Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Sunday, 22 December 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 05-09-09

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
  • [02] ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΡΩΣΙΑΣ
  • [03] "ΒΙΒΛΟ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ" ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
  • [04] ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ 70ΗΣ ΔΕΘ ΑΠΟ

  • [01] ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

    Θεσσαλονίκη, 9 Σεπτεμβρίου 2005 (16:57 UTC+2)

    Στις μεταρρυθμίσεις και σε θέματα που αφορούν κυρίως της Βόρεια Ελλάδα αναμένεται να επικεντρωθεί η αποψινή ομιλία του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, εγκαινιάζοντας την 70η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Μεταξύ των νέων έργων που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός είναι η ολοκλήρωση της Εγνατίας και των κάθετων οδικών αξόνων, η σιδηροδρομική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Σόφια και η ανακήρυξη του 2006 ως έτους του ελληνικού ελαιολάδου με ταυτόχρονη εκστρατεία προώθησης των αγροτικών προϊόντων στο εξωτερικό.

    Μετά την πρωινή επίσκεψη στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας, καθώς και στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στην έμφαση της κυβέρνησης να καταστήσει της Β. Ελλάδα πόλο έλξης επιστημόνων από ολόκληρη τη ΝΑ Ευρώπη και ταυτόχρονα χώρο εγκατάστασης νέων επιχειρήσεων στον τομέα των νέων τεχνολογιών, λέγοντας ότι «στο βαθμό που το επιτρέπει η δημοσιονομική κατάσταση, η κυβέρνηση ενισχύει θεσμικά και οικονομικά την ερευνητική προσπάθεια και εργάζεται με τη βαθιά πεποίθηση ότι στη νέα εποχή η χώρα μας θα έχει όλες τις προϋποθέσεις να πρωταγωνιστήσει».

    Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός μετέβη στους χώρους του Πλανηταρίου, όπου επισκέφτηκε μία από τις μόνιμες εκθέσεις του μουσείου για την αυτοκίνηση και ξεναγήθηκε στις αίθουσες του Προσομοιωτή, του Κοσμοθεάτρου και του Πλανηταρίου.

    Τέλος, η ξενάγηση του κ. Καραμανλή περιελάμβανε επίσκεψη στο Μέγαρο Μουσικής, στον οποίο παρουσιάστηκαν οι μακέτες του νέου δεύτερου κτιρίου του Μεγάρου σε σχέδιο του ιάπωνα αρχιτέκτονα Αράτ Ισοζάκι, που θεμελιώνεται ήδη σε χώρο δίπλα από το Μέγαρο, στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Καραμανλής επαναβεβαίωσε την εμπιστοσύνη του στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού και προέτρεψε τα μέλη του να συνεχίσουν να εργάζονται στους ίδιους δημιουργικούς ρυθμούς.

    [02] ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΡΩΣΙΑΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΠΟΥΤΙΝ

    Θεσσαλονίκη, 8 Σεπτεμβρίου 2005 (23:03 UTC+2)

    Στην ανάγκη προώθησης των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας αναφέρθηκαν ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, σε δηλώσεις τους πριν από τη συνάντηση τους στη διάρκεια δείπνου, στη βίλα Γαλήνη, στο Πόρτο Καρράς Χαλκιδικής.

    Ο κ. Καραμανλής καλωσόρισε τον πρόεδρο Πούτιν στη χώρα μας και αναφέρθηκε στους παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας που συνδέουν τον ελληνικό και τον ρωσικό λαό και στις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

    Όπως είπε, καταβάλλονται προσπάθειες για να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η οικονομική συνεργασία Ελλάδας και Ρωσίας

    «Στο πλαίσιο της οικονομικής συνεργασίας, όσο και μιας ευρύτερης πολιτικής συνεργασίας, η Ελλάδα υποστηρίζει την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας, που είμαι βέβαιος που είναι επ' ωφελεία και των δύο πλευρών», τόνισε

    Σε ότι αφορά το Κυπριακό, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα ιδιαίτερα εκτιμά την σταθερή και αμέριστη συμπαράσταση της Ρωσίας, στις προσπάθειες που καταβάλλονται για οριστική, συνολική και δίκαιη διευθέτηση του προβλήματος.

