Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 01-02-10

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Η ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΘΑ
  • [02] ΠΑΟΥΕΛ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ
  • [03] ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ
  • [04] ΛΑΛΙΩΤΗΣ: ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΩΝ ΣΠΑΤΩΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ
  • [05] ΧΑΝΤΜΠΟΛ: ΝΕΑ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ ΣΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
  • [06] ΠΙΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΑΛΙ Ο ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΗ
  • [07] ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΜΕ 101-78 ΤΟΥ ΜΙΛΩΝΑ
  • [08] ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΙ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ
  • [09] ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΟΝ ΠΗΧΗ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
  • [10] Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΔΙΑ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ ΤΟΝ ΑΡΗ ΜΕ 102-77
  • [11] ΣΤΟ ΖΕΝΙΘ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ, ΣΤΟ ΝΑΔΙΡ Ο ΑΡΗΣ
  • [12] ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ
  • [13] ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο ΣΠ. ΒΟΥΓΙΑΣ
  • [14] ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΣΕΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
  • [15] ΠΟΛΥΝΕΚΡΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΣΜΙΡ
  • [16] ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ
  • [17] ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ ΛΕΕΙ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ
  • [18] ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
  • [19] ΠΑΟΚ- ΑΕΚ 3-0 ΣΤΗΝ Α1 ΤΟΥ ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ
  • [20] ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΔΑΑ: ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΟΙ ΑΙΤΙΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ
  • [21] ΙΣΟΠΑΛΟ 1-1 ΕΛΗΞΕ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΛΕΩΝΙΔΙΟ
  • [22] ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΔΑΦΟΣ Η ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΣΤΗΝ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
  • [23] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

  • [01] Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Η ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

    Θεσσαλονίκη, 10 Φεβρουαρίου 2001 (17:14 UTC+2)

    Φωτογραφία: Γιώργος Παπανδρέου

    Η επίλυση του θέματος του ονόματος των Σκοπίων θα ανοίξει νέες προοπτικές, δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας ότι τον τελευταίο καιρό αναπτύσσονται οι σχέσεις με τη γειτονική χώρα.

    "Αυτό το οποίο κάνουμε όλο αυτό τον καιρό είναι να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας με τη διπλανή χώρα και βεβαίως γίνεται και μια προσπάθεια στον ΟΗΕ για την επίλυση του τελευταίου αν θέλετε προβλήματος του ονόματος", δήλωσε ο κ Παπανδρέου απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

    "Η επίλυση του θέματος του ονόματος" πρόσθεσε ο κ Παπανδρέου "θα ανοίξει νέες προοπτικές, όχι γιατί δεν θέλουμε να τις ανοίξουμε και σήμερα, αλλά διότι εκ των πραγμάτων η ύπαρξη αυτού του προβλήματος δεν μας επιτρέπει να είμαστε τόσο ταχείς, τόσο κοντά όσο θα θέλαμε, ακόμη και γραφειοκρατικά, με τις διαδικασίες που υπάρχουν. Και όταν έχουμε ταυτόσημα συμφέροντα οι δύο χώρες στην περιοχή, έχουμε κοινές αντιλήψεις για το πως πρέπει να βοηθηθούν τα Βαλκάνια να βγουν απ΄ το τέλμα τους, να υπάρξει ειρήνη και συνεργασία, που όταν θέλουμε αυτή τη χώρα μέσα στην ΕΕ μέσα στο ΝΑΤΟ τη θέλουμε και τη βλέπουμε ως στρατηγικό εταίρο. Ουσιαστικά αυτό που λέμε είναι να ανοίξουμε νέες ευκαιρίες και βεβαίως αυτές οι ευκαιρίες θα φέρουνε πάρα πολλά μέτρα τα οποία θα είναι πολύ σημαντικά και για τις δυο χώρες"

    Στην ερώτηση για τα ονόματα "Νέα Μακεδονία" και "Βόρεια Μακεδονία" που προτείνονται για τη γείτονα χώρα ο κ Παπανδρέου απάντησε: "Εχουν ακουστεί τόσες ονομασίες. Δεν είναι θέμα ονόματος είναι θέμα αν τελικά μπορούμε να έχουμε την πολιτική βούληση οι δυο πλευρές να κάνουμε το βήμα προς τα μπρος".

    [02] ΠΑΟΥΕΛ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 10 Φεβρουαρίου 2001 (09:39 UTC+2)

    Φωτογραφία: Τζορτζ Μπους - Κολίν Πάουελ

    Την εμπιστοσύνη τους στις ελληνικές αρχές ότι θα επιτύχουν την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κολιν Πάουελ.

    Ο κ. Πάουελ σε ερώτηση που τέθηκε στη διάρκεια συνέντευξης είπε συγκεκριμένα: "Είμαι σίγουρος ότι οι αρχές της Ελλάδας θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να πετύχουν την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Εμείς θα τους παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια". Είναι όμως πεπεισμένος, σημείωσε, για τις ικανότητές τους.

    Ωστόσο συνέχεια στη τρομολαγνεία δίνει η συνέντευξη του Στρατή Στρατήγη στον τηλεοπτικό σταθμό της Αυστραλίας ABC, που δόθηκε το Νοέμβριο του 2000, αλλά θα μεταδοθεί την επόμενη εβδομάδα. Στην συνέντευξή του ο κ. Στρατήγης δεν αποκλείει η Γιάννα Αγγελοπούλου να αποτελέσει τον επόμενο στόχο της 17 Νοέμβρη και πως στόχος ήταν και ο ίδιος.

