Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 01-10-27

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΤΑ ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΤΗΣ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • [02] ΣΦΟΔΡΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΜΠΟΥΛ
  • [03] ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ
  • [04] ΧΟΥΝ: ΜΑΚΡΑ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
  • [05] ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΥΠΡΙΟΙ ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ
  • [06] ΣΤΗ Ν. ΣΑΝΤΑ ΚΙΛΚΙΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΓΕΣ
  • [07] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΔΑΦΝΗ- ΜΑΡΟΥΣΙ 83-98
  • [08] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΑΕΚ- ΚΑΟΔ 102-72
  • [09] ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΩΝ
  • [10] ΜΟΥΣΑΡΑΦ: 2 ΕΚ. ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΘΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΑΝ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ
  • [11] ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΣΙΡΛΕΪ ΑΠΕΚΤΗΣΕ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
  • [12] ΠΓΔΜ: Ο "ΑΛΒΑΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ" ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ
  • [13] ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΝΟΠΛΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ
  • [14] ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΕΠ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
  • [15] ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΆΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ
  • [16] ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
  • [17] ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΡΟΝΚΕΤΙ
  • [18] ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΟΡΑΤΣ
  • [19] ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΛΛΑΣ
  • [20] ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Η ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΛΑ ΚΟΥΡΟΥΝΙΑ
  • [21] ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
  • [22] ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ 61 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ "ΟΧΙ" ΤΟΥ ΄40
  • [23] ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΟΥ ΥΦΥΠΕΞ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΒΡΟΜΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑ

  • [01] ΣΤΑ ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΤΗΣ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 27 Οκτωβρίου 2001 (10:36 UTC+2)

    Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου άρχισαν χθες οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, στις οποίες την κυβέρνηση εκπροσωπούν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου, και Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργος Πασχαλίδης, ενώ παρίσταται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, οι υπουργοί Ανάπτυξης Άκης Τσοχατζόπουλος, Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, οι υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας Λουκάς Αποστολίδης, Εξωτερικών Γιάννης Μαγκριώτης, Παιδείας Νίκος Γκεσούλης και Μεταφορών Σπύρος Βούγιας.

    Το πρωί του Σαββάτου μέχρι και το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί το νομό Πέλλας (Πέλλα, Γιαννιτσά, Έδεσσα) και στις 8 μ.μ. θα μιλήσει στο επίσημο δείπνο που παραθέτει το Γ΄ Σώμα Στρατού στη Λέσχη Αξιωματικών. Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας θα προσφωνήσει ο διοικητής του Γ΄Σ.Σ. αντιστράτηγος Γρηγόρης Γλετσίδης.

    Την Κυριακή, στις 10.30 π.μ. θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Γ΄Σ.Σ., στις 11 θα παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, το μεσημέρι θα παρακαθήσει σε γεύμα που παραθέτει ο κ. Παπαγεωργόπουλος και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

    [02] ΣΦΟΔΡΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΜΠΟΥΛ

    Καμπούλ, 27 Οκτωβρίου 2001 (08:06 UTC+2)

    Τα αμερικανικά αεροσκάφη συνέχισαν σύμφωνα με πληροφορίες το σφοδρό βομβαρδισμό της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, Καμπούλ, πραγματοποιώντας σφοδρές επιδρομές, ενώ περίπου 10 ισχυρότατες εκρήξεις ακούστηκαν μέσα σε λίγα λεπτά και πυρκαγιές έγιναν ορατές σε περιοχή στα βόρεια της πόλης. Είχε προηγηθεί ο βομβαρδισμός αποθηκών του Ερυθρού Σταυρού στην αφγανική πρωτεύουσα, με συνέπεια την καταστροφή ζωτικής σημασίας ποσότητας τροφίμων. Οι αποθήκες αυτές, έφεραν τα διακριτικά του διεθνούς οργανισμού.

    [03] ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ

    Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2001 (10:44 UTC+2)

    ΄Ένας στους δυο πολίτες δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένος από τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ενώ το 22,4% υποστηρίζει ότι ο ανασχηματισμός θα βελτιώσει την πορεία της κυβέρνησης, όπως καταγράφεται στη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία V-PRC και δημοσιεύει η εφημερίδα Ημερησία.

    Ειδικότερα, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν σε ποσοστό 51,9% ικανοποιημένοι από τον ανασχηματισμό και σε ποσοστό 35,7% μάλλον μη ικανοποιημένοι, ενώ από τους ψηφοφόρους της ΝΔ το 68,3% δηλώνει μη ικανοποιημένο και μόλις το 16,2% ικανοποιημένο.

    Παράλληλα, το 22,4% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι ο ανασχηματισμός θα βελτιώσει την πορεία της κυβέρνησης, το 57,4% ότι δεν θα την επηρεάσει και το 10,8% ότι θα την χειροτερεύσει.

    Επιπλέον, το 51,2% απαντά ότι η κυβέρνηση που προέκυψε, είναι καθαρό προϊόν του πρωθυπουργού, το 38,2% ότι είναι προϊόν συμβιβασμού μεταξύ στελεχών και τάσεων του ΠΑΣΟΚ. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ είναι 59,5% και 37,3% έναντι 43,7% 49,3% των ψηφοφόρων της ΝΔ.

