Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 05-11-25

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ: Ν/Σ ΤΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
  • [02] Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ
  • [03] ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • [04] ΚΥΚΛΩΜΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΑΤΤΙΚΟΝ" ΕΞΕΔΙΔΕ ΠΛΑΣΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ
  • [05] "ΕΦΥΓΕ" Ο ΤΖΟΡΤΖ ΜΠΕΣΤ
  • [06] ATYΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Ν.Α. ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • [07] ΓΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

  • [01] ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ: Ν/Σ ΤΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

    Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2005 (13:52 UTC+2)

    Νομοσχέδιο - τομή για τη φορολογία των ακινήτων, χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης το νομοσχέδιο για την εισαγωγή του ΦΠΑ 19% στην πώληση των ακινήτων.

    Μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής που ασχολήθηκε με το ζήτημα, ο Κ. Αλογοσκούφης έκανε λόγο για σταδιακή κατάργηση του φόρου μεταβίβασης, αύξηση των αφορολογήτων ορίων για τις κληρονομιές και σημείωσε ότι πρόκειται για προεκλογική δέσμευση της ΝΔ. Με το νομοσχέδιο, είπε ο κ. Αλογοσκούφης, θα εξυγιανθεί ο τομέας της οικοδομής, θα περιοριστεί η φοροδιαφυγή και θα μπει τάξη.

    Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών ανέφερε ότι το αφορολόγητο όριο φθάνει στα 80 χιλιάδες ευρώ, ενώ εξομοιώνονται τα παιδιά με τα εγγόνια στη φορολογία κληρονομιάς.

    Ο κ. Αλογοσκούφης ανακοίνωσε ότι δεν θα υπαχθούν στο καθεστώς ΦΠΑ όσοι μέχρι σήμερα έχουν καταθέσει πλήρη φάκελο για έκδοση οικοδομικής άδειας και υπογεγραμμένο εργολαβικό αφήνοντας δηλαδή ουσιαστικά να εννοηθεί ότι και αν η άδεια εκδοθεί μετά το νέο έτος δεν θα επιβαρυνθούν με ΦΠΑ.

    [02] Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

    Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2005 (16:14 UTC+2)

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, δέχθηκε σήμερα τους προέδρους και μέλη 12 Διεθνών Επιτροπών για την επιστροφή των Ελγινείων Μαρμάρων τους οποίους ευχαρίστησε για «τη γενναία προσπάθεια» που κάνουν και τόνισε πως τα Ελγίνεια «υπήρξαν θύματα αρπαγής, σε μια ιστορική περίοδο όπου οι ισχυροί είχαν το δικαίωμα ζωής και θανάτου στους αδύναμους».

    Ο κ. Παπούλιας επεσήμανε πως «έχει περάσει αυτή η εποχή» και τόνισε ότι «τώρα υπηρετούμε άλλες ηθικές αξίες και νομίζω ότι είναι ηθικό χρέος αυτοί οι θησαυροί του ελληνικού πολιτισμού να γυρίσουν στην πατρίδα τους».

    «Ο Αττικός ουρανός, ο Αττικός ήλιος και η Αττική γη τα περιμένει τα Ελγίνεια Μάρμαρα», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ευχαρίστησε τον υφυπουργό Πολιτισμού (ο οποίος συνόδευε τις επιτροπές) για «την πολύ όμορφη ιδέα, την οποία είχε», σημειώνοντας πως με τον Πέτρο Τατούλη τον συνδέει «η ευαισθησία για θέματα πολιτισμού».

    Ο Πρόεδρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την προσπάθεια που κάνουν οι Επιτροπές και πρόσθεσε πως «δεν είναι εύκολος αγώνας».

    «Έχουμε», είπε, «να δώσουμε απαντήσεις σε ανθρώπους που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ορισμένα πράγματα, τα οποία είναι πολύ καθαρά. Αλλά, πιστεύω, να πρυτανεύσει ο παγκόσμιος ηθικός κανόνας και θα γιορτάσουμε όλοι μαζί μια άλλη μέρα, με την επιστροφή των Ελγινείων».

    Ο Βρετανός Άντονυ Σνόντγκρας (Antony Snodgrass), πρόεδρος της Επιτροπής επεσήμανε ότι 15 οργανώσεις από όλο τον κόσμο αγωνίζονται για την επιστροφή των Μαρμάρων, ενώ ο Αυστραλός Ντέβηντ Χίλ (David Hill)διαβεβαίωσε ότι «είμαστε αφοσιωμένοι να πετύχουμε μέχρις ότου δικαιωθούμε και μέχρις ότου αυτά τα υπέροχα αγάλματα επιστρέψουν και επανενωθούν και βρεθούν εκεί που πρέπει».

