Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-08-18

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ
  • [02] ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ
  • [03] ΦΟΒΟΙ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ
  • [04] 1η ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
  • [05] ME ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΩΝ
  • [06] ΒΟΛΕΪ: Η ΡΩΣΙΑ ΠΗΡΕ ΤΟ WORLD LEAGUE
  • [07] ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΕ ΔΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΩ ΠΟΛΗ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • [08] ΚΥΠΕΛΛΟ: ΣΤΗ Β' ΦΑΣΗ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
  • [09] ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΔΗ ΒΡΟΧΗ
  • [10] ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΡΕΚΟΡ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΣΤΑΘΜΗ ΤΟΥ ΔΟΥΝΑΒΗ
  • [11] Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΟ Β' ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
  • [12] ΔΗΛΩΣΕΙΣ Δ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
  • [13] ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
  • [14] H ΝΔ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
  • [15] ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ
  • [16] ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΒΛΑΒΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΠΛΟΙΟ ΜΕ 1.400 ΕΠΙΒΑΤΕΣ
  • [17] ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓ.ΚΟΣΜΑ
  • [18] ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ
  • [19] Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ F1 ΣΤΗ FERRARI - ΠΡΩΤΟΣ Ο ΜΠΑΡΙΚΕΛΟ ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
  • [20] ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟΝ Κ. ΣΗΜΙΤΗ
  • [21] 63ΧΡΟΝΟΣ ΠΕΖΟΣ ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΕ ΑΠΟ Ι.Χ.
  • [22] ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ 2.024 ΠΛΑΣΤΩΝ ΔΟΛΑΡΙΩΝ

  • [01] ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

    Λαμία, 18 Αυγούστου 2002 (10:44 UTC+2)

    Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας στη Φθιώτιδα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης σχετικά με τη χτεσινή εξαφάνιση τριών κυνηγών, του Βασίλη Αδάμου, 25 χρονών από την Αμφίκλεια και του Γιώργου Παρνάρα και Γιώργου Τριανταφύλου, 58 και 32 χρονών, από την Αγία Μαρίνα Τιθορέας.

    Την υπόθεση περιέπλεξαν τρία τηλεφωνήματα που έγιναν στον τηλεοπτικό σταθμό STAR στη Λαμία (τα δύο) και στο αστυνομικό τμήμα της Αμφίκλειας (το τρίτο). Τα δύο πρώτα έγιναν στις 13 και 15 Αυγούστου (πριν την εξαφάνιση) και άγνωστος προειδοποίησε για τέσσερις απαγωγές-δίνοντας τα αρχικά ονομάτων-ενώ έθεσε ως όρο για την απελευθέρωση τους την αποφυλάκιση του κατηγορούμενου για συμμετοχή στη "17 Νοέμβρη" Σάββα Ξηρού. Το τρίτο έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου, μετά την εξαφάνιση των κυνηγών, και με αυτό ο άγνωστος ζήτησε και την αποφυλάκιση του κατηγορουμένου ως καθοδηγητή της "17Ν" Αλέξανδρου Γιωτόπουλου.

    Οι διωκτικές αρχές εκτιμούν ότι δεν υπάρχει εμπλοκή της τρομοκρατίας και πρόκειται για υπόθεση εκβιασμού με σκοό το οικονομικό όφελος.

    [02] ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

    Βερολίνο, 18 Αυγούστου 2002 (10:35 UTC+2)

    Καθώς αρκετές πόλεις στην κεντρική Ευρώπη εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα από τους υπερχειλισμένους ποταμούς οι ηγέτες της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Τσεχίας και της Σλοβακίας συναντώνται σήμερα εκτάκτως για την αντιμετώπιση της κρίσης.

    Στη συνάντηση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο παρουσία και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, αναμένεται να αναζητηθούν πόροι για την αποκατάσταση των καταστροφών.

    Η κομισιόν έχει ανακοινώσει ότι κατάφερε να συγκεντρώσει κεφάλαια για την παροχή εκτάκτων οικονομικών αποζημιώσεων αλλά ότι δεν διαθέτει ταμείο για την αντιμετώπιση παρόμοιων περιστάσεων.