    Στο ερώτημα αν το νέο κυβερνητικό σχήμα θα καταφέρει να αντιστρέψει υπέρ του ΠΑΣΟΚ το πολιτικό κλίμα το 51,3% απαντά αρνητικά και μόλις το 29,8% δηλώνει ότι το κλίμα θα αντιστραφεί για το κυβερνών κόμμα. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ είναι 57,3% και 31,4% και για τη ΝΔ 14,2% και 70,2%.

    Η οικονομία προκρίνεται ως πρώτο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση σε ποσοστό 31,3%, ακολουθεί η παιδεία με ποσοστό 23%, η ανεργία με 20,3%, οι συντάξεις με 10,7%, η υγεία με 6,2%, η δημόσια τάξη και ασφάλεια με ποσοστό 3,2%. Η προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων απασχολεί μόνο το 2,7% των ερωτηθέντων, ενώ οι σχέσεις της χώρας μας με την Ευρωπαϊκή Ενωση το 1,8%.

    Από τους υπουργούς δημοφιλέστερος αναδεικνύεται ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου μεταξύ των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων. Για τον υπουργό Εξωτερικών στο σύνολο των ψηφοφόρων θετική γνώμη έχει το 70,6% και αρνητική το 17,8%.

    Ακολουθεί ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος με ποσοστό 58,9% θετικής γνώμης και 22,7% αρνητικής. Τρίτος είναι ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, καθώς το 58,4% των ψηφοφόρων να έχει θετική γνώμη και 25,3% να έχει αρνητική. Ακολουθεί ο Κώστας Σκανδαλίδης με ποσοστό 53,6% θετικής γνώμης και 22,7% αρνητικής γνώμης. Το 53,5% των ψηφοφόρων έχουν θετική γνώμη για τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ενώ το 14,9% αρνητική.

    Στην έκτη θέση βρίσκεται ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας με ποσοστό 50,9% θετικής γνώμης και 23,4% αρνητικής. Εβδομη είναι η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου, για την οποία το 48,6% έχει θετική γνώμη, αλλά το 36,4% έχει αρνητική. Στην όγδοη θέση βρίσκεται ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου με ποσοστό 43,9% θετικής γνώμης, στην ένατη ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου με 43,7% και στη δέκατη ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος με ποσοστό 42,1%.

    Αξιοσημείωτο είναι το ότι μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ τρίτος έρχεται ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και τέταρτος ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

    [04] ΧΟΥΝ: ΜΑΚΡΑ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

    Λονδίνο, 27 Οκτωβρίου 2001 (20:45 UTC+2)

    Ο υπουργός Αμυνας της Βρετανίας Τζεφ Χουν αναγνώρισε ότι η στρατιωτική εκστρατεία στο Αφγανιστάν θα είναι μακρά και δύσκολη, όμως αρνήθηκε να προσδιορίσει πόσο θα διαρκέσει.

    "Αναγνωρίζουμε τις στρατιωτικές δυσκολίες αυτής της επιχείρησης, αλλά σε καμιά περίπτωση αυτό δεν θα αποτελέσει αιτία να καμφθεί η αποφασιστικότητά μας να την ολοκληρώσουμε καλά", τόνισε ο κ. Χουν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ραδιοφώνου του BBC από το Ομάν, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη στους Βρετανούς στρατιώτες που μετέχουν σε στρατιωτικά γυμνάσια που διεξάγονται στην περιοχή.

    [05] ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΥΠΡΙΟΙ ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ

    Θεσσαλονίκη, 27 Οκτωβρίου 2001 (20:24 UTC+2)

    Του Στ. Τζιαμαντάνη

    Απέραντη τιμή και υπερηφάνεια. Αυτά είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα των δεκαπέντε Κυπρίων βετεράνων πολεμιστών του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, που βρίσκονται από το πρωί στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να λάβουν μέρος στην αυριανή στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο του ιστορικού ΟΧΙ.

    Μιλώντας στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Πολεμιστών Β' Παγκοσμίου Πολέμου, Ανδρέας Χριστόφης, δίδοντας το μήνυμα της αυριανής επετείου τονίζει ότι "σαν Έλληνες πάντα πρέπει να έχουμε υπ΄ όψιν ότι δεν πρέπει να παραδίδουμε τα όπλα" και προσθέτει: "Το ΟΧΙ των Ελλήνων πρέπει να είναι φάρος φωτεινός. Πάντα πρέπει να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο".

    Ο κ. Χριστόφης φέρνοντας συγκινημένος στο μυαλό του μνήμες από το παρελθόν, αναφέρεται στην έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου όταν οι Κύπριοι μετά την άρνηση της Ελλάδας να υποκύψει στο τελεσίγραφο του Μουσολίνι και το ιστορικό ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου, "ένιωσαν πιο έντονα την ανάγκη να καταταγούν στον ελληνικό στρατό και να προσφέρουν ακόμη και τη ζωή τους".