    [03] ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ

    Θεσσαλονίκη, 10 Φεβρουαρίου 2001 (18:09 UTC+2)

    Σε ενα τολμηρό διάλογο με θέμα: "Η πρόκληση της παγκοσμιοποίησης και της νέας οικονομίας στον μετασχηματισμό των πολιτικών δυνάμεων" μετείχαν σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων Στέφανος Μάνος, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, και τέως βουλευτής της Αριστεράς, συγγραφέας Μίμης Ανδρουλάκης.

    Στη διάρκεια της συζήτησης την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος Τραϊανός Χατζηδημητρίου ο κ Παπανδρέου τόνισε ότι η παγκοσμιοποίηση φέρνει ευκαιρίες αλλά και προβλήματα και πρόσθεσε ότι τώρα δημιουργείται η ευκαιρία για μια νέα πολιτική για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων σε τοπικό περιφερειακό και διεθνές επίπεδο. Επισημαίνοντας την ανάγκη μιας νέας πολιτικής ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι έχει ξεπεραστεί η παραδοσιακή λογική του πολιτικού. Ο κ Παπανδρέου τόνισε ακόμη ότι θα πρέπει να ανασυγκροτηθεί το ελληνικό κράτος πάνω σε νέες δομές και όχι πάνω στον κρατισμό. Πρέπει, είπε, να προχωρήσουμε με ριζικότατη αποκέντρωση των δομών ώστε οι κοινωνικές δομές να πάρουν τη θέση τους.

    Πρόσθεσε ακόμη ότι δεν θα πρέπει στο όνομα της προστασίας των κεκτημένων να μένουμε ακίνητοι. Χαρακτήρισε τα ελληνικά πανεπιστήμια ως προβληματικές εταιρείες και πρότεινε αντί να παράγει το κράτος παιδεία να την αγοράζει από κάποιον φορέα, ακόμη και ιδιωτικό, ο οποίος θα παρέχει τα εχέγγυα.

    Ο Στέφανος Μάνος από την πλευρά του τόνισε ότι θα πρέπει να βγάλουμε από τη μέση ό,τι μας εμποδίζει στην προσαρμογή στο νέο καθεστώς που δημιουργεί η παγκοσμιοποίηση. Για να ζήσουμε στο νέο περιβάλλον, είπε, πρέπει να δημιουργήσουμε τις δυνατότητες προσαρμογής σ΄ αυτό και πρόσθεσε πως αν δεν αλλάξει ο τρόπος που βλέπουμε τα πράγματα δεν πρόκειται να γίνει προσαρμογή. Παράλληλα επισήμανε ότι συμφέρει τους πολίτες η ύπαρξη του ανταγωνισμού ενώ χαρακτήρισε ως έγκλημα της κυβέρνησης το ότι δεν έσπασε το μονοπώλιο της παιδείας.

    Ο Γιώργος Αλογοσκούφης επισήμανε ότι με τη παγκοσμιοποίηση θα αλλάξει ο τρόπος της ζωής και των κοινωνικών σχέσεων λόγω της ραγδαίας εξέλιξης της ψηφιακής τεχνολογίας. Υπογράμμισε τους κινδύνους της διεύρυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων, και της συγκέντρωσης των προτιμήσεων των καταναλωτών αλλά και της παραγωγής σε λίγους επώνυμους παραγωγούς. Παράλληλα τόνισε ότι η παγκοσμιοποίηση θα είναι αμείλικτη με εκείνους που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της νέας τεχνολογίας.

    Ο Μίμης Ανδρουλάκης ανέφερε ότι το νέο κύμα του φιλελευθερισμού ωθείται από την παγκοσμιοποίηση με την χρήση της νέας τεχνολογίας και τόνισε ότι η νέα τεχνολογία οδηγεί στο ξεπέρασμα των συνόρων. Παράλληλα υπογράμμισε ότι θα πρέπει να σαρωθεί το ηλικιακό status quo στην εργασία και να μετατοπιστεί το κέντρο βάρους στους εικοσάρηδες και τους τριαντάρηδες οι οποίοι, όπως είπε, μπορούν να ρισκάρουν, να είναι ευέλικτοι και να έχουν κινητικότητα.

    [04] ΛΑΛΙΩΤΗΣ: ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΩΝ ΣΠΑΤΩΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ

    Θεσσαλονίκη, 10 Φεβρουαρίου 2001 (09:49 UTC+2)

    Αναβολή στην έναρξη λειτουργίας του αεροδρομίου των Σπάτων ζητεί από την κυβέρνηση η Διεθνής Ενωση Αεροπορικών Εταιριών. Το επιχείρημα που προβάλει η Ενωση είναι ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί η άδεια υποδομής που αφορούν στη συντήρηση των αεροσκαφών, στη διακίνηση των εμπορευμάτων και στο κέτερινγκ. Επικαλείται επίσης το γεγονός ότι η οδός πρόσβασης και οι δευτερεύουσες οδοί δεν έχουν ολοκληρωθεί.

    Από την πλευρά της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας θεωρεί καθοριστικό παράγοντα για τη λειτουργία του αεροδρομίου την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του συστήματος PALAS και εκτιμά σύμφωνα με πληροφορίες πως όλα θα είναι έτοιμα μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

    Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ με δήλωσή του στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ" επιτίθεται στις αεροπορικές εταιρίες κάνοντας λόγο για ιδιοτελείς επιδιώξεις και οικονομικά συμφέροντα, σημειώνοντας ότι "λένε ψέματα και κινδυνολογούν". Ο κ. Λαλιώτης επαναλαμβάνει ότι το αεροδρόμιο των Σπάτων θα λειτουργήσει εντός του Μαρτίου.

