Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 05-07-12

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΕΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ
  • [02] ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΑΥΡΙΟ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
  • [03] Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
  • [04] ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ- ΣΤΡΥΜΟΝΑΣ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Ο Γ.
  • [05] Ο Γ.ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΣΤΟ ECOFIN
  • [06] ΣΤΙΣ 19/7 Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ
  • [07] ΣΕΒΕ:ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ AL - Invest ΜARMOMACC 2005
  • [08] ΣΕ ΘΕΡΜΟ ΚΛΙΜΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ
  • [09] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 4ου ΔΙΕΘΝΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ
  • [10] ΣΑΡΑΝΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΝΕΤΑΝΙΑ
  • [11] ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
  • [12] Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

  • [01] ΝΕΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ

    Αθήνα, 12 Ιουλίου 2005 (18:14 UTC+2)

    Νέα έκκληση προς τα συνδικάτα να προσέλθουν στο διάλογο για τα εργασιακά, απηύθυνε σήμερα ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος στο πλαίσιο έκτακτης συνέντευξης τύπου άσκησε έντονη κριτική στην ΓΣΕΕ.

    Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο κ. Παναγιωτόπουλος επανέλαβε ότι ο νόμος για τα εργασιακά θα ψηφιστεί μέσα στο καλοκαίρι και επισήμανε ότι η πολιτική του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας εξελίσσεται με βάση προσωπικές εντολές του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή. Μάλιστα, εξέφρασε τη βεβαία προσδοκία για αποτελεσματικότητα των μέτρων, ως προς την αύξηση της απασχόλησης, εντός των επόμενων έξι μηνών.

    Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας υπογράμμισε ότι θα επιμείνει σε ολοκλήρωση του διαλόγου, ο οποίος έχει εισέλθει σε καταληκτική φάση και αναφέρθηκε σε επιστολή πρόσκληση που εστάλη χθες προς τα συνδικάτα.

    Ο κ. Παναγιωτόπουλος ζήτησε απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα που έχουν τεθεί στα συνδικάτα και προϊδεάζουν για τις αλλαγές που θα επιφέρει η αναμενόμενη, πιθανώς και ως το τέλος της εβδομάδος, νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Ερωτηθείς ως προς τις αντιδράσεις της ΔΑΚΕ ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας επισήμανε ότι ΔΑΚΕ δεν αρνείται τον διάλογο και έχει εκφράσει αντίρρηση κυρίως ως προς το διευθυντικό δικαίωμα στην διευθέτηση.

    [02] ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΑΥΡΙΟ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

    Αθήνα, 12 Ιουλίου 2005 (12:33 UTC+2)

    Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί αύριο, Τετάρτη, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αναστάσης Παπαληγούρας, προκειμένου να συμμετάσχει στο έκτακτο Συμβούλιο των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο συγκαλεί ο προεδρεύων υπουργός της Μ.Βρετανίας, Τσάρλς Κλάρκ.

    Στο πλαίσιο του έκτακτου Συμβουλίου, οι συμμετέχοντες υπουργοί θα συζητήσουν τις πρόσφατες τρομοκρατικές ενέργειες στο Λονδίνο και την έκδοση σχετικής διακήρυξης των 25 κρατών - μελών για την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής.

    [03] Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

    Αθήνα, 12 Ιουλίου 2005 (11:46 UTC+2)

    Xειροπιαστά αποτελέσματα για χιλιάδες αγρότες έχουν οι δράσεις που έχει υλοποιήσει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση, η οποία παρέλαβε έναν αγροτικό τομέα συρρικνωμένο στα όρια της κατάρρευσης, αν και είχαν εισρεύσει τεράστιοι πόροι από την Ε.Ε και τα τρία ΚΠΣ, όπως δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

    Μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη ότι η κυβέρνηση προετοιμάζεται έγκαιρα για την προσαρμογή της Ελλάδας στις επιταγές της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ). Διαβεβαίωσε δε, "κάθε αγρότη και αγρότισσα ότι οι δευσμεύσεις που ανέλαβε απέναντί τους η κυβέρνηση ισχύουν στο ακέραιο".

