Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 00-11-05

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΝΤΗΡΑΣ
  • [02] ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ 2η ΜΕΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
  • [03] ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
  • [04] EYΡΩΠΑΙΚΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  • [05] ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ "ΣΑΜΙΝΑ"
  • [06] ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΞΑΝΘΗΣ
  • [07] ΙΣΧΥΡΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΕΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • [08] 40XΡΟΝΟΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ
  • [09] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 105 - 89
  • [10] ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΡΩΣΩΝ - ΤΣΕΤΣΕΝΩΝ ΣΤΟ ΓΚΡΟΖΝΙ
  • [11] ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 2 - 2
  • [12] ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ:Η ΕΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΠΙΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ
  • [13] ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3 - 1
  • [14] ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 2 - 0
  • [15] ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 4 - 1
  • [16] ANAΔΑΣΩΣΗ ΣΤΟ ΣΕΪΧ - ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ WWF-ΕΛΛΑΣ
  • [17] ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΝΟΡΚΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΚΕΝΤΗΡΑ
  • [18] Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ Α1 - Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
  • [19] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 84 - 75
  • [20] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΑΕΚ - ΗΡΑΚΛΗΣ 81 - 77
  • [21] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΜΑΡΟΥΣΙ 85 - 77
  • [22] Η ΒΑΓΔΑΤΗ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΝΑ "ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΜΟΝΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ"
  • [23] ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΤΑΞΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
  • [24] XIΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ: ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΗΦΟ

  • [01] ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΝΤΗΡΑΣ

    Αθήνα, 5 Νοεμβρίου 2000 (10:00 UTC+2)

    Φωτογραφία: Χρήστος Κεντήρας

    Με μια βουτιά στο κενό από τον έβδομο όροφο της Ασφάλειας, έθεσε τέλος στη ζωή του ο 48χρονος Χρήστος Κεντήρας, ο οποίος χθες κρατούσε ομήρους 33 Ιάπωνες επιβάτες λεωφορείου, τον οδηγό και τον ξεναγό.

    Σήμερα το πρωί, περίπου στις 8:40, ο Κεντήρας κατάφερε να ξεφύγει από την προσοχή των αστυνομικών την ώρα που του έπαιρναν δακτυλικά αποτυπώματα στα γραφεία της Σήμανσης στον 7ο όροφο της Ασφάλειας και βούτηξε στο κενό απο ένα παράθυρο.

    [02] ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ 2η ΜΕΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

    Αθήνα, 4 Νοεμβρίου 2000 (14:05 UTC+2)

    της Βάσως Κουτσούμπα

    Συνεχίζονται σήμερα για δεύτερη μέρα οι εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ με θέμα "Ανάπτυξη και Απασχόληση", οι οποίες θα ολοκληρωθούν με δευτερολογίες του υπουργού Εργασίας, Τάσου Γιαννίτση και του γραμματέα της Κενρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σκανδαλίδη.

    Στην τοποθέτησή του ο βουλευτής Επικρατείας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, υπογράμμισε ότι κανείς μας δεν θα πρέπει να είναι ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της πολιτικής της απασχόλησης, όχι μόνο γιατί ο πυρετός της ανεργίας κρατείται ψηλά, αλλά γιατί ως σοσιαλιστές δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι όσο υπάρχει έστω και ένας άνεργος. "Σήμερα καλούμαστε να εμπλουτίσουμε τις πολιτικές απασχόλησης, να αναπτύξουμε νέες δράσεις και να τις προσαρμόσουμε όπου χρειάζεται, στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες. Να τις κάνουμε πιο δημιουργικές, πολυδύναμες, αποδοτικές" τόνισε ο κ.Παπαϊωάννου και επεσήμανε ότι σταθερή και αδιαπραγμάτευτη πρέπει να είναι η θέση μας για ουσιαστική συμμετοχή των εργαζομένων και των παραγωγικών δυνάμεων στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των αναπτυξιακών μας επιλογών.

    Κλείνοντας αναφέρθηκε στις προτάσεις του υπουργού Εργασίας, τονίζοντας ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού αναζητούν όπως είπε μία νέα ισορροπία στην ανταγωνιστικότητα και το στόχο για αύξηση της απασχόλησης ανάμεσα στην ευελιξία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Χριστουδουλάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε στο 35ωρο, επισημαίνοντας ότι με κατάλληλες προϋποθέσεις το 35ωρο ως αίτημα μπορεί να αποτελέσει τον άξονα για ένα σύγχρονο μέτωπο του ευρωπαϊκού και διεθνούς εργατικού κινήματος. Η καθολική του υιοθέτηση θα έχει θετικές συνέπειες, αλλά θα βλάψει εάν εφαρμοστεί πρώτα σε τομείς ή χώρους χαμηλής παραγωγικότητας. Οι εξελίξεις για τη μείωση του χρόνου εργασίας πρέπει να ξεκινήσουν σε χώρους και σε τομείς υψηλής παραγωγικότητας και βαθμιαία να επεκταθούν στις λιγότερο ανταγωνιστικές οικονομίες και στους λιγότερο ανταγωνιστικούς τομείς.

    Ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Δασκαλάκης, εκφράζοντας την αντίθεσή του με την πολιτική που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για την απασχόληση και τα εργασιακά. Ζήτησε να απορριφθεί το σχέδιο της εισήγησης και τα μέτρα που προτείνονται γιατί όπως είπε είναι άδικα, είναι ξεκομμένα από μία σειρά πολιτικών που είναι απαραίτητες για την καταπολέμηση της ανεργίας.

    Απαντήσεις στις επικρίσεις, προσπαθώντας να αμβλύνει τις όποιες αντιπαραθέσεις, έδωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Χρήστος Πρωτόπαππας. Οπως είπε, το πρόβλημα της ανεργίας πρέπει να το λύσουμε τώρα και όχι αύριο. Προσαρμογή πολιτικών δε σημαίνει προσαρμογή ιδεολογίας και αρχών. "Σηκώθηκε πολύ σκόνη γύρω από τα μέτρα που προτείναμε" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθσε ότι το 35ωρο είναι και παραμένει στόχος σε Ελλάδα και Ευρώπη, η ίδια η κοινωνία όμως πρέπει να κάνει βήματα. Πρέπει να άρουμε τους προβληματισμούς στις σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με τα κοινωνικά κινήματα. Τέλος, ζήτησε από όλους να μην τίθεται η λογική "πάρτε πίσω τα μέτρα", υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι λάθη έχουν γίνει, "δεν ακυρώνουν όμως την πορεία της πολιτικής μας και των στόχων μας στα εργασιακά".

    [03] ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    Αθήνα, 5 Νοεμβρίου 2000 (10:27 UTC+2)

    Παρέμβαση στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ εποιχειρεί σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος σε συνέντευξή του στο "ΒΗΜΑgazino", ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και μιλάει για τα λάθη του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας ότι έχει απολέσει τον σοσιαλιστικό χαρακτήρα του και πως πολλές από τις επιλογές της οικονομικής πολιτικής υπαγορεύονται από τον νεοφιλελευθερισμό. Πετύχαμε, λέει, την ονομαστική σύγκλιση και όχι την πραγματική και το κόστος αυτής της σύγκλισης το πλήρωσαν οι πολίτες.

    Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας προειδοποιεί ότι η δημιουργία κεντροδεξιού κόμματος από τον κ. Αβραμόπουλο θα πλήξει όχι μόνο τη Νέα Δημοκρατία αλλά και το ΠΑΣΟΚ και ζητεί από τον πρωθυπουργό να μην αγνοεί το κόμμα λέγοντας ότι το "ΠΑΣΟΚ δεν είναι μαγαζί κανενός".

    Στην τοποθέτηση του δημοσιογράφου ότι "έχει δίκιο η ΝΔ και άλλα κόμματα που λένε ότι στην ουσιαστική σύγκλιση έχουμε μείνει πολύ πίσω", ο κ. Τσοχατζόπουλος τονίζει: "Είναι αλήθεια, κακά τα ψέματα. Εμείς έξι χρόνια πετυχαίναμε την ονομαστική σύγκλιση. Στον τομέα της πραγματικής σύγκλισης όμως μείναμε πίσω" και προσθέτει "αλλά για να πούμε του στραβού το δίκιο η κυβέρνηση τα έξι προηγούμενα χρόνια έριξε όλο το βάρος στο να πετύχει τη σύγκλιση στο μακροοικονομικό επίπεδο. Από αυτή τη διαχείριση είχαμε αποτελέσματα. Αυτή η προσπάθεια ήταν επιτυχής. Δεν συνοδεύτηκε όμως από διαρθρωτικές αλλαγές της ίδιας εμβέλειας και δεν μπορούμε να μην το παραδεχθούμε".

