Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 06-01-13

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ
  • [02] Ο Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ
  • [03] ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ ΣΤΟΝ
  • [04] ΑΙΤΗΜΑ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΩΡΑΡΙΟ
  • [05] ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΩΪΝΟ ΣΤΟ ΚΘΒΕ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΤΑΚΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ
  • [06] "ΙΛΙΑΔΟΣ ΙΧΝΕΥΣΙΣ" ΑΠΟ ΤΟ ΚΘΒΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
  • [07] ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 18ο ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ
  • [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟ
  • [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- "Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΤΟ ΔΕΝΤΡΑΚΙ" ΜΕ
  • [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ
  • [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
  • [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΒΑΛΤΙΚΩΝ
  • [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
  • [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - GALA ΟΠΕΡΕΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ
  • [15] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΘΑ
  • [16] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ
  • [17] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

  • [01] ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ

    Αλεξανδρούπολη, 13 Ιανουαρίου 2006 (10:39 UTC+2)

    Εγρήγορση αλλά και επαγρύπνηση επικρατεί στις τάξεις των Κτηνιατρικών υπηρεσιών Έβρου μετά την εμφάνιση κρουσμάτων της γρίπης των πτηνών στην γειτονική Τουρκία, ενώ αυστηροί και συστηματικοί είναι οι έλεγχοι στα τελωνεία του νομού.

    Με απόφαση του νομάρχη Έβρου Ν.Ζαμπουνίδη απαγορεύεται σε όλο το νομό η διατήρηση πουλερικών σε ανοικτούς χώρους (προαύλια, αυλές, αγρούς κλπ). Τα ανωτέρω πουλερικά πρέπει να περιοριστούν αποκλειστικά σε στεγασμένους και περιφραγμένους χώρους, τα κενά των οποίων πρέπει να καλύπτονται από κατάλληλα προστατευτικά καλύμματα που θα αποκλείουν κάθε επαφή των οικόσιτων πουλερικών με άγρια πτηνά. Επίσης απαγορεύεται η διακίνηση και διάθεση κάθε είδους πουλερικών για εμπορία σε οικόσιτες εκτροφές και η πώληση κάθε είδους ζώντων πουλερικών σε ζωαγορές, παζάρια κλπ. Οι παραβάτες όπως αναφέρει η απόφαση θα διώκονται και θα τιμωρούνται ποινικά.

    [02] Ο Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ

    Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2006 (15:59 UTC+2)

    Οφείλουμε όλοι σεβασμό στη Δικαιοσύνη και στους λειτουργούς της, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος, αναφερόμενος στο θέμα που προέκυψε με τους χαρακτηρισμούς του παραιτηθέντος υφυπουργού Δημοσίας Τάξεως Χρήστου Μαρκογιαννάκη για τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Λινό.

    Πρόσθεσε ότι και οι κρίνοντες κρίνονται και ότι αυτό ισχύει για όλους τους λειτουργούς, είτε πολιτικούς, δημοσιογράφους, δικηγόρους κλπ.

    Στο ίδιο θέμα, ο κ. Ρουσόπουλος επανέλαβε ότι ο κ. Μαρκογιαννάκης δεν απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση, αλλά παραιτήθηκε.

    Σε άλλη ερώτηση για δήλωση που φέρεται να έχει κάνει ο κ. Λινός ότι μετά τους εναντίον του χαρακτηρισμούς δόθηκε η πρέπουσα πολιτική λύση, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε ότι αυτό που αποδίδεται στον Εισαγγελέα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

    Για τις αναφορές του κ. Μαρκογιαννάκη περί εσωκομματικού πολέμου στον ίδιο και στον κ. Βουλγαράκη ενόψει του ανασχηματισμού, ο κ. Ρουσόπουλος είπε ότι δεν προκύπτει από πουθενά ότι υπάρχει εσωκομματικός πόλεμος και πρόσθεσε ότι δεν έχει τη βαρύτητα αυτού του είδους ο υπαινιγμός που άφησε ο πρώην υφυπουργός Δημόσιας Τάξης.

