Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-01-07

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.ΣΗΜΙΤΗΣ: ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΥΛΕΨΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ
  • [02] ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ ΑΝΑΧΩΡΕΙ ΑΥΡΙΟ Ο Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
  • [03] ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΗΚΕ Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ΒΡΟΧΗ
  • [04] ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ
  • [05] ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • [06] ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: ΧΥΔΑΙΟI ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟΙ ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ CBS
  • [07] ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ο ΣΑΠΟΥΝΤΖΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ
  • [08] ALTEC: "ΒΛΕΠΕΙ" ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΗΣ RAMNET
  • [09] 14 ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [10] ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ ΣΕ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
  • [11] Ο ΜΠΛΕΡ ΖΗΤΗΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΙΝΔΙΑΣ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
  • [12] IΣΟΒΙΑ ΣΕ ΒΕΛΓΟ ΕΜΠΟΡΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
  • [13] Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ
  • [14] ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
  • [15] ΔΟΛ: ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΟΜΙΛΟΣ
  • [16] ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
  • [17] ΝΔ: ΑΝΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ
  • [18] ΑΙΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Μ. ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΥ Η Ν.
  • [19] EUROSTAT: ΦΘΗΝΟΣ Ο ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  • [20] Ο ΙΛΙΕΣΚΟΥ ΑΠΕΣΥΡΕ ΧΑΡΗ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΡΟΥΜΑΝΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥ
  • [21] ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΛΙΤ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
  • [22] ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: ΕΡΓΟ 20 ΔΙΣ. ΔΡΧ. ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ
  • [23] ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ Ο Φ. ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗΣ
  • [24] Φ. ΝΑΚΑΣ: ΜΕ 16 ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ "ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ" ΣΤΟ 2002

  • [01] Κ.ΣΗΜΙΤΗΣ: ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΥΛΕΨΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

    Aθήνα, 7 Ιανουαρίου 2002 (14:49 UTC+2)

    Την εκτίμηση ότι ο κρατικός μηχανισμός δούλεψε ικανοποιητικά αλλά υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν διατύπωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση διυπουργικής σύσκεψης στην οποία εξετάστηκαν οι συνέπειες του κύματος κακοκαιρίας και ο βαθμός κινητοποίησης της κρατικής μηχανής.

    Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι κυρίαρχο μέλημα ήταν να προστατευτεί η ανθρώπινη ζωή και να μην υπάρξουν θύματα, γεγονός που επιτεύχθηκε. Σε ό,τι αφορά στην εξυπηρέτηση των πολιτών και τον περιορισμό της ταλαιπωρίας τους, ο κ. Σημίτης είπε πως, παρά τις τεράστιες δυσκολίες, ο κρατικός μηχανισμός δούλεψε ικανοποιητικά σε πολύ μεγάλο βαθμό, χάρη και στους ανθρώπους που κατέβαλαν πολύ μεγάλη προσπάθεια και έδειξαν αυτοθυσία. Στο σημείο αυτό εξήρε τις προσπάθειες και την αυτοθυσία των πυροσβεστών, των αστυνομικών, των υπαλλήλων αλλά και μεμονωμένων ανθρώπων που συνέβαλαν στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.

    «Βέβαια υπάρχουν και πολλά ακόμη να γίνουν» είπε ο πρωθυπουργός ο οποίος σχολίασε πως το σύστημα μπορούσε να δουλέψει καλύτερα και για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η επανεξέταση της λειτουργίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ώστε να σχεδιάζει πιο καλά και να συντονίζει ακόμα καλύτερα τις επιχειρήσεις αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

    Στην κατεύθυνση αυτή προωθείται η ύπαρξη ενός κεντρικού σχεδιασμού όλων των μέσων με περιφερειακή αποκέντρωση με στόχο να βελτιωθεί η πρόληψη και ο επιστημονικός σχεδιασμός και να υπάρξουν παρεμβάσεις στους αυτοκινητόδρομους ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα εγκλωβισμού στους δρόμους. Παράλληλα εξετάζεται να γίνει υποχρεωτικός ο εξοπλισμός όλων των αυτοκινήτων με αντιολισθητικές αλυσίδες και να υπάρξει μηχανισμός συνεχούς πληροφόρησης των πολιτών για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο. «Μικροπροβλήματα υπάρχουν ακόμη, αλλά η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί ώστε να εξαλειφθούν πλήρως» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

    Σχετικά με τις ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες, ο κ. Σημίτης γνωστοποίησε πως το υπουργείο γεωργίας ξεκινά άμεσα την αποτίμηση των ζημιών για να υπάρξουν αποζημιώσεις στους αγρότες.

    Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε, εξάλλου, τους πολίτες που συμμορφώθηκαν στις συστάσεις των αρμόδιων οργάνων ενώ ζήτησε και τη δική τους συμβολή σε τέτοιες έκτακτες περιπτώσεις, γιατί, όπως είπε, ο καιρός δεν ελέγχεται πάντα.