    "Ήταν η πεποίθηση ότι μετά το τέλος του πολέμου και τη νίκη των συμμάχων της Ελλάδας θα απελευθερωνόταν η πατρίδα μας", λέει, ο 78χρονος βετεράνος, προσθέτοντας: "Η αντίδραση των Κυπρίων στις πρώτες επιτυχίες του ελληνικού στρατού εναντίον των Ιταλών στα αλβανικά σύνορα πήραν τη μορφή εθνικού συναγερμού, με παρελάσεις, κωδωνοκρουσίες και δοξολογίες".

    Ο Μενέλαος Κουζούπης, επίσης βετεράνος πολεμιστής, διηγείται: "Οι Άγγλοι έσπευσαν να εκμεταλλευτούν αυτήν την έξαρση των Ελλήνων της Κύπρου και χρησιμοποίησαν το σύνθημα: "Εντασσόμενοι στον Αγγλικό Στρατό, πολεμάτε για την Ελλάδα και για τη δική σας ελευθερία". Υπόσχεση, που, όπως λέει ο κ. Κουζούπης, παρέμεινε χωρίς αντίκρισμα.

    Συνολικά κατετάγησαν στο στρατό και πολέμησαν στο πλευρό των συμμάχων περίπου 30.000 Κύπριοι και Κύπριες, μεταξύ των οποίων πολλοί Τουρκοκύπριοι. Ο αριθμός των Κυπρίων πεσόντων άγγιξε τους 650, οι οποίοι έχουν ταφεί σε 49 κοιμητήρια σε 19 χώρες, λέει ο κ. Χριστόφης, τονίζοντας ότι οι Κύπριοι πολεμιστές προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε διάφορα μέτωπα όπως στην Κρήτη, την Αλβανία, τη Γαλλία, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή.

    Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία για την πρόσκληση της κυπριακής αντιπροσωπείας βετεράνων ανήκει στην Ελληνική Τράπεζα, ενώ το πρόγραμμα της τριήμερης παραμονής τους στη Θεσσαλονίκη, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων περιήγηση στα ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία της πόλης, στον αρχαιοολογικό χώρο της Βεργίνας, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο συνάντησής τους με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο.

    [06] ΣΤΗ Ν. ΣΑΝΤΑ ΚΙΛΚΙΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΓΕΣ

    Θεσσαλονίκη, 27 Οκτωβρίου 2001 (20:05 UTC+2)

    Στη Νέα Σάντα του Κιλκίς μετέβη σήμερα ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Γεώργιος Αντωνακόπουλος για να παραστεί στην τελετή μετονομασίας της 71ης Ταξιαρχίας Πεζικού σε 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία.

    Ο αρχηγός του ΓΕΣ παρακολούθησε επίδειξη και ενημερώθηκε για τα οπλικά συστήματα που διαθέτει η ταξιαρχία.

    Μετά την επίδειξη ακολούθησε παρέλαση τμήματος της Ταξιαρχίας στη Νέα Σάντα, ενώ την ίδια ώρα πραγματοποιούσαν πτήσεις μεταγωγικά ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού.

    [07] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΔΑΦΝΗ- ΜΑΡΟΥΣΙ 83-98

    Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2001 (20:02 UTC+2)

    Το Μαρούσι παίζοντας εξαιρετικά νίκησε εκτός έδρας με 98-83 τη Δάφνη. Η ομάδα του Νίκου Λινάρδου έχοντας σε πολύ καλή ημέρα τον Νικολαίδη ο οποίος σημείωσε και 15 πόντους έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο. Από την άλλη ο Τζόνσον της Δάφνης δεν στάθηκε αρκετός για να ανατρέψει το σε βάρος της ομάδας του αποτέλεσμα.

    Τα δεκάλεπτα ήταν: 18-27, 38-50, 59-76, 83-98

    ΔΑΦΝΗ (Στέργιος Κουφός): Κρητικός, Μοσχοβίτης 7 (1), Φλώρος 7 (1), Τζόνσον 25, Μπάρετ 20 (2), Παναγιωταράκος 10 (1), Ναχάρ 11, Συριστατίδης.

    ΜΑΡΟΥΣΙ (Νίκος Λινάρδος): Φαλέκας, Νικολαΐδης 15 (2), Αναγνώστου 3, Μπερκ 15, Μασλαρινός, Παυλίδης 4, Κοχ 9 (3), Ολιβερ 37 (4), Αμάγια 6 (1), Σπανούλης 2, Μαρμαρινός 7.

    [08] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΑΕΚ- ΚΑΟΔ 102-72

    Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2001 (20:00 UTC+2)

    Πολύ καλή η ΑΕΚ ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του ΚΑΟΔ τον οποίο συνέτριψε με 102-72.

    Δεκάλεπτα: 22-21, 45-37, 76-49,102-72.

    ΑΕΚ: Κακιούζης 22 (3), Πασχάλης 6, Κόμαζετς 28 (2), Χόλντεν 5 (1), Ντικούδης 14, Χατζής 15 (3), Ζήσης 2, Κικίλιας 4, Ταπούτος 6, Μπιλμπά, Παντελιάδης, Τσιάρας.