    Στο ίδιο θέμα, ο κ. Ρουσόπουλος είπε ότι υπάρχει σημαντική πολιτική διαφοροποίηση της κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ.

    Και πρόσθεσε ότι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έκριναν και πρόσωπα και αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ενώ αντίθετα η κυβέρνηση σέβεται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

    Τέλος, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο κ. Ρουσόπουλος δήλωσε ότι δεν υπήρξε τηλεφώνημα στο Μέγαρο Μαξίμου από επιχειρηματία την Τρίτη το βράδυ.

    [03] ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΕΒΡΟ

    Σόφια, 13 Ιανουαρίου 2006 (17:30 UTC+2)

    Σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση του συντονισμού των ενεργειών των αρμόδιων αρχών της Βουλγαρίας και της Ελλάδας για έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των πλημμύρων στον Έβρο έγινε στη σημερινή συνάντηση του υφυπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Αθανάσιου Νάκου με τους υπεύθυνους για τη διαχείριση των υδάτων του διασυνοριακού ποταμού Βούλγαρους ομολόγους του.

    «Πάρα πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική», χαρακτήρισε ο κ. Νάκος, σε δηλώσεις του, τη συνομιλία του με τους υφυπουργούς Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βουλγαρίας Λιούμπκα Κατσάκοβα και Ιορντάν Ντάρντοφ.

    Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών, κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η εγκατάσταση αυτόματου συστήματος παρακολούθησης και έγκαιρης προειδοποίησης για το ύψος των υδάτων του Έβρου στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία που να διευκολύνει τη διαχείριση των υδάτων σε περίπτωση πλημμύρας.

    Συμφωνήθηκε η έγκαιρη προειδοποίηση για τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα, κάτι που θα βοηθήσει τις ελληνικές αρχές να παίρνουν εγκαίρως τα απαιτούμενα μέτρα ώστε να αποφεύγονται οι ανεξέλεγκτες καταστάσεις, όπως είπε ο κ. Νάκος.

    Μεικτή επιτροπή ειδικών από Ελλάδα και Βουλγαρία θα συζητήσει την εγκατάσταση, στο εγγύς μέλλον, του αυτόματου συστήματος προειδοποίησης, με την υποστήριξη των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Interreg και Phare, ανακοίνωσε ο κ. Νάκος.

    Στο πλαίσιο αυτό, τις προσεχείς μέρες αναμένεται να λειτουργήσει στην Ελλάδα το έργο-πιλότος του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για τυχόν επικίνδυνη αύξηση της στάθμης του Έβρου. Αργότερα προβλέπεται να εγκατασταθούν και άλλοι σταθμοί στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία, που θα βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό τις δύο χώρες να διαχειριστούν το πρόβλημα των πλημμύρων στο διασυνοριακό ποταμό.

    Με τον ίδιο σκοπό θα μελετηθεί και το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας της μόνιμης διακρατικής επιτροπής, η οποία θα φροντίζει για τη διευθέτηση της κοίτης, την έγκαιρη απομάκρυνση των φερτών υλών από τα ύδατα και τα άλλα μέτρα αποτροπής των πλημμύρων στον Έβρο και τους υπόλοιπους διασυνοριακούς ποταμούς, σύμφωνα με τον κ. Νάκο.

    «Έγινε το πρώτο βήμα και σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα», είπε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Μιχάλης Αγγελόπουλος. Σύμφωνα με τον ίδιο, η διακρατική συνεργασία είναι σημαντική προϋπόθεση για την αύξηση της αποτελεσματικότητας της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας στην περίπτωση πλημμύρων και άλλων θεομηνιών.

    [04] ΑΙΤΗΜΑ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΩΡΑΡΙΟ

    Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2006 (13:42 UTC+2)

    Τη διεξαγωγή συζήτησης στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής, σχετικά με το ενδεχόμενο επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και για ορισμένες Κυριακές του χρόνου, ζητούν 19 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής την τομεάρχη Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου.

