Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 01-08-04

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΣΣΑΡΗ
  • [02] ΡΗΓΜΑΤΑ ΜΗΚΟΥΣ 140 ΧΛΜ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΑ
  • [03] Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ
  • [04] ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΜΟΓΕΝΩΝ"
  • [05] ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • [06] ΝΕΚΡΟΙ ΔΥΟ ΣΕΡΒΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ TOY UCPMB
  • [07] ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΙΝΙ ΚΑΥΣΩΝΑΣ
  • [08] ΑΝΟΜΟΙΟΓΕΝΗΣ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΜΑΣ
  • [09] ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΤΕ ΤΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ 2000
  • [10] ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΝΤΟΥΕΤΟ "AIR"
  • [11] ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 56 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΒΟΜΒΑΣ ΣΕ
  • [12] ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΗ ΣΤΟ CASINO REGENCY
  • [13] ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ 2 ΕΤΩΝ ΣΤΗ ΠΙΕΡΙΑ
  • [14] ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ 60 ΕΚΑΤ. ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΠΟ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
  • [15] ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΕ: ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ
  • [16] Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΑΕ ΑΣΙΑΣ-ΑΦΡΙΚΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΗ
  • [17] ΑΠΟ ΤΙΣ 16/8 Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΓΕΒΚΑ
  • [18] ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΟΜΗΡΟΥΣ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΑΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ
  • [19] ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ: ΠΑΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ 13/8 Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ
  • [20] ΣΤΗ ΝΙΣΥΡΟ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ
  • [21] ΑΠΟ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
  • [22] ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΚΑΡΝΟΥΝΤΟΥΜ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ

  • [01] ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΣΣΑΡΗ

    Αθήνα, 4 Αυγούστου 2001 (11:12 UTC+2)

    Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Πάσαρης

    Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κακοποιού Κώστα Πάσσαρη . Η αστυνομία αναζητεί και έναν 25χρονο σεσημασμένο Ρουμάνο που τα αποτυπώματά του βρέθηκαν σε διαμέρισμα του Νέου Κόσμου ενώ ερευνά και σχέση Πάσσαρη με την τρομοκρατία, με βάση τον οπλισμό και τα άλλα είδη που βρέθηκαν το ίδιο σπίτι.

    [02] ΡΗΓΜΑΤΑ ΜΗΚΟΥΣ 140 ΧΛΜ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΑ

    Θεσσαλονίκη, 4 Αυγούστου 2001 (14:23 UTC+2)

    Ρήγματα μήκους μέχρι 140 χιλιομέτρων εντοπίστηκαν ύστερα από έρευνα σεισμογράφων και γεωλόγων στη θάλασσα του Μαρμαρά τα οποία σύμφωνα με τους επιστήμονες θα προκαλέσουν τον μεγάλο σεισμό της τάξης των 7 ρίχτερ τις επόμενες δεκαετίες.

    "Οι έρευνες που έγιναν με σεισμογράφους βυθού και πιεζοηλεκτρικά όργανα βοήθησαν σημαντικά στην ολοκλήρωση της εικόνας του κάθε ρήγματος, μήκος, κατεύθυνση, αν είναι ενεργό ή όχι και με ποια άλλα συνδέεται υποθαλάσσια" επισημαίνει σε συνέντευξή του στη εφημερίδα "Αγγελιοφόρος" ο διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου του Μαρμαρά, Νατζί Γκιορούρ.

    Οι έρευνες που επεκτείνονται και στο Βόρειο Αιγαίο αναμένεται να δώσουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με ρήγματα τα οποία θα εντοπιστούν, αν συνδέονται κι αν έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά.

    Τις ενδεχόμενες συνέπειες και απώλειες από έναν καταστροφικό σεισμό είναι σε θέση να εκτιμήσει με τη συλλογή στοιχείων από τους σεισμούς, το ειδικό επιστημονικό Κέντρο στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου, το οποίο άρχισε να λειτουργεί μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του 1999 στην Τουρκία.

    [03] Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ-ΣΑΣΟΝ

    Αθήνα, 4 Αυγούστου 2001 (12:26 UTC+2)

    Η εκλογή Πατριάρχη Ιεροσολύμων και η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μετά την απόφαση του ισραηλινού κράτους να διαγράψει πέντε από τους υποψήφιους για την εκλογή Πατριάρχη, αρχιερείς αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντηση είχε χτες ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος με τον νέο πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα, Δαβίδ Σασόν

    Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η έντονη φημολογία σύμφωνα με την οποία το Ισραήλ πρόκειται να άρει τις 5 διαγραφές. Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ζήτησε να γίνει σεβαστό το πανάρχαιο καθεστώς που διέπει το Πατριαρχείο και το οποίο εξασφαλίζει την αυτονομία και αυτοδιοίκησή του. Ζήτησε επίσης να υποστηριχτεί η ορθόδοξη Εκκλησία στα Ιεροσόλυμα και να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την αποφυγή εν γένει εντάσεων στην περιοχή. Από την πλευρά του, ο κ. Σασόν, αναφέρθηκε στις καλές σχέσεις των δύο χωρών.

    Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, "η συνάντηση πραγματοποιήθηκε αφού έγινε γνωστό από έγκυρες πηγές ότι η ισραηλινή κυβέρνηση έχει αποφασίσει να αποσύρει τις διαγραφές και να αποφύγει κάθε ανάμιξη", χωρίς ωστόσο να δίνονται περισσότερες διευκρινίσεις. Όλες οι πληροφορίες οδηγούν στην εκτίμηση ότι το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων βρίσκεται "επί ποδός" εν αναμονή εξελίξεων που αφορούν στην άρση των διαγραφών.

    [04] ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΜΟΓΕΝΩΝ"

    Κοζάνη, 4 Αυγούστου 2001 (14:12 UTC+2)

    της Διαμαντένιας Ριμπά

    Στη διατήρηση, στην καλλιέργεια και στην προώθηση της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού σε μαθητές ελληνικής και μη καταγωγής, που φοιτούν σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο εξωτερικό, στοχεύει το πρόγραμμα «Παιδεία Ομογενών» του Πανεπιστημίου Κρήτης.

    Ο διευθυντής του προγράμματος καθηγητής Μιχάλης Δαμανάκης παρουσίασε σήμερα στο 2ο Συνέδριο Αποδήμων Κοζανιτών τις βασικές πτυχές του προγράμματος και τις επιμέρους δράσεις του.

    Όπως είπε στο ΜΠΕ ο κ. Δαμανάκης το έργο αποτελείται από τρεις δράσεις που αφορούν στην εκπόνηση εκπαιδευτικού υλικού για τη διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης και ως ξένης γλώσσας, καθώς και στοιχεία ιστορίας και πολιτισμού, προγραμμάτων επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και μαθητών και τη δημιουργία βάσεις δεδομένων και δικτύων επικοινωνίας.

    «Το πρόγραμμα εκπονείται σε 14 χώρες και διαθέτει περί τους 200 συνεργάτες, είπε ο κ. Δαμανάκης. Έως τώρα έχουμε εκδόσεις 13 δίτομα βιβλία, που δοκιμάζονται σε 232 σχολεία σε 14 χώρες. Επίσης έχει παραχθεί ένα εκπαιδευτικό λογισμικό « Ο Διαγόρας στην Ολυμπία» για διδασκαλία ιστορικών- πολιτισμικών στοιχείων, καθώς και 2 ακουστικά CD αντίστοιχης Ανθολογίας.

    Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών σεμιναρίων συνολικά επιμορφώθηκαν 3.616 εκπαιδευτικοί, ενώ στα προγράμματα για ομογενείς μαθητές έλαβαν μέρος 522 παιδιά».

    Ο κ. Δαμανάκης σημείωσε και την επιτυχία των 3ων Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου, όπου συμμετείχαν συνολικά 14 ομάδες με 243 μαθητές από όλο τον κόσμο.

    Στο πλαίσιο της τρίτης δράσης του προγράμματος Παιδεία Ομογενών, που ονομάσθηκε Ερμής, έχουν δημιουργηθεί 6 βάσεις δεδομένων για επιστημονικές μελέτες, διδακτικό υλικό, εκπαιδευτική βιβλιογραφία, σχολείων και φορέων ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης, ομογενών εκπαιδευτικών και μαθητών. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.uoc.gr/diaspora του προγράμματος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν σε ηλεκτρονική μορφή το παραγόμενο διδακτικό υλικό.

    [05] ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 4 Αυγούστου 2001 (15:19 UTC+2)

    Αυξάνεται η χρήση ναρκωτικών ουσιών σε χώρους εργασίας. Το ποσοστό των εργαζομένων που κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών φτάνει το 8%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

    Η κάνναβη και σε μικρότερο ποσοστό τα οπιούχα ναρκωτικά είναι οι ουσίες που εντοπίστηκαν σε επαγγελματίες οδηγούς, υπαλλήλους υπηρεσιών ασφαλείας και μπασκετμπολίστες, έπειτα από έλεγχο του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, που διενεργήθηκε σε 325 άτομα από τη Βόρεια Ελλάδα από τις αρχές του 1998 μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2000.

