Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 05-07-09

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΗΛΩΣΕΙΣ Τ. ΜΠΛΕΡ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
  • [02] ΝΕΟ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΟ ΠΕΤΑΛΟ ΤΟΥ ΜΑΛΙΑΚΟΥ
  • [03] ΥΠ.ΑΝ:ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟ-ΩΡΑΡΙΟ
  • [04] ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΘΕΛΟΥΝ
  • [05] ΑΝΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΜΗΧΑΝΕΣ YAMAHA YP & XV
  • [06] ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
  • [07] ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [08] ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ

  • [01] ΔΗΛΩΣΕΙΣ Τ. ΜΠΛΕΡ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

    Λονδίνο, 9 Ιουλίου 2005 (12:25 UTC+2)

    "Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί στους πολίτες μια ασφάλεια 100% απέναντι στην τρομοκρατία" δήλωσε σήμερα στο ραδιόφωνο του BBC ο Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ.

    "Με αυτού του τύπου την τρομοκρατία, τα μέτρα ασφάλειας δεν μπορούν να αποτελέσουν την μοναδική απάντηση. Εάν κάποιοι θέλουν να ανατινάξουν αθώους στο μετρό ή σε ένα λεωφορείο και να προκαλέσουν το μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων και τη μεγαλύτερη καταστροφή δεν θα τους εμποδίσουμε, ακόμα κι αν έχουμε λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας", ανέφερε χαρακτηριστικά.

    "Για το λόγο αυτό", πρόσθεσε, "ακόμα κι αν πρέπει να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, πρέπει να ασχοληθούμε με τα βαθιά ζητήματα που εγείρει η τρομοκρατία για να απαλλαγούμε από αυτή την τρομερή διαστρέβλωση της πραγματικής πίστης του ισλάμ".

    Για τη στάση των Λονδρέζων μετά τις επιθέσεις, υπογράμμισε πως ήταν "εξαιρετική" και τόνισε ότι "οι Βρετανοί δεν θα αφήσουν να "τους τρομοκρατήσει η τρομοκρατία".

    [02] ΝΕΟ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΟ ΠΕΤΑΛΟ ΤΟΥ ΜΑΛΙΑΚΟΥ

    Λαμία, 9 Ιουλίου 2005 (19:06 UTC+2)

    Νέο πολύνεκρο τροχαίο στο πέταλο του Μαλιακού σημειώθηκε, περίπου στις 6:40 το απόγευμα, σε καραμπόλα τεσσάρων ΙΧ αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τραγικό θάνατο βρήκαν έξι άτομα, ένα άλλο είναι βαριά τραυματισμένο και δύο άλλα ελαφρά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έξι πτώματα είναι απανθρακωμένα και παραμένουν εγκλωβισμένα σε δύο αυτοκίνητα, τα οποία λόγω της σύγκρουσης άρπαξαν φωτιά και συνεχίζουν να φλέγονται.

    Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στο 203,5 χλμ της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της Αλαμάνας, όπου δεν υπάρχει διαχωριστικό μεταξύ των δύο ρευμάτων- όταν δύο ΙΧ που κινούνταν σε αντίθετη κατεύθυνση, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, συγκρούστηκαν, βγήκαν από τον δρόμο και τυλίχθηκαν στις φλόγες. Στα φλεγόμενα αυτοκίνητα προσέκρουσαν άλλα δύο διερχόμενα ΙΧ, τα οποία επίσης κινούνταν σε αντίθετη μεταξύ τους κατεύθυνση.

    Στο τόπο του δυστυχήματος σπεύδουν δυνάμεις της Τροχαίας και της Πυροσβεστικής.

    [03] ΥΠ.ΑΝ:ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟ-ΩΡΑΡΙΟ

    Αθήνα, 8 Ιουλίου 2005 (15:23 UTC+2)

    Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που αφορά στις «Αρχές και κανόνες για την εξυγίανση της λειτουργίας και την ανάπτυξη βασικών τομέων του εμπορίου και την αγοράς - θέμα του υπουργείου Ανάπτυξης» και με το οποίο προωθούνται παρεμβάσεις και μέτρα για το Εμπόριο του Αύριο και θεσπίζεται διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.

    Σημειώνεται ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο καθιερώνεται νέο ωραρίο λειτουργίας των καταστημάτων για τις καθημερινές ως τις 9 το βραδυ και για το Σάββατο μέχρι τις 8 - ωράριο που μπορεί να παραταθεί ακόμα περισσότερο σε κάποιο νομό, (ή ορισμένη περιοχή του) με αποφάσεις των οικείων νομαρχιακών συμβουλίων.

    Επίσης, το σχέδιο νόμου ρυθμίζει θέματα υπαιθρίου εμπορίου και λαϊκών αγορών, τροποποιεί τις διατάξεις για τη χορήγηση άδειας ίδρυσης καταστημάτων λιανικού εμπορίου στα νησιά και στους δήμους ανάλογα με τον πληθυσμό τους, ορίζει πρόστιμα σε σχέση με την παραπλάνηση του καταναλωτή κ.ά.Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται σε σημειρνή ανακοίνωση του ΥΠΆΝ, το νομοσχέδιο αφορά στα εξής:

    ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

    Ύστερα από εκτεταμένο διάλογο που ξεκίνησε από τις αρχές Φεβρουαρίου 2005 με τα Επιμελητήρια, τους εμπορικούς Συλλόγους, τις κορυφαίες οργανώσεις και τις οργανώσεις που έχουν σχέση με τις εμπορικές δραστηριότητες σε όλη τη χώρα, καταρτίσθηκε το νομοσχέδιο αυτό, που είναι μια από τις σοβαρότερες διαρθρωτικές αλλαγές που προωθεί η Νέα Διακυβέρνηση. Πρόκειται για ένα νομοθέτημα που αφορά το Εμπόριο του Αύριο, γιατί καθορίζει το πλαίσιο με το οποίο θα λειτουργεί το εμπόριο στα επόμενα χρόνια και τις δράσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για να το στηρίξει.

