Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 05-07-14

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΣΕΒΕΕ-ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ
  • [02] ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΗΣ Ν.Δ.
  • [03] ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ Ν.Δ. ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΟ
  • [04] ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
  • [05] ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ ΤΟΥ Χ.Α
  • [06] ΠΑΣΟΚ:Ο ΥΠΕΧΩΔΕ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΙΑ
  • [07] "ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ" ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΣΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
  • [08] ΤΑ 12 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ
  • [09] ΔΥΟ ΤΡΙΗΜΕΡΑ ART BAZAAR ΣΤΟΥΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΕΣ

  • [01] Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΣΕΒΕΕ-ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ

    Αθήνα, 14 Ιουλίου 2005 (19:14 UTC+2)

    Τις θέσεις του σχετικά με το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, ανέλυσε στον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, το Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ, κατά τη διάρκεια σημερινής τους συνάντησης.

    Στη συνάντηση από την πλευρά της ΓΣΕΒΕΕ συμμετείχαν οι κ.κ. Δημ. Ασημακόπουλος (Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ), Νικ. Σκορίνης (Γεν.Γραμ. ΓΣΕΒΕΕ) και Δημ. Λέτζος (Μέλος Δ.Σ).

    Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχαν, επίσης, ο Τομεάρχης Ανάπτυξης, Μ. Βαρβιτσιώτης, ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος, Κ. Σημαιοφορίδης, ο Γραμματέας Συνδικαλισμού κ. Κ. Κόλλιας, ο Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων, Δ. Τζίφας, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος, Ν. Καραχάλιος, και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου, Ν. Ελευθερόγλου.

    Μετά τη συνάντηση ο κ. Ασημακόπουλος εξέφρασε την ελπίδα ότι, ο κ. Μεϊμαράκης άκουσε με κατανόηση στις θέσεις της ΓΣΕΒΕΕ και πως η κυβέρνηση θα λάβει υπόψη της τις απόψεις των εμπόρων και θα κάνει στο τέλος τις διορθωτικές κινήσεις που πρέπει.

    Ερωτηθείς για το εάν θα γίνουν οι προγραμματισμένες για τις 19 Ιουλίου κινητοποιήσεις ο κ. Ασημακόπουλος επισήμανε: «Μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου θα αποφασίσουμε ποιες θα είναι οι περαιτέρω κινήσεις μας. Μην ξεχνάτε όλοι ότι έχει υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας, έχει επικυρωθεί με νόμο και υπάρχει πολύ μεγάλη δυσκολία να ξεφύγεις έξω απ' αυτό το πλαίσιο. Θα τα πούμε εν καιρώ και μετά τη ψήφιση για να μη μιλάμε στον αέρα. Θα δούμε τι θα γίνε»ι.

    Από την πλευρά του ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε: «Πάσης φύσεως τροποποιήσεις που δεν αλλοιώνουν τον κεντρικό χαρακτήρα, την κατεύθυνση και τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου, αλλά είναι τεχνικές ή νομικές και βελτιωτικές στη λειτουργία και τείνουν προς το αποτέλεσμα που έχει η φιλοσοφία του νομοσχεδίου, είμαστε ανοιχτοί και έτοιμοι να τις συζητήσουμε. Η συζήτηση συνεχίζεται στη Βουλή. Η ηγεσία του Υπ. Ανάπτυξης και ο κ.Σιούφας και ο κ.Παπαθανασίου έχουν ανοιχτούς ορίζοντα και συνεχή και ανοιχτό διάλογο με όλους και με τους συναδέλφους βουλευτές και θα περιμένουμε και τη διαμόρφωση του τελικού κειμένου που πιστεύω ότι θα μπορεί να υπηρετεί και να εξυπηρετεί και τους εμπόρους και τους μικρομεσαίους βιοτέχνες, αλλά και το καταναλωτικό κοινό και όλους τους Έλληνες πολίτες και θα τείνει θετικά να συμβάλλει στην ουσιαστική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

    Κληθείς να σχολιάσει εάν το θέμα του ωραρίου το Σάββατο θα πρέπει να συζητηθεί, ο κ. Μεεϊμαράκης απέφυγε να απαντήσει επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Δεν θέλω να συζητήσω αυτή τη στιγμή ξεχωριστά το κάθε θέμα. Εγώ σας είπα ότι τροποποιήσεις οι οποίες δεν αλλοιώνουν την κατεύθυνση και τον κορμό και το βασικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου πιστεύω ότι η ηγεσία του Υπ. Ανάπτυξης θα τις δει με μια προοπτική συνεννόησης και συζήτησης».

