Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 01-12-27

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΟΣΑΜΑ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ
  • [02] ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ
  • [03] ΑΥΞΗΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΣΕ 28 ΔΗΜΟΥΣ
  • [04] ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΤΑΙ
  • [05] ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: ΑΟΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣΑΦΕΙΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΙΣ
  • [06] ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΜΕ 6 ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
  • [07] ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ
  • [08] Ο ΣΟΛΑΝΑ ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΟΤΙ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΣΤΟ ΛΑΑΚΕΝ
  • [09] ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΑΥΡΙΟ Η ΑΕΚ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
  • [10] ΚΑΕ ΑΡΗΣ: ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ... ΜΙΝΙΤΣ
  • [11] ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥΣ ΩΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
  • [12] ΜΕΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ Ο ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ
  • [13] ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ
  • [14] ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΟΝΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ
  • [15] ΣΠ. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ
  • [16] ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • [17] ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • [18] ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ 20 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Η ΜΕΓΑΛΗ
  • [19] ΠΑΝΩ ΑΠΟ 150 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
  • [20] ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
  • [21] ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΓΙΑ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΕΣ
  • [22] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ
  • [23] "ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ" ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΟΥ

  • [01] ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΟΣΑΜΑ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ

    Καμπούλ, 27 Δεκεμβρίου 2001 (09:40 UTC+2)

    Αποσπάσματα μιας νέας όπως υποστηρίζει- μαγνητοσκοπημένης βιντεοταινίας του Οσάμα μπιν Λάντεν μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός του Κατάρ, αλ Τζαζίρα χθες βράδυ μεταδίδει το BBC

    Το κανάλι αλ Τζαζίρα λέει πώς από το περιεχόμενο της ταινίας πρέπει να έχει γυριστεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

    Ο μπιν Λάντεν εμφανίζεται να λέει ότι το βίντεο αυτό σηματοδοτεί την επέτειο τριών μηνών από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, τις οποίες χαρακτηρίζει σαν "ευλογημένα κτυπήματα κατά της παγκόσμιας απιστίας". Και προσθέτει ότι "η τρομοκρατία μας ενάντια στην Αμερική είναι άξια επαίνου, αφού προσπαθεί να εξαναγκάσει την Αμερική να άρει την υποστήριξη της στο Ισραήλ, το οποίο σκοτώνει το λαό μας". Στο βίντεο ο ηγέτης της αλ-Κάϊντα λέει πώς έχει καταστεί φανερό ότι η Δύση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ τρέφει ανομολόγητο μίσος "Σταυροφόρων" ενάντια στο Ισλάμ, απόδειξη δε αυτού - λέει - αποτελεί ο βομβαρδισμός του Αφγανιστάν.

    Το βίντεο δείχνει τον Οσάμα μπιν Λάντεν να στέκεται μπροστά από ένα υφασμάτινο παραπέτασμα, ήρεμος αλλά εμφανώς κουρασμένος και να φορά ένα χακί στρατιωτικό τζάκετ και να έχει δίπλα του ακουμπισμένο ένα αυτόματο όπλο τύπου Καλάσνικοφ.

    Το κανάλι αλ-Τζαζίρα δεν ανακοίνωσε πώς το επίμαχο βίντεο - το οποίο θα μεταδοθεί ολόκληρο το βράδυ της Πέμπτης - ήρθε στην κατοχή του.

    Από την άλλη πλευρά εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου χαρακτήρισε το βίντεο ως τρομοκρατική προπαγάνδα.

    Στο μεταξύ οι αμερικανικές επίλεκτες δυνάμεις ερευνούν την ορεινή περιοχή Τόρα Μπόρα στο νότιο Αφγανιστάν συνεχίζοντας το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του Οσάμα μπιν Λάντεν.

    [02] ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ

    Αθήνα, 27 Δεκεμβρίου 2001 (07:15 UTC+2)

    Επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά προβλέπει από σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Εντεκα χωριά παραμένουν αποκλεισμένα σε Ιωάννινα και Ροδόπη, ενώ αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται σε πολλές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

    Στο μεταξύ, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες η κίνηση των οχημάτων στους εθνικούς δρόμους διεξήχθη χωρίς προβλήματα. Η τροχαία ωστόσο συνιστά στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς λόγω του παγετού αρκετά σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου έχουν μετατραπεί σε παγίδες.

    Στην Αθήνα αναμένεται το βράδυ να χιονίσει στην Πάρνηθα, ενώ χιόνι θα πέσει και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα σήμερα θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη από 1 έως 5 βαθμούς.

    Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ η ΕΜΥ προβλέπει πως οι καιρικές συνθήκες θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο πριν την Πρωτοχρονιά.