    -Για πρώτη φορά το εμπόριο χρηματοδοτείται από το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη το πρόγραμμα που αφορά τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του εμπορίου μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ» με συνολικό προϋπολογισμό 200 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα 80 εκατομμύρια ευρώ είναι η δημόσια δαπάνη, δηλαδή οι εθνικοί και κοινοτικοί πόροι.

    -Τις επόμενες μέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα το πρόγραμμα το οποίο αναφέρεται στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των επαγγελματικών εκείνων δραστηριοτήτων που έχουν σχέση με τις υπηρεσίες.

    -Επίσης, και αυτό γίνεται για πρώτη φορά, γιατί κανένα, και το Α' και το Β' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και το Γ' μέχρι σήμερα δεν χρηματοδοτούσε αυτές τις δραστηριότητες, θα είναι ένα άλλο πρόγραμμα του ίδιου ύψους των 200 εκατομμυρίων ευρώ, συνολικής δαπάνης, εκ των οποίων τα 80 εκατομμύρια θα είναι η δημόσια δαπάνη, δηλαδή οι εθνικοί και Κοινοτικοί πόροι.

    -Μέχρι σήμερα το υπουργείο Ανάπτυξης γενικότερα για τον χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχει ψηφίσει νόμους που είναι ήδη σε εφαρμογή.

    -Πρώτον, νέο φορολογικό νόμο με τον οποίο μειώνονται οι φορολογικοί συντελεστές μέσα σε διάστημα 3 ετών έως και 10 εκατοστιαίες μονάδες.

    -Δεύτερον, το νέο αναπτυξιακό νόμο ο οποίος επιχορηγεί τα επενδυτικά σχέδια μέχρι και 55% ανάλογα με την κατανομή των περιφερειακών ενισχύσεων όπως αυτές προβλέπονται από τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου επίσης για πρώτη φορά υπάρχει ένα ποσοστό από 5-15 εκατοστιαίες μονάδες που αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και που δεν είχε κάνει χρήση η προηγούμενη Κυβέρνηση με τον Ν. 2601/88 και στα πλαίσια βεβαίως της έναρξης εφαρμογής του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης μετά από το 2000.

    -Και ο τρίτος νόμος είναι το νέο σύστημα αδειοδότησης των μεταποιητικών επιχειρήσεων, βιοτεχνιών και βιομηχανιών, που από τον Μάρτη μήνα είναι νόμος του κράτους με τον οποίο απλοποιούνται δραστικά οι διαδικασίες για την ίδρυση και εγκατάσταση μίας νέας μεταποιητικής επιχειρήσεις.

    -Και θα ολοκληρωθεί αυτή η παρέμβαση με νέο νόμο για την αδειοδότηση των εμπορικών επιχειρήσεων που εκτιμάταιότι θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοθέτημα αυτό μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο.

    -Έχει ολοκληρωθεί και είναι έτοιμο για την τελική του μορφή το νομοσχέδιο το οποίο αφορά τη νέα επιμελητηριακή νομοθεσία και το Γενικό Εμπορικό Μητρώο. Βρίσκεται ήδη προς ψήφιση στην ολομέλεια.

    -Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο περί ανταγωνισμού που είναι επίσης μία μεγάλη διαρθρωτική παρέμβαση. Γιατί οι ρυθμίσεις περί ανταγωνισμού, για τη λειτουργία με υγιή τρόπο της αγοράς και του ανταγωνισμού και καταπολέμησης των φαινομένων των ολιγοπωλίων, των μονοπωλίων και των συμπράξεων που οδηγούν σε ανισορροπίες στη λειτουργία του ανταγωνισμού και της αγοράς.

    -Βρίσκεται σε εξέλιξη η αναμόρφωση της νομοθεσίας για τις ανώνυμες εταιρείες.

    -Βρίσκεται υπό αναμόρφωση η νομοθεσία που αφορά τις κρατικές προμήθειες.

    -Ολοκληρώθηκε η κωδικοποίηση της αγορανομικής διάταξης 14/89 προκειμένου να καταργηθούν όλες εκείνες οι διατάξεις που ήταν ξεπερασμένες και χρειάζονταν πλέον σε όσες αγορές ο ανταγωνισμός λειτουργεί κατά τρόπο ικανοποιητικό.

    ΣΗΜΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ

    ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

    Η ρύθμιση είναι απλή. Καθορίζεται ο χρόνος στον οποίο θα μπορούν να κλείνουν τις καθημερινές, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, τα εμπορικά καταστήματα και αυτός ο χρόνος είναι 21:00 το βράδυ. Ήταν ένα αίτημα των ίδιων των εμπορικών συλλόγων και των επιμελητηρίων η ώρα που θα κλείνουν το βράδυ τα καταστήματα να είναι η ίδια χειμώνα-καλοκαίρι. Και το Σάββατο θα μπορούν να κλείνουν στις 20:00. Δεν τίθεται θέμα λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές. Θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι διατάξεις που ρυθμίζουν τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές στις τουριστικές περιοχές, ότι ισχύει σήμερα χωρίς να ακουμπούν οι ρυθμίσεις αυτού του νομοσχεδίου αυτό το θέμα. Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι από τη νέα δυναμική, που αποκτά το εμπόριο με όλες αυτές τις ρυθμίσεις:

    -οι εργαζόμενοι θα κερδίσουν εισόδημα,

    -οι άνεργοι θα βρουν νέες ευκαιρίες για δουλειά,

    -οι καταναλωτές περισσότερες ευκαιρίες για αγορές

    -οι έμποροι περισσότερη αγοραστική κίνηση

    -Η διεύρυνση του ωραρίου δεν γίνεται για να ζημιώσει τους εργαζόμενους. Η εργατική νομοθεσία είναι εδώ, είμαστε σε συνεννόηση με τον Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας για να υπάρχει συστηματική εποπτεία από τις επιθεωρήσεις εργασίας. Αλλά γίνεται για να ωφελήσει και τους εργαζόμενους αλλά και τους ανέργους. Να τονώσει την οικονομία και να δημιουργήσει νέες θέσεις απασχόλησης.

    Δεν τίθεται θέμα λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές. Θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι διατάξεις που ρυθμίζουν την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές στις τουριστικές περιοχές, ότι ισχύει σήμερα χωρίς να ακουμπούν οι ρυθμίσεις αυτού του νομοσχεδίου αυτό το θέμα.

    Ο πυρήνας αυτών των αλλαγών είναι ο εξής: Οι Νομάρχες θα έχουν τη δυνατότητα μόνο να διευρύνουν το ωράριο. Δεν θα έχουν την δυνατότητα να καθορίζουν μικρότερο ωράριο κλεισίματος των εμπορικών καταστημάτων από τις 21:00 το βράδυ. Βεβαίως αν οι τοπικοί εμπορικοί σύλλογοι αποφασίζουν να κλείνουν νωρίτερα από τις 21:00 το βράδυ τα καταστήματά τους θα μπορούν να το κάνουν.

    Εκείνο το οποίο δεν θα γίνεται θα είναι αν κάποιος έμπορος θέλει να έχει ανοικτό το μαγαζί του μέχρι τις 21:00 το βράδυ, να μην τιμωρείται. Διότι μέχρι σήμερα όποιος δεν ακολουθούσε το ωράριο το οποίο απεφάσιζαν οι Εμπορικοί Σύλλογοι και οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, υπέπιπτε σε παράβαση, ετιμωρείτο με πρόστιμα και οδηγείτο στα δικαστήρια. Δηλαδή το δικαίωμα προς εργασία ετιμωρείτο.

    Όποιος θέλει να κλείνει νωρίτερα είναι δικαίωμά του να το κάνει, αλλά όποιος θέλει να έχει ανοικτό το μαγαζί του μέχρι τις 21:00 το βράδυ τις καθημερινές μέρες και το Σάββατο μέχρι τις 20:00 θα μπορεί να το κάνει χωρίς να διατρέχει κίνδυνο να διωχτεί.

    Με αυτό τον τρόπο παρακολουθούνται οι εξελίξεις στον τρόπο οργάνωσης της αγοράς και στα υπόλοιπα 24 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και βεβαίως και ο τρόπος λειτουργίας των εμπορικών δραστηριοτήτων και στην γειτονιά μας.

    Τα μεν πολυκαταστήματα λειτουργούν σήμερα 71 ώρες την εβδομάδα. Τα δε σούπερ μάρκετ λειτουργούν 69 ώρες την εβδομάδα. Και υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμών εμπορικών δραστηριοτήτων που έχουν πλήρως απελευθερωμένο ωράριο. Είναι περίπου 100 επαγγέλματα, από τα οποία τα χαρακτηριστικότερα είναι τα εξής:

    Ζαχαροπλαστεία, φούρνοι, ανθοπωλεία, δραστηριότητες που σχετίζονται περί την οικοδομή, τα μικρά μαγαζιά στη γειτονιά και βεβαίως δεν μπαίνει θέμα απελευθέρωσης ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων. Διευρύνεται ο χρόνος λειτουργίας. Η μεταβολή η οποία έχει γίνει στον κοινωνικό ιστό της χώρας αλλά και στον οικονομικό ιστό της χώρας επιβάλλει παρεμβάσεις και στον τομέα αυτόν. Τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε σχεδόν διπλασιασμό συμμετοχής των γυναικών στην εργασία. Παλαιότερα, όταν δεν εργάζονταν η γυναίκα τα ωράρια τα οποία υπήρχαν κάλυπταν ενδεχομένως επαρκώς τις ανάγκες λειτουργίας της οικογένειας.