    Οπως μετέδωσε το BBC, το γεγονός αυτό αναμένεται να δυσχεράνει ιδιαίτερα τη θέση της Γερμανίας το έλλειμμα της οποίας βρίσκεται πολύ κοντά στο επιτρεπτό όριο που έχει ορίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Το Σάββατο χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την γερμανική πόλη Μπίτερφιλντ καθώς εκφράστηκαν φόβοι ότι το νερό από τις πλημμύρες πλησίαζε εγκαταστάσεις χημικού εργοστασίου.

    Στη Δρέσδη το ύψος του ποταμού Ελβα έφτασε στο ύψος ρεκόρ των 9.39 μέτρων-το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί από το 16 αιώνα- πριν αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά.

    Και στην Ουγγαρία όμως οι αρχές αναγκάστηκαν να εκκενώσουν περιοχές της Βουδαπέστης φοβούμενες υπερχείλιση του ποταμού Δούναβη.

    Ηδη τα νερά του ποταμού καλύπτουν τμήμα της βάσης του κοινοβουλίου αν και ο δήμαρχος της πόλης πιστεύει ότι τα οχυρωματικά έργα θα αντέξουν αν η στάθμη του νερού δεν ξεπεράσει τα δέκα μέτρα.

    Επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια προς την Τσεχία αποστέλλουν οι ΗΠΑ, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Ο. Μπους ώστε να αντιμετωπιστούν οι ζημιές που πρόεκυψαν από την κακοκαιρία.

    [03] ΦΟΒΟΙ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ

    Λαμία, 18 Αυγούστου 2002 (20:50 UTC+2)

    Φόβοι εκφράζονται για την ζωή των τριών κυνηγών από την Αμφίκλεια Φθιώτιδας, που αγνοούνται από χτες το πρωί.

    Από αργά το απόγευμα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας στην θέση Δοκίμια, κοντά στο χωριό Οίτη για τον εντοπισμό του Βασίλη Αδάμου, του Γιώργου Τριανταφύλλου και του Γιώργου Πουρναρά. Στο σημείο έχει σπεύσει και ιατροδικαστής, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί.

    Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 28χρονος Ηλίας Λιασκώνης, που ανακρίνεται από την αστυνομία για την υπόθεση, ομολόγησε ότι σκότωσε τους τρεις κυνηγούς και με τη βοήθεια ενός Αλβανού έριξε τα πτώματα τους σε χαράδρα στην περιοχή της Οίτης.

    [04] 1η ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

    Θεσσαλονίκη, 18 Αυγούστου 2002 (20:38 UTC+2)

    Την πρώτη θέση στο τουρνουά της Σουηδίας κατέλαβε η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών καθώς κέρδισε σήμερα τους διοργανωτές με σκορ 76 - 65. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο και γέμισε ικανοποίηση τους περίπου 200 έλληνες φιλάαθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο.

    Οι παίκτες του Γιάννη Ιωαννίδη μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και κατάφεραν στο ημίχρονο να προηγούνται των σουηδών με 24 πόντους (45 - 21). Ωστόσο στην επανάληψη έπαθαν ...μπλακ άουτ καθώς για οχτώ λεπτά δεν πέτυχαν πόντο και έτσι έχασαν τη διαφορά που είχαν από τον αντίπαλο.

    Κορυφαίοι της αναμέτρησης ήταν οι Παπαδόπουλος και Φώτσης, ενώ δεν αγωνίστηκε ο Παπαλουκάς που ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό. Μάλιστα, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος ψηφίστηκε πολυτιμότερος παίκτης στο τουρνουά του Σεντερτέλιε.

    Την τρίτη θέση στο τουρνουά πήρε η Πολωνία που κέρδισε στην παράταση την Τσεχία με σκορ 89 -87. Η κανονική διάρκεια του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 79 - 79.

    [05] ME ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 18 Αυγούστου 2002 (20:33 UTC+2)

    Με προβλήματα, λόγω του μεγάλου όγκου των αυτοκινήτων, εξελίσσεται η επιστροφή των Θεσσαλονικέων από τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου, ενώ η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω της καλοκαιρινής καταιγίδα που ξέσπασε το απόγευμα.