    Από την έρευνα προέκυψε ότι το 8% των ατόμων που εξετάστηκαν είχαν κάνει χρήση κάποιας ναρκωτικής ουσίας η οποία ανιχνεύθηκε με τη μέθοδο της ανάλυσης ούρων. Το 1998 ελέγχθηκαν 138 άτομα με τη μέθοδο αυτή με αποτέλεσμα να ανιχνευθούν ναρκωτικές ουσίες σε ποσοστό 2,9%. Το 1999 πραγματοποιήθηκαν τοξικολογικές εξετάσεις σε 85 άτομα από τα οποία τα εννιά, δηλαδή ποσοστό 10,6%, είχαν κάνει χρήση ναρκωτικής ουσίας, ενώ από τον Ιανουάριο μέχρι το Σεπτέμβριο του 2000 εξετάστηκαν 102 άτομα και στα δεκατρία απ' αυτά, δηλαδή σε ποσοστό 12,7 % ανιχνεύθηκαν επίσης ναρκωτικές ουσίες.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πλειοψηφία τους οι επαγγελματίες οδηγοί και οι μπασκετμπολίστες κάνουν χρήση κάνναβης, ενώ οι υπάλληλοι εταιρειών εκτός από την κάνναβη κάνουν χρήση και οπιούχων ναρκωτικών.

    Σύμφωνα με την αναπληρώτρια καθηγήτρια Τοξικολογίας κ.Ελένη Τσούκαλη - Παπαδοπούλου, τα τελευταία χρόνια ο έλεγχος ναρκωτικών στους χώρους εργασίας ζητείται όλο και περισσότερο, καθώς οι εργοδότες φαίνεται να ακολουθούν τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ένα μεγάλο μέρος των αιτήσεων για τοξικολογικές εξετάσεις προέρχονται από τις Διευθύνσεις Συγκοινωνιών των διαφόρων νομών της Βόρειας Ελλάδας και τη Λάρισα και αφορούν σε άτομα που διεκδικούν επαγγελματική άδεια, η οποία τους είχε αφαιρεθεί στο παρελθόν λόγω της χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

    [06] ΝΕΚΡΟΙ ΔΥΟ ΣΕΡΒΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ TOY UCPMB

    Βελιγράδι, 4 Αυγούστου 2001 (14:32 UTC+2)

    Δύο Σέρβοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν και δύο άλλοι τραυματίστηκαν το χτες βράδυ στη νότια Σερβία, στην περιφέρεια του Μπουγιάνοβατς, όπου μέχρι και τα τέλη του περασμένου Μαΐου δρούσαν οι Αλβανοί εξτρεμιστές του Απελευθερωτικού Στρατού του Πρέσεβο, της Μεντβέντια και του Μπουγιάνοβατς (UCPMB).

    Πρόκειται για το πρώτο σοβαρό επεισόδιο από τον Μάιο, οπότε ο UCΡMB δέχτηκε να καταθέσει τα όπλα αποδεχόμενος το ειρηνευτικό σχέδιο του αντιπροέδρου της σερβικής κυβέρνησης Νεμπόισα Κόβιτς το οποίο συνετάχθη με τη βοήθεια της πολυεθνικής ειρηνευτικής δύναμης στο Κόσοβο (KFOR) και του απεσταλμένου των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή, Πήτερ Φέιθ.

    [07] ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΙΝΙ ΚΑΥΣΩΝΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 4 Αυγούστου 2001 (14:20 UTC+2)

    Ανεβαίνει σταδιακά ο υδράργυρος προμηνύοντας μίνι καύσωνα. Σήμερα το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 37 βαθμούς σε περιοχές της Δυτικής και Βρειας Ελλάδας, ενώ στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα δεν θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς. Τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 και τους 39 βαθμούς, ενώ δεν αποκλείεται, σε κάποιες περιοχές να αγγίξει και τους 40 βαθμούς Κελσίου.Υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν και την Τρίτη, ιδιαίτερα στις κεντρικές, ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας.Από την Τετάρτη αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

    [08] ΑΝΟΜΟΙΟΓΕΝΗΣ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΜΑΣ

    Κοζάνη, 4 Αυγούστου 2001 (14:11 UTC+2)

    της Διαμαντένιας Ριμπά

    Στο ανησυχητικό παρατηρούμενο φαινόμενο της συρρίκνωσης της γνώσης και χρήσης της ελληνικής στάθηκε στην ομιλία του στο 2ο Συνέδριο Αποδήμων Κοζανιτών ο κοινωνιολόγος Δημήτρης Λιακάκος, διευθυντής της Δημ. Επιχείρησης Πολιτισμού Πτολεμαϊδας.

    Όπως είπε ο κ. Λιακάκος το φαινόμενο συνδέεται άμεσα με το περιεχόμενο της παιδείας, που παρέχεται στους απόδημους νέους σε όλες τις φάσεις της εκπαιδευτικής τους θητείας.

    «Η παιδεία τους, σε ό,τι αφορά στην ελληνική γλώσσα, είναι ανομοιογενής σε σύγκριση με αυτή της μητροπολιτικής Ελλάδας, γεγονός που ανάγεται στην ακολουθούμενη πολιτική ελληνομάθειας από το επίσημο ελληνικό κράτος, σημείωσε χαρακτηριστικά ο ομιλητής. Σ΄ αυτό το μείζονος σημασίας θέμα η πολιτεία φαίνεται να επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων που, ευτυχώς υπάρχει.

    Εκτός του ανεπαρκούς αριθμού εκπαιδευτικών που διατίθενται για το σκοπό αυτό και της σκανδαλώδους έλλειψης σύγχρονων βιβλιοθηκών και εποπτικών μέσων στα ελληνικά σχολεία, από την πολιτική αυτή απουσιάζει η πρακτική συνιστώσα που είναι απλά, η ζώσα σχέση αυτών των νέων με την Ελλάδα, την πραγματικότητά της, τον πολιτισμό της, με ό,τι η έννοια σημαίνει σήμερα».

    Ως εκ τούτου κεντρικής σημασίας ζήτημα αναδεικνύεται το φαινόμενο της απομάκρυνσης των νέων αποδήμων από την Ελληνική γλώσσα και τις συνέπειές του στην ταυτότητά τους, απ΄ όπου τρέφεται και η πανταχόθεν κινδυνολογία για τον επερχόμενο αφελληνισμό των ελληνικών κοινοτήτων, κυρίως των υπερποντίων χωρών.

    «Οφείλουμε να δεχθούμε ότι για τους νέους αυτούς είναι ιδιαίτερα δυσχερές το να κρατήσουν ακέραιο και ζωντανό ένα κόσμο ελληνικών λέξεων, όταν τα πράγματα στα οποία παραπέμπουν οι λέξεις απουσιάζουν.

    Η Ελλάδα για τους νέους αυτούς είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος μια προσομοίωσή της, μια virtual reality. Τηρουμένων των αναλογιών, οι έφηβοι στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες, αποξενωμένοι από τον κόσμο και τις αξίες των μεγάλων, «κλειδώνουν» τη δική τους γλώσσα με τις διάφορες αργκώ και κώδικες που επινοούν, έτσι και οι νέοι απόδημοι, έμειναν έξω από το βιωματικό συγκινησιακό πλέγμα σχέσεων που είχαν οι γονείς τους με την Ελλάδα και τη γλώσσα της», κατέληξε ο κ. Λιακάκος.

    [09] ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΤΕ ΤΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ 2000

    Θεσσαλονίκη, 4 Αυγούστου 2001 (13:52 UTC+2)

    Tο ύψος των μερισμάτων που θα καταβάλλουν για τη χρήση 1/1/2000-31/12/2000 οι εισηγμένες στο ΧΑΑ, καθώς επίσης και οι ημερομηνίες αποκοπής και έναρξης καταβολής των μερισμάτων, αναφέρονται αναλυτικά -κατά εταιρία και κατηγορία- στον ακόλουθο πίνακα:

    Όνομα Εταιρίας/ Τιμή σε Δρχ και Euro/Ημερομηνία Αποκοπής/Έναρξη πληρωμής

    ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ

    "Η ΕΘΝΙΚΗ" (ΕΛΛ. ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΝ. ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ):

    100 Δρχ. 0,29 Euro 25/5/2001 24/7/2001

    INTERAMERICAN ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΦ. ΕΤΑΙΡΙΑ ΖΩΗΣ Α.Ε

    70 Δρχ. 0,21 Euro 30/5/2001 20/7/2001

    ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦ.ΕΤ.ΖΩΗΣ & ΥΓΕΙΑΣ

    20 Δρχ. 0,058 Euro 18/6/2001 20/7/2001

    ΑΓΡΟΤΙΚΗ Α.Ε.Ε.Γ.Α.

    77 Δρχ. 0,226 Euro 12/6/2001 8/8/2001

    Ο ΦΟΙΝΙΞ (ΑΝ. ΕΛΛ. ΕΤ. ΓΕΝ. ΑΣΦ.)

    85 Δρχ. 0,25 Euro 11/6/2001 18/7/2001

    ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΑ

    AΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Β.Ε.Α.Ε

    885,95 Δρχ. 2,6 Euro 29/5/2001 25/6/2001

    FITCO ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΩΝ Α.Ε

    31 Δρχ. 0,09 Euro 21/6/2001 20/7/2001

    ΑΛΟΥΜΥΛ ΜΥΛΩΝΑΣ ΒΙΟΜ.ΑΛΟΥΜ. Α.Ε

    24 Δρχ. 0,07 Euro 18/6/2001 20/7/2001

    ΕΛΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε.

