Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 01-08-03

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] O ΦΩΤΗΣ ΝΑΣΙΑΚΟΣ ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.
  • [02] ΣΤΟΥΣ 30 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΩΝ "ΛΕΥΚΩΝ ΚΕΛΙΩΝ"
  • [03] ΒΥΤΙΟΦΟΡΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ
  • [04] 24 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ
  • [05] ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
  • [06] ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΝΕΡΑΙΔΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  • [07] Ο ΕΡΜΠΑΚΑΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ
  • [08] ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΜΑΡΜΑΡΑ 103 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
  • [09] ΕΦΕΣΗ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ Ο ΚΡΣΤΙΤΣ
  • [10] ΕΝΤΕΚΑ ΡΩΣΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ
  • [11] ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ
  • [12] ΣΤΗ "ΦΑΚΑ" ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΤΡΕΙΣ ΔΡΑΠΕΤΕΣ
  • [13] ΘΥΜΑ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΠΧΑΖΙΑ
  • [14] ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.
  • [15] ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΝΑΧΩΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΣΚΕΝΔΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΛΗΣ
  • [16] ΥΠΟ ΜΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
  • [17] ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ ΣΤΟ ΒΟΛΕΪ
  • [18] ΣΤΗΝ 9η ΘΕΣΗ ΟΙ ΚΑΡΑΝΤΑΣΙΟΥ - ΣΦΥΡΗ
  • [19] ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο ΗΛΙΑΣ ΖΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
  • [20] ΜΠΛΕΡ: ΑΝΑΓΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
  • [21] ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Ο ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ
  • [22] ΘΕΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΥΡΙΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • [23] ΤΟΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΚΑΖΑΝΤΖΗ ΑΠΕΚΤΗΣΕ Ο ΑΡΗΣ
  • [24] ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ Ο ΓΚΟΜΕΖ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ

  • [01] O ΦΩΤΗΣ ΝΑΣΙΑΚΟΣ ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

    Aθήνα, 3 Αυγούστου 2001 (14:02 UTC+2)

    Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Πάσαρης

    Ο μέχρι σήμερα υποστράτηγος Φώτης Νασιάκος, που ήταν κλαδάρχης αστυνομίας, ασφάλειας και τάξης στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας προήχθη σε αντιστράτηγο και τοποθετήθηκε αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά την παραίτηση του Ιωάννη Γεωργακόπουλου, λόγω της αποτυχημένης επιχείρησης της αστυνομίας για τη σύλληψη του κακοποιού Κώστα Πάσσαρη. Την παραπάνω απόφαση έλαβε σήμερα το ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Ο κ. Νασιάκος έχει υπηρετήσει και ως διευθυντής στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια αναβάθμισης της Ελληνικής Αστυνομίας. Στο πλαίσιο αυτό θα κατατεθεί τον Σεπτέμβριο στη Βουλή σχετικό νομοσχέδιο. Αναφερόμενος στην επιχείρηση της αστυνομίας για τη σύλληψη του Κώστα Πάσσαρη αναγνώρισε ότι έγιναν λάθη και υπήρξαν παραλείψεις αστυνομικών παρά το γεγονός ότι ο σχεδιασμός της επιχείρησης ήταν πολύ καλός. Απαντώντας στην κριτική που δέχτηκε από την αντιπολίτευση για το θέμα αυτό, ο κ. Χρυσοχοϊδης σημείωσε ότι είναι άδικο η Νέα Δημοκρατία να κατηγορεί την κυβέρνηση και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης ότι στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας επικρατεί κομματισμός και λανθασμένες επιλογές.

