Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 01-07-18

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ Ο Κ.ΣΗΜΙΤΗΣ
  • [02] ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΟΣ
  • [03] ΧΙΛΙΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΝΟΒΑ
  • [04] ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
  • [05] ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ
  • [06] ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
  • [07] ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΣΚΟΔΡΑ
  • [08] ΕΚΡΗΞΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ
  • [09] ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
  • [10] TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΚΤΕΣ 2001" ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο Κ. ΛΑΛΙΩΤΗΣ
  • [11] ΣΤΙΣ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • [12] ΠΟΥΤΙΝ: ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΟΙΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΡΩΣΙΑΣ-ΚΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝMD
  • [13] ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΡΕΟΠΩΛΗ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΠΑΞΕ 1,2 ΕΚ. ΔΡΧ.
  • [14] ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΜΒΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ
  • [15] ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΣΙΝΕΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΙΛΙΕΣΚΟΥ
  • [16] ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
  • [17] ΡΟΥΜΑΝΙΑ: ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ
  • [18] ΠΟΥΤΙΝ: "Η ΡΩΣΙΑ ΔΕ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΑΝ ΕΧΘΡΟ ΤΗΣ"
  • [19] H ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ
  • [20] ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ Ο ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ
  • [21] "ΠΡΑΣΙΝΟΣ" Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • [22] ΜΗΝΥΣΗ 49ΧΡΟΝΗΣ ΚΑΤΑ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ
  • [23] "ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ" ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΡΟΥΜΑΝΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ
  • [24] ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΘ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  • [01] ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ Ο Κ.ΣΗΜΙΤΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 18 Ιουλίου 2001 (12:25 UTC+2)

    Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο ενημέρωσε για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στη Ρωσία, ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Σημίτης ο οποίος κατά τη συνάντηση αναφέρθηκε και στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, χαρακτηρίζοντας καλή. Οσον αφορά για το χρηματιστήριο τόνισε ότι η πορεία του κρύβει πολιτικές σκοπιμότητες, οι οποίες το συντομότερο θα ξεπεραστούν. Καθησυχαστικός ήταν για τον πληθωρισμό ο οποίος κινείται (όπως χαρακτηριστικά είπε) μέσα στο πλαίσιο που έχει ορίσει η Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ τέλος τόνισε ότι θα συνεχιστούν οι ιδιωτικοποιήσεις.

    [02] ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΟΣ

    Αθήνα, 18 Ιουλίου 2001 (16:15 UTC+2)

    Η διασφάλιση της ισχυρής ανάπτυξης και η περιφρούρηση της δημοσιονομικής σταθερότητας είναι οι άξονες πάνω στους οποίους θα βασιστεί ο προϋπολογισμός του 2002, όπως προκύπτει από τις πρώτες επαφές που είχε, σήμερα, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, με το οικονομικό επιτελείο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού.

    Μεταξύ άλλων προβλέπεται ρυθμός ανάπτυξης 5%, αύξηση πλεονάσματος της γενικής κυβέρνησης στο 1,5%, μείωση του δημοσίου χρέους στο 96% από το 98,9% του ΑΕΠ που είναι σήμερα και αύξηση των εσόδων περίπου 8%.

    Ο φετινός ρυθμός ανάπτυξης της Ελλάδας θα είναι, σύμφωνα με τον κ. Παπαντωνίου, τριπλάσιος από αυτόν της Γερμανίας και διπλάσιος σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Θα είναι ο υψηλότερος ρυθμός ανάπτυξης σε σταθερή βάση των τελευταίων 35 ετών», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας.

    Ο προϋπολογισμός για το 2002 θα περιλαμβάνει περαιτέρω μείωση φορολογικών συντελεστών για το εισόδημα φυσικών προσώπων και για τις επιχειρήσεις, με στόχο να δοθεί σε συνδυασμό και με την τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας νέα πνοή στην αγορά και στο εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων.

    Η δημοσιονομική πολιτική που θα ακολουθηθεί, σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, θα είναι συμβατή με το πρόγραμμα σταθερότητας, το οποίο αποσκοπεί στη δημιουργία πλεονάσματος.

    Στα περισσότερα υπουργεία οι δαπάνες θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα με φέτος, ενώ εξαίρεση θα αποτελέσουν τα υπουργεία Παιδείας, Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

    [03] ΧΙΛΙΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΝΟΒΑ

    Αθήνα, 18 Ιουλίου 2001 (15:48 UTC+2)

    Για τη Γένοβα θα αναχωρήσουν αύριο 1.000 μέλη και στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, προκειμένου να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις κατά της παγκοσμιοποίησης στην ιταλική πόλη όπου ήδη βρίσκεται αντιπροσωπεία του κόμματος, η οποία θα είναι επικεφαλής της αποστολής.

