Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 00-10-16

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΜΗΝΥΜΑ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ-ΕΦ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
  • [02] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ - ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
  • [03] ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΡΕΠΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ
  • [04] Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ
  • [05] ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ 37ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΣΤΗ ΞΑΝΘΗΣ
  • [06] ΡΩΣΙΑ: ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
  • [07] ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΟΔΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΓΙΑ ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΟ
  • [08] ΣΤΑ 970 ΕΚΑΤ. ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ
  • [09] ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΑΣΕ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ
  • [10] Ο Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΧΙΜΑΡΑ
  • [11] ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
  • [12] ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ
  • [13] ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
  • [14] ΠΑΒΚΟΒΙΤΣ: ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
  • [15] ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  • [16] «ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ», ΘΕΩΡΕΙ Ο ΓΚΛΙΓΚΟΡΟΦ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΠΙΛΝΤ
  • [17] ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ PC SYSTEMS - NOVA BANK
  • [18] O ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ
  • [19] ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΒΡΕΤΑΝΙΔΑΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ
  • [20] ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • [21] ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΡΑΓΙΟΡΓΕΒΙΤΣ ΣΤΗ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ
  • [22] Ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΜΠΙΑΡΙΤΖ
  • [23] ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ
  • [24] ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΤΕ

  • [01] ΜΗΝΥΜΑ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ-ΕΦ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

    Θεσσαλονίκη, 15 Οκτωβρίου 2000 (17:45 UTC+2)

    του Νίκου Ρούμπου

    Την ελπίδα ότι μέσα στις δύο επόμενες μέρες θα αντιμετωπισθεί το πρόβλημα που προκάλεσε την εμπλοκή στην άσκηση του ΝΑΤΟ στην Τουρκία, ώστε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η συμμετοχή των ελληνικών δυνάμεων, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος επέμεινε να εφαρμοσθούν όσα είχαν προβλεφθεί, στο πλαίσιο της άσκησης και είχαν υπογραφεί από την Τουρκία.

    Δεν πρόκειται για ελλονοτουρκικό πρόβλημα, αλλά για πρόβλημα του ΝΑΤΟ με την Τουρκία, είπε ο υπουργός και κάλεσε το ΝΑΤΟ να βρει τον τρόπο να εφαρμοσθούν τα συμφωνημένα για την διεξαγωγή της άσκησης. Συνέδεσε αυτή τη συμπεριφορά της Αγκυρας με τη στάση της γειτονικής χώρας απέναντι στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Η συμπεριφορά αυτή, όπως είπε, επηρεάζεται από τις ανησυχίες της Τουρκίας για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και τη συζήτηση στην αμερικανική Γερουσία του ψηφίσματος για την Γενοκτονία των Αρμενίων.

    Σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα το μεσημέρι στο ξενοδοχείο "Μακεδονία Παλλάς" ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα εθνικά ζητήματα και στην ανάγκη διαμόρφωσης εθνικής στρατηγικής. "Η πρώτη προτεραιότητα είναι η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του ελληνισμού, της Ελλάδας και της Κύπρου", είπε ο υπουργός. Δήλωσε πλήρη υποστήριξη στον δίκαιο αγώνα του Κυπριακού λαού και προειδοποίησε πως η Ελλάδα θα αποτρέψει οποιονδήποτε επιχειρήσει να εμποδίσει την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Την Τρίτη ο κ. Τσοχατζόπουλος θα επισκεφθεί την Κύπρο για να παρακολουθήσει την στρατιωτική άσκηση "Νικηφόρος" και σημείωσε πως στηρίζει το δόγμα του ενιαίου αμυντικού χώρου. Γνωστοποίησε ακόμη ότι συγκεκριμένα μέτρα στήριξης του δόγματος θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του.

    Ο Ελληνας υπουργός Αμυνας ζήτησε να περιληφθεί στην εταιρική σχέση Ευρωπαϊκής Ενωσης-Τουρκίας η λύση του Κυπριακού. Υπενθύμισε ότι η απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Ελσίνκι υποχρεώνει την Αγκυρα να συμβάλλει στην επίλυση του Κυπριακού γι' αυτό υπογράμμισε ότι η Τουρκία πρέπει να αλλάξει στάση και να ταχθεί υπέρ της ένταξης στην ΕΕ και του Τουρκοκυπριακού τμήματος, μαζί με την Κυπριακή Δημοκρατία. "Η Τουρκία οφείλει να συμφωνήσει ότι η προοπτική ένταξης στην ΕΕ σημαίνει αυτόματα πορεία εκδημοκρατισμού και αποδοχής των αρχών του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία και σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στο Αιγαίο", τόνισε και έκανε σαφές πως στο Αιγαίο δεν υπάρχει καμία ασάφεια όσον αφορά την υπόσταση όλων των νησιών, νησίδων και υφάλων, με εξαίρεση αυτά που βρίσκονται στη ζώνη των τριών μιλίων από τις ακτές της Τουρκίας. "Οποιος αμφισβητεί την αρχή των διεθνών συνθηκών και συμβάσεων διολισθαίνει σε συμπεριφορά απειλής", πρόσθεσε.

    Σε ό,τι αφορά τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, επισήμανε ότι σε καμιά περίπτωση η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί, με πλάγιο τρόπο, επαναδιαπραγμάτευση του στάτους κβο στο Αιγαίο. Είπε επίσης πως η συζήτηση για τα ΜΟΕ μπορεί να γίνει στη βάση της συμφωνίας Παπούλια-Γκιλμάζ, που αποτελεί μία ρεαλιστική βάση συζήτησης.

    Για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή υπογράμμισε ότι πρέπει να σταματήσει η βία και οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου. Σημειώνεται ότι μόλις σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση στη Γιουγκοσλαβία ο Ακης Τσοχατζόπουλος θα επισκεφθεί το Βελιγράδι και θα έχει συνομιλίες με τον Γιουγκοσλάβο ομόλογο του για την περιφερειακή ασφάλεια και συνεργασία.

    Σχετικά με τη στάση της αλβανικής κυβέρνησης απέναντι στην ελληνική μειονότητα εκτίμησε πως δεν θα έχει περαιτέρω συνέπειες στις ελληνοαλβανικές σχέσεις και θα περιοριστεί στο πλαίσιο του εκλογικού κλίματος και έντασης.

    Σε ερωτήσεις για την εικόνα της κυβέρνησης και για όσα λέγονται περί "μοναξιάς" του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, απάντησε ότι δεν υπάρχει το "σύνδρομο της μοναξιάς", ούτε για τον πρωθυπουργό, ούτε για την κυβέρνηση, ούτε για το ΠΑΣΟΚ. Επικέντρωσε την προσοχή του στα μεγάλα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα και σημείωσε ότι δεν πρέπει να εγκλωβιστούμε στις συζητήσεις για τη διαχείριση των καθημερινών επιμέρους θεμάτων. "Είμαστε συνυπεύθυνοι για την πορεία της κυβέρνησης. Ολοι, συλλογικά και μαζί, στο ΠΑΣΟΚ έχουμε την υποχρέωση να συμβάλλουμε για να υπάρξει μια θετική πορεία για τον ελληνικό λαό", είπε και υπενθύμισε την εντολή που έλαβε η κυβέρνηση από το λαό στις εκλογές της 9ης Απριλίου.

