Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 05-07-24

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 35 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΑΡΜ ΕΛ ΣΕΪΧ
  • [02] ΔΕΞΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 31 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΕΘΕΣΕ
  • [03] ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
  • [04] ΣΙΟΥΦΑΣ ΚΑΙ ΦΩΛΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
  • [05] ΝΕΑ "ΣΕΛΙΔΑ" ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ
  • [06] ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
  • [07] ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΣΤΑΝΙΣΕΦ
  • [08] ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [09] ΔΥΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
  • [10] ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ: Ο ΑΛΟΝΣΟ ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΤΟΥ ΧΟΚΕΝΧΑΪΜ
  • [11] 1,2 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΙΘΩΝΙΑΣ
  • [12] ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΗ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ Η ΚΟΝΤΟΛΙΖΑ ΡΑΪΣ
  • [13] ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ

  • [01] ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 35 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΑΡΜ ΕΛ ΣΕΪΧ

    Κάιρο, 24 Ιουλίου 2005 (13:24 UTC+2)

    Τριάντα πέντε άτομα, κυρίως από την περιοχή του Σινά, συνέλαβαν οι αιγυπτιακές αρχές, μετά τις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στο τουριστικό θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ και στοίχισαν τη ζωή σε 88 άτομα.

    Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνονται και ορισμένοι άνδρες που είχαν αφεθεί πρόσφατα ελεύθεροι αφού είχαν κρατηθεί στο πλαίσιο των ερευνών για τις επιθέσεις που σημειώθηκαν τον Οκτώβριο του 2004 στο θέρετρο της Τάμπα με 34 νεκρούς.

    Στο μεταξύ, οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι υπάρχουν ακόμα άτομα εγκλωβισμένα κάτω από τα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευσαν από τις ισχυρότατες εκρήξεις των παγιδευμένων οχημάτων. Ο υπουργός Τουρισμού της Αιγύπτου δήλωσε πως 34 από τις σορούς δεν έχουν αναγνωριστεί.

    [02] ΔΕΞΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 31 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΕΘΕΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

    Αθήνα, 24 Ιουλίου 2005 (20:40 UTC+2)

    «Η Ελληνική Πολιτεία επιστρέφει κάθε χρόνο τέτοια ημέρα στο σημείο από το οποίο ξεκίνησε με την μορφή που την ξέρουμε σήμερα. Επιστρέφει στη μετάβαση από τα πέτρινα χρόνια της δικτατορίας σε μια νέα εποχή που ονομάστηκε μεταπολίτευση», της οποίας η σημασία δεν ξεθωριάζει στο πέρασμα του χρόνου, τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στη δεξίωση που παρέθεσε απόψε για την 31η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

    Η σημερινή ημέρα, υπογράμμισε, αποτελεί μέρα μνήμης για την τραγωδία της Κύπρου η οποία θα συνεχίζεται όσο υπάρχει η γραμμή της διχοτόμησης. «Δεν ξεχνάμε αυτή τη μεγάλη εθνική υπόθεση όπως δεν λησμονούμε ότι αν και η εθνική κυριαρχία είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη, ο πατριωτισμός παραμένει υψηλό ιδανικό και συλλογικό καθήκον» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε πως η Ελληνική Πολιτεία χρωστά ακόμη στους ήρωες του αντιδικτατορικού αγώνα.

    Ανέφερε, επίσης, ότι η χώρα διανύει περίοδο πολιτικής ωριμότητας χωρίς να διχάζουν την ελληνική κοινωνία οι διαχωριστικές γραμμές και τα πολιτικά πάθη του παρελθόντος, σημείωσε ότι η τελείωση της Δημοκρατίας δεν είναι ουτοπία, ούτε χίμαιρα για τους ρομαντικούς και πρόσθεσε πως η φτώχεια, η κοινωνική ανισότητα, η ανεργία και ο αποκλεισμός τραυματίζουν την ποιότητα της Δημοκρατίας.

    Χαρακτήρισε ως θαύμα την επούλωση των πληγών του εμφυλίου και την εδραίωση των δημοκρατικών θεσμών και σημείωσε ότι αποτελεί αφετηρία για νέες πολιτικές και κοινωνικές κατακτήσεις που θα οδηγήσουν σε μια κοινωνία με μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη, πιο δίκαιη, χωρίς αποκλεισμούς, με αξιοπρέπεια για όλους.

    Ο κ. Παπούλιας, ο οποίος λίγο πριν αρχίσει η δεξίωση είχε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με 10 μαθητές τους οποίους προσκάλεσε από τα Λάβαρα του Έβρου - μια περιοχή που επλήγη από πλημμύρες- έδωσε έμφαση στην Παιδεία.

