Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 04-07-04

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΓΩΝΑ
  • [02] ΡΕΧΑΓΚΕΛ: ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ
  • [03] ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΑΛΛΟΙ 83 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
  • [04] ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΕΙΡΑΙΑ
  • [05] ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΓΙΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ
  • [06] ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ "ΝΤΑ ΛΟΥΖ"
  • [07] Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ
  • [08] ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ
  • [09] ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
  • [10] ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ Χ.Α ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ
  • [11] ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ
  • [12] ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΔΙΚΥΚΛΩΝ
  • [13] ΚΟΙΝΟ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΤΑ ΔΑΣΗ
  • [14] ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚ
  • [15] ΚΣ.ΕΔΕΚ:ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [16] ΤΕΛΕΣΤΗ ΤΟ 2ο ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ 5 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ
  • [17] Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
  • [18] ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΕΒΕΡΤΟΝ Ο ΒΡΥΖΑΣ
  • [19] ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ
  • [20] ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΪ ΕΦΥΓΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΓΙΑ ΛΙΣΑΒΟΝΑ
  • [21] ΑΥΡΙΟ Η ΕΠΙΣΗΜΗ "ΠΡΩΤΗ" ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
  • [22] "ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ"
  • [23] ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΠΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ
  • [24] ΟΛΟ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΕΣ ΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
  • [25] Η ΑΝΣΑΡ ΑΛ ΣΟΥΝΑ ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ
  • [26] ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΑΠΟ ΥUΚΟS ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ SERVERS
  • [27] ΠΡΟΣΦΟΡΑ "ΑΝΤ1 97,5" ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
  • [28] ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ ΣΕ ΙΣΧΥ ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ
  • [29] ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ
  • [30] ΜΕ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ SANI FESTIVAL
  • [31] ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΔΙΟΥ

  • [01] ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΓΩΝΑ

    Λισαβόνα, 4 Ιουλίου 2004 (20:02 UTC+2)

    Αγωνία, επικρατεί στη Λισαβόνα ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές, τους τεχνικούς αλλά και τους χιλιάδες φιλάθλους των Εθνικών Ομάδων Ελλάδας και Πορτογαλίας, που αναμετρώνται στο στάδιο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας για τον τελικό του 12ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

    Φαβορί της αναμέτρησης, είναι η Πορτογαλία, ως γηπεδούχος ομάδα, όμως η Εθνική Ελλάδος, που ήταν το μεγάλο αουτσάϊντερ του EURO 2004, έδειξε ότι μπορεί να πετύχει τα ακατόρθωτα, να ανατρέψει προγνωστικά και υποτιθέμενα «φαβορί», όπως το απέδειξε νικώντας στην έναρξη αυτού του EURO 2004 την Πορτογαλία μέσα στο «σπίτι» της με 2-1, όπως το απέδειξε υποτάσσοντας επίσης αδιαφιλονίκητα μέχρι εκείνη τη στιγμή φαβορί όπως η πρωταθλήτρια Ευρώπης Γαλλία, η Τσεχία, αλλά και πετώντας έξω από τη διοργάνωση γίγαντες του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου όπως η Ισπανία και η Ρωσία.

    Περίπου τρεις εβδομάδες πριν, η ελληνική ευρωπαϊκή περιπέτεια ξεκίνησε με τη νίκη με 2-1 επί της Πορτογαλίας. Με το γκολ του Γιώργου Καραγκούνη, του μεγάλου άτυχου, που θα λείψει πολύ από τον τελικό της Κυριακής, λόγω της τιμωρίας του και το εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Αγγελου Μπασινά. Στην πορεία, τα παλικάρια του Οτο Ρεχάγκελ εξολόθρευσαν την Ισπανία (1-1), αφήνοντάς της εκτός προημιτελικών, γνώρισαν μια ανώδυνη ήττα από τη Ρωσία, απέκλεισαν την πρωταθλήτρια Ευρώπης Γαλλία και ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης, την Τσεχία. Κανείς δεν πίστευε ότι η Ελλάδα θα έφτανε τόσο μακριά. Κι όμως είμαστε ακόμη εδώ, έτοιμοι να δώσουμε ακόμη μια μεγάλη μάχη, με στόχο το ανεπανάληπτο!

    Από την άλλη πλευρά, η Πορτογαλία, θα πρέπει να ευγνωμονεί την Εθνική μας, καθώς μετά το χαστούκι της πρεμιέρας, συγκεντρώθηκε και ανέβασε την απόδοσή της, φτάνοντας στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Οι Πορτογάλοι θεωρούνται το μεγάλο φαβορί. Κι αυτό είναι θετικό για την Ελλάδα, αφού οι αντίπαλοι θα έχουν το άγχος να πάρουν το τρόπαιο, καθώς εκτός των άλλων, παίζουν στο σπίτι τους και θα έχουν την πίεση του κόσμου.

    Σημειώνεται ότι οι δύο εθνικές ομάδες έπαιξαν 11 φορές αναμεταξύ τους και στους αγώνες αυτούς κέρδισαν 4 φορές οι Πορτογάλοι, 3 νίκες είχε η Εθνική Ελλάδος, ενώ υπήρξαν και 4 ισοπαλίες. Η καλύτερη πορτογαλική νίκη ήταν με σκορ 2-1 στις 20/1/1982 και στις 25/1/1989 στην Αθήνα, ενώ η καλύτερη Ελληνική νίκη ήταν με σκορ 4-2 στις 11 Δεκεμβρίου 1968 στην Αθήνα.

    ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

    Εθνική Πορτογαλίας: Ρικάρντο, Μιγκέλ, Ρικάρντο Καρβάλιο, Χόρχε Αντράντε, Νούνο Βαλέντε, Κοστίνια, Μανίς, Ντέκο, Λουίς Φίγκο, Κριστιάνο Ρονάλντο, Νούνο Γκόμεζ.

    Εθνική Ελλάδας: Αντώνης Νικοπολίδης, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Μιχάλης Καψής, Τραϊανός Δέλλας, Τάκης Φύσσας, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Θοδωρής Ζαγοράκης, Αγγελος Μπασινάς, Κώστας Κατσουράνης, Ζήσης Βρύζας, Αγγελος Χαριστέας.

    Διαιτητής του αγώνα είναι ο Γερμανός Μάρκους Μερκ, με βοηθούς διαιτητές τους συμπατριώτες του Γιάν-Χέντρικ Σάλβερ και Κρίστιαν Σρερ.

    [02] ΡΕΧΑΓΚΕΛ: ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ

    Λισσαβόνα, 2 Ιουλίου 2004 (23:26 UTC+2)

    «Αυτός ο αγώνας με την Πορτογαλία θα είναι ξεχωριστός», αναφέρει ο ομοσπονδιακός προπονητής, Οτο Ρέχαγκελ στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης (euro2004.com) και συνεχίζει: «Θα είναι ένας σπουδαίος τελικός. Οι δύο ομάδες έπαιξαν και στο πρώτο ματς και θα βρεθούν και πάλι στο τελευταίο. Εμείς είμαστε πολύ ευτυχισμένοι που παίζουμε σ' αυτό το παιχνίδι, ωστόσο παραμένει ένα εκτός έδρας ματς για μας. Θέλω να ευχαριστήσω τους Πορτογάλους γιατί μας συμπεριφέρθηκαν πολύ καλά από την πρώτη μέρα».

    [03] ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΑΛΛΟΙ 83 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

    Πειραιάς, 4 Ιουλίου 2004 (20:33 UTC+2)

    Εντοπίστηκαν το πρωί της Κυριακής στην περιοχή «Αμμουδάκι» της νήσου Αγαθονήσι, 83 λαθρομετανάστες, (64 άνδρες, 17 γυναίκες και 2 παιδιά), προερχόμενοι σύμφωνα με δήλωσή τους από την Τουρκία, χρησιμοποιώντας μια λέμβο καθαιρέσεως μήκους 7 μέτρων περίπου.

    Στο Αγαθονήσι κατέπλευσε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Λιμενική Αρχή Πάτμου

    [04] ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΕΙΡΑΙΑ

    Αθήνα, 4 Ιουλίου 2004 (19:39 UTC+2)

    Το ενδεχόμενο πραγματοποίησης κινητοποιήσεων μελετούν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά, αντιδρώντας στο σχέδιο δημιουργίας ολυμπιακών σταθμών A' Βοηθειών στην Αττική.

    Με ανακοίνωσή της η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς κάλεσε τα μέλη της να αρνηθούν να συμμετάσχουν στην κάλυψη των σταθμών, ενώ σημειώνει ότι συγκαλεί έκτακτη Γενική Συνέλευση την ερχόμενη Πέμπτη, προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση της.

    Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας, οι 15 σταθμοί που σχεδιάζεται να δημιουργηθούν σε κομβικά σημεία κοντά σε ολυμπιακές εγκαταστάσεις, προβλέπεται να λειτουργούν σε δυο βάρδιες, επτά ημέρες την εβδομάδα, και τα νοσοκομεία των Περιφερειακών Συστημάτων Υγείας έχουν επιφορτισθεί με τη στελέχωσή τους.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη στελέχωση του κάθε σταθμού απαιτούνται έξι εργαζόμενοι ημερησίως (ένας ειδικευμένος γιατρός, ένας ειδικευόμενος και ένας νοσηλευτής ανά βάρδια).