    ΚΑΟΔ: Γκιμπέρτ 13, Λόρθριτζ 26, Μάρκοβιτς 14, Παπαδόπουλος 8, Σδράκας 6 (2), Κουκλάκης 3 (1), Πέτροβιτς 4, Βουρτζούμης.

    [09] ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΩΝ

    Ιωάννινα, 27 Οκτωβρίου 2001 (19:56 UTC+2)

    Τις εντυπώσεις μοιράστηκαν ο ΠΑΣ Γιάννινα και η εθνική Ελπίδων σε φιλικό παιχνίδι που έδωσαν στα Ιωάννινα. Η αναμέτρηση εντάσσεται στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας της εθνικής μας ομάδας εν όψει του αγώνα μπαράζ με την Τουρκία, για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα γίνει στο συγκεκριμένο γήπεδο.

    Τα συμπεράσματα που έβγαλαν οι δύο προπονητές ήταν θετικά. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Ανδρέας Μιχαλόπουλος μίλησε με τα καλύτερα λόγια λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης για τη συνέχεια της εθνικής. Το πρώτο τέρμα σημειώθηκε στο 15' από τον Κυριαζή. Η απάντηση του ΠΑΣ ήρθε στο 18' από το Δέδε με εκτέλεση πέναλτι (1-1). Η εθνική ξαναπήρε το προβάδισμα στο 27' και πάλι με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Χαριστέας (1-2). Το τελικό 2-2 διαμορφώθηκε στο 61' με τον Μπαρσελό.

    ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιώργος Φοιρός): Παπαδημητρίου, Ντάτσιος, Μπιλιλής, Αθανασίου, Ούρμπαν , Μπλέτσας, Δέδες, Ραμίρεζ, Μπελάι, Ανωγιάτης, Μπούρμπος.

    ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΩΝ (Ανδρέας Μιχαλόπουλος) : Κοτσόλης, Νάστος, Πίτος, Κυριαζής, Ταυλαρίδης, Κυργιάκος, Βαγγέλης, Λουμπούτης, Παπαδόπουλος, Πατσατζόγλου, Χαριστέας.

    [10] ΜΟΥΣΑΡΑΦ: 2 ΕΚ. ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΘΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΑΝ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

    Ισλαμαμπάντ, 27 Οκτωβρίου 2001 (19:51 UTC+2)

    Περίπου δύο εκατομμύρια Αφγανοί πρόσφυγες αναμένεται να εισέλθουν στο Πακιστάν, αν το Ισλαμαμπάντ αποφασίσει να ανοίξει τα σύνορα με το Αφγανιστάν, δήλωσε σήμερα ο Πακιστανός πρόεδρος Περβέζ Μουσάραφ.

    "Αν το Πακιστάν ανοίξει τα σύνορά του με το Αφγανιστάν, θα μπουν τουλάχιστον δύο εκατομμύρια πρόσφυγες, "και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι' αυτό", δήλωσε ο πρόεδρος του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ μετά τη συνάντηση που είχε στο Αφγανιστάν με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Βιμ Κοκ.

    Η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR) εκτιμά ότι περίπου 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες θα μετακινηθούν προς το Πακιστάν.

    Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου χιλιάδες Αφγανοί εισήλθαν στο Πακιστάν για να αποφύγουν τις αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των Ταλιμπάν.

    Οι πακιστανικές αρχές αναφέρουν ότι στη χώρα τους βρήκαν καταφύγιο τρία εκατομμύρια πρόσφυγες, οι οποίοι εγκατέλειψαν το Αφγανιστάν λόγω προηγούμενων συγκρούσεων.

    [11] ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΣΙΡΛΕΪ ΑΠΕΚΤΗΣΕ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

    Θεσσαλονίκη, 27 Οκτωβρίου 2001 (19:42 UTC+2)

    Τον Αμερικάνο Πολ Σίρλεϊ της Αϊοβα Στέιτ απέκτησε σήμερα ο Πανιώνιος έπειτα από εισήγηση του προπονητή της ομάδας, Παναγιώτη Γιαννάκη. Το νέο απόκτημα είναι 24 ετών, έχει ύψος 2,08μ και αγωνίζεται ως σέντερ. Ο Αμερικανός θα βοηθήσει την ομάδα της Νέας Σμύρνης στο θεσμό του κυπέλλου Σαπόρτα το οποίο θα ξεκινήσει στις 30 Οκτωβρίου. Ως γνωστόν ο Πανιώνιος θα αντιμετωπίσει την τουρκική Νταρουσάφακα.

    Ο Σίρλεϊ αναμένεται στην Αθήνα μέχρι και το βράδυ της Τρίτης, οπότε και θα είναι στη διάθεση του προπονητή του.

    [12] ΠΓΔΜ: Ο "ΑΛΒΑΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ" ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

    Σκόπια, 27 Οκτωβρίου 2001 (19:38 UTC+2)

    Ο αποκαλούμενος "Αλβανικός Εθνικός Στρατός", οργάνωση που υποστηρίζει ότι μάχεται για τη δημιουργία "Μεγάλης Αλβανίας" ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε αστυνομικό σταθμό σε χωριό στα βόρεια της ΠΓΔΜ.