    Από την πλευρά του ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι η ΝΔ ήταν και είναι πάντοτε υπέρ του διαλόγου, υπέρ των ανοιχτών θυρών, υπέρ των συζητήσεων με όλους τους κοινωνικούς εταίρους. «Σ' αυτό το πλαίσιο και στη λογική και στη φιλοσοφία του σήμερα, προωθεί ορισμένες αλλαγές στην αγορά, έρχεται να συζητήσει και με τη ΓΣΕΒΕΕ αλλά και με όλους τους άλλους κοινωνικούς εταίρους πως αυτές οι αλλαγές θα γίνουν προς όφελος και του καταναλωτή και του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας», υπογράμμισε.

    Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις από όλους τους φορείς σχετικά με το θέμα του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, ο κ. Βαρβιτσιώτης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η αντιμετώπιση των φορέων -μόνο στα θέματα του ωραρίου- είναι αποσπασματική, ενώ θα μπορούμε να δούμε συνολικότερα τις παρεμβάσεις στην αγορά τις οποίες άλλωστε οι φορείς μέχρι σήμερα χειροκροτούνε».

    [02] ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΗΣ Ν.Δ.

    Αθήνα, 14 Ιουλίου 2005 (13:45 UTC+2)

    Παραμένει σημαντικό το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με το βαρόμετρο του Σκάϊ που δόθηκε στη δημοσιότητα. Συγκεκριμένα το 43% θα ψήφιζε σήμερα το κόμμα της Ν.Δ., το 39% θα ψήφιζε ΠΑΣΟΚ, το 7% ΚΚΕ, το 4,5% ΣΥΝ και το 3,5% ΛΑΟΣ.

    Επίσης ο Κώστας Καραμανλής θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός από το 48% των ερωτηθέντων, σε αντίθεση με τον Γιώργο Παπανδρέου που συγκεντρώνει το 22%. Αντίθετα, το 21% δεν εμπιστεύεται κανένα από τους δυο πολιτικούς αρχηγούς.

    Στο ερώτημα «ποια κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας;» το 31% απαντά η ΝΔ, το 19% απαντά το ΠΑΣΟΚ και το 34% καμιά από τις δύο.

    [03] ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ Ν.Δ. ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ

    Αθήνα, 14 Ιουλίου 2005 (16:52 UTC+2)

    Ολοκληρώθηκε σήμερα, Πέμπτη, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά τη διεύρυνση του ωραρίου και θα εισαχθεί προς συζήτηση στο Α΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής την προσεχή εβδομάδα.

    Υπέρ ψήφισαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ ενώ το καταψήφισε η αντιπολίτευση κάνοντας λόγο για φωτογραφικές ρυθμίσεις υπέρ των πολυεθνικών επιχειρήσεων.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής της κυβερνητικής πρότασης για τη λειτουργία των καταστημάτων το Σάββατο, όπως είχε ζητήσει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Δημήτρης Αρμενάκης.

    Υπενθυμίζεται ότι ο κ Αρμενάκης, τόσο κατά την συνάντηση που είχε με τον γενικό

    γραμματέα της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη όσο στην τοποθέτηση του στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής, δήλωσε κάθετα αντίθετος με την κατά δύο ώρες παράταση λειτουργίας των επιχειρήσεων το Σάββατο. «Η πρόταση της κυβέρνησης δεν αλλάζει» ήταν η απάντηση του κ Σιούφα..

    Εξάλλου, τόσο ο υπουργός Ανάπτυξης όσο και ο υφυπουργός Γιάννης Παπαθανασίου

    διέψευσαν με δηλώσεις τους σημερινά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία είχε συμφωνήσει με την πρόταση του κ Αρμενάκη και ο κ Μεϊμαράκης.

    «Δεν έγινε ποτέ καμία τέτοια δήλωση από το γραμματέα της ΝΔ» τόνισε ο κ Σιούφας ενώ ο κ Παπαθανασίου ερωτώμενος αν υπάρχει διάσταση απόψεων με τον γραμματέα του κόμματος σημείωσε με έμφαση: «Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα. Ποτέ δεν υπήρξε».

    Κληθείς να διευκρινίσει αν είναι υποχρεωτική η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι τις 8 το βράδυ, το Σάββατο, ο κ. Παπαθανασίου απάντησε ότι «κανέναν δεν υποχρεώνουμε να έχει το κατάστημα του ανοικτό με το ζόρι».

    Νωρίτερα, στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής, είχε σημειωθεί έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στην ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Τόσο ο εισηγητής του κόμματος Χρήστος Πρωτόπαπας όσο και ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης Άκης Τσοχατζόπουλος αλλά και η αρμόδια συντονίστρια Ροδούλα Ζήση κατηγόρησαν την κυβέρνηση για φωτογραφικές ρυθμίσεις που ευνοούν μονοπωλιακές επιχειρήσεις.

    Ο κ. Πρωτόπαπας υποστήριξε ότι «ο νόμος είναι διάτρητος αφού η κλαδική συλλογική σύμβαση του 2001 που είναι σε ισχύ, μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών στο χώρο του εμπορίου και δεσμεύει τα συμβαλλόμενα μέρη, ορίζει ως χρόνο κλεισίματος των καταστημάτων το Σάββατο, την έκτη απογευματινή».

