Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 01-01-03

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΥΠΟΠΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Κ.ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ
  • [02] ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ
  • [03] Ι.ΤΖΕΜ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΗΓΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ 2000
  • [04] ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΟ ΤΟ ΓΕΕΘΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ"
  • [05] ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ: ΛΑΡΙΣΑ - ΜΑΡΟΥΣΙ 81-101
  • [06] Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ
  • [07] O ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
  • [08] ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΟΥ Κ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ
  • [09] ΤΟΝ ΟΡΧΑΝ ΚΑΪΝΑΚ ΑΠΕΚΤΗΣΕ Η ΞΑΝΘΗ
  • [10] ΓΙΑ ΠΑΓΙΔΕΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΙ
  • [11] ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ: ΑΡΗΣ - Π. ΦΑΛΗΡΟ 91-85
  • [12] ΜΙΚΡΟΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΥΛΩΝΑ
  • [13] ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ: ΣΕ ΡΥΘΜΟ ΡΕΛΑΝΤΙ Ο ΠΑΟΚ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΤΗΣ ΔΑΦΝΗΣ ΜΕ 99-78
  • [14] ΘΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ Ο ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ
  • [15] ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ
  • [16] AΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΖΑΝ ΚΡΙΣΤΟΦ ΜΙΤΕΡΑΝ
  • [17] ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ: Η ΑΕΚ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΦΝΗ
  • [18] ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ
  • [19] OI EMBOΛΙΑΣΜΟΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΤΗ ΜΗΝΙΓΓΙΤΙΔΑ
  • [20] ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΣΙΑ
  • [21] ΤΟ ΝΑΤΟ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΣΕ ΟΠΛΑ
  • [22] ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ
  • [23] ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΠΑΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ
  • [24] ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ

  • [01] Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΥΠΟΠΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Κ.ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ

    Αθήνα, 3 Ιανουαρίου 2001 (10:53 UTC+2)

    Φωτογραφία: Αναστάσιος Γιαννίτσης

    Πολύ κοντά στη σύλληψη των τριών υπόπτων για τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Γιαννίτση βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία του Μεξικού. Και οι τρεις δράστες που επιτέθηκαν στο γιο του υπουργού Εργασίας είναι νεαροί και σεσημασμένοι κακοποιοί.

    Σύμφωνα με την ελληνική προξενική αρχή στο Μεξικό ο 27χρονος Κωνσταντίνος δέχτηκε επίθεση από ληστές για 8 μόλις δολάρια και όταν προσπάθησε να αντισταθεί αυτοί τον σκότωσαν.

    Στο Μεξικό βρίσκεται από τα μεσάνυχτα ο υπουργός Εργασίας, Τάσος Γιαννίτσης, προκειμένου να παραλάβει τη σορό του αδικοχαμένου παιδιού του και ενημερώνεται για την πορεία των ερευνών της τοπικής αστυνομίας. Στην πόλη Τάσκο, όπου δολοφονήθηκε ο γιος του υπουργού Εργασίας έχει μεταβεί κλιμάκιο της ελληνικής πρεσβείας που επίσης ενημερώνεται για τις έρευνες..

    [02] ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

    Αγκυρα, 3 Ιανουαρίου 2001 (11:04 UTC+2)

    Μυστικό σχέδιο δράσης που προβλέπει την ενσωμάτωση της κατεχόμενης Κύπρου στην Τουρκία ενέκρινε το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε πριν από δύο εβδομάδες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Σαμπάχ". Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδα σε σημερινό της δημοσίευμα, με τίτλο "82ος νομός η Κύπρος", το δεκασέλιδο μυστικό σχέδιο ενσωμάτωσης προβλέπει την αντιμετώπιση της κατεχόμενης Κύπρου ως περιοχής της Τουρκίας ,στη ανάπτυξη της οποίας θα δοθεί προτεραιότητα. Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί χωρίς να τύχει η κατεχόμενη Κύπρος αντιμετώπισης τρίτου κράτους, αναφέρει μεταξύ άλλων η εφημερίδα.

    Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι μεταξύ των φορέων και οργανισμών που θα εργαστούν στο πλαίσιο του "Μυστικού Σχεδίου Δράσης Κύπρου" είναι τα υπουργεία: Εξωτερικών, Εσωτερικών, Εθνικής Οικονομίας , Εργασίας, Γεωργίας, Δασών, Ενέργειας, Τουρισμού, Μεταφορών, Παιδείας , Αθλητισμού, Δικαιοσύνης, η Τράπεζα Ζιραάτ (Αγροτική ) και η Γενική Διεύθυνση Χωροταξίας καθώς επίσης και οι Γενικές Γραμματείες Προεδρίας της Κυβέρνησης και Θησαυροφυλακίου.