    [03] ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

    Αθήνα, 24 Ιουλίου 2005 (13:19 UTC+2)

    Mε τρίωρη στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 11 το πρωί η ΑΔΕΔΥ καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ την ερχόμενη Τρίτη 26 Ιουλίου σχετικά με το νομοσχέδιο για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και τις υπερωρίες, που ήδη συζητείται στη Βουλή. Την Τρίτη το βράδυ η ΓΣΕΕ έχει εξαγγείλει συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή.

    Η ΑΔΕΔΥ καλεί επίσης τους δημοσίους υπαλλήλους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που στην Αθήνα θα γίνει στις 7 το απόγευμα στο Σύνταγμα, ενώ συνιστά στα νομαρχιακά της τμήματα να συνεργαστούν με τα κατά τόπους εργατικά κέντρα για την ενίσχυση των απεργιακών διαμαρτυριών ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.

    [04] ΣΙΟΥΦΑΣ ΚΑΙ ΦΩΛΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ

    Θεσσαλονίκη, 24 Ιουλίου 2005 (14:18 UTC+2)

    Ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο 2ο Συμπόσιο για την ανάπτυξη υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα και την περαιτέρω οικονομική της άνθιση, που διοργανώνει το ΣΑΕ και το Ηνωμένου Ελληνοαμερικανικό Κογκρέσο (UHAC) στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου στο Σικάγο.

    Στο Συμπόσιο με τίτλο «Τεχνολογία και Επενδύσεις στην Ελλάδα, το οικονομικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και πύλη προς τα Βαλκάνια και την ΕΕ», έχουν προσκληθεί επίσης ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Φώλιας και εκπρόσωποι του Ελληνικού Κέντρου Επενδύσεων (ΕΛΚΕ).

    «Το τεράστιο ενδιαφέρον της Ομογένειας για το πρώτο Συμπόσιο που διοργανώσαμε για τους Έλληνες επιστήμονες, αλλά και η ολοκλήρωση των στόχων μας μέσα στον Ιούνιο, μας ενθαρρύνουν να οργανώσουμε και ένα δεύτερο συμπόσιο αφιερωμένο στις επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Άθενς, Πρόεδρος του ΣΑΕ και του UHAC.

    Το Συμπόσιο θα συγκεντρώσει επενδυτές, επιχειρηματίες και επιστήμονες και θα προσπαθήσει να προβάλει τους λόγους για τους οποίους η δημιουργία εταιρειών υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα είναι συμφέρουσα. Στο πλαίσιο των εργασιών θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις ανάμεσα σε συμμετέχοντες από την Ελλάδα και αμερικανικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και πιθανούς επενδυτές.

    Η συμμετοχή για επενδυτές και επιστήμονες είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες και για αιτήσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.saeworld.org.

    [05] ΝΕΑ "ΣΕΛΙΔΑ" ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ

    Αθήνα, 24 Ιουλίου 2005 (13:15 UTC+2)

    Ενα νέο κεφάλαιο στην αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων ανοίγει, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Χρήστος Φώλιας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία για πρώτη φορά θεωρεί αξιόπιστα τα συστήματα διαχείρισης και ελέγχου, για τις πληρωμές του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Γ` ΚΠΣ τα οποία έχουν δημιουργηθεί και εφαρμόζονται από τη νέα διακυβέρνηση.

    Η ανακοίνωση της αρμόδιας Επιτρόπου κας Hubner επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο την επιτυχία των επίπονων προσπαθειών της κυβέρνησης για να διορθώσει τα κακώς κείμενα του παρελθόντος, πρόσθεσε.

    "Με διαφάνεια, νοικοκυριό και σκληρή δουλειά θα μπορέσουμε να τα επενδύσουμε (σ.σ. τα κοινοτικά κονδύλια) χωρίς να τα σπαταλούμε, προς όφελος του τόπου και του ελληνικού λαού. Τώρα πια αποκτήσαμε αξιοπιστία και 'πρόσωπο' απέναντι στους εταίρους μας», τόνισε.

    [06] ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

    Αθήνα, 24 Ιουλίου 2005 (11:52 UTC+2)

    Την πρώτη επισήμανση των ζημιών στις χαλαζόπληκτες περιοχές στον Πύργο Εορδαίας θα κάνει κλιμάκιο του ΕΛΓΑ με επικεφαλής τον πρόεδρό του Νίκο Κατσαρό, τη Δευτέρα 25 Ιουλίου.

    Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, θα δοθούν εντολές για δίκαιες και έγκαιρες εκτιμήσεις για την καταβολή των αποζημιώσεων εντός του προβλεπόμενου 3μήνου από της συγκομιδής των χαλαζόπληκτων προϊόντων.

    [07] ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΣΤΑΝΙΣΕΦ

    Σόφια, 24 Ιουλίου 2005 (16:19 UTC+2)

    Ο ηγέτης του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος και εντολοδόχος πρωθυπυορός Σεργκέι Στανίσεφ, παρουσίασε το απόγευμα της Κυριακής τη σύνθεση της προτεινόμενης νέας κυβέρνησης της Βουλγαρίας, η οποία όμως είναι αμφίβολο εάν θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, μετά την άρνηση του κεντροδεξιού κινήματος του πρώην βασιλιά Συμεών Σαξκομπουργκότσκι να συμμετάσχει σ΄αυτή και να τη στηρίξει.

    Η σύνθεση της κυβέρνησης, την οποία το Βουλγαρικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε πριν ακόμα ο κ. Στανίσεφ την παρουσιάσει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Γκεόργκι Παρβάνοφ, έχει 2 αντιπρόεδρους, τον Ιβάιλο Κάλφιν, που είναι επίσης και υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαικής ολοκλήρωσης και την Εμέλ Ετέμ, που είναι επίσης υπουργός Φυσικών καταστροφών. Υπουργός Εσωτερικών είναι ο Ρούμεν Πετκόφ, υπουργός Αμύνης ο Αγκελ Ναιντένοφ, υπουργός Οικονομικών ο Πλάμεν Ορεσάρσκι και υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας - Ρούμεν Οβτσάροφ.

    [08] ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Λευκωσία, 24 Ιουλίου 2005 (10:33 UTC+2)

    Η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου στην Βρετανία και η συνάντησή του με τον Τόνι Μπερ την Τρίτη, το θέμα της υπογραφής του Πρωτοκόλλου επέκτασης της Τελωνειακής Ενωσης της Τουρκίας, η μετάβαση του Υπουργού Εξωτερικών στις ΗΠΑ για συνάντηση με την Κοντολίζα Ράις, το τρομοκρατικό κτύπημα της Αλ Κάιντα στο αγαπημένο θέρετρο των Κυπρίων Σαρμ Ελ Σέιχ, καθώς και η απαγγελία κατηγοριών κατά τεσσάρων δημοσιογράφων, προβάλλονται στον κυπριακό Τύπο.

    Αλλα θέματα είναι τα προβλήματα των αιτητών ασύλων στην Κύπρο, οι πληροφορίες για αποχώρηση του Υπουργού Οικονομικών από την κυβέρνηση, μια σφυγμομέτρηση για τους Κύπριους πολιτικούς και ο τουρισμός.

    Η ''Αλήθεια'' με τίτλο ''Η αστυνομία στο εδώλιο'' γράφει σήμερα ότι ''υπό το βάρος της καθολικής επίκρισης των επιθέσεων του εναντίον του Τύπου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέκρουσε χθες πρύμνα και παραδέχθηκε ότι ήταν βεβιασμένη η ενέργεια της αστυνομίας να προσάψει κατηγορίες εναντίον των δημοσιογράφων από τη στιγμή που έχει συσταθεί διερευνητική επιτροπή. Προχθές όμως άλλα έλεγε''. Αλλού γράφει πως ο Υπουργός Εξωτερικών που αναχώρησε χθες για την Ουάσιγκτον για επαφές με την Κοντολίζα Ράις, δήλωσε ότι τον Σεπτέμβριο αναμένεται στην Κύπρο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ.

    ''Η Μάχη'' στο πρωτοσέλιδο θέμα της με τίτλο ''Ξεκίνησε νέος κύκλος τρομοκρατίας. Μαζικός πανικός και υστερία'' αναφέρεται στο τρομοκρατικό κτύπημα στο Σαρμ Ελ Σέιχ και σημειώνει ότι πριν στεγνώσει το αίμα των νεκρών από τις επιθέσεις στο Λονδίνο στις 7 Ιουλίου, η Αλ Κάιντα έσπειρε και πάλι το θάνατο σε τουριστικό θέρετρο της Αιγύπτου. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι χάος επικρατεί στο λιμάνι Λεμεσού αφού τα εμπορευματοκιβώτια που συσσωρεύτηκαν ξεπερνούν τις 4.000. Προσθέτει ότι εξαντλήθηκαν και οι λιγοστοί χώροι που είχαν απομείνει για αποθήκευση των εμπορευματοκιβωτίων.