    [03] ΑΥΞΗΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΣΕ 28 ΔΗΜΟΥΣ

    Αθήνα, 27 Δεκεμβρίου 2001 (14:32 UTC+2)

    Στην αύξηση των αντικειμενικών αξιών σε 28 δήμους προχωρά από την Παρασκευή το Υπουργείο Οικονομικών, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στις προσφυγές που είχαν καταθέσει 69 ΟΤΑ, προκειμένου να μειωθούν οι τιμές. Οι αυξήσεις που επιβάλλονται ανέρχονται ως επί το πλείστον στο 10%, αλλά σε μία περίπτωση "εκτινάσσονται" μέχρι το 57% (στο δήμο Βουλιαγμένης).

    Ειδικότερα, προς τα πάνω τροποποιούνται οι αντικειμενικές αξίες στους δήμους Ψυχικού, Μελισσίων, Αθηναίων, Ασπροπύργου, Βούλας, Φιλοθέης, Παπάγου, Νέας Μάκρης, Νέας Ερυθραίας, Νέου Ηρακλείου, Λυκόβρυσης, Κορωπίου, Κερατέας, Καλυβίων Θορικού, Καισαριανής, Βουλιαγμένης, Αιτωλικού, Μεσολογγίου, Δράμας, Λάρισας, Ελλομένου, Αργους, Στυλίδας, Ναυπλίου, Φιλιατρών, Λεβαδέων, Διδυμοτείχου και Μυκόνου.

    Πέραν των 28 δήμων, στους οποίους αποφασίστηκαν αυξήσεις, το υπουργείο απέρριψε τις προσφυγές σε 41 περιπτώσεις. Υπενθυμίζεται ότι με τις προσφυγές τους οι 69 ζητούσαν να μειωθούν ή να παραμείνουν ώς έχουν οι αντικειμενικές αξίες, καθώς θεωρούσαν υπερβολικές τις αυξήσεις που ανακοινώθηκαν τον περασμένο Μάιο.

    [04] ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΤΑΙ

    Αθήνα, 27 Δεκεμβρίου 2001 (21:09 UTC+2)

    "Έστω και αργά, ένας υπουργός, ο Κ. Σκανδαλίδης παραδέχτηκε όσα, μέχρι χθες, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διέψευδε. Ο κ. Σκανδαλίδης ομολόγησε σήμερα ότι δεν αισθάνεται καθόλου υπερήφανος, για το γεγονός ότι, στις τελευταίες εκλογές, κατείχαν εκλογικό βιβλιάριο και ψήφισαν άνθρωποι με ένοχο ποινικό παρελθόν και, κυρίως, άνθρωποι, οι οποίοι δεν είχαν καμία σχέση με την ελληνική καταγωγή", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Θόδωρος Ρουσόπουλος, απαντώντας στον υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

    "Προκαλεί, όμως, την ίδια στιγμή, θλίψη το γεγονός, ότι τόσο ο ίδιος ο κ. Σκανδαλίδης, όσο και η υπόλοιπη Κυβέρνηση εξακολουθούν να θεωρούν ότι το θέμα έχει κλείσει. Εξακολουθούν να επιτίθενται κατά της Δικαιοσύνης", τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος.

    "Η Νέα Δημοκρατία, για μια ακόμη φορά, επισημαίνει ότι το ζήτημα των ελληνοποιήσεων δεν παραγράφεται και δεν διαγράφεται. Ο ελληνικός λαός απαιτεί απαντήσεις στα σημαντικά ερωτήματα, τα οποία αναφέρονται ευθέως στην ποιότητα της νέας ελληνικής Δημοκρατίας", υπογράμμισε.

    [05] ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: ΑΟΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣΑΦΕΙΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

    Αθήνα, 27 Δεκεμβρίου 2001 (21:04 UTC+2)

    Αόριστες και ασαφείς χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης τις κατηγορίες της Νέας Δημοκρατίας για την υπόθεση των ελληνοποιήσεων τονίζοντας ότι οι κατηγορίες αυτές έχουν επανειλημμένως απαντηθεί και αυτό είναι σε γνώση της Ν.Δ.

    "Η Νέα Δημοκρατία γνωρίζει πολύ καλά ότι τα επιχειρήματά της έχουν απαντηθεί επανειλημμένα και κατά κόρον και ότι οι κατηγορίες είναι αόριστες ασαφείς και πάνω σε γνωστά μέχρι τώρα στοιχεία που δεν στοιχειοθετούν ουσιαστική πολιτική ευθύνη", τόνισε στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσίασε το σχέδιο νόμου για την αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας και διατάξεις για τη βελτίωση του νόμου που ρυθμίζει θέματα μετανάστευσης.

    Ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε ότι η συζήτηση αυτή προσβάλλει βάναυσα αυτούς που θέλουν να πολιτογραφηθούν Έλληνες και ότι αυτό γίνεται στο όνομα της μικροκομματικής σκοπιμότητας της Ν.Δ., η οποία δεν μπορεί να αποδεχθεί μια ακόμη ήττα της.