    Διατυπώνει την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πάψει προ πολλού να λειτουργεί ως κόμμα και επισημαίνει χαρακτηριστικά: "Και η έλλειψη ζωντανής λειτουργίας του κόμματος υπονομεύει πλήρως την αξιοπιστία της εικόνας μας προς τα έξω. Πολύ περισσότερο που το κόμμα μας βρίσκεται στην κυβέρνηση. Με την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα, η κυβέρνηση φαίνεται σαν να είναι οι κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνας: αποφασίζει μόνη της, κάνει ό,τι θέλει και δεν ρωτάει κανέναν. Αυτο είναι κακό προς τα έξω αλλά και προς τα μέσα. Για αυτό και υπάρχει αυτό το κλίμα τον τελευταίο καιρό και εσωκομματικά, και με τον κόσμο. Για αυτό επιμένω ότι προέχει αυτή τη στιγμή να βγει το κόμμα μπροστά, να ξαναβάλει διαδικασίες δημοκρατικής λειτουργίας καλώντας όλον τον κόσμο να συζητήσει μαζί του τα μεγάλα πολιτικά θέματα".

    [04] EYΡΩΠΑΙΚΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    Θεσσαλονίκη, 5 Νοεμβρίου 2000 (10:16 UTC+2)

    Τις παραλείψεις του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την απασχόληση της Ελλάδας, επισημαίνει με αυστηρές συστάσεις προς το υπουργείο Εργασίας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, η ανεργία στην Ελλάδα υπερβαίνει το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αξιολογείται πλέον ως ένα από τα σημαντικότερα κοινωνικά προβλήματα, βάσει στοιχείων του υπουργείου Εργασίας.

    Ειδικότερα, σε έκθεσή της για την απασχόληση στην Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι οι στρατηγικές για την αντιμετώπιση της ανεργίας που προτίθεται να ακολουθήσει η χώρα μας παρά το γεγονός ότι βρίσκονται προς την σωστή κατεύθυνση, όμως η εφαρμογή τους καθυστερεί σημαντικά. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στη καθυστέρηση εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

    [05] ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ "ΣΑΜΙΝΑ"

    Πάρος, 5 Νοεμβρίου 2000 (21:01 UTC+2)

    Συνεχίστηκαν σήμερα στην Πάρο οι έρευνες των δυτών στο μηχανοστάσιο και το γκαράζ του "Εξπρές Σάμινα". Συγκεκριμένα επιχειρήθηκε η βιντεοσκόπηση του εσωτερικού χώρου του γκαράζ. Ωστόσο η ορατότητα είναι περιορισμένη καθώς στο σημείο εκείνο βρίσκονται στάσιμα νερά. Η καταδυτική ομάδα θα προσπαθήσει να κόψει τα πλαϊνά τοιχώματα του γκαράζ και να ανοίξει τον καταπέλτη για να μπει νερό, ώστε να αυξηθεί η ορατότητα.

    Στο μεταξύ, τα κανονικά όργανα πλοήγησης του πλοίου βρέθηκαν άθικτα. Ο ειδικός εφέτης ανακριτής Νίκος Καραδημητρίου διευκρίνισε ότι το ραντάρ που βρέθηκε σπασμένο στη γέφυρα του πλοίου ήταν παλιό και εκτός λειτουργίας.

    Ο κ. Καραδημητρίου θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα προκειμένου να εξεταστούν τα ευρήματα από την αυτοψία.

    [06] ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΞΑΝΘΗΣ

    Ξάνθη, 5 Νοεμβρίου 2000 (20:53 UTC+2)

    Την κοινωνική προσφορά των ενόπλων δυνάμεων εξήρε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος μιλώντας σήμερα σε ημερίδα του 4ου Σώματος Στρατού που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη, με θέμα τον ρόλο των ενόπλων δυνάμεων στις τοπικές κοινωνίες των ορεινών, νησιωτικών και απρόσιτων περιοχών.

    Ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο έργο των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων αλλά και των πολιτών και τόνισε πόσο σημαντική είναι η συμβολή τους σε μια ολοκληρωμένη περιφερειακή οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου. Υπογράμμισε ακόμη το ρόλο των ενόπλων δυνάμεων και των πολιτών στην ενδυνάμωση της ασφάλειας και της άμυνας της χώρας μας.

    Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας περιόδευσε στα ορεινά του νομού Ξάνθης, όπου συνομίλησε με φορείς και κατοίκους των περιοχών και ξεναγήθηκε στην περιοχή του ποταμού Νέστου.

    [07] ΙΣΧΥΡΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΕΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

    Αθήνα, 5 Νοεμβρίου 2000 (20:52 UTC+2)

    Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις επτά το απόγευμα σε εφορία που βρίσκεται στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης 387, στην περιοχή της Ηλιούπολης.

    Πέντε λεπτά πριν την έκρηξη, άγνωστος που ισχυρίστηκε ότι ανήκει στην πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση "Μαχητές για την κοινωνική ανατροπή" τηλεφώνησε σε τηλεοπτικό σταθμό και προειδοποιούσε για την ύπαρξη του εκρηκτικού μηχανισμού. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να αποκλείσουν το χώρο όμως δεν τα κατάφεραν γιατί η έκρηξη έγινε σε πέντε λεπτά.

