Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-11-06

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΜΕ ΣΙΡΑΚ ΚΑΙ ΛΑΦΑΡΕΝ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ
  • [02] ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΩΤΟΚΙΑ
  • [03] ΕΙΚΟΣΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ
  • [04] ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΩΝ ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ
  • [05] Ο Γ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΞΗΡΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ
  • [06] ΚΟΤ: 20 ΕΚ. ΛΙΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
  • [07] ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΑΣ ΧΙΟΥ- ΣΑΜΟΥ
  • [08] ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΕΒΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
  • [09] ΣΥΝΕΡΧΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
  • [10] ΒΟΛΕΪ: ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ ΟΙ ΜΠΕΛΙΓΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΖΙΜΟΣ
  • [11] ΝΕΚΡΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ
  • [12] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ Ε.Ε.
  • [13] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΜΗΡΟΥ - ΤΑΛΑΤ
  • [14] ΠΑΜΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • [15] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΛΗΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΚΡΟΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
  • [16] ΣΤΙΒΟΣ: ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΟΣΜΑ
  • [17] ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
  • [18] ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑ 14,5% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
  • [19] ΕΥΧΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ
  • [20] ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΔΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ Ε.Ε.
  • [21] ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΑΠΟ Κ. ΑΝΑΝ
  • [22] ΛΕΥΚΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ
  • [23] ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
  • [24] ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ Ο ΕΪΜΟΣ ΓΚΡΑΓΚΟΡΙ

  • [01] ΜΕ ΣΙΡΑΚ ΚΑΙ ΛΑΦΑΡΕΝ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

    Παρίσι, 6 Νοεμβρίου 2002 (19:52 UTC+2)

    Τις εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά και θέματα που θα απασχολήσουν την ελληνική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ενωση συζητούν στη γαλλική πρωτεύουσα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον Γάλλο πρόεδρο Ζακ Σιράκ.

    Ο κ. Σιράκ υποδέχθηκε τον κ. Σημίτη στο Προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων και ακολούθησε μία θερμή χειραψία των δύο ανδρών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στις συνομιλίες θα κυριαρχήσει είναι η διεύρυνση της Ε.Ε. ζήτημα που θα χειριστεί η ελληνική προεδρία. Ο πρωθυπουργός θα θέσει το θέμα της επίλυσης του κυπριακού προβλήματος με την επισήμανση ότι η Ελλάδα στηρίζει λύση, βιώσιμη, δίκαιη και λειτουργική, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η μη επίλυση του προβλήματος θα επηρεάσει την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. Ο κ. Σημίτης αναμένεται να θέσει στο Γάλλο πρόεδρο και το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης.

    Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στη συνέχεια με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν Πιερ Λαφαρέν στο πρωθυπουργικό γραφείο.

    [02] ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΩΤΟΚΙΑ

    Αθήνα, 6 Νοεμβρίου 2002 (18:32 UTC+2)

    Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Θεόδωρος Καρατζάς, διοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, τάχθηκε υπέρ της απελευθέρωσης των καταναλωτικών δανείων.

    Απο την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης τόνισε ότι "νέα ρύθμιση για τα πανωτόκια δεν χρειάζεται και δεν πρόκειται να υπάρξει", σημειώνοντας μάλιστα, ότι ο νόμος είναι επαρκής και αποτελεσματικός.

    Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, προέτρεψε τους δανειολήπτες να προβούν σε ρυθμίσεις με το ισχύον πλαίσιο, ενώ ερωτηθείς εάν τα ελληνικά νοικοκυριά είναι υπερχρεωμένα απάντησε ότι δεν υπάρχει θέμα υπερδανεισμού, συμπληρώνοντας ότι το τραπεζικό σύστημα είναι αξιόπιστο και μπορεί να αντεπεξέλθει στις συνθήκες δανεισμού χωρίς προβλήματα.

    Ο πρόεδρος της ΕΕΤ, κ. Καρατζάς, επεσήμανε μιλώντας για το συγκεκριμένο θέμα ότι «το θέμα με τα πανωτόκια είναι παρελθόν και έχει υπερ-ρυθμιστεί», ενώ απέδωσε την συνέχιση των προβλημάτων, στην απροθυμία των δανειοληπτών να ρυθμίσουν τις οφειλές του παρελθόντος.

    Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γκαργκάνας είχε, προ ημερών επισημάνει ότι υπάρχουν ασάφειες στην υφιστάμενη νομοθετική ρύθμιση, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ τραπεζών και δανειοληπτών.