    [02] ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ ΑΝΑΧΩΡΕΙ ΑΥΡΙΟ Ο Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ

    Αθήνα, 7 Ιανουαρίου 2002 (12:08 UTC+2)

    Αύριο αναχωρεί για τις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Πρώτος σταθμό τους θα είναι η Νέα Υόρκη, όπου στις 9.30 (τοπική ώρα) το πρωί της Τετάρτης θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής και μετά θα κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ. Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος θα μεταβούν στο Μανχάταν, στον τόπου που εκδηλώθηκε η τρομοκρατική επίθεση στις 11 Σεπτεμβρίου και ο Δημήτριος θα ψάλει δέηση στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης. Το μεσημέρι ο κ. Σημίτης θα παραστεί σε δεξίωση που παραθέτει προς τιμή του ο Ελληνας πρέσβης κ. Φίλων, σε ξενοδοχείο του Μανχάταν και στις 4μ.μ. θα έχει συνομιλίες με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν στην έδρα του Οργανισμού. Μετά τη συνάντηση με τον κ. Ανάν ο πρωθυπουργός θα δώσει συνέντευξη Τύπου. Το βράδυ θα αναχωρήσει για την Ουάσινγκτον όπου την Πέμπτη θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους. Ο κ. Σημίτης θα συναντηθεί επίσης με τον αντιπρόεδρο Ντικ Τσένι και τους υπουργούς Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ και Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ.

    [03] ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΗΚΕ Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ΒΡΟΧΗ

    Σίδνευ, 7 Ιανουαρίου 2002 (11:31 UTC+2)

    Πανηγυρικά υποδέχτηκαν χιλιάδες πυροσβέστες σήμερα την απρόσμενη βροχή, η οποία ήρθε να ανακουφίσει κάπως την Αυστραλία από τις φλόγες που καίνε από την ημέρα των Χριστουγέννων.

    Η βροχή έπεσε στα κυριότερα μέτωπα της φωτιάς, 35 μίλια δυτικά του Σίδνευ, καθώς και στην περιοχή του Χαουκσμπουρυ. Παρόλα αυτά δεν ένιωσαν την ίδια ανακούφιση οι κάτοικοι της περιοχής Σοαλχεϊβεν, που βρίσκεται ακόμη σε πύρινο κλοιό.

    Πάντως, περισσότεροι από 10 χιλιάδες πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που καίει σε περισσότερα από 100 μέτωπα σε έκταση 1250 μιλίων. Σύμφωνα με δηλώσεις των επίσημων αυστραλιανών αρχών, τα περισσότερα πύρινα μέτωπα προκλήθηκαν από εμπρηστές, ενώ η μέχρι στιγμής καταγραφή των καταστροφών αναφέρει ότι 101 σπίτια έχουν καεί και περισσότερα από 550 χιλιάδες εκτάρια γης έχουν γίνει στάχτη.

    Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι αστυνομικές αρχές έχουν ήδη συλλάβει 26 υπόπτους για εμπρησμό, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι νεαροί, ενώ και μια 16χρονη κοπέλα συνελήφθη επειδή είχε ανάψει μια μικρή φωτιά στα βόρεια προάστια του Σίδνευ.

    [04] ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ

    Ουάσιγκτον, 7 Ιανουαρίου 2002 (07:50 UTC+2)

    Οι ΗΠΑ υλοποιούν σχέδιο αποστολής πρόσθετου στρατιωτικού προσωπικού στη βάση τους, στον Κόλπο Γκουαντανάμο της Κούβας, όπου και θα κατασκευάσουν φυλακή υψίστης ασφαλείας, για να υποδεχτεί μέχρι 3.000 κρατούμενους Ταλιμπάν, αλλά και μέλη της οργάνωσης αλ Κάιντα, από το Αφγανιστάν.

    Οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν συλλάβει περίπου 300 αιχμαλώτους που κρατούνται στο Αφγανιστάν και πρόκειται να οδηγηθούν στην Κούβα. Ωστόσο, δεν έχει καταστεί σαφές το πότε ή το που θα προσαχθούν σε δίκη.

    Οι αμερικανικές αρχές εκτιμούν ότι μετά την εξέγερση στις φυλακές του βορείου Αφγανιστάν, τον περασμένο Νοέμβριο, οι δίκες είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας να διεξαχθούν σε ασφαλή χώρο, έξω από το Αφγανιστάν. Στο μεταξύ, αντιρρήσεις για την αμερικανική βάση στο νησί, εκφράζει ο πρόεδρος της Κούβας, Φιντελ Καστρο.

    [05] ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 7 Ιανουαρίου 2002 (21:03 UTC+2)

    Απίστευτη ταλαιπωρία συνέχεια για τον Αρη που με πτήση των 22:45 θα αναχωρήσει από την Κύπρο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα. Η αποστολή ήταν προγραμματισμένη να έρθει στην Ελλάδα χθες το απόγευμα, όμως οι άσχημες καιρικές συνθήκες που έπληξαν την Αθήνα και νυν το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" στάθηκαν εμπόδιο στην άφιξη της. Ολοι πλέον οι παίκτες του Ρισάρ Ταρντί εξουθενωμένοι από την πολύωρη αναμονή, αλλά και αρκετά εκνευρισμένοι από την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί αναμένεται να πάνε στα σπίτια τους τα ξημερώματα της Τρίτης. Αυτό φυσικά δε θα τους απαλλάξει από την αυριανή διπλή προπόνηση, αφού ο τεχνικός της ομάδας δεν θέλει να χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος, εν όψει των δύσκολων υποχρεώσεων στο ελληνικό πρωτάθλημα.