    Την αντιπροσωπεία αποτελούν οι Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ, Γιώργος Μαρίνος, μέλος της γραμματείας της ΚΕ και υπεύθυνος του εργατικού συνδικαλιστικού τμήματος, Κώστας Αλυσανδράκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής, καθώς και ο Νίκος Γκατζής, εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ. Το μπλοκ του ΚΚΕ θα επιστρέψει από τη Γένοβα το πρωί της Δευτέρας.

    [04] ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

    Θεσσαλονίκη, 18 Ιουλίου 2001 (12:14 UTC+2)

    Η σεισμική δράση στη περιοχή του Βορείου Αιγαίου θα αποτελέσει το επίκεντρο της συνάντησης ειδικών επιστημόνων από πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα της Ελλάδας, της Τουρκίας , της Ιταλίας και των ΗΠΑ , που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 30 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου. Στη διάρκεια της συνάντησης θα εξεταστούν οι σεισμοί ως φυσικό φαινόμενο και οι κοινωνικές τους συνέπειες ενώ παράλληλα θα αναζητηθούν τρόποι συνεργασίας για την μελέτη των σεισμικών φαινομένων στην περιοχή του Βορείου Αιγαίου.

    Οπως αναφέρουν επιστήμονες του τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ, η μελέτη για τη σεισμική δράση στο Βόρειο Αιγαίο θα αποτελέσει τη συνέχεια προηγούμενης μελέτης για τη σεισμική δραστηριότητα στη Θάλασσα του Μαρμαρά. "Οι σεισμοί είναι φαινόμενα τα οποία δεν έχουν σύνορα. Το ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας καταλήγει στις Βόρειες Σποράδες, βέβαια την περιοχή που ξεκινά από τη Θάλασσα του Μαρμαρά και καταλήγει στις Βόρειες Σποράδες τη λέμε τάφρο του Βορείου Αιγαίου. Επειδή η περιοχή είναι ευαίσθητη και υπάρχει ενδεχόμενο ορισμένοι να δώσουν άλλες προεκτάσεις στο θέμα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι μας ενδιαφέρουν μόνο οι σεισμοί και πως ότι κάνουμε το κάνουμε σε επαφή με το υπουργείο Εξωτερικών. Εμείς δεν ασκούμε εξωτερική πολιτική. Η εξωτερική πολιτική είναι θέμα του υπουργείου Εξωτερικών και της ελληνικής κυβέρνησης" δήλωσε στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο σεισμολόγος του ΑΠΘ Βασίλης Καρακώστας.

    Η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε ύστερα από επαφές που είχε η αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ, Ελευθερία Παπαδημητρίου, με επιστήμονες του αμερικανικού Πανεπιστημίου της Κολούμπια. Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν επιστήμονες από το ΑΠΘ , το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Αστεροσκοπείο, το Εθνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών, από το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια της Ιταλίας, από το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια των ΗΠΑ και από το ερευνητικό ίδρυμα TUBITAK της Τουρκίας.

    [05] ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ

    Αμαλιάδα, 18 Ιουλίου 2001 (21:06 UTC+2)

    Δίωξη για βιασμό άσκησε σε γυναικολόγο της πόλης ο εισαγγελέας Αμαλιάδας. Μια 26χρονη έγκυος είχε καταγγείλει πριν από τρεις μήνες ότι τη βίασε την ώρα που ήταν ναρκωμένη στο χειρουργικό κρεβάτι και υποβάλλονταν σε επέμβαση διακοπής κύησης.

    Η 26χρονη Αλβανίδα, που είναι παντρεμένη με Ελληνα, κατέθεσε ότι δεν μπορούσε να αντιδράσει γιατί ήταν υπό την επήρεια της νάρκωσης.

    Ο γυναικολόγος μιλώντας στο στενό του περιβάλλον αρνείται την κατηγορία που αντιμετωπίζει. Πριν από πέντε χρόνια κατηγορήθηκε ότι διέπραξε το ίδιο αδίκημα κατά τη διάρκεια γυναικολογικής εξέτασης σε άλλη πελάτισσα του, αλλά είχε απαλλαγεί με βούλευμα.