    Τόνισε ότι στη συνάντηση θα συζητηθούν και οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι δύο χώρες μοιράζονται τις ίδιες αρχές της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

    Με αφορμή την προσκυνηματική επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο κ. Πούτιν στον Αγιο Ορος, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Αθωνική Πολιτεία είναι φάρος της ορθοδοξίας και άλλος ένας ισχυρός συνεκτικός κρίκος μεταξύ των δύο λαών.

    Ο κ. Πούτιν μίλησε για πνευματική ενότητα μεταξύ των δύο χωρών και πρόσθεσε: «Όμως αυτό δεν είναι αρκετό για να επαναπαυτούμε σε αυτά τα πλούτη των σχέσεων μας, πρέπει τις σχέσεις μας να τις αναπτύξουμε ώστε να επωφελούμαστε από την ανάπτυξη αυτών των σχέσεων, πρώτα απ' όλα στον τομέα της οικονομίας».

    Εξέφρασε την επιθυμία να συζητήσει με τον Ελληνα πρωθυπουργό την συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, των υψηλών τεχνολογιών, όπου, όπως είπε, υπάρχει πρόσφορο έδαφος όχι μόνο για διμερή, αλλά και για πολυμερή συνεργασία.

    «Οι θέσεις της Ελλάδας και της Ρωσίας πάνω σε πολλά διεθνή θέματα συμπίπτουν, αυτό αφορά και την κατάσταση στα Βαλκάνια, ξέρετε πόσο παραπλήσιες είναι οι θέσεις μας στο θέμα της διευθέτησης του Κυπριακού.

    Όπως είπε, συζήτησε το θέμα του Κυπριακού και με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στη Ρωσία και θα ήθελε να «τσεκάρουν τα ρολόγια τους» για το ζήτημα και με τον κ. Καραμανλή.

    «Την στάση μας απέναντι στο θέμα του ΟΗΕ την γνωρίζεται καλά», τόνισε και πρόσθεσε ότι σταθερή επιδίωξη της Ρωσίας είναι να λυθεί το Κυπριακό για το καλό όλων των Κυπρίων.

    Ο κ. Πούτιν ευχαρίστησε την Ελλάδα για την εποικοδομητική στάση που είχε στο θέμα των σχέσεων Ρωσίας - ΕΕ. «Η Ελλάδα αποτελεί για εμάς έναν σοβαρό εταίρο και υπολογίζουμε πως και στο μέλλον θα διατηρηθεί αυτή η ελληνική θέση επειδή από αυτή τη θέση επωφελείται όχι μόνο η δική σας και η δική μας χώρα, αλλά όλοι οι λαοί», συμπλήρωσε.

    «Εάν υλοποιήσουμε τα σχέδια μας στον τομέα της ενέργειας, τότε μπορούμε να έχουμε το αέριο μας και στις τρίτες χώρες, τις Δυτικοευρωπαϊκές και άλλες. Θα μπορούμε να σκεφτούμε και να συζητήσουμε για το θέμα της ηλεκτρικής ενέργειας, το θέμα του ηλεκτρικού δακτυλίου, ώστε να τροφοδοτεί τις τρίτες χώρες. Πρέπει να σπρώξουμε προς τα εμπρός το σχέδιο του αγωγού πετρελαίου», ανέφερε.

    Τέλος, ο κ. Πούτιν ευχαρίστησε τον Ελληνα πρωθυπουργό για την δυνατότητα που του έδωσε να συναντηθούν σε ένα, μαγευτικό, όπως είπε, τοπίο.