    Σήμερα που και η γυναίκα είναι εργαζόμενη, η σύζυγος, αυτό δεν καλύπτεται. Και έχουμε από την άλλη μεριά τους εργαζόμενους εκτός εμπορικών καταστημάτων που έχουν τις ίδιες ώρες λειτουργίας, τα εμπορικά καταστήματα λειτουργούν 48 ώρες την εβδομάδα, να μην μπορούν αφού συμπίπτουν οι ώρες τους να είναι εν δυνάμει πελάτες των εμπορικών καταστημάτων.

    Έχουμε τα 15.000.000 των τουριστών που δεν τους θέλουμε μόνο να έρθουν στην πατρίδα μας για τον ήλιο και για την θάλασσα, αλλά θέλουμε να τους κάνουμε και εν δυνάμει αγοραστές των ελληνικών προϊόντων.

    Από όλες τις μετρήσεις και τις έρευνες που έκανε το υπουργείο και τις μελέτες, προκύπτει ότι πολύ μεγάλα και υψηλά ποσοστά των καταναλωτών ζητούν διευρυμένο ωράριο για να μπορούν να ψωνίζουν. Το ίδιο ζητούν τα ξενοδοχειακά επιμελητήρια της χώρας. Το ίδιο ζητούν τα τουριστικά γραφεία. Και βεβαίως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι οι οποίοι κλέβουν χρόνο την ώρα της εργασίας τους για να πάνε να ψωνίσουν.Δεν μπορεί να υπάρχει διαφορετικό ωράριο σε κάθε νομό και για κάθε ομάδα καταστημάτων. Σε μια ενιαία και οργανωμένη κοινωνία το δικαίωμα της διαφοράς ανήκει στον καθένα. Το κράτος δεν μπορεί να περιχαρακώσει το εμπόριο και να καθορίζει τη συμπεριφορά των καταναλωτών. Είναι μοναδικό φαινόμενο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως προκύπτει από στοιχεία για τις ώρες λειτουργίας στις 24 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Η Κυβέρνηση δεν μπορούσε να παρακολουθεί ως θεατής τις αγκυλώσεις και τις παθογένειες του χθες και δεν μπορούσε εξαιτίας αυτών των αγκυλώσεων του παρελθόντος να παρακολουθεί να χάνουν όλοι. Εργαζόμενοι, έμποροι, καταναλωτές, κοινωνία και η ίδια η παραγωγική δραστηριότητα της χώρας.

    Με αυτή τη διεύρυνση του ωραρίου κερδίζουν όλοι. Όλοι θα επωφεληθούν από αυτή τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων που έχει απλούς και τίμιους κανόνες.

    -Η αγορά και ο τρόπος λειτουργίας της θα δείξουν πόσοι θα είναι ανοιχτοί, πόσοι θα κλείνουν. Δεν επιβάλλεται υποχρεωτικά να είναι ανοιχτά τα μαγαζιά. Όσοι θέλουν να κλείνουν, θα κλείνουν αλλά δεν θα τιμωρείται εκείνος ο οποίος μέσα στα πλαίσια του εθνικού ωραρίου θα θέλει να λειτουργεί.

    -Όταν γίνεται ένας κοινωνικός διάλογος με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς εταίρους υπάρχουν εκατέρωθεν προσεγγίσεις. Και οι προσεγγίσεις που έχουν γίνει από φορείς, άλλοι εκφράστηκαν θετικά, αλλά αρκετοί εξέφρασαν επιφυλάξεις. Και ακόμα, επίσης, αρκετοί είχαν την αντίρρησή τους. Η Κυβέρνηση οφείλει να συνθέτει απόψεις. Αυτός είναι ο παραγωγικός τομέας που εξέφρασε αυτές τις απόψεις. Η Κυβέρνηση, όμως, πρέπει να λάβει υπόψη της σε ένα νομοθέτημα την σύνθεση των συνολικών απαιτήσεων της κοινωνίας. Δεν είναι Κυβέρνηση μόνο για τους εμπόρους.

    -Είναι Κυβέρνηση για τον καταναλωτή, είναι Κυβέρνηση για τον νέο άνθρωπο, είναι Κυβέρνηση για την εργαζόμενη σύζυγο, είναι Κυβέρνηση για τους τουρίστες που επισκέπτονται την πατρίδα μας. Είναι Κυβέρνηση για τις παραγωγικές και κοινωνικές ομάδες. Συνθέτει, λοιπόν, από όλη αυτή την διαδικασία του κοινωνικού διαλόγου τις απόψεις και καταθέτει την πρόταση. Αλλιώς θα λειτουργούσε μονομερώς.

    -Δεν πρόκειται για απελευθέρωση ωραρίου. Πρόκειται για διεύρυνση, κύρια των δύο ωρών το Σάββατο. Και, βεβαίως, τίθεται ενιαίος κανόνας για ολόκληρη την χώρα. Σε ό,τι αφορά το δικαίωμα επέκτασης αυτό γίνεται με πρόταση του τοπικού εμπορικού συλλόγου, γνώμη του Νομαρχιακού Συμβουλίου και απόφαση του Νομάρχη για διεύρυνση του ωραρίου. Ο Νομάρχης, είναι αιρετός. Και συνεπώς σταθμίζει τις τοπικές ανάγκες και θα πάρει μία απόφαση προφανώς από την οποία να ωφελούνται οι πολίτες, η τοπική κοινωνία και η τοπική οικονομία, όπως παίρνει η Κυβέρνηση με γνώμονα το γενικό συμφέρον και το γενικό όφελος. Δεν θα λειτουργήσει εν κενώ για να στραφεί εναντίον όλων αυτών. Δεν πρόκειται για κρατικά διοριζόμενο Νομάρχη, αλλά πρόκειται για αιρετό Νομάρχη, για αιρετό Νομαρχιακό Συμβούλιο, για αιρετό εμπορικό σύλλογο που θα κάνει αυτή την πρόταση.