    Aναλυτικά ο κ. Χρυσοχοϊδης είπε: "Μπροστά στις αντιξοότητες, τα λάθη, τις αδυναμίες της στιγμής και τις παραλείψεις έχουμε να επιλέξουμε δύο δρόμους: ο ένας είναι να υποκύψουμε στη μοιρολατρεία. Ο δεύτερος δρόμος είναι να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη θέληση την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει για την αναβάθμιση της ελληνικής αστυνομίας, προσπάθεια που ήδη αποδίδει καρπούς και έχει επιβάλλει την ησυχία και τη μείωση της εγκληματικότητας σε όλη τη χώρα για να εμπεδώσουμε οριστικά και τελεσίδικα το αίσθημα ασφάλειας στον ελληνικό λαό. Είναι προφανές ότι πρέπει να επιλέξουμε τον δεύτερο δρόμο. Θα κάνουμε όλες τις τομές όπου και όπως απαιτούνται όσο επώδυνες και αν είναι με όση αποφασιστικότητα και αν χρειαστεί. Να είστε βέβαιοι ότι η Ελληνική Αστυνομία που είναι το μεγαλύτερο σώμα στη χώρα μας εργάζεται καθημερινά. Τα τελευταία χρόνια έχει εμπεδώσει την τάξη στη χώρα και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για επαγγελματική αναβάθμιση με την οργάνωση και την αναμόρφωση της εκπαίδευσης, με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή το Σεπτέμβριο και μια σειρά από άλλες πρωτοβουλίες έτσι ώστε η αστυνομία ενόψει του 2004 να είναι αξιόμαχη και αποτελεσματική και να εμπνέει εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό".

    [02] ΣΤΟΥΣ 30 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΩΝ "ΛΕΥΚΩΝ ΚΕΛΙΩΝ"

    Άγκυρα, 3 Αυγούστου 2001 (13:34 UTC+2)

    Άλλος ένας κρατούμενος στις φυλακές της Τουρκίας έχασε σήμερα τη ζωή του ύστερα από μακρόχρονη απεργία πείνας στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας για τα «λευκά κελιά».

    Ο θάνατος του 28χρονου Μουχάρεμ Χορόζ ανέβασε το συνολικό αριθμό των κρατουμένων που έχασαν τη μάχη με το θάνατο, στους 30.

    Ο Χορόζ πέθανε στο νοσοκομείο της πόλης Ισμίτ, όπου νοσηλεύονταν τις τελευταίες δέκα μέρες, λόγω της κρίσιμης κατάστασης της υγείας του. Σήμερα είχε συμπληρώσει 236 μέρες απεργίας πείνας.

    N.K.

    [03] ΒΥΤΙΟΦΟΡΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ

    Θεσσαλονίκη, 3 Αυγούστου 2001 (14:23 UTC+2)

    Με υδροφόρες και βυτιοφόρα θα αντιμετωπιστεί κατ΄αρχήν το πρόβλημα με το νερό στην Πέλλα, όπου μετά από σχετικούς ελέγχους διαπιστώθηκε ότι το νερό ήταν ακατάλληλο για πόση λόγω μεγάλης ποσότητας νιτρικών αλάτων σε αυτό.

    Συγκεκριμένα μετά από σχετική απόφαση του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, δεκάδες βυτιοφόρα θα μεταφέρουν καθημερινά πόσιμο νερό στην Πέλλα και θα σταθμεύουν σε διάφορα σημεία του νομού. Παράλληλα το υπουργείο θα προχωρήσει σε συνολική μελέτη για την επάρκεια και την ποιότητα του νερού ενώ άμεσα θα γίνουν νέες γεωτρήσεις. Η μόλυνση του νερού αποδίδεται σε μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα από εκτεταμένη χρήση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων.

    Στο μεταξύ νέα δείγματα νερού από την περιοχή απεστάλησαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

    [04] 24 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ

    Λευκωσία, 3 Αυγούστου 2001 (12:13 UTC+2)

    "Σύμβολο ενότητας και αγώνα" παραμένει και μέσα στις σημερινές συνθήκες ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος και η παρουσία του μέσω της πολιτικής του κληρονομιάς εξακολουθεί να είναι έντονη, αναφέρει το ΑΚΕΛ σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη συμπλήρωση 24 χρόνων, σήμερα, από τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Μακάριου.