    Μπορεί να υπάρχουν διαφωνίες, αλλά αυτό δεν είναι κακό, πρόσθεσε, και άφησε αιχμές εναντίον όσων επιχειρούν να δώσουν την εντύπωση ότι τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν στήριξαν τον Κώστα Σημίτη στις δύσκολες στιγμές. "Προσωπικά δεν με αφορά κάτι τέτοιο", είπε για τη δική του στάση.

    Σχετικά με τη διαπλοκή, με αφορμή την παραίτηση από την ΚΕ του ΠΑΣΟΚ του Χρήστου Σαλελέ, επισήμανε ότι δεν μπορεί να γενικεύεται μία περίπτωση. Τόνισε ότι τα οικονομικά συμφέροντα αντιδρούν όταν τα περιορίζουν και η μόνη εγγύηση είναι οι ξεκάθαρες πολιτικές επιλογές και η συνειδητή διαφάνεια σε όλες τις διαδικασίες από την πλευρά της κυβέρνησης.

    Ο κ. Τσοχατζόπουλος υπογράμμισε ότι το υπουργείο Εθνικής Αμυνας δεν έχει ευθύνες στην υπόθεση του πολύνεκρου ναυαγίου στην Πάρο και αναφορικά με τη συζήτηση γύρω από το ελικόπτερο "Πούμα" ξεκαθάρισε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευση του προσωπικού για συμμετοχή σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. "Αλίμονο αν οι Ενοπλες Δυνάμεις κινούνταν με πρωτοβουλία του οποιουδήποτε", είπε ο υπουργός και ανακοίνωσε πως μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει η τελετή πιστοποίησης της εκπαίδευσης του 6μελούς πληρώματος, όπως έχει προγραμματιστεί. Θα αρχίσει, επίσης, και η εκπαίδευση και άλλων 10 συγκυβερνητών η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του Ιανουαρίου του 2001.

    [02] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ - ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

    Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2000 (09:37 UTC+2)

    Με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, θα συναντηθεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου η πρόεδρος του "Αθήνα 2004", Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη και η συζήτηση αναμένεται καθοριστική όσον αφορά την πορεία διοργάνωσης της Ολυμπιάδας.

    Η κ.Αγγελοπούλου αναμένεται να ζητήσει ξεκαθάρισμα ρόλων, ενώ ο κ.Σημίτης με δηλώσεις του απέκλεισε το ενδεχόμενο δημιουργίας υπουργείου Ολυμπιακών Αγώνων.

    Αύριο, μετά τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει σημαντικές αποφάσεις για το οργανωτικό σχήμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

    [03] ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΡΕΠΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

    Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2000 (17:05 UTC+2)

    Της Βάσως Κουτσούμπα

    Η Κυβέρνηση θα λάβει όλα τα μέτρα για να διασφαλίσει τα δικαιώματα της μειονότητας, δεν χωρά έκπτωση στο θέμα αυτό, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας σχολιάζοντας τις παρατυπίες, τη βία, τους ξυλοδαρμούς που σημειώθηκαν κατά τις χθεσινές επαναληπτικές εκλογές στη Χειμάρρα.

    Ο κ. Ρέππας επανέλαβε ότι η στάση της γείτονος χώρας επηρεάζει τις σχέσεις των δύο χωρών και τόνισε ότι εμείς επιθυμούμε τη βελτίωση των ελληνοαλβανικών σχέσεων αλλά αυτό δεν είναι μονόδρομος. Πρέπει η συμβολή να είναι αμοιβαία, είπε και επισήμανε ότι υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας στην Αλβανία ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η γείτονα χώρα θα προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς στον εκδημοκρατισμό.

    Για την εκλογική διαδικασία ο κ. Ρέππας υπογράμμισε ότι η Αλβανική κυβέρνηση είχε εγγυηθεί το αδιάβλητο των εκλογών, κάτι που όμως δεν έγινε, αφού τα στοιχεία που έχει η Ελληνική Κυβέρνηση δείχνουν ότι υπήρξαν παραβιάσεις στην εκλογική νομοθεσία.

    Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι το υπουργείο Εξωτερικών θα θέσει το θέμα στους Διεθνείς Οργανισμούς και θα ενημερώσει και την Ευρωπαϊκή Ένωση για την παραβίαση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας.

    [04] Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ

    Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2000 (14:41 UTC+2)

    Φωτογραφία: Πρόεδρος της Πολιτικής Άνοιξης

    "Αρχιερέα της διαπλοκής" χαρακτήρισε τον επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης Αντώνης Σαμαράς, καταθέτοντας στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση δια του Τύπου κατά του κ. Μητσοτάκη, με αφορμή η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού ότι το 1993 ο Αντώνης Σαμαράς εξαγοράστηκε από το ΠΑΣΟΚ και έριξε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

    "Είναι πολιτική ανανδρία ο αρχιερέας της διαπλοκής, με την ομπρέλα της ασυλίας να ισχυρίζεται ότι τάχα εξαγοράστηκα από συμφέροντα για να ρίξω την κυβέρνησή του. Ενώ γνωρίζει καλά ότι ο λόγος που με κατασυκοφαντεί κατ΄ επάγγελμα είναι γιατί το 1993 υπερασπίστηκα τον πατριωτικό χαρακτήρα μιας ιστορικής παράταξης", είπε ο κ. Σαμαράς.

    Συνεχίζοντας τόνισε: "Θα πως μόνο δύο πράγματα πέρα από το κεφάλαιο ψηφιακά, ΞΥΣΤΟ και λοιπές αμαρτίες Μητσοτάκη για τα οποία είτε μίλησα είτε δεν έχω μιλήσει ακόμη. Πρώτον: τα όσα υποστηρίζει ο κ. Μητσοτάκης έχουν ήδη κριθεί από τα δικαστήρια ως ψέματα. Αυτό συνέβη όταν ο κ. Μητσοτάκης έδωσε μια συνέντευξη - ποταμό στον δημοσιογράφο κ. Μασαβέτα που την εξέδωσε ως βιβλίο με τίτλο "Ανατρέψατε τον Μητσοτάκη". Ακόμη και ο Μασαβέτας υποχρεώθηκε στο Εφετείο Αθηνών το 1998 - αφού πρωτοδίκως είχε φάει 10 μήνες φυλακή - να ανακαλέσει δημοσίως όλα όσα έγραψε περί δήθεν τότε εξαγοράς του κ. Συμπιλίδη. Και δεύτερον: ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει παραδεχτεί σε συνέντευξή του πέρσι τον Μάιο, που σήμερα θέλει να την ξεχνάει, ότι ο ίδιος έριξε την κυβέρνησή του το 1993 για να πάει σε εκλογές, ενώ, έχοντας 150 βουλευτές, μπορούσε από το Σύνταγμα να εξαντλήσει τη θητεία της κυβέρνησής του".

    Ο Πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει ο ίδιος την άρση της ασυλίας του ώστε να υπερασπιστεί ενώπιον της Δικαιοσύνης τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς του. Τόνισε ότι διαφορετικά θα προσφύγει εναντίον του με αγωγή, ώστε τελικά να μην μπορέσει να αποφύγει την κρίση της δικαιοσύνης και της ιστορίας.