    Ο ''Πολίτης'' υπό τον τίτλο ''Χείρα φιλίας στην Αγγλία'' γράφει ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος αναχώρησε χθες για επίσημη επίσκεψη στο Λονδίνο επιδιώκοντας μια σταδιακή αποκατάσταση των σχέσεων των δύο χωρών. Προσθέτει ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος παρότι και ο ίδιος συντήρησε με δημόσιες δηλώσεις του μια εχθρότητα προς τη Βρετανία, δεν επιθυμεί συνέχιση της αντιπαλότητας με μια ισχυρότατη χώρα της ΕΕ η οποία μάλιστα έχει και άμεση εμπλοκή στο Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι απίθανη θεωρείται μια συναντίληψη με τον Βρετανό Πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ στην ουσία του Κυπριακού, αφού ο Μπλερ δεν βλέπει με καλό μάτι την επιθυμία του Προέδρου Παπαδόπουλου για προσεκτική προετοιμασία των διαπραγματεύσεων.

    ''Η Σημερινή'' με τίτλο ''Θέρετρο τρόμου'' γράφει ότι 287 Κύπριοι βρίσκονταν στο αγαπημένο θέρετρο των Κυπρίων, Σάρμ Ελ Σέιχ, για διακοπές όταν έγινε το τρομοκρατικό κτύπημα και ότι είναι όλοι ασφαλείς. Σε άλλο της δημοσίευμα η εφημερίδα αναφέρει ότι έκτακτη συνεδρία της Επιτροπής Μονίμων Αντιπροσώπων συγκάλεσε για αύριο Δευτέρα η βρετανική προεδρία της ΕΕ προκειμένου να συζητηθεί σε επίπεδο '25' τ ο θέμα της υπογραφής από την Τουρκία του Πρωτοκόλλου επέκτασης της τελωνειακής ένωσης με τα νέα κράτη μέλη περιλαμβανομένης και της Κύπρου.

    ''Ο Φιλελεύθερος'' υπό τον τίτλο ''Ξαναμοιράζουν την τράπουλα'' γράφει ότι η έξοδος του Υπουργού Οικονομικών Μάκη Κεραυνού από την κυβέρνηση έχει πλέον ημερομηνία, καθώς οι υπογραφές για την μετακίνησή του στην Ελληνική Τράπεζα έχουν πέσει αλλά αυτή δεν θα γίνει πριν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Αλλού γράφει ότι η βρετανική προεδρία της ΕΕ προσπαθεί να εκμαιεύσει από την Κύπρο ότι δεν θα επιχειρήσει ουσιαστικές αλλαγές, οι οποίες να δυσχεραίνουν το διαπραγματευτικό πλαίσιο της Τουρκίας και κατ' επέκταση την ευρωπαϊκή της πορεία.

    Η ''Χαραυγή'' με τίτλο ''Πολιτικός του μέλλοντος ο Χριστόφιας'' γράφει ότι μεγάλη δημοσκόπηση που διενήργησε για τη ''Χ'' ελληνική εταιρία, αναδεικνύει τον Πρόεδρο της Βουλής και ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια ως το πολιτικό πρόσωπο που έχει το πιο σημαντικό πολιτικό μέλλον με ποσοστό 34,1%. Στη δεύτερη θέση είναι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος με 21,5% και τρίτος ο Ιωάννης Κασουλίδης του ΔΗΣΥ με 21,1% ακολουθούμενος από τον Νίκο Αναστασιάδη με 10,2%. Αλλού προβάλλει συνέντευξη στην ''Χ'' του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλου Χριστοδούλου, ο οποίος ανέφερε ότι η κυπριακή λίρα ήταν και παραμένει ισχυρή ενώ επεσήμανε πως το ύψος των τιμών στα ακίνητα είναι αφύσικο.

    Η αγγλόφωνη εβδομαδιαία ''Sunday Mail'' με τίτλο ''Αιτητές ασύλου προτιμούν τον θάνατο'' γράφει ότι φθάνοντας στα άκρα της απελπισίας, τρεις αιτητές ασύλου έκαναν απόπειρα αυτοκτονίας μέσα σε ένα μήνα. Προσθέτει ότι μη κυβερνητικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι αυτά τα άτομα αντιμετωπίζουν συστηματικά κακομεταχείριση και ρατσισμό στην Κύπρο. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Κύπρου η Κύπρος πρέπει να προσπαθήσει να προσελκύσει περισσότερους Ρώσους και Βρετανούς τουρίστες εάν επιθυμεί να αυξήσει τα εισοδήματά της από τον τουρισμό.

