Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-11-26

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
  • [02] "ΟΧΙ" ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ
  • [03] ΑΥΡΙΟ Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΙΡΑΚΙΝΟΥ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟΥ
  • [04] ΣΑΦΑΡΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΤΙΜΩΝ
  • [05] ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ Ο Μ. ΜΟΥΡΟΥΤΣΟΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ
  • [06] ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΠΑΙΔΩΝ
  • [07] ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ
  • [08] ΠΓΔΜ: ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΕΜΣΕΒΟ
  • [09] ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ
  • [10] ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΑΛΑΣ
  • [11] ΝΕΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ
  • [12] Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • [13] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΕΡΓΑ
  • [14] ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
  • [15] ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ
  • [16] ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΤΑΞΙΑΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ
  • [17] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΟΒΟΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ
  • [18] ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ
  • [19] ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ
  • [20] ΜΕ 18.000 ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ Ο ΧΑΡΤ ΣΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ
  • [21] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ
  • [22] "ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ": ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ
  • [23] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ: ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ
  • [24] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΣΟΥΛΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΡΕΤΑΝΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

  • [01] ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

    Αθήνα, 26 Νοεμβρίου 2002 (09:59 UTC+2)

    Πρωταρχικός στόχος της Ελλάδας είναι η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στη Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάγης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, επισημάνθηκε στη χτεσινοβραδινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ.

    Ομόφωνα το κορυφαίο καθοδηγητικό όργανο του ΠΑΣΟΚ στηρίζει τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο Κυπριακό, μετά την κατάθεση του σχεδίου Ανάν, για το οποίο ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης επανέλαβε ότι αποτελεί αφετηρία διαπραγμάτευσης, και τάσσεται υπέρ της εξεύρεσης λύσης. Στη συζήτηση που έγινε στη διάρκεια της συνεδρίασης υπογραμμίστηκε ότι οι εξελίξεις στο Κυπριακό θα εξαρτηθούν και από τη στάση των τουρκοκυπρίων και της Αγκυρας, ενώ επισημάνθηκαν τα ζητήματα που αφορούν τη βιωσιμότητα και λειτουργικότητα του Σχεδίου Ανάν.

    Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα συνεδριάσουν από κοινού η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, όπου θα συζητηθούν οι εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό και αναμένεται να διατυπωθούν και οι διαφωνίες από βουλευτές και στελέχη που αντιτίθενται στο σχέδιο Ανάν.

    [02] "ΟΧΙ" ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ

    Λευκωσία, 26 Νοεμβρίου 2002 (11:21 UTC+2)

    Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ραούφ Ντενκτάς, φέρεται να ξεκαθάρισε ότι δε δέχεται το σχέδιο Ανάν ως βάση διαπραγμάτευσης, σε χθεσινές δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό «Μπαϊράκ» στα κατεχόμενα.

    Η τουρκική διπλωματία βρισκόταν χθες βράδυ σε συνεχείς διαβουλεύσεις με τη Γραμματεία του ΟΗΕ, σε μία προσπάθεια να κερδίσει χρόνο για να πείσει τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς να δώσει θετική απάντηση.

    Σήμερα αναμένεται η συνάντηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Γιασάρ Γιακίς με τον Αλβαρο ντε Σότο στο Βερολίνο, κατά την οποία η Αγκυρα θα προσπαθήσει να μετριάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιούργησε η χθεσινοβραδινή επίδειξη αδιαλλαξίας του κ. Ντενκτάς.

    ΜΠΕ - ΚΥΠΕ

    [03] ΑΥΡΙΟ Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΙΡΑΚΙΝΟΥ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟΥ

    Βαγδάτη, 26 Νοεμβρίου 2002 (08:19 UTC+2)

    Μετά από τέσσερα χρόνια, οι επιθεωρητές του ΟΗΕ, επέστρεψαν στο Ιράκ. Η πρώτη ομάδα 18 επιθεωρητών βρίσκεται στη Βαγδάτη, προερχόμενη από την Κύπρο, ενώ αύριο Τετάρτη, αναμένεται η πρώτη επιθεώρηση ιρακινών εγκαταστάσεων.