    [05] ΧΑΝΤΜΠΟΛ: ΝΕΑ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ ΣΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 10 Φεβρουαρίου 2001 (20:34 UTC+2)

    ’τυχη στάθηκε για άλλη μια φορά η Αναγέννηση Αρτας που γνώρισε την ήττα με 34-20 από την Βίμποργκ στη Δανία στο πλαίσιο της 5ης ημέρας του Τσάμπιονς Λιγκ χαντμπολ γυναικών. Είναι η 5η ήττα που σημειώνει η ελληνική ομάδα που δεν έχει πλέον ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

    [06] ΠΙΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΑΛΙ Ο ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΗ

    Θεσσαλονίκη, 10 Φεβρουαρίου 2001 (20:32 UTC+2)

    Ο Στηβ Γιατζόγλου πιάνει πάλι δουλειά στον Αρη. Μετά το τέλος του παιχνιδιού της Νέας Σμύρνης πήγε στα αποδυτήρια και λίγα λεπτά αργότερα ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα ανεβαίνει στην Θεσσαλονίκη για να κάνει προπόνηση στους παίκτες.

    "Μίλησα με τον κ. Καρακίτσιο και συμφωνήσαμε να ανέβω στη Θεσσαλονίκη και να κάνω και πάλι προπονήσεις στους παίκτες", τόνισε ο Στηβ Γιατζόγλου. ’ξια λόγου είναι η δήλωση του Φίριτς που τόνισε: "Μαζί με τον κ. Γιατζόγλου ας ελπίσουμε να έρθουν και τα χρήματα".

    Στο μεταξύ, επίθεση αγνώστων δέχθηκαν το απόγευμα τα γραφεία της εταιρίας του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ Αρης, Γιάννη Καρακίτσιου στην Αθήνα, όπου προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές. Παράλληλα στους τοίχους οι άγνωστοι έγραψαν υβριστικά συνθήματα εναντίον του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ.

    [07] ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΜΕ 101-78 ΤΟΥ ΜΙΛΩΝΑ

    Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2001 (20:29 UTC+2)

    Ανετη νίκη με 101-78 πέτυχε το Μαρούσι επί του Μίλωνα... Το παιχνίδι δεν επιδέχεται κριτικής καθώς το Μαρούσι ήταν ανώτερο καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ο Μίλωνας άντεξε μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο γιατί από τη δεύτερη περίοδο, το Μαρούσι επέβαλλε το ρυθμό του.

    Τα δεκάλεπτα: 24-22, 53-34, 81-55, 101-78.

    ΜΑΡΟΥΣΙ: Φαλέκας 2, Νικολαϊδης 15 (2), Μανωλόπουλος 15, Καραπλής 3 (1), Μασλαρινός 11 (2), Μαρμαρινός 10, Αναγνώαστου 3, Εφθίμοφ 6, Ολιβερ 14 (2), Αμάγια 22 (1), Χαραλαμπίδης, Λογοθέτης.

    ΜΙΛΩΝΑΣ: Καζιάνης, Σίννης 6 (1), Τζόνσον 5 (1), Γκρέιτζερ 17, Μέντζος, Κρούσεβατς 7, Μίχαλος 21 (3), Πατέλης , Βαρυπάτης 8, Πσχάλης 12, Μόργκαν 2.

    [08] ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΙ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ

    Πάτρα, 10 Φεβρουαρίου 2001 (20:27 UTC+2)

    Αξιολόγηση των ΤΕΙ πριν την ανωτατοποίησή τους, συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, απόσυρση του νομοσχεδίου και κατάθεση νέου ζήτησαν κατά τη σημερινή έκτακτη Σύνοδό τους στην Πάτρα οι πρυτάνεις των Πανεπιστημίων.

    Οι πρυτάνεις ζητούν άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αλλά και τους αρχηγούς των κομμάτων και σε περίπτωση που τα αιτήματά τους δεν γίνουν αποδεκτά δηλώνουν αποφασισμένοι να προβούν σε κινητοποιήσεις. Οπως υποστηρίζουν με το νομοσχέδιο επιχειρείται θεσμοθέτηση του χώρου της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ένταξη σε αυτόν δημοσίων ή ιδιωτικών σχολών μετα-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

    Με ευθύνη των πρυτανικών αρχών θα διοργανωθούν εκδηλώσεις ώστε να ενημερωθεί η πανεπιστημιακή κοινότητα για το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου.

    Τη Δευτέρα θα συνεδριάσουν στην Αθήνα οι πρόεδροι των ΤΕΙ προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους.

    Την ίδια ώρα οι διδάσκοντες του ΤΕΙ Πειραιά αποφάσισαν να απέχουν από τα διοικητικά και διδακτικά τους καθήκοντα από τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου έως την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου εκφράζοντας την αντίθεσή τους σε εκείνα τα σημεία του νομοσχεδίου που αφορούν τις μεταπτυχιακές σπουδές των αποφοίτων των ΤΕΙ, καθώς και τη διαδικασία αξιολόγησης του εκπαιδευτικού προσωπικού των Ιδρυμάτων προκειμένου να ενταχθούν στις τέσσερις νέες βαθμίδες.

    [09] ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΟΝ ΠΗΧΗ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ

    Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2001 (20:20 UTC+2)

    Ο Ηρακλής ήταν ανώτερος καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και πέτυχε άνετη νίκη με 87-98 στην Καισαριανή επί της Νηαρ Ηστ. Μετά το παιχνίδι η ομάδα της Αθήνας μπήκε σε περιπέτειες σχετικά με την παραμονή της στην κατηγορία.