    [05] ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΓΙΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

    Αθήνα, 4 Ιουλίου 2004 (19:34 UTC+2)

    Την έντονη αντίδραση των ομοσπονδιών των δασκάλων δημόσιων και των ιδιωτικών σχολείων (ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ) έχει προκαλέσει το πρόσφατο σχέδιο απόφασης του υπουργείου Παιδείας το οποίο παρέχει στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών δημοτικών σχολείων τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν καθηγητές σε θέσεις δασκάλων.

    Οι εκπρόσωποι της ΔΟΕ, που χαρακτηρίζουν τη σχετική εγκύκλιο παράνομη και απειλούν με κινητοποιήσεις σε περίπτωση εφαρμογής της, θα συναντηθούν αυτή την εβδομάδα με την υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου για να συζητήσουν το περιεχόμενο του εν λόγου σχεδίου απόφασης.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΔΟΕ έχει ήδη συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανδρέα Καραμάνο, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η εγκύκλιος δεν θα εφαρμοστεί προτού γίνει η συνάντηση με την κ. Γιαννάκου.

    [06] ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ "ΝΤΑ ΛΟΥΖ"

    Αθήνα, 4 Ιουλίου 2004 (18:06 UTC+2)

    Στις κερκίδες του γηπέδου «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας, όπου θα διεξαχθεί ο αποψινός τελικός του EURO 2004 ανάμεσα στην Ελλάδα και την οικοδέσποινα της διοργάνωσης Πορτογαλία, θα βρεθεί απόψε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας δεκτή τη σχετική πρόσκληση του Έλληνα πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

    Η κίνηση αυτή αποδεικνύει έμπρακτα για άλλη μια φορά τη φιλία που συνδέει τους δυο άνδρες, αλλά και τις φιλικές σχέσεις με τις οποίες συνδέονται οι δυο γείτονες χώρες.

    Αντιστοίχως, ο κ Ερντογάν προσκάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό να παραβρεθεί στο γάμο της κόρης του, την ερχόμενη Κυριακή, και ο κ. Καραμανλής αποδέχθηκε την πρόσκληση και θα είναι ένας από τους μάρτυρες στον πολιτικό γάμο.

    [07] Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ

    Αθήνα, 4 Ιουλίου 2004 (17:41 UTC+2)

    Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Πορτογαλία όπου τα παιδιά της Εθνικής μας αγωνίζονται. Τα συνοδεύουμε με πολλή αγάπη και προσευχή και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους, ακόμη κι αν είμαστε εδώ. Στις καρδιές μας υπάρχει η ελπίδα ότι θα νικήσουμε και θα δείξουμε έτσι την αγάπη μας προς την Πατρίδα. Αυτός ο αγώνας που γίνεται τις τελευταίες μέρες έφερε στην επιφάνεια πράγματα ξεχασμένα, καθώς είδαμε όλους τους Έλληνες να είναι ενωμένοι». Την παραπάνω επισήμανση έκανε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του από τον Ιερό Ναό Εσταυρωμένου Κολοκυνθούς, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος.

    Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας αναφέρθηκε στη νεολαία της Πατρίδας μας, η οποία, όπως είπε, εγκατέλειψε τη βία και πανηγύρισε τις νίκες της Εθνικής μας κρατώντας τη σημαία. «Αυτό είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα», υπογράμμισε και κάλεσε όλο το λαό να προσευχηθεί για την νίκη των διεθνών μας κόντρα στην Πορτογαλία. «Η νίκη δεν σηματοδοτεί μόνο την ενότητα, αλλά συμβάλλει ουσιαστικά στην προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό, ιδιαίτερα τώρα που βρισκόμαστε στις παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων και ο κόσμος πληροφορείται ότι υπάρχει Ελλάδα. Να μας αξιώσει ο Θεός να γιορτάσουμε τη νίκη μας στο ποδόσφαιρο», πρόσθεσε.

    Νωρίτερα, ο Μακαριώτατος με αφορμή τη χειροτονία του Ιεροδιακόνου π. Αναργύρου Κουδούνη εις Πρεσβύτερον, έκανε λόγο και για τον πνευματικό αγώνα των πιστών, τονίζοντας ότι έχει και αυτός τους κανόνες του.

    [08] ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

    Αθήνα, 4 Ιουλίου 2004 (14:37 UTC+2)

    Για το επόμενο διάστημα έχουν προγραμματιστεί γενικές συνελεύσεις μετόχων των εξής εταιριών:

    ΤΕΤΑΡΤΗ 7/7

    ΑΛΥΣΙΔΑ Α.Β.Ε.Ε. *

    Α/ Τακτική Γενική Συνέλευση, των Μετόχων κατόχων κοινών μετοχών της εταιρίας, την 07/07/2004, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00, στα γραφεία της εταιρίας, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, 140 χλμ. Οδού Θεσσαλονίκης Πολυγύρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Υποβολή και έγκριση των ετησίων οικονομικών καταστάσεων της εικοστής εταιρικής χρήσης 1.1. έως 31.12.2003 μετά των εκθέσεων του Δ.Σ. και των ελεγκτών (ορκωτών). 2. Απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. και των ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πε-πραγμένα της χρήσης 1.1. έως 31.12.2003. 3. Εκλογή νέου Δ.Σ και και καθορισμός εκτελεστικών και μη εκτελεστικών μελών σύμφωνα με τον ν. 3016/2002. 4. Έγκριση αμοιβών των μελών του Δ.Σ που απασχολούνται στην εταιρία και προέγκριση για την επόμενη χρήση. 5. Έγκριση αμοιβών ορκωτών ελεγκτών για χρήση 2003. 6. Εκλογή ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού ελεγκτή για την χρήση 2004 και καθορισμός αμοιβής τους. 7. Διεύρυνση εταιρικού σκοπού. 8.Διάφορα θέματα και ανακοινώσεις. Β/ Τακτική Γενική Συνέλευση, των Μετόχων κατόχων προνομιούχων μετοχών της εταιρίας, την 07/07/2004, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00, στα γραφεία της εταιρίας, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, 140 χλμ. Οδού Θεσσαλονίκης Πολυγύρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Ενημέρωση επί των αποφάσεων που έλαβε η συνέλευση των κατόχων κοινών μετοχών. 2. Διάφορα θέματα και ανακοινώσεις.

    ΠΕΜΠΤΗ 8/7

    ALFA ALFA ENERGY Α.Β.Ε.Ε.*

    Τακτική Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της εταιρίας, την 08/07/2004, ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:00, στον Δήμο Αγ. Ι. Ρέντη, στα γραφεία της Εταιρίας, Λ. Κηφισσού 92, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Υποβολή και έγκριση του Ισολογισμού (Απλού & Ενοποιημένου) της Εταιρικής Χρήσης 2003 μετά των επ' αυτού εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών. 2. Απαλλαγή των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ελεγκτού από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της χρήσης του 2003. 3. Έγκριση αμοιβών Διοικητικού Συμβουλίου για τη χρήση 2003 και προέγκριση αμοιβών για τη χρήση 2004. 4. Εκλογής ενός Τακτικού και ενός Αναπληρωματικού Ελεγκτή για την χρήση του 2004. 5. Έγκριση εκλογής νέου μέλους εις αντικατάσταση του εκλιπόντος αειμνήστου Δημητρίου Κυριαζή. 6. Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού "Περί Μετοχικού Κεφαλαίου", για προσαρμογή του Μετοχικού Κεφαλαίου στο πραγματικό ύψος του, λόγω μη καταβολής της αύξησης αυτού που αποφασίσθηκε από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 25/09/2003. 7. Διάφορες Ανακοινώσεις.

    ΔΕΛΤΑ SINGULAR Α.Ε.*

    Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της εταιρίας, την 08/07/2004, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00, στο Κρυονέρι Αττικής, στα γραφεία του υποκαταστήματος της εταιρίας, Στρατοπέδου ΑΒΥΠ 2, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Εγκριση της συμβάσεως αγοραπωλησίας του συνόλου των μετοχών της θυγατρικής εταιρίας

    ΔΕΛΤΑ SINGULAR ΑΕ ΠΑΡΟΧΗΣ

    ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ. 2. Εγκριση παρεπομένων ή/και συναφών, ως προς την αναφερόμενη στο 1ο θέμα ημερησίας διατάξεως αγοραπωλησία, συμβάσεων. 3. Εγκριση των πάσης φύσεως ενεργειών, δηλώσεων, ανακοινώσεων και δικαιοπραξιών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας, των υποκατάστατων και πληρεξουσίων σε σχέση με τις πράξεις και συναλλαγές του υπ' αριθμ. 1 θέματος της ημερησίας διατάξεως. 4. Χορήγηση αδείας, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 23 του κ.ν. 2190/1920, σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Διευθύνσεως ή και σε Διευθυντές να μετέχουν σε Διοικητικά Συμβούλια ή στη Διεύθυνση εταιριών που επιδιώκουν παρόμοιους σκοπούς. 5. Λοιπές Εταιρικές ανακοινώσεις.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/7

    ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Τ.Ε.*

    1η Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της εταιρίας, την 09/07/2004, ημέρα Παρασκευή και ώρα 09:00, στα γραφεία της Εταιρίας, οδός Σπ. Τρικούπη 60 και Λεωφόρο Αλεξάνδρας, 3ος όροφος, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Λήψη απόφασης για έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου. 2. Λήψη απόφασης για σύναψη κοινοπρακτικού δανείου. 3. Παροχή ειδικής εξουσιοδότησης στα μέλη του Δ.Σ. της Εταιρείας για διαπραγμάτευση των όρων του ομολογιακού και κοινοπρακτικού δανείου με Τράπεζες. 4. Διάφορα θέματα, εγκρίσεις και ανακοινώσεις.