    Ερωτηθείς για τη σημερινή δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι πέρασαν επτά χρόνια για να ευαισθητοποιηθεί, ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι ουδέποτε στο παρελθόν τόλμησε κανείς να πει τη λέξη "εξαγοράστηκε". "Μια φορά το είπε ο φίλος του ο δημοσιογράφος και όπως είπα καταδικάστηκε. Για να μην σας θυμίσω τις παραλλαγές του ότι πότε τον έριξε ο Αλαφούζος, πότε ο Κόκκαλης, πότε ο Βούδας. Θα υποχρεωθεί να έρθει στη δικαιοσύνη ο κ. Μητσοτάκης. Σε θέματα τιμής δεν καταλαβαίνω τίποτε", τόνισε καταλήγοντας ο κ. Σαμαράς.

    [05] ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ 37ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΣΤΗ ΞΑΝΘΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 16 Οκτωβρίου 2000 (21:03 UTC+2)

    Αγνωστα παραμένουν τα αίτια της δολοφονίας 37χρονου αυτοκινητιστή που βρέθηκε δολοφονημένος σε αγροτική περιοχή έξω από το χωριό Κρεμαστή Ξάνθης, χωρίς να εντοπιστούν οι δράστες και να διευκρινιστούν μέχρι στιγμής τα αίτια του εγκλήματος.

    Οπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία ο Παναγιώτης Τσάκαλος ιδιοκτήτης φορτηγού πατέρας δύο ανήλικων παιδιών πήγε από την Ξάνθη - όπου διέμενε με την οικογένειά του - στο χωριό Κρεμαστή για άγνωστο λόγο.

    Κάτοικοι της περιοχής βρήκαν το πτώμα του σε αγροτική περιοχή - σε μικρή απόσταση από το ανάχωμα του ποταμού Νέστου - και ειδοποίησαν τις αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο 37χρονος δέχθηκε από μικρή απόσταση δύο σφαίρες - στον αυχένα και στην πλάτη - και ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

    Γ.Χ.

    [06] ΡΩΣΙΑ: ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

    Μόσχα, 16 Οκτωβρίου 2000 (21:03 UTC+2)

    Σε αύξηση ύψους 12,5 δισεκατομμυρίων ρουβλίων, δηλαδή 417 εκατομμυρίων δολαρίων του προϋπολογισμού άμυνας του 2001 θα προχωρήσει η Ρωσία, όπως δήλωσε ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Αλεξέι Κούντριν.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κ. Κούντριν, η ρωσική κυβέρνηση σκοπεύει να αυξήσει τα κονδύλια του τομέα άμυνας, εξαιτίας της ανάγκης αναδιοργάνωσης του στρατού.

    Η κυβέρνηση σκόπευε να διαθέσει 206 δισεκατομμύρια ρούβλια για τον προϋπολογισμό άμυνας, αλλά σημαντικό ποσοστό των βουλευτών της Δούμας είπε ότι δεν ήταν αρκετά, με αποτέλεσμα να αυξηθεί.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός για το 2001 θα περάσει από δεύτερο έλεγχο στη Δούμα την Παρασκευή.

    [07] ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΟΔΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΓΙΑ ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΟ

    Σαρμ ελ Σειχ, 16 Οκτωβρίου 2000 (21:01 UTC+2)

    Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι απέχουν από το να καταλήξουν σε μία συμφωνία για τον τερματισμό της βίας που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή, ανακοίνωσαν διπλωματικές πηγές των δύο πλευρών, ενώ θα χρειαστεί τουλάχιστον μία ακόμη ημέρα διαπραγματεύσεων.

    Ο αξιωματούχος της Παλαιστινιακής Αρχής, Αμπεντ Ράμπο, δήλωσε ότι "μέχρι στιγμής δεν έχει συντελεστεί καμία πρόοδος και η ατμόσφαιρα δεν έχει βελτιωθεί", προσθέτοντας ότι "για αυτούς τους λόγους πιστεύω ότι δεν πρόκειται να τελειώσουμε σήμερα".

    Από τη πλευρά του ο στενός συνεργάτης του Εχούντ Μπάρακ, Ντάνι Γιατόμ, δήλωσε ότι "η μόνη πρόοδος που κάναμε είναι το ότι καθίσαμε όλοι μαζί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων".

    Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι δύο αξιωματούχοι τα ζητήματα που απασχόλησαν τη σύνοδο ήταν κυρίως το αίτημα των Παλαιστινίων να αποσυρθούν οι ένοπλοι Ισραηλινοί έποικοι από τα παλαιστινιακά εδάφη, αλλά και η αξίωση του Ισραήλ να παραδοθούν όλα τα όπλα της οργάνωσης Φατάχ στην Παλαιστινιακή Αρχή.

    Ο Ράμπο κατηγόρησε τους Ισραηλινούς ότι απέρριψαν την ειρηνευτική πρόταση του ΓΓ του ΟΗΕ, Κόφι Αναν και την κοινή πρόταση Παλαιστινίων και Αιγυπτίων και τόνισε ότι "οι Αμερικανοί συνεχίζουν να παραμένουν ασαφείς και να μιλούν με γενικότητες, ώστε να μην περιμένουμε τίποτε θετικό από την πλευρά τους".

    [08] ΣΤΑ 970 ΕΚΑΤ. ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

    Πολύγυρος, 16 Οκτωβρίου 2000 (21:00 UTC+2)

    Στα 970 εκατομμύρια δραχμές εκτιμάται ότι ανέρχεται το κόστος για τις δαπάνες αποκατάστασης ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες στη Χαλκιδική, και κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων, σύμφωνα με τις υπηρεσίες νομαρχιακής αυτοδιοίκησης.

    Οι συγκεκριμένες δαπάνες αφορούν τις περιοχές της Παναγιάς, Γοματίου, Παλαιοχωρίου, Νεοχωρίου, Βαρβάρας και Ολυμπιάδας, ενώ μόνο για το δημοτικό διαμέρισμα της Παναγιάς, η προεκτίμηση των ζημιών φτάνει τα 550 εκατομμύρια, για το δήμο Ολυμπιάδας τα 91 εκατομμύρια, για το διαμέρισμα της Βαρβάρας 63 εκατομμύρια. Από ζημιές που προκλήθηκαν σε σπίτια, αποθήκες και καταστήματα, στην Παναγιά, στο Παλιοχώρι και στο Γομάτι, φτάνουν τα 400, 40 και 6 εκατομμύρια δραχμές αντίστοιχα.

    Ζημιές επίσης προκλήθηκαν σε 148 αυτοκίνητα, ενώ οι ζημίες στο δήμο Σιθωνίας δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη.

    [09] ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΑΣΕ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ

    Βιένη, 16 Οκτωβρίου 2000 (20:58 UTC+2)

    Η Γιουγκοσλαβία θα μπορέσει να ενταχθεί ξανά στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, ΟΑΣΕ τον ερχόμενο μήνα αλλά κάτω από προϋποθέσεις δήλωσε η πρόεδρος του ΟΑΣΕ Μπενίτα Φερέρο Βάλντνερ.