    Ο Γηραιός ξεκίνησε δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ συνέχισε τον ξέφρενο ρυθμό του και στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου αύξησε τη διαφορά σε 13 πόντους. Όμως οι παίκτεςε του Ηλίας Αρμένη δεν σταμάτησαν εδώ. Με την έναρξη της τρίτης περιόδου αύξησαν περισσότερο τη διαφορά, για να χαλαρώσουν στο τέλος και να επιβληθούν με 87-98.

    Κορυφαίος παίκτης από την ομάδα του Ηρακλή ήταν ο Λάζαρος Παπαδόπουλος που επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

    ΝΗΑΡ ΗΣΤ: Σοφογιάννης 8, Ταπούτος 12, Πανταζόπουλος 19, Ζουρπένκο 7, Ασημακόπουλος 15, Τσριγωτάκης, Βετούλας 17, Αντρέου 5, Βον 2, Παυλίδης 2.

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Καμαριώτης 4, Καράσεφ 17 (1), Νάκιτς 8 (2), Χατζηβρέτας 22 (2), Παπαιωακείμ 10, Διαμαντίδης 1, Παπαδόπουλος 21, Καράγκοτης 15 (1).

    [10] Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΔΙΑ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ ΤΟΝ ΑΡΗ ΜΕ 102-77

    Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2001 (20:08 UTC+2)

    Τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε ο ’ρης όλη την εβδομάδα τον οδήγησαν σε ήττα με 102-77 από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Οι παίκτες του Πανιωνίου αρχικά υποτίμησαν τον Αρη με αποτέλεσμα να βρεθούν πίσω στο σκορ. Όμως όταν διαπίστωσαν ότι οι παίκτες του ’ρη δεν αστειεύονταν ανέβασαν την απόδοσή τους και πήραν άνετα τη νίκη.

    Αξιοσημείωτο κατά την διάρκεια του δευτέρου δεκαλέπτου ήταν η αψιμαχία των δύο κορυφαίων της αναμέτρησης, Φίριτς και Διαμαντόπουλου.

    Στον πάγκο των Θεσσαλονικέων κάθισε ο Νίκος Τσαχτάνης.

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Διαμαντόπουλος 30, Ζντοβς 26 (5), Σκλάβος 2, Μελάς 4 (1), Μαχόφσκι 2, Ουίλλιαμς 13, Μάγλος 8, Μοράλες 3, Παπαλουκάς 10 (2), Αγαδάκος 5 (1).

    ΑΡΗΣ : Φίριτς 28 (2), Ινγκλις 6, Ραΐσεβιτς 20, Παπανικολόπουλος 1, Λάππας 7 (1), Πέτροβιτς 9, Μάρκοβιτς 3.

    [11] ΣΤΟ ΖΕΝΙΘ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ, ΣΤΟ ΝΑΔΙΡ Ο ΑΡΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 10 Φεβρουαρίου 2001 (20:04 UTC+2)

    Ο Ηρακλής σε ρυθμό προπόνησης επιβλήθηκε στην Καισιαριανή της Νηαρ Ηστ με 98-87 στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Α1 εθνικής κατηγορίας στο μπάσκετ. Τη γλυκιά γεύση της νίκης γεύτηκε και το Μαρούσι που επιβλήθηκε του Μίλωνα με 101-78. Τέλος τα πολλά προβλήματα του ’ρη τον ''γονάτισαν'' και έχασε με 102 -77 στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο.

    Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής είναι:

    Πανιώνιος-Αρης 102-77

    Μαρούσι-Μίλων 101-78

    Νήαρ Ηστ-Ηρακλής 87-98

    Στις 7μ.μ. ξεκίνησε η αναμέτρηση της Δάφνης με τον Ολυμπιακό. Αύριο θα διεξαχθούν τα παιχνίδια: Παναθηναϊκός-Ηράκλειο, ΠΑΟΚ-Περιστέρι, Μακεδονικός-ΑΕΚ.

    [12] ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

    Αλεξανδρούπολη, 10 Φεβρουαρίου 2001 (20:01 UTC+2)

    Επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και της πολιτικής που εφαρμόζει στον τομέα της υγείας εξαπέλυσε από την Αλεξανδρούπολη ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής μιλώντας στη Συνδιάσκεψη του προσυνεδριακού διαλόγου του κόμματος.

    Ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για κακοδιοίκηση και κατασπατάληση των πόρων του ΕΣΥ.

    "Είκοσι χρόνια εξουσίας, δεν απαντάει κανείς, δεν απολογείται κανείς, δεν ζητάει συγγνώμη κανείς, δεν παραιτείται κανείς; Και το τονίζω αυτό, διότι δείχνει βαθύτατο έλλειμμα ευαισθησίας, σοβαρότητας, υπευθυνότητας", τόνισε.

    Χαρακτήρισε το κόμμα του κυβέρνηση εν αναμονή που επέλεξε τη μετωπική ρήξη με τη διαφθορά στη δημόσια διοίκηση και τη διαπλοκή και έκανε λόγο για κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες που στηρίζουν τα μικροκομματικά συμφέροντα της κυβέρνησης και της τσέπης τους.

    "Αυτή η παράταξη διάλεξε να πάει σε μετωπική σύγκρουση όχι γιατί έχει προσωπικά με κανέναν ή απωθημένα, αλλά γιατί πιστεύει ότι δεν είναι ούτε καν δικό της δικαίωμα να κάνει επιλογή ανάμεσα στο δρόμο της αρετής και της κακίας, αλλά ότι είναι εθνικό της καθήκον να διαλέξει το δύσκολο δρόμο", τόνισε.