    Αύριο το πρωί αναμένεται να ενταχθεί στην ομάδα και ο Ενζάμα. Το νέο απόκτημα των κιτρίνων με την ευκαιρία της άφιξης της αποστολής από την Κύπρο θα ενσωματωθεί ξεκινώντας τις προπονήσεις, βοηθώντας τον σύλλογο στο νέο του ξεκίνημα εν όψει της επανέναρξης του ελληνικού πρωταθλήματος.

    [06] ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: ΧΥΔΑΙΟI ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟΙ ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ CBS

    Aθήνα, 7 Ιανουαρίου 2002 (20:54 UTC+2)

    Για επιλεκτική και έντεχνη παρουσίαση των λεγόμενων του στην εκπομπή «60 λεπτά» του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS με στόχο να στηριχθούν οι «απαράδεκτοι χυδαίοι και συκοφαντικοί ισχυρισμοί» ότι διάκειται φιλικά προς την «17η Νοέμβρη» κάνει λόγο σε γραπτή του ανακοίνωση ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.

    Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, μετά από επίμονα αιτήματα της εκπομπής ο κ. Κακλαμάνης παραχώρησε συνέντευξη στον δημοσιογράφο Εντ Μπράντλεϊ διάρκειας 20 λεπτών στις 11 Μαίου. «Η εκπομπή επρόκειτο να μεταδοθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου. Αντί αυτού χτες Κυριακή προβλήθηκε σχετική με το θέμα της τρομοκρατίας στην Ελλάδα εκπομπή, όπου μεταδόθηκαν αποσπάσματα μερικών δευτερολέπτων από τη συνέντευξη του κ. Κακλαμάνη και μάλιστα με αλλοιωμένο στη μετάφραση το λόγο του», σημειώνεται.

    Περαιτέρω, τονίζεται ότι «ο σκοπός της συγκεκριμένης άθλιας και ύποπτης εκπομπής είναι προφανής όσο και αφελής και εντάσσεται στη γνωστή προπαγάνδα κύκλων των ΗΠΑ, ότι δηλαδή στην Ελλάδα υπάρχουν πολιτική που υποθάλπουν την τρομοκρατία. Και βέβαια ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι η επιλογή του χρόνου προβολής της συγκεκριμένης φθηνά προπαγανδιστικής εκπομπής με θέμα την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία».

    Τέλος, αναφέρεται ότι «αυτό που προβληματίζει είναι το ήθος και το ύφος της εκπομπής που τραυματίζει κάθε είδος δεοντολογίας και έγκυρης ενημέρωσης στη δημοκρατική Αμερική και μάλιστα από ένα κανάλι που θέλει να θεωρείται έγκυρο».

    Σύμφωνα με το απόσπασμα της συνέντευξης που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του κ. Κακλαμάνη, στην ερώτηση αν αληθεύουν οι ισχυρισμοί ότι πρόσκειται φιλικά προς τη «17 Νοέμβρη» ο κ. Κακλαμάνης απάντησε ως εξής: «Αλήθεια! Σας φαίνομαι πράγματι μία φυσιογνωμία που θα μπορούσε να συμπαθεί κοινούς δολοφόνους! Εκτιμώ τη δουλειά σας και τιμώ την ευθύνη σας να μεταφέρετε σε αυτή τη συζήτηση και την πιο απίθανη σκέψη. Αλλά δεν δέχομαι σε αυτό το επίπεδο την συζήτησή μας. Κύριε Μπράντλεϊ, αυτό είναι προσβολή και για μένα προσωπικά και για το ελληνικό Κοινοβούλιο. Μου θυμίζει άλλες εποχές και άλλους χώρους. ΄Αλλα καθεστώτα, όπου οι άνθρωποι, οι πολίτες, έπρεπε να καλούνται να αποδεικνύουν ότι δεν είναι ελέφαντες. Είναι ντροπή. Αυτό δεν απευθύνεται σε εσάς, αλλά σ΄ αυτούς που σας δίνουν τη δυνατότητα να υποβάλλετε μία τέτοια ερώτηση. Με όλη την ευθύνη σας το λέω αυτό».

    [07] ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ο ΣΑΠΟΥΝΤΖΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ

    Θεσσαλονίκη, 7 Ιανουαρίου 2002 (20:53 UTC+2)

    Η λύση της συνεργασία του με τον Ηρακλή λίγο ή πολύ ήταν γνωστή εδώ και μήνες. Σήμερα όμως λύθηκε και τυπικά το συμβόλαιο του Αντώνη Σαπουντζή με την ΠΑΕ Ηρακλής έπειτα από την εκκαθάριση που έκανε στην ομάδα ο κ. Αναστασιάδης. Ετσι στο εξής ο παίκτης είναι ελεύθερος να επιλέξει όποια ομάδα θέλει για να συνεχίσει την καριέρα του.

    Ο προπονητής του Ηρακλή, Αγγελος Αναστασιάδης αναζητάει ακόμη δύο τρεις ποδοσφαιριστές προκειμένου να ενισχύσει την επιθετική του γραμμή μέσα στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Μεταξύ των ονομάτων που διαπραγματεύεται ο κ. Αναστασιάδης είναι αυτό του Ιταλού επιθετικού της Ταράντο Κριστιάν Ριγκανό, που για αυτόν το λόγο θα ταξιδεύσει στην γειτονική χώρα ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Σπανουδάκης. Ωστόσο δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και το γεγονός ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τον Γιώργο Βακουφτσή της Φιορεντίνα. Ομως μια τέτοια μετακίνησή του μάλλον είναι απίθανη.