    «Η κυβέρνηση έρχεται να στηρίξει ολιγοπωλιακές καταστάσεις και να υποστηρίξει την ελεύθερη, αβασάνιστη και ανεξέλεγκτη δημιουργία μεγάλων καταστημάτων στην περιφέρεια. Εκεί δηλαδή που υπάρχει ανάγκη να μπουν φραγμοί και έλεγχοι» τόνισε ο κ. Τσοχατζόπουλος.

    «Φέρνετε εδώ τις Φιλιππίνες. Η ρύθμιση σας διαλύει την κοινωνική συνοχή, διαλύει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» επεσήμανε και η κ Ζήση.

    Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης που τόνισε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: «Αν υπήρξε εύνοια σε κάποιες επιχειρήσεις αυτή δόθηκε επί των ημερών σας όταν επιτρέψατε στα μεγάλα πολυκαταστήματα να λειτουργούν από 69 έως 71 ώρες».

    Και ο κ. Σιούφας πρόσθεσε στο σημείο αυτό: «Αν έχετε στοιχεία να τα καταθέσετε. Τέτοιες καταγγελίες περί διασύνδεσης εταιριών με συμφέροντα δεν ωφελεί κανένα. Οφείλουμε όλοι να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού το επενδυτικό κλίμα και την εμπιστοσύνη του κεφαλαίου και να μην στρεφόμαστε εναντίων επιχειρήσεων με υπονοούμενα. Η ζημιά που κάνουμε είναι πολύ μεγάλη».

    Έντονη κριτική στο θέμα της διεύρυνσης του ωραρίου άσκησαν επίσης και οι εισηγητές του ΚΚΕ Νικόλαος Γκατζής και του ΣΥΝ Ασημίνα Ξηροτύρη κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι παραβιάζει την αρχή των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συμφωνιών.

    Ο κ Γκατζής επιτέθηκε και στο ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για κροκοδείλια δάκρυα αφού -όπως είπε- αυτό άνοιξε στην ουσία το δρόμο για την κατάργηση του 48ωρου στα κ.αταστήματα.

    Για κατά μέτωπο επίθεση της κυβέρνησης κατά των εργαζομένων και για διάλυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μίλησε η κ Ξηροτύρη.

    Τέλος ο κ Σιούφας, αφού επανέλαβε ότι μόνον οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα ωφεληθούν από τη νέα ρύθμιση, απάντησε και στις

    κατηγορίες περί διάτρητου νόμου, υποστηρίζοντας ότι «κανένα νομικό ή συνταγματικό πρόβλημα δεν υπάρχει εφόσον το ζήτημα του ωραρίου αντιμετωπίζεται με νόμο ο οποίος υπερισχύει της υπουργικής απόφασης».

    Ν. Θωμά

    [04] ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

    Αθήνα, 14 Ιουλίου 2005 (15:57 UTC+2)

    Στο τέλος του τρέχοντος μήνα αναμένεται να γνωστοποιηθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για τη φορολογία των ακινήτων, αφού όμως πρώτα έρθει στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών η απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) για την εξαίρεση της πρώτης κατοικίας από το ΦΠΑ, που θα εφαρμοστεί από το νέο έτος στις νεόδμητες οικοδομές.

    Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, Γιώργος Αλογοσκούφης, τόνισε σήμερα, Πέμπτη, ότι ορισμένες από αυτές εξετάζονταν έτσι και αλλιώς από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

    Απάντηση από τις Βρυξέλλες αναμένει το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και για την εθελουσία έξοδο του ΟΤΕ, αν και ο κ. Αλογοσκούφης φάνηκε αισιόδοξος πως η Κομισιόν θα πεισθεί ότι δεν πρόκειται για παράνομη ενίσχυση του οργανισμού. Σχετικά με το ενδεχόμενο της επαναφοράς του μέτρου της συλλογής αποδείξεων από τους καταναλωτές, ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης επισήμανε ότι η έκθεση του ΔΝΤ χαρακτηρίζει το μέτρο ατελέσφορο και γραφειοκρατικό, σημείωσε ωστόσο ότι το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών διαφωνεί και προτίθεται να εξετάσει το ενδεχόμενο. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το μέτρο, εάν εφαρμοσθεί, θα ισχύσει από το 2006.

    Επιπλέον, ο κ. Αλογοσκούφης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, σημειώνοντας τη μείωση της ανεργίας στο 10,4% το πρώτο τρίμηνο του 2005, από 11,3% το αντίστοιχο διάστημα του 2004, την αύξηση των λιανικών πωλήσεων, καθώς και των εξαγωγών.