    Ο πρόεδρος της σερβικής επιτροπής Διογένης Βαλαβανίδης, δώρισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το βιβλίο μου «Νόστιμο Ήμαρ» και τόνισε ότι για τους Έλληνες της διασποράς τα Μάρμαρα του Παρθενώνα δεν είναι μόνο απλά γλυπτά. Για εμάς, είπε, αποτελούν τη σημαία μας, τον εθνικό ύμνο μας, συνεχίζουν τη συνέχεια της ταυτότητας του έθνους μας.

    Νωρίτερα τα μέλη των 12 Διεθνών Επιτροπών είχαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.

    Ο υφυπουργός Πολιτισμού Πέτρος Τατούλης, μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή ακολούθησε μια πολιτική που έχει συνέπεια και τόνισε ότι ήταν μια συνάντηση που ανέδειξε το μεγάλο ενδιαφέρον της ελληνικής πλευράς και ταυτόχρονα εκφράστηκαν οι ευχαριστίες για τον αγώνα που δίνουν διεθνείς προσωπικότητες για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

    Ο κ. Τατούλης υπογράμμισε ότι αποτελεί αίτημα όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της παγκόσμιας κοινότητας για την αρτιότητα του μνημείου του Παρθενώνα.

    [03] ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2005 (17:49 UTC+2)

    Την πραγματοποίηση πανελλαδικής εξόρμησης διαλόγου με τους πολίτες για την Οικονομία ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ την ερχόμενη περίοδο, μετά από την Ημέρα κατά της Ακρίβειας και το διήμερο για την Υγεία. Η πρωτοβουλία θα υλοποιηθεί σε τρεις φάσεις, στη διάρκεια των οποίων κλιμάκια του Κινήματος με μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, του Εθνικού Συμβουλίου, βουλευτές και ευρωβουλευτές, θα επισκεφθούν ολόκληρη τη χώρα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος της εξόρμησης είναι να αναδειχθούν τα μεγάλα προβλήματα στην Οικονομία από την πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, και οι επιπτώσεις τους στους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τους αγρότες, τους νέους και τους ανέργους.

    Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθούν το Σάββατο και την Κυριακή, 26 και 27 Νοεμβρίου, τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, θα επισκεφθεί την Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, την Καρδίτσα και θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο κλειστό Γυμναστήριο της πόλης. Η γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, θα επισκεφθεί το Νομό Ιωαννίνων και θα μιλήσει την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, σε πολιτική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μπιζανίου.

    Η δεύτερη φάση της εξόρμησης έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο και την Κυριακή, 3 και 4 Δεκεμβρίου, στις περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. Η πρωτοβουλία διαλόγου του ΠΑΣΟΚ για την Οικονομία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, με επισκέψεις κλιμακίων του Κινήματος στο Λεκανοπέδιο της Αττικής (Αθήνα, Πειραιά, υπόλοιπο Αττικής).

    [04] ΚΥΚΛΩΜΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΑΤΤΙΚΟΝ" ΕΞΕΔΙΔΕ ΠΛΑΣΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ

    Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2005 (16:37 UTC+2)

    Την ύπαρξη κυκλώματος στο νοσοκομείο «Αττικόν», στο Χαϊδάρι, που εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά υγείας για τους μετανάστες, αποκάλυψε το υπουργείο Υγείας.

    Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Νικήτας Κακλαμάνης, από τις αρχές Νοεμβρίου έως την περασμένη Δευτέρα, το κύκλωμα εξέδωσε 1.800 πλαστά πιστοποιητικά, ενώ στο επίσημο αρχείο του νοσοκομείου είχαν καταγραφεί μόλις 221!

    Στο κύκλωμα εμπλέκονται τουλάχιστον ένας πανεπιστημιακός γιατρός (είναι αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών) και ένας δικηγόρος.

    Ο γιατρός ήταν επικεφαλής της τριμελούς επιτροπής που εξέδιδε τα πιστοποιητικά υγείας στους μετανάστες και κρατούσε δύο αρχεία (το επίσημο και ένα δεύτερο για τα πλαστά). Στην κατοχή του βρέθηκαν λευκά δελτία έκδοσης, που έφεραν την σφραγίδα του νοσοκομείου. Στα δελτία αυτά προσέθετε απλώς τα στοιχεία των μεταναστών και τους τα έδινε, δίχως καν να ζητήσει να υποβληθούν οι ενδιαφερόμενοι σε μια ακτινογραφία θώρακος ή στην εξέταση για την φυματίωση Madoux (και τα δύο είναι απαραίτητα για την έκδοση πιστοποιητικού υγείας).

    Ο γιατρός παραδέχθηκε την εμπλοκή του στο κύκλωμα απολογούμενος στη διοίκηση του νοσοκομείου και δήλωσε μετανιωμένος για τις πράξεις του.

