Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 06-01-12

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΟΠΕ ΓΙΑ ΤΟ 2006
  • [02] ΤΟΥΡΚΙΑ: ΑΦΕΘΗΚΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΜΕΧΜΕΤ ΑΛΙ ΑΓΚΤΣΑ
  • [03] ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
  • [04] Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Ε.ΑΟΥΕΡΜΠΑΧ ΣΤΟ
  • [05] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - «Ο ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΗΣ» ΤΟΥ
  • [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ
  • [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
  • [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΒΑΛΤΙΚΩΝ
  • [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
  • [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - GALA ΟΠΕΡΕΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ
  • [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ
  • [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗ "ΓΙΟΡΤΗ
  • [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ

  • [01] ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΟΠΕ ΓΙΑ ΤΟ 2006

    Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2006 (15:22 UTC+2)

    Το πρόγραμμα εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας μέσω των δράσεων του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), καθώς και τις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής του Οργανισμού για το 2006, ανέπτυξε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφης σε συνέντευξη Τύπου.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια του 2006 θα πραγματοποιηθούν 31 επιχειρηματικές αποστολές στο εξωτερικό έναντι των 16 που είχαν πραγματοποιηθεί το 2005, ενώ παράλληλα οι ελληνικές συμμετοχές σε διεθνείς εκθέσεις θα ξεπεράσουν τις 80.

    Για το πρόγραμμα εξωστρέφειας έχουν ήδη ενημερωθεί περισσότερες από 4.000 ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις. Οι δράσεις του ΟΠΕ για τη διείσδυση των ελληνικών προϊόντων στις ξένες αγορές θα επικεντρωθούν στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Γερμανία, την Βρετανία, την Πολωνία, την Ρωσία, την Τουρκία, την Αίγυπτο, τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αυστραλία, την Ινδία, την Κίνα και τη Ν. Κορέα.

    Παράλληλα θα συνέλθει σύντομα το Εθνικό Συμβούλιο Εξαγωγών προκειμένου να εγκρίνει το πρόγραμμα δράσης του ΟΠΕ. Όπως δήλωσε ο κ. Αλογοσκούφης, το Εθνικό Συμβούλιο Εξαγωγών και ο ΟΠΕ αποτελούν την αιχμή του δόρατος για την αύξηση των εξαγωγών.

    Το πρόγραμμα δράσης του ΟΠΕ είναι βασισμένο σε τρεις προτεραιότητες:

    - Στην στόχευση των μεγάλων αγορών,

    - Στην συνδυασμένη παρουσία των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στο εξωτερικών και

    - Στη διαφήμιση αγαθών και υπηρεσιών.

    Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση ως τώρα, έχουν αποδώσει ήδη αποτελέσματα και στο δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2005 οι εξαγωγές έχουν αυξηθεί κατά 12,8% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2004.

    Ήδη βρίσκεται προς υπογραφή το Προεδρικό Διάταγμα για την ανασυγκρότηση της διαχείρισης και του σχεδιασμού της Διεθνούς Οικονομικής Πολιτικής της χώρας μας, ενώ εκσυγχρονίζεται το μητρώο εξαγωγών, το οποίο και θα συνδεθεί με νέα διαδικτυακή "πύλη" (portal), που θα παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες στους Ελληνες εξαγωγείς για τις ξένες αγορές.

    [02] ΤΟΥΡΚΙΑ: ΑΦΕΘΗΚΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΜΕΧΜΕΤ ΑΛΙ ΑΓΚΤΣΑ

    ’γκυρα, 12 Ιανουαρίου 2006 (10:33 UTC+2)

    Μετά από 25 χρόνια κράτησης σε φυλακές της Ιταλίας και της Τουρκίας ,αφέθηκε ελεύθερος σήμερα ο ακροδεξιός τούρκος Μεχμέτ Αλί Αγκτσά που το 1981 είχε αποπειραθεί να δολοφονήσει τον Πάπα Ιωάννη Παύλο στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη.

