Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 05-09-20

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΥΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ
  • [02] ΕΠΙΘΕΣΗ Ν. ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ ΚΑΤΑ Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
  • [03] ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "8" ΔΙΝΕΙ ΑΠΟΨΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
  • [04] ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ LAPLAND ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΣ
  • [05] ΤΟ "ΛΟΥΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ" ΣΤΟ ΑΛΑΤΖΑ ΙΜΑΡΕΤ
  • [06] ΔΙΑΛΕΞΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΟΠΟΒΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΜΣΤ
  • [07] ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΖΑΚ ΛΑΚΑΡΙΕΡ

  • [01] ΔΥΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

    Αθήνα, 20 Σεπτεμβρίου 2005 (17:18 UTC+2)

    Δύο νομοσχέδια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής.

    Ο υπουργός Άμυνας μετά τη συνεδρίαση δήλωσε ότι το πρώτο νομοσχέδιο αφορά τα στρατιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα τα οποία γίνονται ισότιμα με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και το δεύτερο νομοσχέδιο, όπως είπε ο υπουργός, ρυθμίζει στρατολογικά θέματα.

    Ειδικότερα, όπως είπε ο υπουργός Άμυνας κωδικοποιείται η στρατολογική νομοθεσία που ήταν διάσπαρτη σε δώδεκα νόμους, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν εύκολα να ανατρέξουν στις πληροφορίες που χρειάζονται.

    Επίσης, ρυθμίζονται θέματα ανυπότακτων εξωτερικού και προβλέπεται μείωση θητείας από 12 σε εννέα μήνες για παιδί τρίτεκνης οικογένειας.

    Επίσης, πατέρας με τρία παιδιά που δεν έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, όπως είπε ο Υ.ΕΘ.Α., δεν θα υπηρετεί θητεία, ενώ πατέρας με ένα παιδί θα υπηρετεί έξι μήνες.

    [02] ΕΠΙΘΕΣΗ Ν. ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ ΚΑΤΑ Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

    Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2005 (20:25 UTC+2)

    Σκληρή επίθεση κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου Θόδωρου Ρουσόπουλου εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης.

    Με αφορμή χθεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου,ο οποίος σχολίασε τις δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη για το Κυπριακό και την Ολυμπιακή,ο κ. Αθανασάκης χαρακτήρισε τον κ. Ρουσόπουλο "ψευδόμενο εκπρόσωπο της συνεχώς ψευδόμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας".

    Ο κ. Αθανασάκης τόνισε, επίσης, ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος φαίνεται να πιστεύει ότι "πετώντας ένα ψέμα κάποια στιγμή σε βραδινή ώρα, δεν θα προλάβουμε να απαντήσουμε ή θα μείνει αυτό που λέει εκείνος ως "αλήθεια"".

    Ο κ. Αθανασάκης πρόσθεσε ότι "ο εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης που ψεύδεται καθημερινά δεν μπορεί προφανώς παρά να λέει και ο ίδιος ψέματα" και εξέφρασε την απορία του πως είναι δυνατόν τέτοια αντιμετώπιση να υπάρχει και για τα εθνικά θέματα. Ανέφερε δε ότι ο κ. Ρουσόπουλος είχε την ίδια στάση όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνώρισαν την FYROM ως Μακεδονία.

    Ακόμη είπε ότι πιστεύει πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος "θα συνεχίσει να λέει ψέματα", αλλά πρόσθεσε ότι "η διέξοδος στο ότι η κυβέρνηση συλλαμβάνεται κάθε λίγο να λέει ψέματα, δεν είναι και δεν πρόκειται να είναι το να μας βγάλει όλους ψεύτες ο κ. Ρουσόπουλος". Και έκανε λόγο για "διαδικασία απαξίωσης της πολιτικής από την πλευρά της κυβέρνησης".

    Επίσης, ζήτησε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να εξηγήσει γιατί δεν απάντησε στη χθεσινή ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, ενώ υπάρχουν βαρύτατες κατηγορίες προσωπικά για τον ίδιο, αλλά και την κυβέρνηση.

    Απάντηση Ρουσόπουλου

    Ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος, απαντώντας στον Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Συνιστούμε στον κύριο Αθανασάκη ψυχραιμία. Άλλωστε, για τον Αρχηγό του έχουν πει πολλά και χειρότερα στελέχη του ιδίου του ΠΑΣΟΚ».

    [03] ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "8" ΔΙΝΕΙ ΑΠΟΨΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

    Θεσσαλονίκη, 20 Σεπτεμβρίου 2005 (18:36 UTC+2)

    Στη μάχη για τη διάκριση στους «8» ρίχνεται το βράδυ η εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών. Στις 9:30μμ αντιμετωπίζει στο 34ο Ευρωμπάσκετ που γίνεται στο Βελιγράδι, το Ισραήλ.

    Για αυτό το παιχνίδι ο ομοσπονδιακός προπονητής, Παναγιώτης Γιαννάκης εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος. «Το Ισραήλ είναι μια ομάδα όπως όλες. Μπορεί να προκρίθηκε στους 16 την τελευταία στιγμή, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Τα τελευταία χρόνια έχει πολύ καλή πορεία και σίγουρα είναι δύσκολη και υπολογίσιμη αντίπαλος», τόνισε ο κ. Γιαννάκης και συνέχισε: «Το Ισραήλ μοιάζει με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, με τη διαφορά ότι παίζει με τρία γκαρντ και όχι με δύο. Εμείς θα προσπαθήσουμε να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι».