    22 Δρχ. 0,065 Euro 10/7/2001 18/7/2001

    ΕΤΕΜ Α.Ε. ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΑΦΡΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ

    26 Δρχ. 0,0763 Euro 5/7/2001 12/7/2001

    Μ.Ι.ΜΑΪΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε.

    12 Δρχ. 0,035 Euro 6/7/2001 6/8/2001

    ΣΙΔΕΝΟΡ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΙΔΗΡΟΥ Α.Ε

    30 Δρχ. 0,088 Euro 2/7/2001 10/7/2001

    ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε.

    10 Δρχ. 0,029 Euro 29/6/2001 20/8/2001

    ΧΑΛΚΟΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΩΝ

    28 Δρχ. 0,082 Euro 16/7/2001 25/7/2001

    ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΠΙΠΛΩΝ

    SATO Α.Ε.

    20 Δρχ. 0,06 Euro 6/7/2001 20/8/2001

    ΒΑΡΑΓΚΗΣ Α.Β.Ε.Π.Ε

    18 Δρχ. 0,053 Euro 28/6/2001 31/7/2001

    ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΑΒΕΕΑ-ΔΡΟΜΕΑΣ

    92 Δρχ. 0,27 Euro 31/5/2001 10/6/2001

    ΒΟΗΘΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

    ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΣ ΓΕΝ. ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΑΕ: 2 Δρχ. 0,0059 Euro 22/5/2001 2/7/2001

    ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

    ΑΤΕΡΜΩΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Α.Ε.

    50 Δρχ. 0,15 Euro 2/7/2001 28/8/2001

    ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

    ΑΛΦΑ ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε

    55 Δρχ. 0,16 Euro 16/3/2001 3/4/2001

    ΙΟΝΙΚΗ ΞΕΝ/ΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.

    44 Δρχ. 0,13 Euro 2/4/2001 9/4/2001

    ΚΕΚΡΟΨ Α.Ε

    32 Δρχ. 0,09 Euro 27/6/2001

    ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΩΒΟΣ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ

    80 Δρχ. 0,235 Euro 3/7/2001 10/7/2001

    ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ

    EΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε

    70 Δρχ. 0,21 Euro 6/6/2001

    ΠΕΤΡΟΛΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε

    31 Δρχ. 0,091 Euro 2/5/2001

    ΕΙΔΗ - ΛΥΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

    ALTEC Α.Β.Ε.Ε

    50 Δρχ. 0,15 Euro 25/6/2001

    CPI AE

    47 Δρχ. 0,138 Euro 29/1/2001 16/2/2001

    DATAMEDIA Α.Ε.

    75 Δρχ. 0,22 Euro 18/5/2001 17/7/2001

    INFO-QUEST AEBE

    50 Δρχ. 0,15 Euro 25/6/2001 2/7/2001

    SYSWARE Α.Ε.

    25 Δρχ. 0,07 Euro 2/4/2001 28/5/2001

    UNISYSTEMS Α.Ε.Ε.

    70 Δρχ. 0,21 Euro 30/3/2001 20/4/2001

    ΙΝΤΕΡΤΕΚ Α.Ε.

    80 Δρχ. 0,23 Euro 29/6/2001 30/7/2001

    ΙΝΦΟΡΜΑΤΙΚΣ Α.Ε.Β.Ε.

    8 Δρχ. 0,02 Euro 2/7/2001 23/7/2001

    ΝΤΕΣΠΕΚ ΕΛΛΑΣ Α.Ε

    10 Δρχ. 0,029 Euro 25/6/2001 6/8/2001

    ΠΟΥΛΙΑΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε.Β.Ε

    60 Δρχ. 0,18 Euro 4/7/2001 28/8/2001

    ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΙΚΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Α.Ε.

    5 Δρχ. 0,015 Euro 16/7/2001 10/8/2001

    ΕΙΔΗ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑΣ

    ΑΦΟΙ Ι. & Β. ΛΑΔΕΝΗΣ Α.Ε. "ΜΙΝΕΡΒΑ" Β. ΠΛΕΚΤΙΚΗΣ

    20 Δρχ. 0,059 Euro 28/6/2001 22/8/2001

    ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΣΩΡΟΥΧΩΝ SEX FORM ΑΕ

    14 Δρχ. 0,041 Euro 26/6/2001 20/7/2001

    ΕΛΒΕ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ ΑΕ

    20 Δρχ. 0,0587 Euro 13/2/2001 22/2/2001

    ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ

    Inform Π. Λύκος ΑΕ

    137 Δρχ. 0,4 Euro 11/4/2001 8/6/2001

    ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε

    20 Δρχ. 0,06 Euro 26/6/2001

    ΔΗΜ/ΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ Α.Ε

    15 Δρχ. 0,04 Euro 25/6/2001 25/7/2001

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Α.Ε.

    50 Δρχ. 0,15 Euro 21/6/2001

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ - Π.ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ & ΣΙΑ Α.Ε.

    16 Δρχ. 0,047 Euro 27/6/2001

    ΙΜΑΚΟ ΜΗΝΤΙΑ ΝΕΤ ΓΚΡΟΥΠ ΑΕ ΜΜΕ

    11 Δρχ. 0,032 Euro 3/7/2001 24/8/2001

    ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ & ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ Α.Ε.

    17 Δρχ. 0,049 Euro 2/7/2001 28/8/2001

    ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.

    8 Δρχ. 0,02 Euro 2/7/2001 20/8/2001

    Χ. Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε

    30 Δρχ. 0,09 Euro 4/5/2001 8/6/2001

    ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ Α.Ε.Β.Ε.

    50 Δρχ. 0,15 Euro 2/7/2001 24/8/2001

    ΕΛΑΣΤΙΚΑ - ΠΛΑΣΤΙΚΑ

    EURODRIP Α.Β.Ε.Γ.Ε.

    16 Δρχ. 0,046 Euro 26/6/2001 25/7/2001

    ΔΑΙΟΣ ΠΛΑΣΤΙΚΑ Α.Β.Ε.Ε

    16 Δρχ. 0,05 Euro 3/7/2001 20/8/2001

    Ε. ΠΑΙΡΗΣ Α.Β.Ε.Ε. ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ

    15 Δρχ. 0,044 Euro 12/6/2001 30/7/2001

    ΠEΤΖEΤΑΚΙΣ Α.Ε. (για το διάστημα 1/1/94-31/12/2000)

    116,93 Δρχ. 0,34 Euro 25/6/2001

    ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε. (για τη χρήση 1/1/00-31/12/00)

    5,31 Δρχ. 0,016 Euro 25/6/2001

    ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε

    37 Δρχ. 0,108 Euro 6/7/2001

    ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ

    AUTOHELLAS Α.Ε.

    85 Δρχ. 0,25 Euro 22/6/2001 11/7/2001

    ΒΕΡΝΙΚΟΣ -ΚΟΤΤΕΡΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ Α.Ε

    14 Δρχ. 0,04 Euro 11/7/2001 17/7/2001

    ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ Α.Ε.

    14 Δρχ. 0,04 Euro 29/6/2001 2/8/2001

    ΕΠΙΒΑΤΗΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑ

    ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε.

    30 Δρχ. 0,09 Euro 25/6/2001

    ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

    "GOODY΄S" A.E

    55 Δρχ. 0,16 Euro 21/6/2001 2/7/2001

    EVEREST ΑΕ (για τη χρήση 1/7/99-30/6/00)

    10 Δρχ. 0,0293 Euro 29/12/2000

    ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

    ALPHA TRUST ΩΡΙΩΝ

    19 Δρχ. 0,06 Euro 29/6/2001 9/7/2001

    ALPHA TRUST-ASSET MANAGER FUND ΑΕΕΧ

    100 Δρχ. 0,29 Euro 28/5/2001 8/6/2001

    ALPHA Επενδύσεων Α.Ε.

    230 Δρχ. 0,67 Euro 23/3/2001 2/4/2001

    INTERINVEST - ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε.Ε.Χ.

    10 Δρχ. 0,029 Euro 1/6/2001 11/6/2001

    ΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ

    40 Δρχ. 0,12 Euro 11/6/2001 18/6/2001

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ

    75 Δρχ. 0,22 Euro 23/5/2001 30/5/2001

    ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ

    15 Δρχ. 0,044 Euro 8/6/2001 3/7/2001

    ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Α.Ε.

    100 Δρχ. 0,29 Euro 3/4/2001 10/4/2001

    ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΕΕΧ

    40 Δρχ. 0,117 Euro 9/4/2001 2/5/2001

    ΠΡΟΟΔΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΕ

    150 Δρχ. 0,44 Euro 2/5/2001 11/5/2001

    ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

    ALBIO A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

    10 Δρχ. 0,029 Euro 20/6/2001 2/8/2001

    ALFA-ALFA ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ Α.Ε

    20 Δρχ. 0,058 Euro 22/6/2001

    AXON HOLDINGS S.A

    18 Δρχ. 0,05 Euro 2/7/2001

    FOURLIS ΑΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

    50 Δρχ. 0,15 Euro 2/7/2001 18/7/2001

    MΠΗΤΡΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε

    10 Δρχ. 0,03 Euro 2/7/2001 6/8/2001

    ΒΙΟΧΑΛΚΟ Ε.Β. ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜ

    23 Δρχ. 0,07 Euro 13/7/2001 27/7/2001

    ΔΕΛΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.