    [09] ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

    Αθήνα, 4 Ιουλίου 2004 (13:39 UTC+2)

    Μέχρι τις 8 Ιουλίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενο να πραγματοποιηθούν εγγραφές στα δύο νέα προϊόντα Εγγυημένου Κεφαλαίου της σειράς Πειραιώς Diamonds, που προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς.

    Η έκδοση αυτή απευθύνεται σε πελάτες που έχουν καταθέσεις σε ευρώ και οι οποίοι επιθυμούν να καρπωθούν μία υψηλή δυνητική απόδοση που μπορεί να προκύψει από την άνοδο ή τη πτώση του δείκτη FTSE/ASE-20.

    Αναλυτικότερα, τα Πειραιώς Diamonds είναι ειδικής μορφής προθεσμιακές καταθέσεις που παρέχουν 100% εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου στη λήξη, καθώς και τη δυνατότητα απόδοσης μεγαλύτερης από τις παραδοσιακές προθεσμιακές καταθέσεις, η οποία εξαρτάται από την πορεία χρηματιστηριακών δεικτών ή των ισοτιμιών των κυριότερων νομισμάτων.

    Τα χαρακτηριστικά της νέας σειράς, είναι:

    DIAMOND FTSE Ανόδου VΙΙΙ

    Πρόκειται για προθεσμιακή κατάθεση σε ευρώ της οποίας η τελική απόδοση είναι συνδεδεμένη με την άνοδο του χρηματιστηριακού δείκτη FTSE/ASE 20. Συγκεκριμένα ο επενδυτής λαμβάνει ως απόδοση 3,90% (ετησιοποιημένη) εφ όσον στη λήξη της κατάθεσης η τιμή κλεισίματος του δείκτη είναι τουλάχιστον κατά 1% υψηλότερη από την τιμή κλεισίματος του δείκτη κατά την ημερομηνία έναρξης.

    DIAMOND FTSE Αμυντικό ΙΙ

    Πρόκειται για προθεσμιακή κατάθεση σε ευρώ της οποίας η τελική απόδοση είναι συνδεδεμένη με την πτώση του χρηματιστηριακού δείκτη FTSE/ASE 20. Συγκεκριμένα ο επενδυτής λαμβάνει ως απόδοση 3,60% (ετησιοποιημένη) εφ όσον στη λήξη της κατάθεσης η τιμή κλεισίματος του δείκτη είναι τουλάχιστον κατά 1% χαμηλότερη από την τιμή κλεισίματος του δείκτη κατά την ημερομηνία έναρξης.

    Τα δυο προϊόντα είναι εγγυημένου κεφαλαίου και στην περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν οι ανωτέρω προϋποθέσεις για την παροχή απόδοσης, ο επενδυτής λαμβάνει το αρχικό του κεφάλαιο.

    Η διάρκεια της κατάθεσης των δυο προϊόντων είναι 8 μήνες, με έναρξη την 09/07/2004 και λήξη την 09/03/2005 και το ελάχιστο ποσό συμμετοχής είναι 10.000 ευρώ.Το σύνολο των τόκων (εφ όσον προκύψουν) καταβάλλεται στη λήξη της κατάθεσης.

    [10] ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ Χ.Α ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

    Αθήνα, 4 Ιουλίου 2004 (13:33 UTC+2)

    Τρίωρο δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο, διοργανώνει την Τετάρτη το Τμήμα Υποστήριξης Επενδυτικού Κοινού του Χρηματιστηρίου. Στο εν λόγω σεμινάριο θα δοθεί η δυνατότητα στους επενδυτές να ενημερωθούν για τα ακόλουθα θέματα:

    · Το ισχύον θεσμικό πλαίσιο του Χρηματιστηρίου.

    · Τον τρόπο διενέργειας των συναλλαγών.

    · Τις υποχρεώσεις παροχής ενημέρωσης από τις εισηγμένες εταιρείες και τις υποχρεώσεις των βασικών μετόχων τους.

    · Τις υποχρεώσεις των ΑΧΕ, ΕΠΕΥ και ΑΕΛΔΕ προς τους πελάτες τους.

    · Τις προϋποθέσεις εισαγωγής εταιριών στο ΧΑ και τις ευθύνες των αναδόχων.

    · Τα εταιρικά γεγονότα στα οποία καλείται ο μέτοχος να δώσει έγκριση.

    · Τη σημασία των θεμελιωδών μεγεθών στην αξιολόγηση μιας εταιρείας.

    · Το margin account (περιθώριο ασφάλισης) και το short selling (ανοικτές πωλήσεις).

    · Τη μέθοδο υπολογισμού της τιμής κλεισίματος και τη διαδικασία διενέργειας συναλλαγών στην τιμή κλεισίματος.

    · Τα εταιρικά ομόλογα.

    · Την εταιρική διακυβέρνηση.

    · Θέματα τεχνικής ανάλυσης κλπ.

    Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην πρώην αίθουσα συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Σοφοκλέους 10) και ώρες 15.00 μ.μ. - 18.00 μ.μ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν τα τηλέφωνα 800 11 56789, 210 33.66.222 και 210 33.66.207, ώρες 10.00 π.μ. - 14.00 μ.μ., από Δευτέρα έως Παρασκευή προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή. Επίσης μπορούν να επικοινωνούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση helpdesk@ase.gr. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής των επενδυτών. Η συμμετοχή των επενδυτών στο σεμινάριο είναι δωρεάν

    [11] ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

    Βουδαπέστη, 4 Ιουλίου 2004 (12:29 UTC+2)

    Τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες μέλη του να γνωρίσουν την ουγγρική αγορά και να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες στους τομείς στους οποίους δραστηριοποιούνται δίνει το ΕΒΕΘ με τη διοργάνωση επιχειρηματικής αποστολής στην Βουδαπέστη.

    Η αποστολή θα πραγματοποιηθεί από 23- 26 Νοεμβρίου 2004 στο πλαίσιο της 7ης Διεθνούς Εκθεσης Τροφίμων και Ποτών Foodapest 2004 στη διάρκεια της οποίας προβάλλονται προϊόντα κρέατος, ψάρια, φρέσκα φρούτα, λαχανικά, είδη αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, παιδικές τροφές, βιολογικά προϊόντα, προϊόντα διαίτης, γαλακτοκομικά, πρώτες ύλες, ποτά, κατεψυγμένα, τεχνολογία τροφίμων, εξοπλισμός και συσκευασία τροφίμων.

    Να σημειωθεί ότι οι εξαγωγές προς την Ουγγαρία παρουσιάζουν ανοδική πορεία, καθώς η αξία τους ανήλθε πέρσι στα 73,5 εκ. ευρώ έναντι 66 εκ. του 2002 και 56,5 του 2001.

    Οσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην αποστολή του ΕΒΕΘ πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή το ταχύτερο δυνατό στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Τύπου και Εκδόσεων, τηλ. 2310 370 132, όπου μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες.

    [12] ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΔΙΚΥΚΛΩΝ

    Αθήνα, 4 Ιουλίου 2004 (11:59 UTC+2)

    Αρχίζει από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου η διαδικασία απόσυρσης παλαιών δικύκλων για την ανανέωση του στόλου. Σε εγκύκλιο που απέστειλε την Παρασκευή ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, στους Νομάρχες και στα Τμήματα Μεταφορών & Επικοινωνιών όλης της χώρας, καθορίζονται λεπτομερώς οι διατάξεις που αφορούν στη διαδικασία.

    Συγκεκριμένα σύμφωνα με την εγκύκλιο:

    Μπορούν να αποσύρονται από την κυκλοφορία δίκυκλα άνω των 50 κ.εκατ ηλικίας 10 ετών και άνω, δηλ. ταξινομημένα μέχρι και το 1994 και εφόσον έχουν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας από το 1994 μέχρι και το 2004 και διαθέτουν άδεια κυκλοφορίας και πινακίδα.

    Οι νέες μοτοσικλέτες που τίθενται σε κυκλοφορία σε αντικατάσταση των αποσυρόμενων και σε εφαρμογή των κινήτρων:

    -α) Απαλλάσσονται του προβλεπόμενου από το τέλος ταξινόμησης,

    -β) Απαλλάσσονται επίσης από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας οριστικά μέχρι τα 300 κ.εκατ και για πέντε έτη άνω των 300 κ.εκατ.

    -Οι νέες μοτοσικλέτες πρέπει να είναι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας (πληρούν τις προδιαγραφές καυσαερίων της οδηγίας 2002/51/ΕΚ ή/και νεώτερη.

    -Το πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου ( παροχή κινήτρων) ισχύει μέχρι την 31.12.2009.

    Στην ίδια εγκύκλιο ορίζονται ως φορείς παράδοσης των αποσυρόμενων δικύκλων οι υπηρεσίες του ΟΔΔΥ (Αττική: Κέντρο στα 'Ανω Λιόσια, Θεσ/νίκη : Κέντρο Πολίχνης και Κέντρο Σίνδου, Λάρισα: Κέντρο Σικουρίου και Πάτρα: Κέντρο Αχαγιάς).

    -Με την παράδοση της μοτοσικλέτας στον ΟΔΔΥ χορηγείται έκδοση βεβαίωσης απόσυρσης με την οποία ο κάτοχός της τυγχάνει των προβλεπόμενων απαλλαγών για την αγορά νέου δικύκλου.