    Στις 22 Οκτωβρίου από έκρηξη καταστράφηκαν κτίρια και ο αστυνομικός σταθμός στο χωριό Τεάρτσε, λίγες ώρες μετά την επιστροφή των μικτών αστυνομικών περιπόλων που συστάθηκαν εκεί και σε άλλα τέσσερα χωριά στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος που εκπονήθηκε από κοινού με τη διεθνή κοινότητα. Από την έκρηξη δεν υπήρξαν θύματα.

    Ο αποκαλούμενος "Αλβανικός Εθνικός Στρατός" σε ανακοίνωση που δημοσίευσε στη σελίδα του στο ιντερνέτ και φέρει την υπογραφή του διοικητή της οργάνωσης "συνταγματάρχη Χεκουράν Ασλάνι" υποστηρίζει ότι ένοπλα μέλη της εκτέλεσαν την επίθεση στον αστυνομικό σταθμό στο Τεάρτσε.

    Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι "η ανάπτυξη των αποκαλούμενων μικτών αστυνομικών περιπόλων στην περιοχές στις οποίες υπερτερεί το αλβανικό στοιχείο είναι όχι μόνο απαράδεκτη για τον "Αλβανικό Εθνικό Στρατό", αλλά θεωρείται κατοχή αλβανικού εδάφους".

    Η οργάνωση επαναλαμβάνει την αντίθεσή της στην ειρηνευτική συμφωνία, υπό την οποία οι Αλβανοί αντάρτες συμφώνησαν να διαλύσουν τον "Εθνικο - Απελευθερωτικό Στρατό" και να παραδώσουν περίπου 4.000 όπλα στη δύναμη του ΝΑΤΟ τον περασμένο μήνα.

    Στην ίδια ανακοίνωση κατηγορούνται οι ηγέτες των αλβανικών κομμάτων της ΠΓΔΜ και ο πολιτικός αρχηγός του "Εθνικο - Απελευθερωτικού Στρατού" Αλί Αχμέτι ως "προδότες που είπαν ψέματα στον αλβανικό λαό".

    Σημειώνεται ότι ο αποκαλούμενος "Αλβανικός Εθνικός Στρατός" ανέλαβε την ευθύνη για δύο επιθέσεις τον Αύγουστο κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 18 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας της ΠΓΔΜ και δύο Σέρβοι αστυνομικοί στη Νότια Σερβία.

    [13] ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΝΟΠΛΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ

    Ισλαμαμπάντ, 27 Οκτωβρίου 2001 (19:26 UTC+2)

    Χιλιάδες Πακιστανοί ισλαμιστές οπλισμένοι με καλάσνικοφ, τουφέκια ακόμη και αντιαρματικούς πυραύλους κατευθύνονται στο Αφγανιστάν, προκειμένου να πολεμήσουν στο πλευρό των Ταλιμπάν.

    Οπως μετέδωσε το Reuters, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι με λεωφορεία, φορτηγά και κάθε είδους οχήματα περίπου 5.000 Πακιστανοί διέσχιζαν από το πρωί τα σύνορα στην επαρχία Κουνάρ και προωθούνταν προς το εσωτερικό του Αφγανιστάν.

    Η ίδια πηγή αναφέρει ότι επικεφαλής των ομάδων που προέρχονται από διάφορες φυλές είναι ο αρχηγός του Ισλαμικού Κόμματος, Σούφι Μοχαμάντ, ο οποίος κάλεσε τους Πακιστανούς σε ιερό πόλεμο κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους.

    [14] ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΕΠ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

    Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2001 (19:13 UTC+2)

    "Οι επέτειοι έχουν αξία όταν επικαιροποιούν τα μεγάλα νοήματα της ιστορίας. Στη νέα εποχή ο Ελληνισμός χρειάζεται νέα ηγεσία, νέα οράματα, νέες ιδέες", τονίζει ο πρόεδρος του ΚΕΠ Δημήτρης Αβραμόπουλος σε μήνυμά του για την 28η Οκτωβρίου.

    Η μάχη δίνεται στην παγκόσμια σκηνή, όπου και το προνομιακό πεδίο του Έλληνα. Η στάση υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας των Ελλήνων του `40, ας είναι οδηγός για την στάση των Ελλήνων του σήμερα. Αξιοι πρόγονοι, θέλουν άξιους συνεχιστές", υπογραμμίζει.

    [15] ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΆΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ

    Βελιγράδι, 27 Οκτωβρίου 2001 (19:10 UTC+2)

    Βαριά ήττα γνώρισε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των γυναικών, με 6-1 από τη Γιουγκοσλαβία, σε αγώνα για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου κυπέλλου. Το μοναδικό τέρμα της εθνικής μας ομάδας σημείωσε στο 57' η Μάινου.