    [06] ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ

    Αμοργός, 18 Ιουλίου 2001 (20:56 UTC+2)

    Για 10ημερες διακοπές έφτασε χτες το απόγευμα στην Αμοργό ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Οι κάτοικοι τον υποδέχτηκαν εγκάρδια στην κεντρική πλατεία και τον ευχαρίστησαν για την επίσκεψή του στο νησί τους.

    Ο αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην διατήρηση των παραδόσεων και των εθίμων και στον αγώνα που κάνει η εκκλησία. «Μπορεί εγώ να είμαι μπροστά και να ακούγομαι, αλλά είμαι βέβαιος ότι αυτά που λέω όλοι εσείς και όλος ο κόσμος που αγαπά την εκκλησία τα αποδέχεται και τα προσυπογράφει. Γιατί θέλουμε να μείνουμε έτσι όπως γεννηθήκαμε», υπογράμμισε.

    [07] ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΣΚΟΔΡΑ

    Βελιγράδι, 18 Ιουλίου 2001 (20:53 UTC+2)

    Γιουγκοσλαβικό ναυτικό σκάφος που περιπολούσε στη λίμνη Σκόδρα στα σύνορα Γιουγκοσλαβίας-Αλβανίας δέχθηκε χθες τα πυρά Αλβανών ανακοίνωσαν πηγές του γιουγκοσλαβικού στρατού.

    Κανένας πάντως από τους επιβαίνοντες στο σκάφος δεν τραυματίστηκε.

    Γιουγκοσλάβος στρατιωτικός δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Tanjug ότι τα πυρά προήλθαν από την αλβανική συνοριακή θέση, Τούνελ.

    [08] ΕΚΡΗΞΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ

    Σανάα, 18 Ιουλίου 2001 (20:46 UTC+2)

    Νέα επίθεση κοντά σε αμερικανικό στόχο σημειώθηκε στην Υεμένη. Ισχυρή έκρηξη, συγκλόνισε προάστιο της πρωτεύουσας Σάναα όπου βρίσκεται η αμερικανική πρεσβεία. Από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ οι αρχές ανακοίνωσαν ότι συνελήφθησαν τέσσερα άτομα.

    [09] ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

    Ρώμη, 18 Ιουλίου 2001 (20:43 UTC+2)

    Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους από την σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες στην Ιταλία, ανέφεραν οι αρχές.

    Στο Μπολτζάνο, μια γυναίκα έχασε τη ζωή της από έμφραγμα την ώρα του σεισμού, στην περιοχή Γκαργκατσόνε, ανάμεσα στο Μπολτζάνο και το Μεράνο. Μια Βρετανίδα βρέθηκε νεκρή κάτω από βράχους και εικάζεται ότι πέθανε από κατολίσθηση που σημειώθηκε στο Γκαργκατσόνε, που ήταν το επίκεντρο του σεισμού. Τέλος, ο Γερμανός τουρίστας Μπερντ Κουντζ βρέθηκε νεκρός σε ορεινή περιοχή του Μεράνο.

    [10] TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΚΤΕΣ 2001" ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο Κ. ΛΑΛΙΩΤΗΣ

    Αθήνα, 18 Ιουλίου 2001 (20:41 UTC+2)

    Το πρόγραμμα «Καθαρές Ακτές 2001 παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης.

    Όπως ανέφερε, το πρόγραμμα αυτό που έχει αρχίσει από το '93 έχει στεφτεί από απόλυτη επιτυχία και αυτό φαίνεται και στην ανάδειξη της Ελλάδας ως μιας χώρας που διαχρονικά βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης με γαλάζιες σημαίες.

    Από το 1994 μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί περίπου 19 δισεκατομμύρια δραχμές για τον καθαρισμό των ακτών και των θαλασσών, για την αγορά των μηχανημάτων καθαρισμού και για την ανάπλαση και την προστασία των ακτών και των παρακτίων ζωνών, αλλά και για τις ετήσιες μετρήσεις των νερών κολύμβησης, όπου αποδεικνύεται με τεκμηριωμένο και επιστημονικό τρόπο η ποιότητά τους, ανέφερε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ.

    Το 2000 καθαρίστηκαν σε 27 περίπου Νομούς 1.100 χιλιόμετρα ακτών και απομακρύνθηκαν 20.000 περίπου τόνοι σκουπιδιών, πλαστικών, χαρτιών, αλουμινίου, γυαλιών και μπουκαλιών.