    Ο Αγκτσά εξήλθε με αυτοκίνητο στις 09.30(ώρα Ελλάδος) από τις φυλακές Καντάρ της Κωνσταντινούπολης ,όπου τον περίμεναν κάπου 100 δημοσιογράφοι, αλλά και πολλά μέλη της οικογενείας του που τον έραναν με λουλούδια.

    Ο 48χρονος Αγκτσά υποχρεώθηκε πάντως να μεταβεί αμέσως σε στρατολογικό γραφείο της Κωνσταντινούπολης καθώς δεν έχει εκπληρώσει την υποχρεωτική στην Τουρκία στρατιωτική θητεία.

    Ο Αγκτσά εξέτισε ποινή κάθειρξης 19 ετών σε φυλακές στην Ιταλία και το 2000 εκδόθηκε στην Τουρκία, όπου καταζητείτο για τη δολοφονία του τούρκου δημοσιογράφου Ακντί Ιπεκτσί το 1979. Στην Τουρκία,ο Αγκτσά επρόκειτο να παραμείνει στη φυλακή για 10 χρόνια με την κατηγορία της δολοφονίας του Αμπντί Ιπεκτσί ,αλλά η ποινή αυτή μειώθηκε μετά από αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου.

    Ο Αγκτσά είχε κατηγορηθεί για διασυνδέσεις με την οργάνωση των Γκρίζων Λύκων και αρχικά είχε ομολογήσει τη δολοφονία του Ιπεκτσί, αλλά στη συνέχεια αναίρεσε την κατάθεσή του.

    [03] ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑ ΕΥΡΩΠΗ

    Θεσσαλονίκη, 12 Ιανουαρίου 2006 (15:03 UTC+2)

    Στη Θεσσαλονίκη στεγάζεται και επίσημα από σήμερα η Γραμματεία του Επιχειρηματικού Συμβουλευτικού Συμβουλίου για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, το οποίο λειτουργεί στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας.

    Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση της επίσημης έναρξης λειτουργίας στην οποία παρουσιάστηκαν οι στόχοι του Συμβουλίου, ήταν ο υφυπουργός οικονομίας και οικονομικών Χρήστος Φώλιας, ο οποίος χαρακτήρισε την προώθηση της περιφερειακής συνεργασίας ''βασικό στοιχείο της πολιτικής της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Βαλκάνια καθώς, όπως είπε, ''ανοίγει το δρόμο για την περιφερειακή σταθερότητα και ευημερία''. Tόνισε δε ότι η Ελλάδα προσβλέπει με εμπιστοσύνη στο γόνιμο ρόλο του Συμβουλίου για τη ΝΑ Ευρώπη.

    Ο κ.Φώλιας σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει σηκώσει ένα σημαντικό βάρος της όλης προσπάθειας για την ανάπτυξη της περιοχής καθώς μέσω των αναπτυξιακών νόμων έχει χρηματοδοτήσει 51 επενδυτικά σχήματα συνολικής συνολικού επενδυτικού κεφαλαίου περίπου 127 εκ. ευρώ και προσφέρει εργασία σε μετανάστες -κυρίως από γειτονικές χώρες- που αποτελούν το 10% του ενεργού πληθυσμού της χώρας.

    Ο υφυπουργός ενέταξε στις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα και την μετεγκατάσταση στη Θεσσαλονίκη του INTERREG, μιας κοινοτικής πρωτοβουλίας για την προώθηση της διασυνοριακής συνεργασίας με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 877 εκ. ευρώ.

    Φιλοδοξία όλων μας είναι να αποτελέσει η Νοτιοανατολική Ευρώπη έναν ενιαίο χώρο ελκυστικό για επενδύσεις είπε ο κ.Φώλιας, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων να διαμορφώσουν με πράξεις ευθύνης και διορατικότητας το περιβάλλον που απαιτείται για την οικονομική συνεργασία και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των λαών της περιοχής

    Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος του Συμβουλίου, ο ιταλός επιχειρηματίας του ομίλου SOL, Aldo Fumagalli, ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για την συνεισφορά της στη λειτουργία της γραμματείας στη Θεσσαλονίκη και τόνισε ότι στο Συμβούλιο αισθάνονται ότι στις Βρυξέλλες χρειάζονται καλύτερη γνώση για όσα συμβαίνουν στην περιοχή.