    Η προσκόλληση του Μακαρίου στα ιδανικά της ελευθερίας, της δημοκρατίας, του πατριωτισμού, της συμφιλίωσης και της αλληλεγγύης εξακολουθούν να εμπνέουν και να καθοδηγούν, τονίζει το ΑΚΕΛ.

    "Πολύτιμο σηματοδότη" και "φάρο καθοδήγησης" για τον τερματισμό της τουρκικής

    κατοχής και για μία λύση που θα κατοχυρώνει την ενότητα του κράτους και του

    λαού, αποτελούν οι παρακαταθήκες του Εθνάρχη Μακαρίου στη σημερινή δύσκολη

    εθνική συγκυρία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών (ΚΙΣΟΣ).

    Από την πλευρά της, η Νεολαία του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗ.ΚΟ.) σημειώνει σε ανακοίνωσή της: «Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά το θάνατο του Αρχιεπισκόπου Μακάριου Γ', η Νεολαία του Δημοκρατικού Κόμματος τιμά τη μνήμη του και δηλώνει ότι "δεν ξεχνά και συνεχίζει τον αγώνα όχι για να συντηρεί το μίσος και τη μισαλλοδοξία, αλλά για να μην επιτρέψει ποτέ πια τη δημιουργία συνθηκών ανάλογων με εκείνες του 1974».

    (ΜΠΕ-ΚΥΠΕ)

    [05] ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 3 Αυγούστου 2001 (21:07 UTC+2)

    Στο νοσοκομείο "Γ. Παπανικολάου" της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται ο Γιώργος Νικολάου, ο οποίος δέχθηκε επίθεση τα ξημερώματα. Ο Νικολάου κοιμόταν μέσα στο αυτοκίνητό του, που είχε παρκάρει κοντά στο Λευκό Πύργο, όταν άγνωστοι εισέβαλαν σε αυτό και γρονθοκοπώντας τον, του απέσπασαν 250 χιλιάδες δραχμές, ένα κινητό τηλέφωνο και προσωπικά του αντικείμενα.

    Από το Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας γίνεται προανάκριση. Οι δράστες αναζητούνται.

    [06] ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΝΕΡΑΙΔΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

    Αθήνα, 3 Αυγούστου 2001 (20:44 UTC+2)

    Εξαγριωμένοι είναι οι κάτοικοι του χωριού Νεράιδα Μαγνησίας λόγω του μόλυνσης του πόσιμου νερού. Μετά την κατάληψη του εργοστασίου τροποποίησης ντομάτας που καταγγέλλεται για τη ρύπανση ο νομάρχης Μαγνησίας έδωσε εντολή να σταματήσει η λειτουργία του.

    Εδώ και 15 μέρες το νερό έχει κίτρινο χρώμα και σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές είναι μολυσμένο. Οι κάτοικοι αναγκάζονται να αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό για όλες τις δουλειές τους.

    [07] Ο ΕΡΜΠΑΚΑΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

    Άγκυρα, 3 Αυγούστου 2001 (20:43 UTC+2)

    Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Νέτσμετιν Έρμπακαν χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σύμφωνα με την οποία η Τουρκία έπραξε ορθά όταν απαγόρευσε τη λειτουργία του Ισλαμικού Κόμματος της Ευημερίας το 1998.

    Ο κ. Έρμπακαν δήλωσε στο πρακτορείο "Ανατολή" ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραβίασε τις ιδρυτικές του αρχές εκφράζοντας την πεποίθηση ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επανορθώσει.

    "Πιθανόν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκανε για πρώτη φορά τέτοιο λάθος, είμαι σίγουρος ότι θα επανορθώσει σύντομα" είπε χαρακτηριστικά.