    -Μερικά παραδείγματα από περιοχές που είναι κοντά μας. Δεν πρόκειται για τα νησιά και τις τουριστικές περιοχές. Στην Ανατολική Αττική τα τελευταία 40 χρόνια, για παράδειγμα. Μέχρι τη Βούλα τα εμπορικά καταστήματα και μέχρι την Αγία Παρασκευή, τον Σταυρό, λειτουργούν με το ωράριο που ισχύει σήμερα με βάση την απόφαση του 1997. Σε όλο το άλλο το κομμάτι, Βάρκιζα ή πιο κάτω, ή και εδώ στην Παλλήνη, στο Μαρκόπουλο, εκεί τα μαγαζιά λειτουργούν όλες τις ώρες και τις Κυριακές και δεν δημιουργήθηκε απολύτως κανένα πρόβλημα. Αυτά για τα ζητήματα τα οποία αποφασίζουν οι τοπικές κοινωνίας και οι Νομάρχες. Πολύ περισσότερο τώρα που η ευθύνη του αιρετού Νομάρχη θα είναι πολύ μεγαλύτερη από την απόφαση του Νομάρχη που το 1960 ή το 1980 πήρε τις αποφάσεις αυτές για την συγκεκριμένη περιοχή.

    -Οι νόμοι που ισχύουν μέχρι σήμερα και προσδιορίζουν πως η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση επιτρέπει διαφορετικά ωράρια από αυτά τα οποία ισχύουν κατά τόπους στις τουριστικές περιοχές, παραμένουν. Ότι ισχύει μέχρι σήμερα θα συνεχίσει να ισχύει για αυτές τις περιπτώσεις.

    -Θεσμοθετείται ένα πλαίσιο που ισχύει για όλη τη χώρα. Δεν νοείται μια χώρα να έχει 54 διαφορετικά ωράρια, όσοι είναι οι νομοί της χώρας. 21:00 τις καθημερινές μπορούν να είναι ανοικτά, 20:00 το Σάββατο μπορούν να είναι ανοικτά. Και μέσα σε αυτό η κάθε τοπική κοινωνία θα βρει τον ρυθμό της.

    -Όλο το κλειδί αυτού του εγχειρήματος που γίνεται και γιατί αποτελεί διαρθρωτική αλλαγή είναι ότι ο Εμπορικός Σύλλογος θα αποφασίζει όσα από τα μέλη του συμφωνήσουν να κλείνουν νωρίτερα τα μαγαζιά θα κλείνουν. Όσοι όμως θέλουν τα μαγαζιά τους να είναι ανοικτά μέχρι τις 21:00 δεν θα παρεμβαίνει ο Νομάρχης να τους τιμωρεί.

    Οι πιο σημαντικές αλλαγές

    Με το άρθρο 1: Προσδιορίζονται επακριβώς τα είδη αδειών υπαίθριου εμπορίου (πλανόδιου - στάσιμου) και επιλέγεται η πλέον διάφανη οδός για τη διαδικασία χορήγησης των αδειών. Καθιερώνονται αντικειμενικά και κοινωνικά κριτήρια και επιλέγεται η διαδικασία της κλήρωσης, τόσο για την χορήγηση των αδειών, όσο και για τη θέση που λαμβάνει κάθε κάτοχος άδειας άσκησης δραστηριότητας υπαίθριου εμπορίου. Παράλληλα, με τις ρυθμίσεις προστατεύεται το στεγασμένο εμπόριο που έχει πολλαπλάσιο κόστος λειτουργίας και συμβάλει στη δημιουργία μόνιμων θέσεων εργασίας.

    Με το άρθρο 2: Καθιερώνεται αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας εμποροπανηγύρεων και παζαριών και αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά τα φαινόμενα του παραεμπορίου στον τομέα και καταργούμε τα ιδιωτικά παζάρια, από τα οποία κάποιοι ιδιώτες θησαυρίζουν και στα οποία οργιάζει το παραεμπόριο

    Με το άρθρο 4: Ορίζονται οι αρμόδιες διοικητικές αρχές για τη χορήγηση των αδειών στις λαϊκές αγορές. Καθιερώνονται διαφανείς διαδικασίες και εισάγονται κοινωνικά κριτήρια. Παράλληλα αναμορφώνεται το σύστημα διοικητικών κυρώσεων και διαμορφώνεται ένα αυστηρό σύστημα επιτήρησης της λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

    Με το άρθρο 5 και 8: Αναμορφώνονται και εκσυγχρονίζονται οι Οργανισμοί Λαϊκών Αγορών Αθήνας - Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

    Με το άρθρο 3 και 6: Αποσαφηνίζονται και γίνεται αυστηρότερο το σύστημα επιβολής προστίμων τόσο στις Λαϊκές Αγορές όσο και στο Υπαίθριο Εμπόριο.