    -Για τη απόσυρση παλαιών δικύκλων κάτω των 50 κ.εκατ. που δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα του ΥΜΕ αλλά στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, το θέμα θα εξεταστεί μετά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

    Όπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης:

    «Υλοποιούμε με συνέπεια και απόλυτη ακρίβεια -και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα- το μέτρο ανανέωσης του στόλου των παλαιών μοτοσικλετών. Είναι μέτρο με σημαντικά και πολλαπλά οφέλη στην κυκλοφορία, στο περιβάλλον και στην οδική ασφάλεια.

    Είμαι βέβαιος ότι τα οικονομικά κίνητρα που παρέχουμε για την αντικατάσταση του στόλου με την απόσυρση των παλαιών δικύκλων, αποτελούν την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της Πολιτείας στην κατεύθυνση αυτή και είμαι επίσης βέβαιος ότι το μέτρο θα πετύχει απόλυτα».

    [13] ΚΟΙΝΟ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΤΑ ΔΑΣΗ

    Αγκυρα, 4 Ιουλίου 2004 (20:51 UTC+2)

    Το κοινό πρόγραμμα, που ξεκίνησαν η Τουρκία και η Ελλάδα για την εξεύρεση λύσης όσον αφορά τις πυρκαγιές δασών, έχει φθάσει στη φάση συγκέντρωσης σχετικών στοιχείων. Στόχος, όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα «Ραντικάλ», είναι ο καθορισμός του υψηλού ρίσκου πυρκαγιάς δασών στις δύο χώρες και ο προσδιορισμός της υψηλής επικινδυνότητας, ακόμη σε συγκεκριμένες μέρες, αλλά και ώρες.

    Πρόκειται για το ²Σχέδιο Ανάπτυξης Κοινής Μεθόδου για την Πρόβλεψη Πυρκαγιών Δασών και Ξηρασίας και τον Αγώνα Έναντι Αυτών² (FORFI). Το Σχέδιο το οποίο ξεκίνησε πριν ένα χρόνο, υποστηρίζεται από την TUBITAK [Τουρκικό Ίδρυμα Επιστημονικών και Τεχνικών Ερευνών] από πλευράς Τουρκίας και από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας από πλευράς Ελλάδας.

    Στόχος του Σχεδίου είναι η εξεύρεση κοινών λύσεων όσον αφορά τις πυρκαγιές δασών στην Ελλάδα και στην Τουρκία, στις οποίες επικρατούν το ίδιο κλίμα και οι ίδιες γεωλογικές συνθήκες. Και στις δύο χώρες οι περιοχές που έχουν υψηλή επικινδυνότητα, έχουν επιλεγεί ως σταθμοί. Ο αριθμός αυτών στην Τουρκία είναι 32 και στην Ελλάδα 10.

    Στη δεύτερη φάση των ερευνών, οι εργασίες που έκαναν οι αρμόδιες ομάδες των δύο χωρών θα συγκριθούν και θα αξιολογηθούν τα αποτελέσματα των ερευνών που έγιναν σε ένα πρότυπο, σαν να γίνονται εργασίες πάνω σε μία χώρα.

    [14] ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚ

    Αγκυρα, 4 Ιουλίου 2004 (20:45 UTC+2)

    Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις με την κατάργηση της Δύναμης Παρακολούθησης της Κατάπαυσης του Πυρός, αποσύρουν τα μέλη τους που ασκούσαν καθήκοντα στη Δύναμη αυτή. Η αποχώρηση της Δύναμης, 35 - 40 ατόμων, που συστάθηκε για τον έλεγχο της κατάπαυσης του πυρός που εξασφαλίσθηκε μετά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ του Ταλαμπανί και του Μπαρζανί το 1997, έχει την έννοια ότι έληξε πλέον η στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στο Βόρειο Ιράκ.

    Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Ναμίκ Ταν, δήλωσε χθες ότι η εν λόγω Δύναμη άσκησε σημαντικό καθήκον στο βόρειο τμήμα της χώρας, για την εξασφάλιση της ηρεμίας και ότι τώρα το καθήκον αυτό έληξε.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού τύπου, θα συνεχισθεί η δραστηριότητα των Γραφείων Επικοινωνίας των Ειδικών Δυνάμεων που βρίσκονται στο Βόρειο Ιράκ, με σκοπό τη δημιουργία σύνδεσης της Τουρκίας με τα στοιχεία του Μπαρζανί και του Ταλαμπανί.

    Σε αυτά τα Γραφεία Επικοινωνίας που βρίσκονται στις πόλεις Ερμπίλ, Σουλεϋμάνιγιε και Κιρκούκ, υπάρχει πολύ περιορισμένος αριθμός μελών των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

    Εκτός αυτού, στα διάφορα αστυνομικά τμήματα στο Βόρειο Ιράκ, λίγο πέρα από τα τουρκικά σύνορα, υπάρχουν περίπου 2.500 Τούρκοι στρατιώτες, για τις διεισδύσεις μελών του ΡΚΚ.

    [15] ΚΣ.ΕΔΕΚ:ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Πάφο, 4 Ιουλίου 2004 (14:56 UTC+2)

    Απαραίτητη θεωρεί το ΚΣ ΕΔΕΚ την αναμόρφωση της στρατηγικής για την επιδίωξη λύσης στο Κυπριακό στη βάση αυτών των δεδομένων, λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες και τους δικαιολογημένους φόβους που εκφράστηκαν από το ''όχι'' στο δημοψήφισμα και τη θέση της Μεγαλονήσου στο διεθνή ευρωπαϊκό χώρο. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξει αναδιαμόρφωση της στρατηγικής στο Κυπριακό.

    Συνεχίζοντας την περιοδεία που εγκαινίασε το κόμμα μετά τις ευρωεκλογές με σύνθημα ''Δίπλα στο λαό, δίπλα στα λαϊκά προβλήματος'', ο κ. Ομήρου μίλησε σε περιφερειακή συγκέντρωση στη Λετύμπου στη Πάφο με συμμετοχή και των Κοινοτήτων Καλλέπειας, Χούλου και Λεμώνας.

    Ο κ. Ομήρου είπε ότι το σχέδιο Ανάν παραμένει βάση για οποιαδήποτε μελλοντική διαδικασία που θα στοχεύει σε λύση δημοκρατική, βιώσιμη και λειτουργική. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι εάν δεν υπάρχει βούληση επαναφοράς του σχεδίου Ανάν από τους συντάκτες του, ''τότε ασφαλώς θα πρέπει να προχωρήσουμε σε πρωτοβουλίες και διαδικασίες που θα διαμορφώνουν νέες προϋποθέσεις για την επίτευξη λύσης''.

    ''Βασική προϋπόθεση για την επίτευξη μιας τέτοιας λύσης είναι να ληφθούν υπόψη οι ανησυχίες του λαού για συγκεκριμένες πρόνοιες του σχεδίου όπως αυτές εκφράστηκαν μέσα από το δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου'', επισήμανε.

    ΜΠΕ-ΚΥΠΕ

    [16] ΤΕΛΕΣΤΗ ΤΟ 2ο ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ 5 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ

    Λευκωσία, 4 Ιουλίου 2004 (14:51 UTC+2)

    Τελέστη σήμερα το δεύτερο ετήσιο μνημόσυνο των πέντε αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Ευάγγελου Φλωράκη, Ταξίαρχου Στυλιανού Δεμένεγα, Σμηναγού Πάρι Αθανασιάδη, Υποσμηναγού Μιχάλη Σιακαλλή και Υποπλοίαρχου Νικόλαου Γεωργίου, που έπεσαν στο βωμό του καθήκοντος, κατά τη πτώση ελικοπτέρου της Εθνικής Φρουράς στις 10 Ιουλίου 2002.

    Του μνημοσύνου στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Λουκά στο χωριό Κούκλια της Πάφου, προέστη ο Μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος. Θα ακολουθήσει τρισάγιο στο Μνημείο των Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων.

    Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησαν ο Υπουργός Αμυνας Κυριάκος Μαυρονικόλας και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Αθανάσιος Νικολοδήμος.

    ΜΠΕ-ΚΥΠΕ

    [17] Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

    Κωνσταντινούπολη, 4 Ιουλίου 2004 (14:37 UTC+2)

    H νίκη της εθνική ομάδας θα χαροποιήσει όχι μόνο την ομάδα, όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά τον απανταχού ελληνισμό και όλους του φίλους της Ελλάδος», είπε ο οικουμενικός πατριάρχης κ.Βαρθολομαίος υποδεχόμενος στο Φανάρι τα μέλή της χορωδίας του Κολεγίου ΑΝΑΤΟΛΙΑ από τη Θεσσαλονίκη, που έδωσαν χθες συναυλία στην ιστορική βασιλικής της Αγίας Ειρήνης.

    «Απόψε στον τελικό που θα παιχθεί στην Πορτογαλία είναι προσκεκλημένος από τον κ.Καραμανλή, ο ομόλογός του κ. Ερντογάν», είπε ο Πατριάρχης ο οποίος σημείωσε ότι «Ο κ. Ερντογάν πηγαίνει να δείξει ότι είναι φίλος της Ελλάδος και προσκάλεσε αντιστοίχως τον κ Καραμανλή να έλθει στον γάμο της κόρης του που θα είναι την άλλη Κυριακή, και ο κ Καραμανλής αποδέχθηκε την πρόσκληση και θα είναι ένας από τους μάρτυρες στον πολιτικό γάμο».