    Στο σχέδιο αυτό μεταξύ άλλων προβλέπεται η χορήγηση τουρκικής υπηκοότητας με προτεραιότητα στους Τουρκοκυπρίους , χορήγηση δανείων με όρους που ισχύουν στην Τουρκία για τους τομείς της γεωργίας, του τουρισμού και της βιομηχανίας, διευκόλυνση μεταφοράς ενέργειας και επιτάχυνση της εναρμόνισης σε θέματα νομοθεσίας. Στο πλαίσιο του μυστικού σχεδίου ο αποτελούμενος από 40 πλοία τουρκοκυπριακός στόλος θα αναπτύξει δραστηριότητα με τουρκική σημαία. Το εκπαιδευτικό σύστημα των κατεχομένων θα αποτελέσει τμήμα του εκπαιδευτικού συστήματος της Τουρκίας ενώ θα αρθούν οι δασμοί και οι φόροι.

    [03] Ι.ΤΖΕΜ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΗΓΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ 2000

    Αγκυρα, 3 Ιανουαρίου 2001 (12:14 UTC+2)

    Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις "στην πραγματικότητα πήγαν πολύ καλά, ουσιαστικά, κατά το 2000", δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Ισμαήλ Τζεμ, ενώ παρατήρησε ότι υπήρξαν ορισμένα προβλήματα "κατά την ενέργεια χρησιμοποίησης του ελληνικού εναέριου χώρου στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ και κατά το χρονοδιάγραμμα προετοιμασίας του εγγράφου συνεργασίας για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση".

    Σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα "Ραντικάλ", ο κ.Τζεμ επισήμανε ότι στις σχέσεις των δυο χωρών διανύθηκε μεγάλη απόσταση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και πρόσθεσε: "Χρειάζεται χρόνος για να μπουν όλα στη θέση τους. Πήραμε με μιας φωτιά και μετά περάσαμε στην προσγείωση. Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε και πάλι προς την άνοδο. Θα πρέπει να έχουμε πάντα υπόψη ότι μπορεί να προκύψουν ακόμη και σοβαρότερα προβλήματα από αυτά που έχουμε να αντιμετωπίσαμε έως τώρα".

    Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Τούρκος υπουργός είπε ότι η Αγκυρα δεν μπορεί να παραβλέψει το έγγραφο συνεργασίας προς την ένταξη, σημείωσε ότι "δεν πρέπει να οδηγούμεθα σε αδιέξοδο μεγαλοποιώντας τα πράγματα" και απαντώντας στην παρατήρηση ότι η Σουηδία, που είναι γνωστή για την ευαισθησία της στα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανέλαβε την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είπε: "Οποιος και αν προεδρεύει της ΕΕ, το έγγραφο συνεργασίας για την ένταξη και το πλαίσιο που χαράζει θα αποτελέσει εγγύηση για την Τουρκία. Υπάρχει η άποψη πως τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης από τη Βόρεια Ευρώπη βλέπουν άσχημα την Τουρκία, όμως η υποψηφιότητά μας έγινε αποδεκτή κατά την Προεδρία της Φινλανδίας. Εχουν ευαισθησία στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά νομίζω ότι θα έχουμε καλή συνεργασία".

    Ο κ.Τζεμ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της Ευρωπαϊκής Ταυτότητας, Ασφάλειας και Αμυνας, παραδέχθηκε ότι "μείναμε μόνοι μας απέναντι στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ", υποστήριξε πως "αν δεν είχαμε απόλυτο δίκαιο δεν θα αντιστεκόμασταν και δεν θα κατορθώναμε να φθάσουμε σ' αυτό το συμπέρασμα", ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει ένα χρονικό διάστημα 4-5 μηνών για να ξεκαθαριστεί το θέμα.

    [04] ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΟ ΤΟ ΓΕΕΘΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ"

    Θεσσαλονίκη, 3 Ιανουαρίου 2001 (12:10 UTC+2)

    Νέες έρευνες θα γίνουν στα μέλη της ελληνικής στρατιωτικής δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο και στη Βοσνία, παρά το γεγονός ότι οι μέχρι τώρα έδειξαν πως δεν έχουν προσβληθεί από το λεγόμενο "σύνδρομο των Βαλκανίων" στο οποίο αποδίδεται ο θάνατος από καρκίνο 13 στρατιωτικών από την Ιταλία, το Βέλγιο και την Πορτογαλία που είχαν υπηρετήσει σε αποστολές του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. Το "σύνδρομο των Βαλκανίων" οφείλεται στα αυξημένα ποσά ουρανίου και ραδιενέργειας σε περιοχές της Γιουγκοσλαβίας που το ΝΑΤΟ βομβάρδισε με βλήματα μη εμπλουτισμένου ουρανίου.