    Ο κ.Καραμανλής σημείωσε ότι μέχρι σήμερα έχει γίνει σημαντικό έργο στον αγροτικό τομέα, αλλά απομένουν, βεβαίως, να γίνουν ακόμη πολλά, αφού προβλήματα που συσσωρεύτηκαν για περισσότερο από 20 χρόνια δεν αντιμετωπίζονται από τη μία μέρα στην άλλη. "Χρειάζονται συνεχείς πρωτοβουλίες, δράσεις και νέες πολιτικές που στοχεύουν στο μέλλον. Χρειάζεται, πάνω από όλα, αλλαγή νοοτροπίας", σημείωσε ο πρωθυπουργός.

    Ο ίδιος υπενθύμισε ότι, με την αποφασιστική παρέμβαση της κυβέρνησης στην Ε.Ε, επιτεύχθησαν την περίοδο 2006- 2013, θετικές ρυθμίσεις για τα Μεσογειακά Προϊόντα (το λάδι, το βαμβάκι, τον καπνό). Οι κοινοτικές ενισχύσεις για τους βαμβακοπαραγωγούς είναι φέτος πολύ μεγαλύτερες από τον μέσο όρο της τελευταίας τριετίας.

    "Επίσης, δώσαμε λύση στο χρόνιο πρόβλημα με τα πανωτόκια. Οι συνολικές διαγραφές χρεών θα ξεπεράσουν κατά πολύ το 1 δισ. ευρώ. Παράλληλα μειώσαμε σημαντικά τα επιτόκια της Αγροτικής Τράπεζας για τα αγροτικά δάνεια. Επισπεύσαμε την καταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων. Παράλληλα, οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ καταβάλλονται πλέον μέσα σε 3 μήνες από τη λήξη του χρόνου συγκομιδής, ενώ απλοποιήθηκαν οι διαδικασίες για την ένταξη στα αναπτυξιακά προγράμματα του Γ΄ ΚΠΣ και βελτιώθηκαν ουσιαστικά οι ρυθμοί απορρόφησης. Ως επιβράβευση της καλής πορείας των προγραμμάτων εξασφαλίσαμε αύξηση των κοινοτικών πόρων του Γ΄ ΚΠΣ για την αγροτική ανάπτυξη κατά 406 εκατ. ευρώ", υπογράμμισε ο κ.Καραμανλής.

    Επιπρόσθετα, μειώθηκε κατά 25% η ειδική ασφαλιστική εισφορά των κτηνοτρόφων του ΕΛΓΑ και επεκτάθηκε η ασφάλιση στον ΟΓΑ όλων των εργατών στη γεωργία και την κτηνοτροφία. Οι οικοδομικές άδειες για την κατασκευή κτηνοτροφικών και γεωργικών εγκαταστάσεων εκδίδονται πλέον δωρεάν, ενώ προεντάχθηκαν στο πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης αγροτών 5.000 ενδιαφερόμενοι και προωθείται σχέδιο, που εντάσσει, για πρώτη φορά, στο ίδιο πρόγραμμα και τους κτηνοτρόφους.

    Ο πρωθυπουργός σημείωσε ακόμη ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2005, οι εξαγωγές των αγροτικών μας προϊόντων αυξήθηκαν κατά 25%. Οι εισαγωγές, στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα, μειώθηκαν κατά 3, 7%. Επιπλέον, στο διάστημα που ακολουθεί, με νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης ιδρύονται Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης στην έδρα κάθε νομού, ενισχύεται ο Φορέας Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων, δημιουργείται ένας νέος θεσμός στήριξης και αρωγής των αγροτών, οι Αγροτικοί Σύμβουλοι, θεσπίζονται ειδικά μέτρα για την ενίσχυση και επιτάχυνση των αναδασμών και συνιστάται Αυτοτελής Υπηρεσία Ελέγχου Εισαγόμενων Αγροτικών Προϊόντων, που θα συντονίζει και θα παρακολουθεί τον έλεγχο στα εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα από τη στιγμή που μπαίνουν στη χώρα, έως και τη στιγμή που φτάνουν στον καταναλωτή. Ο κ.Καραμανλής υπενθύμισε και τις δράσεις που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση για την προσαρμογή στη νέα ΚΑΠ._

    [04] ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ- ΣΤΡΥΜΟΝΑΣ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Ο Γ. ΣΟΥΦΛΙΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 12 Ιουλίου 2005 (17:17 UTC+2)

    Εντός του έτους θα έχουν εγκατασταθεί οι εργολάβοι σε όλα τα κομμάτια της Εγνατίας Οδού τα οποία υπολείπονται, έτσι ώστε το 2007 να ολοκληρωθεί το ανατολικό μέρος της οδού και το 2008 να δοθεί στην κυκλοφορία και ολόκληρο το τμήμα της Ηπείρου.