    [18] ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΕΒΕΡΤΟΝ Ο ΒΡΥΖΑΣ

    Αθήνα, 4 Ιουλίου 2004 (20:26 UTC+2)

    Για την απόκτηση του έλληνα διεθνούς Ζήση Βρύζα κινείται η αγγλική Έβερτον, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

    Ο επιθετικός της Φιορεντίνα προκάλεσε το ζωηρό ενδιαφέρον των "ζαχαρωτών" μετά τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις στα γήπεδα της Πορτογαλίας και ήδη οι ιθύνοντες της ομάδας ετοιμάζονται να καταθέσουν επίσημη πρόταση για την απόκτηση του έλληνα παίκτη.

    Πάντως, το όνομα του Βρύζα έχει ακουστεί για διάφορες ομάδες της Serie A με τις Ρετζίνα και Μπολόνια να έχουν δείξει το πιο σοβαρό ενδιαφέρον.

    [19] ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ

    Θεσσαλονίκη, 4 Ιουλίου 2004 (20:14 UTC+2)

    ΚανονικόΣυνθήκηορισμούΛίσταορισμώνΔιεύθυνσηΤέλοςφόρμαςΑρχήφόρμαςΠυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες σε κάθε γωνιά της χώρας για την μεγάλη βραδιά της εθνικής μας. Όλοι προετοιμάζονται να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού τροπαίου από την ομάδα μας. Οι προετοιμασίες για το βράδυ παίρνουν και δίνουν. Ελληνικές σημαίες, ποτά, ψητά και φαγητά. Στην Κρήτη ύψωσαν την μεγαλύτερη σε διαστάσεις ελληνική σημαία στο φρούριο Κολέ. Στον Βόλο και το Ναύπλιο οι ψήστες έβαλαν όλη την τέχνη τους για να γιορτάσουν την νίκη της εθνικής με τον καλύτερο τρόπο.

    Το βράδυ του Σαββάτου έγινε στην Αρτα ένας γάμος αλλιώτικος από τους άλλους. Οι φίλοι και συγγενείς υποδέχτηκαν το ζευγάρι με τις Ελληνικές σημαίες στα χέρια και συνθήματα. Όπως είπε ο γαμπρός, ο γάμος ήταν προγραμματισμένος για την Κυριακή, αλλά προκειμένου να μην παντρευτούν μόνοι τους, αλλά και για να παρακολουθήσουν και οι ίδιοι τον τελικό, τον μετέφεραν το Σάββατο.

    Το καϊκάκι που κάνει την διαδρομή Μυτιλήνη-Αϊβαλί φέρει από το Σάββατο ένα τεράστιο πανό και μια ευχή από καρδιάς. Οι Τούρκοι γείτονες εύχονται «Καλή επιτυχία» στην εθνική μας και το εννοούν.

    [20] ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΪ ΕΦΥΓΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΓΙΑ ΛΙΣΑΒΟΝΑ

    Αθήνα, 4 Ιουλίου 2004 (20:05 UTC+2)

    Δεκατρείς έκτακτες πτήσεις τσάρτερ αναχώρησαν την Κυριακή απ όλες τις περιοχές της χώρας, μεταφέροντας στην Πορτογαλία εκατοντάδες Έλληνες, οι οποίοι με συνθήματα, πανό και πίστη για νίκη της Ελλάδας έδωσαν δείγματα για το τι θα γίνει το βράδυ στις κερκίδες του «Ντα Λουζ». Όμως σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργήθηκε ένταση, όταν ανακοινώθηκαν στους φιλάθλους ακυρώσεις πτήσεων. Την ίδια ώρα ανταποκριτές ξένων μέσων ενημέρωσης στην Αθήνα, βρισκόταν στο αεροδρόμιο για να καταγράψουν τον ενθουσιασμό των φιλάθλων.

    Πανηγυρικό κλίμα επικρατούσε απ το πρωί της Κυριακής και στο αεροδρόμιο Μακεδονία. Στη Ρόδο οι Έλληνες που έφευγαν για τη Λισσαβόνα δεν σταμάτησαν να τραγουδούν. Από το νησί των Ιπποτών έστειλε τις ευχές της στην εθνική μας ομάδα και η Χαρούλα Αλεξίου. Ωστόσο, ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όταν έπειτα από μία ώρα καθυστέρηση της πτήσης για Πορτογαλία, ανακοινώθηκε στους επιβάτες ότι περίπου οι μισοί δεν μπορούν να ταξιδέψουν, καθώς σημείωμα της ΕΠΟ που είχε φτάσει λίγα λεπτά πριν την αναχώρηση, ενημέρωνε ότι λόγω απώλειας εισιτηρίων του αγώνα δεν θα μπορέσουν να μπούνε όλοι στο γήπεδο. Ίδια προβλήματα προέκυψαν με ακύρωση πτήσης και στη Θεσσαλονίκη.

    [21] ΑΥΡΙΟ Η ΕΠΙΣΗΜΗ "ΠΡΩΤΗ" ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

    Αθήνα, 4 Ιουλίου 2004 (20:04 UTC+2)

    Το πρώτο ραντεβού της νέας αγωνιστικής περιόδου δίνουν αύριο στις 8 το πρωί στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, παίκτες και τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού, στην επίσημη «πρώτη» των ερυθρολεύκων ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

    Ο πήχης στην πειραϊκή ομάδα τίθεται σε υψηλό σημείο για τη νέα σεζόν και οι "ερυθρόλευκοι" φίλοι επιθυμούν διακαώς την επιστροφή της ομάδας στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Άλλωστε, το γεγονός ότι η ομάδα μετακομίζει στη φυσική της έδρα στο «νέο» Καραϊσκάκη αποτελεί ένα ακόμη κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή.

    Κατά το πρώτο διάστημα της προετοιμασίας οι παίκτες θα περάσουν από τις ιατρικές εξετάσεις, ενώ θα γυμνάζονται το πρωί στο γκολφ της Γλυφάδας. Στις 21 Ιουλίου, η ομάδα θα αναχωρήσει για το Ζέεφελντ της Αυστρίας, όπου θα πραγματοποιήσουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους, επιστρέφοντας σε ελληνικό έδαφος στις 11 Αυγούστου.

    Από το αυριανό ραντεβού θα απουσιάσουν οι διεθνείς, που αγωνίζονται σήμερα στον τελικό του EURO 2004. Την ίδια ώρα, ο "τιμονιέρης" Ντούσαν Μπάγεβιτς συνεχίζει να εξετάζει περιπτώσεις παικτών από το εξωτερικό για να ενταχθούν στο δυναμικό της ομάδας, ενώ σχεδόν βέβαιη θεωρείται η απόκτηση του Κύπριου Γιαννάκη Οκκά.

    [22] "ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ"

    Λονδίνο, 4 Ιουλίου 2004 (20:59 UTC+2)

    Ενθουσιώδη, είναι τα σχόλια του Βρετανικού τύπου, για την εκπληκτική πορεία της Εθνικής Ελλάδος στο 12ο Ευρωπαίκό πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου. Απόλυτος σεβασμός αρμόζει στους Έλληνες, τονίζει στην "Κυριακάτικη Τέλεγκραφ" ο αθλητικογράφος Ρόι Κόλλινς.

    «Παρόλο ότι πολλοί ειδήμονες δεν κρύβουν ότι θα προτιμούσαν στη θέση της Ελλάδος να ήταν η Τσεχία, αποκλειστικά λόγω θεάματος, θα ήταν εντελώς ανόητο και μικρόψυχο να πούμε ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται στον τελικό δικαιωματικά. Μια ομάδα που απομυθοποίησε καθιερωμένους αντιπάλους, την Γαλλία, την Ισπανία, που νίκησε την Πορτογαλία και την τόσο ταλαντούχα Τσεχία, κανείς δεν δικαιούται να την αμφισβητεί» υποστηρίζει ο αρθρογράφος της Τέλεγκραφ

    Και συνεχίζει: « Για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους η Ελλάδα θα πρέπει να γίνει πηγή έμπνευσης για τις αυτό-αποκαλούμενες μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαικού ποδοσφαίρου: Την Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Αγγλία-αν βεβαίως θεωρήσουμε την τελευταία ποδοσφαιρική δύναμη με τις σαθρές επιδόσεις της σε διεθνές επίπεδο-εθνικές ομάδες, οι παίκτες των οποίων στο μόνο που επιδίδονται με φανατισμό είναι η εμπορική προώθηση του εαυτού τους. Σούπερ-παίκτες υποτίθεται που αντί να τα δίνουν όλα για την εθνική τους ομάδα περιφέρονται στη Άπω Ανατολή και τις ΗΠΑ διαφημίζοντας καταναλωτικά είδη».

    «Οι γκαλάκτικος, όπως θέλουν να ονομάζονται οι Μπέκαμ, Ραούλ και κομπανία δεν έχουν τα μάτια στη μπάλα τη στιγμή που οι Έλληνες, αναμφισβήτητα οι πιο αποφασισμένοι παίκτες αυτού του τουρνουά, πάλεψαν σκληρά, μόχθησαν κάθε λεπτό από το πρώτο παιχνίδι με την Πορτογαλία έως τον ημιτελικό με την Τσεχία».

    «Μπορεί οι Πορτογάλοι, σε περίπτωση ήττας να καταληφθούν από αίσθημα αυτοκτονίας επειδή δεν θα κατακτήσουν το κύπελλο που θεωρούν ότι τους ανήκει, λόγω εντοπιότητας, σίγουρα το ποδόσφαιρο δεν θα χάσει ούτε θα ντροπιαστεί αν η θεά Τύχη τους ευνοήσει» καταλήγει ο Ρόι Κόλλινς αθλητικός συντάκτης της Κυριακάτικης Τέλεγκραφ.