    [08] ALTEC: "ΒΛΕΠΕΙ" ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΗΣ RAMNET

    Αθήνα, 7 Ιανουαρίου 2002 (20:48 UTC+2)

    Η Altec ΑΒΕΕ ως ένας από τους τρεις μετόχους της εταιρίας Ramnet Design AE, με ποσοστό συμμετοχής 35% στο μετοχικό κεφάλαιο αυτής, συμφώνησε στην πρόταση του Διοικητικού της Συμβουλίου για τη λύση και την εκκαθάριση της από την 1/1/202. Στην απόφαση αυτή συνέβαλλαν οι μη αναμενόμενες - αργές εξελίξεις στο χώρο του internet, τα υψηλά κόστη και η αργή, μη άμεσα ορατή απόδοση της επένδυσης.

    Μετά την εκκαθάριση της Ramnet Design ΑΕ, η Altec θα λάβει πίσω τουλάχιστον το τίμημα που είχε καταβάλει για την απόκτηση του ποσοστού συμμετοχής της στο κεφάλαιο αυτής.

    Διευκρινίζεται δε, ότι τα αποτελέσματα της εταιρίας δεν αθροίζονται στα ενοποιημένα στοιχεία της Altec. Η διοίκηση της Altec θέλοντας να επικεντρωθεί στις δραστηριότητες εκείνες που διέπονται από την ίδια εταιρική φιλοσοφία και υπηρετούν το ευρύτερο εταιρικό πνεύμα αναδιοργάνωσης, θεωρεί την απόφαση αυτή ως την πιο συμφέρουσα και ωφέλιμη για όλους.

    [09] 14 ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Άγκυρα, 7 Ιανουαρίου 2002 (20:44 UTC+2)

    Στους 14 ανήλθε ο αριθμός των θυμάτων από την σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ημέρες την Τουρκία.

    Στη Σαμψούντα δύο άνθρωποι πέθαναν από υποθερμία και ένας άλλος τραυματίσθηκε θανάσιμα πέφτοντας από τη στέγη του σπιτιού του στην οποία είχε ανέβει για εκχιονισμό.

    Στη Σμύρνη, ένας εβδομηντάχρονος που ζούσε εδώ και μήνες σ' ένα ημιφορτηγό βρήκε το θάνατο από το κρύο σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

    Στην Μαλάτεια μια 83 χρονη γυναίκα έχασε την ζωή της σε νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί με συμπτώματα υποθερμίας.

    Οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει ότι νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει από αύριο την χώρα.

    [10] ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ ΣΕ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

    Θεσσαλονίκη, 7 Ιανουαρίου 2002 (20:39 UTC+2)

    Σημαντικές καταστροφές σε αγροτικά προϊόντα αλλά και στο ζωικό κεφάλαιο προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε τη δυτική Μακεδονία.

    Οι αγρότες της περιοχής εμφανίζονται απεγνωσμένοι, εξαιτίας του παγετού που επικρατεί εδώ και 20 μέρες, καθώς η θερμοκρασία έχει πέσει ακόμη και στους -23 βαθμούς Κελσίου. Οι καλλιέργειες, κυρίως λαχανικών, παραμένουν σκεπασμένες από το χιόνι, το οποίο δεν έχει λιώσει ακόμη.

    Ζημιές από τον παγετό έχουν υποστεί και οι ελαιώνες του νομού Κοζάνης, οι οποίες καταγράφονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη δυτική Μακεδονία δέχεται καθημερινά αιτήσεις αγροτών που έχουν υποστεί ζημιές και εξυπηρετεί κυρίως περιπτώσεις φυτικής παραγωγής.

    Μεγάλες αναμένεται να είναι οι ζημιές και στα οπωροφόρα δέντρα, ιδιαίτερα στις ροδακινιές, γεγονός που θα έχει επιπτώσεις στην παραγωγή των επόμενων ετών.

    Οι καλλιέργειες των σιτηρών στη βόρεια Ελλάδα υπέστησαν επίσης ζημιές, αφού ο παγετός κατέστρεψε το σπόρο, ενώ παρόμοια προβλήματα αντιμετώπισαν και οι κτηνοτροφικές μονάδες στους νομούς Χαλκιδικής, Πιερίας και Κιλκίς. Οι ζημίες αφορούν περίπου 2.500 αιγοπρόβατα και 100 βοοειδή, εξαιτίας συνηθισμένων ασθενειών και παθήσεων.

    [11] Ο ΜΠΛΕΡ ΖΗΤΗΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΙΝΔΙΑΣ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ

    Ισλαμαμπάντ, 7 Ιανουαρίου 2002 (20:36 UTC+2)

    Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, ολοκληρώνει την περιοδεία του σε Ινδία και Πακιστάν, χωρίς όμως να καταφέρει να αμβλύνει την ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες.

    Όπως μετέδωσε το ΒΒC, o Τόνι Μπλερ συνάντησε το στρατιωτικό ηγέτη του Πακιστάν, στρατηγό Μουσαράφ, στην Ισλαμαμπάντ, έχοντας ήδη πραγματοποιήσει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Ινδίας, Ατάλ Μπεχαρί Βατζπαγί.

    Μιλώντας από την Ισλαμαμπάντ, ο κ. Μπλερ δήλωσε ότι η ένταση στην αμφισβητούμενη περιοχή του Κασμίρ μπορεί να επιλυθεί μόνο με διάλογο και διαπραγματεύσεις.