    Τραυματισμοί δεν υπήρξαν, όμως έσπασαν όλα τα τζάμια στον πρώτο και τον δεύτερο όροφο του κτιρίου της εφορίας. Ζημιές σημειώθηκαν επίσης σε ένα διπλανό κατάστημα, μία καφετέρια και ένα υαλοπωλείο. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το σημείο της έκρηξης στο υπόγειο του κτιρίου. Έρευνες στην περιοχή πραγματοποιούν άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

    [08] 40XΡΟΝΟΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ

    Θεσσαλονίκη, 5 Νοεμβρίου 2000 (20:48 UTC+2)

    Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα έγινε σήμερα το πρωί στο 8ο χλμ της επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης-Ασβεστοχωρίου.

    Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 30χρονος Νικόλαος Καλαϊτζόγλου συγκρούστηκε με αυτό του Αλκιβιάδη Φωτιάδη, 40 ετών, κάτοικοι και οι δύο Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο δεύτερος.

    Ελαφρά τραυματίστηκαν ο οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου και οι επιβάτες του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο Φωτιάδης, Ζαχάρω Παπαδοπούλου, 41 ετών και Φωκά Αννα 39 ετών, κάτοικοι Θεσσαλονίκης. Από το τμήμα οδικών τροχαίων ατυχημάτων γίνεται προανάκριση.

    [09] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 105 - 89

    Αθήνα, 5 Νοεμβρίου 2000 (20:36 UTC+2)

    Ο Ολυμπιακός δεν φάνηκε να δυσκολεύεται ιδιαίτερα με αντίπαλο τον Μακεδονικό. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας επί του νεοφώτιστου συλλόγου με σκορ 105 - 89 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και παρέμειναν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

    Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου αντιμετώπισαν κάποια προβλήματα μόνο στο πρώτο εικοσάλεπτο και κατάφεραν να προηγηθούν με 47 - 42. Στην επανάληψη όμως ο Ολυμπιακός παρουσίασε πολύ καλύτερο πρόσωπο και έφτασε δίκαια στην κατάκτηση του ροζ φύλλου.

    [10] ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΡΩΣΩΝ - ΤΣΕΤΣΕΝΩΝ ΣΤΟ ΓΚΡΟΖΝΙ

    Λονδίνο, 5 Νοεμβρίου 2000 (20:29 UTC+2)

    Τσετσένοι αντάρτες συγκρούστηκαν σήμερα το πρωί με άνδρες των ρωσικών δυνάμεων στο κέντρο του Γκρόζνι, με αποτέλεσμα πέντε ρώσοι στρατιώτες να τραυματιστούν, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Μόσχα που μεταδίδει το BBC.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στρατιωτικό όχημα των Ρώσων έπεσε σε νάρκη στη βορειοδυτική πλευρά της πόλης, ενώ παράλληλα τσετσένοι αντάρτες που ήταν κρυμμένοι στη γύρω περιοχή άνοιξαν πυρ κατά των ρώσων στρατιωτών.

    Στην περιοχή των συγκρούσεων έσπευσαν ρωσικές ενισχύσεις, αλλά οι τσετσένοι αντάρτες κατάφεραν να διαφύγουν χωρίς απώλειες.

    Όπως μεταδίδουν οι ανταποκριτές των ξένων πρακτορείων ειδήσεων, πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση τσετσένων ανταρτών κατά ρωσικών στόχων, στο Γκρόζνι, μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο.

    Σ.Π.

    [11] ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 2 - 2

    Καλαμάτα, 5 Νοεμβρίου 2000 (20:24 UTC+2)

    Σε ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι, Καλαμάτα και Εθνικός Αστέρας, αναδείχτηκαν ισόπαλοι με σκορ 2 - 2 και μοιράστηκαν τους βαθμούς της ισοπαλίας στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Εθνικής κατηγορίας.

    Ο Εθνικός Αστέρας κατάφερε μάλιστα να προηγηθεί με σκορ 0 - 2 χάρη στα γκολ που πέτυχαν οι Τέσοβιτς στο 36' και Κοντόπουλος στο 43'. Η Καλαμάτα αντεπιτέθηκε στην επανάληψη και ισοφάρισε με τους Σοάρες στο 60' και Φρατζέσκο στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

    [12] ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ:Η ΕΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΠΙΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ

    Αγκυρα, 5 Νοεμβρίου 2000 (20:23 UTC+2)

    Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και ηγέτης του κόμματος της Εθνικιστικής Δράσης (MHP), Ντεβλέτ Μπαχτσελί, κάλεσε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) να υιοθετήσει μια πιο ειλικρινή στάση, όπως χαρακτηριστικά είπε, απέναντι στην τουρκική υποψηφιότητα για ένταξη στους κόλπους της.