    Ο κ. Fumagalli παρουσίασε τους επτά στόχους του Συμβουλίου ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζουν η βελτίωση του επενδυτικού κλίματος, των υποδομών του επιπέδου της δημόσιας διοίκησης και των συνεργασιών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, η διευκόλυνση των μεταφορών και του εμπορίου και η ενίσχυση της διαφάνειας.

    Σημαντικές για την προώθηση των στόχων, ο κ. Fumagalli θεωρεί τις συναντήσεις που το Συμβούλιο θα έχει τον επόμενο μήνα στις Βρυξέλλες με τους αρμόδιους αξιωματούχους της Ένωσης και τη συμμετοχή της στη συνάντηση ΕΕ- Δυτικών Βαλκανίων που θα γίνει το Μάρτιο στη Βιέννη.

    Το Συμβούλιο επισκέφθηκε χθες και προχθές τη Σόφια ενώ θα επισκεφθεί τον Ιούνιο τα Τίρανα για επαφές με την τοπική πολιτική ηγεσία για την προώθηση της επιχειρηματικής συνεργασίας στις δύο χώρες.

    Σε ό,τι αφορά στη Βουλγαρία, ο κ. Fumagalli είπε ότι υπάρχει μεγάλη πρόοδος αλλά απαιτούνται βελτιώσεις σε πολλούς τομείς, όπως το επενδυτικό κλίμα και η διαφάνεια ενώ για την Αλβανία τόνισε ότι χρειάζεται επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων που έχουν καθυστερήσει.

    Ο προκάτοχος του κ.Fumagalli, ο επιχειρηματίας Νίκος Ευθυμιάδης, πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βόρειας Ελλάδας τόνισε ότι το Συμβούλιο συζητά για επιχειρήσεις και όχι για πολιτική. Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα η διαβαλκανική πολιτική συνεργασία να δημιουργήσει ένα καλύτερο θεσμικό πλαίσιο για την επιχειρηματική δραστηριότητα, ενώ τόνισε και τη σημασία της υλοποίησης της απόφασης για την μετεκπαίδευση 40 κορυφαίων δημοσίων υπαλλήλων από χώρες της περιοχής

    Ο επικεφαλής της έδρας της Θεσσαλονίκης του Συμβουλίου Σταθερότητας Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, καλωσορίζοντας την Γραμματεία στην πόλη, είπε ότι ο ειδικός συντονιστής του Συμφώνου dr Erchart Bushek διέθεσε στην έδρα της Θεσσαλονίκης σημαντικά καθήκοντα στην ανάπτυξη και τις υποδομές. Σημείωσε μάλιστα τη συνεισφορά που είχε το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών δια του αρμόδιου υφυπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη, στη χρηματοδότηση της υλοποίησης της απόφασης που είχε ληφθεί στην πρόσφατη συνάντηση του Συμβουλίου στη Μολδαβία για τη μεταφορά της έδρας της Γραμματείας στη Θεσσαλονίκη.

    Το Συμβούλιο ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2002 ως ένας σύνδεσμος των βραχιόνων του ιδιωτικού τομέα του Συμφώνου Σταθερότητας για την Νοτιοανατολική Ευρώπη που ιδρύθηκε το 1999 στο πλαίσιο του Συμφώνου και της Πρωτοβουλίας Συνεργασίας για τη ΝΑ Ευρώπη που λειτουργεί από το 1997 με αμερικανική πρωτοβουλία.

    Το ενιαίο Συμβουλευτικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο λειτουργεί ως σύμβουλος του ειδικού συντονιστή του Συμφώνου Σταθερότητας, των εθνικών κυβερνήσεων και των υπευθύνων για τη διαμόρφωση πολιτικής στην ΕΕ και στους δωρητές.