    Οπως προκύπτει από στοιχεία της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, από τους 160.000 δανειολήπτες που αφορούσε η ρύθμιση, μόνο 1.500 έχουν κάνει χρήση των διατάξεών της. Επίσης μόνο το 10% περίπου των οφειλετών που υπάγονται στη ρύθμιση έχει υποβάλει αίτηση για τη λήψη των σχετικών φακέλων από τα πιστωτικά ιδρύματα, όπως αναφέρεται και σε δημοσιεύματα του τύπου

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Καρατζάς υποστήριξε ότι τα ελληνικά νοικοκυριά δεν είναι υπερχρεωμένα και τάχθηκε υπέρ της άρσης των περιορισμών στη χορήγηση καταναλωτικών δανείων.

    E.A.

    [03] ΕΙΚΟΣΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ

    Λουξεμβούργο, 6 Νοεμβρίου 2002 (19:40 UTC+2)

    Είκοσι είναι οι νεκροί από τη συντριβή του αεροσκάφους της Luxair σύμφωνα με νεότερο επίσημο απολογισμό, μετέδωσε το Ρόυτερς.

    Είκοσι άνθρωποι, εκ των οποίων οι 15 Γερμανοί, σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν σοβαρά από τη συντριβή αεροσκάφους της Luxair κοντά στο αεροδρόμιο του Λουξεμβούργου.

    [04] ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΩΝ ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ

    Ουάσιγκτον, 6 Νοεμβρίου 2002 (09:27 UTC+2)

    Την έδρα του Μισούρι στη Γερουσία εξασφάλισαν οι Ρεπουμπλικάνοι σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα. Έτσι, στη Βουλή των Αντιπροσώπων από τις 218 έδρες που απαιτούνται για την πλειοψηφία οι Ρεπουμπλικάνοι ελέγχουν 226 έναντι 198 των Δημοκρατικών.

    Στη Γερουσία απαιτείται πλειοψηφία 51 εδρών, από τις οποίες οι Ρεπουμπλικάνοι διασφαλίζουν τις 50, έναντι 46 των Δημοκρατικών. Στις εκλογές κυβερνητών οι Ρεπουμπλικάνοι κερδίζουν 24 έναντι 19 των Δημοκρατικών. Το αποτέλεσμα αυτό, όπως διαμορφώνεται έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία για τον πρόεδρο Μπους, καθώς επικροτεί την πολιτική του, ενώ υπό των έλεγχο των Ρεπουμπλικάνων, βρίσκεται πλέον ολόκληρο το Κογκρέσο.

    [05] Ο Γ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΞΗΡΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

    Αθήνα, 6 Νοεμβρίου 2002 (20:55 UTC+2)

    Ο Επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Αντιπροσωπίας για Ενταξη της Κύπρου στην ΕΕ Γιώργος Βασιλείου, εξήρε το ρόλο που διαδραμάτισε η Ελλάδα στην προσπάθεια ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε. και διαβεβαίωσε ότι η θέση των Βρυξελλών είναι ότι η Κύπρος εντάσσεται στην Ε.Ε.

    Ο κ. Βασιλείου μίλησε στο πλαίσιο του Ενημερωτικού Σεμιναρίου των Προϊσταμένων των Γραφείων Τύπου Ελλάδας και Κύπρου, οι εργασίες του οποίου έληξαν σήμερα.

    Λαμβάνοντας το λόγο, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Τάσος Γιαννίτσης εξήρε το ρόλο και το έργο του κ. Βασιλείου στην προσπάθεια για ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. και τόνισε ότι ο ρόλος αυτός βοήθησε πολύ την ελληνική κυβέρνηση αλλά και την κυπριακή στην προσπάθεια για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

    (ΜΠΕ-ΚΥΠΕ)

    [06] ΚΟΤ: 20 ΕΚ. ΛΙΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

    Λευκωσία, 6 Νοεμβρίου 2002 (20:55 UTC+2)

    Είκοσι εκατομμύρια λίρες θα διαθέσει ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ) για το 2003 για προβολή και διαφήμιση της Κύπρου, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Χρύση Πρέντζα και τη Γενική Διευθύντρια του ΚΟΤ Φρύνη Μιχαήλ.

    Οπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, κύριο αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο προϋπολογισμός του ΚΟΤ για το 2003 καθώς και οι συλλογικές συμβάσεις.

    Ο κ. Ρολάνδης ανέφερε επίσης ότι το ποσό των είκοσι εκατομμυρίων λιρών είναι κατά πολύ μεγαλύτερο του συνήθους και δικαιολογείται από την ύφεση που παρατηρείται γενικά στον τουρισμό ένεκα των γνωστών διεθνών συγκυριών/γεγονότων.