    Με το άρθρο 7: Ρυθμίζονται με ολοκληρωμένο τρόπο τα θέματα δημιουργίας μητρώου και του γενικού μητρώου χονδρεμπόρων και χονδρεμπορικών επιχειρήσεων, ώστε η Πολιτεία να βάλει μια τάξη στο χώρο αυτό.

    Με το άρθρο 9: Θεσπίζονται αυστηροί όροι εμπορικής πολεοδόμησης ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα γιγαντισμού επιχειρηματικής δραστηριότητας ιδιαίτερα στην περιφέρεια της χώρας. Με τους αυστηρούς όρους που τίθονται τα μεγάλα καταστήματα βγαίνουν έξω από τα κέντρα των πόλεων για να προστατεύσουμε τη μικρή εμπορική επιχείρηση.

    Με το άρθρο 10: Αναθεωρούμε την υφιστάμενη νομοθεσία, ώστε, τα λαθραία εμπορεύματα και οι απομιμήσεις να καταστρέφονται, ενώ μέχρι πρότινος το δημόσιο, αφού πλήρωνε ένα σωρό λεφτά για να τα φυλάει σε αποθήκες, τα έβγαζε σε πλειστηριασμό, με αποτέλεσμα να ξαναμπαίνουν, νόμιμα μάλιστα, στην αγορά

    Με το άρθρο 11: Καθιερώνεται νέο πλαίσιο ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, ώστε να εξυπηρετηθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι αγοραστικές ανάγκες των καταναλωτών και ιδίως των εργαζομένων, ενώ παράλληλα επιδιώκεται η ανάπτυξη του εμπορίου, η εναρμόνιση με τα ισχύοντα στην ΕΕ και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Με το μέτρο, όπως άλλωστε έχουν κάνει ήδη όλες οι κυβερνήσεις των πολιτισμένων κρατών, πιστεύουμε ότι θα ωφελήσει και την ανάπτυξη και την αύξηση του τζίρου και την απασχόληση και κυρίως θα κάνει αποτελεσματικότερη τη μάχη κατά της ακρίβειας

    Με το άρθρο 12: Θεσπίζεται νέο καθεστώς εκπτώσεων και αναμορφώνεται το καθεστώς προσφορών ώστε και τα συμφέροντα των καταναλωτών να προστατεύονται και συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού εις βάρος των μικρών επιχειρήσεων να μη δημιουργούνται. Στόχος μας 10 μήνες χαμηλότερες τιμές και 2 μήνες πραγματικές εκπτώσεις

    Με το άρθρο 13: Ρυθμίζονται σε όφελος του καταναλωτή οι πωλήσεις κάτω του κόστους ώστε μέρος ή το σύνολο των εκπτώσεων από τους προμηθευτές και τις βιομηχανίες να περνάει στον καταναλωτή.

    Με το άρθρο 14: Εξασφαλίζεται ο καταναλωτής από φαινόμενα επιδίωξης υπερβολικού κέρδους σε χώρους περιορισμένης πρόσβασης, όπως οι αρχαιολογικοί χώροι, οι τουριστικοί και άλλοι, όπου επικρατεί η μονοπωλιακή εκμετάλλευση και ελλείπουν παντελώς οι συνθήκες του ανταγωνισμού στην προσφορά ορισμένων βασικών προϊόντων. Προβλέπεται ανώτατο όριο των τιμών λιανικής πώλησης βασικών ειδών βιοτικής ανάγκης και οι τιμές αυτές εισάγονται στις συμβάσεις εκμετάλλευσης κυλικείων που βρίσκονται στους ανωτέρω χώρους, ως ουσιώδεις όροι των συμβάσεων αυτών και εισάγεται νέο σύστημα επιβολής διοικητικών κυρώσεων επί τόπου. Κατά τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η προστασία του καταναλωτή και εισάγεται ένα πάγιο σύστημα διαφανούς εκμετάλλευσης χώρων με ιδιαίτερη σημασία για τον οικείο φορέα και τον καταναλωτή.

    Με το άρθρο 15: Αντιμετωπίζεται το παραεμπόριο στον ευαίσθητο χώρο του βιβλίου.

    Με το άρθρο 16: Συνιστάται Εθνικό Συμβούλιο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν. Η Ελλάδα αποκτά επιτελικό και εκτελεστικό όργανο χάραξης και υλοποίησης επιχειρησιακού σχεδίου για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ηλεκτρονικού εμπορίου.

    [04] ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΘΕΛΟΥΝ ΟΜΩΣ ΑΜΕΤΟΧΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΣΚΛΗΡΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ

    Αθήνα, 9 Ιουλίου 2005 (17:23 UTC+2)

    Αμέτοχη και ουδέτερη στο ενδεχόμενο «σκληρής» απάντησης στη διεθνή τρομοκρατία, θέλουν την Ελλάδα οι Έλληνες, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα που πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο της τηλεφωνικής συνέντευξης στις 7 Ιουλίου(την ημέρα της επίθεσης στο Λονδίνο) από την Κάπα Research για λογαριασμό του ραδιοφώνου του ΑΝΤ1 σε δείγμα 1.220 νοικοκυριών.

    Συγκεκριμένα το 74,3% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει αμέτοχη και ουδέτερη στη «σκληρή» απάντηση εναντίον της τρομοκρατίας, την οποία εξήγγειλε αμέσως μετά τις επιθέσεις ο Τόνι Μπλερ. Βέβαια η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, σε ποσοστό 84,6%, καταδικάζει τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Λονδίνο, όπως γράφει το Βήμα του Σαββάτου.