    [04] ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ LAPLAND ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΣ

    Θεσσαλονίκη, 20 Σεπτεμβρίου 2005 (10:47 UTC+2)

    Η παράσταση Lapland, από την ομάδα Griffon Dance Co, θα παρουσιαστεί στις 22 Σεπτεμβρίου, στο θέατρο ΕΜΣ, στις 21.00, στο πλαίσιο του διεθνούς μήνα χορού των 40ων Δημητρίων.

    Το Lapland διαδραματίζεται σε ένα τοπίο απέραντου λευκού, νεκρικής σιγής και

    παγωνιάς. Εκεί που η επιβίωση γίνεται αυτοσκοπός, το πάθος για ζεστασιά και

    συντροφικότητα και κατ' επέκταση αναπαραγωγή αποτελούν πρωταρχικούς στόχους ζωής. Η συντροφικότητα εναλλάσσεται με τη μοναξιά και η ολοκλήρωση με το χαμό.

    Η χορογραφία είναι της Ιωάννας Πορτόλου, τα σκηνικά της Μαρίας Βασιλάκη, τα κοστούμια της Ιωάννας Τσάμη. Χορεύουν: Ράνια Γλυμίτσα, Τίμος Ζέχας, Νικολέτα Καρμίρη, Σεσίλ Μικρούτσικου, Γιάννης Νικολαίδης.

    [05] ΤΟ "ΛΟΥΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ" ΣΤΟ ΑΛΑΤΖΑ ΙΜΑΡΕΤ

    Θεσσαλονίκη, 20 Σεπτεμβρίου 2005 (10:38 UTC+2)

    Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Βασίλη Μποζίκη, με θέμα «Λουτρό Γυναικών» θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 8.00 στο Αλατζά Ιμαρέτ.

    Πρόκειται για έκθεση είκοσι μεγάλων φωτογραφιών κρεμασμένων στο κέντρο της σάλας του «Αλατζά Ιμαρέτ». Οι φωτογραφίες «χορεύουν» μέσα στον ιδιαίτερο φωτισμό που θα δημιουργηθεί και τις μουσικές που θα ακουστούν ή θα παιχτούν ζωντανά από ένα τσέλο κι ένα βιολί. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2005.

    [06] ΔΙΑΛΕΞΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΟΠΟΒΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΜΣΤ

    Θεσσαλονίκη, 20 Σεπτεμβρίου 2005 (10:37 UTC+2)

    Η «Συντήρηση, αποκάλυψη, αποκατάσταση. Ένα άγνωστο έργο της Ποπόβα στο φως» είναι το θέμα της διάλεξης που θα δώσει με αφορμή την έκθεση «Φως και Χρώμα στη Ρωσική Πρωτοπορία» στη Μονή Λαζαριστών, ο καθηγητής της Ιστορίας της Τέχνης και Διευθυντής του Μουσείου, Μιλτιάδης Παπανικολάου, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00.

    Η ομιλία αναφέρεται στο έργο της Ποπόβα που αποκαλύφθηκε με αφορμή τη συντήρησή του, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέρσι στην ομώνυμη έκθεση στο Martin-Gropius-Bau του Βερολίνου και, ως γνωστό, απασχόλησε το διεθνή Τύπο.

    Στο πλαίσιο της ίδιας έκθεσης, κάθε Κυριακή από τις 12 ως τη 13.30 το μεσημέρι στη Μονή Λαζαριστών, γίνονται ξεναγήσεις για το κοινό στην έκθεση «Φως και Χρώμα στη Ρώσικη Πρωτοπορία» ενώ θα υπάρχει και δημιουργική απασχόληση για παιδιά ηλικίας 6 ως 10 χρονών.

    Παράλληλα έχουν ήδη ξεκινήσει τα εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές όλων των βαθμίδων και περιλαμβάνουν περιήγηση στον εκθεσιακό χώρο, συζήτηση και δημιουργική απασχόληση για μαθητές δημοτικού σχολείου σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα.

    Οι επισκέψεις γίνονται σε ομάδες 20 -25 μαθητών, έπειτα από συνεννόηση με το προσωπικό του Μουσείου στα τηλέφωνα 2310 589 140, 142 και 2310 589155.

    [07] ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΖΑΚ ΛΑΚΑΡΙΕΡ

    Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2005 (23:16 UTC+2)

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θάνατο του Ζακ Λακαριέρ:

    "Ο θάνατος του Ζακ Λακαριέρ είναι μια απώλεια για την παγκόσμια λογοτεχνική κοινότητα.

    Δεν υπήρξε μόνο ποιητής, μεταφραστής και φιλόσοφος, αλλά και από τους σημαντικότερους ελληνιστές της εποχής μας, αναζητητής του ελληνικού πνεύματος, υποστηρικτής της ορθόδοξης κουλτούρας και της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας, μιας χώρας, που σφράγισε τη συγγραφική του περιπέτεια.

    Τον αποχαιρετούμε σαν μια εξέχουσα πνευματική φυσιογνωμία του καιρού μας".


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Tuesday, 20 September 2005 - 18:13:50 UTC