    Στην επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επικαλούνται τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Δ. Σιούφα σχετικά με τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και ορισμένες Κυριακές του χρόνου, υπενθυμίζοντας παλαιότερη δέσμευσή του πως το ωράριο δεν επρόκειτο να αλλάξει περαιτέρω.

    «Το περίεργο είναι ότι ο υπουργός Ανάπτυξης επανέρχεται, εμφανιζόμενος ως επιπόλαια και πρόχειρα νομοθετών και θέτοντας σε σοβαρή αμφισβήτηση την ίδια την αξιοπιστία των δηλώσεων και δεσμεύσεών του, σ' ένα θέμα που, ούτε οι καταναλωτές, ούτε οι μικρομεσαίοι, ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε ακόμη και τα σούπερ μάρκετ ζήτησαν» σημειώνουν στην επιστολή τους οι 19 βουλευτές και συμπληρώνουν: «Δημιουργούνται εύλογα εντυπώσεις, ότι η κυβέρνηση και πάλι ενδίδει στις απαιτήσεις των πολύ μεγάλων, των ολίγων ισχυρών, αυτών που θέλουν μέσω του ωραρίου να εκτοπίσουν ουσιαστικά από την αγορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

    [05] ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΩΪΝΟ ΣΤΟ ΚΘΒΕ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΤΑΚΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

    Θεσσαλονίκη, 13 Ιανουαρίου 2006 (12:19 UTC+2)

    Το δέκατο τρίτο λογοτεχνικό πρωινό του, αφιερωμένο στον ποιητή Τάκη Βαρβιτσιώτη, παρουσιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, στις 12 το μεσημέρι.

    Θα ακολουθήσουν τα λογοτεχνικά πρωινά:

    12/2 Κλείτος Κύρου

    5/3 Γιώργος Θέμελης

    12/3 Αντώνης Φωστιέρης

    19/3 ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ

    2/4 Μάρκος Μέσκος

    16/4 Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ

    [06] "ΙΛΙΑΔΟΣ ΙΧΝΕΥΣΙΣ" ΑΠΟ ΤΟ ΚΘΒΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

    Θεσσαλονίκη, 13 Ιανουαρίου 2006 (10:41 UTC+2)

    Το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα «Ιλιάδος Ίχνευσις» παρουσιάζει και φέτος στα σχολεία από τις 2 Φεβρουαρίου το ΚΘΒΕ.

    Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος πέντε θεματικές ενότητες από την Ιλιάδα του Ομήρου, σε μετάφραση Ν. Καζαντζάκη - Ι.Θ.Κακριδή, παρουσιάζονται θεατροποιημένες με παράλληλο σενάριο δράσης, σε μια προσπάθεια, ένα κείμενο, ακαδημαϊκό πλέον στις μέρες μας, να ζωντανέψει με τρόπο άμεσο και βιωματικό για τους μαθητές.

    Κατά τη διάρκεια του προγράμματος παρουσιάζονται από την Ιλιάδα τα ακόλουθα αποσπάσματα: περιγραφή μάχης (ραψωδία Ε), ο λόγος του Πριάμου προς τον Αχιλλέα (ραψωδία Σ), η κατασκευή των όπλων του Αχιλλέα (ραψωδία Σ), η σκηνή Έκτορα-Ανδρομάχης (ραψωδία Ζ). Επίσης, στο παράλληλο σενάριο ερμηνεύονται αποσπάσματα από τα έργα: «Κα Μαργαρίτα» του Ρομπέρτο Ατάϋντε, «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, «Οι γάμοι και το καλοκαίρι» του Αλμπέρ Καμύ.