    Τεκμηριώνοντας αυτήν την τοποθέτησή του, ο κ. Αλογοσκούφης επισήμανε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που διατυπώνονται, το πρώτο τρίμηνο του 2005 ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι 3,5% ενώ για το δεύτερο τρίμηνο όλες οι ενδείξεις είναι ότι θα συνεχιστούν οι ίδιοι ρυθμοί ανάπτυξης, στοιχεία τα οποία διαψεύδουν τις δυσμενείς προβλέψεις για την μετά ολυμπιακή οικονομία.

    Αναφερόμενος στα προβλήματα που πρόκειται να αντιμετωπιστούν κατά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών ανέφερε τη φοροδιαφυγή ειδικά στο ΦΠΑ και το λαθρεμπόριο με κυριότερο στόχο την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου των καυσίμων.

    [05] ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ ΤΟΥ Χ.Α

    Αθήνα, 14 Ιουλίου 2005 (20:02 UTC+2)

    Την εισαγωγή νέων δωρεάν ονομαστικών μετοχών της Γερμανός ΑΒΕΕ και της S &B Ορυκτά ΑΕ ενέκρινε μεταξύ άλλων κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α). Ειδικότερα, το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά σημερινή του συνεδρίαση εξέτασε και ενέκρινε:

    - Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 40.487.500 νέων δωρεάν κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ?Γερμανός ΑΒΕΕ?, οι οποίες προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών σε αναλογία 1 νέα κοινή ονομαστική μετοχή για κάθε 1 παλαιά κοινή ονομαστική μετοχή. Δικαιούχοι των νέων δωρεάν κοινών ονομαστικών μετοχών θα είναι οι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο της εταιρίας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. της 19ης Ιουλίου 2005. Η διαπραγμάτευση των νέων δωρεάν μετοχών θα ξεκινήσει την 27η Ιουλίου 2005.

    - Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 70.700 νέων δωρεάν κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ?S & B Βιομηχανικά Ορυκτά ΑΕ? ονομαστικής αξίας εκάστης 1, οι οποίες προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 70.700 με κεφαλαιοποίηση ολόκληρου του ποσού από μη διατεθέντα κέρδη και οι οποίες θα διατεθούν δωρεάν σε στελέχη της εταιρίας. Η διαπραγμάτευση των νέων δωρεάν μετοχών θα ξεκινήσει την 20η Ιουλίου 2005.

    Επιπλέον, το ΔΣ του ΧΑ ενημερώθηκε για τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας ?S & B Βιομηχανικά Ορυκτά ΑΕ? από 1,18 σε 1 και αναλογική επιστροφή του ποσού 0,18 ανά μετοχή στους μετόχους της εταιρίας, με καταβολή μετρητών. Δικαιούχοι θα είναι οι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο της εταιρίας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. της 19ης Ιουλίου 2005.

    - Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 2.642.800 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, της ?Τράπεζα Κύπρου Λιμιτεδ?, ονομαστικής αξίας 50 σεντ που προέκυψαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου λόγω επανεπένδυσης μερίσματος της χρήσεως 2004. Επισημαίνεται ότι η έναρξη διαπραγμάτευσης των ανωτέρω μετοχών θα γίνει ταυτόχρονα στα Χρηματιστήρια Αθηνών και Λευκωσίας.

    Τέλος το ΔΣ του ΧΑ κατά σημερινή του συνεδρίαση ενημερώθηκε:

    -Για την υπογραφή της σύμβασης ειδικής διαπραγμάτευσης επί των μετοχών της εταιρίας ?ΜΠΑΛΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ Α.Ε.Β.Ε.? από την εταιρία - Μέλος του ΧΑ ?ARTION ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ.? και καθόρισε ως ημερομηνία έναρξης ειδικής διαπραγμάτευσης επί των μετοχών της εν λόγω εισηγμένης εταιρίας την 21η Ιουλίου 2005.

    -Για την υπογραφή της σύμβασης ειδικής διαπραγμάτευσης επί των κοινών μετοχών της εταιρίας ?ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ Λ.Β. Λαυρεντιάδης ΑΒΕΕ? από την εταιρία - Μέλος του ΧΑ ?MERIT Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ?. και καθόρισε ως ημερομηνία έναρξης ειδικής διαπραγμάτευσης επί των μετοχών της εν λόγω εισηγμένης εταιρίας την 22α Ιουλίου 2005.

    -Για τη λύση της σύμβασης (παύση) ειδικής διαπραγμάτευσης επί των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας ?Ελληνική Υφαντουργία ΑΕ? από την ?Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος ΑΕ.?, επί των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας ?MLS Πληροφορική ΑΕ? από την εταιρία ?EUROXX Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ?, επί των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας ?ΩΜΕΓΑ ΑΕΕΧ? από την ?ΩΜΕΓΑ Τράπεζα ΑΕ? καθώς και επί των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας στη ΝΕ.Χ.Α. ?Δυναμική Ζωή Α.Ε.? από την εταιρία - Μέλος του ΧΑ ?Εγνατία FINANCE Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ?.