    (ΜΠΕ-ΚΥΠΕ)

    [07] ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΑΣ ΧΙΟΥ- ΣΑΜΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 6 Νοεμβρίου 2002 (20:51 UTC+2)

    Το ΔΣ της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου Σάμου καταγγέλλει δημόσια την απόφαση της Δημοτικής Αρχής Χίου να τοποθετήσει συνθετικό χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Χίου. Σε ανακοίνωση της ΕΑΣ τονίζει: «Η απόφαση αυτή πετάει στα σκουπίδια πάνω από δέκα πρωταθλητές και εκατοντάδες αθλητές από τα έξι σωματεία που καλλιεργούν το στίβο στο Νομό. Αφαιρεί το δικαίωμα και τη δυνατότητα να καλλιεργούμε το στίβο και να διοργανώσουμε εφ εξής αγώνες στο νησί μας», αναφέρει η ανακοίνωση και καταλήγει «Ζητάμε να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις που έχουμε καταθέσει οι οποίες δίνουν λύση στο πρόβλημα εκατέρωθεν και οδηγούν στη συνύπαρξη του στίβου με το ποδόσφαιρο, όπως συμβαίνει άλλωστε εδώ και πολλά χρόνια. Δεν αποδεχόμαστε μεθοδεύσεις που οδηγούν σε μονομερείς λύσεις σε βάρος του αθλήματος μας. Καλούμε όλους τους υπεύθυνους φορείς να πάρουν θέση προκειμένου να μην υλοποιηθεί μια απόφαση που θα σημάνει την απαρχή του τέλους για τον κλασσικό αθλητισμό στη Χίο».

    [08] ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΕΒΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

    Αθήνα, 6 Νοεμβρίου 2002 (20:51 UTC+2)

    της Όλγας Ορφανίδου

    Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Δημήτρη Ρέππα θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα ο Νομάρχης Έβρου Γιώργος Ντόλιος, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα του εργασιακού καθεστώτος των Βουλγάρων που θα απασχοληθούν στην Διασυνοριακή Ελεύθερη Βιομηχανική Ζώνη Οικονομικών Συναλλαγών (ΔΕΒΖΟΣ).

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο μελετητή της εταιρείας Αlpha Mentor Στράτο Καμπούρη, η ΔΕΒΖΟΣ έχει εγκριθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης ως Βιομηχανική Επιχειρηματική Περιοχή (Β.Ε.Π.Ε) από τις 4 Απριλίου 2000(ΦΕΚ449/4-2000) και έχει συνταχθεί στο Π.Ε.Π Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η καθυστέρηση ενεργοποίησης του σχετικού μέτρου από το υπουργείο Οικονομικών, καθυστερεί και την εκταμίευση των πόρων του Π.Ε.Π προς την ΔΕΒΖΟΣ και την άμεση έναρξη κατασκευής του έργου.

    Το καθεστώς ελεύθερης Ζώνης της ΔΕΒΖΟΣ, έχει εξασφαλίσει πλήρη ωριμότητα για την έγκρισή του και απομένει η τυπικού χαρακτήρα θετική γνωμοδότηση του υπουργείου Εξωτερικών. Η κατασκευή της Βιομηχανικής Επιχειρηματικής Περιοχής, σε συνδυασμό με το καθεστώς της Ελεύθερης Ζώνης, όπως είπε ο κ. Καμπούρης αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο πλαίσιο κινήτρων για την εγκατάσταση επιχειρήσεων.

    Η Διασυνοριακή Ελεύθερη Βιομηχανική Ζώνη Οικονομικών Συναλλαγών θα αναπτυχθεί σε έκταση 600 στρεμμάτων στο Ορμένιο του νομού Έβρου.

    Στην ΔΕΒΖΟΣ συμμετέχουν ως εταίροι η Νομαρχία Έβρου, το Επιμελητήριο Έβρου, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας, τα Εργατικά Κέντρα Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας καθώς και ο Δήμος Τριγώνου.

    Σκοπός της δημιουργίας της ΔΕΒΖΟΣ είναι η επιτάχυνση της ανάπτυξης της περιοχής με άρση της απομόνωσης, η αύξηση της απασχόλησης και μάλιστα εξειδικευμένου στελεχιακού δυναμικού και η αύξηση των συναλλαγματικών εισροών με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική και εθνική οικονομία.

    [09] ΣΥΝΕΡΧΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

    Aθήνα, 6 Νοεμβρίου 2002 (20:43 UTC+2)

    Συνέρχεται αύριο και μεθαύριο στις Βρυξέλλες η Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Συνέλευσης, προκειμένου να συζητήσει το "Μέλλον της Ευρώπης" και να προετοιμάσει την επόμενη Συντακτική Συνθήκη της ΕΕ.

    Η Συνέλευση τη φορά αυτή θα ασχοληθεί:

    α. με την εξέταση των συμπερασμάτων στα οποία κατέληξε η ομάδα εργασίας που είχε ως αντικείμενο την "Οικονομική Διακυβέρνηση". Στο πλαίσιο των συμπερασμάτων αυτών περιλαμβάνεται και η συζήτηση για το μέλλον της "Κοινωνικής Ευρώπης.