    Ο κ. Λαλιώτης σημείωσε ότι η Ελλάδα κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις στο πρόγραμμα της ΕΕ «Γαλάζιες σημαίες της Ευρώπης», και το 2001, βραβεύτηκε με 351 γαλάζιες σημαίες για τις ακτές και με 8 για τις μαρίνες

    Οι μετρήσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ για την ποιότητα των νερών κολύμβησης κατατάσσουν τη χώρα μας σε ζηλευτά επίπεδα, μια και το 98% των δειγμάτων που προέρχονται από χιλιάδες ακτές και παραλίες είναι πολύ καλής ποιότητας, πρόσθεσε.

    [11] ΣΤΙΣ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 18 Ιουλίου 2001 (20:33 UTC+2)

    Στις 22 Σεπτεμβρίου, μαζί με πολλές πόλεις της Ευρώπης, θα γιορτάσει και φέτος η Θεσσαλονίκη την "Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο", όπως αποφασίστηκε σήμερα σε σύσκεψη φορέων της πόλης.

    Τη μέρα εκείνη δεν θα κυκλοφορήσουν ΙΧ στην παραλιακή Λεοφώρο Νίκης, ενώ θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις στην πλατεία Αριστοτέλους και στο Λευκό Πύργο. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών προκειμένου να συμβάλλουν όλοι στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης.

    Την ημέρα εκείνη σε πολλές πόλεις της χώρας έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις, ενώ θα απαγορευτεί η κυκλοφορία των ΙΧ στις κεντρικές αρτηρίες των αστικών κέντρων.

    [12] ΠΟΥΤΙΝ: ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΟΙΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΡΩΣΙΑΣ-ΚΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝMD

    Μόσχα, 18 Ιουλίου 2001 (20:30 UTC+2)

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει κοινή αντίδραση Ρωσίας-Κίνας στο σχέδιο των ΗΠΑ να αναπτύξουν την αντιπυραυλική ασπίδα (NMD). Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο Κρεμλίνο, προτού αναχωρήσει για τη σύνοδο της G8 στην Ιταλία, ο Ρώσο πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι η Μόσχα δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε κοινή δράση με κανέναν.

    Σχετικά με το Μεσανατολικό, ο κ. Πούτιν τόνισε ότι τίποτε δεν είναι πιο σημαντικό από τον τερματισμό της βίας, επιμένοντας παράλληλα πως πρέπει να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα όλων των λαών της περιοχής.

    Αναφερόμενος στις κυρώσεις του ΟΗΕ εις βάρος του Ιράκ, ο Ρώσος πρόεδρος τις χαρακτήρισε «αντιπαραγωγικές», κάλεσε όμως τη Βαγδάτη να επιτρέψει στους επιθεωρητές του ΟΗΕ να συνεχίσουν το έργο τους.

    Ο κ. Πούτιν αναφερόμενος στην ρωσική οικονομία, είπε ότι η Μόσχα προχωρά προς τη φιλελευθεροποίησή της, τη μείωση των φόρων και τον περιορισμό της κυβερνητικής ανάμειξης στις οικονομικές δραστηριότητες.

    Ο επικεφαλής του Κρεμλίνου παραδέχθηκε ακόμη ότι δεν χειρίσθηκε σωστά την τραγωδία με τη βύθιση του υποβρυχίου Κούρσκ και έπρεπε να επιστρέψει στην Μόσχα και να δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το τραγικό περιστατικό. Ο κ. Πούτιν επισήμανε ωστόσο ότι δεν θα μπορούσε να έχει γίνει κάτι περισσότερο για να σωθούν οι 118 ναύτες μέλη του πληρώματος.

    Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την αντίθεσή του στην ταφή του μουμιοποιημένου σώματος του Λένιν, λέγοντας ότι αν γίνει θα σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι αφιέρωσαν τη ζωή τους σε λανθασμένες αξίες (στο Κομμουνιστικό Κόμμα).

    [13] ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΡΕΟΠΩΛΗ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΠΑΞΕ 1,2 ΕΚ. ΔΡΧ.

    Λάρισα, 18 Ιουλίου 2001 (20:27 UTC+2)

    Άγνωστος άνδρας μπήκε σε κρεοπωλείο στη Λάρισα, έκλεισε τον ιδιοκτήτη στο ψυγείο και του άρπαξε 1,2 εκατομμύρια δραχμές.

    Ο 34χρονος κρεοπώλης μόλις είχε ανοίξει το κατάστημά του, όταν εμφανίστηκε ως πελάτης ο ληστής. Καλοντυμένος και ευγενικός έκανε παραγγελία και μόλις είδε τον ιδιοκτήτη να πηγαίνει στο ψυγείο για να την εκτελέσει τον έκλεισε μέσα. Ο κρεοπώλης κατάφερε να βγει και να αρπάξει ένα μαχαίρι, αλλά ο ληστής, που διέθετε όπλο τον απείλησε ότι θα τον πυροβολήσει.