    Παρά τις προσπάθειες του κ. Μπλερ, η Ινδία απέρριψε τις προτάσεις συνομιλιών με το Πακιστάν.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας, Τζασβάντ Σινχ, δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος εάν δεν αλλάξει η στάση του Πακιστάν.

    Ο στρατός της Ινδίας ανακοίνωσε ότι σκότωσε πέντε Πακιστανούς στρατιώτες κατά τη διάρκεια των τελευταίων συγκρούσεων στο Κασμίρ.

    Η Ινδία κατηγορεί τους Πακιστανούς αυτονομιστές του Κασμίρ για την πρόσφατη αιματηρή επίθεση στο κοινοβούλιο της χώρας

    [12] IΣΟΒΙΑ ΣΕ ΒΕΛΓΟ ΕΜΠΟΡΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 7 Ιανουαρίου 2002 (20:34 UTC+2)

    Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης ο 36χρονος Βέλγος έμπορος ναρκωτικών ο οποίος μετέφερε και επιχείρησε να διακινήσει στην Ελλάδα 52.000 χάπια «έκταση».

    Πρόκειται για τον Γιόχαν Κάρελ Κόγκε, ο οποίος συνελήφθη από άνδρες της δίωξης ναρκωτικών Θεσσαλονίκης στις 11 Σεπτεμβρίου του 2000 όταν επιχείρησε να πουλήσει ναρκωτικά σε αστυνομικό-που εμφανίστηκε ως αγοραστής-ποσότητα ναρκωτικών χαπιών, ενώ τα 52.000 χάπια χαρακτηρίστηκαν ως η μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικού «έκσταση» που έχει κατασχεθεί μέχρι σήμερα από ελληνικές διωκτικές αρχές.

    Το ίδιο δικαστήριο καταδίκασε σε κάθειρξη 12 ετών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ και τον ομοεθνή του Πιέρε Χούπερτ Βάντε Ρίρεν, 25 χρόνων, ο οποίος οδηγούσε το φορτηγό με το οποίο μετέφεραν στην Ελλάδα τα ναρκωτικά χάπια, ενώ στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας και ο Ολλανδός εισαγγελέας Τ. Σμάιλντ από το Αμστερνταμ, καθώς ο 36χρονος Βέλγος είχε εμπλακεί και παλαιότερα και σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών στην Ολλανδία. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο αλλοδαπός εισαγγελέας, ο καταδικασθείς Βέλγος, μετά τη σύλληψη του στη Θεσσαλονίκη, κατονόμασε συνεργάτη του στην Ολλανδία, ο οποίος συνελήφθη με ποσότητα 2.000 χαπιών «έκσταση».

    Στην απολογία του ο 36χρονος ισχυρίστηκε ότι του παρέδωσε τα ναρκωτικά κάποιος Ολλανδός για να τα μεταφέρει στην Ελλάδα, έναντι αμοιβής και ισχυρίστηκε ότι δεν είναι έμπορος ναρκωτικών.

    Γ.Χ.

    [13] Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ

    Λονδίνο, 7 Ιανουαρίου 2002 (20:33 UTC+2)

    Η βρετανική κυβέρνηση διαψεύδει τους ισχυρισμούς ότι Βρετανοί μουσουλμάνοι σχεδιάζουν να διοργανώσουν τρομοκρατικές επιθέσεις.

    Όπως μετέδωσε το ΒΒC, ένας άνδρας που υποστηρίζει ότι βοήθησε περίπου 200 εθελοντές από τη Βρετανία να πολεμήσουν στο πλευρό των Ταλιμπάν, δήλωσε νωρίτερα ότι ορισμένοι από αυτούς θα επιστρέψουν στη Βρετανία για να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις.

    Ο Χασάν Μπουτ, 22 χρόνων, από το Μάντσεστερ είπε στο BBC ότι ο ίδιος ενθαρρύνει τις επιθέσεις εναντίον πολιτικών και στρατιωτικών στόχων.

    [14] ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

    Αθήνα, 7 Ιανουαρίου 2002 (20:32 UTC+2)

    Πλήρης επάρκεια καυσίμων στην αγορά διαπιστώνεται, παρά τα ακραία καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το υπουργείο Ανάπτυξης από τα δημόσια και ιδιωτικά διυλιστήρια και τις εταιρίες πετρελαιοειδών.

    Τα περιορισμένα προβλήματα στη διακίνηση έχουν άμεση και αποκλειστική συνάφεια με την ολισθηρότητα των δρόμων, καθώς λόγω των αυστηρών κανονισμών που υφίστανται για τη μεταφορά υγρών καυσίμων, δεν επιτρέπεται η διέλευση των βυτιοφόρων.

    [15] ΔΟΛ: ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΟΜΙΛΟΣ

    Αθήνα, 7 Ιανουαρίου 2002 (20:30 UTC+2)

    Μεταβιβάσεις συμμετοχών από την θυγατρική ΔΟΛ Digital ΑΕ στη μητρική εταιρία Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη ΑΕ (ΔΟΛ) διενεργήθηκαν στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του Ομίλου.