    [06] ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΜΕ 6 ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

    Θεσσαλονίκη, 27 Δεκεμβρίου 2001 (20:53 UTC+2)

    Ούτε φιλικό διπλό δεν μπόρεσαν να παίξουν σήμερα οι παίκτες του Περιστερίου. Ο λόγος; Γιατί δεν ξεπέρασαν τους έξι παίκτες στη σημερινή προπόνηση. Ετσι το παρών στο ραντεβού του Αργύρη Πεδουλάκη μετά το ρεπό των Χριστουγέννων έδωσαν οι Πελεκάνος, Παπαδάτος, Παπαμακάριος, Πανταζόπουλος, Ευθυμίου και Ιμπέζα.

    Αύριο ο τεχνικός της αθηναϊκής ομάδας θα έχει στη διάθεσή του τον Κώστα Τσαρτσαρή, καθώς επίσης τους Μπάιρον Ντίνκινς και Μίκαελ Αντερσεν που αναμένεται να επιστρέψουν από τις ΗΠΑ. Στις επόμενες ημέρες θα επιστρέψουν και οι Ανταμ Βόιτσικ από την Πολωνία, ο Αλεξάντερ Κουλ από την Γερμανία και ο Σαμ Χάγκινας από την Αλαμπάμα.

    [07] ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

    Αθήνα, 27 Δεκεμβρίου 2001 (20:53 UTC+2)

    "Είναι πάγια τακτική του κ. Μπασιάκου να αντιμετωπίζει ευκαιριακά και επιφανειακά τα θέματα του αγροτικού τομέα. Αυτό έγινε και με τις σημερινές του δηλώσεις, σχετικά με την καταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων στους παραγωγούς", τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Γεωργίας με αφορμή ανακοίνωση τύπου του Τομεάρχη Γεωργίας της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελου Μπασιάκου.

    Στην ανακοίνωση του υπουργείου Γεωργίας επισημαίνεται ότι ο κ. Μπασιάκος αναφέρει στοιχεία και διαδικασίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και φανερώνουν ότι δεν παρακολουθεί τις εξελίξεις στον τομέα του και τα μέτρα που έχει λάβει το υπουργείο.

    "Με βάση τα πραγματικά στοιχεία, που φαίνεται να μην έχει υπ' όψιν του ο κ. Μπασιάκος", σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Γεωργίας, "από 16 Οκτωβρίου του 2001, ημερομηνία έναρξης της νέας περιόδου FEOGA, μέχρι σήμερα 27 Δεκεμβρίου 2001, ο ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών) έχει καταβάλλει το ποσό των 355,9 δισ. δραχμές". Τα χρήματα αυτά έχουν πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παραγωγών, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά έχουν δοθεί 26,9 δισ. δρχ. για τα σιτηρά, 100 δισ. δρχ. για το λάδι, 125 δισ. δρχ. για το βαμβάκι, 73 δισ. δρχ. για τα καπνά και 4,8 δισ. δρχ. για τα αιγοπρόβατα. Τα υπόλοιπα ποσά αφορούν όλα τα άλλα προϊόντα.

    "Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία, σε δύο μήνες από την έναρξη της νέας περιόδου καταβολής των ενισχύσεων έχει εκταμιευθεί περισσότερο από το 1/3 του συνόλου των ενισχύσεων για ολόκληρο το έτος FEOGA.

    Ο κ. Μπασιάκος και η Νέα Δημοκρατία αντί να κινδυνολογούν και να δημοσιοποιούν την άγνοιά τους, οφείλουν επιτέλους να συμβάλουν στην κοινή προσπάθεια Κυβέρνησης, θεσμικών φορέων και παραγωγών για την ομαλή ροή των δικαιολογητικών που απαιτούνται για την έγκαιρη πληρωμή των παραγωγών. Τονίζεται πως ο ΟΠΕΚΕΠΕ αδυνατεί να εκπληρώσει τα καθήκοντά του όταν οι αρμόδιοι φορείς (Ομάδες Παραγωγών, Νομαρχίες) δεν αποστέλλουν εγκαίρως το σύνολο των απαιτουμένων δικαιολογητικών", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

    "Ο Οργανισμός δηλώνει για πολλοστή φορά ότι ουδεμία καθυστέρηση υπάρχει στις υπηρεσίες του και είναι έτοιμος να καταβάλει το σύνολο των επιδοτήσεων στους δικαιούχους ευθύς ως αποσταλούν στον Οργανισμό όλα τα δικαιολογητικά", καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Γεωργίας.