    [03] "ΒΙΒΛΟ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ" ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

    Αθήνα, 9 Σεπτεμβρίου 2005 (14:23 UTC+2)

    Έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση αναξιοπιστίας, παραπλάνησης και εξαπάτησης του ελληνικού λαού, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης, δίνοντας στη δημοσιότητα τη "βίβλο αναξιοπιστίας" της κυβέρνησης.

    Πρόκειται για μια έκδοση 128 σελίδων, στην οποία, όπως είπε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, περιλαμβάνονται οι υποσχέσεις, τα ψέματα και οι λάθος επιλογές της κυβέρνησης. Και πρόσθεσε ότι αυτή η βίβλος θα συνοδεύει την κυβέρνηση "μήνα με το μήνα, μέρα με τη μέρα".

    Πρόκειται, πρόσθεσε ο κ. Αθανασάκης, για πλήρη ανατροπή κάθε προεκλογικής δέσμευσης της κυβέρνησης και κάθε εξαγγελία της κυβέρνησης αποτελεί και ένα ψέμα, μια υπόσχεση που δεν τηρήθηκε, μια λάθος επιλογή. Οπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, η βίβλος θα μεγαλώνει συνέχεια, γιατί η κυβέρνηση τηρεί την ίδια τακτική.

    Κάλεσε τους υπουργούς να δώσουν απαντήσεις, όχι με τα συνήθη ψέματα, όπως είπε, αλλά να πουν κάποια αλήθεια.

    Η έκδοση αυτή, όπως ανέφερε ο κ. Αθανασάκης, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "το εγχειρίδιο του καλού ψεύτη", ενώ αναρωτήθηκε αν θα έπρεπε να καθιερωθεί πάγια ανακοίνωση με το "ψέμα της ημέρας" για την κυβέρνηση.

    [04] ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ 70ΗΣ ΔΕΘ ΑΠΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Θεσσαλονίκη, 9 Σεπτεμβρίου 2005 (10:05 UTC+2)

    Απευθείας, θα μεταδώσουν μέσω Internet από τη Θεσσαλονίκη, σε όλη τη χώρα και όλο τον κόσμο, τις σημαντικότερες εκδηλώσεις της 70ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, τα δύο εθνικά πρακτορεία ειδήσεων Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Η ολοκληρωμένη αυτή κάλυψη μέσω του διαδικτύου από τα δύο εθνικά πρακτορεία ειδήσεων, που οδεύουν προς την ενοποίησή τους, περιλαμβάνει την ζωντανή μετάδοση των ακόλουθων εκδηλώσεων:

    · Την τελετή εγκαινίων της 70ης ΔΕΘ και την ομιλία του Πρωθυπουργού, κ. Κώστα Καραμανλή, σήμερα Παρασκευή 9/9/2005 ώρα 20:00

    · Την ομιλία του Πρωθυπουργού, κ. Κώστα Καραμανλή, στο επίσημο δείπνο, που παραθέτει η διοίκηση της Helexpo-ΔΕΘ, το Σάββατο 10/9/2005 ώρα 20:00.

    · Τη συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού, κ. Κώστα Καραμανλή, την Κυριακή 11/9/2005 ώρα 13:00

    · Την επίσκεψη στη ΔΕΘ του Προέδρου του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας, κ. Αλέκου Αλαβάνου, την Τρίτη 13/9/2005

    · Την επίσκεψη στη ΔΕΘ της Γενικής Γραμματέως του ΚΚΕ, κας Αλέκας Παπαρήγα, την Τετάρτη 14/9/2005

    · Την ομιλία του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Γεωργίου Παπανδρέου, στο δείπνο της Helexpo-ΔΕΘ, το Σάββατο 17/9/05, ώρα 20:30

    · Τη συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Γεωργίου Παπανδρέου, την Κυριακή 18/9/2005


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Friday, 9 September 2005 - 18:13:49 UTC