    Ο ληστής έφυγε από το κατάστημα, αρπάζοντας ένα τσαντάκι με 1,2 εκατομμύρια δραχμές και πολλές επιταγές.

    [14] ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΜΒΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

    Μόσχα, 18 Ιουλίου 2001 (20:24 UTC+2)

    Ο αριθμός των αμβλώσεων στη Ρωσία σημείωσε πτώση της τάξεως του 45% την τελευταία δεκαετία μετά την αύξηση των μεθόδων αντισύλληψης και την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιταρ-Τας.

    Περίπου δύο εκατομμύρια αμβλώσεις έγιναν στη Ρωσία το 2000, αριθμός μεγαλύτερος από τον αριθμό των γεννήσεων.

    Η δραματική μείωση του πληθυσμού κατά 2% τα τελευταία οχτώ χρόνια έχει προκαλέσει φόβους για δημογραφικό πρόβλημα στη χώρα, που αναμένεται να επιδεινωθεί καθώς προβλέπεται μείωση του πληθυσμού κατά 700.000 άτομα το 2001.

    Ο αριθμός των παράνομων αμβλώσεων μειώθηκε κατά 80% καθώς οι νεαρές γυναίκες καταφεύγουν λιγότερο συχνά στη μέθοδο της άμβλωσης, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

    [15] ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΣΙΝΕΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΙΛΙΕΣΚΟΥ

    Βουκουρέστι, 18 Ιουλίου 2001 (20:17 UTC+2)

    της Ιωάννας Ράντου

    Ο πρόεδρος της Ρουμανίας Ίον Ιλιέσκου σχεδιάζει νά κάνει ήρεμες διακοπές σε κάποιο θέρετρο στο βουνό, στη Σινέα (120 χιλιόμετρα από το Βουκουρέστι).

    Όπως δήλωσε προγραμματίζει να πραγματοποιήσει ήρεμες διακοπές, διαβάζοντας και χαλαρώνοντας μακριά από τη δημόσια σκηνή. Οι διακοπές του έχουν προγραμματιστεί για την περίοδο μεταξύ 25 Ιουλίου και 25 Αυγούστου.

    [16] ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

    Γιοχάνεσμπουργκ, 18 Ιουλίου 2001 (20:14 UTC+2)

    Εκδηλώσεις μνήμης για τη θλιβερή επέτειο της εισβολής της Τουρκίας στην Κύπρο πραγματοποιούνται στο Γιοχάνεσμπουργκ.

    Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή μνημόσυνο στην εκκλησία της Παντάνασσας στο Γιοχάνεσμπουργκ από τον μητροπολίτη Γιοχάνεσμπουργκ και Πρετόριας Σεραφείμ. Παραβρέθηκαν ο ύπατος αρμοστής της κυπριακής κυβέρνησης κ. Ηλιάδης, η επιτετραμμένη της ελληνικής κυβέρνησης κ. Αγγελάτου, πρόεδροι κοινοτήτων, συλλόγων και εκατοντάδες κόσμου.

    Στην ομιλία του ο κ. Ηλιάδης αναφέρθηκε στο έργο του αρχιεπισκόπου Μακαρίου, καθώς και στις συνέπειες της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

    Τόνισε, δε, ότι οι παλιοί δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουν τα γεγονότα του 1974 και πρέπει να τα μεταφέρουν στους νέους για να μαθαίνουν την ιστορία μας.

    Την προσεχή Κυριακή θα πραγματοποιηθεί πάλι μνημόσυνο στην εκκλησία του Ευαγγελισμού στην Πρετόρια.

    Την οργάνωση των δύο εκδηλώσεων έχει αναλάβει η ελληνική επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Νοτίου Αφρικής.

    [17] ΡΟΥΜΑΝΙΑ: ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

    Βουκουρέστι, 18 Ιουλίου 2001 (20:03 UTC+2)

    της Ιωάννας Ράντου

    Ενα ασθενοφόρο το οποίο μετέφερε ασθενή που έπασχε από θρόμβωση χτυπήθηκε από λεωφορείο, του οποίου ο οδηγός παραβίασε τα σήματα, στην πόλη Μπασάου στη βορειανατολική Ρουμανία.