    Το ελληνικό Πεντάγωνο διέψευσε δημοσίευμα των "Τάιμς του Λονδίνου", που έγραψε ότι έχουν εντοπιστεί κρούσματα καρκίνου σε Ελληνες στρατιώτες, που υπηρετούν ή έχουν υπηρετήσει στη Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο, και το ΓΕΕΘΑ εμφανίζεται καθησυχαστικό επικαλούμενο τις έως τώρα έρευνες που ήταν αρνητικές για την εμφάνιση του συνδρόμου. Σύμφωνα με αξιωματούχους του ΓΕΕΘΑ η ελληνική δύναμη στο Κοσσυφοπέδιο εγκαταστάθηκε στο Ουρόσεβατς, που δεν βομβαρδίστηκε με βόμβες μη εμπλουτισμένου ουρανίου, ενώ στη Βοσνία οι Ελληνες στρατιώτες έφτασαν πιο αργά από άλλους Ευρωπαίους και δεν έδρασαν σε περιοχές που θεωρούνται μολυσμένες. Ωστόσο οι έρευνες θεωρούνται επιβεβλημένες ύστερα από τον θόρυβο που έχει προκληθεί σε πανευρωπαικό επίπεδο για το "σύνδρομο των Βαλκανίων" και την έντονη ανησυχία μετά τα θανατηφόρα κρούσματα στρατιωτών.

    Ηδη ο υπουργός Αμυνας του Βελγίου έχει ζητήσει να γίνει έρευνα σε επίπεδο Ευρωπαικής Ενωσης με επιστολή του στον ομόλογο του της Σουηδίας που από την 1η Ιανουαρίου έχει την προεδρία της Ε.Ε. Ειδικές επιτροπές έχουν συσταθεί στην Ιταλία και την Πορτογαλία ενώ στη Γερμανία βρίσκονται υπό παρακολούθηση στρατιώτες που έχουν προσβληθεί από το σύνδρομο.

    [05] ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ: ΛΑΡΙΣΑ - ΜΑΡΟΥΣΙ 81-101

    Λάρισα, 3 Ιανουαρίου 2001 (21:06 UTC+2)

    Εύκολη υπόθεση είχε το Μαρούσι, που κέρδισε εκτός έδρας με 101 - 81 τη Λάρισα για το κύπελλο του μπάκετ και προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Η ομάδα της Θεσσαλίας προσπάθησε να ανατρέψει την ανωτερότητα των αντιπάλων της και φυσικά όλα τα προγνωστικά. Από την άλλη το Μαρούσι φάνηκε προς στιγμήν να υποτιμά την αντίπαλο του. Όμως όταν συνειδητοποίησε την κρισιμότητα της αναμέτρησης σοβαρεύτηκε και πήρε πάνω του παιχνίδι.

    Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 26-22, 45-43, 63-75, 81-101.

    ΛΑΡΙΣΑ (Γιάννης Τζήμας): Παπακώστας 13, Μαματζιόλας 31, Αποσκίτης 13, Αγγελακόπουλος 10, Ζέρβας 4, Σπανούλης 5, Δεληχρήστος 2, Μπόγδανος 2.

    ΜΑΡΟΥΣΙ (Βαγγέλης Αλεξανδρής): Μασλαρινός 28, Αμάγια 17, Φαλέκας 9, Νικολαΐδης 10, Μανωλόπουλος 5, Μαρμαρινός 2, Αναγνώστου 6, Εφθίμοφ 12, Λογοθέτης 11.

    [06] Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ

    Λονδίνο, 3 Ιανουαρίου 2001 (20:48 UTC+2)

    Η βρετανική εφημερίδα "Financial Times" δημοσιεύει ρεπορτάζ της Aline van Duyn με τίτλο "Τα ελληνικά ποσοστά κέρδους θα μειωθούν στην ευρωζώνη", το οποίο αναφέρεται στις προοπτικές των ελληνικών κρατικών ομολόγων, μετά την ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ.

    Μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι τα 10-ετούς διάρκειας ομόλογα του ελληνικού κράτους προσφέρουν σήμερα 60 μονάδες περισσότερες από τα αντίστοιχα γερμανικά, γεγονός που αντανακλά την χαμηλότερη πιστωτική ποιότητα της Ελλάδας και την μεγαλύτερη ρευστότητα της γερμανικής αγοράς. Τα ποσοστοά κερδών στα κρατικά ομόλογα των δύο χωρών συγκλίνουν ταχύτατα.

    "Η ελληνική αγορά προφέρει καλές ευκαιρίες και αυξημένα ποσοστά κέρδους", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τζον Λι της Barclays Capital.

    O Steve Major της ING Barings δήλωσε ότι αν η Ελλάδα συνεχίσει να πραγματοποιεί πρόοδο στους τομείς του πληθωρισμού και του προϋπολογισμού, η βαθμολόγηση της από τους διεθνείς οικονομικούς οίκους Moodys και Standard & Poor θα βελτιωθεί. Το γεγονός αυτό μπορεί να συμβάλει στην σύγκλιση των κερδών των ελληνικών ομολόγων με τα αντίστοιχα γερμανικά

    [07] O ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

    Μεξικό, 3 Ιανουαρίου 2001 (20:36 UTC+2)

    Ο πρέσβης της Ελλάδας στο Μεξικό Διονύσης Κοδέλλας επιβεβαίωσε ότι συνελήφθησαν τρεις ύποπτοι για την δολοφονία του Κώστα Γιαννίτση.