    Η όλη διαδικασία εξελίσσεται στο πλαίσιο του ψηφίσματος 1441 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που υποχρεώνει το Ιράκ μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου, να γνωστοποιήσει την πλήρη κατάσταση των προγραμμάτων όπλων μαζικής καταστροφής, που διαθέτει.

    Ωστόσο, η Βαγδάτη επιμένει ότι το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας, αποτελεί "πρόσχημα" για την κήρυξη πολέμου από τις ΗΠΑ, κατά του Ιράκ.

    [04] ΣΑΦΑΡΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΤΙΜΩΝ

    Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2002 (09:55 UTC+2)

    Σαφάρι στην αγορά αρχίζει το υπουργείο Ανάπτυξης με στόχο να αντιμετωπιστεί το κύμα ακρίβειας ενόψει και των εορτών των Χριστουγέννων. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξήγγειλε εντατικούς ελέγχους στην αγορά σε πολλές κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών.

    Την Τετάρτη παρουσία του υπουργού Ανάπτυξη, Ακη Τσοχατζόπουλου, θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτών. Πάντως, οι εισαγωγές αμνοεριφίων και οπωροκηπευτικών από γειτονικές χώρες αναμένεται να αποτελέσουν και φέτος το όπλο για τη συγκράτηση των τιμών.

    Επίσης, εξόρμηση στην αγορά αρχίζει το ΣΔΟΕ προκειμένου να αποφευχθούν ανατιμήσεις σε πρϊόντα. Οι άνδρες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος θα πραγματοποιήσουν ελέγχους σε καταστήματα και επιχειρήσεις για την έκδοση αποδείξεων.

    [05] ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ Ο Μ. ΜΟΥΡΟΥΤΣΟΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

    Θεσσαλονίκη, 26 Νοεμβρίου 2002 (21:00 UTC+2)

    Το Ξενοδοχείο Best Western Plaza βράβευσε τον χρυσό Ολυμπιονίκη του Σίδνεϊ του Τάε Κβο Ντο, Μιχάλη Μουρούτσο, καθώς και την 8η Ολυμπιονίκη του Σίδνεϊ και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ενόπλων Δυνάμεων 2002, Αρετή Αθανασοπούλου. Επίσης βραβεύτηκε και ο πρόεδρος του ΔΟΝΑ Ρόδου (Δημοτικού Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης) Κάλιστο Διακογεωργίου για την προσφορά τους στον Ελληνικό Αθλητισμό.

    Η απονομή έγινε με αφορμή την συγκέντρωση των αθλητών, παραγόντων και φίλων του αθλήματος, που πήραν μέρος στο 3ο Πανδωδεκανησιακό Πρωτάθλημα Τάε Κβο Ντο. Ο Μιχάλης Μουρούτσος πριν την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες είχε προετοιμαστεί στη Ρόδο.

    [06] ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΠΑΙΔΩΝ

    Αλεξανδρούπολη, 26 Νοεμβρίου 2002 (21:00 UTC+2)

    της Όλγας Ορφανίδου

    Διήμερο επιστημονικό Συνέδριο του Πανεπιστημίου Αθηνών στο οποίο θα ανακοινωθούν οι στόχοι και τα περιεχόμενα του προγράμματος «Εκπαίδευση Μουσουλμανοπαίδων 2002-2004» θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Νοεμβρίου στην Κομοτηνή.

    Θέμα του Συνεδρίου: «Ομοιότητες και διαφορές-αναζητώντας νέους δρόμους στην εκπαίδευση».

    Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Γ. Πασχαλίδης.