    -Για τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής των εταιριών

    - CHIPITA INTERNATIONAL S.A.? από 0,40 σε 0,34 και αναλογική επιστροφή του ποσού 0,06 ανά μετοχή στους μετόχους της εταιρίας, με καταβολή μετρητών. Δικαιούχοι θα είναι οι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο της εταιρίας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. της 19ης Ιουλίου 2005.

    -PAPERPACK- Τσουκαρίδης ΑΒΕΕ? από 2,40 σε 1,63. Η διαπραγμάτευση των μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία θα ξεκινήσει την 20η Ιουλίου 2005.

    -ΦΟΙΝΙΞ ΜΕΤΡΟΛΑΪΦ Εμπορική ΑΕ.? από 2,06 σε 0,39. Η διαπραγμάτευση των μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία θα ξεκινήσει την 20η Ιουλίου 2005.

    -Για την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής των εταιριών:

    Logismos Συστήματα Πληροφορικής ΑΕ.? από 0,73 σε 0,86. Η διαπραγμάτευση των μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία θα ξεκινήσει την 20η Ιουλίου 2005.

    - Κλωστουφαντουργία Ναυπάκτου ΑΒΕΕ? από 0,69 σε 0,76. Η διαπραγμάτευση των μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία θα ξεκινήσει την 20η Ιουλίου 2005

    -Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη ΑΒΕ.? από 0,60 σε 0,90. Η διαπραγμάτευση των μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία θα ξεκινήσει την 20η Ιουλίου 2005.

    -ΔΕΛΤΑ Μηχανολογικός Εξοπλισμός και Ολοκληρωμένα Εργα ΑΒΕΤΕ από 0,30 σε 0,34. Η διαπραγμάτευση των μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία θα ξεκινήσει την 20η Ιουλίου 2005.

    -Για την αλλαγή επωνυμίας της εταιρίας ΕΛΑΪΣ Α.Ε. Ελαιουργικών Επιχειρήσεων σε ΕΛΑΪΣ-UNILEVER ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, με διακριτικό ?ΕΛΑΪΣ-UNILEVER Α.Ε..

    -Για τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας Quality & Reliability Εφαρμογές Υψηλής Τεχνολογίας ΑΒΕΕ, κατά 84.543,60 λόγω ακύρωσης 179.880 ιδίων κοινών ονομαστικών μετοχών, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη 19η Ιουλίου 2005.

    [06] ΠΑΣΟΚ:Ο ΥΠΕΧΩΔΕ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΙΑ

    Αθήνα, 14 Ιουλίου 2005 (19:24 UTC+2)

    Για αυτοδιάψευση και παραπλανητικές αναφορές, καταγγέλλουν τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργο Σουφλιά ο συντονιστής και ο αναπληρωτής συντονιστής του Τομέα Οικονομίας - Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Γ. Φλωρίδης και Κ. Σπηλιόπουλος, απαντώντας έτσι σε χθεσινή ανακοίνωση που εξεδόθη από το υπουργείο σχετικά με το θέμα του Μαλιακού, αλλά και τα δημόσια έργα, αλλά και στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.

    «Ο κ. Σουφλιάς είναι, ίσως, ο μόνος Έλληνας που δεν βλέπει γύρω του το καράβι να βουλιάζει με την επαναφορά στον κατασκευαστικό κλάδο των μεγάλων και παράλογων εκπτώσεων, που παράγουν τη συναλλαγή και την αδιαφάνεια. Βεβαίως, ο ίδιος συνεχίζει τις επικίνδυνες εμμονές του, τις ανυπόστατες καταγγελίες, τις παραπλανητικές αναφορές του χωρίς να πείθει κανέναν πια», αναφέρουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε σημερινή τους ανακοίνωση, η οποία και έχει ως εξής:

    -«Δεν αποτελεί έκπληξη η υβριστική απάντηση του κ. Σουφλιά σε όσα καταγγείλαμε και στα ερωτήματα που θέσαμε για την ανικανότητα και την έλλειψη συντονισμού της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. να προχωρήσει τα έργα του Μαλιακού.

    -Ο κ. Σουφλιάς στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αυτοδιαψεύδεται. Εκτίθεται ακόμη περισσότερο, κυρίως όμως, για το μέγα ηθικό, κοινωνικό και οικονομικό σκάνδαλο της εκ των υστέρων και από το παράθυρο συμμετοχής του κ. Εμφιετζόγλου στην κοινοπραξία κατασκευής του τμήματος Θερμοπύλες-Λαμία, καθώς και στην παράκαμψη του Αγρινίου, αφού οι καταγγελίες του και οι ανυπόστατες προσφυγές του προς την Ε.Ε. και την Ελληνική δικαιοσύνη δεν ευοδώθηκαν.