    Σε άρθρο του και πάλι στην Τέλεγκραφ, ο Γάλλος προπονητής Ζεράρ Ουγιέ, εκφράζει άπειρο θαυμασμό για τον Ότο Ρεχάγκελ.

    «Γνωρίζω τον Ότο, είναι η γερμανική εκδοχή του Μπόμπι Ρόμπσον: ενθουσιώδης, ειδήμων, παράδειγμα προς μίμηση και πηγή έμπνευση για τους παίκτες του. Σε αυτή τη διοργάνωση, ο Οτο απέδειξε και διεθνώς την αξία του ως προπονητής. Έδωσε στους Έλληνες αυτό που είχαν ανάγκη. Οι Ελληνες ήταν πάντα καλοί τεχνίτες αλλά υστερούσαν σε φυσική δύναμη και ομαδικό πνεύμα. Αυτά τα κενά γέμισε ο Ρεχάγκελ. Τους οργάνωσε και ιδού το αποτέλεσμα. Με δύναμη και υπομονή, οι έλληνες παίκτες κατορθώνουν σε κάθε παιχνίδι και εξουδετερώνουν τα πρώτα ονόματα των αντιπάλων τους. Το έκαναν με τη Γαλλία και με την Τσεχία και πέτυχαν αποτελέσματα. Ας δώσουμε στην Ελλάδα συγχαρητήρια για μια εξαιρετική συνεισφορά σε αυτή τη διοργάνωση. Όταν ακούω ότι η πορεία των Ελλήνων στην κορυφή αποδεικνύει την αδυναμία του τουρνούα γελάω Αν οι μεγαλοσχήμονες που εγκατέλειψαν την διοργάνωση στην καλύτερη περίπτωση από τα προημιτελικά έχουν πρόβλημα θα πρέπει να το αναζητήσουν στους ίδιους και όχι να ψάχνουν για εξιλαστήρια θύματα» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ζεράρ Ουγιέ στο άρθρο του στην Τέλεγκραφ.

    «Είναι λάθος να προσπαθούμε να απαξιώσουμε το τεράστιο επίτευγμα της Ελλάδος» παρατηρεί ο αθλητικός συντάκτης των Τάιμς.

    «Και η Αγγλία έχει ξένο προπονητή και τι πέτυχε; Aπολύτως τίποτα. Το μυστικό της επιτυχίας των Ελλήνων είναι η ηράκλεια προσπάθεια που καταβάλλουν σε κάθε παιχνίδι. Ατελείωτες ώρες προπόνησης, ατελείωτες ώρες μελέτης των αντιπάλων, ατελείωτες ώρες διαλέξεων του προπονητή. Οι 'Ελληνες ποδοσφαιριστές είναι καλοί στην κατοχή της μπάλας κι αυτό οφείλεται στην θητείας των περισσοτέρων στην εθνική ελπίδων. Ένα θεσμό που στερείται η Αγγλία και απ εκεί ξεκινούν τα προβλήματα με την Εθνική» γράφει ο συντάκτης των Ταίμς που έχει τα καλύτερα λόγια για τον Ότο Ρεχάγκελ

    «Θα έπρεπε να το δούμε από την αρχή. Από όλους τους προπονητές αυτής της διοργάνωσης με εξαίρεση τον Τζοβάνι Τραπατόνι της Ιταλίας, ο Ρεχάγκελ διέθετε τις καλύτερες συστάσεις. Είναι ο διαιτητής της ανατροπής αυτό το έχει αποδείξει όχι μόνο τώρα με την Ελλάδα αλλά και κατά την προπονητική του θητεία σε γερμανικές ομάδες. Όταν ανέλαβε την Εθνική Ελλάδος, πριν από τρία χρόνια οι παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου τον κοιτούσαν με επιφύλαξη. Το γεγονός ότι προτιμούσε να μένει σε ξενοδοχείο τους έκανε να πιστεύουν ότι δεν έπαιρνε και τόσο σοβαρά την αποστολή του. Στην αρχή συνάντησε πολλά εμπόδια, μεγάλη εχθρότητα- ιδίως μετά την ήττα 5-1 από τη Φιλανδία, αλλά επέμεινε. Εκτός από τον ρόλο του προπονητή ανέλαβε ως προσωπική του αποστολή να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά και στις σχέσεις του με την ΕΠΟ. Δημιούργησε μια ομάδα γεμάτη σφρίγος αποτελούμενη από πιο πεπειραμένους αλλά και νεώτερους παίκτες. Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον Ρεχάγκελ που μπόρεσε και έφτιαξε ένα τέτοιο σύνολο. Oto Uber Ales» καταλήγει ο αρθρογράφος των Ταιμς

    Τον άπειρο θαυμασμό του για την Ελληνική ομάδα εκφράζει στην ίδια εφημερίδα και ο αμυντικός της Μιντλσμπο Γκάρεθ Σαουθγκέιτ.

    « Ομαδικότητα είναι η λέξη-κλειδί για την ελληνική ομάδα. Άλλωστε το μότο του Ρεχάγκελ είναι ότι το ποδόσφαιρο είναι άθλημα που βασίζεται στην κοινωνική συνοχή. Θυμάμαι το παιχνίδι Ελλάδος-Αγγλίας. Η επίδοση της εθνικής Ελλάδος ήταν φανταστική. Στο μάτι του ειδικού φαινόταν ότι εκείνη η ομάδα είχε δυνατότητες. Είναι εντυπωσιακή η ικανότητα προσαρμογής αυτών των παικτών στις ανάγκες του εκάστοτε παιχνιδιού. Με μια άμυνα που ξεχώρισε σε όλο το τουρνουά είναι πολύ δύσκολη η διείσδυση για τους αντιπάλους της. Επί πλέον είναι πως πέρα από το ταλέντο, η φυσική κατάσταση αυτής της ομάδας είναι αξιοσημείωτη. Σε αυτή τη διοργάνωση η Ελλάδα μας απέδειξε ότι τα πάντα είναι δυνατά όταν παίκτες και προπονητής είναι τόσο δεμένοι» παρατηρεί ο Γκάρεθ Σάουγκέιτ στους Τάιμς

    «Πρόθεση του βασιλιά Οτο είναι να αποδείξει για άλλη μια φορά τις ικανότητές του» είναι ο τίτλος άρθρου της Ομζερβερ. Κατά τον συντάκτη του Τζέιμι Τζάκσον, ο Οτο Ρεχάγκελ διατηρεί μια πολύ καλή σχέση με τον σημερινό αντίπαλό του Λουις Φελίπε Σκολάρι. Κατά την εφημερίδα όταν ο Ρεχάγκελ βρέθηκε στη Λισαβόνα πριν από την διοργάνωση ο Σκολάρι του είπε «Μη διστάσεις να μου ζητήσεις οτιδήποτε. Θέλω να κάνω την παραμονή την δική σου και της ομάδος σου όσο πιο άνετη γίνεται».

    Χαριτολογώντας, ο αρθρογράφος της Ομζερβερ, αναρωτιέται αν και σήμερα θα ήταν ο Σκολάρι τόσο γαλαντόμος.

    «Ο Ρεχάγκελ δημιούργησε μια πολύ σοβαρή ομάδα, μια ομάδα πολύ δύσκολη στην αντιμετώπιση της. Ι αυτό είναι το μοναδικό επίτευγμα του βετεράνου προπονητή που από την απόρριψη έχει φθάσει στα ύψη. Τώρα ακόμα και οι άνθρωποι που τον πέταξαν από τη Μπάγιενρ, με πρώτο απ΄όλους τον Φράντς Μπεκενμπάουερ τον εξυμνούν. Ο Ρεχάγκελ έχει γίνει ήρωας στην πατρίδα του , τη Γερμανία. Σε βαθμό που η μεγάλης κυκλοφορίας Μπιλτ έχει ξεκινήσει εκστρατεία για την επιστροφή του Ρεχάγκελ στην πατρίδα του για να αναλάβει την εθνική Γερμανίας» γράφει η Ομπζερβερ.

    Σε εκτιμήσεις για τον τελικό η Ομπζέρβερ παρατηρεί το πόσο δύσκολη ομάδα είναι η Ελλάδα. Παραθέτει δε τις δηλώσεις του προπονητού της Τσεχίας Κάρελ Μπρύκνερ ότι η τακτική της Ελλάδος να ακυρώνει τα ατού της αντιπάλου της , είναι πολύ αποτελεσματική. Η βρετανική εφημερίδα στέκεται στις αδυναμίες των Πορτογάλων που είναι η όχι και τόσο σταθερή γραμμή επίθεσης. Αν και η Πορτογαλία θεωρείται το φαβορί, εν τούτοις η Ομζέρβερ θεωρεί την Ελληνική ομάδα ως πιο σταθερή και ομοιογενή.

    Σε ανάλυση στην ίδια εφημερίδα ο αθλητικός συντάκτης Ιαν Ρίντλι εξετάζει τους λόγους της αποτυχίας των «μεγάλων φαβορί» που έφυγαν άρον-άρον όπως λέει χαρακτηριστικά από τα πρώτα στάδια του τουρνουά. Κατά τον βρετανό δημοσιογράφο δεν πρόκειται για συγκυρία το γεγονός ότι οι φιναλίστ του Euro 2004 είναι οι εθνικές ομάδες δύο μικρών χωρών. Πιστεύει ότι η απόσταση που χώριζε τις μεγάλες από τις μεσαίες ή μικρές ποδοσφαιρικές δυνάμεις της Ευρώπης μειώνεται δραματικά. Χώρες όπως η Αγγλία θα πρέπει να αναδιοργανώσουν ριζικά το πρωτάθλημα ώστε να δοθεί έμφαση στην ανάδειξη ντόπιων ταλέντων. Ο Ιαν Ριντλι θεωρεί απολύτως καταστροφικό για το εθνικό ποδόσφαιρο την απόφαση της ΟΥΕΦΑ να άρει τους περιορισμούς στις μεταγραφές ξένων παικτών. «Φθάσαμε στο σημείο να μη μπορούμε να συγκροτήσουμε μια εθνική ομάδα, όταν τα ¾ των παικτών των μεγάλων ομάδων είναι ξένοι» γράφει ο αρθρογράφος της Ομπζερβερ.