    Τα παραπάνω τόνισε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς στα εγκαίνια του τμήματος Ασπροβάλτα -Στρυμόνας, το οποίο δίνεται αύριο στην κυκλοφορία.

    Όπως είπε ο κ. Σουφλιάς στις 21 Ιουλίου θα ανακηρυχθούν οι ανάδοχοι για την υλοποίηση έργων ύψους 250 εκατ. ευρώ, ενώ τον Σεπτέμβριο θα δημοπρατηθούν έργα ύψους 120 εκατ. ευρώ και αναφερόμενος στα 42 χλμ.. της μεσόγειας χάραξης (τμήμα Στυμόνας - Άγιος Ανδρέας), είπε ότι έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της κατασκευής της από αναδιάταξη των κονδυλίων της Εγνατίας οδού, ύψους 150 εκατ. ευρώ, με τα οποία θα κατασκευαστούν τα 35 χλμ., ενώ για τα υπόλοιπα 7 χλμ. θα προηγηθεί συνεννόηση με το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, για χρήση χώρου και εφόσον υπάρξει συμφωνία θα εξοικονομηθούν περί τα 45 εκατ. ευρώ.

    Σε ό,τι αφορά το κομμάτι που εγκαινιάστηκε σήμερα, η κατασκευή του ξεκίνησε το 1999, έχει μήκος 20,5 χλμ. και μαζί με τις συνδετήριες οδούς συνολικό μήκος 22 χλμ.. Πρόκειται για κλειστό αυτοκινητόδρομο με δύο λωρίδες κυκλοφορίες και μία λωρίδα έκτακτης ανάγκης ανά κατεύθυνση κυκλοφορίας. Περιλαμβάνει 6 μεγάλες γέφυρες, 3 μικρές σήραγγες που έγιναν με διάτρηση και 2 σήραγγες που έγιναν με εκσκαφή και επιχωμάτωση. Παράλληλα μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα στο κομμάτι Νυμφόπετρα- Ρεντίνα - Ασπροβάλτα για τη σύνδεση του τμήματος με την παλιά εθνική οδό θα δημιουργηθεί κόμβος στα Κερδύλλια και θα τοποθετηθούν φανάρια στα Νέα Βρασνά.

    Η δαπάνη κατασκευής ανήλθε σε 150 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 129 εκατ. ευρώ είναι ο αρχικός προϋπολογισμός και 21 εκατ. ευρώ συμπληρωματική σύμβαση, υπήρξε δηλαδή μία υπέρβαση του αρχικού προϋπολογισμού κατά 15%.

    Όπως τόνισε ο υπουργός κατά τα εγκαίνια, το τμήμα που δίνεται στην κυκλοφορία παρακάμπτει αστικές περιοχές με δυναμική τουριστική ανάπτυξη, αποφεύγοντας ένα επικίνδυνο κομμάτι της παλαιάς εθνικής οδού.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της εταιρίας «Εγνατία Οδός ΑΕ» Απόστολος Γούλας, αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις του έργου, καθώς σημειώθηκαν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου 3 κατολισθήσεις με αποτέλεσμα η εταιρία για να τις αντιμετωπίσει κατασκεύασε δύο επιπλέον σήραγγες από ότι προβλεπόταν αρχικά.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Σουφλιάς σχετικά με την επιβολή διοδίων τόνισε ότι από το 2006 σε τμήματα της Εγνατίας οδού που έχουν ολοκληρωθεί θα οριστούν διόδια, το ύψος των οποίων θα είναι ανάλογα με τη χιλιομετρική απόσταση.