    Ο κ. Καραμανλής είπε ότι η Ν.Δ. είναι το κόμμα που απευθύνεται στον απλό άνθρωπο και επιδιώκει την πραγματική επίλυση των προβλημάτων του.

    "Οταν με ακούτε να μιλάω για μεσαίο χώρο είναι ένα από τα πράγματα που εννοώ. Μπορεί σε κάποιους να αρέσει, σε κάποιους να μην αρέσει. Είναι ανάγκη να υποδηλώσουμε δηλαδή ότι το πρώτο μας μέλημα είναι ο άνθρωπος και η κοινωνία και κυρίως εκείνος που έχει ανάγκη", είπε.

    "Είμαστε η αυριανή κυβέρνηση. Δεν αρκεί όμως να αναζητούμε τις λίγες ψήφους που χρειαζόμαστε ακόμα για να το πετύχουμε. Η βασική μας αγωνία, η βασική μας έγνοια είναι πώς θα είμαστε μία ισχυρή, έντιμη και αποτελεσματική κυβέρνηση αύριο", τόνισε.

    [13] ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο ΣΠ. ΒΟΥΓΙΑΣ

    Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2001 (19:40 UTC+2)

    Διατεθειμένος να διεκδικήσει τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης στις επόμενες δημοτικές εκλογές εμφανίζεται ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Βούγιας.

    Σε συνέντευξή του στο κυριακάτικο "Kέρδος" ο κ. Βούγιας εκφράζει την πρόθεση να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να κερδίσει στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Σχολιάζοντας τις φήμες που τον θέλουν να εκδηλώνει επιθυμία να αναλάβει το υπουργείο Περιβάλλοντος ή Μεταφορών αποσαφηνίζει ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να προσφέρει τις γνώσεις του από όποια θέση μπορεί.

    [14] ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΣΕΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

    Πράγα, 10 Φεβρουαρίου 2001 (19:34 UTC+2)

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τσεχίας Βάκλαβ Χάβελ χαιρέτισε τη συμφωνία των δημοσιογράφων της κρατικής τηλεόρασης με τον νεοδιορισθέντα διευθυντή της, Γίρι Μπάλβιν. Η πολύμηνη απεργία των δημοσιογράφων που κατήγγειλαν τον προηγούμενο διευθυντή για πολιτική μεροληψία είχε οδηγήσει στις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που γνώρισε η χώρα από τη μεταπολίτευση του 1989.

    [15] ΠΟΛΥΝΕΚΡΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΣΜΙΡ

    Νέο Δελχί, 10 Φεβρουαρίου 2001 (19:29 UTC+2)

    Οι αρχές του υπό ινδική διοίκηση Κασμίρ λένε ότι 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής σε απομακρυσμένο χωριό. Πιστεύεται πως πρόκειται για έργο μουσουλμάνων ανταρτών. Η αστυνομία λέει ότι οι δράστες πυροβόλησαν και σκότωσαν τρία μέλη της ένοπλης τοπικής πολιτοφυλακής που είχε εκπαιδευτεί για την προστασία του χωριού και στη συνέχεια πυρπόλησαν τα σπίτια τους, καίγοντας ζωντανά δέκα μέλη της οικογενείας τους.

    Στο μεταξύ οι δυνάμεις ασφαλείας εξακολουθούν να αναζητούν τους δράστες άλλης επίθεσης σε αστυνομικό συγκρότημα στη Σριναγκάρ όπου σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι.

    [16] ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

    Ουάσιγκτον, 10 Φεβρουαρίου 2001 (19:28 UTC+2)

    Τη δραστική μείωση των αμερικανικών πυρηνικών κεφαλών πρόκειται να εξετάσει το αμερικανικό Yπουργείο Αμύνης, ύστερα από προτροπή του Τζόρτζ Μπους του νεότερου.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ διέταξε τη νέα στρατιωτική ηγεσία να επανεξετάσει την αμυντική πολιτική της χώρας, και οι αναλυτές εκτιμούν ότι αυτή η κίνηση μπορεί να καταλήξει σε ριζικές αλλαγές τόσο στο εξοπλιστικό πρόγραμμα όσο και στη δομή του αμερικανικού στρατεύματος.

    [17] ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ ΛΕΕΙ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ

    Λονδίνο, 10 Φεβρουαρίου 2001 (19:21 UTC+2)

    Ο νέος πρέσβης της Γιουγκοσλαβίας στο Λονδίνο, σε συνέντευξή του στο BBC, συνέστησε προσοχή στο αίτημα των δυτικών χωρών για έκδοση του πρώην προέδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στο ειδικό διεθνές δικαστήριο της Χάγης για τα εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

    Ο κ. Βλαντέτα Γιάνκοβιτς είπε ότι ο κ. Μιλόσεβιτς πρέπει να προσαχθεί σε δίκη όσο το δυνατόν συντομότερα, αλλά σημείωσε πως χωρίς τη δημιουργία ενός νομικού πλαισίου στη χώρα του που θα επιτρέπει κάτι τέτοιο κάθε προσπάθεια έκδοσης του πρώην γιουγκοσλάβου προέδρου κινδυνεύει να χαρακτηριστεί παράνομη.

