Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 01-01-01

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ SITES Ο ΚΟΜΒΟΣ ΤΟΥ ΜΠΕ ΣΤΟ INTERNET

  • [01] ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ SITES Ο ΚΟΜΒΟΣ ΤΟΥ ΜΠΕ ΣΤΟ INTERNET

    Αθήνα, 29 Δεκεμβρίου 2000 (15:06 UTC+2)

    Ως ένα από τα καλύτερα ελληνικά ειδησεογραφικά sites, θεωρεί τον κόμβο του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στο Internet, το περιοδικό "COMPUTER ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ", στο τεύχος του Ιανουαρίου 2001, που κυκλοφόρησε σήμερα.

    "Πρόκειται για ένα σοβαρό site, αφιερωμένο στην ειδησεογραφία και στην ενημέρωση του πολίτη" σημειώνει το περιοδικό, που βαθμολογεί με άριστα τον κόμβο του ΜΠΕ όσον αφορά την ταχύτητα, το Navigation και τη δομή του και με πολύ καλά για την πληρότητα και την αμεσότητά του.

    Στο συγκριτικό τεστ με τα καλύτερα ειδησεογραφικά sites, περιλαμβάνονται εκτός του ΜΠΕ, το in.gr, το eone, το flash.gr, το iboom.gr, το thea.gr και το pan.gr. Από αθλητικά sites το sportnet, το sportline και το sportnews και από οικονομικά, το reporter.gr και η Ναυτεμπορική.

    Ειδικά για το site του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων το περιοδικό γράφει τα ακόλουθα:" Το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων διαθέτει ένα πολύ όμορφο site που προδιαθέτει θετικά το χρήση από τις πρώτες στιγμές της επίσκεψής του. Σημειώνουμε εξαρχής πως το συγκεκριμένο site αναλώνεται μονάχα στην ειδησεογραφία, ενώ δεν περιλαμβάνει καθόλου συνδέσμους για άλλα θέματα και θυμίζει πάρα πολύ on - line περιοδικό. Γενικότερα, το ύφος του είναι σοβαρό, η δε γεωμετρία της σελίδας άψογη.

    Το πρώτο που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη είναι το γεγονός ότι το site είναι διαθέσιμο σε δύο ακόμα γλώσσες, εκτός φυσικά της ελληνικής. Οι δύο επιπλέον διαθέσιμες γλώσσες είναι η αγγλική και η ρωσική (!). Σε πρώτο πλάνο συναντάμε τέσσερις ειδήσεις με φωτογραφίες και τις απαραίτητες links - κεφαλίδες. Κάθε επιλογή είδησης οδηγεί σε μια σελίδα που την περιγράφει σε ένα μονόστηλο, ενώ στα δεξιά υπάρχουν σύνδεσμοι σχετικοί με το εκάστοτε θέμα που διαβάζουμε. Επίσης, στην ίδια σελίδα βρίσκεται το πεδίο της αναζήτησης, η λειτουργία του οποίου στηρίζεται στις λέξεις - κλειδιά.

    Κάθε κατηγορία διαθέτει μια σελίδα ακριβώς ίδια με την κεντρική, ενώ ίδιο είναι και το στήσιμο. Δεν θα πρέπει να λησμονήσουμε έναν ειδικό σύνδεσμο που συναντάμε στην πρώτη σελίδα του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο οποίος μας οδηγεί σε μια σελίδα με πλήθος στοιχείων για μεγάλα ιστορικά γεγονότα, πληροφορώντας μας παράλληλα για πρόσωπα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη σύγχρονη ιστορία. Ο συγκεκριμένος σύνδεσμος αλλάζει πολύ συχνά.

    Μερικά από τα ιστορικά θέματα που συναντήσαμε είναι: "Ο ρόλος της Αλβανίας στον Ελληνικό Εμφύλιο", "Οδοιπορικό στο Αγιον Ορος" και το "Μακεδονικό και ο ρόλος του Τίτο".

    Κάθε σύνδεσμος από τις ανωτέρω επικεφαλίδες οδηγεί σε ένα πληρέστατο site, στο οποίο ο επισκέπτης θα μπορέσει να βρει πολύτιμες ιστορικές πληροφορίες για το συγκεκριμένο γεγονός. Με βάση αυτά τα στοιχεία θα μπορούσαμε να προσθέσουμε το site του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων και την εκπαιδευτική ιδιότητα εκτός από την ειδησεογραφική.

    Τέλος, να αναφέρουμε πως κατά το διάστημα της επισκέψεώς μας στο site συναντήσαμε και έναν σύνδεσμο σχετικό με ένα μεγάλο διαβαλκανικό συνέδριο που έλαβε χώρα στις 24 και 25 Νοεμβρίου στη συμπρωτεύουσα, με θέμα τις νέες τεχνολογίες στα ΜΜΕ για την ανάπτυξη της διαβαλκανικής συνεργασίας.

    Γενικότερα, πρόκειται για ένα site που ανταποκρίνεται άψογα στο ρόλο που του έχει ανατεθεί. Η αμεσότητα στην ενημέρωση του site είναι επίσης ικανοποιητική, καθώς διαπιστώσαμε πολύ συχνή ανανέωση των σελίδων του. Ενα σοβαρό site αφιερωμένο στην ειδησεογραφία και την ενημέρωη του πολίτη. http://www.mpa.gr".


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Monday, 1 January 2001 - 19:13:07 UTC