    [08] Ο ΣΟΛΑΝΑ ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΟΤΙ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΣΤΟ ΛΑΑΚΕΝ

    Μαδρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2001 (20:26 UTC+2)

    Ο επικεφαλής της κοινής εξωτερικής και πολιτικής ασφάλειας της ΕΕ Χαβιέρ Σολάνα διέψευσε δημοσιεύματα του τύπου στην Ισπανία σύμφωνα με τα οποία απείλησε ότι θα παραιτηθεί κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λάακεν του Βελγίου.

    Ο κ. Σολάνα επισήμανε από την Ισπανία όπου βρίσκεται ότι κάτι τέτοιο δεν ταιριάζει με τη συμπεριφορά του και τόνισε ότι σε περίπτωση που θα υπέβαλλε την παραίτησή του αυτό δεν θα οφειλόταν σε προσωπικές διαφορές με τον Επίτροπο της Ε.Ε. για τις εξωτερικές υποθέσεις Κρις Πάτεν.

    Πρόσθεσε δε ότι οι σχέσεις του με τον κ. Πάτεν είναι ιδιαίτερα καλές.

    Ωστόσο ο κ. Σολάνα παραδέχθηκε ότι έπρεπε να γίνουν ορισμένες αλλαγές και βελτιώσεις στο κείμενο της διακήρυξης του Λάακεν προσθέτοντας ότι οι πολιτικοί αρχηγοί το έχουν αντιληφθεί.

    Σημειώνεται ότι η ισπανική εφημερίδα "El Pais" είχε δημοσιεύσει στις 19 Δεκεμβρίου ότι ο επικεφαλής της ΚΕΠΠΑ είχε εκφράσει διαφωνίες για το κείμενο της διακήρυξης του Λάακεν γιατί θεώρησε ότι το κείμενο αμφισβητούσε τις αρμοδιότητές του.

    [09] ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΑΥΡΙΟ Η ΑΕΚ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

    Χαλκίδα, 27 Δεκεμβρίου 2001 (20:07 UTC+2)

    Το κοινωνικό της πρόσωπο θα δείξει αύριο για άλλη μια φορά η ΑΕΚ. Ολη η ομάδα μπάσκετ της Ενωσης στις 12.45 θα επισκεφθεί το "Ιδρυμα Ανιάτων" στο Βαθύ της Χαλκίδας, προσφέροντας εκτός από τη ζεστασιά, χαρά, χαμόγελα και πολλά δώρα.

    Στον αγωνιστικό τομέα οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό την προετοιμασία του στο κλειστό γυμναστήριο της Χαλκίδας, χωρίς όμως να έχουν τους Τζέι Αρ Χόλντεν, Αντριου Μπετς και Τζιμ Μπιλμπά που λείπουν με άδεια για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Θα επιστρέψουν στην Ελλάδα το νέο έτος. Τέλος όλο και εντείνεται η φημολογία που φέρει τον Κρις Καρ να είναι ο αντικαταστάτης του Αριαν Κόμαζετς στην ΑΕΚ.

    [10] ΚΑΕ ΑΡΗΣ: ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ... ΜΙΝΙΤΣ

    Θεσσαλονίκη, 27 Δεκεμβρίου 2001 (19:56 UTC+2)

    "Ποιος Μινιτς. Αυτός είναι προπονητής;". Λίγες ημέρες μετά την πρόσληψη του Μίλαν Μίνιτς στην ομάδα μπάσκετ του Αρη ο πρώην προπονητής του κίτρινου συλλόγου Στηβ Γιατζόγλου ανοίγει τα χαρτιά του και αποκαλύπτει. "Δεν είναι προπονητής αυτός που δέχεται σε έναν αγώνα καθαρά από την άμυνα πάνω από 90 πόντους. Εγώ δηλαδή τι έκανα άσχημα στον Αρη", αναφέρει ο κ. Γιατζόγλου. Ο ίδιος πάντως μέρες που είναι θέλει να ξεκουραστεί. "Στον Αρη τράβηξα πολλά", συμπλήρωσε ο κ. Γιατζόγλου.

    Μέρες μετράει ο Ρομπ Ρένφρο από την ομάδα. Ο παίκτης που δεν βρίσκεται στα αγωνιστικά πλάνα του Μίλαν Μίνιτς μάλλον θα αναχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη πριν το νέο έτος. Παράλληλα ο νέος τεχνικός αναζητά έναν παίκτη στις θέσεις των ψηλών. Ετσι δεν αποκλείεται η διοίκηση της ομάδας να κάνει επίσημη πρόταση το συντομότερο σε έναν από τους Χάμινγκ και Μπραγκς. Αύριο αναμένεται να επιστρέψει ο Γκερτ Χάμινγκ στις προπονήσεις και ίσως να πάρει μέρος σε φιλικό με τη ΜΕΝΤ

    [11] ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥΣ ΩΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

    Μόσχα, 27 Δεκεμβρίου 2001 (19:54 UTC+2)

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θεωρείται ως ο άνθρωπος της χρονιάς που πέρασε σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε στη Ρωσία από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Vtsiom.