    [16] ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

    Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2001 (19:09 UTC+2)

    Το ομόθυμο ΟΧΙ και η εποποιία της τετράχρονης αντίστασης του ελληνικού λαού στην ιταλογερμανική φασιστική επίθεση σηματοδοτούν διαχρονικά μια κορυφαία ιστορική περίοδο συλλογικής έμπνευσης και μνήμης για τη χώρα μας. Είναι γεγονότα που έτυχαν διεθνούς αναγνώρισης και ιστορικής καταξίωσης στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια ιστορία γιατί επηρέασαν την συλλογική συνείδηση των λαών και έχουν διακεκριμένη θέση ανάμεσα στις σημαντικές εξελίξεις, τις συγκρούσεις και τις ρήξεις που σφράγισαν τον 20ο αιώνα", επισημαίνει ο ΣΥΝ στο μήνυμά του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

    "Οι αδιαπραγμάτευτες αξίες της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, του σεβασμού των αρχών του διεθνούς δικαίου και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν είναι, δυστυχώς ακόμη και σήμερα, αυτονόητα σεβαστές. Πληθαίνουν οι παραβιάσεις τους σε λαούς και πολίτες του σύγχρονου κόσμου. Ο ΟΗΕ και οι διεθνείς οργανισμοί ασφαλείας έχουν υποβαθμιστεί από την κυριαρχία της μόνης Υπερδύναμης στην εποχή της παγκοσμιοποίησης", τονίζει.

    Υπογραμμίζει ακόμη ότι "τα δραματικά γεγονότα που σηματοδότησε η τρομοκρατική ενέργεια της 11ης Σεπτεμβρίου και οι άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις του πολέμου των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν δημιουργούν νέες δραματικές συνθήκες για την ανθρωπότητα που έχει νωπές τις ιστορικές μνήμες παγκόσμιων συρράξεων και βιώνει στην αυγή του 21ου αιώνα τραγικές εμπειρίες οικονομικών, κοινωνικών ανισοτήτων".

    Ο ΣΥΝ καλεί, με την ευκαιρία της επετείου, σε μια ευρύτερη συνειδητοποίηση και εγρήγορση τον λαό μας τόσο για την ανάπτυξη του φιλειρηνικού κινήματος, όσο και για τη διεκδίκηση κοινωνικών κατακτήσεων και την υπεράσπιση των εγγυήσεων των δημοκρατικών ελευθεριών.

    [17] ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΡΟΝΚΕΤΙ

    Θεσσαλονίκη, 27 Οκτωβρίου 2001 (18:53 UTC+2)

    Οι όμιλοι που έχουν καταρτιστεί μετά από κλήρωση που έγινε το μεσημέρι στο Μόναχο για το κύπελλο Ρονκέτι είναι:

    Α' Ομιλος: Ελιτζούρ Χολόν (Ισραήλ), Κάχα (Ισπανία), Σκίο (Ιταλία),

    Μπορντό (Γαλλία)

    Β' Ομιλος: Ταρμπ (Γαλλία), Νιροσόφτ (Ισραήλ), Σπόρτιγκ, Λα Σπέτσια

    (Ιταλία)

    Γ' Ομιλος: Τρεβίλιο (Ιταλία), Μοντεβίλ (Γαλλία), Σαλαμάνκα

    (Ισπανία), Μπνεγιεχούντα (Ισραήλ)

    Δ' Ομιλος: Ανω Λιόσια, Κιέτι (Ιταλία), Ναμούρ (Βέλγιο), Γκουστίνο

    Σνίτσεπλατς Βελς (Αυστρία)

    Ε' Ομιλος: Σοπρόν (Ουγγαρία), Κλοστενοϊμπουργκ (Αυστρία),

    Βοϊβοντίνα (Γιουγκοσλαβία), USK Πράγας (Τσεχία)

    ΣΤ' Ομιλος: Γέζιτσα (Σλοβενία), Ζελέζνιτσαρ (Βοσνία), BSE

    Βουδαπέστης (Ουγγαρία), Χεμορφάμ (Γιουγκοσλαβία)

    Ζ' Ομιλος: Μπούντουτσνοστ (Γιουγκοσλαβία), Θρίαμβος, Μακάμπι

    Ρανανά (Ισραήλ), Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία)

    Η' Ομιλος: Ρίγα (Λετονία), Τσεβακάτα (Ρωσία), Βίσλα (Πολωνία),

    Κοζάσκα (Ουκρανία).

    [18] ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΟΡΑΤΣ

    Θεσσαλονίκη, 27 Οκτωβρίου 2001 (18:51 UTC+2)

    Μετά από κλήρωση που έγινε το μεσημέρι στο Μόναχο καταρτίστηκαν οι όμιλοι του κυπέλλου Κόρατς. Αυτοί έχουν ως εξής:

    Α' Ομιλος: Φουενλαμπράντα (Ισπανία), Μπάγερ Λεβερκούζεν (Γερμανία),

    Σαλόν (Γαλλία), Ντέξια Μονς (Βέλγιο)

    Β' Ομιλος: Νανσί (Γαλλία), Βερόνα (Ιταλία), Αντβέρπ (Βέλγιο), Πόρτο (Πορτογαλία)