    [23] ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΠΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

    Ρώμη, 4 Ιουλίου 2004 (20:39 UTC+2)

    Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Βατικανό, εξέφρασε ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β'.

    Μιλώντας ενώπιον 20.000 πιστών στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο Πάπας τόνισε ότι καθολικοί και ορθόδοξοι πρέπει να εργαστούν από κοινού για να μην ξεχάσει η Ευρώπη τις χριστιανικές της ρίζες.

    «Υπογράψαμε -συνέχισε- κοινή διακήρυξη, η οποία επιβεβαιώνει και ανανεώνει τη δέσμευση των καθολικών και των ορθοδόξων στην υπηρεσία του υψηλού σκοπού μιας συμπαγούς κοινωνίας των χριστιανών".

    Ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας επανέλαβε την επιθυμία του να συνεχιστεί και να εντατικοποιηθεί ο οικουμενικός διάλογος μεταξύ των καθολικών και των ορθοδόξων, προσθέτοντας, πάντως, ότι «δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τα εμπόδια που υπάρχουν στο δρόμο για μια πλήρη συμφιλίωση μεταξύ των δύο Εκκλησιών».

    [24] ΟΛΟ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΕΣ ΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

    Ουάσιγκτον, 4 Ιουλίου 2004 (19:39 UTC+2)

    Το να θέσει κάποιος υποψηφιότητα για πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι ένα τόλμημα αν μη τι άλλο, πάρα πολύ ακριβό. Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι φετινές εκλογές θα είναι οι πιο ακριβές στην αμερικανική ιστορία, σημειώνουν μάλιστα ότι θα ξεπεράσουν τα 300 εκατομμύρια δολάρια τα οποία δαπανήθηκαν για τις εκλογές του 2000. Μέχρι τώρα, ο αμερικανός πρόεδρος Τζώρτζ Μπούς έχει ξοδέψει περισσότερα από 215 εκατομμύρια δολάρια για τη προεκλογική του εκστρατεία .σκοπεύοντας στην επανεκλογή του. Στην αντίπαλη όχθη ο υποψήφιος πρόεδρος του δημοκρατικού κόμματος Τζών Κέρρυ έχει δαπανήσει μέχρι τώρα 148 εκατομμύρια δολάρια. Οι υποψήφιοι δαπανούν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων τους στη δημοσιότητα τους. Οι πολιτικές διαφημίσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς και εφημερίδες, οι γιγαντοαφίσες και το διαφημιστικό υλικό συμπεριλαμβάνονται στα κύρια έξοδα των προεκλογικών αγώνων εκατέρωθεν. Αρκετά από τα χρήματα, μαζεύονται από ιδιωτικές προεκλογικές συγκεντρώσεις, οι οποίες συνήθως είναι τόπος συνάντησης ανθρώπων με οικονομική και πολιτική δύναμη. Επίσης οι υποψήφιοι δέχονται δωρεές από συντοπίτες τους από πολιτικές ομάδες και μερικές φορές από δημόσιες επιδοτήσεις.

    Καθώς τα χρηματικά ποσά που δαπανούνται για τις προεκλογικές ανάγκες εκτοξεύονται στα ύψη, αρκετοί βουλευτές πιέζουν ώστε να γίνουν ακόμα πιο αυστηροί οι νόμοι που εφαρμόζονται για τις οικονομικές δωρεές. Να σημειώσουμε ότι οι ισχύοντες νόμοι θέτουν περιορισμούς στις ιδιωτικές δωρεές.

    Σε αυτή τη προσπάθεια ελέγχου των οικονομικών δαπανών πρέπει να προστεθεί και το βούλευμα που εξέδωσε το 2003 το Ανώτατο Δικαστήριο με το οποίο απαγόρευσε τις απεριόριστες οικονομικές συνεισφορές στα πολιτικά κόμματα. Ο ίδιος νόμος προβλέπει ότι στις προεκλογικές διαφημίσεις θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο το όνομα και το πολιτικό μήνυμα του υποψηφίου.

    [25] Η ΑΝΣΑΡ ΑΛ ΣΟΥΝΑ ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΕΖΟΝΑΥΤΗ

    Ντουμπάι, 4 Ιουλίου 2004 (17:54 UTC+2)

    Διαψεύστηκε από τον "Στρατό της Ανσάρ Αλ Σούνα", με σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της οργάνωσης, η πληροφορίας για αποκεφαλισμό του αμερικανού πεζοναύτη λιβανικής καταγωγής που έχει απαχθεί στο Ιράκ, όπως αναφέρει σε τηλεγράφημά του το πρακτορείο ροϊτερ.

    "Η ανακοίνωση αυτή που υποστήριζε ότι ήταν δική μας δεν έχει καμία βάση αλήθειας...και έχουμε επίσημη ιστοσελίδα, μέσω της οποίας έχουμε εκδώσει ανακοινώσεις", σημειώνει η οργάνωση.

    Υπενθυμίζεται ότι χθες δημοσιεύτηκε ανακοίνωση, σε δύο ισλαμιστικές ιστοσελίδες εξ ονόματος της Ανσάρ Αλ Σούνα, οι οποίες ανέφεραν ότι η οργάνωση έχει αποκεφαλίσει τον αμερικανό πεζοναύτη λιβανικής καταγωγής.

    [26] ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΑΠΟ ΥUΚΟS ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ SERVERS

    Μόσχα, 4 Ιουλίου 2004 (17:41 UTC+2)

    Διαψεύστηκε σήμερα από τη διοίκηση της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρίας YUKOS η είδηση για κατάσχεση ζωτικών υπολογιστών εξυπηρέτησης δικτύου (servers) κατά την έφοδο που έκανε χθες, η αστυνομία στα κεντρικά της γραφεία στη Μόσχα.

    Όπως αναφέρει σε τηλεγράφημά του το πρακτορείο ρόϊτερ, η διοίκηση της εταιρίας

    είχε προειδοποιήσει νωρίτερα για διακοπή της παραγωγής εξαιτίας της κατάσχεσης από την αστυνομία ζωτικών υπολογιστών εξυπηρέτησης δικτύου κατά τη χθεσινή έφοδο των ειδικών δυνάμεων, η οποία διήρκεσε οκτώ ώρες, στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγεται εναντίον της εταιρείας για φοροδιαφυγή και απάτη.

    Στο τηλεγράφημα αναφέρεται ότι ο εκπρόσωπος της εταιρίας Αλεξάντερ Σαντρίν, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι "έγινε απόπειρα κατάσχεσης των 'σέρβερς', όμως αυτήν τη στιγμή αυτοί που αφορούν στην παραγωγή πετρελαίου είναι σε λειτουργία".

    [27] ΠΡΟΣΦΟΡΑ "ΑΝΤ1 97,5" ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

    Θεσσαλονίκη, 4 Ιουλίου 2004 (20:39 UTC+2)

    Ο ραδιοσταθμός ΑΝΤΕΝΝΑ 97,5 της Θεσσαλονίκης, φέρνει στους ακροατές του την καλύτερη αστυνομική σειρά. Ο ΑΝΤ-1 97,5 σε συνεργασία με την ODEON δίνει τη δυνατότητα στους ακροατές του να αποκτήσουν, μέσα από διαγωνισμούς, ένα box-set με τον πρώτο κύκλο επεισοδίων της πολυβραβευμένης τηλεοπτικής σειράς C.S.I. Crime Scene Investigation που προβάλλεται στην Ελλάδα με τον τίτλο «Στον τόπο του εγκλήματος».

    Το C.S.I. παρακολουθεί τις προσπάθειες των ντετέκτιβ και των ειδικών της Σήμανσης στο Εγκληματολογικό Τμήμα τους Λας Βέγκας να διαλευκάνουν τα πιο μυστηριώδη και αποτρόπαια εγκλήματα.

    Η σειρά στην οποία παραγωγός είναι ο Τζέρι Μπρουκχάιμερ ( «Πειρατές της Καραϊβικής», ο «Βράχος», «Αρμαγγεδών», «Περλ Χάρμπορ»), προβάλλεται από το 2000 στις Η.Π.Α έχει προταθεί για 14 Βραβεία ΕΜΜΥ, 4 Χρυσές Σφαίρες και έχει κερδίσει 2 ΕΜΜΥ.

    Ο ΑΝΤΕΝΝΑ 97,5 δίνει σε λίγους τυχερούς, τη δυνατότητα να κερδίσουν μία συλλεκτική κασετίνα με 4 DVD που περιλαμβάνουν τα 23 επεισόδια του πρώτου κύκλου και πολλά extras από τα γυρίσματα καθώς και συνεντεύξεις των συντελεστών.