    Η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας διώχθηκε από τον ΟΑΣΕ το 1992 εξαιτίας του ρόλου που διαδραμάτισε τον πόλεμο της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

    Η κα Βάλντνερ είπε ότι θα χαιρόταν ιδιαίτερα να καλωσορίσει τη Γιουγκοσλαβία στο τραπέζι των συνεδριάσεων στον ΟΑΣΕ και τόνισε ότι για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρξει λύση στο ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου και το Βελιγράδι να αναγνωρίσει τα κράτη της Κροατίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και της Σλοβενίας.

    Οι υπουργοί χωρών μελών του ΟΑΣΕ θα συναντηθούν στη Βιένη στις 27 και 28 Νοεμβρίου, ενώ μετά την απομάκρυνση της από τον οργανισμό η καρέκλα της Γιουγκοσλαβίας παραμένει συμβολικά άδεια σε κάθε συνεδρίαση.

    Ο.Κ.

    [10] Ο Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΧΙΜΑΡΑ

    Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2000 (20:57 UTC+2)

    Η αλβανική πολιτική επιδεικνύει πολλές φορές ιδιαίτερη θρασύτητα, τόνισε ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Χιμάρα.

    Σε δηλώσεις τους στον ραδιοφωνικό σταθμό "Φλας", έκανε λόγο για αγνωμοσύνη και έλλειψη στοιχειώδους διορατικότητας της αλβανικής πλευράς.

    Η πολιτική της Ελλάδας απέναντι στην Αλβανία πρέπει να συνδυάζει τον σφιχτό εναγκαλισμό και την αυστηρότητα, επισήμανε και τόνισε ότι η δήλωση του πρωθυπουργού για το θέμα τον καλύπτει απολύτως και ήταν ιδιαίτερα αυστηρή

    [11] ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

    Μαδρίτη, 16 Οκτωβρίου 2000 (20:56 UTC+2)

    Η ισπανική εφημερίδα EL PAIS δημοσιεύει συνέντευξη του Εβραίου ιστορικού Μπεντζιόν Νετανιάχου, πατέρα του πρώην Πρωθυπουργού του Ισραήλ, συγγραφέα ενός μνημειώδους έργου για την καταδίωξη των Εβραίων στην Ισπανία του 15ου αιώνα, με τον τίτλο "Ο Νετανιάχου θεωρεί ότι η συμβίωση τριών θρησκειών στην Ισπανία ευνόησε την ενσωμάτωση των Εβραίων".

    Ο Εβραίος ιστορικός - ο οποίος την προσεχή εβδομάδα θα συμμετάσχει στο συμπόσιο "Η πολιτική της Ισαβέλλας Ι της Καστίλλης" που θα πραγματοποιηθεί στο Βαγιαδολίδ της Ισπανίας - θεωρεί ότι "η συμβίωση τριών θρησκειών στην μεσαιωνική Ισπανία ευνόησε την ενσωμάτωση των Εβραίων" και ισχυρίζεται ότι "οι Εβραίοι της Ισπανίας ήταν αυθεντικοί χριστιανοί και έπεσαν θύματα ενός ρατσιστικού κινήματος παρά της Ιεράς Εξέτασης".

    Ο Μπεντζιόν Νετανιάχου ανατρέχοντας στην ιστορία εντοπίζει τις ρίζες του αντισημιτισμού, σε αντίθεση με το ότι πιστεύεται, "στην ελληνική αυτοκρατορία όταν αυτή κατακτά την Αίγυπτο". Επικρατεί η πεποίθηση ότι ο αντισημιτισμός υπήρξε χριστιανικό δημιούργημα, όμως κατά την άποψή του "δεν είναι έτσι, διότι ο αντισημιτισμός είναι παγανιστικό δημιούργημα". Πιστεύει ότι "όλα άρχισαν με τους Αιγυπτίους, αλλά οι Έλληνες, όταν κατέκτησαν την Αίγυπτο, ασπάστηκαν τις ιδέες των Αιγυπτίων, ιδιαίτερα στην Αλεξάνδρεια.

    Για τους Έλληνες ήταν σημαντικό να επιβάλουν στην Ανατολή την άποψη ότι αυτοί ήταν ο ανώτερος λαός στον κόσμο και οι άλλοι ήταν βάρβαροι. Τότε, όμως, έφθασαν οι Εβραίοι ισχυριζόμενοι ότι οι προφήτες τους ήταν πιο σημαντικοί από τους φιλοσόφους, διότι οι ιδέες τους ήταν ορθότερες και βαθύτερες, σταλμένες απ' το Θεό. Η πλειονότητα των Εβραίων διανοουμένων που μάχονταν κατά του Ελληνισμού βρισκόταν στην Αλεξάνδρεια και όχι στην Ιουδαία, ενώ η πλειοψηφία ζούσε στην διασπορά. Οι Εβραίου εκπροσωπούσαν το 7% - 8% του πληθυσμού της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, η οποία αριθμούσε 75 - 80 εκατομμύρια".

    [12] ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ

    Θεσσαλονίκη, 16 Οκτωβρίου 2000 (20:49 UTC+2)

    Στο μεγάλο έργο που αναμένεται να αναλάβει η κατασκευαστική εταιρία ΚΑΜΑΤΑΚΗΣ ΑΕ, στην Αλεξάνδρεια και το οποίο αφορά την κατασκευή αποχετευτικού συστήματος, 12 χιλιομέτρων και βάθους περίπου 1.000 μέτρων, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της εταιρίας Νίκος Καματάκης, στο πλαίσιο της ημερίδας για τις δυνατότητες συνεργασίας με την Παγκόσμια Τράπεζα, στην Ν.Α. Ευρώπη, τη Β. Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

    Ειδικότερα, το 25% του συνολικού κόστους του έργου, που ανέρχεται στα 30 δισ. δρχ. περίπου, αναμένεται να υλοποιηθεί με τη χρηματοδότηση της Παγκόσμιας Τράπεζας, με χαμηλό επιτόκιο και για 15 χρόνια. Οι υπόλοιποι πόροι που απαιτούνται για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, αναμένεται να προέλθουν από άλλες τράπεζες.

    Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω εταιρία είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9002 και σύντομα θα πιστοποιηθεί κατά ISO 9001, ενώ για το τρέχον έτος αναμένεται να παρουσιάσει κύκλο εργασιών της τάξης των 8 δισ. δρχ. και καθαρά κέρδη περίπου 1 δισ. δρχ.

    Από την πλευρά του εκπρόσωπος της εταιρίας Ευρωσύμβουλοι ΑΕ, αναφέρθηκε στη σημαντική στήριξη, ευελιξία και βοήθεια της Παγκόσμιας Τράπεζας και επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι "η εταιρία Ευρωσύμβουλοι ενδιαφέρεται σε μεγάλο βαθμό για τα έργα της Παγκόσμιας Τράπεζας".

    Υπενθυμίζεται ότι οι Ευρωσύμβουλοι ΑΕ, δραστηριοποιούνται σε 4 χώρες, τη FYROM, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Κόσοβο και την Αλβανία.