    Όπως είπε ο κ. Κοδέλλας, είχε δοθεί άνωθεν εντολή στις αστυνομικές αρχές και στον κυβερνήτη της πολιτείας Γκερέρο, όπου βρίσκεται η πόλη Τάσκο να συλληφθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι ύποπτοι. Ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού κ. Καστανιέδα επικοινώνησε με την πρεσβεία και έθεσε δύο υπαλλήλους του υπουργείου στην διάθεση της πρεσβείας για να διεκπεραιωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, που είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες στο Μεξικό. Ο κ. Καστανιέδα μίλησε και με τον υπουργό Εργασίας και του μετέφερε τα συλλυπητήρια του πρόεδρου της Δημοκρατίας του Μεξικού και της κυβέρνησης.

    Τόνισε, δε, ότι ο υπουργός Εργασίας Τάσος Γιαννίτσης είναι συγκλονισμένος και πέρασε δύσκολες στιγμές. Ο Ελληνας πρέσβης υπογράμμισε ότι η δολοφονία του Κώστα Γιαννίτση έχει συγκλονίσει την κοινωνία του Μεξικού, ενώ έχει δοθεί δημοσιότητα από τα μέσα ενημέρωσης.

    Ο κ. Κοδέλλας τόνισε ότι οι δράστες ήταν γνωστοί στις αστυνομικές αρχές και θεωρήθηκαν από την αρχή ως οι κύριοι ύποπτοι

    Υποστήριξε ότι το ταξίδι στο Μεξικό δεν είναι επικίνδυνο, αν οι ταξιδιώτες πάρουν τις αναγκαίες προφυλάξεις. Πρόσθεσε, δε, ότι οι ληστείες είναι σύνηθες φαινόμενο, αλλά δεν συνοδεύονται από βιαιοπραγίες.

    [08] ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΟΥ Κ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ

    Αθήνα, 3 Ιανουαρίου 2001 (20:35 UTC+2)

    Γνωστοποιήθηκαν από τις αστυνομικές αρχές του Μεξικού τα ονόματα των τριών δραστών που συνελήφθησαν για τη δολοφονία του υιού του υπουργού Εργασίας, Τάσου Γιαννίτση, Κωνσταντίνου.

    Πρόκειται για τον Γκιγιέρμο Οκάμπο Μοντέρα, 15 ετών που είναι και ο επικεφαλής της συμμορίας, για τον Γκιγιέρμο Γκαρσία Κοντρέρα, 17 ετών και για τον Λουίς Αλμπέρτο Γκονζάλες, 16 ετών. Ο αρχηγός της συμμορίας φυλακίστηκε πρόσφατα, είχε καταδικαστεί για διάφορες κλοπές και άλλα κακουργήματα και αδικήματα.

    Ο υπουργός Εργασίας θα αναχωρήσει από την πόλη του Μεξικού στις 9.30 τοπική ώρα (5.30 ώρα Ελλάδας), συνοδεύοντας τη σορό του υιού του με το ίδιο αεροπλάνο, με πρώτο σταθμό το Παρίσι.

    [09] ΤΟΝ ΟΡΧΑΝ ΚΑΪΝΑΚ ΑΠΕΚΤΗΣΕ Η ΞΑΝΘΗ

    Ξάνθη, 3 Ιανουαρίου 2001 (20:29 UTC+2)

    Η νίκη της Ξάνθης επί του Αθηναϊκού στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής είχε και μια ευχάριστη έκπληξη για τον προπονητή, Χουάν Ραμόν Ρότσα. Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, Χρήστος Πανόπουλος, ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Τούρκου Ορχάν Καϊνάκ από την Κοτζάελι Σπορ. Ο τελευταίος αγωνίζεται στην επίθεση και είναι γεννημένος στα Αδανα, την 1η Μαρτίου του 1970. Το νέο απόκτημα της Ξάνθης έχει ύψος 1.80 και βάρος 75 κιλά, ενώ στο παρελθόν φόρεσε 8 φορές τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Τουρκίας. Έχει επίσης αγωνιστεί και στην Μπεσίκτας.

    [10] ΓΙΑ ΠΑΓΙΔΕΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΙ

    Θεσσαλονίκη, 3 Ιανουαρίου 2001 (20:22 UTC+2)

    Για παγίδες στην υπερβολική χρήση του Ιντερνετ από παιδιά προειδοποιούν και πάλι οι ειδικοί, καθώς στο διαδύκτιο έχουν βρει πεδίο δράσης παιδεραστές που εμφανίζονται ως ανήλικοι και επιχειρούν να κλείσουν ραντεβού με τα παιδιά.

    Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η κακή χρήση του Ιντερνετ μπορεί να αποδειχθεί αρκετά επώδυνη τόσο για τα παιδιά όσο και για όλη την οικογένεια. Στις ΗΠΑ έχουν διαπιστωθεί φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης παιδεραστών σε ανήλικους, αλλά στην Ελλάδα δεν υπήρξαν μέχρι στιγμής παρόμοιες καταγγελίες, αν και σύμφωνα με φορείς καταναλωτών, αυτό δε σημαίνει ότι τέτοια περιστατικά δεν έχουν συμβεί.

    Εκτός από σελίδες με πορνογραφικό υλικό, και άλλες ιστοσελίδες, χωρίς επώνυμους κατασκευαστές, που περιέχουν ηλεκτρονικά παιχνίδια και άλλο υλικό, προβληματίζουν γονείς και ειδικούς, επειδή τις περισσότερες φορές τα παιδιά παρασύρονται και προβαίνουν σε αγορές, δίνοντας τον αριθμό της πιστωτικής κάρτας ή των τραπεζικών λογαριασμών των γονιών τους, χωρίς να γνωρίζουν πως πρόκειται να χρησιμοποιηθούν.

    Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών ετοίμασε έναν δωδεκάλογο συμβουλών για τους ανήλικους χρήστες του διαδυκτίου, ώστε να προστατεύονται από το "σερφάρισμα" στο διαδύκτιο, τη στιγμή που φέτος οι συνδέσεις Ιντερνέτ στην Ελλάδα εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στο 1,5 εκατομμύριο, εκ των οποίων πολλές σε νοικοκυριά. Παράλληλα, συμβουλεύουν τους γονείς να σερφάρουν και οι ίδιοι ώστε να αντιληφθούν καλύτερα τη λειτουργία του διαδυκτίου και τις παγίδες που κρύβει.

    [11] ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ: ΑΡΗΣ - Π. ΦΑΛΗΡΟ 91-85

    Θεσσαλονίκη, 3 Ιανουαρίου 2001 (20:20 UTC+2)

    Εύκολη υπόθεση ήταν η πρόκριση του Αρη στην επόμενη φάση του κυπέλλου στο μπάσκετ, μετά την δια περιπάτου νίκη που πέτυχε με 91-85 επί του Παλιού Φάληρου. Έτσι η ομάδα του Στηβ Γιατζόγλου θα αντιμετωπίσει -τώρα- στη Θεσσαλονίκη τον νικητή της αναμέτρησης Νήαρ Ηστ - Πανιώνιου.

    Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε άδειες κερκίδες. Το ημίχρονο ήταν 56-35 υπέρ του Άρη. Πολύ καλή απόδοση είχε από τους γηπεδούχους ο Τζέιμς Φόρεστ, ο Τιμ Νέες και ο Έι Τζέι Ίνγκλις.

    Τα δεκάλεπτα: 31-18, 56-35, 78-54, 91-85.

    Αρης: Παπανικολόπουλος 10 (2), Φόρεστ 22, Νέες 16, Ίνγλις 15 (3), Φίριτς 1 (1), Πέτροβιτς 8, Ραΐσεβιτς 9 (1), Λάππας.

    Π. Φάληρο: Βεντούρης 2, Στεφανίδης 4, Καλαμπόκης 3 (1), Μακρυδήμας 15 (3), Οικονομάκης 25, Τσολάτος 5 (1), Μουμούρης 31 (8).

    [12] ΜΙΚΡΟΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΥΛΩΝΑ

    Αθήνα, 3 Ιανουαρίου 2001 (20:12 UTC+2)

    Επεισόδιο, χωρίς ωστόσο να πάρει διαστάσεις, σημειώθηκε σήμερα στις φυλακές του Αυλώνα, όταν περίπου 20 κρατούμενοι επιχείρησαν να εμπλακούν με άλλους συγκρατούμενούς τους.

    Οι δράστες, κυρίως τσιγγάνοι και Κούρδοι, έφτασαν στο εισόγειο των φυλακών φορώντας κουκούλες και επιχείρησαν να παραβιάσουν την πόρτα που οδηγεί στον πρώτο όροφο, με σκοπό να εμπλακούν με άλλους κρατούμενους, κυρίως Ρωσοπόντιους, με τους οποίους, σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν διαφορές.

    Επειδή, παρά τις συνεχείς παραινέσεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των ανδρών της εξωτερικής φρουράς των φυλακών, δεν συμμορφώθηκαν, έγινε χρήση μίας βολής πλαστικών φυσιγγίων, με αποτέλεσμα οι εξεγερμένοι κρατούμενοι να επιστρέψουν στα κελιά τους. Το επεισόδιο συνέβη την ώρα της διανομής του φαγητού, ενώ δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

    Σημειώνεται ότι ανήμερα της Πρωτοχρονιάς είχε σημειωθεί συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών και Ελλήνων κρατουμένων, από τις οποίες είχαν τραυματιστεί εννέα άτομα. Αφορμή τότε είχε σταθεί η σειρά προτεραιότητας στη χρήση του καρτοτηλεφώνου.