    Ο ΑΝΤΕΝΝΑ 97,5 σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες εταιρίες διανομής, θα συνεχίσει να προσφέρει στους ακροατές του, μέσω τακτικών διαγωνισμών, dvd και gagdet από τις πιο αγαπημένες ταινίες και σειρές που έχουν προβληθεί στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη. Και φυσικά , το πιο σινεφίλ ραδιόφωνο της πόλης θα συνεχίσει σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, να παρουσιάζει σε Αvant Premiere μερικές από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

    [28] ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ ΣΕ ΙΣΧΥ ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ Δ.ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 4 Ιουλίου 2004 (15:41 UTC+2)

    Απο την Τρίτη τίθεται σε ισχύ το θερινό ωράριο λειτουργίας της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε η διεύθυνσή της και θα διαρκέσει έως τις 27 Αυγούστου.

    Ειδικότερα, η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα από τις 2 το μεσημέρι έως και τις 8 το βράδυ και από την Τρίτη μέχρι την Παρασκευή από τις 8.30 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι.

    [29] ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 4 Ιουλίου 2004 (12:50 UTC+2)

    Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Ινστιτούτο Goethe Θεσσαλονίκης και το πρακτορείο Magnum Photos αφιερώνουν την έκθεση Πλανήτης Ποδόσφαιρο στην Εθνική Ομάδα της Ελλάδας και στον γερμανό προπονητή της, κ. Ότο Ρεχάγκελ για την ανεπανάληπτη επιτυχία τους σε όλη τη διάρκεια του EURO 2004 και τους προσκαλούν να επισκεφθούν την έκθεση στις 11 Αυγούστου 2004, όταν θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η έκθεση εγκαινιάζεται σήμερα, 2 Ιουλίου 2004, στους χώρους του ΜΜΣΤ και θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου 2004.Η έκθεση που συγκροτήθηκε για το Ινστιτούτο Goethe από το αρχείο του διεθνώς αναγνωρισμένου φωτογραφικού πρακτορείου Magnum Photos παρουσιάζει τη γοητεία που ασκεί το ποδόσφαιρο σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Άνθρωποι ανεξαρτήτου ηλικίας, οπουδήποτε στον κόσμο, ξεφεύγουν από την πραγματικότητα παίζοντας μπάλα ενώ παράλληλα έρχονται πιο κοντά στους συνανθρώπους τους. Το ποδόσφαιρο γοητεύει, συγκινεί, ενώνει, εξομαλύνει τις διαφορές και ψυχαγωγεί. Σε παραλίες, σε αυλές, σε φυλακές ή σε αλάνες, από τη Σαουδική Αραβία ως τη Βραζιλία κι από τη Νότιο Κορέα ως τις ΗΠΑ μία είναι η κοινή γλώσσα, η γλώσσα που καταλαβαίνουν και μιλούν όλοι: το ποδόσφαιρο. Γνωρίζουμε έτσι έναν κόσμο όπου το ποδόσφαιρο αποτελεί μέσο έκφρασης της ατομικότητας μέσα σε διαφορετικές κουλτούρες.

    [30] ΜΕ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ SANI FESTIVAL

    Θεσσαλονίκη, 4 Ιουλίου 2004 (12:46 UTC+2)

    Με τη συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, ανοίγει το Σάββατο 10 Ιουλίου, στις 21.30, στο Λόφο της Σάνης, ο φετινός κύκλος των μουσικών εκδηλώσεων του SANI FESTIVAL 2004.

    Η Ευανθία Ρεμπούτσικα με σταθερά και δημιουργικά βήματα και με πλήθος αξιόλογων συνεργασιών ακολουθεί εδώ και αρκετά χρόνια ανοδική πορεία στο χώρο του ελληνικού έντεχνου τραγουδιού. Η μουσική για την καλύτερη ελληνική ταινία των τελευταίων ετών, την «Πολίτικη Κουζίνα», και η βράβευσή της από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ήρθαν απλώς να επικυρώσουν την εξέλιξη της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, η οποία έχει κερδίσει την εκτίμηση τόσο των κριτικών όσο και του κοινού. Μαζί της στη σκηνή θα εμφανιστεί η Έλλη Πασπαλά, ενώ συμμετέχει και η Τουρκάλα Ντιλέκ Κότς.

    Γεννημένη στην Κάτω Αχαϊα Πατρών, η Ευανθία Ρεμπούτσικα είχε από πολύ μικρή επαφή με τις κινηματογραφικές μουσικές, αφού ο πατέρας της ήταν ιδιοκτήτης κινηματογράφου. Σε ηλικία έξι ετών ξεκίνησε μαθήματα βιολιού στο Ωδείο της Πάτρας, φοίτησε ακόμη στο Ωδείο Αθηνών, στο Ελληνικό Ωδείο και στην Ecole Normale de Musique στο Παρίσι.

    Οι πρώτες εμφανίσεις της έγιναν στην Ελλάδα και το εξωτερικό με το κουαρτέτο στο οποίο συμμετείχαν τα αδέρφια της Πλούταρχος, Μαρία και Άννα. Συνεργάστηκε με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Τρίτου Προγράμματος, με τη Συμφωνική της ΕΡΤ και με τον Μάνο Χατζιδάκι στον «Μουσικό Αύγουστο». Έγραψε τη μουσική για τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις.

    Στη δισκογραφία η κυρία Ρεμπούτσικα έχει μέχρι τώρα κάνει τις εξής παραγωγές:

    «Στη Λίμνη Με Τις Παπαρούνες», «Αθώος Ένοχος», «Μόνο Ένα Φιλί», «Αθήνα Θεσσαλονίκη» (τηλεοπτικό soundtrack ), «Είναι Δική Μας η Ζωή μας», «Το Αστέρι και η Ευχή» (ορχηστρικό), «Μικρές Ιστορίες» (ορχηστρικό), «Alma Libre», «Πολίτικη Κουζίνα» (soundtrack 2003).

    [31] ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΔΙΟΥ

    Λιτόχωρο, 4 Ιουλίου 2004 (11:02 UTC+2)

    Με τη συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου στην οποία συμμετείχε ομάδα τραγουδιστών - χορευτών και 15μελής ορχήστα καταξιωμένων μουσικών στο Αρχαίο θέατρο Διου ξεκίνησε το 33ο Φεστιβάλ Ολύμπου, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι και τις 21 Αυγούστου, με πλούσιο μουσικό και θεατρικό πρόγραμμα, αλλά και με τη διοργάνωση μιας αρχαιολογικής ημερίδας. Αναλυτικά το υπόλοιπο πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ως εξής: ΙΟΥΛΙΟΣ:

    Σάββατο 10, στις 21.15: Αρχαίο θέατρο Διου «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης με τους: Τάσο Χαλκιά, Μάρθα Καραγιάννη, Ελένη Γερασιμίδου. Σκηνοθεσία: Νανά Νικολάου - Βασίλης Μυριανθόπουλος -

    Δευτέρα 12, στις 21.15: Αρχαίο Θέατρο Διου - Συναυλία με την Μαρινέλα -

    Σάββατο 17, στις 21.15: Αρχαίο Θέατρο Διου «Τρωάδες» του Ευριπίδη από το θέατρο «Διαδρομή» με τους: Αννα Βαγενά, Γιάννη Βούρο, Μπέγκυ Τρικαλιώτη, Τάνια Τρύπη, Δημήτρη Λιγνάδη. Σκηνοθεσία: Διαγώρας Χρονόπουλος -

    Πέμπτη 21, στις 21.15: Αρχαίο Θέατρο Διου «Πλούτος» του Αριστοφάνη από το θέατρο «Ευμοπολις», με τον Λάκη Λαζόπουλο. Συμμετέχουν Σταμ. Κραουνάκης και οι Σπείρα-Σπείρα. Σκηνοθεσία: Νίκος Μαστοράκης -

    Τρίτη 27, στις 21.15: Αρχαίο θέατρο Διου «Ιππολυτος» του Ευριπίδη, από το Εθνικό Θέατρο, με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, Μπέττυ Βαλάση, Φιλαρέτη Κομνηνού, Χρήστο Πάρλα. Σκηνοθεσία: Βασίλης Νικολαίδης -

    Τετάρτη 28, στις 21.15: Αρχαίο θέατρο Διου - Συναυλία με την Χάρις Αλεξίου. Συμμετέχει ο Παναγιώτης Φάμελος -

    Σάββατο 31, στις 21.15: Αρχαίο Θέατρο Διου «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, από το Εθνικό Θέατρο, με την Λύδια Κονιόρδου. Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος

    ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ:

    Παρασκευή 6, στις 21.00: Αγιονέρι, Αρχαιολογικός χώρος Διου «Οι αρχαιολόγοι μιλούν για την Πιερία». Παντερμαλής Δημ. Καθ.Αρχ. Α.Π.Θ. "Τα Ολύμπια της Μακεδονίας", Τζαφάλιας Αθανάσιος Εφορος Αρχαιοτήτων Λάρισας "Το Ιερό του Πυθίου Απόλλώνα στον Όλυμπο".-

    Σάββατο 7, στις 21.00: Αρχαίο Θέατρο Διου «Τραχίνιες» του Σοφοκλή, από το ΚΘΒΕ, με τους Ακύλα Καραζήση, Ανέζα Παπαδοπούλου. Σκηνοθεσία: Βίκτωρας Αρδρίττης. -

    Τετάρτη 11, στις 21.00: Αρχαίο Θέατρο Διου - Συναυλία με τους ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΙΝΑ Μαζί τους οι Λιζέτα Καλημέρη, Χρίστος Τσιαμούλης, Σοφία Παπάζογλου, Παναγιώτης Λαλέζας.

    Σάββατο 21, στις 21.00: Αρχαίο Θέατρο Διου - Συναυλία με την Συμφωνική Ορχήστρα του NIS.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Sunday, 4 July 2004 - 18:13:49 UTC