    95 Δρχ. 0,28 Euro 9/7/2001 16/7/2001

    ΕΤΑΙΡΙΕΣ LEASING

    "ΕΤΒΑ ΛΗΖΙΝΓΚ" Α.Ε.

    20 Δρχ. 0,06 Euro 21/6/2001 16/7/2001

    ALPHA LEASING Α.Ε.

    100 Δρχ. 0,29 Euro 26/6/2001 16/7/2001

    ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΛΗΖΙΝΓΚ

    50 Δρχ. 0,147 Euro 16/3/2001 23/4/2001

    ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

    ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε.

    130 Δρχ. 0,38 Euro 2/7/2001

    ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ

    ΕΛΛΗΝΙΚΑΙ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΙ ΑΒΕΕ

    65 Δρχ. 0,19 Euro 17/7/2001 10/8/2001

    ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ Α.Ε.Γ.Ε.

    15 Δρχ. 0,044 Euro 11/7/2001 17/7/2001

    ΚΑΛΩΔΙΑ

    NEXANS ΕΛΛΑΣ A.B.E.

    90 Δρχ. 0,26 Euro 22/5/2001

    ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ Α.Ε.

    20 Δρχ. 0,058 Euro 21/6/2001 1/8/2001

    ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

    ΒΙΟΤΕΡ ΑΕ

    15 Δρχ. 0,04 Euro 2/7/2001 29/8/2001

    EΚΤΕΡ Α.Ε.

    16 Δρχ. 0,047 Euro 23/7/2001

    NESTOS ΑΤΕ

    15 Δρχ. 0,04 Euro 4/7/2001

    ΑΒΑΞ Α.Ε.

    55 Δρχ. 0,16 Euro 27/6/2001 1/8/2001

    ΑΕΓΕΚ Α.Ε.

    25 Δρχ. 0,073 Euro 16/7/2001

    ΑΘΗΝΑ Α.Ε.Β.& Τ.Ε.

    43 Δρχ. 0,126 Euro 3/7/2001 25/7/2001

    ΑΚΤΩΡ Α.Ε.

    50 Δρχ. 0,15 Euro 9/7/2001 23/7/2001

    ΑΛΤΕ ΑΤΕ

    80 Δρχ. 0,23 Euro 22/6/2001

    ΑΤΤΙΚΑΤ Α.Ε.

    20 Δρχ. 0,06 Euro 2/7/2001

    ΑΦΟΙ ΜΕΣΟΧΩΡΙΤΗ Α.Τ.Ε

    10 Δρχ. 0,03 Euro 7/5/2001 11/6/2001

    ΓΕΚΑΤ Α.Τ.Ε

    15 Δρχ. 0,04 Euro 29/6/2001 27/8/2001

    ΓΕΝ. ΕΤ. ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

    60 Δρχ. 0,18 Euro 29/6/2001

    ΓΕΝΕΡ Α.Ε.

    15,5 Δρχ. 0,05 Euro 2/7/2001 28/8/2001

    ΓΝΩΜΩΝ Α.Ε

    8 Δρχ. 0,02 Euro 29/6/2001

    ΔΙΕΚΑΤ Α.Τ.Ε.

    45 Δρχ. 0,13 Euro 29/6/2001

    ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε

    21,5 Δρχ. 0,06 Euro 13/7/2001 10/8/2001

    ΕΔΡΑΣΗ - Χ.ΨΑΛΛΙΔΑΣ Α.Τ.Ε.

    40 Δρχ. 0,12 Euro 28/6/2001 3/8/2001

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ Α.Ε

    30 Δρχ. 0,09 Euro 9/7/2001 30/7/2001

    ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ Α.Ε.

    35 Δρχ. 0,1 Euro 2/7/2001

    Κ.Ι.ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε

    36 Δρχ. 0,11 Euro 2/7/2001 23/8/2001

    ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε.

    24 Δρχ. 0,07 Euro 2/7/2001 30/7/2001

    ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε.

    6 Δρχ. 0,018 Euro 3/7/2001 21/8/2001

    ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε

    40 Δρχ. 0,12 Euro 9/7/2001 30/7/2001

    ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Τ.Ε

    12 Δρχ. 0,035 Euro 9/7/2001 3/8/2001

    Σ.ΣΙΓΑΛΑΣ Α.Τ.Ε.

    10 Δρχ. 0,29 Euro 29/6/2001

    ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

    40 Δρχ. 0,12 Euro 26/6/2001

    ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΒΟΛΟΥ

    10 Δρχ. 0,03 Euro 9/7/2001 25/7/2001

    ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε

    19,2 Δρχ. 0,056 Euro 23/7/2001 20/8/2001

    ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

    Π. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ

    50 Δρχ. 0,15 Euro 26/4/2001 21/5/2001

    ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ

    MAXIM- K.M. ΠΕΡΤΣΙΝΙΔΗΣ

    10 Δρχ. 0,0293 Euro 26/3/2001 17/4/2001

    ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ Α.Ε.

    15 Δρχ. 0,04 Euro 29/6/2001 16/7/2001

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΣΗΣ ΑΒΕΕ

    76 Δρχ. 0,22 Euro 27/6/2001 25/7/2001

    ΕΛ.Δ.ΜΟΥΖΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε.Μ. & Ε

    20 Δρχ. 0,06 Euro 9/7/2001 23/7/2001

    ΕΛΦΙΚΟ Α.Ε.Ε.

    15 Δρχ. 0,04 Euro 16/7/2001 30/7/2001

    ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤ/ΓΙΑ ΑΕΒΕ (για τη χρήση 1/7/99-30/6/00)

    20 Δρχ. 0,0587 Euro 9/2/2001 16/2/2001

    ΚΑΡΑΤΖΗ Α.Ε.

    15 Δρχ. 0,04 Euro 25/6/2001 1/8/2001

    ΚΛ/ΓΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ Α.Β.Ε.Ε

    50 Δρχ. 0,15 Euro 2/7/2001 5/7/2001

    ΤΕΞΑΠΡΕΤ ΑΕ (για τη χρήση 1/7/99-30/6/00)

    4,79 Δρχ. 0,0141 Euro 27/12/2000 12/2/2001

    ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ

    85 Δρχ. 0,25 Euro 2/7/2001

    ΦΙΝΤΕΞΠΟΡΤ

    16 Δρχ. 0,05 Euro 2/7/2001 1/8/2001

    ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

    JUMBO ΑΕΕ (για τη χρήση 1/7/99-30/6/00)

    15 Δρχ. 0,044 Euro 19/12/2000 28/12/2000

    ΑΛΦΑ-ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

    90 Δρχ. 0,26 Euro 20/6/2001 4/7/2001

    ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΑΕΕ

    23 Δρχ. 0,07 Euro 29/6/2001 23/7/2001

    ΒΑΡΒΕΡΗΣ-MODA BAGNO A.E.

    18 Δρχ. 0,05 Euro 29/6/2001

    ΕΝΔΥΣΗ Α.Ε

    15 Δρχ. 0,044 Euro 1/8/2001 13/8/2001

    ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ΑΕΕ (για τη χρήση 1/7/99-30/6/00)

    70 Δρχ. 0,205 Euro 10/11/2000 11/12/2000

    ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΩΝ ΕΙΔΩΝ Α.Ε.

    60 Δρχ. 0,176 Euro 4/7/2001

    ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε

    150 Δρχ. 0,44 Euro 2/7/2001 7/8/2001

    ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΙ ΑΦΟΙ Α.Ε.

    33 Δρχ. 0,097 Euro 1/8/2001 13/8/2001

    ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS A.E.B.E

    25 Δρχ. 0,073 Euro 13/7/2001 14/8/2001

    ΡΑΔΙΟ Α.ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ Ε.Ε.Α.Ε

    90 Δρχ. 0,26 Euro 29/6/2001 24/8/2001

    ΡΑΔΙΟ ΑΘΗΝΑΙ Α.Ε.Β.Ε.Τ.Ε

    80 Δρχ. 0,23 Euro 2/7/2001 7/8/2001

    ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

    HELLAS CAN Α.Ε

    35 Δρχ. 0,69 Euro 25/6/2001 16/7/2001

    MEVACO Α.Β.Ε.Ε

    22 Δρχ. 0,06 Euro 27/6/2001

    SPIDER Ν.ΠΕΤΣΙΟΣ & ΥΙΟΙ Α.Ε

    90 Δρχ. 0,26 Euro 2/7/2001 8/8/2001

    ΒΙΟΣΩΛ Α.Β.Ε

    6,5 Δρχ. 0,02 Euro 2/7/2001

    Χ.ΡΟΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε

    40 Δρχ. 0,12 Euro 2/7/2001

    ΜΕΤΚΑ Α.Ε.

    30 Δρχ. 0,09 Euro 2/7/2001 6/8/2001

    Ν.ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ Α.Ε.