    [07] ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

    Αλεξανδρούπολη, 26 Νοεμβρίου 2002 (20:59 UTC+2)

    της Όλγας Ορφανίδου

    Με σύνθημα «Η απομόνωση είναι θάνατος, να σταματήσουμε τους θανάτους», η επιτροπή αλληλεγγύης προς το TAYAD (σύλλογος των οικογενειών των πολιτικών κρατουμένων για την συμπαράσταση και την αλληλοβοήθεια της Τουρκίας) διαδήλωσε σήμερα στο Τελωνείο των Κήπων ενάντια στα 'λευκά κελιά'''. Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώθηκε η πορεία διαμαρτυρίας που ξεκίνησε πριν από οκτώ ημέρες από το Βέλγιο, διέσχισε την Αυστρία, την Ελβετία, την Ιταλία και κατέληξε στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

    Τα μέλη της επιτροπής Αλληλεγγύης μέσα από τα χιλιόμετρα που διένυσαν ανά την Ευρώπη θέλησαν με δηλώσεις τους να μεταφέρουν σε φορείς, πολίτες και οργανώσεις την αλληλεγγύη των λαών στους αγωνιστές των Τούρκικων φυλακών. Σύμφωνα με τα μέλη της επιτροπής μέχρι σήμερα από την στιγμή που ξεκίνησαν οι απεργίες πείνας μέχρι θανάτου στα «λευκά κελιά» ως αντίδραση για τις συνθήκες που επικρατούν και στην πολιτική απομόνωσης που η Τούρκικη Κυβέρνηση προωθεί, υπάρχουν 99 νεκροί.

    Όμως η απεργία πείνας ενάντια στην απομόνωση συνεχίζεται. Κατά την πορεία της αντίστασης 99 άνθρωποι έπεσαν μαρτυρικά, περίπου 500 αιχμάλωτοι εξαιτίας της υποχρεωτικής σίτισης και απομόνωσης έχασαν την μνήμη τους και μετατράπηκαν σε ζωντανούς νεκρούς. Λέγοντας ότι θα εφαρμόσουν τους νέους κανόνες της ΕΕ, εφάρμοσαν τις φυλακές της απομόνωσης στην Τουρκία και σε αυτές τις φυλακές η αντίσταση συνεχίζεται με κόστος και άλλες ανθρώπινες ζωές. Ο τελευταίος μάρτυρας που έπεσε 8 Νοεμβρίου δείχνει ότι η αντίσταση θα συνεχιστεί. Τώρα υπάρχουν δέκα αντιστεκόμενοι που βρίσκονται στα πρόθυρα θανάτου μέσα και έξω από τις φυλακές ,αναφέρει μεταξύ των άλλων το ψήφισμα της επιτροπής αλληλεγγύης προς το TAYAD απευθύνοντας έκκληση προς την ΕΕ να μην συμπεριλάβει την Τουρκία σαν κράτος μέλος τη στιγμή που δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    Ο Μπαχάτ Κιμιόν μέλος του συλλόγου οικογενειών πολιτικών κρατουμένων έκανε λόγο για την ικανοποίηση του αιτήματος τους για άμεση κατάργηση των «λευκών κελιών» για άρση της απομόνωσης που έχει επιβληθεί στις Τούρκικες φυλακές, ενώ τόνισε ότι «ο αγώνας τους θα συνεχιστεί μέχρι τέλους».

    Από την πλευρά του ο Μεντίν Αμτζά περιέγραψε την πορεία του από τις 18 Νοεμβρίου, ανέφερε τους φορείς και τους οργανισμούς που επισκέφθηκαν (μεταξύ αυτών το γραφείο του ΟΗΕ στην Ευρώπη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τις Βουλές του Βελγίου, της Ιταλίας, και της Ελλάδας). Παράλληλα ζήτησαν την κατάργηση των κελιών που οδηγούν στον θάνατο αλλά και την αλληλεγγύη των λαών της Ευρώπης ενάντια στην Κυβέρνηση της Τουρκίας. «Στην Τουρκία δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα και για αυτό η χώρα αυτή δεν πρέπει να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση», κατέληξε.

    Την συμπαράσταση στους πολιτικούς κρατουμένους της Τουρκίας εξέφρασαν και τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Έβρου.