    Από την πλευρά του ο Armando Araugiom αρμόδιος για τη διαδικασία διαγωνισμών για την Παγκόσμια Τράπεζα, αναφέρθηκε κυρίως στις εταιρίες συμβούλων, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι "στρατηγική υποστήριξης κάθε χώρας, πρέπει να είναι ένας τομέας και συγκεκριμένα εκεί όπου υπάρχει ανάγκη".

    Παράλληλα, ο ίδιος επεσήμανε ότι, η υλοποίηση ενός έργου είναι αποκλειστική ευθύνη του δανειζόμενου και πρόσθεσε ότι τα δάνεια που χορηγεί η τράπεζα είναι επενδύσεων, εγγυητικά και σε συνεργασία με άλλες τράπεζες.

    Καταλήγοντας σημείωσε ότι, ο δανειζόμενος πρέπει να προσλάβει συμβούλους, για το σχεδιασμό και την εκπόνηση του έργου, για την εποπτεία και τεχνική υποστήριξη.

    Ε.Α.

    [13] ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

    Μόσχα, 16 Οκτωβρίου 2000 (20:48 UTC+2)

    Η στρατιωτική εφημερίδα KRASNAYA ZVEZDA σε δημοσίευμα με τίτλο "Η Ελλάδα τα έχει όλα" και υπότιτλο "Ακόμα και ρωσικά όπλα" αναφέρεται στην πώληση ρωσικών οπλικών συστημάτων στην Ελλάδα και προβάλλει δήλωση του προέδρου της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την Εξωτερική πολιτική και την Άμυνα Κάρολου Παπούλια ο οποίος επισκεπτόμενος την έκθεση ''Defendory-2000'' είπε ότι ''Το ρωσικό περίπτερο αξίζει μεγάλης προσοχής''.

    Η εφημερίδα παραθέτει τα οπλικά συστήματα που παρουσίασαν στην ''Defendory 2000'', καθώς και στην αγορά από την Ελλάδα αντιαεροπορικών συστημάτων Osa και Τοr-M1 και στην επικείμενη παράδοση αερόστρωμων τύπου Zubr.

    Ο στρατηγός Α. Νικολάγιεφ πρόεδρο της ρωσικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για άμυνα πιστεύει ότι χωρίς πολιτική υποστήριξη είναι αδύνατη η προώθηση οπλικών συστημάτων και υποστηρίζει στις δηλώσεις του την ανάγκη στήριξης από το Κρεμλίνο της έκθεσης, διότι ''δεν είναι μόνο πωλητής όπλων, αλλά και εργαλείο της πολιτικής της Ρωσίας''."

    [14] ΠΑΒΚΟΒΙΤΣ: ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

    Βελιγράδι, 16 Οκτωβρίου 2000 (20:47 UTC+2)

    Ορισμένα στοιχεία στη σερβική αστυνομία και στις δυνάμεις ασφαλείας είναι "εκτός ελέγχου", δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Γιουγκοσλαβικού Στρατού στρατηγός Νεμπόισα Πάβκοβιτς.

    Ο στρατηγός που έχει στενές σχέσεις με τον πρώην πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς σε δηλώσεις του στο γιουγκοσλαβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug κατηγόρησε "αρκετούς πολιτικούς παράγοντες" ότι προσπαθούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την αστυνομική δύναμη.

    "Συγκεκριμένες ομάδες του υπουργείου Εσωτερικών και της υπηρεσίας ασφαλείας επί του παρόντος είναι εκτός ελέγχου και μπορεί να προσλάβουν χαρακτήρα παράνομων στρατιωτικών ένοπλων δυνάμεων", προειδοποίησε ο κ. Πάβκοβιτς.

    "Το ενδεχόμενο αυτό ανησυχεί το στρατό, καθώς είναι προφανές πως διαφορετικές πολιτικές ομάδες και άτομα προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την αστυνομία για τις ανάγκες τους και να προσδώσουν άλλη διάσταση στην κατάσταση αναρχίας στη χώρα", είπε χωρίς να κατονομάσει κάποια ομάδα.

    Ο κ. Πάβκοβιτς τόνισε ότι τα προβλήματα δημιουργούνται αποκλειστικά από τις παράνομες προσπάθειες των πολιτικών ομάδων και των οργανώσεων που προσπαθούν να αποκτήσουν δύναμη και κάλεσε τους αρχηγούς των κομμάτων να οργανώσουν μία δομή εξουσίας στη χώρα με τρόπο που δεν θα προκαλέσει πανικό.

    Υπογράμμισε ακόμη ότι με την εκλογή του υποψηφίου της Δημοκρατικής Αντιπολίτευσης της Σερβίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα στο αξίωμα του προέδρου "επιλύθηκε το ζήτημα του Ανώτατου Διοικητή του Στρατού, γεγονός πολύ σημαντικό για το Στρατό".

    Κατέληξε λέγοντας ότι ο Στρατός θα συμβάλει πλήρως στη σταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα.

    Κ.Γ.

    [15] ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    Μόσχα, 16 Οκτωβρίου 2000 (20:46 UTC+2)

    Σοβαρά προβλήματα στην έλευση των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα, δημιουργεί η νέα διαδικασία έκδοσης βίζας, που επιβλήθηκε από την εφαρμογή της συνθήκης Σένγκεν.

    Η εφημερίδα της Μόσχας "SEGODNIA" σε δημοσίευμα με τίτλο "Δεν δίνουν σε όλους βίζα για την Ελλάδα", γράφει ότι για να πάρει κανείς βίζα για Ελλάδα πρέπει να περάσει από υποχρεωτική συνέντευξη στο Προξενείο. Υπάρχει πλαφόν έκδοσης 150 διαβατηρίων την ημέρα. Και όλα αυτά έγιναν χωρίς να προειδοποιηθούν τα τουριστικά πρακτορεία.

    Η ζήτηση για ελληνικές θεωρήσεις είναι 2.000 την εβδομάδα αυτήν την περίοδο και οι περιορισμοί προκαλούν μεγάλες ζημιές στα τουριστικά πρακτορεία.

    Σύμφωνα με εκπροσώπους των πρακτορείων, εκκρεμούν περίπου 1000 διαβατήρια πελατών τους που μπορεί να μην προλάβουν να πάρουν βίζα.

    Η εφημερίδα της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων ''RATA-news'' γράφει ότι ''στις 15 Οκτωβρίου έφυγε για τη Θεσσαλονίκη ένα τσάρτερ (Ιλ-86) των 350 θέσεων, που είχε μόνο 60 επιβάτες λόγω της διαδικασίας αυτής.

    Η ζημιά για τα πρακτορεία ανήλθε σε 50.000 δολ. Ακόμα περισσότερες - 55.000 δολ. - θα είναι οι ζημιές που θα επιφέρει το επόμενο τσάρτερ που προγραμματίζεται για τις 18 Οκτωβρίου.

    Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, το τουριστικό πρακτορείο ''Μουζενίδης τουρς" διαμαρτύρεται για τη έδωσε στο Ελληνικό Προξενείο τα διαβατήρια συγγενών των θυμάτων του ''Κουρσκ'' που επρόκειτο να πάνε για διακοπές στην Ελλάδα στις 11 Οκτωβρίου. Όμως τα διαβατήρια του πρακτορείου έγιναν δεκτά μόνο στις 10 Οκτωβρίου και είναι άγνωστο πότε θα είναι έτοιμες οι βίζες.