    Στον τόπο του ατυχήματος έσπευσε αμέσως άλλο ασθενοφόρο και μετέφερε τον ασθενή και τους τραυματιοφορείς στο νοσοκομείο.

    [18] ΠΟΥΤΙΝ: "Η ΡΩΣΙΑ ΔΕ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΑΝ ΕΧΘΡΟ ΤΗΣ"

    Μόσχα, 18 Ιουλίου 2001 (20:01 UTC+2)

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι «η χώρα του δεν βλέπει το ΝΑΤΟ ως εχθρό της» και τόνισε παράλληλα ότι η Μόσχα δεν κατανοεί την πολιτική της Συμμαχίας όσον αφορά στη διεύρυνσή της προς Ανατολάς.

    Σε συνέντευξη τύπου στο Κρεμλίνο, όπου παρευρέθησαν περισσότεροι από 500 Ρώσοι και Δυτικοί δημοσιογράφοι, ο κ. Πούτιν ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ έχει αποτύχει μέχρι στιγμής να εξηγήσει τους λόγους της επέκτασής του στην Ανατολική Ευρώπη και στις χώρες της Βαλτικής.

    Ο Ρώσος πρόεδρος τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού συστήματος ασφάλειας που θα περιλαμβάνει την Ρωσία και τις χώρες που ανήκουν στο ΝΑΤΟ. Η πρότασή του, όπως ο ίδιος ανέφερε, θα μπορούσε να επιτευχθεί είτε μέσω της διάλυσης του ΝΑΤΟ, είτε μέσω της εισόδου της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, είτε μέσω της δημιουργίας ενός νέου διεθνούς αμυντικού μηχανισμού.

    Διαφορετικά, ο κ. Πούτιν σημείωσε ότι θα συνεχίσει να ενυπάρχει η δυσπιστία στις σχέσεις των κρατών.

    [19] H ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 18 Ιουλίου 2001 (19:54 UTC+2)

    "H κυβέρνηση και η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουν ως στόχο την ανάπτυξη της περιοχής και τη λύση των προβλημάτων των πολιτών. Και τα προβλήματα αυτά δεν έχουν χρώμα", επισημαίνεται σε ανακοίνωση της περιφέρειας που απαντά στους ισχυρισμούς του νομάρχη Πιερίας Γιώργου Παπαστεργίου για αποκλεισμό της περιοχής από τα έργα μεταφορών του ΠΕΠ.

    Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπογραμμίζει ότι οι καταγγελίες, οι αγώνες και οι κινητοποιήσεις είχαν τελείως διαφορετικό στόχο από αυτό της προετοιμασίας και υλοποίησης του έργου της επαρχιακής οδού Κατερίνης-Αγίου Δημητρίου, το οποίο προχώρησε με πρωτοβουλία της περιφέρειας.

    Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι με εντολή του γενικού γραμματέα της περιφέρειας προς τις υπηρεσίες της εξετάστηκαν όλα τα υπάρχοντα (έστω και λίγο παλαιά) στοιχεία του έργου προς την κατεύθυνση της ορθολογικής οριοθέτησής του ως προς το χρονοδιάγραμμα προετοιμασίας και υλοποίησής του και μετά από αυτό το περιφερειακό συμβούλιο ήταν σε θέση να δεχτεί την εισήγηση της περιφέρειας για την υλοποίηση του έργου.

    Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σημειώνει ότι όλοι πρέπει να κατανοήσουν ότι η πρόοδος και η ανάπτυξη μιας περιοχής γίνεται με συνεννόηση, συνεργασία και καλή δουλειά και όχι με παραπλανητικές κραυγές και μικροπολιτικές συμπεριφορές.

    "Αλλωστε ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με την μέχρι σήμερα λειτουργία του έχει κάνει σαφές σε όλους ότι η χρηματοδότηση έργων από το ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας εξαρτάται αποκλειστικά από τον αναπτυξιακό τους χαρακτήρα και την ωριμότητα τους. Κανένα έργο δε χρηματοδοτείται με πολιτική σκοπιμότητα ή βάσει των εκλογικών αναγκών των αιρετών εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης", καταλήγει η ανακοίνωση της περιφέρειας.