    -Στην απάντησή του ο κ. Σουφλιάς αναφέρει παραπλανητικά και χωρίς να λέει την αλήθεια: «Η πραγματικότητα είναι ότι η εταιρεία ΄΄ΜΗΧΑΝΙΚΗ΄΄ του επιχειρηματία κ. Εμφιετζόγλου δικαιώθηκε από το Συμβούλιο της Επικράτειας στις αιτήσεις αναστολής που έκανε και για τα δύο έργα. Στη συνέχεια, οι κατασκευαστικές εταιρείες ΄΄ΑΘΗΝΑ΄΄ και ΄΄ΤΕΡΝΑ΄΄ που είχαν αναδειχθεί ως ανάδοχοι των έργων αυτών με το "μαθηματικό τύπο", προκειμένου να εξασφαλίσουν κατακύρωση του έργου, κοινοπράκτησαν με τη ΄΄ΜΗΧΑΝΙΚΗ΄΄, κατά τρόπο απόλυτα νόμιμο, βάσει του ν. 2940/2001, που ψήφισε η τότε κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ.» Δυστυχώς, όμως, για τον κ. Σουφλιά τα πράγματα δεν είναι έτσι. Γι' αυτό μένει πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένος.

    -Η αλήθεια είναι ότι η εταιρία ΜΗΧΑΝΙΚΗ του κ. Εμφιετζόγλου δεν δικαιώθηκε ουδέποτε από το Συμβούλιο Επικρατείας (όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο κ. Σουφλιάς), αντιθέτως απέσυρε της προσφυγές της αφού διασφαλίστηκε πρώτα η συμμετοχή της στις κοινοπραξίες κατασκευής των συγκεκριμένων έργων από τον κ. Σουφλιά και από την κυβέρνηση της Ν.Δ.

    Άλλωστε, αν «είχε δικαιωθεί» ο κ. Εμφιετζόγλου δεν θα χρειαζόταν να μπει στην κοινοπραξία των αναδόχων των έργων, αντίθετα θα αναλάμβανε αυτός ο ίδιος τα συγκεκριμένα αυτά έργα. Επίσης, δεν θα υπήρχε κανένας βεβαίως λόγος να δεχθούν τη συμμετοχή του κ. Εμφιετζόγλου οι ανάδοχοι των παραπάνω έργων στο Μαλιακό και στην παράκαμψη του Αγρινίου στα κοινοπρακτικά σχήματα εάν αυτή τη συμμετοχή δεν την απαιτούσαν και δεν την επέβαλαν οι συγκεκριμένοι παράγοντες της Ν.Δ. Απλές Αλήθειες. Απλή Λογική.

    Άλλωστε, ακόμα και αυτή καθ' αυτή η εκ των υστέρων συμμετοχή του κ. Εμφιετζόγλου στις κοινοπραξίες των συγκεκριμένων έργων, όπως προβλέπει ο Νόμος 2940/2001, απαιτεί την έγκριση του κυρίου του έργου ή του φορέα κατασκευής.

    Ποιος, λοιπόν, απαίτησε, εξασφάλισε, ενέκρινε και υπέγραψε τις σχετικές αποφάσεις; Ο κ. Σουφλιάς; Ο Γ.Γ. Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κ. Παναγιωτόπουλος; Ή ποιος άλλος;

    Το παρασκήνιο για τη χαριστική και προκλητική προώθηση των εργολαβικών συμφερόντων του κ. Εμφιετζόγλου είναι δεδομένο. Αυτό το παρασκήνιο είναι μια απόδειξη για στημένα παιχνίδια και είναι μια απόδειξη αδιαφάνειας, συναλλαγής και διαπλοκής.

    -Βεβαίως οι καταγγελίες και τα αμείλικτα ερωτήματα ισχύουν εις το ακέραιο, ενώ προστίθενται και άλλα, που εκθέτουν ακόμα περισσότερο τη σημερινή ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ, για την ολιγωρία τους και τις καθυστερήσεις των έργων. Στην ανακοίνωσή του ο κ. Εμφιετζόγλου ισχυρίζεται και καταγγέλλει ότι τα 2 τελευταία χρόνια δεν έχουν προχωρήσει οι αναγκαίες απαλλοτριώσεις. Ξεχνούν, όμως, και ο κ. Σουφλιάς και ο κ. Εμφιετζόγλου ότι, η Ν.Δ. έχει για 17 μήνες την διακυβέρνηση της χώρας. Άρα και την ευθύνη των όποιων καθυστερήσεων για τις απαλλοτριώσεις, και την ευθύνη για την ολοκλήρωση του έργου Θερμοπύλες-Λαμία.

    -Όσο για τις υπόλοιπες μονότονες, ανυπόστατες και παραπλανητικές αναφορές του κ. Σουφλιά, ο οποίος κατηγορεί το "μαθηματικό τύπο" ως "αμαρτωλό" σύστημα, το ερώτημα που τίθεται είναι, πώς και γιατί ο ίδιος ο κ. Σουφλιάς και η ίδια η κυβέρνηση της Ν.Δ. ανέθεσαν δεκάδες σημαντικά έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ χρησιμοποιώντας τον μαθηματικό τύπο, τον οποίο καταγγέλλουν.