    10 Δρχ. 0,03 Euro 10/7/2001 18/7/2001

    ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

    ΙΜΠΕΡΙΟ Α.Ε

    80 Δρχ. 0,23 Euro 2/7/2001 30/7/2001

    ΜΗ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ - ΤΣΙΜΕΝΤΑ

    F.H.L. Η.ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε

    20 Δρχ. 0,06 Euro 2/7/2001

    ΕΣΧΑ Α.Β.Ε.Ε.

    50 Δρχ. 0,15 Euro 23/7/2001 27/7/2001

    ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

    14 Δρχ. 0,041 Euro 26/7/2001 24/8/2001

    ΜΑΘΙΟΣ ΠΥΡΙΜΑΧΑ Α.Ε

    28 Δρχ. 0,082 Euro 29/6/2001

    ΤΙΤΑΝ ΑΕ

    240 Δρχ. 0,7 Euro 20/6/2001 4/7/2001

    ΧΑΛΥΨ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Α.Ε

    55 Δρχ. 0,16 Euro 16/7/2001 1/8/2001

    ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

    FRIGOGLASS ΑΒΕΕ

    15 Δρχ. 0,04 Euro 2/7/2001 20/7/2001

    KLEEMAN HELLAS Α.Β.Ε.Ε

    67 Δρχ. 0,196 Euro 27/6/2001 10/8/2001

    ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ και ΛΟΙΠΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ

    ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΑΞΕ

    30 Δρχ. 0,09 Euro 1/6/2001 20/7/2001

    ΓΕΚΕ Α.Ε

    85,1875 Δρχ. 0,25 Euro 2/7/2001 15/7/2001

    ΟΡΥΧΕΙΑ - ΛΑΤΟΜΕΙΑ

    ΑΡΓΥΡΟΜΕΤ/ΤΩΝ & ΒΑΡΥΤΙΝΗΣ

    140 Δρχ. 0,41 Euro 7/6/2001 18/6/2001

    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

    BYTE COMPUTER Α.Β.Ε.Ε

    15 Δρχ. 0,04 Euro 29/6/2001 27/7/2001

    LOGIC DATA A.E

    6,2 Δρχ. 0,018 Euro 11/7/2001 31/7/2001

    M.L.S ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε

    34,5 Δρχ. 0,101 Euro 3/7/2001 2/8/2001

    QUALITY & RELIABILITY ΑΕ (για τη χρήση 1/7/99-30/6/00)

    110 Δρχ. 0,32 Euro 25/9/2000 13/11/2000

    SINGULAR ΑΕ (για τη χρήση 1/7/99-30/6/00)

    28 Δρχ. 0,08 Euro 2/2/2001 26/2/2001

    UNIBRAIN A.E

    25 Δρχ. 0,073 Euro 28/6/2001

    UNISOFT Α.Ε.

    30 Δρχ. 0,088 Euro 25/6/2001

    ΔΕΛΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε

    17 Δρχ. 0,05 Euro 6/4/2001 25/4/2001

    ΙΝΤΡΑΛΟΤ Α.Ε.

    100 Δρχ. 0,29 Euro 8/6/2001 20/7/2001

    ΙΝΤΡΑΣΟΦΤ Α.Ε

    70 Δρχ. 0,21 Euro 29/6/2001

    ΙΝΦΟΡΜΕΡ ΑΕ

    26 Δρχ. 0,076 Euro 6/7/2001 27/8/2001

    ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΠΝΟΥ

    ΚΑΡΕΛΙΑΣ Α.Ε.

    650 Δρχ. 1,91 Euro 28/6/2001

    ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ

    325 Δρχ. 0,95 Euro 28/6/2001 9/7/2001

    ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΞΥΛΟΥ & ΦΕΛΛΟΥ

    ΑΚΡΙΤΑΣ Α.Ε.

    30 Δρχ. 0,088 Euro 2/7/2001 28/8/2001

    ΣΕΛΜΑΝ

    20 Δρχ. 0,06 Euro 5/7/2001 16/7/2001

    ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΧΑΡΤΟΥ

    PAPERPACK - ΤΣΟΥΚΑΡΙΔΗΣ

    30 Δρχ. 0,09 Euro 2/7/2001 25/7/2001

    ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

    ELBISCO A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

    14 Δρχ. 0,04 Euro 5/7/2001 10/7/2001

    LAMDA DEVELOPMENT A.Ε

    50 Δρχ. 0,15 Euro 18/6/2001 4/7/2001

    MARFIN COMM A.E

    8 Δρχ. 0,02 Euro 29/6/2001

    ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΟΙ ΠΑΠΑΦΙΛΗ ΑΕ (για τη χρήση 1/7/99-30/6/00)

    10 Δρχ. 0,029 Euro 8/11/2000 13/11/2000

    ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ ΧΗΜΙΚΑ Α.Ε

    12 Δρχ. 0,035 Euro 24/7/2001 28/8/2001

    ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

    HYATT REGENCY (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) Α.Ε

    50 Δρχ. 0,15 Euro 4/7/2001 20/8/2001

    ΟΠΑΠ Α.Ε

    6 Δρχ. 0,0176 Euro 27/6/2001 23/7/2001

    ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.

    55 Δρχ. 0,16 Euro 28/6/2001 27/8/2001

    ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

    COSMOTE Α.Ε.

    16 Δρχ. 0,047 Euro 13/6/2001 3/8/2001

    ΟΤΕ Α.Ε.

    240 Δρχ. 0,7 Euro 26/6/2001 10/8/2001

    ΠΑΝΑΦΟΝ ΑΕΕΤ

    37 Δρχ. 0,1086 Euro 29/9/2000 30/10/2000

    ΤΡΑΠΕΖΕΣ

    ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.E

    310 Δρχ. 0,91 Euro 21/3/2001 9/4/2001

    ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

    50 Δρχ. 0,15 Euro 23/4/2001 11/6/2001

    Ε.Τ.Β.Α

    100 Δρχ. 0,29 Euro 25/6/2001 25/7/2001

    Ε.Τ.Ε.Β.Α

    150 Δρχ. 0,44 Euro 11/6/2001 9/7/2001

    ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε (για το διάστημα 1/1/97-31/12/99)

    37,43 Δρχ. 0,11 Euro 18/6/2001 11/7/2001

    ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.

    40 Δρχ. 0,12 Euro 18/6/2001 11/7/2001

    ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

    450 Δρχ. 1,32 Euro 29/5/2001 22/6/2001

    ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

    370 Δρχ. 1,086 Euro 11/4/2001

    ΤΕΛΕΣΙΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Α.Ε

    40 Δρχ. 0,12 Euro 14/6/2001 27/6/2001

    ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIAS AE

    180 Δρχ. 0,53 Euro 16/5/2001 30/5/2001

    ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

    50 Δρχ. 0,15 Euro14/6/2001 13/7/2001

    ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΛΤΔ

    47 Δρχ. 0,14 Euro 30/4/2001 14/5/2001

    ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

    1.000 Δρχ. 2,93 Euro 30/4/2001 1/6/2001

    ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

    100 Δρχ. 0,29 Euro 12/4/2001 10/5/2001

    ΤΡΟΦΙΜΑ - ΠΟΤΑ

    CHIPITA INTERNATIONAL S.A

    18 Δρχ. 0,05 Euro 17/7/2001 25/7/2001

    COCA-COLA 3Ε Α.Ε.

    60 Δρχ. 0,18 Euro 21/5/2001 12/6/2001

    ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ Α.Ε

    11 Δρχ. 0,032 Euro 1/8/2001 24/8/2001

    ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ ΑΒΕΕ

    30 Δρχ. 0,09 Euro 20/6/2001 6/8/2001

    ΕΛΑΪΣ

    294 Δρχ. 0,86 Euro 30/5/2001 6/6/2001

    ΚΡΕ.ΚΑ Α.Ε

    15 Δρχ. 0,044 Euro 2/8/2001 8/8/2001

    ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ

    10 Δρχ. 0,03 Euro 2/7/2001 26/7/2001

    ΚΤΗΜΑ ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΑΕ (για τη χρήση 1/7/99-30/6/00)

    15 Δρχ. 0,044 Euro 7/2/2001 15/2/2001

    ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΟΣ ΛΟΥΛΗ (για τη χρήση 1/7/99-30/6/00)

    20 Δρχ. 0,0587 Euro 22/1/2001 12/2/2001

    ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α.Ε

    57 Δρχ. 0,167 Euro 23/7/2001 8/8/2001

    ΞΙΦΙΑΣ Α.Ε.-ΙΧΘΥΗΡΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

    15 Δρχ. 0,04 Euro 30/7/2001 10/9/2001

    Π. Γ. ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε.

    50 Δρχ. 0,15 Euro 22/6/2001 29/6/2001

    ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΟΙΙΑ ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΑΕ

    52,7 Δρχ. 0,15 Euro 25/5/2001 13/6/2001

    ΥΙΟΙ Χ.ΚΑΤΣΕΛΗ Α.Β.Ε.Ε

    50 Δρχ. 0,15 Euro 18/6/2001 25/6/2001

    ΥΓΕΙΑ

    Κ.Ι.ΔΑΝΙΗΛΙΔΗ ΑΕ

    9 Δρχ. 0,027 Euro 28/6/2001

    ΙΑΣΩ Α.Ε.