    Στην τελετή εγκαινίων παραβρέθηκε επίσης ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Νίκος Τσιαρτσιώνης, βουλευτές, ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, νομάρχες και δήμαρχοι της περιοχής.

    [05] Ο Γ.ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΣΤΟ ECOFIN

    Βρυξέλλες, 12 Ιουλίου 2005 (21:04 UTC+2)

    Oι αναπτυξιακές προοπτικές των οικονομιών της Ευρώπης, αλλά και τα προβλήματα που δημιουργούνται από την αύξηση των τιμών του πετρελαίου, τέθηκαν επί τάπητος στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομίας της ΕΕ (Ecofin) στις Βρυξέλλες, όπου την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης.

    Ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είχε συνάντηση με τον αρμόδιο για τις οικονομικές υποθέσεις Επίτροπο Χοακίν Αλμούνια τον οποίο, όπως ανέφερε, ενημέρωσε για τη γενικότερη πορεία της ελληνικής οικονομίας.

    Σχετικά με τα δημοσιονομικά, ο κ. Αλογοσκούφης επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα κοινοποιήσει επισήμως τα δημοσιονομικά στοιχεία της στις Βρυξέλλες τον Οκτώβριο και ότι στη συνέχεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο θα δημοσιοποιήσουν τις θέσεις τους λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα δημοσιονομικά στοιχεία, όσο και το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2006.

    Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια των εργασιών του συμβουλίου του Ecofin, οι υπουργοί έλαβαν γνώση μιας έκθεσης της Επιτροπής σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω των διαφορών που υπάρχουν μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ αναφορικά με την οικονομική μεγέθυνση.

    Αναφερόμενος στην έκθεση αυτή ο κ. Αλογοσκούφης, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους αναπτυξιακούς ρυθμούς της ελληνικής οικονομίας, αλλά και για τη μείωση της ανεργίας, σημείωσε ότι κατά την Επιτροπή οι αναπτυξιακές διαφορές που υφίστανται είναι φυσιολογικές και ότι η υπέρβασή τους μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με τη συντονισμένη προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

    Τέλος ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Ελλάδας ανέφερε ότι στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου συναντήθηκε με τις Επιτρόπους Χιούμπνερ και Κρους, καθώς και με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο που πραγματοποιεί από χθες επίσημη επίσκεψη στις Βρυξέλλες.

    [06] ΣΤΙΣ 19/7 Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΙΝΔΟΥ

    Καστοριά, 12 Ιουλίου 2005 (19:54 UTC+2)

    Υπο τον υφυπουργό Οικονομικών, Χρήστο Φώλια, συνεδριάζει την Τρίτη 19

    Ιουλίου 2005, στις 6 το απόγευμα, στην Καστοριά η Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Βόρειας και Κεντρικής Πίνδου.

    Στη σύσκεψη θα παραστούν οι γενικοί γραμματείς των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου και οι Νομάρχες Ιωαννίνων, Γρεβενών, Καστοριάς, Τρικάλων και Κοζάνης.

    Αντικείμενο της συνεδρίασης είναι η ενημέρωση για την πορεία του προγράμματος.Ο προϋπολογισμός των πρώτων έργων που περιλαμβάνονται στη ΣΑΕ440 που υπέγραψε στις 21-6-05 ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, ανέρχεται σε 55.217.000 ευρώ και οι εγκεκριμένες πιστώσεις για το 2005 σε 7.136.000 ευρώ. Η κατανομή κατά Νομαρχία είναι η εξής: Ν. Α. Γρεβενών 9.700.000 ευρώ, Ν. Α. Ιωαννίνων 28.400.000 ευρώ, Ν. Α. Καστοριάς 1.217.000 ευρώ και Ν. Α. Τρικάλων 15.900.000 ευρώ.

    [07] ΣΕΒΕ:ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ AL - Invest ΜARMOMACC 2005

    Θεσσαλονίκη, 12 Ιουλίου 2005 (19:13 UTC+2)

    Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος ανέλαβε ως Εθνικός Σύμβουλος για όλη την Ελλάδα, την προώθηση και το συντονισμό των επιχειρηματικών συναντήσεων της εκδήλωσης AL - Invest MARMOMACC 2005, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στη Βερόνα της Ιταλίας τον προσεχή Σεπτέμβριο μέσα στους χώρoυς της έκθεσης μαρμάρου, πετρωμάτων και τεχνολογίας ''ΜΑRMOMACC 2005΄΄.