    Μία, όμως, είναι η αλήθεια. Ο ίδιος ο κ. Σουφλιάς και η κυβέρνηση της Ν.Δ. μετέτρεψαν τον πιο παραγωγικό κλάδο της Ελληνικής Οικονομίας σε έναν προβληματικό τομέα με τεράστιες επιπτώσεις στην ανεργία, στην ανάπτυξη της χώρας, στην απορρόφηση των Ευρωπαϊκών κονδυλίων και στην πρόοδο της οικονομίας.

    Ο κ. Σουφλιάς είναι, ίσως, ο μόνος Έλληνας που δεν βλέπει γύρω του το καράβι να βουλιάζει με την επαναφορά στον κατασκευαστικό κλάδο των μεγάλων και παράλογων εκπτώσεων, που παράγουν τη συναλλαγή και την αδιαφάνεια. Βεβαίως, ο ίδιος συνεχίζει τις επικίνδυνες εμμονές του, τις ανυπόστατες καταγγελίες, τις παραπλανητικές αναφορές του χωρίς να πείθει κανέναν πια.

    -Τέλος, ο κ. Ρουσόπουλος οφείλει να απαντήσει στο ερώτημα: Ο προστατευόμενος εργολάβος και εκλεκτός της Ν.Δ. κ. Εμφιετζόγλου δεν ήταν ο προνομιακός συνομιλητής του ιδίου και της κυβέρνησης της Ν.Δ. κατά την επεξεργασία του Νόμου για το «βασικό μέτοχο;.

    Βέβαια, μετά τις καταγγελίες του κ. Καραμανλή για τους «νταβατζήδες», και κυρίως, μετά τον εξευτελισμό της Ν.Δ. με το ναυάγιο του Νόμου για το «βασικό μέτοχο», έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους και οι πολιτικοί προστάτες της Ν.Δ. και ο προστατευόμενος εργολάβος τους».

    [07] "ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ" ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΣΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 14 Ιουλίου 2005 (14:56 UTC+2)

    Από τις 28 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης, το πρόγραμμα εκδηλώσεων της "Βαλκανικής Πλατείας" που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης.

    Το πρόγραμμα των κεντρικών εκδηλώσεων περιλαμβάνει συναυλίες και μουσικές παραστάσεις με γνωστούς καλλιτέχνες (Σαββόπουλος, Πολυκανδριώτης, Ντιλέκ Κοτς, Θαλασσινός, Μαχαιρίτσας, Τσακνής, Διονυσίου, Κωνσταντίνα κ.α.), χορευτικά και θεατρικά σχήματα από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, δράσεις δρόμου, παιδικές παραστάσεις, εκθέσεις φωτογραφίας και διαφόρων οργανώσεων, γευσιγνωσία και παραδοασιακή κουζίνα.

    Παράλληλα, διοργανώνονται εκδηλώσεις δρόμου με μουσικά χάπενινγκ, φιλαρμονικές ορχήστρες, ξυλοπόδαρους και κλόουν, καθώς επίσης, παιδικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε δημοτικά σχολεία του δήμου, με θέατρο σκιών, θεατρικές παραστάσεις, παιχνίδια, ταχυδακτυλουργούς, ζογκλέρ κ.α.

    Στο πλαίσιο της Βαλκανικής πλατείας θα φιλοξενηθούν δύο εκθέσεις στην αίθουσα τέχνης του δήμου. Η πρώτη από τις 28 Αυγούστου έως τις 24 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με το ΦΚΘ, θα συμμετέχουν καταξιωμένοι φωτογράφοι από τη Βουλγαρία, την Τουρκία, τη Σερβία, την ΠΓΔΜ και την Ελλάδα. Η δεύτερη από 1-30 Νοεμβρίου από το κέντρο χαρακτικής του δήμου. Στην έκθεση θα συμμετέχουν 35 καλλιτέχνες από τη Βουλγαρία, την Γαλλία, την Ελλάδα, την Εσθονία, την Ισπανία, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Ρουμανία, την Σερβία και την Σουηδία.

    [08] ΤΑ 12 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 14 Ιουλίου 2005 (12:51 UTC+2)

    Ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ η προκριματική διαδικασία για την ανάδειξη των 12 τραγουδιών που θα διαγωνιστούν στις 6 Οκτωβρίου, στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης. Οι συμμετοχές έφτασαν τις 442, ενώ η ακροαματική διαδικασία διήρκησε τρεις μέρες.