    Οι δικαστές στο Στρασβούργο είχαν επιδοκιμάσει την απόφαση της Άγκυρας δηλώνοντας ότι αυτή δεν συνιστά παραβίαση της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αλλά αντίθετα αποτελεί πράξη προστασίας της τουρκικής κοινωνίας και της δημοκρατίας στην χώρα.

    Η Τουρκία κατήργησε το Κόμμα της Ευημερίας ύστερα από ανακοίνωσή του ότι επρόκειτο να εφαρμόσει τον ισλαμικό νόμο που ερχόταν σε αντίθεση με τις αξίες της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    [08] ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΜΑΡΜΑΡΑ 103 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

    Άγκυρα, 3 Αυγούστου 2001 (20:31 UTC+2)

    Οι τουρκικές αρχές εντόπισαν 103 λαθρομετανάστες στο λιμάνι του Μαρμαρά που σκόπευαν να μεταβούν στην Ιταλία αναφέρει το πρακτορείο "Ανατολή".

    Έξι από αυτούς, συμπεριλαμβανομένου και του καπετάνιου του πλοίου συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι οργάνωσαν την μεταφορά στην Ιταλία.

    Η Τουρκία αποτελεί τη βασική μεταβατική οδό για τους Ασιάτες και τους Αφρικανούς μετανάστες που επιθυμούν να μεταβούν στη Δυτική Ευρώπη.

    [09] ΕΦΕΣΗ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ Ο ΚΡΣΤΙΤΣ

    Χάγη, 3 Αυγούστου 2001 (20:21 UTC+2)

    Εφεση για την απόφαση του δικαστηρίου και για την ποινή που του επιβλήθηκε θα υποβάλλει ο 53χρονος Σερβοβόσνιος στρατηγός, Ράντισλαβ Κρστιτς.

    Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης επέβαλε στον Κρστιτς ποινή κάθειρξης 46 ετών για τα εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Συγκεκριμένα, ο Κρστιτς κρίθηκε ένοχος για τη σφαγή στη Σρεμπένιτσα, την περίοδο του πολέμου στη Βοσνία (1992-1995).

    Υπενθυμίζεται ότι ο Κρστιτς είχε συλληφθεί από τις νατοϊκές δυνάμεις το 1998 και είναι ο πρώτος που καταδικάζεται με την κατηγορία της γενοκτονίας. Η δίκη του ξεκίνησε το Μάρτιο του 2000 και στην ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν 116 μάρτυρες.

    Πρόκειται για τη σημαντικότερη μέχρι στιγμής υπόθεση που εξετάστηκε από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο που καταδικάζεται κάποιος για γενοκτονία..

    [10] ΕΝΤΕΚΑ ΡΩΣΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ

    Μόσχα, 3 Αυγούστου 2001 (19:55 UTC+2)

    Έντεκα Ρώσοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην Τσετσενία όταν Τσετσένοι αντάρτες εισέβαλαν σε θέση του υπουργείου Εσωτερικών στην περιοχή Σελκόφσκαϊα δήλωσαν αξιωματούχοι στο πρακτορείο Interfax.

    Μέχρι στιγμής περισσότεροι από τρεις χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή του στην Τσετσενία.

    [11] ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ

    Μπάνια Λούκα, 3 Αυγούστου 2001 (19:38 UTC+2)

    Ο εκπρόσωπος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας Ζίβκο Ράντισιτς άσκησε κριτική στην απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την καταδίκη του Κρστιτς σε 46 χρόνια φυλάκιση.

    "Εκφράζω την αντίθεσή μου με την δικαστική απόφαση" δήλωσε ο κ. Ράντισιτς τονίζοντας ότι το δικαστήριο δεν είναι αντικειμενικό σε ζητήματα που αφορούν τους Σέρβους.

    [12] ΣΤΗ "ΦΑΚΑ" ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΤΡΕΙΣ ΔΡΑΠΕΤΕΣ

    Θεσσαλονίκη, 3 Αυγούστου 2001 (19:05 UTC+2)

    Στη "φάκα" της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης πιάστηκαν τρεις δραπέτες φυλακών, ανάμεσά τους και ο 22χρονος Κωνσταντίνος Ελευθεριάδης, ο οποίος θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος.