    Οπως δήλωσε στο ΜΠΕ, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης Ιωάννης Μαρνάς, η κίνηση είναι αυξημένη στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών και στην περιοχή του Τιτάν.

    Πρόσθεσε, δε, ότι λόγω της βροχής σημειώθηκαν τροχαία ατυχήματα, στα οποία δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

    [06] ΒΟΛΕΪ: Η ΡΩΣΙΑ ΠΗΡΕ ΤΟ WORLD LEAGUE

    Θεσσαλονίκη, 18 Αυγούστου 2002 (20:19 UTC+2)

    Η ομάδα βόλεϊ της Ρωσίας για πρώτη φορά στην ιστορία της κατέκτησε τον τίτλο του World League καθώς κέρδισε στην έδρα της τη Βραζιλία με 3 - 1 σετ (25 - 21, 25 - 23, 22 - 25 και 25 - 17).

    Οι ρώσοι έκαναν την έκπληξη και μπροστά σε 17.000 κόσμο νίκησαν την οικοδέσποινα Σελεσάο, που απέτυχε να υπερασπιστεί τον περυσινό τίτλο της. Η Ρωσία αιφνιδίασε τους βραζιλιάνους πήρε τα πρώτα δύο σετ και παρά την προσπάθεια των γηπεδούχων να ανακάμψουν, έφτασαν στη νίκη και την κατάκτηση του World League.

    Το χάλκινο μετάλλιο στη διοργάνωση πήρε η Γιουγκοσλαβία που κέρδισε στο μικρό τελικό την Ιταλία επίσης με 3 - 1 σετ (28 - 26, 29 - 27, 23 - 25 και 25 - 21).

    [07] ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΕ ΔΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΩ ΠΟΛΗ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

    Θεσσαλονίκη, 18 Αυγούστου 2002 (20:03 UTC+2)

    Στις δυτικές συνοικίες και στην Ανω Πόλη δημιουργήθηκαν τα περισσότερα προβλήματα από την καλοκαιρινή καταιγίδα που ξέσπασε το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.

    Η πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε περίπου 40 με 50 κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια, που προέρχονταν κυρίως από τη Μενεμένη τον Εύοσμο και τα Μετέωρα.

    Λόγω της έντονης βροχόπτωσης δημιουργήθηκαν προβλήματα στην κίνηση των αυτοκινήτων, ενώ υποχώρησε το οδόστρωμα στην οδό Εθνικής Αμύνης.

    [08] ΚΥΠΕΛΛΟ: ΣΤΗ Β' ΦΑΣΗ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

    Βόλος, 18 Αυγούστου 2002 (19:58 UTC+2)

    Στη β' φάση του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε σήμερα ο Εθνικός Αστέρας, παρά την ήττα με σκορ 1 - 0 που γνώρισε στο Βόλο από την τοπική Νίκη. Η ομάδα της Καισαριανής πήρε το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο της διοργάνωσης καθώς στο πρώτο ματς που έγινε στην Αθήνα είχε κερδίσει τον αντίπαλο με 2 - 0.

    Στο σημερινό παιχνίδι η Νίκη Βόλου προσπάθησε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ και βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο 69' λεπτό με το Νούσια. Ωστόσο παρά την προσπάθεια μέχρι το τέλος της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα και να οδηγήσουν τον αγώνα με τον Εθνικό Αστέρα σε παράταση.

    [09] ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΔΗ ΒΡΟΧΗ

    Θεσσαλονίκη, 18 Αυγούστου 2002 (19:35 UTC+2)

    Ένα καλοκαιρινό μπουρίνι έκανε την εμφάνιση του σήμερα το απόγευμα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Αστραπές, βροντές και καταρρακτώδης βροχή συνέθεσαν το σκηνικό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στην πόλη.

    Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα άνοιξαν οι ουρανοί και από τη βροχή προκλήθηκαν προβλήματα ιδιαίτερα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Οι δρόμοι πλημμύρισαν και η τροχαία Θεσσαλονίκης συνέστησε στους οδηγούς ιδιαίτερη προσοχή προκειμένου να αποφευχθούν τα δυστυχήματα, ενώ παράλληλα συνέστησε να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

    Η πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε αρκετές κλήσεις από κατοίκους για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα καταστήματα και υπόγεια διαμερίσματα, ενώ φρεάτια σε αρκετές περιοχές της πόλης ξεχύλισαν προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα.

    Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να υποχωρήσουν από το βράδυ.

    [10] ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΡΕΚΟΡ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΣΤΑΘΜΗ ΤΟΥ ΔΟΥΝΑΒΗ

    Βουδαπέστη, 18 Αυγούστου 2002 (19:35 UTC+2)

    Πολλά σπίτια πλημμύρησαν στις βόρειες και νότιες περιοχές της Βουδαπέστης και περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Η στάθμη του ποταμού Δούναβη αναμένεται να ανέβει στα 8,75 μέτρα, που είναι το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 100 χρόνων.

    Χιλιάδες στρατιώτες και εθελοντές εργάζονται εντατικά για να ενισχύσουν τα φράγματα στο Δούναβη.

    Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Πέτερ Μέγκιεσι επέστρεψε από τις διακοπές του και προήδρευσε σε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο.

    Ο δήμαρχος της Βουδαπέστης Γκάμπορ Ντέμσκι εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πόλη δεν θα υποστεί καταστροφές ανάλογες με αυτές της Πράγας και της Δρέσδης.

    Τα νερά του ποταμού Ελβα έχουν αρχίσει να υποχωρούν στην Σαξονία και την πρωτεύουσα της Δρέσδη, αλλά χιλιάδες άτομα εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στην κοντινή πόλη Βίτενμπεργκ.

    [11] Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΟ Β' ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 18 Αυγούστου 2002 (19:33 UTC+2)

    Κάτω από καταρρακτώδη βροχή ο Ηρακλής κέρδισε σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη τον Αγιο Νικόλαο με σκορ 1 - 0 και εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Στο πρώτο ματς που έγινε στην Κρήτη οι κυανόλευκοι είχαν επικρατήσει με 3 - 2.

    Στο πρώτο ημίχρονο το θέαμα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες ήταν μέτριο, με τον Ηρακλή να έχει πάντως την υπεροχή και να δημιουργεί ορισμένες καλές ευκαιρίες. Ωστόσο οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα και να ανοίξουν το σκορ.

    Στην επανάληψη η αναμέτρηση συνεχίστηκε κάτω από καταρρακτώδη βροχή, αστραπές και βροντές. Οι περίπου 1.200 φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο του Ευόσμου έψαχναν μέρος να προφυλαχτούν, ενώ οι ποδοσφαιριστές προσπάθησαν για το καλύτερο. Στο 62' λεπτό ήρθε το μοναδικό τέρμα της συνάντησης, όταν ο Τάσος Κατσαμπής με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του τέρματος του Αγίου Νικολάου.

    [12] ΔΗΛΩΣΕΙΣ Δ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

    Αθήνα, 18 Αυγούστου 2002 (19:10 UTC+2)

    Τα έντονα καιρικά φαινόμενα τοπικού χαρακτήρα που παρατηρούνται το καλοκαίρι δεν μπορούν να προβλεφθούν, δήλωσε αναφορικά με τις πλημμύρες στην Αττική ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Παπανικολάου.

    Ο κ. Παπανικολάου αναφέρθηκε και στα έντονα καιρικά φαινόμενα που παρατηρούνται στην Κεντρική Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι είναι πρωτόγνωρα "Αυτές τις μέρες βλέπουμε τι συμβαίνει στην Κεντρική Ευρώπη. Υπάρχουν, δηλαδή φαινόμενα πρωτόγνωρα για εκατονταετία, πεντηκονταετία

    Πρόσθεσε, δε, ότι τοπικές πλημμύρες δεν μπορούν να προβλεφθούν το καλοκαίρι, δεν μπορούν να γίνουν προγνώσεις με ακρίβεια.