    [13] ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ: ΣΕ ΡΥΘΜΟ ΡΕΛΑΝΤΙ Ο ΠΑΟΚ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΤΗΣ ΔΑΦΝΗΣ ΜΕ 99-78

    Θεσσαλονίκη, 3 Ιανουαρίου 2001 (20:06 UTC+2)

    Δεν χρειάστηκε πολύ ο ΠΑΟΚ για να κερδίσει με 99-78 το Ηράκλειο και να πάρει εύκολα την πρόκρισή τους στους οκτώ του θεσμού. Η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πήρε εύκολα πάνω του το παιχνίδι. Η ομάδα του Ηρακλείου, παρά την απουσία του Χρήστου Χαρίση, αντέδρασε και ισορροπούσε το παιχνίδι. Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ πήρε μεγάλη διαφορά, γεγονός που γέμισε με περισσότερο άγχος του φιλοξενούμενους που πλέον δεν μπορούσαν να αντιδράσουν. Κορυφαίος παίκτης από τον ΠΑΟΚ ήταν ο Γιάννης Γιαννούλης που σημείωσε και 23 πόντους, ενώ από το Ηράκλειο καλή απόδοση είχε ο Μπάκαρι Χέντριξ.

    Τα δεκάλεπτα: 24-20, 48-44, 71-62, 99-78.

    ΠΑΟΚ (Κ. Φλεβαράκης): Κολντεμπέλα 8 (2), Λιαδέλης 17, Σιγάλας 15 (1), Κορωνιός 19 (4), Καργκόλ 9, Νταϊνέκο 4, Ράκα 2, Γιαννούλης 23, Λημνιάτης, Βασιλειάδης 2.

    ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Ν. Παύλου): Κανταρτζής 19 (2), Πετρόπουλος 9 (1), Κούβαρης 4, Κυρίτσης 6 (2), Χέντριξ 38 (5), Μαυρίδης 2, Σταυρουλάκης, Μακρής.

    [14] ΘΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ Ο ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ

    Βελιγράδι, 3 Ιανουαρίου 2001 (20:04 UTC+2)

    Ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης της Σερβίας θα καθυστερήσει, εξαιτίας της επανάληψης των κοινοβουλευτικών εκλογών του προηγούμενου μήνα σε 19 περιφέρειες, σύμφωνα με ανακοίνωση της εφορευτικής επιτροπής.

    Ωστόσο, η νίκη δεν πρόκειται να απειλήσει τη νίκη των μεταρρυθμιστών που υποστήριξαν τον Γιουγκοσλάβο πρόεδρο, Βόισλαβ Κοστούνιτσα, όπως εκτίμησε ο Αντρίχα Σίμιτς, επικεφαλής της εφορευτικής επιτροπής. "Η επιτροπή αποφάσισε την επανάληψη της ψηφοφορίας σε 19 εκλογικά κέντρα στις 10 Ιανουαρίου, μετά από απόφαση του Ανώτατου Δικαστήριου σχετικά με ένσταση του Σερβικού Ριζοσπαστικού κόμματος" είπε.

    Το Σερβικό Ριζοσπαστικό κόμμα διαμαρτυρήθηκε για παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία της 23ης Δεκεμβρίου και έτσι η διαδικασία θα καθυστερήσει τη συνεδρίαση του νέου κοινοβουλίου και το σχηματισμό της κυβέρνησης, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τα μέσα Ιανουαρίου.

    Σημειώνεται ότι η Δημοκρατική Αντιπολίτευση της Σερβίας συγκέντρωσε 176 από τις 250 έδρες του κοινοβουλίου στις εκλογές, ενώ οι Σοσιαλιστές του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς μόλις 37.

    [15] ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ

    Μεξικό, 3 Ιανουαρίου 2001 (19:55 UTC+2)

    Συνελήφθησαν από την αστυνομία του Μεξικού οι τρεις ύποπτοι για την δολοφονία του Κώστα Γιαννίτση. Οι τρεις δράστες είναι ηλικίας 15, 16 και 17 ετών.

    Η επιχείρηση άρχισε τα ξημερώματα τοπική ώρα και ολοκληρώθηκε στις γύρω στις 7 ώρα Ελλάδος. Οι αστυνομικοί περικύκλωσαν το σπίτι όπου είχαν καταφύγει οι δράστες, από τους οποίους μόνο ο 15χρονος αντιστάθηκε την σύλληψη. Ο ίδιος θεωρείται ότι έδωσε την χαριστική βολή στον Κωνσταντίνο Γιαννίτση.

    Η μαχαιριά που οι δράστες κατάφεραν στον άτυχο νέο έκοψαν την κύρια αρτηρία της καρδιάς και ο Κωνσταντίνος Γιαννίτσης πέθανε μέσα σε τρία με τέσσερα λεπτά.

    Οι τρεις δράστες έκλεψαν το διαβατήριο, τις πιστωτικές κάρτες του Κωνσταντίνου Γιαννίτση και 8 δολάρια.