    Παράλληλα πιστεύουν ότι τα τρομοκρατικά χτυπήματα επηρεάζουν αρνητικά κυρίως τις μεγάλες χώρες. Ένας στους τρεις πιστεύει ότι επηρεάζεται και η χώρα μας, ενώ θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν έχει ακόμη γίνει στόχος επίθεσης λόγω των παραδοσιακά καλών σχέσεων με τα κράτη του αραβικού κόσμου.

    Στο ερώτημα που αφορά τους λόγους για τους οποίους δεν εκδηλώθηκε τρομοκρατικό χτύπημα στην Αθήνα κατά τη διάρκεια των Oλυμπιακών Αγώνων του περασμένου Αυγούστου, το 89,3% των ερωτηθέντων πιστεύει (πολύ ή αρκετά) ότι οφείλεται στις παραδοσιακά καλές σχέσεις της Ελλάδας με τις αραβικές χώρες.

    Ακολουθούν με ποσοστό 61,2% η καλή αντιτρομοκρατική προετοιμασία της χώρας και μόλις το 24,1% θεωρεί ότι οι Αγώνες διεξήχθησαν με ασφάλεια λόγω της ήττας του Σαντάμ Χουσεΐν στο Ιράκ.

    Στη συντριπτική πλειονότητά τους (84,3%) οι ερωτηθέντες απαντούν ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας είναι να ληφθούν μέτρα στήριξης των φτωχών χωρών. Με την «πολεμική» πολιτική λήψης περισσότερων μέτρων θωράκισης και χτυπήματος της τρομοκρατίας συντάσσεται μόλις το 10,8%.

    Εντύπωση προκαλεί η αντίδραση των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση στο ερώτημα αν θα συμμετείχαν ή όχι σε εκδηλώσεις καταδίκης του τρομοκρατικού χτυπήματος και συμπαράστασης στους Βρετανούς. Το 54,5% απαντά «όχι» και «μάλλον όχι» και το 44% «ναι» ή «μάλλον ναι».

    [05] ΑΝΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΜΗΧΑΝΕΣ YAMAHA YP & XV

    Αθήνα, 9 Ιουλίου 2005 (12:38 UTC+2)

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ανάκλησης δικύκλων Yamaha μοντέλων YP και XV από την εταιρία Μοτοδυναμική ΑΕΕ.

    Στην παραπάνω ανακοίνωση προέβη ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Θανάσης Σκορδάς. Τα μοντέλα που αποσύρονται είναι τα σκούτερ YP 125, 150 και 180 και οι μοτοσικλέτες XV 125, 250, 400, 650 και 1100.

    [06] ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

    Αθήνα, 9 Ιουλίου 2005 (09:56 UTC+2)

    Συνεδριάζει την Τρίτη 12 Ιουλίου 2005, στις 10 το πρωί, στο Ξενοδοχείο "Τιτανια" το Εθνικό Συνδικαλιστικό Συντονιστικό Συμβούλιο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, με θέμα, "Συντονισμός δράσης των οργανώσεων ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ".

    Σε ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ, "η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική δημιουργεί μεγάλα, σοβαρά και κοινά προβλήματα, για τους εργαζόμενους τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα. Το ωράριο, τα οικονομικά, φορολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματα είναι το ίδιο αρνητικά για όλους τους εργαζόμενους.

    Για αυτό οι Εκτελεστικές Επιτροπές των δυο κορυφαίων τριτοβάθμιων οργανώσεων, ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, σε κοινή συνεδρίαση, θα εξετάσουν τρόπους κοινής δράσης και αγώνα των οργανώσεων ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

    [07] ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Λευκωσία, 9 Ιουλίου 2005 (08:59 UTC+2)

    Οι προσπάθειες των βρετανικών αρχών για εντοπισμό των δραστών της επίθεσης στο Λονδίνο και η κατάσταση της υγείας των δύο Κύπριων που τραυματίστηκαν κρίσιμα από την επίθεση, η λήξη της απεργίας των εργαζομένων στο Αεροδρόμιο Λάρνακας ύστερα από συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και συντεχνιών, και το χάος που δημιουργήθηκε στο αεροδρόμιο από την απεργία είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες.

    Προβάλλονται επίσης η ολοκλήρωση χθες των εισαγωγικών εξετάσεων, η ενδεχόμενη μετακίνηση του Μάκη Κεραυνού από το Υπουργείο Οικονομικών σε υψηλόβαθμη θέση στον τραπεζικό τομέα και η γέννηση από τα φλαμίγκο αυγών για πρώτη φορά στην Κύπρο.

    Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο ''Τρομοκυνηγητό'', γράφει ότι αγώνα δρόμου για εντοπισμό των δραστών της επίθεσης στο Λονδίνο ξεκίνησαν οι βρετανικές αρχές, και πως όλα δείχνουν ότι πρόκειται για έργο της αλ Κάιντα. Αναφέρεται, επίσης, σε δηλώσεις του Υπουργού Συγκοινωνιών ότι η ΕΕ δεν μπορεί να ανατρέψει τη συμφωνία για την αναβάθμιση των αεροδρομίων, αλλά εκείνο που μπορεί να κάνει, αν αποδειχθεί ότι έγινε παρατυπία, είναι με το πόρισμά της να δώσει την ευκαιρία σε όσους υπέβαλαν καταγγελία να ζητήσουν αποζημιώσεις.