    Ωστόσο, ο υπουργός τόνισε ότι δεν θα υπάρξει έλεος - και αποκάλυψε ότι έχει ζητήσει από το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας να διενεργήσει έκτακτο έλεγχο στο νοσοκομείο, ενώ τη Δευτέρα ο φάκελος της υπόθεσης θα σταλεί στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Δ. Παπαγγελόπουλο. Είπε επίσης ότι ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών για την πειθαρχική δίωξη του γιατρού, ενώ αναμένεται και παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

    Όπως εξήγησε ο κ. Κακλαμάνης, το κύκλωμα εντοπίσθηκε χάρη σε ένα τυχαίο περιστατικό: Ο υπεύθυνος ασφαλείας του νοσοκομείου άκουσε έναν διαπληκτισμό μεταξύ μιας δικηγόρου και ενός γιατρού σχετικά με την έκδοση των πιστοποιητικών, έθεσε το τμήμα σε διακριτική παρακολούθηση και σύντομα αποκαλύφθηκε η απάτη.

    Ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι το τελευταίο διάστημα ακούγονται ψίθυροι για την ύπαρξη αντίστοιχων κυκλωμάτων σε 2-3 νοσοκομεία.

    [05] "ΕΦΥΓΕ" Ο ΤΖΟΡΤΖ ΜΠΕΣΤ

    Λονδίνο, 25 Νοεμβρίου 2005 (17:26 UTC+2)

    Ο Τζορτζ Μπεστ δεν υπάρχει πια... Ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άφησε σήμερα την τελευταία πνοή του στο νοσοκομείο Κρόμγουελ του Λονδίνου, σε ηλικία 59 ετών, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος Τύπου του νοσοκομείου.

    Ο 59χρονος παλαίμαχος Βορειο-Ιρλανδός διεθνής εισήχθη για πρώτη φορά στην εντατική στις αρχές Οκτωβρίου, ενώ πρόσφατα υπέστη εσωτερική αιμορραγία, η οποία συνδέθηκε με εντερική λοίμωξη. Μετά την αλλαγή στη φαρμακευτική αγωγή, η κατάσταση του Μπεστ είχε βελτιωθεί, ωστόσο παρέμεινε στο νοσοκομείο. Ο ποδοσφαιριστής της χρονιάς στην Ευρώπη για το 1968 είχε πρόβλημα αλκοολισμού για μεγάλο διάστημα της ενήλικης ζωής του, ενώ το 2002 υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση ήπατος, μετά από χρόνια μεγάλης κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών.

    [06] ATYΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Ν.Α. ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 25 Νοεμβρίου 2005 (17:07 UTC+2)

    Υπουργοί Αθλητισμού και εμπειρογνώμονες από τις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης, θα συνεδριάσουν στη Θεσσαλονίκη από 1 - 4 Δεκεμβρίου, στην 1η Άτυπη Σύνοδο που διοργανώνει το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

    Οι εργασίες της Συνόδου, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διαβαλκανικής συνεργασίας νοτιοανατολικής Ευρώπης - SEECP, θα πραγματοποιηθούν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

    Η Σύνοδος με πρόταση του Υφυπουργού Πολιτισμού Γ. Ορφανού αναβαθμίστηκε από επίπεδο εμπειρογνωμόνων, σε επίπεδο των επικεφαλής Αθλητισμού των χωρών της περιοχής.

    Ας σημειωθεί ότι η Ελλάδα ασκεί την προεδρία της Διαβαλκανικής Συνεργασίας για τα έτη 2005-2006.

    Στη Σύνοδο θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την προώθηση και ανάπτυξη της συνεργασίας σε θέματα Αθλητισμού των χωρών της ΝΑ Ευρώπης και ζητήματα που απασχολούν τις συνόδους των Υπουργών Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στη 1 μ.μ., ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, θα δώσει συνέντευξη Τύπου, για τα θέματα της Συνόδου.

    [07] ΓΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

    Σίδνεϊ, 25 Νοεμβρίου 2005 (09:15 UTC+2)

    Δισέλιδο ταξιωτικό οδοιπορικό στην εφημερίδα του Σίδνεϊ «The Australian», αναφέρεται σε ενα παραδοσιακο κυκλαδίτικο γάμο στη νήσο Ανδρο.

    Η ρεπόρτερ αφού εξυμνεί τη φυσική ομορφιά , καθαρή θάλασσα, γεωμετρικά σχήματα σπιτιών, στενά γραφικά δρομάκια, μπουκαβίλιες, αναφέρεται σε ένα γάμο που γίνεται δημόσια εκδήλωση, ένα λαϊκό πανηγύρι με τη συμμετοχή όλου του πληθυσμού. Οι νεόνυμφοι μετακινούνται με τα πόδια από την εκκλησία στην κεντρική πλατεία με τη συνοδεία μουσικής, ενώ ο αέρας μυρίζει μέλι, γιασεμί και αγριολούλουδα.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Friday, 25 November 2005 - 19:13:46 UTC