    Το πρόγραμμα παρουσιάζεται μέσα στις τάξεις των σχολείων, χωρίς να απαιτείται η παραμικρή αλλαγή στη διάταξη της αίθουσας και απευθύνεται σε μαθητές της Α΄, Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου. Διαρκεί 35-40 λεπτά και ο θίασος αποτελείται από τρεις ή περισσότερους ηθοποιούς. Στην αρχή του προγράμματος, όπως επίσης και κατά τη διάρκειά του, διανέμεται έντυπο υλικό, το οποίο διευκολύνει τους μαθητές να παρακολουθήσουν το δρώμενο και να συμμετέχουν σε αυτό. Στη λήξη, υπάρχει η δυνατότητα συζήτησης και απαντήσεων σε τυχόν απορίες των μαθητών.

    ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

    Σκηνοθετική επιμέλεια-επιλογή κειμένων: Νίκος Βουδούρης

    Επιμέλεια κειμένων-συμμετοχή: Ανέτα Λιάπτση

    Ηθοποιοί: Ρούλα Παντελίδου, Στέλλα Σμουλιώτη, Λευτέρης Τεκτονίδης.

    [07] ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 18ο ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 12 Ιανουαρίου 2006 (22:38 UTC+2)

    Συνεχίζεται η προετοιμασία για το 18ο Καρναβάλι Κρύας Βρύσης. Ηδη, κατασκευάζονται τα πρώτα άρματα για την μεγάλη παρέλαση που θα γίνει στις 5 Μαρτίου, στις 2μμ, στον πεζόδρομο.

    Εξάλλου, έχει οριστικοποιηθεί η συμμετοχή 15 Βραζιλιάνων χορευτριών. Το πλήρες πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων αναμένεται να ανακοινωθεί στα τέλη Ιανουαρίου.

    [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟ «ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ»

    Θεσσαλονίκη, 13 Ιανουαρίου 2006 (15:34 UTC+2)

    Την ερχόμενη Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20, στις 10.00, στην παιδική βιβλιοθήκη του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, η θεατρολόγος-σκηνογράφος Μαρία Καβαλιώτη, θα παρουσιάσει σε παιδιά Γ', Δ' Δημοτικού ένα πρόγραμμα θεατρικού παιχνιδιού και δραματοποίησης του έργου «Τα τρία μικρά λυκάκια» του Ευγένιου Τριβιζά. Τα παιδιά παίζοντας θα έρθουν σε άμεση επαφή με το βιβλίο και τις πρακτικές του θεάτρου.

    [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- "Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΤΟ ΔΕΝΤΡΑΚΙ" ΜΕ ΣΚΙΤΣΑ ΚΑΙ ΚΟΜΙΚΣ

    Θεσσαλονίκη, 13 Ιανουαρίου 2006 (15:33 UTC+2)

    Την ερχόμενη Τρίτη 17 και την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, στις 10.00, στην παιδική βιβλιοθήκη του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, ο σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαϊδης θα παρουσιάσει το θέμα: «Ο φίλος μου το δεντράκι» μέσα από το σκίτσο-κόμικς. Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να χαρούν με ένα ταξίδι δημιουργίας κόμικς.

    [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΤΡΩ

    Θεσσαλονίκη, 13 Ιανουαρίου 2006 (15:32 UTC+2)

    Την ερχόμενη Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, στις 20.30 στην αίθουσα εικαστικών εκδηλώσεων του 5ου ορόφου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής, γλυπτικής και βιτρώ των καλλιτεχνών Γιώργου Ιατρού, Γιώργου Μαζαράκη και Τάσου Παπαναστασίου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2006.

    [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΘΕΤΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ

    Θεσσαλονίκη, 13 Ιανουαρίου 2006 (15:32 UTC+2)

    Την ερχόμενη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στις 21.00, στην αίθουσα Θεάτρου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, θα πραγματοποιηθεί συναυλία μουσικής δωματίου αφιερωμένη στα πενηντάχρονα του συνθέτη Χρήστου Σαμαρά.