    [16] AΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΖΑΝ ΚΡΙΣΤΟΦ ΜΙΤΕΡΑΝ

    Παρίσι, 3 Ιανουαρίου 2001 (19:52 UTC+2)

    Δικαστήριο στο Παρίσι συμφώνησε στην αποφυλάκιση -έναντι καταβολής εγγύησης- του γιού του εκλιπόντος προέδρου Φρανσουά Μιτεράν, Ζαν-Κριστόφ Μιτεράν, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή εδώ και 2 εβδομάδες κατηγορούμενος για ανάμειξη σε παράνομη διακίνηση όπλων προς την Αφρική.

    Οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι ο Ζαν Κριστόφ Μιτεράν μπορεί να αποφυλακιστεί εάν καταβάλει χρηματική εγγύηση 700 χιλιάδων δολαρίων και τού απαγόρευσαν να εγκαταλείψει τη χώρα όσο διαρκεί η ανάκριση. Αλλά οι συνήγοροι του κ. Μιτεράν λένε ότι αυτός δεν έχει αρκετά χρήματα για την εγγύηση και έτσι θα αναγκαστεί να παραμείνει έγκλειστος.

    [17] ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ: Η ΑΕΚ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΦΝΗ

    Αθήνα, 3 Ιανουαρίου 2001 (19:50 UTC+2)

    Μπορεί η Δάφνη να έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της, όμως αυτό που μετράει είναι ότι στο τέλος δεν κατάφερε να κερδίσει την ΑΕΚ η οποία με το 77-66 πήρε τη νίκη και παράλληλα τη πρόκριση για την επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος.

    Η Δάφνη έχοντας σε πολύ καλή μέρα τους Σταυρακόπουλο και Εντουαρντς κατάφερε να δώσει το ρυθμό της. Από την άλλη η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς έχοντας μπροστάρη τον νεαρό Κικίλια πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού κυρίως στο τελευταίο δεκάλεπτο, έχοντας καλό συμπαίκτη τον Μπετς πήρε προβάδισμα με 66-61 στο 38', γεγονός που την βοήθησε να επιβληθεί στο τέλος.

    Τα δεκάλεπτα: 18-17, 33-34, 48-52, 77-66.

    ΑΕΚ: Στεφάνοφ 17 (3), Μπετς 18, Κακιούζης 14, Κουτλουάι 6 (2), Μιούρσεπ 3 (1), Χατζής 3 (1), Χάνσελ, Κικίλιας 9 (3), Ντικούδης 6, Χάμινγκ 1.

    ΔΑΦΝΗ: Εντουαρντς 9 (1), Τζόνσον 22, Γκαγκαουδάκης 3 (1), Σταυρακόπουλος 13 (1), Αριγκμπάμπου 10, Τσόπης 6, Μοσχοβίτης, Παναγιωταράκος 3 (1), Αγγελίδης.

    [18] ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ

    Πράγα, 3 Ιανουαρίου 2001 (19:48 UTC+2)

    Στην Τσεχία τα εργατικά συνδικάτα, οργάνωσαν σήμερα μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας σε υποστήριξη των εργαζομένων στην κρατική τηλεόραση, οι οποίοι ζητούν την απομάκρυνση του νέου διευθυντή τους και καταγγέλλουν κυβερνητικές μεθοδεύσεις με στόχο τον έλεγχο της ενημέρωσης.

    Οι δημοσιογράφοι έχουν καταλάβει τα κεντρικά στούντιο και απεργούν διαμαρτυρόμενοι για την τοποθέτηση ως διευθυντή του Γίρζι Χόντατς, στενού φίλου του ακροδεξιού πρώην πρωθυπουργού Βάτσλαβ Κλάους. Η εκδήλωση διαμαρτυρίας των δημοσιογράφων, βρίσκει την πλατειά υποστήριξη του κοινού, καθώς, σύμφωνα με τους ανταποκριτές, η δημοσιογραφική ανεξαρτησία θεωρείται σημείο αιχμής για την Τσεχική Δημοκρατία, έπειτα από δεκαετίες κομμουνιστικού ελέγχου των ΜΜΕ.

    [19] OI EMBOΛΙΑΣΜΟΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΤΗ ΜΗΝΙΓΓΙΤΙΔΑ

    Λονδίνο, 3 Ιανουαρίου 2001 (19:38 UTC+2)

    Αποφασιστικό πλήγμα κατά της μηνιγγίτιδας κατάφερε ο γενικός εμβολιασμός των νεαρών ατόμων στη Βρετανία με το νέο εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας τύπου C. Αυτό αναφέρεται σε έκθεση του βρετανικού υπουργείου Υγείας, που δημοσιεύεται σήμερα. Η μηνιγγίτιδα ευθύνεται κάθε χρόνο για το θάνατο δεκάδων παιδιών, αλλά και ενηλίκων, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια η νόσος είχε λάβει διαστάσεις επιδημίας σε πολλές περιοχές της χώρας.

