Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 05-11-26

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΘΟΔ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ
  • [02] Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ
  • [03] ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΗΝ 5η POLIS
  • [04] ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΕ Ο
  • [05] ΤΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

  • [01] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΘΟΔ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

    Αθήνα, 26 Νοεμβρίου 2005 (15:48 UTC+2)

    Διεξοδική αναφορά στα επιτεύγματα της κυβέρνησης, στις προτεραιότητες και στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει, αλλά και δριμεία επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ περιελάμβανε η ομιλία του υπουργού Επικρατείας Θεόδωρου Ρουσόπουλου σε εκδήλωση που διοργάνωσε νωρίτερα σήμερα η ΝΟΔΕ Λάρισας.

    Ο κ. Ρουσόπουλος μίλησε για σύγκρουση της κυβέρνησης με τα προβλήματα και για αποτελέσματα τα οποία είναι ήδη ορατά. Αναφέρθηκε στην πολιτική της ήπιας προσαρμογής στην Οικονομια, η οποία "οδηγεί στην ουσιαστική βελτίωση των δηυμοσιονομικών μεγεθών με το μικρότερο δυνατό κόστος στις πλάτες των φορολογουμένων" και τόνισε ότι "τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο". Σε ό,τι αφορά στον Προϋπολογισμό του 2006, ο οποίος κατατέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη Βουλή, ο κ. Ρουσόπουλος μίλησε για "αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας, ενίσχυση της παραγωγικότητας, της ανταγωνιστικότητας και των επενδύσεων και για τόνωση της απασχόλησης, ιδιαίτερα στις περιοχές της περιφέρειας και στις κοινωνικές ομάδες που πλήττει περισσότερο η ανεργία". Ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε ως βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης την αναζωογήνηση της ελληνικής περιφέρειας, με την τόνωση της γεωργίας, του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας.

    Αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Ρουσόπουλος είπε ότι "αυτοί που έφεραν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση φτάνουν τώρα να μιλούν σαν ένα κόμμα που ιδρύθηκε μετά τις εκλογές, σαν να μην έχουν παρελθόν, σαν να ξέπλυναν από πάνω τους τις ευθύνες που τους βαραίνουν". Και συνέχισε: "Είκοσι χρόνια στην κυβέρνηση, τι έκαναν; Τίποτα! Μεγάλα λόγια τότε, ψεύτικα μεγάλα λόγια και σήμερα. Δεν άλλαξαν καθόλου, δεν μπορούν να αλλάξουν". Ειδικότερα για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι "ο ευαγγελιστής υποτίθεται της «ανανέωσης», φτάνει στο σημείο να απαιτήσει από τα ΜΜΕ να προβάλλουν τα στελέχη της αρεσκείας του. Η απαίτηση του κυρίου Παπανδρέου είναι ακόμη μια απόδειξη ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει. Ότι δεν είναι παρά ένα μόνο κομμάτι του πλέγματος της αντίδρασης. Ενός πλέγματος που λειτουργεί με συνεννοήσεις κάτω από το τραπέζι, αθέμιτες εξυπηρετήσεις και ανταποδοτική λογική. Ενός πλέγματος που μπροστά στην εξασφάλιση διαφόρων συμφερόντων, δεν διστάζει να παρακάμψει βασικές αρχές της δημοκρατίας: την ανεξαρτησία των ΜΜΕ, την ισονομία, τη διαφάνεια. Αυτό που πέτυχε με την απαίτησή του αυτή ο κύριος Παπανδρέου ήταν να καταδείξει ότι το κόμμα του δεν είναι παρά ο πολιτικός εκφραστής όλων όσοι έχουν λόγο να φοβούνται την πολιτική αλλαγή".

    [02] Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

    Αθήνα, 26 Νοεμβρίου 2005 (09:28 UTC+2)

    Ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Πέτρος Τατούλης, μαζί με τους Προέδρους και τα εντεταλμένα μέλη Επιτροπών για την Επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, την Παρασκευή, είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ νωρίτερα, με τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Πολιτισμού κ. Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Αμέσως μετά επισκέφθηκαν την Ακρόπολη, όπου ξεναγήθηκαν από την οικεία Έφορο, κ. Άλκηστη Χωρέμη, ενώ ενημερώθηκαν για την πρόοδο των εργασιών συντήρησης και αναστήλωσης των μνημείων του Ιερού Βράχου από τη Διευθύντρια της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης κ. Μαρία Ιωαννίδου. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με την επίσκεψη του Υφυπουργού και των Προέδρων και εντεταλμένων μελών Επιτροπών για την Επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στο χώρο όπου αναγείρεται το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης και ενημερώθηκαν σχετικά από τον Πρόεδρο του Οργανισμού για την Ανέγερση του Νέου Μουσείου Ακρόπολης κ. Δημήτρη Παντερμαλή, ο οποίος αργότερα τους ξενάγησε στην έκθεση που λειτουργεί από τον Αύγουστο του 2004, στο κτίριο Βάϊλερ "Δημιουργώντας το εκθεσιακό ύφος του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης".