    Γ' Ομιλος: Οβαρένσε (Πορτογαλία), ΜΑΡΟΥΣΙ, Φόρουμ Βαγιαδολίδ

    (Ισπανία), Ντιζόν (Γαλλία)

    Δ' Ομιλος: Μπεσίκτας (Τουρκία), Ρασίγκ (Γαλλία), Μακάμπι Ρανανά

    (Ισραήλ), Χεμοφάρμ (Γιουγκοσλαβία)

    Ε' Ομιλος: Μακάμπι Ιρόνι (Ισραήλ), ΑΕ Λεμεσού (Κύπρος), Λοκομοτίβ

    Μινεράλε Βόντι (Ρωσία), ΠΑΟΚ

    ΣΤ' Ομιλος: Κίμκι Μόσχας (Ρωσία), Μπουγιούκ (Τουρκία), Οπάβα (Τσεχία),

    Πακς (Ουγγαρία)

    Ζ' Ομιλος: Πιβοβάρνα (Σλοβενία), Μλερκάνα Κούνιν (Τσεχία), Προκομ

    Σοποτ (Πολωνία), Εκατέρινμπουργκ (Ρωσία)

    Η' Ομιλος: Κάποσβαρ (Ουγγαρία), Σάρατοφ (Ρωσία), Σλόβαν (Σλοβενία),

    Σεντ Πόλτεν (Αυστρία).

    [19] ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΛΛΑΣ

    Εδεσσα, 27 Οκτωβρίου 2001 (18:49 UTC+2)

    Περιοδεία στο Νομό Πέλλας πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος συνοδεύομενος από τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης, Γιώργο Πασχαλίδη.

    Ο κ. Στεφανόπουλος χαρακτήρισε την Πέλλα ένα από τα κέντρα του κόσμου και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρόοδο που παρατηρείται στην περιοχή.

    Κατά τις επαφές που είχε με τις δημοτικές και νομαρχιακές αρχές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέρθηκε στα οικονομικά επιτεύγματα της χώρας υπογραμμίζοντας ότι το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα που θα χρησιμοποιήσει σύντομα η Ελλάδα, παγιώνει την οικονομική σταθερότητα, προσφέρει νέες ευκαιρίες και κατατάσσει τη χώρα μας στην κατηγορία των πιο πλούσιων χωρών του κόσμου.

    Ο κ. Στεφανόπουλος, επισήμανε ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία δραχμή, ούτε ένα ευρώ για την ανάπτυξη της Περιφέρειας από τα κονδύλια του Γ΄ ΚΠΣ.

    "Η Ελλάδα περνάει μία περίοδο δυνατοτήτων. Δεν είχαμε άλλοτε τις δυνατότητες που έχουμε σήμερα. Εχουμε τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ένα πολύ σημαντικό γεγονός, το οποίο πρέπει να εκμεταλλευθούμε εις το έπακρον, διότι και αυτή η βοήθεια θα έχει περιορισμένη διάρκεια", είπε.

    Σημείωσε ότι θα πρέπει και εμείς να φανούμε αντάξιοι αυτής της ιδιότητας που έχουμε του μέλους της Ε.Ε. και να συμβάλουμε στη γενικότερη ανάπτυξη της Ευρώπης.

    "Εχω πολλές φορές αναρωτηθεί αν η Ελλάδα θα μπορούσε να ζήσει χωρίς τη Μακεδονία", ανέφερε ο κ. Στεφανόπουλος κατά την επίσκεψή του στα Γιαννιτσά.

    Στην Εδεσσα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το στρατόπεδο της Γ' Μηχανοκίνητης Μεραρχίας της πόλης. Εψάλη επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες της Μεραρχίας στα πεδία των μαχών και ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο ηρώο.

    Με αφορμή ορισμένα αιτήματα που του διατυπώθηκαν στο Δήμο Εδεσσας, ο κ. Στεφανόπουλος διεύψεσε φήμες που τον παρουσιάζουν κατά τους καιρούς να επιθυμεί ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του.

    "Δεν είναι ποτέ σωστό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να έχει εκτελεστικές εξουσίες και να διαπληκτίζεται με την κυβέρνηση, η οποία εκφράζει την εκτελεστική εξουσία", είπε.

    "Σωστό είναι να έχει ρυθμιστικές αρμοδιότητες και εκεί περισσότερο ίσως το Σύνταγμά μας θα μπορούσε να φανεί όχι απλόχερο προς τον εκάστοτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν είναι θέμα Προέδρου Δημοκρατίας, είναι θέμα Δημοκρατίας να φανεί περισσότερο απλόχερο, προκειμένου ο έλεγχος και η αλληλοεξάρτηση των εξουσιών να δημιουργεί μία δημοκρατική εικόνα πιο φανερή, πιο ανάγλυφη", τόνισε.

    [20] ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Η ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΛΑ ΚΟΥΡΟΥΝΙΑ

    Θεσσαλονίκη, 27 Οκτωβρίου 2001 (18:41 UTC+2)

    Η αντίστροφη μέτρηση για τον Ολυμπιακό έχει αρχίσει και όλοι πλέον βλέπουν το παιχνίδι με την Λα Κορούνια ως αυτό που θα καθορίσει το μέλλον της ομάδας.