    Η ελληνική πλευρά δεν έδωσε στα ρωσικά τουριστικά πρακτορεία επίσημες εξηγήσεις. Εκπρόσωποι της Ελληνικής Πρεσβείας δεν εμφανίστηκαν στη συνάντηση των εκπροσώπων τουριστικών γραφείων με Ρώσους αξιωματούχους την οποία διοργάνωσε η RATA (Ένωση Ρωσικών Τουριστικών Πρακτόρων).

    Η RATA έστειλε επιστολές στην Ελληνική Πρεσβεία, και στο ρωσικό και στο ελληνικό ΥΠΕΞ μα παράκληση να επιλυθεί το θέμα σε διακυβερνητικό επίπεδο.

    Την προηγούμενη Παρασκευή ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας Σπύρος Χατζάρας, εξήγησε ότι ''τα εν λόγω μέτρα σχετίζονται με την ανάγκη να αποτραπεί η παράνομη μετανάστευση στην Ελλάδα''.

    Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, ο Σύμβουλος Τουρισμού Α. Χατζής χαρακτήρισε την κατάσταση που διαμορφώθηκε ως ''ακραία'', προσθέτοντας ότι "η πολιτική της σκλήρυνσης του καθεστώτος έκδοσης θεωρήσεων δεν ανταποκρίνεται στα οικονομικά συμφέροντα όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και στις ρώσο-ελληνικές διακρατικές συμφωνίες". Ι κ. Χατζής σημείωσε ακόμη ότι "υπό αυτές τις συνθήκες όλα τα προγράμματα προβολής του ελληνικού τουρισμού στη ρωσική αγορά ματαιώνονται

    [16] «ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ», ΘΕΩΡΕΙ Ο ΓΚΛΙΓΚΟΡΟΦ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΠΙΛΝΤ

    Σκόπια, 16 Οκτωβρίου 2000 (20:34 UTC+2)

    Η εφημερίδα ΟΥΝΤΡΙΝΣΚΙ ΒΕΣΝΙΚ δημοσιεύει συνέντευξη του πρώην Προέδρου της ΠΓΔΜ Κίρο Γκλιγκόροφ, ο οποίος θεωρεί ως πυροτέχνημα, την πρόσφατη πρόταση του Καρλ Μπίλντ ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ στα Βαλκάνια, σύμφωνα με την οποία τα κράτη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης πρέπει να ενταχθούν στην Ε.Ε. σαν ένα ενιαίο σύνολο, αφού έχουν συνδεθεί μεταξύ τους οικονομικά και ικανοποιούν τα κριτήρια της Ε.Ε. για την ανάπτυξη των δημοκρατικών θεσμών και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    Ο κ. Γλιγκόροφ θεωρεί την πρόταση "πυροτέχνημα" για να δοκιμαστούν οι αντιδράσεις των ενδιαφερομένων χωρών για τις οποίες πιθανόν επιφυλάσσεται μία "ανακατάταξη". "Χρειάζεται όμως περισσότερος χρόνος", αναφέρει ο κ. Γλιγκόροφ "για να εξεταστεί με ποιον τρόπο πρέπει να συνδεθούν οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, οπωσδήποτε πάντως η σύνδεση πρέπει να αφορά τις οικονομίες και όχι την πολιτική τους κυριαρχία".

    Εξ' άλλου η οικονομική ανάπτυξη των χωρών αυτών είναι απόλυτα εξαρτημένη σύμφωνα με τον κ. Γλιγκόροφ από την ανασύσταση των μεταξύ τους οικονομικών δεσμών.

    Ερωτηθείς για το εάν η πτώση του Μιλόσεβιτς θα προκαλέσει τη στροφή του ενδιαφέροντος και της οικονομικής βοήθειας στη Γιουγκοσλαβία και την αντίστοιχη εγκατάλειψη της ΠΓΔΜ, ο κ. Γλογκόροφ απάντησε: "παρόλο που η Γιουγκοσλαβία αποτελεί για την διεθνή κοινότητα το κέντρο των Βαλκανίων, η ΠΓΔΜ κατέχει επίσης σημαντική από στρατηγικής άποψης θέση και συνεπώς εκτιμά ότι η χώρα θα απολαμβάνει και στο μέλλον την υποστήριξη της Δύσης".

    Τέλος, κ. Γλιγκόροφ θεωρεί ότι "τα επεισόδια στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές αποτελούν δείγμα της πιο σκοτεινής περιόδου στην ιστορία της Μακεδονικής Δημοκρατίας" και εκφράζει φόβους για την συνέχιση της ύπαρξης της ΠΓΔΜ ως κράτους.

    "Τον κίνδυνο διάλυσης μπορεί να αποφύγει η ΠΓΔΜ, μόνον εάν υπάρξει ομαλότητα και δημοκρατία στη χώρα", καταλήγει ο Κίρο Γκλιγκόροφ.

    [17] ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ PC SYSTEMS - NOVA BANK

    Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2000 (20:27 UTC+2)

    "Σάρκα και οστά" πήρε η συνεργασία της εταιρίας PC SYSTEMS του Ομίλου Πουλιάδη με τη NOVA BANK.

    Το έργο αφορά την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής στο δίκτυο των καταστημάτων της NOVA BANK. Ειδικότερα, αφορά τη σύνδεση των ΙΤ συστημάτων όλων των υποκαταστημάτων της NOVA BANK με τη μητρική εταιρία και αποτελείται από τα εξής τρία μέρη: Tο σχεδιασμό τηλεπικοινωνιακών συστημάτων φωνής-δεδομένων βασισμένων στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας και προϊόντα της εταιρίας CISCO SYSTEMS και την αρχική υλοποίηση (πιλοτικό) προμήθεια και τελική εγκατάσταση των επιχειρησιακών συστημάτων Η/Υ (servers - workstations) βασισμένα σε τεχνολογία και προϊόντα των εταιριών Compaq και Microsoft.

    [18] O ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

    Μόσχα, 16 Οκτωβρίου 2000 (20:26 UTC+2)

    Επίσκεψη στο Ιράν πραγματοποιεί ο επικεφαλής του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Σέργκεϊ Ιβάνοφ, όπου θα έχει συνομιλίες με Ιρανούς αξιωματούχους, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

    Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθεί η σταθερότητα στην Κεντρική Ασία, καθώς και η συνεργασία μεταξύ των δυο πλευρών σε θέματα ασφάλειας.

    "Οι τρομοκρατικές δυνάμεις του Αφγανιστάν απειλούν σοβαρά της χώρες της Κεντρικής Ασίας", ανακοίνωσε το γραφείο τύπου του συμβουλίου.

    Σε επιστολή του προς τον Ιρανό ομόλογό του, Μοχάμεντ Χαταμί, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα ότι η επίσκεψη θα συνεισφέρει στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και του Ιράν, προσθέτοντας ότι η ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ της Μόσχας και της Τεχεράνης αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της Ρωσικής εξωτερικής πολιτικής.