    (ΜΠΕ - ΚΥΠΕ)

    [09] ΔΥΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

    Κωνσταντινούπολη, 24 Ιουλίου 2005 (10:05 UTC+2)

    Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε χθες το βράδυ σε εστιατόριο της Κωνσταντινούπολης. Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να εξακριβώσουν τα αίτια της έκρηξης.

    Η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα στιατόριο κάτω από τη γέφυρα του Γαλατά στο Χρυσόκερας, σε έναν ορμίσκο του Βοσπόρου, στην ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης.

    [10] ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ: Ο ΑΛΟΝΣΟ ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΤΟΥ ΧΟΚΕΝΧΑΪΜ

    Χόκενχαϊμ, 24 Ιουλίου 2005 (16:41 UTC+2)

    Την έκτη φετινή του νίκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ένα πέτυχε την Κυριακή, στην πίστα του Χόκενχαϊμ (Γερμανία), ο Φερνάντο Αλόνσο. Ο ισπανός οδηγός της Ρενό πέρασε πρώτος την καρό σημαία, αφήνοντας δεύτερο τον Κολομβιανό Χουάν Πάμπλο Μοντόγια (Μακ Λάρεν) και τρίτο τον βρετανό οδηγό της BAR, Τζένσον Μπάτον.

    [11] 1,2 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΙΘΩΝΙΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 24 Ιουλίου 2005 (13:51 UTC+2)

    Το κλειστό γυμναστήριο, που θα κατασκευαστεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στο δήμο Σιθωνίας (Χαλκιδική), θεμελίωσε χθες το βράδυ ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός.

    Το γυμναστήριο, προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ, θα είναι πολλαπλών χρήσεων και θα διαθέτει κερκίδα 700 θέσεων. Στη συνέχεια ο κ. Ορφανός ανακηρύχθηκε από το Δήμαρχο Σιθωνίας Γιάννη Τζίτζιο, επίτιμος δημότης του.

    Tο συγκεκριμένο έργο, καλύπτει πέρα από το Δήμο Σιθωνίας και τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής. Το ποσό που απαιτείται για την κατασκευή του, υπάρχει ήδη και το έργο αναμένεται να παραδοθεί μέσα στο 2006.

    Ακόμα, ο υφυπουργός Αθλητισμού παραβρέθηκε στην τελετή λήξης και απένειμε μετάλλια στους νικητές, του 35ου Κολυμβητικού Διάπλου Τορωναίου Κόλπου. Αυτός ο Κολυμβητικός Αγώνας είναι διεθνής, καθιερώθηκε το 1971, με τη συμπλήρωση 150 χρόνων, από την Ελληνική Επανάσταση και είναι αφιερωμένος στους ήρωες του 1821.

    [12] ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΗ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ Η ΚΟΝΤΟΛΙΖΑ ΡΑΪΣ

    Ραμάλλα, 24 Ιουλίου 2005 (17:07 UTC+2)

    Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει Ισραήλ και Παλαιστίνη, στο συντονισμό για την ισραηλινή αποχώρηση από τη Γάζα, που θα ξεκινήσει στα μέσα Αυγούστου, δήλωσε από τη Ραμάλλα η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Κοντολίζα Ράις.

    Την ελευθερία κίνησης στη Λωρίδα της Γάζας, μεταξύ της Γάζας και του έξω κόσμου και την ασφάλεια, μελετούν τα δυο μέρη, διευκρίνισε η ίδια, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι πολύ σύντομα «θα καταλήξουμε και σε συμφωνία» στη Μέση Ανατολή.

    Νωρίτερα, η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ ανέφερε ότι μετά από την ισραηλινή αποχώρηση από τη Γάζα, οι ΗΠΑ επιθυμούν να διαβεβαιώσουν ότι το έδαφος αυτό θα είναι ελεύθερο και θα έχει πρόσβαση στη Δυτική Όχθη.

    [13] ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ

    Μόσχα, 24 Ιουλίου 2005 (15:36 UTC+2)

    Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι τέσσερις τραυματίσθηκαν το πρωί της Κυριακής από την έκρηξη βόμβας που έπληξε τρένο στην αυτόνομη ρωσική περιοχή Νταγκεστάν, νότια της Τσετσενίας, ανέφεραν οι αρχές.

    Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τόσο τα τοπικά όσο και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 4:30 ώρα Ελλάδας, πλήττοντας το πρώτο βαγόνι ενός τραίνου, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από την Κασαβιούρτ (δυτικά) προς την πρωτεύουσα της περιοχής Μαχατσκάλα.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Sunday, 24 July 2005 - 18:13:42 UTC