    Ο νεαρός πριν από 4 μήνες, στην περιοχή του Φοίνικα, είχε τραυματίσει με το αυτοκίνητό του τον τροχονόμο που ρύθμιζε την κυκλοφορία για να περάσει το αυτοκίνητο του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλου. Στη συνέχεια, οπλισμένος διέφυγε με ένα άλλο αυτοκίνητο, παίρνοντας ως ομήρους τους δύο επιβάτες του.

    Ο Ελευθεριάδης κατηγορείται για σωρεία κλοπών και ληστειών.

    [13] ΘΥΜΑ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΠΧΑΖΙΑ

    Τιφλίδα, 3 Αυγούστου 2001 (18:57 UTC+2)

    Θύμα απαγωγής έπεσε η δημοσιογράφος Μαρίνα Γκαμπρία. Το περιστατικό συνέβη όταν ένοπλοι έξω από το σπίτι της στην περιοχή Gudata (στην Αμπχαζία) της επιτέθηκαν και την απήγαγαν.

    Η δημοσιογράφος δούλευε για την τοπική εφημερίδα Bzub και διατηρούσε σχέσεις με Ρώσο επιχειρηματία. Το πρακτορείο Ιτάρ-Τας αναφέρει ότι οι απαγωγείς ζήτησαν λύτρα από τον Ρώσο επιχειρηματία.

    [14] ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

    Αθήνα, 3 Αυγούστου 2001 (18:46 UTC+2)

    Ο νέος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Φώτιος Νασιάκος γεννήθηκε στη Ραχούλα Καρδίτσας το 1952. Κατετάγη στο Σώμα της τέως Χωροφυλακής το 1970. Αποφοίτησε πρώτος από τη Σχολή Αξιωματικών το 1976, όπως πρώτος, επίσης, αποφοίτησε από Σχολές και διάφορα σεμινάρια που παρακολούθησε.

    Είναι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής της Σχολής Ξένων Γλωσσών της Ελληνικής Αστυνομίας.

    Μετεκπαιδεύτηκε στο εξωτερικό και έλαβε μέρος σε πολλές διεθνείς συναντήσεις, για θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος, ενώ εκπροσώπησε την Ελληνική Αστυνομία σε διάφορες ομάδες, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Υπηρέτησε κυρίως σε μάχιμες υπηρεσίες του Σώματος.

    Στους βαθμούς του Αστυνομικού Διευθυντή και Ταξιάρχου (1996-2000) διετέλεσε διευθυντής της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.

    Στις 8 Μαίου 2000 προήχθη στο βαθμό του υποστρατηγου και υπηρέτησε διαδοχικά ως διευθυντής της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας και Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας και Τάξης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

    Είναι παντρεμένος με την Αννα Κουφάκη και έχει δύο κόρες, την Μαρία (φοιτήτρια της Σχολής Οικονομικών Επιστημών) και την Ιωάννα (φοιτήτρια της Γαλλικής Φιλολογίας).

    [15] ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΝΑΧΩΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΣΚΕΝΔΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΛΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 3 Αυγούστου 2001 (18:39 UTC+2)

    Την ερχόμενη Δευτέρα αναχωρεί για την Τασκένδη, προκειμένου να πάρει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων η εθνική μας ομάδα πάλης. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 8 -15 Αυγούστου.

    Την αποστολή στην ελληνορωμαϊκή αποτελούν οι: Γ. Σπυριδάκης (63κ), Στ. Τσαντούλας (76κ), Β. Κολλάρος (85κ), Γ. Κουτσιούμπας (97κ) και Γ. Αποστολόπουλος (130κ) θα αγωνισθούν στην Ελληνορωμαϊκή. Στην ελευθέρας μετέχουν οι αθλητές: Θ. Παυλίδης (69κ), Αφ. Καϊσίδης (85κ) και Γ. Κυριακίδης.