    β. με το προσχέδιο Συνταγματικής Συνθήκης που παρουσίασε στην προηγούμενη Ολομέλεια (28-29/10) ο Πρόεδρός της Valery Giscard d΄Estaing.

    γ. με την πρόοδο που έχουν κάνει οι ομάδες εργασίας που εξετάζουν την "Απλοποίηση των Οργάνων και Διαδικασιών" και την "Ελευθερία, Ασφάλεια και Δικαιοσύνη" στο πλαίσιο της ΕΕ, τα τελικά συμπεράσματα των οποίων αναμένεται να παρουσιαστούν στην επόμενη Ολομέλεια στις 5 και 6 Δεκεμβρίου.

    Σε ό,τι αφορά τα συμπεράσματα της ομάδας εργασίας για την "Οικονομική Διακυβέρνηση", σημειώνεται ότι αυτά αφορούν τον συντονισμό της οικονομικής πολιτικής των κρατών μελών σε συνδυασμό με την άσκηση της κοινωνικής πολιτικής τους. Για το θέμα αυτό πρέπει να αναφερθεί ότι η ομάδα εργασίας συμφώνησε να διατηρηθεί ο σημερινός καταμερισμός των αρμοδιοτήτων μεταξύ των κοινοτικών οργάνων και των κρατών μελών. Αντίθετα δεν υπήρξε συναίνεση ως προς ορισμένες τροποποιήσεις της Συνθήκης του Μάαστριχτ που θα αφορούσαν ενδεχομένως την ενίσχυση του συντονισμού των οικονομικών πολιτικών των εταίρων και τη δημιουργία Συμβουλίου ECOFIN της ευρωζώνης (με την επισημοποίηση του σημερινού άτυπου Συμβουλίου Εurogroup). Το ζήτημα αυτό, όπως και τα υπόλοιπα, θα κριθεί από την τελική στάση της Ολομέλειας.

    Όσον αφορά το θέμα των "Συμπληρωματικών Αρμοδιοτήτων" πρέπει να υπογραμμιστεί ότι συνδέεται στενά με εκείνο της "Απλοποίησης των Οργάνων και των Διαδικασιών" της ΕΕ. Η ομάδα εργασίας συμφώνησε να προστεθεί ένα νέο κεφάλαιο στην επόμενη Συνταγματική Συνθήκη που θα προσδιορίζει τις συμπληρωματικές αρμοδιότητες των κοινοτικών οργάνων και θα τις περιγράφει με μεγαλύτερη σαφήνεια.

    Αναφορικά με το συζητούμενο προσχέδιο "Συνταγματικής Συνθήκης", σημειώνεται ότι πρόκειται για ένα σχεδιάγραμμα που δείχνει τη δομή που θα έχουν ενδεχομένως μετά την ολοκλήρωση της Συνέλευσης (κατά πάσα πιθανότητα τον Ιούνιο του 2003) όλες οι προτάσεις που θα εγκρίνει και διατυπώσει η Ολομέλεια. Το πρώτο μέρος αυτής της νέας Συνθήκης (που θα περιλαμβάνει εν είδει προοιμίου 46 άρθρα) θα μπορούσε να αποτελέσει το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, εφόσον κάτι τέτοιο προταθεί από την Ολομέλεια της Συνέλευσης και εγκριθεί στη συνέχεια από τα κράτη μέλη στο πλαίσιο της Διακυβερνητικής Διάσκεψης του 2004.

    Η Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Συνέλευσης θα συζητήσει και θέματα σχετικά με την προετοιμασία της επόμενης Ολομέλειας που έχει οριστεί για τις 5 και 6 Δεκεμβρίου.

    [10] ΒΟΛΕΪ: ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ ΟΙ ΜΠΕΛΙΓΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΖΙΜΟΣ

    Θεσσαλονίκη, 6 Νοεμβρίου 2002 (20:42 UTC+2)

    Για το Λουξεμβούργο θα αναχωρήσουν αύριο ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Θανάσης Μπελιγράτης και ο Άγγελος Τζίμος. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας θα παραστεί στις 8/11/02 στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της CEV, ενώ στις 9/11/02, μαζί με τον γενικό γραμματέα της ΕΟΠΕ θα συμμετάσχουν στη γενική συνέλευση της Ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας.

    Με την ευκαιρία της γενικής συνέλευσης ο κ. Μπελιγράτης θα παρουσιάσει τον τελικό απολογισμό των διοργανώσεων του 2002 που πραγματοποίησε η Βαλκανική Ένωση, το καλεντάρι για το 2003, καθώς και τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην τελευταία σύσκεψη της ΒVA, που έγινε στην Μολδαβία.

    [11] ΝΕΚΡΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

    Αλεξανδρούπολη, 6 Νοεμβρίου 2002 (20:40 UTC+2)

    της Όλγας Ορφανίδου

    Άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα για ένα ζευγάρι νεαρών Ιρανών λαθρομεταναστών το οποίο προσπάθησε να έρθει στην χώρα μας αναζητώντας καλύτερη τύχη.