    Αμέσως μετά, ακολούθησε συνέντευξη Τύπου στη διάρκεια της οποίας μίλησαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Πέτρος Τατούλης, ο Πρόεδρος της Βρετανικής Επιτροπής κ. Anthony Snodgrass, Επίτιμος Καθηγητής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ, ο David Hill, επιχειρηματίας, μέλος της Επιτροπής της Αυστραλίας και η κ. Birgit Wiger - Angner. Η κ. Wiger - Angner δώρισε τμήμα της επικρανίτιδας του Ερεχθείου στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τατούλης, ευχαριστώντας την θερμά για αυτήν την απόφασή της. Όπως είπε ο Υφυπουργός Πολιτισμού η αρχαιότητα θα επιστραφεί στη χώρα μας τον Οκτώβριο του 2006.

    Καλωσορίζοντας τους Προέδρους και τα μέλη των Επιτροπών, οι οποίοι για πρώτη φορά επισκέφθηκαν όλοι μαζί τη χώρα μας, αποδεχόμενοι επίσημη πρόσκληση του, ο Υφυπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε στο έργο τους, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι "είναι μεγάλη μας η χαρά και τιμή που βρίσκεστε εδώ, εσείς που και με τη δική σας βοήθεια έγινε γνωστό σε όλον τον κόσμο το αίτημα και η επιθυμία της χώρας μας για να επιστρέψουν τα γλυπτά του Παρθενώνα". Ο κ. Τατούλης έκανε μνεία και στη Μελίνα Μερκούρη "γιατί - όπως είπε - δεν πρέπει να ξεχνάμε όλους αυτούς που με τις θαρραλέες πολιτικές τους αποφάσεις μπόρεσαν και υπηρέτησαν ευγενείς στόχους."

    Αναφερόμενος ο κ. Τατούλης σε όσα είπε ο Πρωθυπουργός και Υπουργός Πολιτισμού κ. Κώστας Καραμανλής κατά τη συνάντηση του με τους Προέδρους και τα εντεταλμένα μέλη των Επιτροπών, υπογράμμισε ότι "το αίτημα μας δεν είναι ένα αίτημα που βρίσκεται στα στενά δικά μας εθνικά όρια, γιατί ο Παρθενώνας και τα μνημεία της Ακρόπολης ανήκουν στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Ο ελληνικός πολιτισμός δεν περιορίζεται σε στενές ιδιοκτησιακές αντιλήψεις αλλά ανήκει στην παγκόσμια κοινωνία, ανήκει σε όλους τους πολίτες. Θεωρώ -συνέχισε- ότι η παρουσία και η ανταλλαγή απόψεων με τις Επιτροπές, ουσιαστικά θα ενδυναμώσουν αυτήν την προσπάθεια. Θα δώσουν μεγαλύτερες δυνατότητες και θα διαμορφώσουν καινούργιες προτεραιότητες σε αυτήν την προσπάθεια που κάνει η χώρα μας."

    Ο κ. Snodgrass, παίρνοντας το λόγο, ευχαρίστησε τον κ. Τατούλη για την πρωτοβουλία αυτής της συνάντησης. Όπως είπε, πολλοί εξ αυτών είναι παλιοί φίλοι αλλά υπάρχουν και αρκετοί με τους οποίους συναντήθηκαν για πρώτη φορά, όπως είναι οι εκπρόσωποι της Ιταλίας, της Κύπρου, της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Σερβίας - Μαυροβούνιου.

    Ο κ. Snodgrass επεσήμανε, επίσης, ότι η συνάντηση που είχαν "με τον Πρωθυπουργό επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο την επιθυμία να συνεχιστούν με ακόμη πιο εντατικό ρυθμό οι επαφές της ελληνικής και βρετανικής κυβέρνησης, παράλληλα με τις επαφές σε επίπεδο Μουσείων."

    Επίσης, ανακοίνωσε ότι οι εκπρόσωποι των Επιτροπών κατέληξαν στο ότι συμφωνούν να ενισχυθούν μεταξύ τους επαφές και γι' αυτό το λόγο και θα προχωρήσουν στην ίδρυση ενός Παγκόσμιου Οργανισμού για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, με πρώτο Πρόεδρο τον κ. David Hill

    O κ. Snodgrass συμπλήρωσε, επίσης, ότι η προσοχή θα πρέπει να επικεντρωθεί όχι μόνο προς τη βρετανική κυβέρνηση αλλά και προς τους διεθνείς οργανισμούς όπως είναι η UNESCO και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Ο κ. Τατούλης υπενθύμισε την πρόσφατη (αρχές 2005) σύσταση της UNESCO να συνεχιστούν οι συζητήσεις σχετικά με το θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων εντός του 2006 υπό την εποπτεία της.