    Επικεφαλής του Συμβουλίου, το οποίο συνεδριάζει τέσσερις φορές το χρόνο σε κάποια χώρα της περιοχής, είναι ένα πενταμελές όργανο, το οποίο υποστηρίζεται από τη γραμματεία. Η γραμματεία στη Θεσσαλονίκη στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της έδρας του Συμφώνου.

    Χρίστος Μάτης

    [04] Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Ε.ΑΟΥΕΡΜΠΑΧ ΣΤΟ ΜΙΕΤ

    Θεσσαλονίκη, 12 Ιανουαρίου 2006 (12:46 UTC+2)

    Το βιβλίο του Εριχ ’ουερμπαχ «Μίμησις. Η εικόνα της πραγματικότητας στη δυτική λογοτεχνία», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ), θα παρουσιαστεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ (Βασιλίσσης Όλγας 108), την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, ώρα 8 μ.μ.

    Στην παρουσίαση θα μιλήσουν οι: Δανιήλ Ιακώβ, καθηγητής της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του ΑΠΘ, Μιχάλης Χρυσανθόπουλος και Μίλτος Πεχλιβάνος, αναπληρωτής καθηγητής και επίκουρος καθηγητής της Γενικής και Συγκριτικής Γραμματολογίας του Α.Π.Θ.

    Στο έργο αυτό, που γράφτηκε μεταξύ 1942 και 1945, ο ’ουερμπαχ ερευνά τους διάφορους τρόπους ερμηνείας και απεικόνισης της πραγματικότητας στην ευρωπαϊκή λογοτεχνική δημιουργία για ένα τεράστιο χρονικό διάστημα που καλύπτει τρεις χιλιετίες.

    Αναλύει, ερμηνεύει και συγκρίνει μεγάλο αριθμό κειμένων, ξεκινώντας από τον Όμηρο και τη Βίβλο και συνεχίζοντας με τον Δάντη, τον Σαίξπηρ, τον Θερβάντες για να καταλήξει στη λογοτεχνία του εικοστού αιώνα και σε συγγραφείς όπως ο Μαρσέλ Προυστ και η Βιρτζίνια Γουλφ. Φωτίζει έτσι με πολλά παραδείγματα και από πολλές οπτικές γωνίες το γεγονός ότι η λογοτεχνία, από την αρχαιότητα ως τη σύγχρονη εποχή, υπήρξε και παραμένει ένας εξαιρετικά εύγλωττος μάρτυρας της ανθρώπινης ιστορίας και της κοινωνικής πραγματικότητας.

    Με εντυπωσιακή πολυμάθεια και συναρπαστική δεξιοτεχνία, ο ’ουερμπαχ προσφέρει στον αναγνώστη μια πολύτιμη ερμηνευτική πρόσβαση σε όλους σχεδόν τους αιώνες και σε όλες τις περιοχές της ευρωπαϊκής λογοτεχνικής κληρονομιάς.

    [05] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - «Ο ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΗΣ» ΤΟΥ ΜΟΛΙΕΡΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 12 Ιανουαρίου 2006 (15:09 UTC+2)

    Αύριο (Παρασκευή) 13 Ιανουαρίου, στις 10.00, στη Παιδική Βιβλιοθήκη του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου η θεατρολόγος-συγγραφέας Ελευθερία Μπάκα, θα παρουσιάσει σε παιδιά Γ', Δ' Δημοτικού το έργο «Ο Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου και θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

    [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΤΡΩ

    Θεσσαλονίκη, 12 Ιανουαρίου 2006 (15:08 UTC+2)

    Την ερχόμενη Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, στις 20.30 στην αίθουσα εικαστικών εκδηλώσεων του 5ου ορόφου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής, γλυπτικής και βιτρώ των καλλιτεχνών Γιώργου Ιατρού, Γιώργου Μαζαράκη και Τάσου Παπαναστασίου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2006.