    [08] ΠΓΔΜ: ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΕΜΣΕΒΟ

    Σκόπια, 26 Νοεμβρίου 2002 (20:58 UTC+2)

    Οι Σλάβοι μαθητές του χωριού Σέμσεβο της περιφέρειας του Τετόβου απέχουν από τα μαθήματά τους από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

    Οι μαθητές διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι το κοινοτικό συμβούλιο του χωριού, που αποτελείται από Αλβανούς, άλλαξε το όνομα του σχολείου, ύψωσε σε αυτό αλβανική σημαία και τοποθέτησε στο προαύλιο την προτομή ενός Αλβανού δασκάλου. Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν με ασφάλεια.

    Ο υπουργός Παιδείας της ΠΓΔΜ Αζις Μπολοζάνι, μέλος του αλβανικού κόμματος DUI, τόνισε στο κρατικό ραδιόφωνο της ΠΓΔΜ ότι υπάρχουν μικρές ομάδες που εμποδίζουν την κανονική λειτουργία του σχολείου. Ωστόσο, δήλωσε αισιόδοξος ότι το πρόβλημα τελικά θα λυθεί.

    [09] ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

    Aθήνα, 26 Νοεμβρίου 2002 (20:56 UTC+2)

    Στην Αθήνα μεταβαίνει αύριο, επικεφαλής αντιπροσωπείας, η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Κοινής Ασφάλειας και Αμυντικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εμα Νίκολσον, η οποία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Ελληνικής Προεδρίας, θα έχει σειρά συναντήσεων με μέλη της Ελληνικής κυβέρνησης και του Ελληνικού κοινοβουλίου.

    Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται λίγες ημέρες μετά την υπερψήφιση της έκθεσης της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων (έκθεση Brok) για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως επίσης και δύο εβδομάδες πριν από την κρίσιμη Διάσκεψη Κορυφής στην Κοπεγχάγη, όπου οι "15" θα κληθούν να αποφασίσουν οριστικά για τη διεύρυνση. Η Αντιπροσωπεία θα συζητήσει με τους Έλληνες επισήμους την προγραμματιζόμενη δράση της Ελληνικής Προεδρίας σε τομείς και θέματα που αποτελούν αρμοδιότητα της κοινοβουλευτικής Επιτροπής, όπως π.χ. η διεύρυνση γενικά, ειδικότερα η ένταξη της Κύπρου και οι προτάσεις Aνάν για την επίλυση του πολιτικού προβλήματος, το θέμα του "ευρωστρατού" και των σχέσεων με την Τουρκία, καθώς και άλλα ζητήματα άμυνας και ασφάλειας τα οποία προτίθεται να προωθήσει η Ελληνική Προεδρία.

    Το πρωί της Πέμπτης η Αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τα μέλη της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα παρακαθήσει σε γεύμα που θα παραθέσει ο Κ. Παπούλιας, Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων.

    Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου (στο Υπουργείο Εξωτερικών) και αμέσως μετά με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Γ. Παπαντωνίου, στο Πεντάγωνο.

    Την Παρασκευή το πρωί, της 29ης Νοεμβρίου, η Αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τα ευρωπαϊκά θέματα, Αν. Γιαννίτση, περατώνοντας με τη συνάντηση αυτή την επίσκεψή της στην Ελλάδα.

    [10] ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΑΛΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 26 Νοεμβρίου 2002 (20:55 UTC+2)

    Ο ομοσπονδιακός προπονητής Σεργκέι Στούλοφ ανακοίνωσε σήμερα τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που θα συμμετάσχουν στην αποστολή της Εθνικής Ομάδας Σάλας για τον φιλικό αγώνα με την Ολυμπιάδα (27 Νοεμβρίου, ώρα 20.30 στο κλειστό Αγίας Παρασκευής) και την προπόνηση το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και ώρα 17.00 στο κλειστό των Βριλησσίων.