    [20] ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΣΙΑ

    Τεχεράνη, 3 Ιανουαρίου 2001 (19:34 UTC+2)

    Η αστυνομία επενέβη για να διαλύσει τα πλήθη που είχαν συγκεντρωθεί στην Τεχεράνη έξω από αστυνομικά τμήματα ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι περισσότεροι από τριακόσιοι άνθρωποι που συνελήφθησαν την πρωτοχρονιά με την κατηγορία της παράβασης των θρησκευτικών νόμων. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι συλλήψεις έγιναν σε πάρτι όπου οι καλεσμένοι ήταν "ανάρμοστα ενδεδυμένοι", ή κατανάλωναν αλκοόλ.

    [21] ΤΟ ΝΑΤΟ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΣΕ ΟΠΛΑ

    Ρώμη, 3 Ιανουαρίου 2001 (19:32 UTC+2)

    Το ΝΑΤΟ συμφώνησε στο αίτημα της Ρώμης να ερευνήσει τη χρήση όπλων ουρανίου από τη συμμαχία στις συγκρούσεις στα Βαλκάνια, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας.

    Στην επόμενη σύσκεψη την Τρίτη στις Βρυξέλλες του συμβουλίου της βορειοατλαντικής συμμαχίας, το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων του ΝΑΤΟ και η πολιτική επιτροπή της συμμαχίας θα συνέλθουν εν μέσω ανησυχιών για τη χρήση όπλων ουρανίου που προκαλούν σοβαρά προβλήματα υγείας σε στρατιωτικό προσωπικό που υπηρέτησε στην περιοχή.

    [22] ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

    Μαδρίτη, 3 Ιανουαρίου 2001 (19:31 UTC+2)

    Τουλάχιστον δώδεκα άτομα σκοτώθηκαν και δύο είναι σοβαρά τραυματισμένοι στη νότια Ισπανία έπειτα από σύγκρουση αμαξοστοιχίας με φορτηγό σε σιδηροδρομική διάβαση κοντά στη πόλη Λόρκα.

    Το δυστύχημα προκλήθηκε όταν ο οδηγός του φορτηγού παραβίασε τη διάβαση αγνοώντας τον φωτεινό σηματοδότη.

    Όλα τα θύματα είναι μετανάστες από τον Ισημερινό που επέβαιναν στο φορτηγό πηγαίνοντας να δουλέψουν στα αγροκτήματα της περιοχής. Κανείς από τους επιβάτες του τραίνου δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

    [23] ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΠΑΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ

    Γιάννενα, 3 Ιανουαρίου 2001 (19:30 UTC+2)

    Έγινε και αυτό στα Γιάννενα... Ενα πρόβλημα στον ηλεκτροφωτισμό του σταδίου των Ιωαννίνων, στάθηκε αφορμή να διακόψει στο 28' ο διαιτητής κ. Τρικάλης την αναμέτρηση του τοπικού ΠΑΣ Γιάννινα με τον Πανιώνιο στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής για την εθνική κατηγορία.

    Τώρα οι δύο ομάδες θα κληθούν να βρεθούν αντιμέτωποι -σύμφωνα με τον ΚΑΠ- εκ νέου σε ημερομηνία που θα ορίσει η ΕΠΟ. Να τονίσουμε ότι κατά την στιγμή της διακοπής οι δύο ομάδες δεν είχαν σημειώσει κανένα τέρμα.

    [24] ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ

    Αθήνα, 3 Ιανουαρίου 2001 (19:30 UTC+2)

    Οι φωνές του Παύλου Γιαννακόπουλου ταρακούνησαν πολλούς παίκτες και τον προπον ητή του ΠΑΟ, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. "Ο πρόεδρος ήρθε στο γήπεδο να ευχηθεί για τη νέα χρονιά. Είχε κάθε δικαίωμα να πει ότι δεν είναι ευχαριστημένος από την μέχρι τώρα πορεία. Καλά έκανε και ήρθε", επισήμανε ο προπονητής του ΠΑΟ κ. Ομπράντοβιτς στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

    Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς τόνισε ότι είναι άδικο να χρησιμοποιείται η απουσία του Κάτας ως δικαιολογία. "Βρισκόμαστε στους στόχους μας. Προς το παρόν οφείλουμε να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς", συμπλήρωσε.

    Στο παιχνίδι της Πέμπτης με τη Βιλερμπάν για την 9η αγωνιστική της Suproleague, θα αγωνιστούν κανονικά ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα και ο Μίκαελ Κοχ. "Πρόκειται για πολύ σημαντικό παιχνίδι, αφού είναι το πρώτο της χρονιάς. Γνωρίζω την δυναμικότητα της ομάδας, γιατί έχω δει πολλά παιχνίδια της", αποκάλυψε.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Wednesday, 3 January 2001 - 19:13:45 UTC