    Συμμετέχουν: Νεβάρτ - Βερόν Γαλιλαία - φλάουτο, Οδυσσέας Καρύδης - κλαρινέτο, Χρίστος Γαλιλαίας - βιολί, Μαρία Αστεριάδου - πιάνο

    Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

    [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΒΑΛΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 13 Ιανουαρίου 2006 (15:30 UTC+2)

    Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ελληνο - Βαλτικών χωρών, διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας Βαλτικών χωρών, στην Αίθουσα Τέχνης Εθνικής Αμύνης 9Α, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, στις 20:00. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου.

    [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ «ΛΑΪΚΟ ΧΕΙΜΩΝΑ»

    Θεσσαλονίκη, 13 Ιανουαρίου 2006 (15:29 UTC+2)

    Συνέντευξη Τύπου θα δοθεί την ερχόμενη Τρίτη 17 Ιανουαρίου, στις 12:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Μουσικής (Κουντουριώτου 17, έναντι Ερυθρού Σταυρού στο λιμάνι) με αφορμή τις εκδηλώσεις του 23ου Λαϊκού Χειμώνα.

    Στην Συνέντευξη Τύπου θα παραβρεθεί ο δημοσιογράφος Γ. Μελίκης, εμπνευστής του Λαϊκού Χειμώνα.

    [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - GALA ΟΠΕΡΕΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 13 Ιανουαρίου 2006 (15:29 UTC+2)

    Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει Gala οπερέτας μεθαύριο (Κυριακή), στις 21:00, στο μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

    Το Gala οπερέτας θα διευθύνει ο Χάρης Ηλιάδης και θα συμμετάσχουν ως σολίστ ο υψίφωνος C. Studer και ο τενόρος Μ. Δουκάκης.

    Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αποσπάσματα από έργα των F. Lehar (Εύθυμη Χήρα), J. Strauss (Αυτοκρατορικό Βαλς), R. Zieczynzky (Βιεννέζικο τραγούδι), κ.ά.

    Εισιτήρια των 20,00 και 15 (φοιτητικό - μαθητικό) προπωλούνται στα εκδοτήρια της πλατεία Αριστοτέλους. Σημειώνεται ότι τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν υπέρ της αποκατάστασης των ζημιών της ΧΑΝΘ.

    [15] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΘΑ ΤΙΜΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗ "ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ" ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 19.30

    Θεσσαλονίκη, 13 Ιανουαρίου 2006 (15:28 UTC+2)

    Την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα τιμήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στη «Γιορτή του Αθλητισμού» που θα πραγματοποιηθεί και φέτος με κάθε μεγαλοπρέπεια (όπως άλλωστε αρμόζει στους πρώτους των πρώτων), στις 16 Ιανουαρίου, στις 19.30, στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης της HELEXPO - ΔΕΘ.

    Οι κορυφαίοι αθλητές, οι αθλήτριες αλλά και οι προπονητές που πρωταγωνίστησαν τη χρονιά που πέρασε θα χαρίσουν στη Θεσσαλονίκη λάμψη από τη λάμψη τους, σε μια «Γιορτή του Αθλητισμού» που έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν εκπρόσωποι των αρχών της πόλης, εκπρόσωποι της εκκλησιαστικής, πολιτειακής, εκπαιδευτικής και διπλωματικής ηγεσίας και σύσσωμου του αθλητικού κόσμου της Θεσσαλονίκης.

    Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος «ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα απονείμει στους αθλητές και τις αθλήτριές μας τα βραβεία «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», που συνοδεύονται και από τα χρηματικά έπαθλα που αντιστοιχούν σε κάθε κατηγορία, ως επιβράβευση και αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλουν, αλλά και ως την ελάχιστη δυνατή ενίσχυση για τις αγωνιστικές τους προσπάθειες στο μέλλον».

    Στη φετινή «ΓΙΟΡΤΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ» 2006, του Δήμου Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί θα τιμηθούν μεταξύ των άλλων εκτός από την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Εθνική ομάδα του μπάσκετ, η ομάδα βόλεϊ του Ηρακλή, οι βιρτουόζοι της μπάλας και παλιές δόξες, Βασίλης Χατζηπαναγής, Σταύρος Σαράφης και Άγγελος Σπυρίδωνας, καθώς και το μεγάλο αστέρι της Ελληνικής Κολύμβησης, ο ασυναγώνιστος Άρης Γρηγοριάδης που κατάφερε το ακατόρθωτο, κατακτώντας για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος μετάλλιο και μάλιστα χρυσό, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μόντρεαλ.