    Οι ποδοσφαιριστές που κλήθηκαν είναι οι Ανδρέας Παναγόπουλος, Θωμάς Κυρίτσης, Θωμάς Πάνου, Λευτέρης Χρυσογονίδης, Δημήτρης Μπισμπίκης, Γιάννης Μετεβέλης, Στέφανος Μιχάλης, Δημήτρης Αρβανίτης, Ηλίας Μπούσμπουρας (Αθήνα 90), Κώστας Παππάς, Παναγιώτης Λιούτας, Κώστας Καρασάββας (ΑΣΕ Δούκας),Θανάσης Ζάχος, Στέφανος Σοϊλεμές (Κερατσίνι).

    [11] ΝΕΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

    Βουκουρέστι, 26 Νοεμβρίου 2002 (20:53 UTC+2)

    της Ιωάννας Ράντου

    Ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ρουμανίας Μιχαήλ Ποπέσκου δήλωσε ότι θα δημιουργηθεί στρατιωτική αεροπορική βάση σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ στην πόλη Τσάμπια Τούρζι.

    Η Ρουμανία θα αρχίσει επίσημα διαπραγματεύσεις ένταξης στο ΝΑΤΟ στις 13 Δεκεμβρίου όταν αξιωματούχοι της θα επισκεφθούν τις Βρυξέλες.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας έστειλε επιστολή στον ΓΓ της Συμμαχίας Τζορτζ Ρόμπερτσον στην οποία αναφέρει ότι η χώρα του θα ανταπροκριθεί στην πρόσκληση για ένταξη που πήρε στη σύνοδο κορυφής στη Πράγα και θα καταφέρει να πετύχει τον στόχο της.

    [12] Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

    Θεσσαλονίκη, 26 Νοεμβρίου 2002 (20:51 UTC+2)

    Την ερχόμενη Πέμπτη στις 12.00 θα διενεργηθεί στα γραφεία της ΕΠΟ η κλήρωση για τους αγώνες Κυπέλλου Ελλάδας της 3ης φάσης, στην οποία έχουν προκριθεί ήδη οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Ακράτητος, Απόλλων Αθηνών, Απόλλων Καλαμαριάς, Άρης, Εθνικός Αστέρας, Ιωνικός, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, Παναχαϊκή, Πανηλειακός, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα. Εκκρεμεί ο αγώνας ρεβάνς Άγιος Δημήτριος Αιγάλεω που θα γίνει στις 27 Νοεμβρίου.

    [13] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΕΡΓΑ

    Θεσσαλονίκη, 26 Νοεμβρίου 2002 (20:50 UTC+2)

    Τον θαυμασμό του για τα έργα στο Ολυμπιακό Χωριό και το ΟΑΚΑ εξέφρασε ο Λόρδος Δήμαρχος της πόλης του Λονδίνου Gavyn Arthur Alderman, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει σε επιχειρηματικό Συνέδριο.

    Ο Λόρδος Δήμαρχος, μαζί με την Judith Mayhew, Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής και Πόρων του Δήμου, επισκέφθηκε τα δυο Ολυμπιακά Έργα, συνοδευόμενος από το Διευθυντή Σχέσεων και Υπηρεσιών προς ΕΟΕ Laszlo Vajda και τη Συντονίστρια Επισκέψεων ΕΟΕ Βάσια Μαζανίτου.

    Στο ΟΑΚΑ ξεναγήθηκε από κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού με επικεφαλής τον Υφυπουργό Πολιτισμού, υπεύθυνου για τα Ολυμπιακά Έργα Νάσο Αλευρά και στο Ολυμπιακό Χωριό από τη Σύμβουλο Επικοινωνίας της «Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε.» Κατερίνα Μπαρμπόζα.

    Ο Δήμαρχος εξέφρασε το θαυμασμό του ιδιαίτερα για την πρόοδο των έργων στο Ολυμπιακό Χωριό. Υποσχέθηκε, δε, ότι θα μεταφέρει τις εντυπώσεις του από την προετοιμασία της Αθήνας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στους συνεργάτες του της Πόλης του Λονδίνου και σε άλλους ενδιαφερόμενους Βρετανούς παράγοντες.