    [19] ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΒΡΕΤΑΝΙΔΑΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

    Λονδίνο, 16 Οκτωβρίου 2000 (20:23 UTC+2)

    Η βρετανική εφημερίδα SUN σε ρεπορτάζ του Tom Worden αναφέρεται στις συνθήκες κράτησης του Ουκρανού Denis Pavlenko που κρατείται για την δολοφονία της 25χρονης Wendy Sullivan τον Σεπτέμβριο στην Ρόδο. Ο δημοσιογράφος ισχυρίζεται ότι οι συνθήκες κράτησης του είναι υπερβολικά καλές και πως ο Ουκρανός περνά την ώρα του στις φυλακές κάνοντας ηλιοθεραπεία και βλέποντας ταινίες πορνό στην τηλεόραση. Ο δημοσιογράφος προβάλλοντας το ερώτημα "Είναι αυτή δικαιοσύνη;" χαρακτηρίζει την διαμονή του Ουκρανού στις ελληνικές φυλακές σαν περίοδο διακοπών.

    [20] ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

    Βόννη, 16 Οκτωβρίου 2000 (20:22 UTC+2)

    του Γιάννη Ευτυχίδη

    Τεράστια χρηματικά ποσά σε μάρκα και δολάρια, πιθανότατα και ποσότητες χρυσού, έχουν φυγαδευτεί τα τελευταία χρόνια από τη Γιουγκοσλαβία και κατέληξαν σε λογαριασμούς του ανατραπέντος προέδρου της χώρας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, μελών της οικογένειάς του όπως ο γιός του Μάρκο και ανθρώπων του στενού περιβάλλοντός του, υποστηρίζουν ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται δηλώσεις στελεχών της γιουγκοσλαβικής αντιπολίτευσης.

    Τις πληροφορίες αυτές φέρεται να επιβεβαιώνουν και εκπρόσωποι δυτικοευρωπαϊκών κυβερνήσεων, παρά το γεγονός ότι ουδεμία πλευρά διαθέτει συγκεκριμένα στοιχεία, εκτός αν αυτά υπάρχουν και δεν ανακοινώνονται επίσημα, για λόγους σκοπιμότητας.

    Σύμφωνα με φήμες, έχουν διοχετευτεί σε ξένες τράπεζες, κυρίως στην Ελβετία, μεγάλα ποσά από τα συναλλαγματικά αποθέματα της Γιουγκοσλαβίας, καθώς και χρυσός από τα διαθέσιμα της Κεντρικής Τράπεζας, όπως υποστηρίχθηκε και στη διάρκεια της εξέγερσης στο Βελιγράδι. Τις μέρες εκείνες αντιπολιτευόμενοι τον Μιλόσεβιτς οικονομολόγοι είχαν υποστηρίξει ότι, ακόμη και την ύστατη στιγμή, άτομα πιστά σε αυτόν προσπάθησαν να αρπάξουν από την Κεντρική Τράπεζα χρυσό, αλλά παρεμποδίστηκαν από διαδηλωτές ακόμη και με τη χρήση σωματικής βίας.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην πρόεδρος, ο επιχειρηματίας γιός του Μάρκο και παράγοντες του προηγούμενου καθεστώτος, διατηρούν στην Ελβετία μυστικούς λογαριασμούς, σε ονόματα τρίτων εταιριών, ενώ μεγάλα ποσά λέγεται ότι διοχετεύθηκαν και σε ασιατικές χώρες ή και στη Ρωσία.

    Καθώς, όμως, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη η κατάσταση στο Βελιγράδι και ο σημερινός πρόεδρος, Βόισλαβ Κοστούνιτσα, δεν ελέγχει μεγάλο μέρος του κρατικού μηχανισμού, θα χρειαστεί όπως φαίνεται αρκετός χρόνος για να διαλευκανθεί η υπόθεση και να υπάρξουν συγκεκριμένα στοιχεία, εφόσον βέβαια ανταποκρίνονται στην αλήθεια όλες αυτές οι πληροφορίες και φήμες και δεν εντάσσονται στο παιχνίδι φθοράς του κ.Μιλόσεβιτς, που έτσι και αλλιώς ήταν σε εξέλιξη από τους αντιπάλους του μέσα και έξω από τη Γιουγκοσλαβία.

    Ενας τρόπος για να λυθεί το μυστήριο είναι να "παγώσουν" με σχετικές αποφάσεις οι λογαριασμοί αυτοί (αν υπάρχουν) και να γίνει εισαγγελική έρευνα, όπως έγινε και με ανάλογες καταγγελίες σε βάρος του πρώην προέδρου της Ρωσίας, Μπορίς Γέλτσιν, ομως τότε οι εισαγγελείς και ανακριτές ενήργησαν χωρίς ουσιαστική βοήθεια από ρωσικής πλευράς.

    Σε ότι αφορά τον κ.Μιλόσεβιτς, ίσως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ένα από τα πρώτα (και λίγων ωρών) ταξίδια του σημερινού προέδρου της Γιουγκοσλαβίας ήταν η επίσκεψή του στην Ελβετία, το περασμένο Σάββατο. Ο Κοστούνιτσα είχε σύντομη συνάντηση στο αεροδρόμιο της Γενεύης με τον Ελβετό ομόλογό του, Αντολφ Ογκι, όμως αρνήθηκε ότι έγινε οποιαδήποτε αναφορά στο θέμα των τραπεζικών λογαρισμών του κ.Μιλόσεβιτς. Ο Γιουγκοσλάβος πρόεδρος δέχθηκε την ύπαρξή τους, αφού τόνισε ότι η χώρα του ενδιαφέρεται για αυτούς του λογαριασμούς, αλλά θα εναποθέσει τις ελπίδες της για ξεκαθάρισμα της υπόθεσης στην ίδια την Ελβετία.

    Ως προς την Ελβετία οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο παρελθόν είχε "παγώσει" μονομερώς τους λογαριασμούς του κ.Μιλόσεβιτς και συνεργατών του, οι οποίοι λέγεται ότι πρέπει να κυμαίνονται συνολικά στα 120 εκατομμύρια μάρκα.

    [21] ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΡΑΓΙΟΡΓΕΒΙΤΣ ΣΤΗ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ

    Λονδίνο, 16 Οκτωβρίου 2000 (20:21 UTC+2)

    Στην επίσκεψη του Αλέξανδρου Καραγεώργεβιτς στην Γιουγκοσλαβία αναφέρεται ανταπόκριση της DAILY TELEGRAPH από το Βελιγράδι η οποία τονίζει ότι ο εξόριστος πρίγκιπας έτυχε θερμής υποδοχής από το μικρό πλήθος που τον περίμενε στο αεροδρόμιο. Ο Αλέξανδρος πρόκειται να συναντηθεί με το νέο Πρόεδρο Κοστουνίτσα και άλλους πολιτικούς της χώρας, ενώ σε δηλώσεις του απέφυγε να αναφερθεί στην αποκατάσταση της μοναρχίας τονίζοντας ότι η χώρα έχει να αντιμετωπίσει αυτή την στιγμή πιο σημαντικά προβλήματα.