    [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΘΕΤΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ

    Θεσσαλονίκη, 12 Ιανουαρίου 2006 (15:07 UTC+2)

    Την ερχόμενη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στις 21.00, στην αίθουσα Θεάτρου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, θα πραγματοποιηθεί συναυλία μουσικής δωματίου αφιερωμένη στα πενηντάχρονα του συνθέτη Χρήστου Σαμαρά.

    Συμμετέχουν: Νεβάρτ - Βερόν Γαλιλαία - φλάουτο, Οδυσσέας Καρύδης - κλαρινέτο, Χρίστος Γαλιλαίας - βιολί, Μαρία Αστεριάδου - πιάνο. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

    [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΒΑΛΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 12 Ιανουαρίου 2006 (15:06 UTC+2)

    Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ελληνο - Βαλτικών χωρών, διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας Βαλτικών χωρών, στην Αίθουσα Τέχνης Εθνικής Αμύνης 9Α, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, στις 20:00. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου.

    [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΛΑΪΚΟ ΧΕΙΜΩΝΑ"

    Θεσσαλονίκη, 12 Ιανουαρίου 2006 (15:06 UTC+2)

    Συνέντευξη Τύπου θα δοθεί την ερχόμενη Τρίτη 17 Ιανουαρίου, στις 12:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Μουσικής (Κουντουριώτου 17, έναντι Ερυθρού Σταυρού στο λιμάνι) με αφορμή τις εκδηλώσεις του 23ου Λαϊκού Χειμώνα.

    Στην Συνέντευξη Τύπου θα παραβρεθεί ο δημοσιογράφος Γ. Μελίκης, εμπνευστής του Λαϊκού Χειμώνα.

    [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - GALA ΟΠΕΡΕΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 12 Ιανουαρίου 2006 (15:05 UTC+2)

    Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει Gala οπερέτας την ερχόμενη Κυριακή 15 Ιανουαρίου, στις 21:00, στο μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

    Το Gala οπερέτας θα διευθύνει ο Χάρης Ηλιάδης και θα συμμετάσχουν ως σολίστ ο υψίφωνος C. Struder και ο τενόρος Μ. Δουκάκης.

    Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αποσπάσματα από έργα των F. Lehar (Εύθυμη Χήρα), J. Strauss (Αυτοκρατορικό Βαλς), R. Zieczynzky (Βιεννέζικο τραγούδι), κ.ά.

    Εισιτήρια των 20,00 και 15 (φοιτητικό - μαθητικό) προπωλούνται στα εκδοτήρια της πλατεία Αριστοτέλους. Σημειώνεται ότι τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν υπέρ της αποκατάστασης των ζημιών της ΧΑΝΘ.

    [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 12 Ιανουαρίου 2006 (15:05 UTC+2)

    Συνεχίζεται ο θεσμός του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του Δήμου Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή ανθρώπων κάθε ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου που επιζητούν την επιμόρφωση στους τομείς :

    Διοίκηση και Οικονομία

    Ιατρική - Βιολογία - Ψυχολογία, AIDS

    Ιστορία - Αρχαιολογία - Τέχνη

    Νομική.

    ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :

    Σήμερα (Πέμπτη) 12 Ιανουαρίου, στις 19:30, στο τμήμα της Νομικής θα πραγματοποιηθεί διάλεξη στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ιστορίας από την αναπληρώτρια καθηγήτρια Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του πανεπιστημίου Μακεδονία Παρασκευή Νάσκου - Περάκη, η οποία θα αναφερθεί στο θέμα: «Η Ευρωπαϊκή σύμβαση δικαιωμάτων του ανθρώπου: οι σημαντικότερες προσφυγές κατά της Ελλάδος».

    [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗ "ΓΙΟΡΤΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ" ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 19.30

    Θεσσαλονίκη, 12 Ιανουαρίου 2006 (15:05 UTC+2)

    Λάμψη από τη λάμψη τους θα χαρίσουν στη Θεσσαλονίκη οι κορυφαίοι αθλητές, οι αθλήτριες αλλά και οι προπονητές που πρωταγωνίστησαν τη χρονιά που πέρασε τόσο με τις επιδόσεις τους, όσο με τις διακρίσεις, τα πλούσια επιτεύγματά τους, αλλά και τη γενικότερη προσφορά τους.