    Συγκεκριμένα το ζευγάρι πέρασε τα ελληνοτουρκικά σύνορα από την περιοχή Φερών και περιπλανήθηκε επί αρκετές ώρες μέσα στη βροχή και στο τσουχτερό κρύο χωρίς να διαθέτει την κατάλληλη ένδυση.

    Δυστυχώς η γυναίκα δεν άντεξε τις κακουχίες, τη βροχή και το κρύο και πέθανε στην αγκαλιά του συζύγου της. Αυτός μη πιστεύοντας ότι την έχασε βρήκε μια νάυλον σακούλα σκουπιδιών και την τύλιξε για να μη βρέχεται. Στη συνέχεια τη μετέφερε στην άκρη του δρόμου Αλεξανδρούπολης - Ελληνοτουρκικών συνόρων, προκειμένου να ειδοποιήσει για τις πρώτες βοήθειες. Εκεί τον είδαν διερχόμενοι οδηγοί οι οποίοι ειδοποίησαν την Αστυνομία και λίγο αργότερα παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε κατάσταση υποθερμίας και σοκ που τον μετέφεραν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Η 32χρονη Βέισι Αφαγκ ήταν ήδη νεκρή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για νεκροψία και νεκροτομή, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου της, ενώ ο σύζυγος της νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

    [12] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

    Λευκωσία, 6 Νοεμβρίου 2002 (20:38 UTC+2)

    Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας απηύθυνε έκκληση στον ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, εάν και εφόσον αποφασίσει να καταθέσει σχέδιο λύσης αυτό να ευθυγραμμίζεται με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, το Διεθνές Δίκαιο, τις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου και το ευρωπαϊκό κεκτημένο σε ότι αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα.

    Στο χαιρετισμό του στην Ημερίδα που πραγματοποιείται στην Αθήνα με θέμα: ''Η Κύπρος προ των Πυλών της Ευρωπαϊκής Ενωσης'', ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής τόνισε ότι ''είμαστε έτοιμοι για ένα οδυνηρό συμβιβασμό με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας αλλά δεν πρόκειται να ξεπουλήσουμε τον τόπο μας χάριν της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ενωση''.

    Οπως ανέφερε, αυτή την περίοδο ''γινόμαστε μάρτυρες μεθοδεύσεων από την πλευρά του Αμερικανοβρετανικού παράγοντα, η λύση του Κυπριακού να γίνει προϋπόθεση για την ένταξη''.

    (ΜΠΕ-ΚΥΠΕ)

    [13] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΜΗΡΟΥ - ΤΑΛΑΤ

    Λευκωσία, 6 Νοεμβρίου 2002 (20:36 UTC+2)

    Την κοινή τους επιθυμία για επίτευξη λύσης του Κυπριακού, αν είναι δυνατόν ακόμη και πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Κοπεγχάγης, εξέφρασαν σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Γιαννάκης Ομήρου και ο Αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ) Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

    Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση στα γραφεία του ΚΙΣΟΣ στην Λευκωσία, ο κ. Ομήρου εξέφρασε την ελπίδα ότι το νέο πολιτικό σκηνικό που προέκυψε μετά τις τουρκικές εκλογές να είναι υποβοηθητικό για το Κυπριακό.

    Από την πλευρά του, ο κ. Ταλάτ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στην Τουρκία θα επιδράσει θετικά στο Κυπριακό.

    (ΜΠΕ-ΚΥΠΕ)

    [14] ΠΑΜΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 6 Νοεμβρίου 2002 (20:35 UTC+2)

    Παμφοιτητικό συλλαλητήριο διοργανώνει στις 7 Νοεμβρίου, στην πλατεία Χημείου η Πανσπουδιστική Κ.Σ. Θεσσαλονίκης.

    Οι φοιτητές διεκδικούν δημόσια και δωρεάν ενιαία ανώτατη εκπαίδευση, κατάργηση του ν. 2525 και πτυχία με αξία στην αγορά εργασίας.

    Σε ανακοίνωση της η Πανσπουδαστική Κ.Σ. επισημαίνει ότι το ξεκίνημα της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στο Αριστοτέλειο και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας βρίσκει τους φοιτητικούς συλλόγους αντιμέτωπους με τα ίδια και οξυμένα προβλήματα εξαιτίας της εφαρμογής των κατευθύνσεων των Συνόδων της Μπολώνια και της Πράγας και της αντιεκπαιδευτικήκς πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ.

    Περαιτέρω, υπογραμμίζει ότι δρομολογείται η διάλυση του δωρεάν και δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες, ενώ υποβαθμίζεται καθημερινά η ανώτατη εκπαίδευση με την πολυδιάσπαση της, την απαξίωση των πτυχίων και την ιδιωτικοποίηση της.