    "Πιστεύουμε ότι η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ θα γίνει πραγματικότητα μέσα σε μια λογική χρονική περίοδο εφόσον η Ενωση εξετάσει την τουρκική υποψηφιότητα με ρεαλιστικό και ειλικρινή τρόπο", τόνισε ο κ. Μπαχτσελί στην ομιλία του στο συνέδριο του κόμματός του, στο οποίο ανανέωσε παράλληλα τη θητεία του στην ηγεσία του MHP.

    Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης υπογράμμισε ακόμη ότι η ΕΕ θα πρέπει να πάψει να "κρύβεται πίσω από την Ελλάδα σε ό,τι αφορά στις σχέσεις της με την Τουρκία" και να μην τηρεί μονομερή στάση στο θέμα της Κύπρου και των διαφορών Αθήνας-Αγκυρας στο Αιγαίο.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι εντός της εβδομάδας αναμένεται ότι η ΕΕ θα καταρτίσει τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων στις οποίες θα πρέπει να προβεί η Τουρκία προκειμένου να μπορέσει να ενταχθεί στο κοινοτικό πλαίσιο.

    Σ.Π.

    [13] ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3 - 1

    Γιάννινα, 5 Νοεμβρίου 2000 (20:17 UTC+2)

    Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Εθνικής Κατηγορίας γεύτηκε σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου κατάφερε να κερδίσει τον Αθηναϊκό με σκορ 3 - 1 και να πάρει τους τρεις βαθμούς.

    Ο ΠΑΣ Γιάννινα προηγήθηκε στο 48' λεπτό με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τζούμπα. Ο Αθηναϊκός απάντησε στο 62' με τον Μπούις και ισοφάρισε σε 1 - 1. Οι γηπεδούχοι όμως είχαν τα ψυχικά αποθέματα να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα. Προηγήθηκαν εκ νέου στο 74' με τον Σέμο, ενώ το 3 - 1 για την ομάδα των Ιωαννίνων διαμόρφωσε στο 90' ο Ελντερ.

    [14] ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 2 - 0

    Αθήνα, 5 Νοεμβρίου 2000 (20:16 UTC+2)

    Ο Κριστόφ Βαζέχα, παρά τα 37 του χρόνια, συνεχίζει να είναι ο πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού. Οι πράσινοι επιβλήθηκαν σήμερα στο γήπεδο της Λεωφόρου επί του Πανηλειακού με σκορ 2 - 0 χάρη στα δύο τέρματα που σημείωσε ο Πολωνός επιθετικός στο 65' και 75' λεπτό.

    Ετσι, οι παίκτες του Αγγελου Αναστασιάδη κάλυψαν τη διαφορά στο βαθμολογικό πίνακα και θα αντιμετωπίσουν πλέον με άλλον αέρα την Τετάρτη την Γιουβέντους στο ΟΑΚΑ για την 6η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Βαζέχα που μπήκε ως αλλαγή στο ημίχρονο, στη θέση του Πφλίπσεν, κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη. Μέχρι τότε ο Παναθηναϊκός δεν απείλησε ιδιαίτερα την αντίπαλη εστία και δεν δημιούργησε αξιόλογες ευκαιρίες.

    Στο μεταξύ, ο αγώνας της Λεωφόρου σημαδεύτηκε από προβλήματα στον ηλεκτροφωτισμό. Το παιχνίδι διακόπηκε στο πρώτο ημίχρονο για 12' λεπτά καθώς δεν υπήρχε φως.

    [15] ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 4 - 1

    Θεσσαλονίκη, 5 Νοεμβρίου 2000 (20:03 UTC+2)

    Οι παίκτες του ΠΑΟΚ θέλησαν να αποδείξουν στους φιλάθλους τους πως η ήττα από τον Αρη ήταν μια κακή παρένθεση. Παίζοντας σήμερα πολύ καλή μπάλα κέρδισαν τον ΟΦΗ με σκορ 4 - 1 στο γήπεδο της Τούμπας και πήραν τρεις πολύτιμους βαθμούς στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Εθνικής κατηγορίας.

    Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς άφησε αρχικά εκτός ενδεκάδας τους Ναλιτζή και Καμπς και ως επιθετικό δίδυμο χρησιμοποίησε τους Οκκά και Φρούσο που τα πήγαν πολύ καλά. Το σκορ άνοιξε για τον ΠΑΟΚ στο 30' ο Νίκος Φρούσος με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Ακολούθησε στο 39' το γκολ του Οκκά για να πανηγυρίσουν οι φίλαθλοι του Δικεφάλου.

    Ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο τόσο στο α' όσο και στο β' ημίχρονο. Ομως ο ΟΦΗ κατάφερε να αιφνιδιάσει και στο 70' μείωσε σε 2 - 1 με τον Μάουρο. Πάντως, ο Δημήτρης Ναλιτζής στο 86' με μια καταπληκτική ενέργεια πέρασε όλους τους αντιπάλους και έγραψε το 3 - 1. Το τελικό σκορ το διαμόρφωσε λίγο πριν τη λήξη ο Γιώτης Εγκωμίτης. Το παρών στο γήπεδο της Τούμπας έδωσαν περίπου 10.000 φίλαθλοι του ΠΑΟΚ.

    Στο μεταξύ, η προσεχής αντίπαλος του Δικεφάλου στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, Ουντινέζε, κέρδισε σήμερα τη Λέτσι με σκορ 2 - 0.

    [16] ANAΔΑΣΩΣΗ ΣΤΟ ΣΕΪΧ - ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ WWF-ΕΛΛΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 5 Νοεμβρίου 2000 (19:59 UTC+2)

    Αναδάσωση πραγματοποίησαν σήμερα στο Σεϊχ - Σου οι εθελοντές του WWF -Eλλάς, στο πλαίσιο της συνεργασίας του περιβαλλοντικού οργανισμού με την Panafon με τίτλο "Το Δάσος με αφορά".

    Η εκστρατεία ξεκίνησε τον περασμένο μήνα και θα ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2001 και αφορά μία σειρά αναδασώσεων σε περιαστικά δάση της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, υπό την εποπτεία του υπεύθυνου δασικών προγραμμάτων του WWF Aριστοτέλη Παπαγεωργίου. Εκτός από το Σεϊχ - Σου προβλέπονται αναδασώσεις στον Σχοινιά, στην Πεντέλη, την Στροφυλιά και τη Σαλαμίνα.

    Οπως δήλωσε στο ΜΠΕ ο υπεύθυνος εθελοντών και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του WWF για τη Θεσσαλονίκη Αγγελος Αδαμίδης σήμερα έγινε εξερεύνηση των περιοχών που θα αναδασωθούν, ανοίχτηκαν κάποιοι λάκκοι, ενώ οι εθελοντές φρόντισαν και τα δέντρων που προϋπήρχαν. Για το δάσος του Σεϊχ - Σου έχουν προγραμματιστεί δύο αναδασώσεις μέχρι το τέλος του 2000 (19/11 και 10/12) και άλλες τέσσερις στο 2001 με τελευταία αυτή της 6ης Μαίου.

    Ο κ. Αδαμίδης υπογράμμισε ότι το WWF ανέλαβε να αναδασώσει μία συγκεκριμένη περιοχή του Σεϊχ - Σου μετά από συνεννόηση με την Διεύθυνση Αναδασώσεων, που εκπόνησε και τη σχετική μελέτη, ενώ θα χρησιμοποιηθεί ένας συνδυασμός πλατύφυλλων και κωνοφόρων δέντρων.

    ΓΕ.Χ.

    [17] ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΝΟΡΚΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΚΕΝΤΗΡΑ

    Αθήνα, 5 Νοεμβρίου 2000 (19:51 UTC+2)

    Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις συνθήκες αυτοκτονίας του 48χρονου δράστη της διπλής ανθρωποκτονίας και της ομηρίας 33 γιαπωνέζων τουριστών, Χρήστου Κεντήρα, διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Παράλληλα ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Ευσταθιάδης διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση για να διευκρινιστούν οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό.

    Στο μεταξύ, ο πρέσβης της Ιαπωνίας στην Αθήνα επισκέφθηκε το πρωί στην Αθήνα τους 33 συμπατριώτες του. Σε δηλώσεις του αμέσως μετά διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση της χώρας του δεν προτίθεται να εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία κατά της Ελλάδας, καθώς όπως είπε, η ασφάλεια στη χώρα μας βρίσκεται σε καλό επίπεδο.

    Οι περισσότεροι από τους Ιάπωνες τουρίστες θα συνεχίσουν τις διακοπές τους στη χώρα μας. Μάλιστα αρκετοί από αυτούς αναμένεται να επισκεφθούν τα Μετέωρα.