    Το πρόγραμμα AL-Invest τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και αποσκοπεί στο να προωθήσει και να στηρίξει την ανάπτυξη συνεργασιών με τη μέθοδο των προκαθορισμένων συναντήσεων, μεταξύ Ευρωπαίων και Λατινοαμερικανών ομολόγων στους τομείς:

    -Μεταφορά τεχνογνωσίας, τεχνική υποστήριξη και εκπαίδευση

    -Συμφωνίες για κοινή παραγωγή

    -Ιδρυση joint-ventures

    -Στρατηγικές συμφωνίες

    Oι συμμετέχοντες επιχειρηματίες κατάγονται από: Αργεντινή, Μεξικό, Βραζιλία,

    Παραγουάη, Χιλή και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και δραστηριοποιούνται στους κλάδους που αφορούν: Μάρμαρα, πέτρες και γρανίτες, Μηχανήματα και εξοπλισμό, Εξαρτήματα για τη βιομηχανία επεξεργασίας πετρωμάτων, Τεχνολογία και Πληροφορική, Τέχνες και Σχεδιασμό, Φορείς - Οργανισμούς και Υπηρεσίες.

    Οι συμμετέχοντες θα συναντηθούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στην έκθεση

    MARMOMACC, η οποία είναι μία από τις πλέον σημαντικές διεθνείς εκθέσεις του είδους και οργανώνεται κάθε χρόνο στη Βερόνα της Ιταλίας. Με το πέρας των συναντήσεων, οι επιχειρηματίες μπορούν να επισκεφτούν την έκθεση. Για περαιτέρω διευκρινίσεις και για να λάβουν μέρος στις επιχειρηματικές συναντήσεις οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στο ΣΕΒΕ τηλ. 2310 535.333, e-mail:ex@seve.gr, στην κα Ευτυχία Χριστάκη.

    Θα τους σταλεί το έντυπο συμμετοχής, στο οποίο θα δηλώσουν με ποιους από τους

    επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στους παραπάνω κλάδους επιθυμούν να

    συναντηθούν. Ο ΣΕΒΕ θα μεριμνήσει για το πρόγραμμα των συναντήσεων τους, για τη μεταφορά και τη διαμονή τους. Το κόστος μεταφοράς και διαμονής βαρύνει τους συμμετέχοντες.

    [08] ΣΕ ΘΕΡΜΟ ΚΛΙΜΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 12 Ιουλίου 2005 (19:13 UTC+2)

    Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η συνάντηση της Αν. Υπουργού Πολιτισμού Φάνης Πάλλη-Πετραλιά με την Αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης κ. Chen Zhili, στο Κυβερνητικό Μέγαρο του Πεκίνου.

    Η κ. Chen Zhili υποδέχθηκε την κ. Πετραλιά και τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας, παρουσία πολλών μελών της κινεζικής κυβέρνησης και συζήτησαν θέματα που αφορούν στην ολυμπιακή προετοιμασία της Κίνας, αλλά και την υπογραφή του μνημονίου ολυμπιακής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

    Η Αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης ανέφερε ότι «πρόκειται για μία πολύ μεγάλη επιτυχία της κ. Πετραλιά» το γεγονός ότι συμφωνήθηκε από τις δύο χώρες, να είναι η Ελλάδα αποκλειστικά η τιμώμενη χώρα στο Πεκίνο το 2008 και πρόσθεσε ότι «η επίσκεψη της Αν. Υπουργού στην Κίνα, η οποία διανύει περίοδο εντατικοποίησης των ρυθμών ολυμπιακής προετοιμασίας, είναι μία πολύτιμη βοήθεια».

    Επιπρόσθετα, εξέφρασε την επιθυμία να δει πολύ σύντομα τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή στην Κίνα.