    Η "Μάχη", στο κύριο της θέμα υπό τον τίτλο "Χάος στα αεροδρόμια", γράφει ότι χαώδης κατάσταση δημιουργήθηκε χθες στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου μετά την "απαράδεκτη αιφνιδιαστική απεργία" στην οποία κατήλθαν οι υπάλληλοι της Πολιτικής Αεροπορίας. Αλλού γράφει ότι νέες σοβαρές καταγγελίες εναντίον του διορισμένου από τον Υπουργό Εσωτερικών κοινοτάρχη του κατεχόμενου Κορμακίτη, Ιωάννη Τσουτζούκη, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

    Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο ''Οι υπογραφές έφεραν χάος'', γράφει ότι ανάφλεξη προκάλεσε η ανακοίνωση της απόφασης της κυβέρνησης να υπογράψει τη συμφωνία με την κοινοπραξία Hermes Airports για τα νέα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, και οι ωρομίσθιοι υπάλληλοι της Πολιτικής Αεροπορίας κατήλθαν σε απεργία. Γράφει, επίσης, ότι τέλειωσαν χθες οι εισαγωγικές εξετάσεις και 7.500 υποψήφιοι αναμένουν τώρα τα αποτελέσματα που θα είναι έτοιμα γύρω στις αρχές Αυγούστου.

    Η ''Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''Ξέφυγαν από την κόλαση'', γράφει ότι οι Κύπριοι ξέφυγαν από το μακελειό του Λονδίνου, αλλά η αγωνία για την τύχη τους συνεχίζεται, σημειώνοντας ότι ο καθηγητής Φίλιππος Πάτσαλος και η Ντανιέλα Κόλια είναι κρίσιμα τραυματισμένοι. Γράφει, επίσης, ότι για πρώτη φορά τα φλαμίγκο γέννησαν αυγά στην Κύπρο, προσθέτοντας ότι στην Αλυκή Ακρωτηρίου βρέθηκαν 25 φωλιές, στις οποίες υπήρχε από ένα αυγό που δεν είχε εκκολαφθεί.

    Ο ''Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο ''Χάος - Απελπισία στα αεροδρόμια'', γράφει ότι εικόνες πρωτοφανούς χάους υπήρχαν χθες στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, λόγω της απεργίας του ωρομίσθιου προσωπικού, αμέσως μόλις ενημερώθηκε ότι υπογράφεται η συμφωνία για την αναβάθμιση των αεροδρομίων με τη μέθοδο ΒΟΤ. Γράφει, επίσης, ότι η μετακίνηση του Μάκη Κεραυνού από το Υπουργείο Οικονομικών σε υψηλόβαθμη θέση στον τραπεζικό τομέα φέρνει στην επιφάνεια θέμα ανασχηματισμού.

    Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο ''Μετρούν πληγές'', γράφει ότι καθώς οι βρετανικές αρχές ασφαλείας ψάχνουν τους δράστες των αιματηρών επιθέσεων στην καρδιά του Λονδίνου, ο φόβος νέων τρομοκρατικών επιθέσεων πλανάται πάνω από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι η αστυνομία δεν κατάφερε ακόμη να φθάσει σε ένα από τα βαγόνια υπόγειου συρμού. Γράφει, επίσης, ότι λύθηκε λίγο πριν τα μεσάνυκτα η απεργία των εργαζομένων στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, ύστερα από συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και συντεχνιών.

    Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" στο βασικό της θέμα με τίτλο "Χαμός στο αεροδρόμιο" αναφέρεται στην απεργία στο Αεροδρόμιο Λάρνακας και γράφει ότι το αεροδρόμιο ήταν πλημμυρισμένο με σκηνές αγριότητας, μιζέριας και χάους από νωρίς χθες, καθώς 5.000 επιβάτες αφίξεων και αναχωρήσεων επηρεάστηκαν από την απεργία, στην οποία κατήλθε το προσωπικό του αεροδρομίου. Αλλού γράφει ότι η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου διατήρησε τα βασικά της επιτόκια αμετάβλητα.

    ΜΠΕ - ΚΥΠΕ

    [08] ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ

    Λευκωσία, 8 Ιουλίου 2005 (21:54 UTC+2)

    Θα συνεχιστεί η επ΄ αόριστον απεργία των ωρομίσθιων εργαζομένων στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου μέχρι να ικανοποιηθούν οι δεσμεύσεις της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας, δήλωσε ο Γραμματέας της Τμηματικής Επιτροπής ωρομίσθιου κυβερνητικού προσωπικού του Αερολιμένα Λάρνακας Πανίκος Καρανίκκης.

    Σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Αεροπορίας, στο αεροδρόμιο Λάρνακας έχουν επηρεαστεί από την απεργία 70 συνολικά πτήσεις.

    Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ο κ. Καρανίκκης είπε πως οι εργαζόμενοι ''δεν θα υπακούσουν στις συντεχνίες τους'' και θα συνεχίσουν την απεργία.

    ΜΠΕ-ΚΥΠΕ


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Saturday, 9 July 2005 - 18:13:29 UTC