    Μαζί τους είναι οι προπονητές Αρ. Γρηγοράκης (Ελληνορωμαϊκή) και Γ. Αθανασιάδης (Ελευθέρα), οι διαιτητές Β. Παγώνης και Στ. Γιαννουλίδης, ενώ αρχηγός αποστολής θα είναι ο Στ. Χρυσόμαλλος.

    [16] ΥΠΟ ΜΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 3 Αυγούστου 2001 (18:39 UTC+2)

    Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο Παλιούρι Χαλκιδικής. Επί τόπου βρίσκονται 12 οχήματα της Πυροσβεστικής, τέσσερα αεροσκάφη, καθώς και άνδρες από την πυροσβεστική υπηρεσία Θεσσαλονίκης και το Δασαρχείο Χαλκιδικής.

    [17] ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ ΣΤΟ ΒΟΛΕΪ

    Θεσσαλονίκη, 3 Αυγούστου 2001 (18:36 UTC+2)

    Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα άνοιξε σήμερα η αυλαία του τελικού τουρνουά του Πανελληνίου πρωταθλήματος βόλεϊ ΕΒΓΑ Τζούνιορς 2001 για τους έφηβους και τις νεάνιδες (U 19), στα Χανιά, με τη συνέντευξη Τύπου, που έγινε παρουσία του προέδρου και του γενικού γραμματέα της ΕΟΠΕ κ.κ. Θανάση Μπελιγράτη και Άγγελου Τζίμου αντίστοιχα και του Δημάρχου Νέας Κυδωνίας κ. Νϊκου Αποστολάκη.

    Ο δήμαρχος Νέας Κυδωνίας, Νίκος Αποστολάκης τόνισε: "Εδώ και καιρό ο Δήμος έχει αναπτύξει αθλητικές δραστηριότητες και στόχος μας είναι να μαζέψουμε τη νεολαία της περιοχής στον αθλητισμό. Θέλω να καλωσορίσω τους καλύτερους αθλητές και αθλήτριες της χώρας και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η περιοχή μας επιλέχθηκε ως ολυμπιακό προπονητήριο ενόψει του 2004. Όμως δεν θα σταματήσουμε εδώ και στο μέλλον φιλοδοξούμε να φιλοξενήσουμε τουρνουά ανάλογου επιπέδου".

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Θανάσης Μπελιγράτης δήλωσε: "Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι στα Χανιά για τελικό τουρνουά των ηλικιών κάτω των 19. Στο πλαίσιο της ανάπτυξης του μπιτς βόλεϊ είχα δηλώσει πριν από καιρό ότι θέλω να γεμίσει η Ελλάδα με φιλέ. Φέτος είχαμε μια πανδαισία του αθλήματος σε όλη την Ελλάδα με τους αγώνες των Μάστερς, Σταρ Καπς και κυρίως με τους αγώνες των Τζούνιορς. Τα παιδιά αυτά αποτελούν το μέλλον του ελληνικού μπιτς βόλεϊ και ευελπιστούμε ορισμένα από αυτά να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο για τη μεγάλη του προσπάθεια, την οποία καταβάλει με στόχο να διοργανώσει όσο το δυνατόν καλύτερα το συγκεκριμένο τουρνουά, που θα διεξαχθεί στην παραλία των Αγίων Αποστόλων, περιοχή η οποία επιλέχθηκε ως ολυμπιακό προπονητήριο για το 2004. Σκοπός μας είναι στο μέλλον να διεξαχθούν και άλλα τουρνουά μπιτς βόλεϊ στην περιοχή της Νέας Κυδωνίας".