    Σύμφωνα με την έρευνα ο Ρώσος πρόεδρος συγκέντρωσε ποσοστό 52% ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους συγκέντρωσε ποσοστό πολύ μικρότερο, 7%, ενώ 4% αποδίδεται στον πολυεκατομμυριούχο Οσάμα Μπιν Λάντεν.

    Οι Ρώσοι ψήφισαν ως γυναίκα της χρονιάς την υπουργό Κοινωνικών Θεμάτων Βαλεντίνα Ματβίενκο ενώ δεύτερη στις προτιμήσεις των Ρώσων πολιτών έρχεται η γυναίκα του κ. Πούτιν Λιουντμίλα.

    Σύμφωνα με την έρευνα το ποσοστό της αποδοχής του κ. Πούτιν από το ρωσικό κοινό αυξήθηκε τον μήνα Νοέμβριο αγγίζοντας το 80%, ενώ τους προηγούμενους μήνες κυμάνθηκε στο 70%.

    Το ποσοστό αποδοχής του πρωθυπουργού της χώρας Μιχαήλ Κασιάνοφ άγγιξε το 53%.

    [12] ΜΕΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ Ο ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ

    Θεσσαλονίκη, 27 Δεκεμβρίου 2001 (19:52 UTC+2)

    Μπαίνει στο... ψυγείο η πρόταση της εθνικής ομάδας της Γιουγκοσλαβίας. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ντούσαν Μπάγιεβιτς μένει μέχρι και το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξανασυζητήσει με την εθνική ομάδα της Γιουγκοσλαβίας αμέσως μόλις λήξει το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ, το οποίο αποτέλεσε και το μεγαλύτερο εμπόδιο στην τελική του απόφαση.

    Ετσι παρά τις επαφές που είχε και σήμερα με τη γιουγκοσλαβική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ο Ντούσαν Μπάγεβιτς διαβεβαίωσε ότι θα τιμήσει το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ και θα μείνει στην Ελλάδα τουλάχιστον μέχρι και το καλοκαίρι. Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Γιουγκοσλαβίας προσέλαβε σήμερα (προσωρινό προπονητή) τον Ντέγιαν Σαβίτσεβιτς. Κάτι που σημαίνει ότι παραμένει ανοικτή η πρόταση που έχουν κάνει στον Σερβοέλλληνα τεχνικό για συνεργασία μετά το καλοκαίρι.

    [13] ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

    Άγκυρα, 27 Δεκεμβρίου 2001 (19:48 UTC+2)

    Οι αστυνομικές δυνάμεις στην Τουρκία συνέλαβαν έναν καθηγητή με την κατηγορία της κακομεταχείρησης των μαθητών του και της διανομής στο Ιντερνετ πορνογραφικών φωτογραφιών παιδιών.

    Πρόκειται για τον Οζγκεν Ιμαμογλου 30 χρόνων, ο οποίος δίδασκε σε ιδιωτικό σχολείο στην Προύσα.

    Η σύλληψή του που έγινε χθες είναι αποτέλεσμα συστηματικής έρευνας που διεξήγαγαν οι αστυνομικές δυνάμεις ως μέρος του διεθνούς αγώνα κατά της παιδικής πορνείας όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας Μουτλου Τσελικ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

    Οι αστυνομικές δυνάμεις στη Βρετανία ανακοίνωσαν τον περασμένο μήνα ότι έχει ξεκινήσει συστηματική επιχείρηση κατά της παιδικής πορνείας σε δεκαεννέα χώρες μεταξύ των οποίων η Τουρκία, η Ιαπωνία, η Νέα Ζηλανδία, η Σουηδία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

    Οι αστυνομικές δνάμεις στην Τουρκία παρακολουθούσαν το τελευταίο διάστημα τις διασυνδέσεις του καθηγητή μέσω του Ίντερνετ και τις τηλεφωνικές του συνδιαλέξεις και ανακάλυψαν ότι αγόρια ηλικίας 8 μέχρι και 12 χρόνων επισκέπτονταν συχνά το σπίτι του.

    Ύστερα από έρευνα στο σπίτι του στην Προύσα οι αστυνομικές δυνάμεις ανακάλυψαν πορνογραφικό υλικό και δυο βιντεοκασέτες.

    Ο διευθυντής του σχολείο Ενγκιν Οζμπεκ χαρακτήρισε πολύ ενοχλητικό το περιστατικό και συνέστησε στους γονείς να επιδείξουν ψυχραιμία.

    [14] ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΟΝΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ

    Αθήνα, 27 Δεκεμβρίου 2001 (19:45 UTC+2)

    Αρχίζουν από αύριο τα αεροπορικά δρομολόγια των "άγονων γραμμών", ύστερα από την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού και την ανάδειξη της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας ως αναδόχου αεροπορικής εταιρείας.