    [14] ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

    Αλεξανδρούπολη, 26 Νοεμβρίου 2002 (20:50 UTC+2)

    της Όλγας Ορφανίδου

    Η Εμπορική Τράπεζα στο πλαίσιο της στρατηγικής της για υποστήριξη των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων και με δεδομένο ότι έχει επιλεγεί ως Φορέας Υποστήριξης και Υποδοχής των αιτήσεων για ένταξη στα ΠΕΠ του Γ΄ ΚΠΣ των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στη Θράκη, διοργανώνει στις 28 Νοεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη ειδική ενημερωτική εκδήλωση με θέματα: «Νέα προϊόντα και υπηρεσίες για μικρομεσαίες επιχειρήσεις» «Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

    Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση και ανάλυση των κριτηρίων ένταξης στο Γ΄ ΚΠΣ και στο ΠΕΠ που αφορά τη Θράκη, του καθεστώτος επιδότησης και χρηματοδότησης των επενδυτικών προγραμμάτων τόσο των μεταποιητικών όσο και των τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς επίσης και των νέων προϊόντων και υπηρεσιών ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που η Τράπεζα έχει αναπτύξει.

    [15] ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ

    Θεσσαλονίκη, 26 Νοεμβρίου 2002 (20:49 UTC+2)

    Λύνονται τα προβλήματα στον Ηρακλή. Ετσι ο τεχνικός του Γηραιού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς εν όψει της αναμέτρησης με την Προοδευτική θα έχει στη διάθεσή του τους Νεμπεγλέρα και Νατσούρα, οι οποίοι προπονήθηκαν και όπως δείχνουν τα πράγματα έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών τους.

    Αντίθετα ο Εντερσον Φοφόνκα εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από τη θλάση στο δικέφαλο, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Κουτσουρέ και Μπαχράμη. Η συμμετοχή τους στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή.

    [16] ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΤΑΞΙΑΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ε.

    Βρυξέλλες, 26 Νοεμβρίου 2002 (20:49 UTC+2)

    Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Κύπρου με την Ευρωπαϊκή Ενωση αναμένεται να ολοκληρωθούν την προσεχή Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, οπόταν αναμένεται να κλείσουν τα δύο τελευταία κεφάλαια του κοινοτικού κεκτημένου που παραμένουν ανοικτά για την Κύπρο, δηλαδή αυτά της Γεωργίας και του Προϋπολογισμού.

    Αυτό προκύπτει από τη σημερινή συνάντηση στις Βρυξέλλες του Επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Αντιπροσωπείας για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ Γιώργου Βασιλείου με τη Δανική Προεδρία και αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Σύμφωνα με τον κ. Βασιλείου στη συνάντηση διαπιστώθηκε ουσιαστική πρόοδος στα εναπομείναντα θέματα της Γεωργίας και του Προϋπολογισμού. Το γεγονός αυτό ενισχύει τις ελπίδες για ολοκλήρωση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων την προσεχή Δευτέρα.

    (ΜΠΕ-ΚΥΠΕ)

    [17] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΟΒΟΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ

    Αθήνα, 26 Νοεμβρίου 2002 (20:23 UTC+2)

    Oι εξελίξεις στο Κυπριακό θα συζητηθούν σε συνάντηση που θα έχουν αύριο ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας και ο πρόεδρος των Νέων Οριζόντων της Κύπρου Νίκος Κουτσού. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του ΔΗΚΚΙ.

    [18] ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ

    Στρασβούργο, 26 Νοεμβρίου 2002 (20:22 UTC+2)

    Υπέρ της διαφύλαξης της πολυφωνίας στα μέσα ενημέρωσης και της διασφάλισης της ελευθερίας και πολυμορφίας τους σε όλα τα κράτη μέλη τάσσεται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ψήφισμά του. Προς την κατεύθυνση αυτή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ενώ παράλληλα προτείνει την εγκαθίδρυση ευρωπαϊκής αγοράς μέσων ενημέρωσης προς αντιστάθμισμα της ασυμφωνίας των εθνικών κανόνων κατά της συγκέντρωσης ΜΜΕ.

    Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί ακόμη την Επιτροπή να προβεί σε ευρεία διαδικασία διαβούλευσης προκειμένου να αξιολογήσει την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, να συντάξει ενημερωμένη Πράσινη Βίβλο έως το τέλος του 2003, να ολοκληρώσει εντός της παρούσας κοινοβουλευτικής περιόδου την εξέταση των πολιτικών, οικονομικών και νομικών επιπτώσεων του ευρωπαϊκού ρυθμιστικού πλαισίου και να υποβάλλει κατάλληλη πρόταση στη Συνέλευση για το μέλλον της Ευρώπης.

    Στο ψήφισμα διαπιστώνονται, μεταξύ άλλων, η ανάγκη προστασίας των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων καθώς και της ελευθερίας έκφρασης, η σημασία της πολυφωνίας των μέσων ενημέρωσης, η σημαντική ανάπτυξη της χρήσης των νέων τεχνολογιών, οι κίνδυνοι που ενδέχεται να προκύψουν από τις συγκεντρώσεις μέσων ενημέρωσης και τις εξαρτήσεις τους από οικονομικά συμφέροντα και η αναγκαιότητα θέσπισης ρυθμιστικού πλαισίου για τον εν λόγω τομέα.

    [19] ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ

    Λευκωσία, 26 Νοεμβρίου 2002 (20:20 UTC+2)

    Εφθασε σήμερα στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων Νίκου Αναστασιάδη, η Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών του Φινλανδικού Κοινοβουλίου Liisa Jaakonssari.

    Την κ. Jaakonsaari συνοδεύουν τα μέλη της Επιτροπής Tytti Isohookana-Asunmaa και Mirja Ryynanen, ο Πρεσβευτής της Φινλανδίας Pasi Patokallio και η Raili Lahnalampi, Σύμβουλος της Επιτροπής Εξωτερικών.

    Κατά την εδώ παραμονή της, η Φινλανδική αντιπροσωπία θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Νίκο Αναστασιάδη και μέλη της Επιτροπής, καθώς και με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκο Κλεάνθους.

    Επίσης, οι Φινλανδοί Βουλευτές θα έχουν συνάντηση με τον Επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Αντιπροσωπίας για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση Γιώργο Βασιλείου.

    (ΜΠΕ-ΚΥΠΕ)

    [20] ΜΕ 18.000 ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ Ο ΧΑΡΤ ΣΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

    Θεσσαλονίκη, 26 Νοεμβρίου 2002 (20:18 UTC+2)

    Με χρηματικό πρόστιμο τη γλίτωσε ο Αμερικανός Τζέισον Χαρτ που έλειψε αδικαιολόγητα από τις προπονήσεις του Μακεδονικού. Σήμερα ο Χαρτ παρουσιάστηκε ενώπιον του μάνατζερ, Τέλη Περγαμηνέλη και του γενικού διευθυντή της ΚΑΕ, Λάζαρου Σαββίδη και τους εξέφρασε τη μεταμέλεια του.

    Μετά την απολογία του ο Χαρτ άκουσε την απόφαση της τιμωρίας του που ανέρχεται στα 18.000 δολάρια. Ωστόσο του έγινε σαφές ότι σε περίπτωση που και στο μέλλον υπάρξει ανάλογη συμπεριφορά από τον ίδιο τότε θα υπάρξει διακοπή συμβολαίου.

    Στον αγωνιστικό τομέα, απόντες κατά τη διάρκεια της σημερινής προπόνησης ήταν οι Μάρκος Κολώκας και Αργύρης Δαλιάρης, οι οποίοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού.

    [21] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

    Λευκωσία, 26 Νοεμβρίου 2002 (20:18 UTC+2)

    Η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει μέχρι τώρα λάβει αρκετές διευκρινίσεις επί του σχεδίου λύσης του Κυπριακού που κατέθεσε ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, αλλά το έργο που αφορά στις διευκρινίσεις αυτές δεν έχει ολοκληρωθεί επειδή είναι ''πάρα πολύ μεγάλο και περίπλοκο''.