    36,266 Δρχ. 0,106 Euro 2/7/2001 12/7/2001

    ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ Ε.Α.Ε.

    34 Δρχ. 0,1 Euro 2/7/2001

    ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΛΙΝΙΚΗ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ Α.Ε.

    69 Δρχ. 0,2 Euro 2/7/2001

    ΥΔΡΕΥΣΗ

    ΕΥΔΑΠ Α.Ε

    72 Δρχ. 0,21 Euro 28/6/2001 31/7/2001

    ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

    UNIFON Α.Ε

    0,229 Δρχ. 0,0007 Euro 5/4/2001 7/5/2001

    ΓΕΡΜΑΝΟΣ Α.Ε.

    120 Δρχ. 0,35 Euro 2/7/2001 20/8/2001

    ΝΕΧΤΝΕΤ ΑΕ

    29,4 Δρχ. 0,086 Euro 28/6/2001 20/8/2001

    ΧΗΜΙΚΑ

    RILKEN Α.Ε.

    150 Δρχ. 0,44 Euro 2/7/2001 9/7/2001

    ΕΛΛΑΤΕΞ ΣΥΝΘΕΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ Α.Ε.

    20 Δρχ. 0,06 Euro 2/7/2001 30/7/2001

    ΕΤΜΑ (Π)

    16,38 Δρχ. 0,05 Euro 2/7/2001 23/7/2001

    ΧΟΝΔΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

    A.S. COMPANY ΑΕ

    56 Δρχ. 0,16 Euro 14/5/2001 1/6/2001

    CONNECTION Α.Ε.Β.Ε.Ε

    8 Δρχ. 0,02 Euro 9/7/2001 23/8/2001

    KEGO Α.Ε

    79 Δρχ. 0,23 Euro 29/5/2001 20/7/2001

    RIDENCO Α.Ε.Β.Ε

    25 Δρχ. 0,0734 Euro 9/7/2001 27/8/2001

    SPACE ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

    50 Δρχ. 0,15 Euro 29/6/2001 10/8/2001

    VETERIN ABEE

    17 Δρχ. 0,05 Euro 9/7/2001

    YALCO Α.Ε.

    40 Δρχ. 0,12 Euro 9/7/2001 27/7/2001

    Α.ΚΑΛΠΙΝΗΣ - Ν.ΣΙΜΟΣ Α.Ε.Β.Ε

    27 Δρχ. 0,079 Euro 20/7/2001 30/7/2001

    ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ ΑΕΒΕ

    35 Δρχ. 0,1 Euro 16/7/2001 3/8/2001

    ΑΛΥΣΙΔΑ Α.Β.Ε.Ε

    20 Δρχ. 0,058 Euro 31/7/2001

    ΑΦΟΙ ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ Α.Ε.Β.Ε

    10 Δρχ. 0,03 Euro 2/7/2001 27/8/2001

    ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ SYSTEMS A.E

    40 Δρχ. 0,12 Euro 2/7/2001 27/7/2001

    ΔΟΥΡΟΣ ΑΕ

    27 Δρχ. 0,08 Euro 28/6/2001

    ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε

    27 Δρχ. 0,08 Euro 26/6/2001 17/8/2001

    ΕΛΤΟΝ ΧΗΜΙΚΑ ΑΕ

    70 Δρχ. 0,21 Euro 4/7/2001

    ΕΛΤΡΑΚ Α.Ε

    30 Δρχ. 0,088 Euro 25/7/2001 1/8/2001

    ΖΑΜΠΑ Α.Ε.

    310 Δρχ. 0,91 Euro 3/7/2001 20/8/2001

    ΗΛΕΚΤΡΑ

    25 Δρχ. 0,07 Euro 25/4/2001

    ΚΑΡΔΑΣΙΛΑΡΗΣ Κ & ΥΙΟΙ Α.Ε.Β.Ε

    15 Δρχ. 0,04 Euro 10/7/2001 16/7/2001

    ΛΑΒΙΦΑΡΜ Α.Ε

    20 Δρχ. 0,058 Euro21/6/2001 17/8/2001

    ΛΑΝΑΚΑΜ Α.Ε

    16 Δρχ. 0,047 Euro 19/6/2001 3/7/2001

    ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΦΙΛ.ΝΑΚΑΣ (για τη χρήση 1.7.1999-30.6.2000)

    52 Δρχ. 0,1526 Euro 29/12/2000 25/1/2001

    ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.

    100 Δρχ. 0,29 Euro 2/7/2001 6/8/2001

    ΝΤΙΟΝΙΚ Α.Ε.

    7 Δρχ. 0,02 Euro 16/7/2001 23/7/2001

    ΝΤΡΟΥΚΦΑΡΜΠΕΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε

    15 Δρχ. 0,04 Euro 2/7/2001 20/8/2001

    ΣΠΟΡΤΣΜΑΝ Α.Ε

    54 Δρχ. 0,158 Euro 1/8/2001 13/8/2001

    Χ.ΜΠΕΝΡΟΥΜΠΗ & ΥΙΟΣ Α.Ε

    75 Δρχ. 0,22 Euro 24/7/2001 20/8/2001

    ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΝΕΙΜΟΥΝ ΜΕΡΙΣΜΑ:

    ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. ΜΕTROLIFE E.A.E.A.Z. ΚΟΥΜΠΑΣ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ FANCO A.E. ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΕΠΙΧ. ΑΒΕΤΕ ΑΤΕΜΚΕ Α.Τ.Ε. ΕΡΜΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε. ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΚΟΡ ΦΙΛ Α.Ε.Β.Ε. ΕΙΚΟΝΑ - ΗΧΟΣ Α.Ε.Ε.

    [10] ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΝΤΟΥΕΤΟ "AIR"

    Θεσσαλονίκη, 4 Αυγούστου 2001 (13:40 UTC+2)

    Δύο βραδιές γεμάτες όνειρα θα χαρίσει στο κοινό της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας το γαλλικό ντουέτο "Air", που θα εμφανιστεί στις 7 Αυγούστου στη Μονή Λαζαριστών και στις 8 Αυγούστου στο θέατρο Λυκαβηττού. Το συγκρότημα της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής θα παρουσιάσει τραγούδια από το τελευταίο τους άλμπουμ που φέρει τον τίτλο "10000 Hz Legend", αλλά και από παλαιότερες δισκογραφικές δουλείες.

    "Νομίζω ότι η μουσική μας είναι γεμάτη όνειρα. Θέλουμε να αποδράσουμε από την πραγματικότητα", τονίζει ο πιανίστας του συγκροτήματος Ζαν Μπενουά Ντίνσελ ενώ εξηγεί πως το όνομα τους "Air" προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων αγάπη, φαντασία και όνειρο στα γαλλικά: Amour, Imagination, Reve.

    [11] ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 56 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΒΟΜΒΑΣ ΣΕ ΧΙΡΟΣΙΜΑ-ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ

    Θεσσαλονίκη, 4 Αυγούστου 2001 (13:39 UTC+2)

    Πικετοφορία με αφορμή τη συμπλήρωση 56 χρόνων από το ατομικό έγκλημα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, διοργανώνει τη Δευτέρα 6 Αυγούστου η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ). Η πικετοφροία θα ξεκινήσει στις 8 μ.μ. από το χώρο μπροστά από το Αγαλμα του Βενιζέλου και θα καταλήξει στο αμερικανικό προξενείο

    "Η επικαιρότητα της συγκεκριμένης επετείου έχει να κάνει με το γεγονός της διατήρησης περίπου 30.000 πυρηνικών κεφαλών σε όλο τον κόσμο , με την πλειονότητά τους να ανήκει στις ΗΠΑ, ενώ με τα νέα σχέδια για το πρόγραμμα της Εθνικής Αντιπυραυλικής Αμυνας οι ΗΠΑ απειλούν με νέα κλιμάκωση των πυρηνικών εξοπλισμών" επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, η ΕΔΥΕΘ, καλώντας τους εργαζόμενους και τη νεολαία της πόλης να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση και να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων του πυρηνικού ολοκαυτώματος

    [12] ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΗ ΣΤΟ CASINO REGENCY

    Θεσσαλονίκη, 4 Αυγούστου 2001 (13:29 UTC+2)

    Μία μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο "Το μουσικό μου άλμπουμ" θα παρουσιάσει από τις 5 Σεπτεμβρίου και για ένα μήνα στο Regency Casino στη Θεσσαλονίκη ο Πασχάλης. Ξεκινώντας από τα αξέχαστα τραγούδια των Olympians , που κάποτε όλοι σιγομουρμουρίσαμε ο Πασχάλης θα ξεφυλλίσει το προσωπικό του μουσικό άλμπουμ και θα τραγουδήσει ανεπανάληπτες κλασικές επιτυχίες του.