    Το πρόγραμμα αυτό (η πρώτη φάση εκτέλεσης επιδοτούμενων τακτικών δρομολογίων στο εσωτερικό της χώρας) εφαρμόζεται καταρχήν στις ακόλουθες τακτικές αεροπορικές γραμμές:

    Αθήνα-Αστυπάλαια, Αθήνα-Ικαρία, Αθήνα-Μήλο, Αθήνα-Λέρο, Αθήνα-Σκύρο, Λήμνο-Μυτιλήνη-Χίο-Σάμο-Ρόδο, Θεσσαλονίκη-Χίο, Θεσσαλονίκη-Σάμο, Ρόδο-Κάρπαθο-Κάσο, Ρόδο-Καστελλόριζο.

    Με το πρόγραμμα επιδοτήσεων για τις άγονες γραμμές αυξάνεται η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού με περισσότερες αεροπορικές διασυνδέσεις και νέα δρομολόγια στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ παράλληλα προσφέρονται φθηνότερες τιμές εισιτηρίων.

    Το πρόγραμμα πρόκειται να ολοκληρωθεί με την ένταξη, από τη θερινή περίοδο του 2002, και άλλων νησιωτικών γραμμών της χώρας στο καθεστώς των άγονων γραμμών, αλλά και με την "κοινωνική ενίσχυση" κατηγοριών πληθυσμού μέσω του καθορισμού χαμηλών ναύλων, σύμφωνα με το άρθρο 87, παρ. 2 της Συνθήκης Ε.Ε.

    [15] ΣΠ. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

    Αθήνα, 27 Δεκεμβρίου 2001 (19:26 UTC+2)

    "Η εκδήλωση ανησυχίας εκ μέρους του ΥΕΘΑ Γιάννου Παπαντωνίου, προς τον πρωθυπουργό, στην προχθεσινή συνάντησή τους, για τις εντυπωσιακά αυξανόμενες παραβιάσεις των τουρκικών αεροσκαφών και η διαπίστωσή του ότι επανερχόμαστε σε νέα περίοδο έντασης, αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, την χρεοκοπία της πολιτικής των υποχωρήσεων και του κατευνασμού της Τουρκίας, που τα τελευταία χρόνια ακολούθησε το ΥΠΕΞ", δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Εθνικής Αμυνας της Ν.Δ. βουλευτής Αχαϊας, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος.

    "Ταυτόχρονα, επανέρχεται στο προσκήνιο η επιζήμια για τα εθνικά μας συμφέροντα διάσταση πολιτικής μεταξύ των Υπουργείων Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών, γεγονός που εγείρει μεγάλες ευθύνες για τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνησή του", παρατήρησε.

    "Η έλλειψη συγκροτημένης εθνικής πολιτικής, ενιαίας και σταθερής ανυποχώρητης γραμμής, έγκαιρου προγραμματισμού και εκπομπής σωστών μηνυμάτων, φέρουν την Ελλάδα στη θέση του ασθενέστερου, ο οποίος τελικά μονίμως πιέζεται και μονίμως υποχωρεί.

    Παρά τις επίμονες προειδοποιήσεις και προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας, η Κυβέρνηση, μοιραία και άβουλη, αδυνατεί να υποστηρίξει επιτυχώς τα εθνικά συμφέροντα, διολισθαίνοντας σε επιζήμιες πολιτικές, που κάθε άλλο παρά εξυπηρετούν τις εθνικές μας υποθέσεις. Η ομολογία του ΥΠΕΘΑ, αποτελεί ταυτόχρονα και κόλαφο για την αποτυχημένη κυβερνητική εξωτερική πολιτική", κατέληξε.

    [16] ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

    Θεσσαλονίκη, 27 Δεκεμβρίου 2001 (19:23 UTC+2)

    Το Πειθαρχικό Οργανο της ΚΕΔ/ΕΠΟ κατά την σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε τα παρακάτω:

    -Την κλήση σε απολογία του διαιτητή Φινοκαλιώτη Κ. (ΣΔΠ Αθηνών) του αγώνα Ιωνικός-SKODA Ξάνθης της 20.12.01, βάσει της έκθεσης του παρατηρητή διαιτησίας Καλαθενού Μ. (ΣΔΠ Δωδεκανήσου).

    -Την κλήση σε απολογία του διαιτητή Ζερβού Σ. (ΣΔΠ Αθηνών) του αγώνα Ατρόμητος Πειραιά-Λεβαδειακός της 22.12.01, βάσει της έκθεσης του παρατηρητή διαιτησίας Κουρνή Φ. (ΣΔΠ Εύβοιας).