    [15] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΛΗΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΚΡΟΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

    Λευκωσία, 6 Νοεμβρίου 2002 (20:33 UTC+2)

    Ενώ πλησιάζει η πλήρης ένταξη στην Ε.Ε. η Κύπρος αφιερώνει την περισσότερη ενέργειά της για διευθέτηση του εθνικού της προβλήματος, βασισμένη στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας ευθυγραμμισμένη με το διεθνές δίκαιο και το κοινοτικό κεκτημένο, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης αποδεχόμενος τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Κροατίας στην Κύπρο με έδρα τη Ρώμη Ντράγκο Κράλιεβιτς.

    Στη διάρκεια της επίσημης τελετής διαπιστευτηρίων που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Κληρίδης εξέφρασε τη βαθιά του ευγνωμοσύνη για τη συνεχή υποστήριξη της Κροατίας στις προσπάθειες της Κύπρου για επίλυση του εθνικού της προβλήματος.

    Από την πλευρά του ο Πρεσβευτής της Κροατίας αναφέρθηκε στις κοινές εμπειρίες των δύο χωρών όπως τον αγώνα για ανεξαρτησία, την ευρωπαϊκή προοπτική, και πρόσθεσε ότι όλα αυτά ''τα κοινά χαρακτηριστικά αρνητικά και θετικά, συμβάλλουν στη βαθύτερη κατανόηση μεταξύ των δυο εθνών και υποκινούν συνεργασία σε όλους τους τομείς, όπως την οικονομία, την πολιτική και τον πολιτισμό''.

    (ΜΠΕ-ΚΥΠΕ)

    [16] ΣΤΙΒΟΣ: ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΟΣΜΑ

    Θεσσαλονίκη, 6 Νοεμβρίου 2002 (20:32 UTC+2)

    Ικανοποίηση επικρατεί στην τεχνική ηγεσία του ΣΕΓΑΣ μετά τις διαβεβαιώσεις που έλαβε ότι τα έργα που γίνονται στον Αγιο Κοσμά θα έχουν ολοκληρωθεί εντός των προσεχών ημερών. Στην επίσκεψη που έγινε το πρωί παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των τεχνικών υπηρεσιών της ΓΓΑ, της διοίκησης του αθλητικού κέντρου, των αθλητικών ομοσπονδιών και των εταιριών που έχουν αναλάβει την κατασκευή των έργων.

    Έγινε επί τόπου καταγραφή των μικροπροβλημάτων που υπάρχουν προκειμένου να γίνουν (όπου χρειάζονται) οι απαραίτητες εργασίες. Όλες οι παρατηρήσεις έγιναν αποδεκτές από τους αρμοδίους. Οι βελτιώσεις αυτές επικεντρώνονται στο πολυδύναμο κτίριο και στο κλειστό προπονητήριο. Η συνεργασία χαρακτηρίστηκε άριστη και υπάρχει αισιοδοξία ότι με τους ρυθμούς προόδου των εργασιών οι πρώτοι αθλητές θα έχουν μετεγκατασταθεί στον Αγιο Κοσμά εντός της επόμενης βδομάδας, δεδομένου ότι ένα μεγάλο μέρος των ξενώνων είναι ήδη κατοικίσιμοι.

    Τις δικές του παρατηρήσεις έκανε και ο υπεύθυνος της υγειονομικής υπηρεσίας του ΣΕΓΑΣ Μιχάλης Αβερκίου για τον χώρο στον οποίο θα στεγαστούν οι ιατρικές υπηρεσίες του ΣΕΓΑΣ.

    Εξυπακούεται ότι επίκεινται και άλλες επισκέψεις στον Αγιο Κοσμά μέχρι την ολοκλήρωση των έργων.

    [17] ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

    Θεσσαλονίκη, 6 Νοεμβρίου 2002 (20:28 UTC+2)

    Την πρόκριση για την φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας παρά την ήττα με 1-0 από την Καλλιθέα πήρε ο Ολυμπιακός. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Τσιμπλίδης στο 83'. Αυτό το παιχνίδι ήταν το τελευταίο του Γιάννη Κόλλια στον πάγκο του Ολυμπιακού.

    Σε αυτό το παιχνίδι ο Γιάννης Κόλλιας, είχε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει πολλούς αναπληρωματικούς παίκτες, προκειμένου να ξεκουράσει τις βασικές του μονάδες εν όψει του ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ. Ωστόσο σήμερα ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να σημειώσει τέρματα με τον Οφορίκουε στο 20` και 60 και Αλεξανδρή στο 27`.