    Ο Υφυπουργός Πολιτισμού ανέφερε, επίσης, ότι πριν από το τέλος του 2006 θα είναι έτοιμο το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, οπότε "η υλοποίηση αυτού του έργου αποδυναμώνει σε μεγάλο βαθμό τις αιτιάσεις του Βρετανικού Μουσείου."

    Αναφερόμενος δε στο σκοπό της ίδρυσης του Παγκόσμιου Οργανισμού είπε ότι "θα συντονίζει τις προσπάθειες όλων των Επιτροπών, θα κινείται σε θετική κατεύθυνση, και πιστεύουμε ότι οι προϋποθέσεις που θα δημιουργηθούν στο μέλλον θα είναι καλύτερες και θα ενισχύσουν περισσότερο την προσπάθειά μας."

    Ο κ. David Hill ευχαρίστησε τον Υφυπουργό "για την εξαιρετική πρωτοβουλία του χάρη στην οποία για πρώτη φορά συναντήθηκαν οι Πρόεδροι και τα εντεταλμένα μέλη των Επιτροπών. Οι Επιτροπές, όπως είπε "ζητούμε την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα και να υπάρξουν διαπραγματεύσεις σε επίπεδο κυβερνήσεων μεταξύ ελληνικής και βρετανικής πλευράς."

    "Θα εργαστούμε σκληρά όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά -συνέχισε- για να πιέσουμε για επιστροφή και να δημιουργήσουμε ένα κλίμα υποστήριξης της κοινή γνώμης και του ακαδημαϊκού κόσμου. Μας ενθάρρυνε το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει τις επαφές για το θέμα. Συμφωνούμε με τον τρόπο που έχετε οδηγήσει αυτήν την προσπάθεια."

    Αμέσως μετά χαιρέτησε τη συνάντηση η κ. Birgit Wiger - Angner λέγοντας ότι "επέστρεψα το μικρό κομμάτι της Ακρόπολης εύχομαι και η βρετανική κυβέρνηση να επιστρέψει όλα όσα έχει πάρει, στην Αθήνα.

    Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις δημοσκοπήσεις στη Μεγάλη Βρετανία που δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία του βρετανικού λαού είναι υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων και για το αν τελικά έχει αλλάξει γνώμη το βρετανικό κατεστημένο του πολιτισμού, ο κ. Snodgrass απάντησε: "σαφώς έχει αλλάξει το βρετανικό κατεστημένο στον πολιτισμό. Εμείς, η Επιτροπή της Βρετανίας έχουμε αποφασίσει να αλλάξουμε την τακτική μας. Από την αντιπαράθεση θέλουμε να περάσουμε στην τακτική του να "περικυκλώσουμε" το Βρετανικό Μουσείο με το να προσχωρήσουν σε μας οι φυσικοί σύμμαχοι του ή οι πρώην σύμμαχοί του ή και η Ένωση Μουσείων Βρετανίας με τα θεσμικά της όργανα."

    Σε άλλη ερώτηση αναφορικά με το ότι ένας λόγος για τον οποίο οι Βρετανοί αρνούνται την επιστροφή των Μαρμάρων είναι επειδή, όπως επικαλούνται, κάτι τέτοιο, θα άνοιγε τις πόρτες και για άλλα αιτήματα, ο κ. Snodgrass είπε ότι "αυτό μπορεί να αποφευχθεί με το να βρεθεί λύση που θα αφορά αποκλειστικά τα Μάρμαρα" ενώ υπενθύμισε ότι στο παρελθόν έχουν υποβληθεί πολλές σχετικές προτάσεις- λύσεις. "Υπάρχει τρόπος -συνέχισε - να τεθεί το θέμα υπό διαπραγμάτευση εφόσον και η άλλη πλευρά το θελήσει."

    Ο κ. David Hill συμφώνησε με τα όσα είπε ο κ. Snodgrass συμπληρώνοντας ότι "δεν είναι δίκαιο επειδή φοβάται κάποιος τη δημιουργία ενός προηγουμένου, να συνεχίζουμε να δεχόμαστε μία αδικία."

    Ο ίδιος συνέχισε υπενθυμίζοντας ότι το 2000 μία διακομματική Επιτροπή της Βουλής των Κοινοτήτων μελέτησε το θέμα των Μαρμάρων και απέρριψε το παραπάνω επιχείρημα των Βρετανών, ότι, δηλαδή, με την επιστροφή τους θα άνοιγαν οι πόρτες για να γίνει το ίδιο και για άλλα εκθέματα.