    -Την κλήση σε απολογία του β΄ βοηθού διαιτητή Γλαβά Ε. (ΣΔΠ Αθηνών) του αγώνα Ατρόμητος Πειραιά-Λεβαδειακός της 22.12.01, βάσει της έκθεσης του παρατηρητή διαιτησίας Κουρνή Φ. (ΣΔΠ Εύβοιας).

    Η ΚΕΔ/ΕΠΟ κατά τη σημερινή της συνεδρίαση επέβαλε τις παρακάτω ποινές:

    -Στο διαιτητή Αργυρό Π. (ΣΔΠ Αθηνών) του αγώνα Ρόδος-Κερατσίνι της 22.12.01 την επιβολή ποινής των είκοσι (20) ημερών, βάσει της έκθεσης του παρατηρητή διαιτησίας Στέργου Ε. (ΣΔΠ Δωδεκανήσου).

    Ημερομηνία έναρξης ποινής 24.12.01

    -Στο διαιτητή Σκαρλατούδη Κ. (ΣΔΠ Έβρου) του αγώνα Αχαρναϊκός-Ζακυνθιακός της 22.12.01 την επιβολή ποινής των είκοσι (20) ημερών, βάσει της έκθεσης του Παρατηρητή Διαιτησίας Λαγοδήμου Α. (ΣΔΠ Πειραιά).

    Ημερομηνία έναρξης ποινής 24.12.01

    -Στο διαιτητή Βασιληά Κ. (ΣΔΠ Βοιωτίας) του αγώνα Αγ.Ανάργυροι-Μεσσηνιακός της 22.12.01 την επιβολή ποινής των είκοσι (20) ημερών, βάσει της έκθεσης του παρατηρητή διαιτησίας Ναστούλη Π. (ΣΔΠ Πειραιά).

    Ημερομηνία έναρξης ποινής 24.12.01

    -Στο α΄ βοηθό διαιτητή Μαράκη Α. (ΣΔΠ Πειραιά) του αγώνα Ζάκυνθος-Θύελλα Πατρών της 22.12.01 την επιβολή ποινής των είκοσι (20) ημερών, βάσει της έκθεσης του παρατηρητή διαιτησίας Δήμου Δ. (ΣΔΠ Ηλείας).

    Ημερομηνία έναρξης ποινής 24.12.01

    -Στη διαιτητή Κυρίου Ε. (ΣΔΠ Αρκαδίας) του αγώνα Αστέρα Αμαλιάδος -ΑΕ Μεσολογγίου της 22.12.01 την επιβολή ποινής των είκοσι (20) ημερών, βάσει της έκθεσης του παρατηρητή διαιτησίας Ρέλλα Α. (ΣΔΠ Αχαϊας).

    Ημερομηνία έναρξης ποινής 24.12.01

    [17] ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

    Θεσσαλονίκη, 27 Δεκεμβρίου 2001 (19:22 UTC+2)

    Η ΕΠΟ όρισε σήμερα τις ημερομηνίες για την διεξαγωγή των αγώνων κυπέλλου Ελλάδας. Με την ευκαιρία καθόρισε για τις 6 Ιανουαρίου 2001 τα παιχνίδια Ηρακλή- ΠΑΟ και Αρη -Παναχαϊκής που αναβλήθηκαν πριν από λίγες ημέρες λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε την Ελλάδα.

    Αναλυτικά οι αγώνες του κυπέλλου, οι ώρες και τα γήπεδα είναι:

    06.01.2002 Ηρακλής-ΠΑΟ (16.00-Καυταντζόγλειο)

    06.01.2002 ΠΑΟΚ-Χαλκηδόνα (14.00-Τούμπα)

    09.01.2002 Άρης-Παναχαϊκή (16.00- Χαριλάου)

    09.01.2002 Κιλκισιακός-ΑΕΚ (15.00- Πολυκάστρου).

    [18] ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ 20 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

    Λονδίνο, 27 Δεκεμβρίου 2001 (19:22 UTC+2)

    Η κυβέρνηση της Βρετανίας υποσχέθηκε να παράσχει το ποσό των είκοσι εκατομμυρίων δολαρίων για την ανοικοδόμηση του Αφγανιστάν.

    Όπως μετέδωσε το BBC τα χρήματα θα ενισχύσουν τις προσπάθειες της μεταβατικής κυβέρνησης, θα συμβάλλουν στο ξεκίνημα των προγραμμάτων σταθεροποίησης των Ηνωμένων Εθνών και θα ενισχύσουν τις ανθρωπιστικές προσπάθειες που καταβάλλονται.

    Η ανακοίνωση αυτή από την πλευρά της Βρετανίας ήρθε ύστερα από την ανάληψη της εξουσίας στο Αφγανιστάν από τη μεταβατική κυβέρνηση, η οποία πιστεύεται ότι θα δρομολογήσει το δρόμο για την ανάπτυξη διεθνούς προγράμματος παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στην χώρα.

    Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης Κλαρ Σορτ από το συνολικό ποσό που θα διαθέσει η Βρετανία τα 6 εκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν για την ενίσχυση των επιχειρήσεων των Ηνωμένων Εθνών για την εδραίωση της σταθερότητας στη χώρα.

    Επτά εκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν στον τομέα της υγείας, της εκπαίδευσης και των μετακινήσεων, ενώ τα υπόλοιπα επτά εκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν στις ανθρωπιστικές οργανώσεις.

    "Αυτή την ιστορική στιγμή για την ανάπτυξη του Αφγανιστάν είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εργαστούν από κοινού η διεθνή κοινότητα και η μεταβατική κυβέρνηση για την ανοικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για το λαό του Αφγανιστάν", είπε χαρακτηριστικά η κ. Σορτ.

    [19] ΠΑΝΩ ΑΠΟ 150 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ

    Αθήνα, 27 Δεκεμβρίου 2001 (19:20 UTC+2)

    Περισσότεροι από 150 λαθρομετανάστες εντοπίσθηκαν από αλιευτικό σκάφος στην ακατοίκητη νησίδα Γιούρα των Σποράδων.

    Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι λαθρομετανάστες αποβιβάσθηκαν στο νησί όταν το ξύλινο σκάφος που τους μετέφερε βυθίσθηκε ανοιχτά της Αλοννήσου. Τους λαθρομετανάστες ήδη έχουν παραλάβει δύο αλιευτικά σκάφη που συνοδεία σκαφών του λιμενικού πλέουν προς το λιμάνι του Βόλου, όπου θα τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

    Την περιοχή ερευνούν σκάφη του λιμενικού και αλιευτικά για τον τυχόν εντοπισμό και άλλων λαθρομεταναστών. Στο σημείο έχουν φθάσει δύο πλωτά, ένα ναυαγοσωστικό και μονάδα των υποβρυχίων αποστολών με πρωτοβουλία του Λιμεναρχείου Βόλου. Η επιχείρηση συντονίζεται από το θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες το σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι λαθρομετανάστες είχε αποπλεύσει από τα τουρκικά παράλια και μάλλον κατευθυνόταν προς τις βορειανατολικές ακτές της Εύβοιας.

    [20] ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

    Τρίπολη, 27 Δεκεμβρίου 2001 (19:14 UTC+2)

    Εορταστική ημερίδα προς τιμήν των φοιτητών της εκκλησιαστικής Περιφέρειας Μαντινείας και Κυνουρίας την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου. Στις 8:00 το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και χειροτονία Διακόνου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολης. Στις 10:30 θα προσφερθεί καφές στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης και μια ώρα αργότερα θα ακολουθήσει χαιρετισμός από τον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Δανάση και ομιλία από τον καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημητρακόπουλου. Η ημερίδα θα κλείσει με δεξίωση προς τους φοιτητές.

    [21] ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΓΙΑ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΕΣ

    Σέρρες, 27 Δεκεμβρίου 2001 (19:14 UTC+2)

    Το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Γραφείο Παλιννοστούντων του Δήμου Σερρών, σε συνεργασία με την αρμόδια Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, οργανώνει το δεύτερο τμήμα εκμάθησης Ελληνικής γλώσσας για προχωρημένους. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικες Παλιννοστούντες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν περισσότερα από το Γραφείο παλιννοστούντων του Δήμου Σερρών, στη Δημοτική Αγορά. Η προθεσμία υποβολής, λήγει στο τέλος του χρόνου.

    [22] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ

    Σέρρες, 27 Δεκεμβρίου 2001 (19:13 UTC+2)

    Ο Δήμος Ηράκλειας θέλοντας να τιμήσει τους 56 μαθητές των Λυκείων του Δήμου που πέτυχαν τη φετινή χρονιά στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2001 στις 8.00 μ.μ. στο χώρο του Πολύκεντρου του Δήμου Ηράκλειας.

    [23] "ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ" ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

    Σέρρες, 27 Δεκεμβρίου 2001 (19:12 UTC+2)

    Το Γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Σερρών, στο πλαίσιο της πολιτικής που ασκεί στον τομέα της αρμοδιότητας του, θα διαθέσει και φέτος ενόψει των γιορτών είδη ένδυσης και υπόδησης, παιχνίδια και τρόφιμα, στους συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.

    Παρακαλούνται, όσοι Σερραίοι έχουν προς διάθεση είδη των προαναφερθέντων κατηγοριών (για όλες τις ηλικίες) και θέλουν να συμμετέχουν σ' αυτή την «Γιορτινή Εκστρατεία Αγάπης» να προσκομίσουν τα δέματά τους στα Γραφεία της Κοινωνικής Μέριμνας, πάνω από την Δημοτική Αγορά. Πληροφορίες στο τηλ. 55656.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Thursday, 27 December 2001 - 19:13:43 UTC