    Απαντώντας στις καταγγελίες κατοίκου που τον διέκοψε για να πει ότι τα έργα στον Κηφισό έχουν εγκαταλειφθεί τις τρεις τελευταίες μέρες, ο κ. Παπανικολάου επισήμανε ότι αυτό οφείλεται στις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου.

    [13] ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    Μέτσοβο, 18 Αυγούστου 2002 (19:01 UTC+2)

    Ιδιωτική επίσκεψη στο Μέτσοβο πραγματοποίησαν χτες το βράδυ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής και η σύζυγος του Νατάσα.

    Στον σύντομο χαιρετισμό του προς του κατοίκους ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε την ανάγκη ανάπτυξης της περιφέρειας, που, όπως είπε, αποτελεί τον κορμό για την πρόοδο της χώρας, ενώ αναφέρθηκε και στον Ευάγγελο Αβέρωφ, η οικογένεια του οποίου έχει σημαδέψει όσο καμία άλλη τη ζωή και την εξέλιξη του Μετσόβου.

    Ο κ. Καραμανλής επιστρέφει το βράδυ στην Αθήνα και αύριο θα προεδρεύσει σε σύσκεψη στη Ρηγίλης, στην οποία θα συζητηθεί η τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.

    [14] H ΝΔ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

    Αθήνα, 18 Αυγούστου 2002 (18:39 UTC+2)

    "Δυστυχώς για μια ακόμη φορά αναδεικνύεται το μείζον ζήτημα της ανεπάρκειας και της έλλειψης των αναγκαίων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στην Αθήνα", δήλωσε ο υπεύθυνος του τομέα ΠΕΧΩΔΕ της ΝΔ Σάββας Τσιτουρίδης, με αφορμή τις πλημμύρες σε περιοχές του λεκανοπεδίου Αττικής.

    "Αρκεί η πρώτη βροχόπτωση για να πλημμυρίσουν οι "συνήθεις" περιοχές. Όταν αυτό γίνεται σταθερά και επί χρόνια το "έκτακτο" των φαινομένων δεν μπορεί να είναι ούτε άλλοθι ούτε εξήγηση. Οι ευθύνες είναι αποκλειστικά της Κυβέρνησης που παράλληλα με την καταστροφή του περιβάλλοντος δεν προωθεί όλα αυτά τα χρόνια τα αναγκαία έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική προστασία της πρωτεύουσας, η οποία ετοιμάζεται μάλιστα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Ότι γίνεται και στον τομέα αυτό γίνεται με καθυστέρηση, ανεπαρκώς, με κακοτεχνίες και χωρίς κανένα κεντρικό σχεδιασμό", πρόσθεσε.

    "Η Νέα Δημοκρατία καλεί την κυβέρνηση έστω και τώρα και με ορίζοντα τους Ολυμπιακούς Αγώνες να προχωρήσει στην εκτέλεση των αναγκαίων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, ώστε η Αθήνα να μη δίδει με την πρώτη κακοκαιρία την εικόνα ανοχύρωτης και τριτοκοσμικής πολιτείας. Και επιπλέον πρέπει να δοθούν εξηγήσεις για το τι επιτέλους συμβαίνει με το πανάκριβο και πολυδιαφημισμένο έργο του Μετρό, σταθμοί του οποίου πλημμυρίζουν στην πρώτη βροχόπτωση", κατέληξε.

    [15] ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ

    Αθήνα, 18 Αυγούστου 2002 (18:33 UTC+2)

    Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε σήμερα η εθνική μας ομάδα χάντμπολ των ανδρών που κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία από την Αίγυπτο με σκορ 23 - 23, στο πλαίσιο διεθνούς τουρνουά που διεξάγεται στο κλειστό γυμναστήριο της Ηλιούπολης.

    Η Αίγυπτος είναι μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του χάντμπολ και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία.

    [16] ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΒΛΑΒΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΠΛΟΙΟ ΜΕ 1.400 ΕΠΙΒΑΤΕΣ

    Πειραιάς, 18 Αυγούστου 2002 (18:25 UTC+2)

    Μηχανική βλάβη σε μια από τις δύο κύριες μηχανές του παρουσίασε το επιβατικό πλοίο "Μαρίνα", ενώ έπλεε πέντε ναυτικά μίλια από το Ακρωτήριο Τάμελος Κέας.