    [03] ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΗΝ 5η POLIS

    Θεσσαλονίκη, 26 Νοεμβρίου 2005 (09:56 UTC+2)

    Mε σημαντική αύξηση του αριθμού των εμπορικών επισκεπτών από την Ελλάδα και από το εξωτερικό, συνεχίζεται η 5η POLIS που διοργανώνει η HELEXPO σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

    Την έκθεση επισκέφθηκαν ξένοι εμπορικοί επισκέπτες από την Ιταλία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Αλβανία και την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, οι οποίοι, όπως και οι Έλληνες εμπορικοί επισκέπτες, είχαν σημαντικές επαφές με τους εκθέτες εκπροσώπους φορέων και επιχειρήσεων, με στόχο τη συνεργασία.

    Την 5η POLIS τιμούν με την παρουσία τους Δήμαρχοι και εκπρόσωποι του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων, ευρύτερα γνωστού ως Balcinet, στο οποίο συμμετέχουν οι μεγαλύτερες πόλεις από οκτώ χώρες της Βαλκανικής χερσονήσου.

    Πρόκειται για εκπροσώπους που έχουν αρμοδιότητα στη διενέργεια προμηθειών και στην εκτέλεση έργων και οι οποίοι συναντώνται, όπως και οι Έλληνες εκπρόσωποι και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις - εκθέτες της POLIS στο πλαίσιο του προγράμματος προκαθορισμένων επιχειρηματικών συναντήσεων EXPOPARTENARIAT.

    Στο πλαίσιο της παράλληλων εκδηλώσεων συνεχίζεται σήμερα η διημερίδα "ΠΟΛΙΣ" που συνδιοργανώνουν η ΚΕΔΚΕ και το ΤΕΕ με θέματα την ανάπλαση των πόλεων και της υπαίθρου και το σχεδιασμό και την υλοποίηση σημαντικών πολεοδομικών παρεμβάσεων.

    Στη διάρκεια των εργασιών της διημερίδας τονίσθηκε - μεταξύ άλλων - η μεγάλη καθυστέρηση, μεταξύ οκτώ και 12 χρόνων, στο πολεοδομικό σχεδιασμό της χώρας, καθώς, επίσης και στην πράξη εφαρμογής, η οποία κυμαίνεται μεταξύ τεσσάρων και έξι χρόνων.

    Το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων συνεχίζεται με προεξέχουσα την ημερίδα της ΗΕLEXPO με θέμα «Τοπική Κοινωνία και Επικοινωνία»που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», την Κυριακή 27 Νοεμβρίου.

    Οι ώρες λειτουργίας της 5ης POLIS είναι σήμερα από τις 12:00 έως τις 20:00 και την Κυριακή από τις 10:00 έως τις 16:00.

    [04] ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΕ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΗΣ ΠΓΔΜ

    Ζάγκρεμπ, 26 Νοεμβρίου 2005 (10:32 UTC+2)

    Ο Γενικός Εισαγγελέας της Κροατίας, Μλάντεν Μπάϊτς, διέταξε επείγουσα δικαστική έρευνα για την υπόθεση του επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου του «Μακεδονικού» Στρατού, Μίροσλαβ Στογιάνοφσκι, υπόπτου για εγκλήματα πολέμου στην κροατική πόλη Βούκοβαρ. Υπενθυμίζεται ότι η πρόσφατη επίσκεψη του Σκοπιανού ανώτατου αξιωματικού στην Κροατία, ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών, αφού, μάλιστα συνέπεσε χρονικά και με την 14η επέτειο της σφαγής στο Βούκοβαρ, στις 18 Νοεμβρίου του 1991, όταν είχε γίνει η μεγάλη σφαγή 200 Κροατών και άλλων μη Σέρβων.

    [05] ΤΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

    Βουκουρέστι, 26 Νοεμβρίου 2005 (10:20 UTC+2)

    Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ρενέ βαν Ντερ Λίντεν, προέτρεψε τη Ρουμανία να λάβει πιο αυστηρά μέτρα για τη διαφθορά και την εμπορία ανθρώπων. Σε ομιλία του στο Κοινοβούλιο της Ρουμανίας, ο Βαν Ντερ Λίντεν ανέφερε ότι η διαφθορά έχει οδηγήσει σε απώλεια της εμπιστοσύνης για τους δημόσιους θεσμούς και απειλεί τις ξένες επενδύσεις. Κάλεσε για ανεξαρτησία των δικαστών και μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης.

    Ο Βαν Ντερ Λίντεν συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ρουμανίας, Τραϊάν Μπασέσκου, τον Πρόεδρο της Γερουσίας Νικολάε Βατσαρόιου και τον προκαθήμενο της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχη Θεόκτιστο.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Saturday, 26 November 2005 - 19:13:47 UTC