    [18] ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

    Τελ Αβίβ, 10 Φεβρουαρίου 2001 (19:18 UTC+2)

    Ειδική ομάδα του ΟΗΕ φθάνει στη Λωρίδα της Γάζας για να ερευνήσει καταγγελίες για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

    Η αποστολή αναμένεται να αρχίσει τις εργασίες της την Κυριακή και να μείνει στην περιοχή για μια εβδομάδα. Αλλά το Ισραήλ έχει ήδη απορρίψει τις σχετικές έρευνες τις οποίες έχει χαρακτηρίσει μεροληπτικές. Η έρευνες διεξάγονται μετά την απόφαση της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα να καταγγείλει το Ισραήλ εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

    [19] ΠΑΟΚ- ΑΕΚ 3-0 ΣΤΗΝ Α1 ΤΟΥ ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 10 Φεβρουαρίου 2001 (19:13 UTC+2)

    Μια καλή προπόνηση έκανε ο ΠΑΟΚ στο κλειστό της Πυλαίας. Επιβλήθηκε με 3-0 σετ της ΑΕΚ και έτσι συνέχισε την καλή του πορεία στο πρωτάθλημα, προσεγγίζοντας τον αρχικό του στόχο που είναι η κατάληψη της δεύτερης θέσης. Ο αγώνας διεξήχθη στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος βόλεϊ της Α1 ανδρών.

    "Κερδίσαμε δίκαια. Η τακτική μας στο σερβίς ήταν αυτή που μας έδωσε το προβάδισμα", τόνισε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Κώστας Χαριτωνίδης και συνέχισε: "Ο τρόπος ανάπτυξης ήταν πολύ καλός. Παίξαμε σοβαρά. Η ΑΕΚ προσπάθησε, αλλά δεν μπορούσε να μας αντισταθεί".

    Τα σετ του παιχνιδιού ήταν: 25-18, 25-22, 25-21.

    ΠΑΟΚ: Κονσταντίνοφ, Μπρουκς, Σμαραγδής, Χαριτωνίδης, Παλιουδάκης, Κοβάτσεφ/ λ- Ρουσάκης

    ΑΕΚ: Πλίκας, Φιλίποφ, Κατσανεβάκης, Μπασιούκας, Αγγελίδης, Στρελό/ λ- Αμαξόπουλος.

    [20] ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΔΑΑ: ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΟΙ ΑΙΤΙΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

    Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2001 (19:11 UTC+2)

    Αμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη στις αιτιάσεις της Διεθνούς Ενωσης Αερομεταφορών για τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος".

    Ο κ. Λαλιώτης τόνισε ότι η Διεθνής Ενωση ψεύδεται και την κατηγόρησε για εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων που συνδέονται με τα συμφέροντα των αεροπορικών εταιριών.

    "Πολλές φορές ορισμένες δηλώσεις εκπροσώπων διεθνών ενώσεων και εκπροσώπων που εκφράζουν θεσμούς διεθνείς πρέπει να τις αξιολογούμε με ειλικρίνεια, αλλά ταυτοχρόνως και με οξυδέρκεια. Γιατί πολλές φορές δεν είναι αθώες δηλώσεις και δεν είναι δηλώσεις χωρίς σκοπιμότητες, είτε αναφέρονται στο φαινόμενο της τρομοκρατίας της χώρας, είτε αναφέρονται στην προκειμένη περίπτωση στην πληρότητα, την ετοιμότητα και την ασφάλεια και αξιοπιστία του νέου διεθνούς αεροδρομίου και την ετοιμότητα για τις οδικές προσβάσεις", υπογράμμισε ο κ. Λαλιώτης.

    Στο μεταξύ σε ανακοίνωσή της εταιρίας Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) επισημαίνεται ότι τα συμπεράσματα της ΙΑΤΑ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και χαρακτηρίζεται ατυχής η σύγκριση με αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ.

    Στην ανακοίνωση της η ΔΑΑ διευκρινίζει:

    Αναφορικά με δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή της IATA, κ. Jeanniot, σύμφωνα με τις οποίες "η κύρια οδός πρόσβασης του αεροδρομίου σαφώς δεν θα είναι έτοιμη κατά την έναρξη λειτουργίας του", "πολύ σημαντικές εγκαταστάσεις, όπως εκείνες που αφορούν στην τροφοδοσία (catering), στα εμπορεύματα (cargo) και στη συντήρηση αεροσκαφών, απέχουν ακόμη πολύ από την ολοκλήρωσή τους" και "πληροφορίες ζωτικής σημασίας δεν έχουν δοθεί εγκαίρως στις αεροπορικές εταιρίες", ενώ παράλληλα γίνεται ατυχής σύγκριση με το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, η εταιρία "Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε." (ΔΑΑ) απαντά ότι προφανώς τα συμπεράσματα αυτά δεν βασίζονται σε σωστές πληροφορίες και επομένως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. ’λλωστε, ο ΔΑΑ είχε απευθύνει σχετική επιστολή στον κ. Jeanniot στις 9 Φεβρουαρίου 2001 (συνημμένη ελληνική μετάφραση), η οποία όμως αγνοήθηκε παντελώς.

    - 1η Εσφαλμένη Πληροφορία: Ημιτελείς Οδικές Προσβάσεις

    Οι οδικές προσβάσεις προς το αεροδρόμιο θα είναι έτοιμες για την έναρξη λειτουργίας του, σύμφωνα με τη δέσμευση της Ελληνικής Κυβέρνησης και τη διαβεβαίωση της Κατασκευαστικής Κοινοπραξίας "Αττική Οδός".

    Οι εκπρόσωποι της ΙΑΤΑ είχαν συνεχή ενημέρωση, καθώς και πρόσβαση σε όλα τα τμήματα του εργοταξίου. Δεν χρησιμοποίησαν όμως ειδικούς συμβούλους στο συγκεκριμένο θέμα, εμμένοντας στις προσωπικές τους απόψεις.