    Το πλοίο που μετέφερε 1.405 επιβάτες, εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο από Κάρπαθο για Κω - Ρόδο - Κάλυμνο - Πειραιά. Το πλοίο κατέπλευσε το απόγευμα στο λιμάνι του Πειραιά με τέσσερις ώρες καθυστέρηση.

    [17] ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓ.ΚΟΣΜΑ

    Αθήνα, 18 Αυγούστου 2002 (18:14 UTC+2)

    Αναβλήθηκαν οι σημερινές ιστιοδρομίες της 3ης αγωνιστικής ημέρας της Προ-ολυμπιακής διοργάνωσης ιστιοπλοίας που πραγματοποιείται στον Αγιο Κοσμά στην Αθήνα. Αιτία, αποτέλεσε η καταιγίδα που έπληξε την περιοχή.

    Οι αγωνιζόμενοι ειδοποιήθηκαν έγκαιρα από τους διοργανωτές για την επιδείνωση του καιρού και τα σκάφη ελλιμενίστηκαν χωρίς το παραμικρό πρόβλημα στην εγκατάσταση, που είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει την λειτουργία της με άψογο τρόπο και σε συνθήκες ισχυρής καταιγίδας.

    "Βγήκαμε με ασφάλεια στη στεριά και είδαμε τους ανθρώπους της οργάνωσης να είναι πανέτοιμοι και σε αυτή την εξέλιξη", τόνισε ο πρωταθλητής στα σκάφη τύπου "Φιν" Κλίφορντ Γουέμπ.

    Ο Κώστας Τριγκώνης, δεύτερος πρωταθλητής Ευρώπης στα "470", επεσήμανε: "Περιμέναμε να βρούμε πολυκοσμία στις γλίστρες και να έχουμε πρόβλημα, όπως συνήθως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά προς μεγάλη μας έκπληξη, υπήρχε μεγάλη ταχύτητα και βοήθεια από όλο το προσωπικό και βγάλαμε τα σκάφη γρήγορα και με ασφάλεια".

    [18] ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ

    Λαμία, 18 Αυγούστου 2002 (18:04 UTC+2)

    Εντατικές είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό τριών κυνηγών από την Αμφίκλεια Φθιώτιδας, που αγνοούνται από χτες το πρωί. Πρόκειται για τον Βασίλη Αδάμο, 25 χρόνων, τον Γιώργο Τριανταφύλλου, 32 χρόνων και τον Γιώργο Πουρνάρα, 58 χρόνων.

    Η αστυνομία ανακρίνει από χτες το βράδυ τον 28χρονο Ηλία Λιασκώνη, με τον οποίο οι κυνηγοί είχαν ραντεβού για να τους δείξει ένα κυνηγόσκυλο, που ήθελε να τους πουλήσει. Οι αστυνομικοί θεωρούν τον Λιασκώνη, που φαίνεται ότι είχε οικονομικές δοσοληψίες με τους τρεις κυνηγούς, "άνθρωπο κλειδί". Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στη μπότα του βρέθηκε το κινητό τηλέφωνο του Αδάμου, ενώ στη φόρμα του εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος

    Οι έρευνες των αντρών της ΕΜΑΚ και των αστυνομικών επικεντρώνονται στο χωριό Οίτη, όπου υπάρχει η πληροφορία ότι πιθανόν να βρίσκονται εκεί οι τρεις αγνοούμενοι. Τα αυτοκίνητα των τριών κυνηγών βρέθηκαν κλειδωμένα στην διασταύρωση του Μπράλου.