    [16] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2006

    Θεσσαλονίκη, 13 Ιανουαρίου 2006 (15:27 UTC+2)

    Με 197 θέματα στην ημερήσια διάταξη θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, στις 19:00, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Στην πρώτη αυτή συνεδρίαση του Σώματος για το νέο έτος θα συζητηθεί το έργο την ανάπλασης της Νέας Παραλίας καθώς και η ανάπλαση των παιδικών χαρών του Δ΄ και Ε΄ Δημοτικού Διαμερίσματος.

    Το θέμα της ανάπλασης της ΔΕΘ δεν θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της 19ης Ιανουαρίου λόγω απουσίας του προέδρου του Δ.Σ. της ΔΕΘ Α.Ε. κ. Δ. Μπακατσέλου στην Κίνα με την αποστολή του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή. Το συγκεκριμένο θέμα θα συζητηθεί σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

    [17] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

    Θεσσαλονίκη, 13 Ιανουαρίου 2006 (15:27 UTC+2)

    Ο Δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κατά τη διάρκεια της σημερινής, καθιερωμένης συνάντησης με τους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στο νέο Καταστατικό Χάρτη Δήμων και Κοινοτήτων που θα ψηφίσει η Βουλή μέσα στους επόμενους δύο μήνες τονίζοντας ότι ο νέος Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων επιβραβεύτηκε και από την αυτοδιοικητική οικογένεια.

    Στη χθεσινοβραδινή συνεδρίασή του το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ έδωσε το «πράσινο φως» στο νέο Καταστατικό Χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο οποίος μεταξύ των άλλων καθιερώνει τη διενέργεια τοπικών δημοψηφισμάτων για ζωτικά θέματα που απασχολούν τον κάθε δήμο.

    Όπως υπογράμμισε ο κ. Παπαγεωργόπουλος ο νέος Καταστατικός Χάρτης προβλέπει περισσότερη δημοκρατική λειτουργία των Δημοτικών Συμβουλίων, ενώ μέσα από τις διατάξεις του η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποκτά πραγματική αυτοτέλεια και νέες αρμοδιότητες. Επίσης ο κ. Παπαγεωργόπουλος ανέφερε ότι με το νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων που προωθείται για ψήφιση στη Βουλή ενισχύεται ο αναπτυξιακός ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αναδιαρθρώνονται οι Δημοτικές Επιχειρήσεις.

    Στην ίδια συνάντηση με τους δημοσιογράφους ο κ. Παπαγεωργόπουλος επανέλαβε τις θέσεις του για την ανάπλαση της ΔΕΘ τονίζοντας κατηγορηματικά ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι αρμόδιος για τον χωροταξικό σχεδιασμό και ότι «είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε πρόταση «αξιοποίησης» των 180 στρεμμάτων της ΔΕΘ με την δημιουργία ενός τεράστιου αριθμού καταστημάτων και γραφείων, εστιατορίων και κινηματογράφων, ξενοδοχείων κ.λ.π. στο κέντρο της πόλεως».

    Και κατέληξε: «Μια τέτοιου είδους «αξιοποίηση» των 180 στρεμμάτων της ΔΕΘ θα καταφέρει το τελειωτικό χτύπημα στα δοκιμαζόμενα ήδη εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης και κατ' επέκταση στην κοινωνία της πόλεως και θα μεταφέρει τα κέρδη σε άγνωστη κατεύθυνση, εκτός βεβαίως Θεσσαλονίκης, όπως ακριβώς γίνεται με τα συγκροτήματα που έχουν δημιουργηθεί περιφερειακά της πόλεως».


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Friday, 13 January 2006 - 19:14:04 UTC