    Από την πλευρά της, η Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά μετέφερε στην κ. Chen Zhili τους θερμούς χαιρετισμούς του Έλληνα Πρωθυπουργού αλλά και την ικανοποίηση του από την σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών και της ανακοίνωσε ότι ο κ. Κώστας Καραμανλής προγραμματίζει να επισκεφθεί την Κίνα, έως το τέλος του έτους.

    Αναφερόμενη στα αποτελέσματα των επίσημων συναντήσεων της με Κινέζους αξιωματούχους, η κ. Πετραλιά δήλωσε χαρακτηριστικά ότι παρά «την εντύπωση ότι οι πολιτικοί όταν μιλούν δεν καταλήγουν σε τίποτα, εμείς αποδείξαμε ότι σε λίγες μέρες μπορούμε να καταφέρουμε πάρα πολλά». Παράλληλα, η Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη στα δύο μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας το CCTV(700 εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο) και το Beijin TV στις εκπομπές «Dialogue», και «Οδεύοντας προς το 2008», αντίστοιχα.

    Στις τηλεοπτικές της συνεντεύξεις, η κ. Πετραλιά έκανε μία αναδρομή στην ολυμπιακή προετοιμασία της Αθήνας, χαρακτήρισε «μεγάλο στοίχημα και πρόκληση» για την Κίνα την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2008 θα στεφθούν με απόλυτη επιτυχία.

    Στέλνοντας το δικό της μήνυμα στον λαό της Κίνας, η κ. Πετραλιά χαρακτήρισε όλους τους Κινέζους πολίτες «προνομιούχους, καθώς τους δίνεται η δυνατότητα, μέσω των Ολυμπιακών Αγώνων, να ανοίξουν ένα παράθυρο στον κόσμο και να προβάλλουν την ιστορία, τον πολιτισμό τους αλλά και τα φιλόξενα και φιλικά τους αισθήματα».

    Η Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε και στον εθελοντισμό τονίζοντας ότι «η επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων δεν είναι μόνο υπόθεση των αξιωματούχων αλλά και προσωπική ευθύνη όλων των πολιτών».

    Κληθείσα να σχολιάσει την απόφαση να προβληθεί αποκλειστικά η χώρα μας από το Πεκίνο του 2008 αλλά και την υπογραφή μνημονίου ολυμπιακής συνεργασίας, η κ. Πετραλιά επεσήμανε ότι «επισφραγίζονται οι πολύ καλές διμερείς σχέσεις των δύο κρατών και ενισχύεται η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για την ανάπτυξη του τουρισμού και τη διεύρυνση των εμπορικών συναλλαγών, μεταξύ Ελλάδας και Κίνας».

    Το πρωί, η Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού επισκέφθηκε και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Κίνας, όπου είχε και μία σύντομη συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Διευθυντή του Μουσείου, κ. Pan Zhenzhou.

    [09] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 4ου ΔΙΕΘΝΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ

    Θεσσαλονίκη, 12 Ιουλίου 2005 (18:19 UTC+2)

    "Tολμώ"! Στη λέξη - σύνθημα του 4ου Διεθνή Ιστιοπλοϊκού Μαραθωνίου για άτομα με αναπηρίες (22-24 Ιουλίου στη Χαλκιδική), στάθηκαν οι χρυσές Ολυμπιονίκες, Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου - παρουσίασης του αγώνα, που παραχώρησε την Τρίτη στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά, το Κέντρο Ανάπτυξης Πολιτισμού - Προσαρμοσμένου Αθλητισμού (ΚΑΠ-ΠΑ 2000).

    "Θέλω να σταθώ στη λέξη `τολμώ` που αποτελεί και σύνθημα της διοργάνωσης. Θέλω να το συνδυάσω με το `δεν υπάρχει περίπτωση` (σσ. να χάσουμε το μετάλλιο), που είχαμε γραμμένο στη μάτσα του σκάφους μας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Κι αυτό γιατί αυτοί οι άνθρωποι με αναπηρία τολμούν πολύ περισσότερο από εμάς", είπε η Σοφία Μπεκατώρου, αναλύοντας το σύνθημα με τα μάτια της ψυχής και συνέχισε: "Θεωρούμε χρέος μας να στηρίξουμε τη διοργάνωση για το γεγονός ότι εκτός από τον πρωταθλητισμό αγαπάμε και γενικά τον αθλητισμό. Συγχαρητήρια και στο ΚΑΠΠΑ για την πρωτοβουλία".