    Ειδικότερα η ΑΕ ΔΟΛ Digital, με βάση την απόφαση της Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 31/12/2001, μεταβίβασε στην Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε. 55.000 κοινές ονομαστικές μετοχές που αντιστοιχούν στο 23,22% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας πρακτόρευσης τουριστικών υπηρεσιών Eurostar. Μετά την εν λόγω μεταβίβαση η οποία διενεργήθηκε στην αξία κτήσεως των μετοχών, η ΔΟΛ Digital δεν συμμετέχει πλέον στην Eurostar, ενώ η Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε. αύξησε την άμεση συμμετοχή της στην εταιρία από 74,76% σε 97,98%.

    Επίσης, η ΔΟΛ Digital μεταβίβασε στην μητρική εταιρία 36.440 κοινές ονομαστικές μετοχές που αντιστοιχούν στο 85,00% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας παροχής υπηρεσιών υποδοχής τηλεφωνικών κλήσεων και διαχείρισης σχέσεων πελατών Action Plan Α.Ε. Μετά την εν λόγω μεταβίβαση η οποία διενεργήθηκε στην αξία κτήσεως των μετοχών, η ΔΟΛ Digital ΑΕ δεν συμμετέχει πλέον στην Action Plan, ενώ η ΔΟΛ ΑΕ απέκτησε άμεσα το 85,00% της εταιρίας.

    "Οι ανωτέρω μεταβιβάσεις διενεργήθηκαν προκειμένου ο κλάδος νέας οικονομίας του Ομίλου μας, επικεφαλής του οποίου είναι ο ΔΟΛ Digital, να αποτελείται αμιγώς από εταιρίες συναφών δραστηριοτήτων", αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της εταιρίας.

    [16] ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

    Αθήνα, 7 Ιανουαρίου 2002 (20:25 UTC+2)

    Η κακοκαιρία και τα προβλήματα που δημιούργησε ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

    Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, Γιώργος Σουφλιάς, σε δηλώσεις του αμέσως μετά τόνισε ότι η κακοκαιρία ήταν πρωτοφανής όμως σε πάρα πολλές περιπτώσεις το κράτος δεν έπραξε τα στοιχειώδη.

    Η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη συνεχάρη την αστυνομία, την πυροσβεστική, το λιμενικό σώμα και τους δημόσιους υπαλλήλους επισήμανε, ωστόσο, ότι η κρατική μηχανή έδειξε τις τεράστιες αδυναμίες της.

    [17] ΝΔ: ΑΝΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ

    Αθήνα, 7 Ιανουαρίου 2002 (20:19 UTC+2)

    Για ανετοιμότητα, ανεπάρκεια και αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει μια έκτακτη κατάσταση έκανε λόγο η ΝΔ, δια του εκπροσώπου της, Θεόδωρου Ρουσόπουλου, ο οποίος υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να ζητήσει τουλάχιστον μία συγγνώμη από τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι επλήγησαν.

    Σύμφωνα με τον κ. Ρουσόπουλο, ο κ. Σημίτης, αντίθετα, δήλωσε ικανοποιημένος και κάνει εξαγγελίες για νέα όργανα, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα στο μέλλον έκτακτες καταστάσεις.

    "Το εύλογο ερώτημα είναι πως θα επιτευχθεί αυτό, όταν η κυβέρνηση τίποτα δεν διδάσκεται από τα λάθη της, όταν αδιαφορεί για τον έγκαιρο σχεδιασμό, την πρόληψη και τη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών. Όλα αυτά δεν είναι τίποτε άλλο παρά στάχτη στα μάτια των πολιτών, σε μια προσπάθεια κάλυψης των ευθυνών αυτών που κυβερνούν είκοσι χρόνια", υποστηρίζει.

    [18] ΑΙΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Μ. ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΥ Η Ν. ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 7 Ιανουαρίου 2002 (20:17 UTC+2)

    Συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η ηθοποιός Νατάσα Γερασιμίδου σε βάρος του νομαρχιακού συμβούλου και μέλους της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης Μιχάλη Τρεμόπουλου για την υπόθεση του οικοπέδου στην περιοχή του περιαστικού δάσους Σέιχ-Σου.

    Με αίτηση της η ηθοποιός ζητάει μέσω των δικαστηρίων συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του νομαρχιακού συμβούλου στο ποσό των 880.410 ευρώ επειδή-όπως ισχυρίζεται-έβλαψε την τιμή και την υπόληψη της με δηλώσεις του σε εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς γύρω από το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των προσφυγικών οικοπέδων στην περιοχή «Ελαιόρεμα» του περιαστικού δάσους.

    Από την πλευρά του ο εναγόμενος στη διάρκεια της συζήτησης της υπόθεσης στο αστικό δικαστήριο δήλωσε ότι δεν δυσφήμησε την ηθοποιό και ισχυρίστηκε ότι οργανωμένα συμφέροντα οικοπεδοφάγων τη χρησιμοποιούν για να «φιμώσουν κάθε φωνή αντίστασης στην επικείμενη καταπάτηση εκτάσεων στο δάσος Σέιχ-Σου. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες μέρες.

    Γ.Χ.

    [19] EUROSTAT: ΦΘΗΝΟΣ Ο ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    Αθήνα, 7 Ιανουαρίου 2002 (20:15 UTC+2)

    Φθηνότερη μεταξύ των "15" είναι η τιμή του ηλεκτρισμού για τα νοικοκυριά στην Ελλάδα τόσο σε απόλυτες τιμές όσο και σε Μονάδες Αγοραστικής Δύναμης (ΜΑΔ).