    Αυτό που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη, είναι ότι τώρα η ΙΑΤΑ ζητά τη γνωμοδότηση ανεξάρτητων φορέων, τη στιγμή μάλιστα που το πόρισμα σχετικά με την ετοιμότητα των υποδομών δεν εμπίπτει στη δική της αρμοδιότητα, αλλά αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της Ελληνικής Κυβέρνησης.

    - 2η Εσφαλμένη Πληροφορία: Ημιτελείς Εμπορευματικές Εγκαταστάσεις

    Οι εμπορευματικές εγκαταστάσεις στο νέο αεροδρόμιο, οι οποίες έχουν κατασκευασθεί από το ΔΑΑ και την Ολυμπιακή Αεροπορία και τις οποίες θα λειτουργήσουν οι εταιρίες Goldair Handling, Swissport, DHL, καθώς και η Ολυμπιακή Αεροπορία, έχουν δυναμικότητα περί τους 300.000 τόνους ετησίως έναντι της υπάρχουσας ζήτησης 100.000 τόνων περίπου στο αεροδρόμιο του Ελληνικού και θα είναι έτοιμες κατά την έναρξη λειτουργίας του αεροδρομίου.

    - 3η Εσφαλμένη Πληροφορία: Ημιτελείς Εγκαταστάσεις Τροφοδοσίας

    Το νέο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας διαθέτει τρεις (3) εγκαταστάσεις τροφοδοσίας αεροσκαφών (in-flight catering), οι δύο (2) εκ των οποίων έχουν ήδη κατασκευασθεί, με σύμβαση παραχώρησης, από τις εταιρίες Abela Hellas και Eurest και βρίσκονται ήδη σε πλήρη λειτουργική ετοιμότητα. Η τρίτη εγκατάσταση (της Olympic Catering) βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης και, σε κάθε περίπτωση, η Olympic Catering έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει την ασφαλή και αδιάλειπτη τροφοδοσία των πελατών της.

    - 4η Εσφαλμένη Πληροφορία: Ημιτελείς Εγκαταστάσεις Συντήρησης Αεροσκαφών

    Οι αεροπορικές εταιρίες, όπως η Ολυμπιακή Αεροπορία, Swissair κ.α., καθώς και οι εταιρίες επίγειας εξυπηρέτησης, όπως Goldair Handling και Swissport, στις οποίες έχει χορηγηθεί άδεια για τη δραστηριοποίησή τους σε εργασίες ελαφριάς συντήρησης, θα είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα κατά την έναρξη λειτουργίας του αεροδρομίου. Οι προγραμματισμένες εργασίες βαριάς συντήρησης, οι οποίες δεν είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία του αεροδρομίου, θα μπορούν να εκτελούνται στις εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας στο Αεροδρόμιο του Ελληνικού μέχρι την ολοκλήρωση της Τεχνικής Βάσης Συντήρησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας στο νέο αεροδρόμιο, η λειτουργία της οποίας είναι προγραμματισμένη στο τέλος του 2001. ’λλωστε, είναι γνωστό ότι, σε όλα τα διεθνή αεροδρόμια, η ελαφριά συντήρηση των αεροσκαφών, γίνεται επί της πίστας.

    - 5η Εσφαλμένη Πληροφορία: Ημιτελής και καθυστερημένη παροχή πληροφοριών σε θέματα αεροναυτιλίας (χάρτες αεροπλοήγησης)

    Οι συγκεκριμένες πληροφορίες δημοσιεύθηκαν έγκαιρα από την Ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στις 25 Ιανουαρίου 2001. Οι δημοσιευμένες διαδικασίες τίθενται σε ισχύ από 1ης Μαρτίου 2001 και είναι επαρκείς για τη λειτουργία του νέου διεθνούς αεροδρομίου της Αθήνας.

    - 6η Εσφαλμένη Πληροφορία: Σύγκριση με το αεροδρόμιο Chek Lap Kok του Hong Kong

    Ένα βασικό πρόβλημα του αεροδρομίου του Χονγκ Κονγκ αφορούσε στα συστήματα πληροφορικής του, τα οποία δεν είχαν υποβληθεί σε επαρκείς ελέγχους. Ο ΔΑΑ διενήργησε πεντάμηνες δοκιμές όλων των συστημάτων, οι οποίες απέδειξαν ότι τα συστήματα πληροφορικής του αεροδρομίου βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

    Ένα ακόμη πρόβλημα που αντιμετώπισε το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, αφορούσε στις Εμπορευματικές Εγκαταστάσεις του, οι οποίες έπρεπε να είναι σε θέση να διαχειρίζονται 6.000 τόνους ημερησίως έναντι περίπου 300 τόνων την ημέρα στο Αεροδρομίου του Ελληνικού. Οι εγκαταστάσεις του αεροδρομίου των Σπάτων είναι καθ' όλα έτοιμες να αντιμετωπίσουν την αναμενόμενη ζήτηση".

    Η Εταιρία Αεροδρομίου επισημαίνει ότι έχει πρoσκαλέσει τον κ. Jeanniot, καθώς και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της ΙΑΤΑ, να έλθουν στην Αθήνα προκειμένου να διαμορφώσουν ιδίαν άποψη, η οποία, κατά τη γνώμη της Εταιρίας Αεροδρομίου, θα καταδείξει σαφώς την ετοιμότητα του νέου αεροδρομίου, καθώς και την έγκαιρη προσβασιμότητά του εν όψει της προγραμματισμένης έναρξης λειτουργίας.