    Το Foreign Report σε άρθρο του σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στην Γιουγκοσλαβία τονίζει ότι τα σημαντικότερα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει ο νέος Πρόεδρος είναι η ανόρθωση της οικονομίας, η καταπολέμηση των φαινομένων διαφθοράς, το μέλλον του Κοσσυφοπεδίου και η γενικότερη βελτίωση των σχέσεων με τις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες, και ιδίως με τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

    [22] Ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΜΠΙΑΡΙΤΖ

    Λονδίνο, 16 Οκτωβρίου 2000 (20:19 UTC+2)

    Πολλά, είναι τα σχόλια του ευρωπαϊκού τύπου για τη Σύνοδο Κορυφής του Μπιαρίτζ.

    Η βρετανική εφημερίδα INDEPENDENT τονίζει ότι για μια ακόμη φορά οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν έλαβαν αποφάσεις για τα κρίσιμα ζητήματα για το μέλλον της Ε.Ε. και παραπέμφθηκαν για την επόμενη Σύνοδο.

    Η DAILY TELEGRAPH επιτίθεται κατά του Βρετανού Πρωθυπουργού Τόνυ Μπλαιρ για την αποτυχία του να διασφαλίσει τα συμφέροντα της χώρας του επειδή απέτυχε να αποτρέψει την συμφωνία των ευρωπαίων ηγετών για την δημιουργία μιας Ευρώπης δύο ταχυτήτων και ενός χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων.

    O Γαλλικός τύπος

    Ο γαλλικός Τύπος ασχολείται με το έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στο Biarritz. Αναφορικά με την μεταρρύθμιση των ευρωπαϊκών δομών οι περισσότερες εφημερίδες επισημαίνουν τη διάσταση απόψεων μεταξύ των μεγάλων και μικρών χωρών.

    Η εφημερίδα Liberation σε άρθρο με τίτλο "Οι δέκα μικροί αδύνατοι στο Biarritz. Οι μικρές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επαναστάτησαν" επισημαίνει ότι στα θέματα του αριθμού των επιτρόπων και του βάρους του κάθε κράτους μέλους στο συμβούλιο των υπουργών, η Ελλάδα, η Δανία, η Αυστρία, η Σουηδία και η Ιρλανδία παραμένουν ανυποχώρητες στις απόψεις τους και αρνούνται να μειώσουν την επιρροή τους στους δύο βασικούς ευρωπαϊκούς θεσμούς. Την επιφυλακτικότητα των μικρών χωρών τονίζει και η εφημερίδα Les Echos.

    Η εφημερίδα Le Figaro σε άρθρο με τίτλο "Το "Cosac" στις Βερσαλλίες" αναφέρεται στην 23η συνέλευση της Διάσκεψης των οργάνων που ειδικεύονται στις κοινοτικές υποθέσεις (Cosac), η οποία πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στις Βερσαλλίες. Στη συνέλευση του οργάνου αυτού που λειτουργεί ως ενδιάμεσος ανάμεσα στο ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στα εθνικά Κοινοβούλια πρόκειται να συμμετάσχουν και εκπρόσωποι των Κοινοβουλίων των υποψηφίων χωρών: κατά συνέπεια θα παραστούν περίπου 130 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι 28 διαφορετικών κρατών. Στο Cosac θα υπάρξει μια ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών ανάμεσα στις κοινοβουλευτικές επιτροπές σε μια προσπάθεια καλύτερου ελέγχου της ευρωπαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων.

    [23] ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ

    Σόφια, 16 Οκτωβρίου 2000 (20:15 UTC+2)

    Στη Σόφια μεταβαίνει αύριο η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα, συνοδευόμενη από τον σύζυγό της. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Δανού μονάρχη στη Βουλγαρία, ενώ για τον υπουργό Εξωτερικών Νιλς Πέτερσεν, ο οποίος έχει συμπεριληφθεί στην ξένη αντιπροσωπεία, θα είναι τρίτη επίσκεψη στη Σόφια τα τελευταία πέντε χρόνια.

    Στη διάρκεια της τριήμερης επίσημης επίσκεψής της στη Βουλγαρία, η βασίλισσα Μαργαρίτα θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πέταρ Στογιάνοφ, τον πρωθυπουργό Ιβάν Κόστοφ και τον πρόεδρο της Βουλής Ιορντάν Σοκόλοφ, ενώ, μεταξύ άλλων, θα επισκεφτεί τη Μονή της Ρίλα, την εκκλησία στη Μπογιάνα, την Παλαιά Πόλη στο Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη). Την Τετάρτη η βασίλισσα θα παραστεί στα επίσημα εγκαίνια του νέου κτηρίου της πρεσβείας της Δανίας στη Σόφια.

    Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας κ. Πέτερσον θα συναντηθεί με τη Βουλγάρα ομόλογό του Ναντέζντα Μιχάιλοβα, η οποία έχει επισκεφτεί την Κοπεγχάγη το 1997 και το 1999.

    Σημειώνεται ότι η Δανία είναι η πρώτη από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που πριν από 7 χρόνια επικύρωσε την ευρωπαϊκή συμφωνία για τη σύνδεση της Βουλγαρίας με την ΕΕ. Η Βουλγαρία και η Δανία συνάψανε διπλωματικές σχέσεις το 1931.

    Κ.Κ.

    [24] ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΤΕ

    Λονδίνο, 16 Οκτωβρίου 2000 (20:15 UTC+2)

    Η βρετανική εφημερίδα FINANCIAL TIMES δημοσιεύει ανταπόκριση της Karin Hope με τίτλο "Η Αθήνα αναζητεί επενδυτή για τον ΟΤΕ" η οποία αναφέρεται στην απόφαση της κυβέρνησης να απευθυνθεί σε 11 τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς του εξωτερικού για να αποκτήσουν ένα στρατηγικό μέρος των μετοχών του ΟΤΕ, σε μια κίνηση για τον εκσυγχρονισμό του τηλεπικοινωνιακού τομέα της χώρας.

    Σύμφωνα με αναλυτές, ο διεθνής επενδυτής θα βοηθήσει στην αύξηση των κερδών από παραπαίουσες επενδύσεις του Οργανισμού στην Αρμενία, Ρουμανία και Σερβία, ενώ θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα του ΟΤΕ ενόψει της απελευθέρωσης της αγοράς τηλεπικοινωνιών τον Ιανουάριο.

    Η κυβέρνηση πρόκειται να προσφέρει το 20% του ΟΤΕ μειώνοντας έτσι σε 33% το ποσοστό που θα ανήκει ακόμη στο κράτος. Ωστόσο, το δημόσιο θα κρατήσει τον έλεγχο της διοίκησης του Οργανισμού εξαιτίας των ισχυρών αντιδράσεων των συνδικαλιστικών ενώσεων που αντιτίθενται στην ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ. Παρόλα αυτά, ο Υπουργός Οικονομικών είναι έτοιμος να δείξει ευελιξία στον τομέας τη λήψης αποφάσεων στον Οργανισμό, και ίσως δικαιώσει το δικαίωμα βέτο στον διεθνή επενδυτή στον τομέα των στρατηγικών αποφάσεων. Έτσι θα αποφύγει την αποτυχία της ιδιωτικοποίησης της Turk Telecom η οποία δεν πρόσφερε στον ξένο επενδυτή κανένα έλεγχο στην διοίκηση του Οργανισμού.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Monday, 16 October 2000 - 20:58:40 UTC