    Η τιμή του ηλεκτρισμού, συμπεριλαμβανομένων των φόρων, στην Ελλάδα ανέρχεται σε 7,87 ευρώ ανά 100 κιλοβατώρες (kWh) για τη μικρή κατανάλωση, σε 6,29 ευρώ για τη μεσαία κατανάλωση και σε 5,43 ευρώ για τη μεγάλη κατανάλωση.

    Τα παραπάνω προκύπτουν από έρευνα της Eurostat που δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες η οποία αναφέρεται στις τιμές του ηλεκτρισμού στους "15" την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2001.

    "Μικρή" θεωρείται η κατανάλωση ηλεκτρισμού που δεν υπερβαίνει σε ετήσια βάση τις 600 κιλοβατώρες, "μεσαία" αυτή που δεν υπερβαίνει τις 3.500 κιλοβατώρες και "μεγάλη" αυτή που ξεπερνά τις 3.500 κιλοβατώρες.

    Ακόμη, η Ελλάδα εμφανίζει τη χαμηλότερη μεταξύ των κοινοτικών της εταίρων τιμή του ηλεκτρισμού εκπεφρασμένη σε Μονάδες Αγοραστικής Δύναμης. Στην Ελλάδα η τιμή του ηλεκτρισμού ανέρχεται σε 10,34 ΜΑΔ ανά 100 κιλοβατώρες για τη μικρή κατανάλωση, σε 8,27 ευρώ για τη μεσαία κατανάλωση και σε 7,14 ευρώ για τη μεγάλη κατανάλωση.

    [20] Ο ΙΛΙΕΣΚΟΥ ΑΠΕΣΥΡΕ ΧΑΡΗ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΡΟΥΜΑΝΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥ

    Βουκουρέστι, 7 Ιανουαρίου 2002 (20:14 UTC+2)

    της Ιωάννας Ράντου

    Ο πρόεδρος της Ρουμανίας ιον Ιλιέσκου απέσυρε τελικά την πρότασή του για την απονομή χάριτος σε ανώτατο Ρουμάνο αξιωματούχο που κατηγορείται για διαφθορά.

    Ο κ. Ιλιέσκου ανακοίνωσε επίσης ότι θα επιβάλλει τιμωρία στο νομικό του σύμβουλο ο οποίος του είχε συμβουλεύσει να απονείμει χάρη στον Γκεόργκε Τανάσε ο οποίος κατηγορείται ότι ευθύνεται για κρατικό οικονομικό σκάνδαλο.

    Σημειώνεται ότι ο κ. Τανάσε φυλακίστηκε το 2000 για τρία χρόνια καθώς τον είχαν κατηγορήσει ότι ζήτησε το ποσό των 2.500 δολαρίων από εταιρία ως αντάλλαγμα για να εθελοτυφλήσει ενώπιον οικονομικών δυσλειτουργιών της.

    Ο κ. Ιλιέσκου είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο την απονομή χάριτος στον κ. Τανάσε προκαλώντας την έντονη αντίδραση των μέσων ενημέρωσης τα οποία τόνισαν ότι η εκστρατεία του κ. Ιλιέσκου για την καταπολέμηση της διαφθοράς ήταν ουσιαστικά μια κενή διακήρυξη.

    [21] ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΛΙΤ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

    Θεσσαλονίκη, 7 Ιανουαρίου 2002 (20:12 UTC+2)

    Η καθυστερημένη επιστροφή του Μπλάκνεϊ στη Θεσσαλονίκη έχει σταθεί αφορμή ο παίκτης να μην ακολουθήσει την αποστολή του Ηρακλή στο Σπλιτ για τον αγώνα του κυπέλλου Σαπόρτα με την ομώνυμη ομάδα. Ο Μπλάκνεϊ ήδη βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη (επέστρεψε χθες) και ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα προετοιμασίας. Ωστόσο πληροφορίες από τη διοίκηση της ΚΑΕ Ηρακλής κάνουν λόγο ότι ο παίκτης δεν θα μείνει ατιμώρητος. Αναμένεται να τιμωρηθεί με βαρύ χρηματικό πρόστιμο, καθώς ο Κώστας Πιλαφίδης θεωρεί ότι είναι απαραίτητο εργαλείο για την μετέπειτα πορεία του Ηρακλή σε Ευρώπη και Ελλάδα και τον θέλει στο έμψυχο δυναμικό του.

    Αξίζει να επισημάνουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικάνος υποπίπτει σε πειθαρχικό παράπτωμα. Το σίγουρο είναι ότι η διοίκηση της ομάδας θα του θέσει κάποιους όρους τους οποίους θα πρέπει να ακολουθήσει πιστά.

    Στον αγωνιστικό τομέα ο προπονητής της ομάδας, Κώστας Πιλαφίδης σκέφτεται περισσότερο την αναμέτρηση με την Σπλιτ, αφού η κούραση των παικτών στέκεται εμπόδιο που θα πρέπει να ξεπεράσει το συντομότερο.

    [22] ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: ΕΡΓΟ 20 ΔΙΣ. ΔΡΧ. ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ

    Αθήνα, 7 Ιανουαρίου 2002 (20:05 UTC+2)

    Πιστοποιήθηκε η ολοκλήρωση της κατασκευής και λειτουργίας των νέων επιλιμένιων εγκαταστάσεων της εταιρίας Μύλοι Λούλη Α.Ε. στη Σούρπη Μαγνησίας, έργο που είχε υπαχθεί στους αναπτυξιακούς νόμους Ν. 1892/90 και Ν. 2601/98 του Υπ. Εθνικής Οικονομίας και του υπουργείου Ανάπτυξης αντίστοιχα.