    Στη φετινή «ΓΙΟΡΤΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ» 2006, του Δήμου Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί με κάθε μεγαλοπρέπεια (όπως άλλωστε αρμόζει στους πρώτους των πρώτων), στις 16 Ιανουαρίου, στις 19.30, στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης της HELEXPO - ΔΕΘ, θα τιμηθούν μεταξύ των άλλων η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Εθνική ομάδα του μπάσκετ, η ομάδα βόλεϊ του Ηρακλή, οι βιρτουόζοι της μπάλας και παλιές δόξες, Βασίλης Χατζηπαναγής, Σταύρος Σαράφης και ’γγελος Σπυρίδωνας, καθώς και το μεγάλο αστέρι της Ελληνικής Κολύμβησης, ο ασυναγώνιστος ’ρης Γρηγοριάδης που κατάφερε το ακατόρθωτο, κατακτώντας για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος μετάλλιο και μάλιστα χρυσό, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μόντρεαλ.

    Επίσης τιμητικές διακρίσεις θα δοθούν:

    -Στην «ταξιαρχία» του Παναγιώτη Γιαννάκη για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2005, ένα γεγονός σταθμό στην ιστορία του Ελληνικού αθλητισμού που μας έβγαλε για μια ακόμη φορά στους δρόμους για να πανηγυρίσουμε περήφανοι για την ξεχωριστή αυτή επιτυχία.

    -Στην ομάδα βόλεϊ του Ηρακλή για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, του κυπέλλου και του Σούπερ καπ και για την εξαιρετική παρουσία της στο φάϊναλ -φορ του Τσάμπιος Λίγκ, όπου κατέλαβε τελικά την δεύτερη θέση.

    Επίσης, θα βραβευτούν διακεκριμένες και εξέχουσες προσωπικότητες της πόλης μας όπως: Στον «Νουρέγιεφ» των Ελληνικών γηπέδων, τον καλύτερο ποδοσφαιριστή των τελευταίων 50 χρόνων, που μεγαλούργησε με τη φανέλα του Ηρακλή, τον μοναδικό Βασίλη Χατζηπαναγή και τον καλύτερο «κεφαλοσφαιριστής» των Ελληνικών γηπέδων Σταύρο Σαράφη, τον δυναμικό και ανεπανάληπτο μαχητή των γηπέδων ’γγελο Σπυρίδωνα, κ.ά.

    Στους μεγάλους μας τώρα αστέρες, στους άξιους εκπροσώπους της πόλης και της πατρίδας μας, που κέρδισαν την ψήφο και την αναγνώριση και των αθλητικών συντακτών που είναι μέλη του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΜΘ και εργάζονται στα μέσα ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα απονείμει την ανώτατη τιμητική διάκριση, τα βραβεία «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», που συνοδεύονται και από τα χρηματικά έπαθλα που αντιστοιχούν σε κάθε κατηγορία, ως επιβράβευση της προσπάθειας που καταβάλουν αλλά και ως ελάχιστη δυνατή ενίσχυση για τις αγωνιστικές τους προσπάθειες στο μέλλον.

    [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

    Θεσσαλονίκη, 12 Ιανουαρίου 2006 (15:01 UTC+2)

    Η καθιερωμένη συνάντηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου με τους δημοσιογράφους θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο (Παρασκευή) 13 Ιανουαρίου, στις 10:30 και όχι στις 11:30 όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, στην αίθουσα συσκέψεων του Δημαρχείου (Βενιζέλου 45, 1ος όροφος).

    Ο κ. Παπαγεωργόπουλος κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα αναφερθεί σε ζωτικά θέματα που αφορούν τους δημότες, το δήμο και την πόλη της Θεσσαλονίκης.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Thursday, 12 January 2006 - 19:13:55 UTC