    Διαιτητής της συνάντησης ήταν ο κ. Τεροβίτσας, που έδειξε κίτρινη κάρτα στον Γκεοργκίεφ.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κατεργιαννάκης, Αμανατίδης, Μαυρογενίδης, Ντρασένα (80` Μπερμούδες), Κωστούλας, Κόντης, Ζε Ελίας, Καστίγιο (80` Αλβες), Νινιάδης, Οφορίκουε, Αλεξανδρής.

    ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Σουλογιάνης, Γκεοργκίεφ, Δημητρίου, Γόγολος, Κουτσουπιάς, Μπασκάκης (26` Σαββίδης), Κυριάκος, Τάτσης (66` Τσαλίκης), Καούνος, Τσιμπλίδης, Γκέκας (83` Αγγελόπουλος).

    [18] ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑ 14,5% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

    Λευκωσία, 6 Νοεμβρίου 2002 (20:27 UTC+2)

    Ο συνολικός πληθυσμός που καταγράφηκε στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου κατά την απογραφή του 2002 ανέρχεται στις 689.565 παρουσιάζοντας αύξηση 14,5% από την προηγούμενη απογραφή πληθυσμού που διενεργήθηκε το 1992.

    Σύμφωνα με το Διευθυντή της Στατιστικής Υπηρεσίας Πέτρο Φιλιππίδη, η αύξηση του πληθυσμού κατά φύλο δείχνει αυξημένο το ποσοστό των γυναικών το οποίο ανέρχεται σε 50,09% έναντι 50,02% το 1992 κάτι το οποίο οφείλεται στη σχετικά μεγαλύτερη πλειοψηφία των αλλοδαπών γυναικών έναντι των αντρών και στη μακροβιότητά τους σε σχέση με τους άρρενες.

    Η απογραφή έδειξε επίσης ελαφρά αύξηση της γήρανσης του πληθυσμού με ποσοστό των ηλικιωμένων 65 χρονών και άνω να αγγίζει το ποσοστό του 11,7% σε σύγκριση με 11% το 1992.

    (ΜΠΕ-ΚΥΠΕ)

    [19] ΕΥΧΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ

    Κωνσταντινούπολη, 6 Νοεμβρίου 2002 (20:22 UTC+2)

    Την ευχή του για τη λύση του Κυπριακού εξέφρασε και πάλι ο ηγέτης του κόμματος της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην τουρκική κρατική τηλεόραση.

    "Εύχομαι το ζήτημα αυτό να απαλλαγεί από το στρατηγικό και ιδεολογικό περίβλημά του'', είπε ο κ. Ερντογάν και τόνισε ότι η λύση του Κυπριακού θα ανοίξει το δρόμο για τη "λύση όλων των ελληνοτουρκικών διαφορών, και ειδικότερα των θεμάτων του Αιγαίου".

    (ΜΠΕ-ΚΥΠΕ)

    [20] ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΔΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

    Αθήνα, 6 Νοεμβρίου 2002 (20:19 UTC+2)

    "Με την ένταξή της η Κύπρος, ως το ανατολικότερο και νοτιότερο σύνορο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θα αποτελεί ένα ουσιαστικό συνδετικό κρίκο τριών ηπείρων σ΄ ένα ιδιαίτερα νευραλγικό γεωγραφικό σημείο".

    Αυτό ανέφερε σε χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης στην Ημερίδα με θέμα: «Η Κύπρος προ των πυλών της Ευρωπαϊκής Ενωσης» που πραγματοποιείται στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της Κύπρου αποτελεί φυσιολογική εξέλιξη της ιστορίας, παράδοσης, του πολιτισμού και της πολιτικοοικονομικής ωρίμανσής της.

    Στο χαιρετισμό του Προέδρου Κληρίδη, που διάβασε ο Πρεσβευτής της Κύπρου στην Αθήνα Λεωνίδας Παντελίδης, αναφέρεται ακόμη ότι οι πρωτεύοντες άξονες της εξωτερικής πολιτικής της Κύπρου παραμένουν η εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού και η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    (ΜΠΕ-ΚΥΠΕ)

    [21] ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΑΠΟ Κ. ΑΝΑΝ

    Λευκωσία, 6 Νοεμβρίου 2002 (20:17 UTC+2)

    Εντός των αμέσως επομένων ημερών ή εβδομάδων, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης Μιχάλης Παπαπέτρου, ενδέχεται να υποβληθεί, από το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν στις δύο πλευρές, σχέδιο λύσης του Κυπριακού.

    (ΜΠΕ-ΚΥΠΕ)

    [22] ΛΕΥΚΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

    Θεσσαλονίκη, 6 Νοεμβρίου 2002 (20:16 UTC+2)

    Ο ΠΑΟΚ πήρε το εισιτήριο της επόμενης φάσης του κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 στο Βόλο με τον τοπικό Ολυμπιακό.