    Η υπόθεση της εξαφάνισης περιπλέκεται από τρία περίεργα τηλεφωνήματα. Αγνωστος τηλεφώνησε χτες στο αστυνομικό τμήμα Αμφίκλειας και είπε ότι οι τρεις κυνηγοί είχαν απαχθεί. Ωστόσο, είχαν προηγηθεί δύο τηλεφωνήματα στον τηλεοπτικό σταθμό STAR Kεντρικής Ελλάδας, στις 13 και 15 Αυγούστου, στα οποία άγνωστος ανέφερε ότι επρόκειτο να απαχθούν 4 άτομα τις προσεχείς ημέρες. Ο άγνωστος έδωσε και τα αρχικά των ονομάτων τους και τα δύο από τα οποία ταιριάζουν με αυτά των αγνοουμένων. Μάλιστα, ο άγνωστος είπε ότι οι απαγωγές θα γίνουν με αντάλλαγμα τον Σάββα Ξηρό και τον φερόμενο ως αρχηγό της "17 Νοέμβρη" Αλέξανδρο Γιωτόπουλο.

    Η εγκυρότητα των τηλεφωνημάτων ερευνάται ενώ δεν κρίθηκε απαραίτητο να μεταβεί στην περιοχή κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

    [19] Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ F1 ΣΤΗ FERRARI - ΠΡΩΤΟΣ Ο ΜΠΑΡΙΚΕΛΟ ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

    Θεσσαλονίκη, 18 Αυγούστου 2002 (18:03 UTC+2)

    Ο Ρούμπενς Μπαρικέλο τερμάτισε πρώτος στο Γκραν Πρι της Βουδαπέστης και χάρισε στη Ferrari το παγκόσμιο πρωτάθλημα των κατασκευαστών στη Formula 1. Η σημερινή ήταν η τρίτη νίκη της καριέρας του βραζιλιάνου οδηγού.

    Τη δεύτερη θέση στο Γκραν Πρι της Βουδαπέστης πήρε ο Μίκαελ Σουμάχερ επίσης με Ferrari, ενώ τρίτος ήταν ο αδελφός του Ραλφ Σουμάχερ με BMW Williams. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Ραϊκόνεν, Κούλθαρντ και Φιζικέλα.

    [20] ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟΝ Κ. ΣΗΜΙΤΗ

    Αθήνα, 18 Αυγούστου 2002 (17:02 UTC+2)

    Επιστρέφει αύριο στην Αθήνα από τη Σίφνο όπου πέρασε τις καλοκαιρινές του διακοπές ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Κύρια θέματα που θα απασχολήσουν τον πρωθυπουργό τις επόμενες μέρες είναι η τρομοκρατία, οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές και το πακέτο των φοροελαφρύνσεων.

    Από την Τρίτη ο κ. Σημίτης έχει ήδη προγραμματίσει σειρά επαφών με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης.

    [21] 63ΧΡΟΝΟΣ ΠΕΖΟΣ ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΕ ΑΠΟ Ι.Χ.

    Καβάλα, 18 Αυγούστου 2002 (17:01 UTC+2)

    Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 63χρονος άνδρας σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε στην Καβάλα. Ο πεζός Γιώργος Αραμπατζής, από τον Μεσοπόταμο Παγγαίου, παρασύρθηκε από το Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 37χρονος, Εμμανουήλ Σκαμπαγιάννης. Ερευνες για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί η τροχαία Καβάλας.

    [22] ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ 2.024 ΠΛΑΣΤΩΝ ΔΟΛΑΡΙΩΝ

    Σέρρες, 18 Αυγούστου 2002 (16:57 UTC+2)

    Δύο άτομα συνελήφθησαν από αστυνομικούς στον Προμαχώνα Σερρών για κατοχή 2.024 πλαστών χαρτονομισμάτων των 100 δολαρίων. Πρόκειται για τους Δημήτριο Ταρναρά, 50 ετών και Αλέξανδρο Γιαννόπουλο, 47 χρόνων, κατοίκους Αθηνών.

    Μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο των δύο συλληφθέντων εντόπισαν επιμελώς κρυμμένα μέσα σε δερμάτινη τσάντα τα πλαστά χαρτονομίσματα.

    Το αυτοκίνητο και τα χρήματα κατασχέθηκαν και διενεργείται προανάκριση προκειμένου να διαπιστωθεί που βρήκαν οι Ταρναράς και Γιαννόπουλος τα πλαστά δολάρια.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Sunday, 18 August 2002 - 18:13:37 UTC