    [18] ΣΤΗΝ 9η ΘΕΣΗ ΟΙ ΚΑΡΑΝΤΑΣΙΟΥ - ΣΦΥΡΗ

    Θεσσαλονίκη, 3 Αυγούστου 2001 (18:22 UTC+2)

    Ολοκληρώθηκε σήμερα η επιτυχημένη πορεία της Εθνικής ομάδας μπιτς βόλεϊ, αποτελούμενη από τΙς Σφυρή-Καραντάσιου, στα τελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, που διεξάγονται στο Κλάγκενφουρτ της Αυστρίας. Το ελληνικό δίδυμο κατέλαβε την 9η θέση στον κόσμο, ύστερα από τη σημερινή ήττα από τις Βραζιλιάνες Τζάκι Σίλβα-Κλαούντια με 2-1 (15-21, 27-25, 15-12).

    [19] ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο ΗΛΙΑΣ ΖΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

    Θεσσαλονίκη, 3 Αυγούστου 2001 (18:21 UTC+2)

    "Σίγουρα κάθε χρόνο στόχος του Ολυμπιακού είναι να κερδίζει τίτλους, έτσι και φέτος. Είμαστε χαρούμενοι που ήρθαν δύο ξένοι πολύ καλοί παίκτες και περιμένουμε και τους υπόλοιπους νέους της ομάδας για να συμπληρωθεί το ρόστερ της νέας χρονιάς", αναφέρει σχεδόν καθημερινά ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ηλίας Ζούρος.

    Για την μεταγραφή του Παπαλουκά τόνισε: "Πιστεύω ότι Παπαλουκάς είναι ένας ταλαντούχος παίκτης και ταιριάζει στο μπάσκετ που θέλουμε να παίξουμε. Βέβαια, εναλλακτικές λύσεις πάντα υπάρχουν, αλλά σύντομα θα δούμε τι θα κάνουμε".

    [20] ΜΠΛΕΡ: ΑΝΑΓΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

    Μεξικό, 3 Αυγούστου 2001 (18:19 UTC+2)

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ έκανε έκκληση για μεταρρυθμίσεις στον τομέα της γεωργίας και για άνοιγμα των αγορών στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Μεξικό.

    "Η Ευρώπη οφείλει να είναι ανταγωνιστική όχι μόνο στο εσωτερικό της αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Και αυτό σημαίνει θεμελιώδεις αλλαγές σε τομείς όπως η γεωργία" δήλωσε ο κ. Μπλερ.

    Ο ίδιος επαίνεσε την αξία της παγκοσμιοποίησης η οποία -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- μπορεί να αποτελέσει μοχλό για περισσότερη ισότητα και δικαιοσύνη δεδομένου ότι οι οικονομικά αναπτυγμένες χώρες θα ανοίξουν τις αγορές τους στις φτωχότερες χώρες.

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός χαρακτήρισε τραγωδία ενδεχόμενους φόβους για άνοιγμα των αγορών γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη δικαιοσύνης και ανισότητα στον κόσμο.

    [21] ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Ο ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 3 Αυγούστου 2001 (18:17 UTC+2)

    Μόνο λίγες λεπτομέρειες απομένουν για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Θοδωρή Παπαλουκά στον Ολυμπιακό, αφού τόσο η τελευταία ομάδα, όσο και ο Πανιώνιος έχουν συμφωνήσει για την επικείμενη μετακίνηση. Ο παίκτης -ωστόσο- ήδη βρίσκεται σε εγρήγορση και σε περίπτωση συμφωνίας είναι πανέτοιμος να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με την ομάδα του Πειραιά. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είναι αισιόδοξοι πως μέσα στις επόμενες ώρες το θέμα θα έχει λυθεί και ο άσος θα συνεχίσει την καριέρα του στον Πειραιά.

    [22] ΘΕΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΥΡΙΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

    Θεσσαλονίκη, 3 Αυγούστου 2001 (18:17 UTC+2)

    Ο στόχος επετεύχθη στη Ζυρίχη και οι εκπρόσωποι της ΕΠΟ, της Πολιτείας και της FIFA έχουν κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένοι από την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε. Στη συνάντηση στην οποία μετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Νίκος Εξαρχος και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης ξεκαθαρίστηκε το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ παράλληλα τέθηκαν οι βάσεις για την αναβάθμισή του.