    Από την πλευρά της, η Αιμιλία Τσουλφά στάθηκε περισσότερο στους αθλητές: "Πρόκειται για ανθρώπους με ιδιαίτερη ψυχική δύναμη, οι οποίοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι μπορούν να αναπτύξουν και να προβάλουν τις μεγάλες ικανότητές τους. Χρειάζονται τη στήριξη όλων μας για να τολμήσουν".

    Για τη διοργάνωση που θα φιλοξενήσει η Χαλκιδική από τις 22 έως τις 24 Ιουλίου, μίλησαν ο πρόεδρος του ΚΑΠΠΑ 2000, Στέλιος Αγγελούδης, ο Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Νίκος Μακραντωνάκης και ο προπονητής της Εθνικής ομάδας ιστιοπλοΐας για άτομα με αναπηρίες, Άκης Τσαρούχης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε και επίδειξη αθλητικής δραστηριότητας από την Εθνική Παραολυμπιακή ομάδα, στην οποία συνέβαλαν οι χρυσές Ολυμπιονίκες, Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά.

    Ο πρόεδρος του ΚΑΠΠΑ 2000, Στέλιος Αγγελούδης, προλόγισε την εκδήλωση: "Στη ζωή μου δεν έχω τολμήσει πολλά πράγματα και το μετάνιωσα. Πρέπει να παίρνουμε παράδειγμα από όσους τολμούν εκείνα που δεν τολμάμε εμείς ούτε στην καθημερινότητά μας. Ο Μαραθώνιος θα πραγματοποιηθεί σε μια διαδρομή 260 ναυτικών μιλίων, δηλαδή 40 μίλια περισσότερα από την προηγούμενη διοργάνωση. Όμως, δεν ανησυχούμε. Αυτοί οι άνθρωποι μπορούν και το έχουν αποδείξει. Με τη διεξαγωγή του θέλουμε να αποδείξουμε ότι δεν ήταν τυχαία η πολύ καλή παρουσία των ελλήνων αθλητών στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Επίσης μέσω της διοργάνωσης και γενικά του προγράμματος του ΚΑΠΠΑ, θέλουμε να δώσουμε νέες κατευθύνσεις στην κοινωνική συνύπαρξη και να ενθαρρύνουμε ανθρώπους με αναπηρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στη θάλασσα. Γι` αυτό άλλωστε και κατασκευάζεται στη Θεσσαλονίκη αθλητικό κέντρο και ναυταθλητικές εγκαταστάσεις, οι οποίες θα εγκαινιαστούν τον Οκτώβριο".

    Στη συνέχεια, ο Νίκος Μακραντωνάκης σχολίασε: "Ευχαριστούμε το ΚΑΠΠΑ για την πρωτοβουλία του και τις χρυσές Ολυμπιονίκες για την στήριξή τους. Τέτοιες ενέργειες συμβάλλουν στην άνοδο του πολιτιστικού επιπέδου. Σας καλούμε στη Θεσσαλονίκη για τη διοργάνωση".

    Ο Άκης Τσαρούχης αφού έδωσε συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία, πρόσθεσε: "Στη θάλασσα τα άτομα με αναπηρίες μπορούν να αγωνιστούν με την ίδια επιτυχία όπως και οι υπόλοιποι αθλητές".

    [10] ΣΑΡΑΝΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΝΕΤΑΝΙΑ

    Τελ Αβιβ, 12 Ιουλίου 2005 (20:12 UTC+2)

    Δύο ισραηλινοί πολίτες και ένας Παλαιστίνιος βομβιστής έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση στο εμπορικό κέντρο της Νετάνια κοντά στο Τελ Αβίβ. Σαράντα άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τον στρατιωτικό ραδιοσταθμό του Ισραήλ, και η κατάσταση "πολλών" απο αυτούς εμπνέει ανησυχία κατά τους θεράποντες γιατρούς, μετέδωσε το Ρόυτερς.

    Η Νετάνια, βόρεια του Τελ Αβίβ, απέχει 15 χλμ. από τα όρια με την Δυτική Όχθη. Το ίδιο εμπορικό κέντρο δέχθηκε επίθεση και τον Μάιο του 2001.