    Ο προπονητής των ερυθρολεύκων, Τάκης Λεμονής εφιστά στους παίκτες του την προσοχή τους αφού το αποτέλεσμα από το παιχνίδι αυτό, είναι αυτό που θα τους ανοίξει τον δρόμο για την πρόκριση στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

    Το σίγουρο είναι, κατά τα λεγόμενα του προπονητή, Τάκη Λεμονή ότι δεν πάνε στο ματς με την Λα Κουρούνια για τουρισμό. "Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στη Γαλλία, στο παιχνίδι της Λιλ με τη Μάντσεστερ, εμείς πρέπει να παίξουμε σαν να διεκδικούμε την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ", επισημαίνει ο κ. Λεμονής.

    *Ειδικό πρόγραμμα προετοιμασίας ακολουθούν οι Τζόρτζεβιτς, Βενετίδης και Ζε Ελίας, ενώ κανονικά χωρίς πρόβλημα γυμνάστηκε ο Αμανατίδης.

    [21] ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

    Μόσχα, 27 Οκτωβρίου 2001 (18:20 UTC+2)

    Η Ρωσία θα προμηθεύσει με 40 άρματα μάχης και περισσότερα από 100 θωρακισμένα οχήματα την αφγανική αντιπολίτευση τους επόμενους δύο μήνες, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

    Συγκεκριμένα η Ρωσία θα στείλει στις δυνάμεις της Βόρειας Συμμαχίας άρματα παλαιάς τεχνολογίας τύπου Τ -55 και περίπου 80 θωρακισμένα οχήματα τύπου BMP - 1 και BMP - 2 και θωρακισμένα μεταγωγικά BTR - 60, σύμφωνα με το Ιντερφάξ, το οποίο επικαλείται ανώνυμη πηγή από τη Μόσχα.

    Το κόστος του στρατιωτικού εξοπλισμού που θα δώσει η Ρωσία στη Βόρεια Συμμαχία έως το τέλος του έτους ανέρχεται στα 45 εκ. δολάρια.

    Η Ρωσία στηρίζει αρκετά χρόνια τη Βόρεια Συμμαχία, αλλά ενδυνάμωσε τη συνεργασία με την αφγανική αντιπολίτευση μετά το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ και την παγκόσμια εκστρατεία κατά της τρομοκρατίας.

    [22] ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ 61 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ "ΟΧΙ" ΤΟΥ ΄40

    Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2001 (17:06 UTC+2)

    "Εξήντα ένα χρόνια μετά το έπος του 1940, το λαϊκό ΟΧΙ εκείνης της 28ης Οκτωβρίου διατηρεί την επικαιρότητά του με τρόπο δραματικό. Το 1940 ο ελληνικός λαός δεν μπήκε σε διλήμματα", επισημαίνει σε μήνυμά της η Κ.Ε. του ΚΚΕ.

    "Το ίδιο και στα χρόνια που αμέσως ακολούθησαν. Και σήμερα, ο λαός δεν πρέπει να υποκύψει στην απειλή "ή υποτάσσεσαι ή σε συντρίβω". Μπορεί να επιλέξει ο ίδιος το μέλλον που ανταποκρίνεται στα δικά του συμφέροντα", υπογραμμίζει.

    Στο μήνυμα του ΚΚΕ τονίζεται ακόμη ότι ο πόλεμος που εξαπέλυσαν κατά των λαών οι ιμπεριαλιστές, με πρόσχημα την τρομοκρατία, υπογραμμίζει τις ώρες ευθύνης για κάθε εργαζόμενο.

    "Υπογραμμίζει την ανάγκη πλατειάς συσπείρωσης και δράσης κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας σ΄ αυτόν, για να μην περάσουν τα νέα μέτρα κατά των δικαιωμάτων και ελευθεριών".

    [23] ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΟΥ ΥΦΥΠΕΞ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΒΡΟΜΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

    Λευκωσία, 27 Οκτωβρίου 2001 (17:02 UTC+2)

    Υπάρχουν στοιχεία ότι οι κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου είναι ευάλωτες για εκμετάλλευσή από αυτούς που εμπλέκονται στο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας για θέματα Ευρώπης Πίτερ Χέιν.

    Υπάρχουν στοιχεία ότι οι κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου είναι ευάλωτες για εκμετάλλευσή από αυτούς που εμπλέκονται στο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας για θέματα Ευρώπης Πίτερ Χέιν, απαντώντας στο Βρετανικό Κοινοβούλιο σε ερώτηση του Εργατικού Βουλευτή Αντριου Ντίσμορ.

    Ο κ. Χέιν είπε ότι στα κατεχόμενα έχουν γίνει "ορισμένα βήματα για καταπολέμηση" του φαινομένου αυτού και ότι οι βρετανικές αρχές "θα συνεχίσουν να παραμένουν σε εγρήγορση για τις δραστηριότητες των οικονομικών ιδρυμάτων στην περιοχή".

    (ΜΠΕ - ΚΥΠΕ)


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Saturday, 27 October 2001 - 18:14:13 UTC