    Το παιχνίδι δεν παρουσίασε πλούσιο θέαμα. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με πολλούς αναπληρωματικούς με αποτέλεσμα να μην ικανοποιήσει, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό Βόλου που έδειξε ότι έχει καλή ομάδα και αξιόλογους ποδοσφαιριστές. Από τους καλύτερους παίκτες της αναμέτρησης ήταν ο Σκαρτίνα από τον ΠΑΟΚ και ο Τσέροβιτς από τον Ολυμπιακό Βόλου.

    Καλή ήταν η διαιτησία του κ. Τακίδη που έδειξε κίτρινη κάρτα μόνο στον Καραπέτσας

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κοντοβάς, Καραπέτσας, Γκάγκας, Κουτρούλιας, Κολιαμήτρας, Αγγελόπουλος (55` Ταξιάρχης), Τσέροβιτς, Καρτάλης (74` Οικονόμου), Βαϊτσης, Ζαντάλης, Καλόγηρος (63` Μπέκος).

    ΠΑΟΚ: Μάινταν, Κοζμίνσκι, Σαλπιγγίδης, Κούτσης, Βοσκαρίδης, Φρούσος (78` Κουτσόπουλος), Νάστος, Ζαβαντίας, Καραδήμος (67 Φοφανά), Μάρκος (74` Χασιώτης), Σκαρντίνα. 

    [23] ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

    Αθήνα, 6 Νοεμβρίου 2002 (20:15 UTC+2)

    Τις προσδοκίες της κυβέρνησης για την ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης το πρώτο εξάμηνο του 2003 παρουσίασε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, με εισήγησή του στο Ενημερωτικό Σεμινάριο προϊσταμένων Γραφείων Τύπου Ελλάδας και Κύπρου.

    "Θέλουμε μία προεδρία αξιόπιστη, μία προεδρία που να μπορέσει να δώσει λύσεις σε μια σειρά από σημαντικά ζητήματα της Ενωσης και μία προεδρία αποτελεσματική.

    Στόχος είναι η Ελλάδα, αναλαμβάνοντας την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να αναδειχτεί ως μια μικρή χώρα, η οποία μπορεί να διαχειριστεί με επιτυχία μεγάλα προβλήματα, που εκ των πραγμάτων τίθενται, και να το πετύχει αυτό έχοντας συγκεκριμένη πολιτική αντίληψη και στόχευση για τα ευρωπαϊκά θέματα", τόνισε.

    "Η προεδρία θέλουμε να αποτελέσει μια γέφυρα από το 2003 προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004", είπε.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι η ελληνική προεδρία του 2003 αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ανάδειξη της Ελλάδας κάτω από συνθήκες πολύ ευνοϊκότερες από ότι στο παρελθόν.

    Ο κ. Γιαννίτσης έκανε μια συνολικότερη αναφορά σε θέματα της προεδρίας, οργανωτικά και πολιτικά. Τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, ανταγωνιστικότητας- απασχόλησης- μακροικονομίας, μετανάστευσης, θεσμικών αλλαγών και διεύρυνσης, που, όπως είπε, θα κυριαρχήσουν στο εξάμηνο της ελληνικής προεδρίας.

    Αναφερόμενος στο θέμα της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ο κ. Γιαννίτσης, επισήμανε:

    "Οι θέσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης είναι πολύ ξεκάθαρες και εκπέμπουν πολλαπλά μηνύματα σχετικά τόσο με την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και με τις προσπάθειες επίλυσης του πολιτικού προβλήματος της Κύπρου όσο και για τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα δύο αυτά ζητήματα".

    [24] ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ Ο ΕΪΜΟΣ ΓΚΡΑΓΚΟΡΙ

    Θεσσαλονίκη, 6 Νοεμβρίου 2002 (20:13 UTC+2)

    Ασχημα τα νέα για τον Ηρακλή και ειδικότερα τον Εϊμος Γκράγκορι. Το νέο απόκτημα του Γηραιού, απειλείται με ποινή αποκλεισμού από έναν έως τρεις μήνες αφού βρέθηκε θετικός σε έλεγχο "ντραγκ τεστ" και ντόπινγκ κοντρόλ στην ουσία κάνναβη. Το τεστ διενεργήθηκε στις 23 Οκτωβρίου, λίγες ώρες δηλαδή πριν παίξει το πρώτο του παιχνίδι με τον Ηρακλή.

    Μετά από αυτή την εξέλιξη ο παίκτης αποτελεί παρελθόν από τον Ηρακλή. Ηδη η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να διακόψει την συνεργασία μαζί του. «Αν ήταν κάποια άλλη ουσία ίσως να εξετάζαμε το λόγο. Πάντα ο Ηρακλής στηρίζει τους αθλητές του. Στην προκειμένη περίπτωση θα σταματήσει η συνεργασία μαζί του», τονίζει ο υπεύθυνος ενημέρωσης της ΚΑΕ, κ. Υψηλάντης.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Wednesday, 6 November 2002 - 19:13:41 UTC