    Αυτό δήλωσε σήμερα ο Γενικός Εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας Αλέκος Μαρκίδης, ύστερα από σημερινή συνεδρίαση της υποεπιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου, προσθέτοντας πως ''έχουμε φθάσει σε ένα σημείο και για τα περαιτέρω θα περιμένουμε τις αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου της προσεχούς Πέμπτης''.

    Ο κ. Μαρκίδης διευκρίνισε ότι η διαδικασία των διευκρινίσεων, οι οποίες είναι ''επί του παρόντος προφορικές, δεν έχει καμία σχέση με διαπραγμάτευση''.

    (ΜΠΕ-ΚΥΠΕ)

    [22] "ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ": ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ

    Θεσσαλονίκη, 26 Νοεμβρίου 2002 (20:16 UTC+2)

    Ανακοινώθηκαν σήμερα τα ονόματα των αθλητών και αθλητριών της εθνικής ομάδας εφήβων-νεανίδων που θα πάρουν μέρος στους διεθνείς αγώνες Αρσης Βαρών, που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο των «Αλεξανδρείων», το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο της Πυλαίας. Οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών και τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

    Για τους αγώνες έχουν δηλώσει συμμετοχή εννέα συνολικά χώρες (Βουλγαρία, Ρουμανία, Καζακστάν, Κύπρος, Αρμενία, Ουζμπεκιστάν, Γεωργία, Αλβανία και Ελλάδα) με 70 περίπου αθλητές και αθλήτριες. Μία ημέρα νωρίτερα θα διεξαχθεί στο ίδιο γυμναστήριο και το πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων και παίδων, το οποίο θα συνεχιστεί και το πρωί του Σαββάτου, καθώς και οι προκριματικοί γυναικών.

    Οι περισσότερες αποστολές θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου.

    [23] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ: ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

    Βρυξέλλες, 26 Νοεμβρίου 2002 (20:14 UTC+2)

    Σε επαγρύπνηση πρέπει να βρίσκονται οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου, ώστε στη Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάγης να ληφθεί καθαρή απόφαση για την ένταξη της Κύπρου, χωρίς «νέα ουρά ή αστερίσκο», ανεξαρτήτως των εξελίξεων στο Κυπριακό.

    Αυτό δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος μετέβη στη βελγική πρωτεύουσα για να συμμετάσχει στην τακτική συνάντηση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τους Προέδρους των κοινοβουλίων των υπό ένταξη χωρών.

    ''Πιστεύω ότι πρέπει να ληφθεί απόφαση στην Κοπεγχάγη για την ένταξη της Κύπρου κι αν απαντήσει η τουρκοκυπριακή πλευρά, ώστε να γίνουν συνομιλίες, αυτές να λάβουν χώρα μετά την Κοπεγχάγη'', επισήμανε ο κ. Χριστόφιας.

    (ΜΠΕ-ΚΥΠΕ)

    [24] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΣΟΥΛΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΡΕΤΑΝΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

    Λονδίνο, 26 Νοεμβρίου 2002 (20:10 UTC+2)

    Ο χρόνος που απομένει για διαπραγμάτευση της πρότασης του ΓΓ του ΟΗΕ για λύση του Κυπριακού περιορίζεται πάρα πολύ και ενδεχομένως αυτό να μην επιτρέψει κατάληξη πριν από τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις 12 Δεκεμβρίου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης.

    Σε δηλώσεις στο Λονδίνο ύστερα από συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών υπεύθυνο για ευρωπαϊκές υποθέσεις Ντένις Μακσέιν, ο κ. Κασουλίδης είπε πως η συζήτηση επικεντρώθηκε στις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού.

    Ανέφερε πως είχε μια ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων για το ποιες είναι οι πραγματικότητες όσον αφορά την αντιμετώπιση του σχεδίου του ΓΓ και την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς, όπως έχει ζητηθεί από το ΓΓ του ΟΗΕ, να συζητήσει επί του σχεδίου.

    (ΜΠΕ-ΚΥΠΕ)


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Tuesday, 26 November 2002 - 19:14:19 UTC