    [18] Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ Α1 - Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 5 Νοεμβρίου 2000 (19:50 UTC+2)

    Η νίκη του ΠΑΟΚ επί του Αρη με σκορ 70 - 65 στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο και η ήττα του Παναθηναϊκού από τον Πανιώνιο με 84 - 75 κυριάρχησαν στην 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 κατηγορίας των ανδρών. Αναλυτικά η βαθμολογία έχει ως εξής:

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (3η αγωνιστική)

    1.Ολυμπιακός 6

    2.Περιστέρι 6

    3.ΑΕΚ 6

    4.Μίλωνας 5

    5.ΠΑΟΚ 5

    6.Παναθηναϊκός 5

    7.Πανιώνιος 5

    8.Αρης 4

    9.Ηράκλειο 4

    10.Μαρούσι 4

    11.Ηρακλής 4

    12.Νήαρ Ηστ 3

    13.Δάφνη 3

    14.Μακεδονικός 3

    Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (4η)

    Δάφνη - Αρης

    Μαρούσι - Ηράκλειο

    Μακεδονικός - Περιστέρι

    Νήαρ Ηστ - Ολυμπιακός

    Ηρακλής - Μίλωνας

    ΑΕΚ - Πανιώνιος

    ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

    [19] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 84 - 75

    Αθήνα, 5 Νοεμβρίου 2000 (19:44 UTC+2)

    Ο Παναθηναϊκός συνέχισε τις κακές του εμφανίσεις. Αυτή τη φορά γνώρισε την ήττα στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης από τον Πανιώνιο με σκορ 84 - 75 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 κατηγορίας των ανδρών.

    Οι παίκτες του Λευτέρη Σούμποτιτς μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, ενώ αντίθετα ο Παναθηναϊκός για μια ακόμη φορά προβλημάτισε. Ο Πανιώνιος κατάφερε στο ημίχρονο να προηγείται με δέκα πόντους (37 - 27). Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε και οι αθλητές του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν μπόρεσαν να μειώσουν και να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα. Ετσι, έπεσαν από την κορυφή της βαθμολογίας.

    Κορυφαίος από τον Πανιώνιο ήταν για μια ακόμη φορά ο νεαρός Διαμαντόπουλος που σημείωσε 25 πόντους. Ακολούθησε σε απόδοση ο Ουίλιαμς με 21 πόντους. Αντίθετα ο μόνος που προσπάθησε από τον Παναθηναϊκό ήταν ο Μποντιρόγκα με 18.

    [20] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΑΕΚ - ΗΡΑΚΛΗΣ 81 - 77

    Αθήνα, 5 Νοεμβρίου 2000 (19:38 UTC+2)

    Η ΑΕΚ κατάφερε να επιβληθεί στο ΟΑΚΑ επί του Ηρακλή με σκορ 81 - 77 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 κατηγορίας των ανδρών. Οι παίκτες του Μάκη Δενδρινού προσπάθησαν όσο μπορούσαν εκτός έδρας, όμως στο β' ημίχρονο η Ενωση στάθηκε αρκετά εύστοχη στα τρίποντα, πήρε μια διαφορά την οποία και διατήρησε μέχρι το τέλος.

    Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες ήταν συνεχώς κοντά στο σκορ και οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με 46 - 40 υπέρ της ΑΕΚ. Στην επανάληψη όμως ο Ηρακλής πραγματοποίησε πολλά λάθη και δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το σκορ κυρίως στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι αθλητές του Ντούσαν Ιβκοβιτς στάθηκαν αρκετοί εύστοχοι στα σουτ τριών πόντων και κατάφεραν να ανεβάσουν τη διαφορά μέχρι και τους 17 πόντους.

    Ομως στα τελευταία λεπτά οι παίκτες του Ηρακλή έκαναν την ύστατη προσπάθεια να μειώσουν. Η προσπάθεια πάντως δεν στάθηκε ικανή για να χαρίσει τη νίκη. Κορυφαίος από την ΑΕΚ ήταν ο Μάρτιν Μιούρσεπ που σημείωσε 21 πόντους με πέντε τρίποντα, ενώ ακολούθησε ο Ντικούδης με 18 πόντους. Από τον Ηρακλή καλοί ήταν οι Χατζηβρέττας και Παπαδόπουλος.

    [21] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΜΑΡΟΥΣΙ 85 - 77

    Αθήνα, 5 Νοεμβρίου 2000 (19:36 UTC+2)

    Το Περιστέρι παρέμεινε αήττητο στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 κατηγορίας των ανδρών και διατηρήθηκε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

    Κέρδισε σήμερα στην έδρα του το Μαρούσι με σκορ 85 - 77 και κατέκτησε δύο νέους πολύτιμους βαθμούς. Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη παρουσιάζουν ένα πολύ καλό πρόσωπο στο πρωτάθλημα και μέχρι στιγμής μετρούν τρεις νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές.

    Από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης το Περιστέρι κατάφερε να πάρει μια σεβαστή διαφορά στο σκορ και στο ημίχρονο ήδη προηγούνταν με 48 - 31. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι διατήρησαν το ρυθμό τους, ενώ αντίθετα το Μαρούσι όσο και αν προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά δεν μπόρεσε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα.