    Η σκηνοθεσία και η χορογραφική επιμέλεια της παράστασης είναι του Δ. Παπαζογλου και η ενορχήστρωση του Γ. Αγγελάκη. Τον Πασχάλη θα πλαισιώσει μεγάλη ομάδα μουσικών , χορωδών και τραγουδιστών που έχουν διαγράψει έναν επιτυχημένο κύκλο σε μεγάλα θέατρα της χώρας

    [13] ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ 2 ΕΤΩΝ ΣΤΗ ΠΙΕΡΙΑ

    Κατερίνη, 4 Αυγούστου 2001 (13:23 UTC+2)

    Τραγικό θάνατο βρήκε κοριτσάκι δύο ετών χτες το βράδυ στη Καρίτσα Πιερίας κάτω από τις ρόδες ενός φορτηγού. Το κοριτσάκι έπαιζε κοντά στις ρόδες του φορτηγού την ώρα που ο οδηγός χωρίς να το έχει αντιληφθεί έβαλε μπρος το όχημα.

    [14] ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ 60 ΕΚΑΤ. ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΠΟ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 4 Αυγούστου 2001 (13:16 UTC+2)

    Εξήντα εκατομμύρια δραχμές χορήγησε η Γενική Διεύθυνση Πολιτιστικής Ανάπτυξης του υπουργείου Πολιτισμού για μαθήματα Νεοελληνική Γλώσσας, Ιστορίας, και Πολιτισμού σε σπουδαστές του εξωτερικού, τα οποία συνδιοργανώνει το Ιδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου (ΙΜΧΑ) στο ξενοδοχείο "Ξενία - Ήλιος" στην Περαία Θεσσαλονίκης.

    Τις υποτροφίες που έχουν ως στόχο τη γνώση της ελληνικής ιστορίας αλλά και του πολιτισμού από τους ξένους, έλαβαν 130 σπουδαστές Νεοελληνικής Γλώσσας από 98 πανεπιστήμια 33 διαφορετικών χωρών, οι οποίοι παρακολουθούν εντατικά μαθήματα γλώσσας από τις 30 Ιουλίου. Τα μαθήματα και οι διαλέξεις γίνονται σε 12 τάξεις των δέκα σπουδαστών, ενώ έμφαση δίνεται και στη συμβολή της Μακεδονίας. Στα πλαίσια των μαθημάτων αυτών, οι σπουδαστές θα ξεναγηθούν σε αρχαία και βυζαντινά μνημεία του βορειοελλαδικού χώρου και θα παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις, μαθήματα χορών και τραγουδιού.

    [15] ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΕ: ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ

    Θεσσαλονίκη, 4 Αυγούστου 2001 (13:12 UTC+2)

    Από τη Δευτέρα ξεκινά η καταβολή του καθαρού μερίσματος, ύψους 100 δρχ ανά μετοχή, που ενέκρινε για την οικονομική χρήση 2000 η γενική συνέλευση των μετόχων της MYTΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΕ.

    Για την είσπραξη του μερίσματος, οι δικαιούχοι -ήτοι οι κάτοχοι μετοχών της εταιρίας μετά το τέλος της χρηματιστηριακής συνεδρίασης της 29ης Ιουνίου- θα πρέπει να απευθύνονται στο δίκτυο καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου.

    Μετά τις 17 του ιδίου μηνός, η καταβολή του μερίσματος θα γίνεται μόνο στα γραφεία της εταιρίας, στον Παράδεισο Αμαρουσίου. Σε κάθε περίπτωση, για την είσπραξη του μερίσματος απαιτείται: Η εντολή πληρωμής μερίσματος χρήσεως 2000, το Δ.Α.Τ., ο Α.Φ.Μ. και η αρμόδια Δ.Ο.Υ.

    Υπενθυμίζεται ότι από τις 2 Αυγούστου, οι μετοχές της εταιρίας διαπραγματεύονται στο Χ.Α.Α. χωρίς το δικαίωμα για μέρισμα χρήσεως 2000. Οι δικαιούχοι, ως άνω, του μερίσματος θα λάβουν ταχυδρομικά, στις διευθύνσεις που έχουν δηλώσει, εντολή πληρωμής μερίσματος, μαζί με τη βεβαίωση πληρωμής μερίσματος για φορολογική χρήση.

    [ΜΥΤΙΛ]

    [16] Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΑΕ ΑΣΙΑΣ-ΑΦΡΙΚΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 4 Αυγούστου 2001 (13:12 UTC+2)

    Τον πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό, Βασίλη Γερανίδη ενημερώνει σήμερα η 11μελής Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας ΣΑΕ

    Ασίας-Αφρικής που βρίσκεται από χτες στη Θεσσαλονίκη.

    Η Συντονιστική Επιτροπή αποτελείται από τους Νικόλα Κατσιμπρή, (συντονιστής από την Αίγυπτο) Ανδρέα-Σάββα Δάμαλη,(αναπληρωτής Συντονιστής, Ζάμπια, ) Σοφία Χαντάντ (γραμματέας, Ιορδανία), Αλέξανδρο Γιαντουλαχι (Μεταξά, Ιράν), Αλέξανδρο Μισσαϊλίδη,(Αιθιοπία), Πατρίκιο Δήμο, (Αίγυπτος) ,Χριστόφορο Πολίτη, (Λίβανος), Δημήτρη Κάβουρα, (συντονιστή του 11μελούς Παγκόσμιου Δικτύου Νεολαίας ΣΑΕ

    Οι νέοι μετέχουν από σήμερα μέχρι τις 5 Αυγούστου στην πρώτη συνεδρίαση της Περιφέρειας, μετά το 2ο Συνέδριο Νέων Ασίας και Αφρικής που πραγματοποιήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ τον Μάιο του 2000,.

    Η συνεδρίαση πραγματοποιείται στα Γραφεία του ΣΑΕ Θεσσαλονίκης ενώ τα θα θέματα που εξετάζονται είναι είναι ο τρόπος συγκέντρωσης μελών στο Δίκτυο Νεολαίας, η ανάλυση του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας του δικτύου καθώς και οι εισηγήσεις της Νεολαίας στο 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο του ΣΑΕ που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη τον προσεχή Δεκέμβριο.

    Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς και τις αποφάσεις του 11μελούς της

    Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Νεολαίας του ΣΑΕ, από την 1η

    Ιουλίου 2001 μέχρι τέλος του έτους, η Περιφέρεια Αφρικής-Ασίας αναλαμβάνει τον

    συντονισμό, τοποθετώντας στη θέση του Συντονιστή τον Δημήτρη Κάβουρα.

    Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπή Νεολαίας ΣΑΕ Ασίας-Αφρικής και της Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας ΣΑΕ Ευρώπης.

    [17] ΑΠΟ ΤΙΣ 16/8 Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΓΕΒΚΑ

    Θεσσαλονίκη, 4 Αυγούστου 2001 (12:46 UTC+2)

    Χωρίς το δικαίωμα απόληψης του μερίσματος της χρήσης 2000 θα διαπραγματεύονται από τη Δευτέρα στο ταμπλό του ΧΑΑ οι μετοχές της εταιρίας ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΕ.

    Η καταβολή του μερίσματος θα αρχίσει από τις 16 Αυγούστου από τα γραφεία της εταιρίας, στο 18ο χλμ. Εθν. Οδού ΑθηνώνΚορίνθου στον Ασπρόπυργο, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

    Για την είσπραξη του μερίσματος οι μέτοχοι της εταιρίας θα πρέπει να προσκομίσουν την σχετική βεβαίωση του Κεντρικού Αποθετηρίου (ΚΑΑ), που θα παραλάβουν από τον χειριστή του λογαριασμού τους στο Σ.Α.Τ., την Αστυνομική τους Ταυτότητα και να δηλώσουν τον ΑΦΜ και την αρμόδια ΔΟΥ.

    Απαραίτητη προϋπόθεση για να εισπραχθεί το μέρισμα από ΑΧΕ, είναι η προσκόμιση CD ROM ή Δισκέτας (Αρχείο ASCII codepage 437 ή 737) με όλα τα ανωτέρω στοιχεία των μετόχων. Κάθε δοσοληψία με τρίτο πρόσωπο θα γίνεται με προηγούμενη εξουσιοδότηση του δικαιούχου, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής του, από αρμόδια αρχή.

    Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία καταβάλει μέρισμα ύψους 20 δρχ (0,0587 ευρώ) ανά μετοχή για τη χρήση 2000, δικαιούχοι του οποίου είναι οι κάτοχοι μετοχών της στη λήξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης της 3ης Αυγούστου.

    [ΓΕΒΚΑ]

    [18] ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΟΜΗΡΟΥΣ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΑΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ

    Μανίλα, 4 Αυγούστου 2001 (12:45 UTC+2)

    Αλλους τρεις από τους 35 ομήρους που κρατούν από το βράδυ της Πέμπτης αποκεφάλισαν οι μουσουλμάνοι αντάρτες της οργάνωσης Αμπού Σαγιά στις Φιλιππίνες. Οπως ανέφεραν σήμερα στρατιωτικές και αστυνομικές πηγές στη Μανίλα ο αριθμός των θυμάτων των μουσουλμάνων ανταρτών έχει φτάσει τους επτά.

    [19] ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ: ΠΑΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ 13/8 Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

    Θεσσαλονίκη, 4 Αυγούστου 2001 (12:36 UTC+2)

    Παύει από την προσεχή Τρίτη και μέχρι τις 13 Αυγούστου η διαπραγμάτευση των 20.231.328 ανωνύμων μετοχών της εταιρίας Π.Γ.ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ. Στόχος της παύσης είναι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των ανωνύμων μετοχών και να ξεκινήσει -με βάση το νέο μετοχολόγιο- η διαπραγμάτευση των ονομαστικών μετοχών.

