων μεθόδων οριζόντιας και κάθετης σήμανσης σε όλη την πόλη και στις σχολικές διαβάσεις,

    5. Μελέτη ανάπλασης ΧΑΝΘ,

    6. Μελέτη ανάδειξης πλατείας Χρηματιστηρίου,

    7. Μελέτη πολιτικού σχεδιασμού εκτάκτου ανάγκης - ΠΣΕΑ (σεισμών, πλημμύρων, ισχυρών ανέμων, χιονοπτώσεων),

    8. Απαλλοτριώσεις για την κατασκευή χώρου στάθμευσης στην Άνω Πόλη,

    9. Απαλλοτριώσεις για την διάνοιξη οδών,

    10. Ανάδειξη ιστορικών περιοχών του Β΄ και Γ΄ Δημοτικών Διαμερισμάτων.

    Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 15.000.000,00 («ΘΗΣΕΑΣ»:11.707.926,59 - ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ:3.292073,41 )

    [15] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ

    Θεσσαλονίκη, 23 Ιανουαρίου 2006 (14:08 UTC+2)

    Η πρώτη σύσκεψη του Δημάρχου Β. Παπαγεωργόπουλου με τους νέους αντιδημάρχους θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Δημαρχείο (αίθουσα συσκέψεων, 1ος όροφος), στις 9 π.μ., παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σωτήρη Καπετανόπουλου, του γενικού γραμματέα του Δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Λεμούσια και των προέδρων των πέντε Δημοτικών Διαμερισμάτων.

    Στο μεταξύ τρεις από τους έξι νέους αντιδημάρχους ανέλαβαν σήμερα (Δευτέρα) και επίσημα τα καθήκοντα τους. Ο απερχόμενος αντιδήμαρχος Οικονομικών Θ. Αθανάσαρος παρέδωσε στο νέο αντιδήμαρχο Μιχάλη Ζορπίδη, ο Ν. Ταχιάος στο νέο αντιδήμαρχο Αρχιτεκτονικού Κ. Εγγλέζο και ο Ν. Μακραντωνάκης στον νέο αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Θ. Παπαδόπουλο.

    Αύριο (Τρίτη) θα παραλάβουν τις αντιδημαρχίες τους ο Β. Γάκης από τον Χ. Αηδονόπουλο στον Πολιτισμό, η Λ. Κολοβού από τον Στ. Καραμανλή στην Οδοποιία και Κ. Καζαντζίδης από τον Ματθ. Τσούγκα στο Πράσινο.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Monday, 23 January 2006 - 19:13:58 UTC