    Η ισραηλινή κυβέρνηση κατηγόρησε την παλαιστινιακή κυβέρνηση, ότι "δεν κάνει τίποτε για να παταχθεί η τρομοκρατία".

    Από την πλευρά της η Παλαιστινιακή Αρχή καταδίκασε την βομβιστική επίθεση στη Νετάνια.

    [11] ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

    Αλεξανδρούπολη, 12 Ιουλίου 2005 (11:17 UTC+2)

    Από 21-24 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κάμπινγκ της Σαμοθράκης το διεθνές μουσικό Φεστιβάλ το οποίο εκτός από την διασκέδαση στοχεύει και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα τρέχοντα ζητήματα Βιοκαλλιεργιών και Οικολογίας στον πλανήτη.

    Το φεστιβάλ διοργανώνει η Art Ecology ( Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με Βίο-Οικολογικά ενδιαφέροντα) με την χορηγία του Δήμου Σαμοθράκης .

    Πρόκειται για μια συνειδητή προσπάθεια που επικεντρώνεται στα οικολογικά προβλήματα του πλανήτη μας,στην προώθηση των βιολογικών και παραδοσιακών προϊόντων της Θράκης αλλά και όλης της Ελλάδας.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα δοθούν θεατρικές παραστάσεις,συναυλίες,θα υπάρχουν ενημερωτικά περίπτερα περιβαλλοντικών Οργανώσεων( GREENPEACE,UNESCO,SOS Μεσόγειος), καθώς και ενημερωτικά περίπτερα με βιολογικά προϊόντα από ιδιώτες,ενώ θα πραγματοποιηθούν και ενημερωτικά σεμινάρια για μεταλλαγμένα προϊόντα από τον Giosepe Altieri( Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Γένοβας)

    Μεταξύ των καλλιτεχνών είναι ο Ross Daly(Ελλάδα) ,Peppe Barra,(Ιταλία)Mode Plagal,(Ελλάδα)Lino Cannavacciuolo,(Ιταλία)Ziad Rajab(Συρία) Atiko Minos,(Ελλάδα)Περιστρεφόμενοι Δερβίσηδες (Τουρκία)

    Ο.Ο

    [12] Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

    Αλεξανδρούπολη, 12 Ιουλίου 2005 (10:00 UTC+2)

    Από την Αλεξανδρούπολη ξεκινά σήμερα η περιοδεία στις μεγάλες πόλεις και τα φεστιβάλ της Ελλάδας του Κρατικού Μπαλέτου Οδησσού,σε συνεργασία με το θέατρο Coronetε με την παράσταση ΄΄Ωραία Κοιμωμένη''σε μουσική Τσαϊκόφσκι και χορογραφίες του Marius Petira και με την συμμετοχή 51 χορευτών.

    Η Ωραία Κοιμωμένη γράφτηκε το 1890 και κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία του μπαλέτου ,όχι μόνο ως ένα εξαιρετικό εργο,αλλά και σαν το πρώτο επιτυχημένο εργο για μπαλέτο που συνέθεσε ο Τσαϊκόφσκι.

    Το μπαλέτο της Ωραίας Κοιμωμένης μας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή και τόπο,σε μια χώρα οπου κατοικούσαν νεράιδες ,πρίγκιπες και οι ιστορίες εχουν πάντα καλό τέλος.Όταν τα φώτα σβήσουν και η αυλαία σηκωθεί,η ιστόρία της πανέμορφης πριγκίπισσας Αουρόρα εκτυλίσσεται και ζωντανέυει μέσα από ένα αψεγάγιαστο χορό,την ακαταμάχητη μουσική του Τσαικόφσκι,τα μαγευτικά κουστούμια και το σαγηνενευτικό σκηνικό.

    Η παράσταση θα δοθεί σήμερα στις 930μμ στο Κηποθέατρο του πάρκου Εγνατία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΄΄Κύματα Πολιτισμού στην Αλεξανδρούπολη''που διοργανώνει ο Δήμος της πόλης και η Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης .


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Tuesday, 12 July 2005 - 18:13:45 UTC