    Ακολούθως, από την 14η του μηνός θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ) μόνο κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρίας, με τη νέα ονομαστική αξία 374,825 δρχ ή 1,10 ευρώ.

    Υπενθυμίζεται ότι το διοικητικό συμβούλιο του Χ.Α.Α., κατά τη συνεδρίαση του στις 2 Αυγούστου ενέκρινε την μετατροπή των μετοχών της εταιρίας από κοινές ανώνυμες σε ισάριθμες κοινές ονομαστικές.

    Επιπλέον, ενημερώθηκε για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής (και για τη μετατροπή του Μετοχικού Κεφαλαίου και της ονομαστικής αξίας της μετοχής σε Euro).

    Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν μετά την Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΝΙΚΑΣ στις 29 Ιουνίου, η οποία ενέκρινε τη μετατροπή των μετοχών της εταιρίας από κοινές ανώνυμες μετά ψήφου σε κοινές ονομαστικές μετά ψήφου και την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου κατά 906.869.277,60 δρχ, με κεφαλαιοποίηση μέρους του αποθεματικού «διαφορές από την αναπροσαρμογή της αξίας των ακινήτων».

    Περαιτέρω, η γενική συνέλευση αποφάσισε αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από Δρχ. 330 ή Euro 0,9685 σε Δρχ. 374,825 ή Euro1,10 και την μετατροπή του Μετοχικού Κεφαλαίου και της ονομαστικής αξίας της μετοχής σε Euro.

    [ΝΙΚΑΣ]

    [20] ΣΤΗ ΝΙΣΥΡΟ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ

    Νίσυρος, 4 Αυγούστου 2001 (12:36 UTC+2)

    Τη Νίσυρο επισκέπτεται σήμερα ο Οικουμενικό Πατριάρχης Βαρθολομαίος προκειμένου να χοροστατήσει στον εορτασμό για τα 600 χρόνια από την ίδρυση της Παναγίας της Πυλιανής.

    Ο κ Βαρθολομαίος θα παραμείνει στη Νίσυρο μέχρι τις 6 Αυγούστου. Στη διάρκεια της παραμονής του θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 600 χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Μονής Παναγίας της Σπηλιανής.

    Ο Πατριάρχης θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Νισύρου και επίτιμος πρόεδρος της Εταιρείας Νισυριακών Μελετών, ενώ επίσης θα προεδρεύσει Ιεράς Συνάξεως της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου στη Δωδεκάνησο. Τέλος ο Πατριάρχης θα εγκαινιάσει το μουσείο του νησιού -προσφορά του ευπατρίδη Νικολάου Γαννίδου- και θα επισκεφθεί τη νησίδα Γιαλί, όπου θα ευλογήσει τους εργαζόμενους στο εκεί εργοτάξιο και τις οικογένειές τους.

    [21] ΑΠΟ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

    Αθήνα, 4 Αυγούστου 2001 (12:33 UTC+2)

    Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και πιθανότατα την Τρίτη αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για την πώληση των Nαυπηγείων Σκαραμαγκά, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, απομακρύνεται το σενάριο, τόσο ακύρωσης του διαγωνισμού, όσο και αυτό της μετοχικής συνεργασίας μεταξύ των δύο υποψηφίων.

    H τελική έκθεση της Alpha Finance για την αξιολόγηση των προσφορών του ομίλου Tαβουλάρη και της HDW, με όλες τις εξελίξεις και τα νέα δεδομένα και η εισήγησή της προς το διοικητικό συμβούλιο της ETBA -που θα συνεδριάσει την Tρίτη, υπό την προεδρία του υπουργού Aνάπτυξης, Nίκο Xριστοδουλάκη- θα αποτελέσει σημείο-«κλειδί» για την ανάδειξη του πλειοδότη για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

    H απόφαση αυτή -εν αναμονή της τελικής έκθεσης από την Alpha Finance- λήφθηκε κατά τη χτεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Kώστα Σημίτη με τον υπουργό Aνάπτυξης Nίκο Xριστοδουλάκη, παρουσία των υπουργών Eθνικής Oικονομίας και Eθνικής Aμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου και Aκη Tσοχατζόπουλου.

    Πέραν των διαδικαστικών σημείων του διαγωνισμού, η πώληση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά αποτελεί κομβικό σημείο σε όλο το επιχειρησιακό σχέδιο των αποκρατικοποιήσεων -καθώς και εν γένει για την πορεία της ελληνικής οικονομίας- και, υπό αυτό το πρίσμα, η επιτυχής ολοκλήρωση του διαγωνισμού έχει μία ιδιαίτερη σημασία.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ημερησία", το πλαίσιο αυτό ετέθη και κατά τη χθεσινή κυβερνητική συνάντηση, με αποτέλεσμα η επίσπευση των διαδικασιών που ζήτησε ο πρωθυπουργός να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο διαγωνισμός θα πρέπει να ολοκληρωθεί, αποκλείοντας το ενδεχόμενο ακύρωσής του.

    Aυτό σημαίνει ότι οι όποιες επιφυλάξεις επί των προσφορών θα πρέπει να διευκρινισθούν, ακόμη και με απευθείας διαπραγματεύσεις, ώστε να αναδειχθεί με τον πλέον πρόσφορο τρόπο ο νέος ιδιοκτήτης των ναυπηγείων.

    Aυτό ισχύει ακόμη και στην περίπτωση κατά την οποία το «συνοικέσιο» μεταξύ ομίλου Tαβουλάρη και της HDW ναυαγήσει, καθώς δεν φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες της "Ημερησίας", η γερμανική πλευρά να το αποδέχεται, τουλάχιστον σε μετοχική βάση.

    [22] ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΚΑΡΝΟΥΝΤΟΥΜ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ

    Καρνουντούμ, 4 Αυγούστου 2001 (12:33 UTC+2)

    Με την "Ηλέκτρα" του Σοφοκλή που ανέβασε το θέατρο "Αταλάγια" σε σκηνοθεσία του Ρικάρντο Ινιλεστα , άνοιξε φέτος η αυλαία το Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου στο Καρνούντουμ της Αυστρίας που θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Αυγούστου. Το Φεστιβάλ που πραγματοποιείται τα τελευταία δώδεκα χρόνια στο μεγάλο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του Καρνούντουμ, εντάσσεται σε ευρύτερο πρόγραμμα θεατρικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται εκεί.

    Το Φεστιβάλ φιλοξενεί και φέτος καταξιωμένα σχήματα και μεγάλα ονόματα του αρχαίου θεάτρου . Από τις σημαντικότερες παραγωγές διεθνώς, το "Λα Μάμα" της Νέας Υόρκης και η ελληνική ομάδα "Άττις" του Θόδωρου Τερζόπουλου θα αφήσουν το δικό τους θεατρικό στίγμα.

    Με το έργο του Αισχύλου "Επτά επί Θήβαις" σε σκηνοθεσία Έλεν Στιούαρτ, συμμετέχει για τέταρτη συνεχή χρονιά φέτος το "Λα Μάμα", που θα παρουσιαστεί στις 16 και 17 Αυγούστου. Τον "Ηρακλή Μαινόμενο", παρουσιάζει στις 11 Αυγούστου σε δική του σκηνοθεσία και με την ομάδα "Άττις" ο Θόδωρος Τερζόπουλος, σύμφωνα με τον οποίο "η διαφορετική γλώσσα δεν αποτελεί εμπόδιο και το επίπεδο του κοινού είναι πολύ υψηλό".

    Ο κ. Τερζόπουλος αναφερόμενος στο θέμα της γλωσσικής επικοινωνίας θιάσων και κοινού αναφέρει επίσης: "Το κοινό γνωρίζει πολύ καλά τους μύθους των έργων που ανεβαίνουν κι έχουν δει κι άλλες παραστάσεις των ίδιων έργων ώστε μπορούν να κάνουν και συγκριτική κριτική. Επιπλέον όταν η παράσταση έχει ενέργεια και στοιχεία οπτικά και αισθητικά, όπως συμβαίνει με τις παραστάσεις του φεστιβάλ, δεν υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας".

    Μετά την Ηλέκτρα από το θέατρο "Αταλάγια", ο συνθέτης κι ερμηνευτής Χάϊνερ Γκέμπελς παρουσιάζει μια "σκηνοθετημένη συναυλία", όπως ο ίδιος αποκαλεί την "Απελευθέρωση του Προμηθέα" του Χάϊνερ Μίλερ.

    Η αυλαία στο φετινό Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου θα πέσει με τον "Οιδίποδα" που θα ανεβάσει το Κρατικό Εθνικό Θέατρο του Σπλιτ, σε διασκευή του Σενέκα και σκηνοθεσία Ιβίτσα Μπουλγιάν. Παράλληλα με το πρόγραμμα των θεατρικών παραστάσεων, το φεστιβάλ του Καρνούντουμ προβάλλει κάθε Παρασκευή και Σάββατο ιστορικές κινηματογραφικές ταινίες αρχαίου ελληνικού δράματος.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Saturday, 4 August 2001 - 18:13:47 UTC