    [20] ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ Ο ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ

    Θεσσαλονίκη, 18 Ιουλίου 2001 (19:36 UTC+2)

    Ο Γρηγόρης Γεωργάτος, βρίσκεται από το μεσημέρι στην Ιταλία όπου θα ενσωματωθεί με την αποστολή της Ιντερ. Κατά την αναχώρησή του από το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", ο διεθνής ποδοσφαιριστής δήλωσε:

    "Είναι μεγάλη τιμή για έναν ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου και μάλιστα με μια ομάδα που έχει μεγάλη ιστορία. Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε κατ' ευχήν", δήλωσε ο Γεωργάτος και συμπλήρωσε αναφερόμενος στον Ολυμπιακό: "Δε φεύγω πικραμένος από τον Ολυμπιακό. Πάντα για την ομάδα του Πειραιά είμαι φίλος". Ωστόσο δεν απέκλεισε το γεγονός να επιστρέψει στον Πειραιά. "Κανείς δε γνωρίζει τι θα γίνει στο μέλλον. Όλα σε αυτή την ζωή είναι πιθανά", τόνισε.

    [21] "ΠΡΑΣΙΝΟΣ" Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    Θεσσαλονίκη, 18 Ιουλίου 2001 (19:30 UTC+2)

    Και τυπικά παίκτης του ΠΑΟ είναι από το απόγευμα ο Λάζαρος Παπαδόπουλος. Ο διεθνής σέντερ που σήμερα πήρε άδεια από τον ομοσπονδιακό προπονητή, κ. Πετρόπολο για να υπογράψει, τελικά υπέγραψε 2ετές συμβόλαιο (1+1), με τις ετήσιες απολαβές του να ανέρχονται στα 150 εκατομμύρια. Στο συμβόλαιο αναγράφεται ότι για μεταγραφεί σε ομάδα του ΝΒΑ, θα πρέπει να καταβληθούν στον ΠΑΟ 400.000 δολάρια.

    Αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του ο διεθνής άσος μετέβη στο Καρπενήσι, όπου προετοιμάζεται η εθνική ομάδα.

    [22] ΜΗΝΥΣΗ 49ΧΡΟΝΗΣ ΚΑΤΑ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 18 Ιουλίου 2001 (19:28 UTC+2)

    Μήνυση κατέθεσε στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης 49χρονη σε βάρος ορθοπεδικού γιατρού που τον καταγγέλλει ότι την υπέβαλε σε λανθασμένη χειρουργική επέμβαση, με αποτέλεσμα να καταστεί παραπληγική.

    Η ασθενής Α.Κ. ζητάει να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του γιατρού Π.Χ. για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, αφού όπως υποστηρίζει, εξαιτίας ιατρικής αμέλειας παρουσίασε νευρολογικά προβλήματα που της προκάλεσαν μόνιμη αναπηρία, σε ποσοστό 80%.

    Η 49χρονη υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση στη σπονδυλική στήλη, σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης από το γιατρό, αλλά -όπως καταγγέλλει- μετά την επέμβαση άρχισε να παρουσιάζει νευρολογικά μετεγχειρητικά προβλήματα, τα οποία δεν κατάφερε να ξεπεράσει μέχρι σήμερα.

    [23] "ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ" ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΡΟΥΜΑΝΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ

    Θεσσαλονίκη, 18 Ιουλίου 2001 (19:24 UTC+2)

    Σε συναγερμό τέθηκαν δεκάδες αστυνομικοί στο νομό Πέλλας, όταν άρχισαν να καταδιώκουν με περιπολικά δύο Ρουμάνους διαρρήκτες, που επέβαιναν σε κλεμμένο επιβατικό αυτοκίνητο. Στους αστυνομικούς προκάλεσε έντονη ανησυχία και το γεγονός ότι κάτοικοι της περιοχής τους ενημέρωσαν ότι στο αυτοκίνητο επέβαινε μαζί με τους αλλοδαπούς και ο διαβόητος κακοποιός, Κώστας Πάσσαρης.

    Το κλεμμένο αυτοκίνητο με τους δύο Ρουμάνους, που κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο δρόμο Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, συγκρούστηκε με άλλο ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο, έξω από τη Σκύδρα Πέλλας, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές. Ο οδηγός και ο συνοδηγός δεν σταμάτησαν και λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί άρχισαν να στήνουν μπλόκα και να τους καταδιώκουν με περιπολικά. Στη συνέχεια το κλεμμένο αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε άλλα δύο σταθμευμένα οχήματα, στο χωριό Ριζάρι Πέλλας, ενώ ο οδηγός και ο επιβάτης το εγκατέλειψαν και τράπηκαν σε φυγή.