    Ετσι, εισπράχθηκε από την εταιρία το ποσό των 1,722 δισ. δρχ. (5.053.558 ευρώ) με το οποίο και ολοκληρώνεται η διαδικασία επιχορήγησης. Το συνολικό ποσό των επιχορηγήσεων για το έργο στη Σούρπη Μαγνησίας, επένδυση ύψους 20 δισ. δρχ. (58.694.057 ευρώ), ήταν 2,346 δισ. δρχ. (6.884.813 ευρώ).

    [23] ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ Ο Φ. ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗΣ

    Αθήνα, 7 Ιανουαρίου 2002 (20:04 UTC+2)

    Tη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία θα επισκεφθεί από αύριο μέχρι και την Παρασκευή ο υφυπουργός Γεωργίας Φώτης Χατζημιχάλης, προκειμένου να εξετάσει τις ζημιές που υπέστησαν οι αγρότες των περιοχών λόγω της κακοκαιρίας.

    Αύριο, στις 2μμ ο κ. Χατζημιχάλης θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Βασίλη Εξαρχο και φορείς της περιοχής.

    Το πρωί της Τετάρτης (9.30πμ), ο κ. Χατζημιχάλης, συνοδευόμενος από τον διοικητή του ΕΛΓΑ Μιλτιάδη Τσόγκα, θα επισκεφθεί τη νομαρχία Λάρισας, τον Τύρναβο και την Ελασσόνα.

    Την Πέμπτη, ο υφυπουργός Γεωργίας θα επισκεφθεί τη νομαρχία Τρικάλων (11πμ) και τη νομαρχία Καρδίτσας (5μμ) με στόχο την επιτόπια καταγραφή των προβλημάτων και ζημιών, ενώ την Παρασκευή θα ολοκληρώσει την περιοδεία του με επίσκεψη στο νομό Μαγνησίας.

    [24] Φ. ΝΑΚΑΣ: ΜΕ 16 ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ "ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ" ΣΤΟ 2002

    Αθήνα, 7 Ιανουαρίου 2002 (20:02 UTC+2)

    Παρατείνεται για ένα έτος (μέχρι 31/12/2002) η χρονική κατανομή των αντληθέντων κεφαλαίων της εταιρίας Μουσικός Οίκος Φίλιππος Νάκας που προήλθαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με δημόσια εγγραφή και ιδιωτική τοποθέτηση.

    Το αδιάθετο υπόλοιπο για την επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων εκ. δρχ. 332.350.080, το οποίο σύμφωνα με το Ενημερωτικό Δελτίο θα διατίθετο για την επέκταση των χώρων γραφείων και των αποθηκευτικών χώρων, καθώς και την αναμόρφωση ολόκληρου του κτιριακού συγκροτήματος επί της οδού Σκιάθου 147, μεταφέρεται για την κατασκευή του κτιρίου γραφείων και αποθηκών στο νέο ακίνητο της εταιρίας στην Παιανία Αττικής, του οποίου οι εργασίες θα αρχίσουν άμεσα, σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 1857/10.12.2001 άδεια οικοδομής του Πολεοδομικού Γραφείου Μαρκοπούλου και θα ολοκληρωθούν έως τις 31/12/2002.

    Στο ενημερωτικό δελτίο είχε αναφερθεί ότι για την ανάπτυξη του δικτύου πωλήσεων η εταιρία πρόκειται να συστήσει 25 ίδια καταστήματα. Ηδη μέχρι τις 31/12/2001 έχουν συσταθεί 16 νέα καταστήματα. Με την ίδρυση των νέων αυτών καταστημάτων έχει καλυφθεί γεωγραφικά τόσο ο νομός Αττικής όσο και η υπόλοιπη Ελλάδα. Το κόστος κατασκευής που είχε ορισθεί από το Ενημερωτικό Δελτίο, διότι τα νέα αυτά καταστήματα συστάθηκαν σε πιο εμπορικά σημεία των πόλεων στις οποίες ιδρύθηκαν και είναι μεγαλύτερα σε τετραγωνικά από αυτά που αρχικά είχαν προβλεφθεί. Ως κ τούτου το κόστος για την άϋλη εμπορική αξία και κατασκευή τους ήταν αυξημένο σε σχέση με αυτό που είχε αναφερθεί στο Ενημερωτικό Δελτίο.

    Για το λόγο αυτό η Τακτική Γενική Συνέλευση αποφάσισε να μην ιδρυθούν προς το παρόν άλλα καταστήματα, εφόσον απορροφήθηκε το σύνολο των ορισθέντων κεφαλαίων από την αύξηση με δημόσια εγγραφή και ιδιωτική τοποθέτηση και εφόσον έχει καλυφθεί πλέον τόσο ο νομός Αττικής όσο και η υπόλοιπη Ελλάδα. Σε περίπτωση όμως που θα βρεθεί κατάλληλη περιοχή για την ίδρυση νέου καταστήματος, το κόστος κατασκευής του θα καλυφθεί από ίδια κεφάλαια.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Monday, 7 January 2002 - 19:13:58 UTC