Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 05-09-05

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΚΟΥ ΜΠΟΪΝΓΚ
  • [02] ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Ο ΥΜΕ
  • [03] ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
  • [04] ΜΕ ΤΟ "ΟΥΖΕΡΙ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ" ΤΟ ΚΘΒΕ ΣΤΑ "ΚΥΠΡΙΑ 2005"

  • [01] ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΚΟΥ ΜΠΟΪΝΓΚ

    Τζακάρτα, 5 Σεπτεμβρίου 2005 (12:36 UTC+2)

    Φόβους ότι υπάρχουν αρκετοί νεκροί και στο έδαφος μετά την συντριβή του ινδονησιακού Μπόινγκ σε κατοικημένη περιοχή στο Μεντάν, εκφράζουν οι αρχές, τονίζοντας πάντως ότι υπάρχουν τουλάχιστον πέντε επιζώντες μεταξύ των 117 επιβαινόντων.

    "Λάβαμε πληροφορίες οτι υπάρχουν τουλάχιστον πέντε επιζώντες μεταξύ των επιβατών" τόνισε εκπρόσωπος των συνεργείων διάσωσης.

    Το Μπόινγκ 737-200 της ιδιωτικής ινδονησιακής εταιρίας Mandala που ανήκει στον στρατό, συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Πολόνια του Μεντάν. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 112 επιβάτες, εκ των οποίων και τρία παιδιά, και πέντε μέλη του πληρώματος.

    "Πρόκειται για μεγάλη τραγωδία, ίσως για το πιό αιματηρό αεροπορικό δυστύχημα στη χώρα εδώ και πέντε χρόνια" τόνισε ο υπουργός Μεταφορών,Χάτα Ραντζάσα.

    Κατά τη συντριβή του αεροσκάφους καταστράφηκαν δεκάδες σπίτια και αυτοκίνητα σε μια μεγάλη ζώνη κοντά στο αεροδρόμιο.

    "Το αεροσκάφος συνετρίβη λιγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Μεντάν στις 05.40 (ώρα Ελλάδος),έξω από την περίμετρο του αεροδρομίου" δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος των συνεργείων διάσωσης."Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί με προορισμό την Τζακάρτα" πρόσθεσε.

    Το Μπόινγκ 737-200 είχε κατασκευαστεί πριν από 24 χρόνια, το 1981 και ανήκει στην εταιρία Mandala που ελέγχεται από ινδονήσιους στρατιωτικούς. Η Mandala δεν έχει καθόλου καλή φήμη και όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος μιας μεγάλης δυτικής Μη Κυβερνητικής

    [02] ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Ο ΥΜΕ

    Αθήνα, 4 Σεπτεμβρίου 2005 (09:34 UTC+2)

    Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται αύριο και την Τρίτη ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μιχάλης Λιάπης, προκειμένου να εγκαινιάσει ή να θεμελιώσει νέες υποδομές και υπηρεσίες, στους τομείς της αρμοδιότητάς του.

    Αναλυτικότερα, ο κ. Λιάπης θα φτάσει αύριο στη Θεσσαλονίκη με την αμαξοστοιχία ΙNTERCITY EXPRESS 50, εγκαινιάζοντας το πρώτο δρομολόγιο με νέα τρένα, που καλύπτουν τη διαδρομή από την Αθήνα σε 4 ώρες και 15 λεπτά.Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και συγκεκριμένα στις 6, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών θα θεμελιώσει το νέο Κέντρο Αυτόματης Διαλογής των ΕΛΤΑ στη Θεσσαλονίκη.

    Την Τρίτη το πρωί (ώρα 10.30 στο χώρο του τερματικού σταθμού στο ΙΚΕΑ) θα ακυρώσει το πρώτο ενιαίο εισιτήριο, που καθιερώνει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ). Στη συνέχεια, θα εγκαινιάσει τα νέα γραφεία του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης-ΣΑΣΘ (ώρα 11.00 - Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής 65), όπου θα εξαγγείλει τη νέα πολιτική κομίστρου του ΟΑΣΘ. Το απόγευμα (ώρα 18.00) θα εγκαινιάσει το νέο κατάστημα των ΕΛΤΑ Σερρών.

    [03] ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 5 Σεπτεμβρίου 2005 (18:34 UTC+2)

    Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η σημερινή προπόνηση της εθνικής ομάδας ανδρών στο Αλμάτι. Δηλώσεις στους εκπροσώπους των ΜΜΕ έκανε ο Μιχάλης Καψής: «Ελπίζω ότι, όπως το μεταξύ μας παιχνίδι του πρώτου γύρου ήταν η αρχή της ανάκαμψης για την Εθνική, έτσι και την Τετάρτη να συμβεί το ίδιο. Θέλουμε πολύ να σκοράρουμε και να νικήσουμε έπειτα από αρκετά παιχνίδια».

    [04] ΜΕ ΤΟ "ΟΥΖΕΡΙ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ" ΤΟ ΚΘΒΕ ΣΤΑ "ΚΥΠΡΙΑ 2005"

    Λευκωσία, 5 Σεπτεμβρίου 2005 (13:43 UTC+2)

    Ενα σεργιάνι στην Ελλάδα της κατοχής και του εμφυλίου, όπως ο Βασίλης Τσιτσάνης την κατέγραψε με το μπουζούκι του, λίγο ούζο και πολλή θλίψη, διάχυτη στα περισσότερα τραγούδια εκείνης της εποχής, με ενδεικτικό τη ''Συννεφιασμένη Κυριακή'', παρουσιάζει αύριο στη Λάρνακα και μεθαύριο στη Λευκωσία το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος κάνοντας πρεμιέρα στο διεθνές πολιτιστικό φεστιβάλ ''Κύπρια 2005''.

    Η παράσταση ''Ουζερί Τσιτσάνης - Παύλου Μελά 22'' αποτελεί θεατρική μεταφορά, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, του βιβλίου ''Ουζερί Τσιτσάνης'' του Γιώργου Σκαμπαρδώνη το οποίο ολοκληρώθηκε και κυκλοφόρησε το 2001.

    Σε σημείωμά του ο συγγραφέας αναφέρει ότι ''προσπάθησε με μυθιστορηματικούς όρους, όχι να απαντήσει, αλλά να θέσει νέα ερωτήματα σχετικά με την οδύνη και τις μεθόδους δημιουργίας του μεγαλύτερου Ελληνα λαϊκού συνθέτη στην κατοχή''.

    (ΜΠΕ-ΚΥΠΕ)


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Monday, 5 September 2005 - 18:13:47 UTC