    [22] Η ΒΑΓΔΑΤΗ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΝΑ "ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΜΟΝΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ"

    Βαγδάτη, 5 Νοεμβρίου 2000 (19:34 UTC+2)

    Εκκληση προς την Τουρκία να σταματήσει να παραχωρεί τον εναέριο χώρο της σε αεροπλάνα των ΗΠΑ και της Βρετανίας που πραγματοποιούν αεροπορικές επιχειρήσεις κατά της Βαγδάτης από τη βάση του Ιντσιρλίκ απηύθυνε σήμερα η Βαγδάτη.

    "Η κυβέρνηση της Αγκυρας θα πρέπει να σκεφτεί καλά τα συμφέροντα του τουρκικού λαού και να απελευθερωθεί από την αμερικανική ηγεμονία", είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ιρακινής κυβέρνησης, Τάχα Γιασίν Ραμαντάν στον επικεφαλής της τουρκικής επιχειρηματικής αντιπροσωπείας που επισκέπτεται το Ιράκ, Ζίνε ελ Αμπιντίν Αρντάμ,

    "Η συνεχιζόμενη χρήση της βάσης του Ιντσιρλίκ από τα αμερικανικα και βρετανικά αεροπλάνα....επηρεάζει τις σχέσεις Βαγδάτης και Αγκυρας και επιφέρει στην Τουρκία σημαντικές οικονομικές και εμπορικές απώλειες", υπογράμμισε ο κ. Ραμαντάν.

    Σ.Π.

    [23] ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΤΑΞΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

    Αθήνα, 5 Νοεμβρίου 2000 (19:29 UTC+2)

    "Μεθυσμένοι" από τη χαρά της νίκης κόντρα στην ΑΕΚ, παίκτες και τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού αναχώρησαν το πρωί με πτήση τσάρτερ για τη Γαλλία. Οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν την Τρίτη στις 9:45 το βράδυ τη Λιόν για την 6η και τελευταία αγωνιστική της α' φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

    Ο Ολυμπιακός χρειάζεται πάση θυσία το θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να προκριθεί στην επόμενη φάση της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Παίκτες και προπονητής της ομάδας του Πειραιά δεν θέλησαν να κάνουν την παραμικρή δήλωση στο αεροδρόμιο του "Ελληνικού". Ωστόσο το κλίμα στην ομάδα είναι ιδιαίτερα θετικό μετά την ευρεία νίκη επί της ΑΕΚ με σκορ 4 - 1 στο ΟΑΚΑ και όλοι αισιοδοξούν πως θα κατακτήσουν τους τρεις βαθμούς στην Ευρώπη.

    Με την αποστολή του Ολυμπιακού ταξίδεψε και ο Ανδρέας Νινιάδης που υπέστη θλάση στο ματς του πρωταθλήματος με την Ενωση και αναμένεται να χάσει τόσο την αναμέτρηση με τη Λιόν για το Τσάμπιονς Λιγκ όσο και το ντέρμπι που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό. Ομως ακολούθησε την ομάδα κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Από την αποστολή αποκλείστηκαν οι Ανατολάκης και Λουτσιάνο.

    [24] XIΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ: ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΗΦΟ

    Αθήνα, 5 Νοεμβρίου 2000 (19:26 UTC+2)

    "Ελπίζω στην ελληνική ψήφο", δηλώνει η Χίλαρι Κλίντον σε συνέντευξη της στο περιοδικό "Εψιλον" της "Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας", προσθέτοντας ότι η ελληναμερικανική παροικία της Νέας Υόρκης την υποστήριξε ηθικά και οικονομικά σε όλη την καμπάνια της.

    Περαιτέρω, χαρακτηρίζει την Ελλάδα υπέροχη χώρα, με έναν καταπληκτικό, ζεστό και έξυπνο λαό και εκφράζει την επιθυμία να βρίσκεται στην Αθήνα για τους Ολυμπιακούς του 2004 γιατί, όπως αναφέρει, θα είναι σπάνια εμπειρία να βιώσει κανείς το ολυμπιακό πνεύμα στη γενέτειρα του.

    Σύμφωνα με την κ. Κλίντον η Ελλάδα λόγω της θέσης που κατέχει γεωγραφικά και πολιτικά στην Βαλκανική μπορεί να διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο για τη σταθερότητα στα Βαλκάνια.

    Τέλος, τονίζει ότι ο άντρας της την υποστήριξε τρομερά σε όλη την προεκλογική εκστρατεία και ότι θα του χρωστάει τη νίκη της.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Sunday, 5 November 2000 - 20:10:42 UTC