    "Η Εταιρία "Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε." λυπάται ειλικρινά για το γεγονός ότι η σχέση της με τους πιο σημαντικούς της πελάτες, τις αεροπορικές εταιρίες, επισκιάζεται από τις προαναφερθείσες επιπόλαιες δηλώσεις της ΙΑΤΑ, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ωστόσο, δε δύναται πλέον να ανεχθεί τέτοιου είδους ενέργειες, οι οποίες είναι άκρως επιβλαβείς για τα συμφέροντα της Εταιρίας Αεροδρομίου, του Ελληνικού Δημοσίου και των ιδιωτών μετόχων του ΔΑΑ, για ένα έργο ύψους 720 δισεκατομμυρίων δραχμών και, κατά συνέπεια, επιφυλάσσεται κάθε νομίμου δικαιώματός της.

    Η Εταιρία Αεροδρομίου έχει την πεποίθηση ότι η ΙΑΤΑ θα επανεξετάσει τις θέσεις της και θα επανατοποθετηθεί στο συγκεκριμένο θέμα, σε επίπεδα τα οποία θα αποτελέσουν το εφαλτήριο για μία μελλοντική εποικοδομητική συνεργασία, στηριζόμενη σε αμοιβαία εμπιστοσύνη", καταλήγει η ανακοίνωση.

    [21] ΙΣΟΠΑΛΟ 1-1 ΕΛΗΞΕ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΛΕΩΝΙΔΙΟ

    Θεσσαλονίκη, 10 Φεβρουαρίου 2001 (18:53 UTC+2)

    Δίχως νικητή (1-1) έληξε το ντέρμπι της Β' κατηγορίας μεταξύ της Αναγέννησης Καρδίτσας και του Λεωνίδιου. Μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 1-4 πέτυχε η Χαλκηδόνα επί του Απόλλωνα Κρύας Βρύσης. Ο Εθνικός έστω και δύσκολα επιβλήθηκε με 3-2 της Κοζάνης, ενώ σήμαντική νίκη πέτυχε και ο Πατραϊκός επί της Βέροιας (1-0).

    Τα σημερινά αποτελέσματα έχουν ως εξής:

    Πατραϊκός-Βέροια 1-0

    Εθνικός-Κοζάνη 3-2

    Απόλλων Κρύας Βρύσης-Χαλκηδόνα 1-4

    Αναγέννηση Καρδίτσας-Λεωνίδιο 1-1

    Αύριο

    Νάουσα-Μαρκό

    Αχαρναϊκός-Κιλκισιακός

    Ιάλυσος-Λύκοι

    Λαμία-Αμπελόκηποι

    Δευτέρα

    Ατρόμητος-Πιερικός.

    [22] ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΔΑΦΟΣ Η ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΣΤΗΝ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

    Θεσσαλονίκη, 10 Φεβρουαρίου 2001 (18:48 UTC+2)

    To πρωτοπόρο Αιγάλεω συνεχίζει να προελαύνει, παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας, μετά τη νίκη που πέτυχε επί της Προοδευτικής με 2-1. Η Καλαμαριά από την άλλη κέρδισε, με το ίδιο σκορ τον Ολυμπιακό Βόλου και συνέχισε την καλή της, τελευταία, πορεία. Τους τρεις βαθμούς της νίκης πήραν και τα Τρίκαλα που κέρδισαν με 2-0 τον ουραγό Πανελευσινιακό. Νίκες επίσης πέτυχαν, η Ναύπακτος με 1-0 επί του Παναιτωλικού και ο Αγιος Νικόλαος με το ίδιο σκορ επί της Καλλιθέας. Τους βαθμούς μοιράστηκαν ο Παναιγιάλειος και ο Ακράτητος (1-1).

    Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας είναι τα εξής:

    Αιγάλεω-Προοδευτική 2-1

    Καλαμαριά-Ολυμπιακός Βόλου 2-1

    Τρίκαλα-Πανελευσινιακός 2-0

    Ναυπακτιακός Αστέρας-Παναιτωλικός 1-0

    Αγ. Νικόλαος-Καλλιθέα 1-0

    Παναιγιάλειος-Ακράτητος 2-2

    Αύριο

    Απόλλων Αθ.-Λάρισα

    Καβάλα-Πανσερραϊκός.

    Η βαθμολογία έχει ως εξής: Αιγάλεω 37, Ακράτητος 30, Προοδευτική 27, Καλαμαριά 26, Αγιος Νικόλαος 26, Ολυμπιακός Βόλου 24, Παναιτωλικός 24, Ναυπακτιακός 23, Καβάλα 22, Παναιγιάλειος 22, Πανσερραϊκός 21, Απόλλων 21, Καλλιθέα 19, Τρίκαλα 18, Λάρισα 17, Πανελευσινιακός 12.

    [23] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

    Θεσσαλονίκη, 10 Φεβρουαρίου 2001 (17:50 UTC+2)

    Την Ολυμπιάδα θα την κάνουμε, το ζήτημα είναι να μη μας στοιχίζει υπερβολικά δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αλογοσκούφης. Απαντώντας σε ερώτηση για το αν τελικά ωφελούν ή βλάπτουν την Ελλάδα τα όσα λέγονται για το αν μπορεί να διοργανώσει την Ολυμπιάδα, ο κ Αλογοσκούφης είπε: "Στο βαθμό που θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε την κριτική αυτή για να κάνουμε μια καλύτερη Ολυμπιάδα και κυρίως με μικρότερο κόστος για τους Ελληνες πολίτες, γιατί η Ολυμπιάδα θα στοιχίσει, θα κάνει καλό. Βέβαια εγώ δεν έχω καμία αμφιβολία. Θα την κάνουμε την Ολυμπιάδα και άρα το ζήτημα είναι να την κάνουμε χωρίς να στοιχίσει υπερβολικά".


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Saturday, 10 February 2001 - 19:13:54 UTC