    Τα μέλη της καλλιτεχνικής επιτροπής που ανέδειξε τα 12 τραγούδια είναι: Δήμητρα Γαλάνη, Ξενοφών Ραράκος, Μαρία Χούκλη, Γιάννης Τσολακίδης, Γιάννης Σπανός, Μάνος Ξυδούς, Φίλιππος Γράψας, Κώστας Λειβαδάς, Μαργαρίτα Μυτιληναίου, Γιώργος Κατσαρός, Γεωργία Κατσάνη, Λευτέρης Κογκαλίδης, Γιώργος Τσάμπρας, Μανώλης Φάμελος, Λίνα Νικολακοπούλου, Μαριανίνα Κριεζή, Οδυσσέας Ιωάννου, Αντώνης Ανδρικάκης.

    Τα τραγούδια που αναδείχθηκαν είναι (η σειρά είναι ενδεικτική και δεν έχει σχέση με την βαθμολογική κατάταξη):

    1. "Τραγούδια παλιά", συνθέτης Αναστάσιος Χαρανιάς, στιχουργός Δήμητρα Μαστορίδου, ερμηνευτής Αναστάσιος Χαρανιάς

    2. "Κομμάτια για Σένα", συνθέτης - στιχουργός Δημήτρης Λασκαρίδης, ερμηνευτής Σώζος Λυμπερόπουλος

    3. "Ξένο Ρούχο", συνθέτης Δημήτρης Λιβανός, στιχουργός Χρήστος Σταγρακούδης, ερμηνεύτρια Σταυρούλα Αρβανιτοπούλου

    4. "Πύργος της Βαβέλ", συνθέτης - στιχουργός Χρήστος Γιαννόπουλος, ερμηνεύουν Χρήστος Γιαννόπουλος και Alter Ego

    5. "Το επόμενο τρένο", συνθέτης - στιχουργός - ερμηνευτής Αθανάσιος Ματράκας

    6. "Σε σένα κρυμμένο" συνθέτης Δημήτρης Πικράκης, στιχουργός Δημήτρης Βαρελάς, ερμηνεύτρια Μαρίνα Κωνσταντοπούλου

    7. "Χωρίς εσένα", συνθέτης - στιχουργός - ερμηνεύτρια Ευσταθία Μαντζούφα

    8. "Δρόμος", συνθέτης Γιάννης και Χάρης Μιχαηλίδης, στιχουργός Γιάννης Μιχαηλίδης, ερμηνευτής Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου

    9. "Θα περάσουν οι μέρες", συνθέτης Ευστάθιος Δρογώσης, στιχουργός Ευαγγελία Σκουρλέτη, ερμηνευτής Ευστάθιος Δρογώσης

    10. "Απ' τα χείλη", συνθέτης - στιχουργός - ερμηνευτής Εμμανουήλ Λυδάκης

    11. "Ξημέρωσε ξανά", συνθέτης - στιχουργός - ερμηνευτής Κωνσταντίνος Τιλαβερίδης

    12. "Χαμένη Ελπίδα", συνθέτης - στιχουργός - ερμηνευτής Θεόδωρος Κοντάκος.

    [09] ΔΥΟ ΤΡΙΗΜΕΡΑ ART BAZAAR ΣΤΟΥΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΕΣ

    Θεσσαλονίκη, 14 Ιουλίου 2005 (12:49 UTC+2)

    Σε δύο τριήμερα, την Τρίτη 19 έως την Πέμπτη 21 Ιουλίου και την Τρίτη 26 έως την Πέμπτη 28 Ιουλίου, από τις 18.00 - 22.00, θα πραγματοποιηθεί φέτος το Art Bazaar, στο πλαίσιο του φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών, ένα πρωτότυπο πρόγραμμα που συνδυάζει το παζάρι, διασκέδαση για τα παιδιά, μουσική και βόλτα για όλους.

    Στο υπαίθριο θέατρο της Μονής Λαζαριστών στήνεται ένας διαφορετικός πολύχρωμος «θίασος», όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα διαφορετικά stands, να επιλέξουν, να δουν και να αγοράσουν μικρά έργα τέχνης, συλλεκτικές αφίσες, παλιά βιβλία, μουσικά όργανα, δίσκους βινιλίου, κεριά και κηροπήγια, κεραμικά, ημιπολύτιμους λίθους, ξυλόγλυπτα, χειροποίητα κοσμήματα και πολλά άλλα ακόμα ενδιαφέροντα αντικείμενα.

    Το art bazaar εμπλουτίζεται με ένα πρόγραμμα για τους μικρούς φίλους με κουκλοθέατρο, αφήγηση παραμυθιών, εικαστικά εργαστήρια, μουσικοκινητικά παιχνίδια, παιδικό μακιγιάζ, παντομίμα, ζογκλέρ, κλόουν, ξυλοπόδαρους και πολλές εκπλήξεις.

    Ο Γιάννης Θεοδώρου με το μοναδικό του τρόπο θα συντονίζει από σκηνής και θα επενδύει μουσικά τα δρώμενα.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Thursday, 14 July 2005 - 18:13:40 UTC