    "Ολο αυτό το διάστημα είχαμε πολλές διαφωνίες, αλλά καταφέραμε να τις ξεπεράσουμε. Αλλαξαν τα πρόσωπα που κατείχαν σημαντικές θέσεις στα θεσμικά όργανα και μπήκαν νέα που θα βοηθήσουν ώστε να υπάρξει διαφάνεια ", δήλωσε ο ΓΓΑ, Νίκος Εξαρχος.

    Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση. "Ολες οι πλευρές έκαναν ένα βήμα πίσω. Κερδισμένο βγήκε το ποδόσφαιρο", τόνισε ο κ. Γκαγκάτσης.

    Μπορεί η ΕΠΟ να περιμένει την απάντηση του Γερμανού Οτο Ρεχάγκελ, όμως αυτό δεν την εμποδίζει να συζητάει και με άλλους κορυφαίους προπονητές. Πληροφορίες κάνουν λόγο πως τις τελευταίες ημέρες η ΕΠΟ έκανε επίσημη πρόταση στον Τέρι Βέναμπλς.

    [23] ΤΟΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΚΑΖΑΝΤΖΗ ΑΠΕΚΤΗΣΕ Ο ΑΡΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 3 Αυγούστου 2001 (18:16 UTC+2)

    Μια ακόμη μεταγραφή πραγματοποίησε ο Αρης. Πρόκειται για τον Γιώργο Καζαντζή, ο οποίος αγωνίζεται στην επίθεση και είχε μείνει ελεύθερος μετά την προσφυγή που έκανε σε βάρος της Προοδευτικής.

    Στον αγωνιστικό τομέα ο Αρης έχει ήδη μπει σε ρυθμούς αγώνα, αφού την Κυριακή δίνει το πρώτο του επίσημο παιχνίδι εκτός έδρας με την Προοδευτική. Ακόμη δεν έχουν έρθει οι μπλε κάρτες των Ιρανίλντο και Τσίμπα. Οι τελευταίοι είναι απίθανο να καταφέρουν να αγωνιστούν στο παιχνίδι κυπέλλου με την Προοδευτική.

    [24] ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ Ο ΓΚΟΜΕΖ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ

    Θεσσαλονίκη, 3 Αυγούστου 2001 (18:16 UTC+2)

    Φρένο στην υπόθεση Γκόμεζ... Ο ΟΦΗ πλέον δε θέλει ούτε να συζητάει για την μεταγραφή του παίκτη, ο οποίος παραμένει στην ομάδα της Κρήτης, παρά το γεγονός ότι μεταξύ του Ηρακλή και του παίκτη υπήλθε συμφωνία.

    Η διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών είναι μεγάλη και η χρυσή τομή φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Σήμερα μάλιστα ακούστηκε ότι ανάμεσα στα ανταλλάγματα της μεταγραφής θα είναι και ο Στάθης Ταυλαρίδης.

    Ολοκλήρωσε την προετοιμασία του ο Ηρακλής εν όψει του αγώνα κυπέλλου με τα Γιάννενα που θα γίνει αύριο. Από τον Γηραιό θα απουσιάσουν οι Αλεξόπουλος και Γκοΐγκοβιτς, καθώς και ο νεοαποκτηθείς Αργεντινός Σεμπαστιάν Πασκουάλ Ραμπέρτ.

    Μετά το παιχνίδι στα Γιάννενα η αποστολή του Ηρακλή θα αναχωρήσει για την Ιταλία, όπου θα συμμετάσχει σε τουρνουά. Τη Δευτέρα στις 19:00 θα αντιμετωπίσουν την Πορτουγκέζε, ενώ την επομένη θα μετάσχουν αν κερδίσουν στον μεγάλο ή αν χάσουν στο μικρό τελικό.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Friday, 3 August 2001 - 18:13:46 UTC