    Κάτοικοι της κοινότητας έδωσαν την πληροφορία ότι οι επιβάτες του αυτοκινήτου ήταν τέσσερις και ανάμεσά τους διέκριναν το δραπέτη φυλακών Κώστα Πάσσαρη, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί η περιοχή από δεκάδες αστυνομικούς. Τελικά, λίγη ώρα αργότερα συνέλαβαν τους Ρουμάνους Γενοβέλ Τσιούκα, 19 χρόνων και Γκαμπριέλ Κόμα, 32 χρόνων και στην κατοχή τους βρέθηκαν ένα πιστόλι αερίου και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

    Οι αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι επρόκειτο για λάθος πληροφορία, αφού στο όχημα δεν επέβαινε ο Έλληνας δραπέτης φυλακών.

    Γ.Χ.

    [24] ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΘ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 18 Ιουλίου 2001 (19:02 UTC+2)

    Αναγκαία προϋπόθεση για τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΘ είναι η μετεγκατάστασή της, ενόψει μάλιστα της διεκδίκησης της EXPO, επεσήμανε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Κώστας Παπαδόπουλος, σε σημερινή συνέντευξη τύπου για τα σημαντικότερα θέματα που αφορούν το νομό και την πόλη.

    Ο κ.Παπαδόπουλος πρότεινε τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ σε περιοχή του δήμου Θερμαϊοκύ, κοντά στο αεροδρόμιο, με την προϋπόθεση να εκπονηθεί ένα Master Plan, για ορθολογικότερη αξιοποίηση του χώρου. Για τις σημερινές εγκαταστάσεις της ΔΕΘ είπε ότι αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εγκατάσταση υπηρεσιών, δημιουργώντας ένα διοικητικό κέντρο, όπου μπορούν να εξυπηρετηθούν καλύτερα πολίτες. Ο νομάρχης πρόσθεσε ότι εκεί θα μπορούσε να εγκατασταθεί ακόμη και το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, γεγονός που δεν θα απαιτεί την οικοδόμηση του πρώην στρατοπέδου Τσιρογιάννη.

    Για το θέμα των ιδιοκτησιών που υπάρχουν στο Σεϊχ Σου, επανέλαβε ότι το θέμα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με την ανταλλαγή των ιδιόκτητων εκτάσεων με άλλες, ίσης αξίας, εκτάσεις. Επίσης, έκανε αναφορά στο σχέδιο διαχείρησης του Περιαστικού Δάσους, το οποίο εκπόνησε ο ΟΡΘ και πρόκειται να συζητηθεί κατά την αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης.

    Αναφορικά με τις επικρίσεις για την καθυστέρηση του προγράμματος περιβαλλοντικής αποκατάστασης της λίμνης Κορώνειας, ο κ.Παπαδόπουλος δήλωσε ότι οι όποιες καθυστερήσεις οφείλονται στις διαδικασίες εκπόνησης και εγκρίσεων των μελετών που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου. Σημείωσε δε ότι ο έργο κινδύνεψε να ακυρωθεί εξαιτίας της αντιπολιτευτικής διάθεσης ορισμένων παραγόντων προς την κυβέρνηση με αρνητικές επιπτώσεις στις προσπάθειες της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης και κατά συνέπεια στην τοπική κοινωνία.

    Παράλληλα, ο νομάρχης παρουσίασε τα συμπεράσματα της μελέτης που έγινε για τους τσιγγάνους, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν σε χώρο που παραχωρήθηκε από το υπουργείο Αμυνας, του πρώην στρατοπέδου Γκόνου. Στη μελέτη αναφέρεται η κατάσταση σχετικά με τα θέματα απασχόλησης, εκπαίδευσης, κοινωνικής παιδείας, υγείας και κατοικίας, καθώς και τα κοινωνικά χαρακτηριστικά των κατοίκων του οικισμού.

    Ο κ.Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία της συνεργασίας με την κινεζική επαρχία Jiangsu, αφού στο πρωτόκολλο συνεργασίας περιλαμβάνονται πολιτιστικές ανταλλαγές, τη στιγμή που το Πεκίνο παραλαμβάνει τη σκυτάλη για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 από την Αθήνα. Η νομαρχία πρότεινε στον κυβερνήτη της επαρχίας να παραστεί στη διεθνή διοργάνωση της HELEXPO, το Σεπτέμβριο του 2002.

    Για το νομαρχιακό συμβούλιο νεολαίας, είπε ότι σχετικό σχέδιο έχει καταρτιστεί και πρόκειται να συζητηθεί στο συμβούλιο μετά τις θερινές διακοπές, ενώ για το μετρό Θεσσαλονίκης ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει συνάντηση με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, από τον οποίο θα ενημερωθεί για τις εξελίξεις.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Wednesday, 18 July 2001 - 18:13:46 UTC