Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 00-09-03

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΤΙΣ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Ο Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
  • [02] Β.ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ: ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ
  • [03] ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
  • [04] 32ΧΡΟΝΗ ΕΠΕΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΣΕ ΓΚΡΕΜΟ
  • [05] Η Ε.Ε. ΕΠΑΝΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗΣ
  • [06] 53,2% Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗN ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ
  • [07] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΑΝΤΡΕΓΕΦ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • [08] "SUNDAY TIMES": "Ο ΣΛ. ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ ΧΤΙΖΕΙ ΥΠΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ"
  • [09] Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: "Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ"
  • [10] ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
  • [11] ΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΘ
  • [12] Η ΕΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑ
  • [13] ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΕ HELEXPO ΚΑΙ ΔΕΘ
  • [14] ΝΕΕΣ ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ
  • [15] 16.000 ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΕΘ
  • [16] ΥΠΕΒΛΗΘΗ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
  • [17] ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ
  • [18] ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: 37 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΡΟΧΟΥ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ
  • [19] Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: "ΝΑΙ " ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ Ν.Δ. "ΟΧΙ" ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
  • [20] ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ
  • [21] ΒΕΝΤΡΙΝ: Η ΕΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ ΑΝ ΗΤΤΗΘΕΙ Ο ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
  • [22] ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΒΟΜΒΑΣ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

  • [01] ΣΤΙΣ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Ο Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ

    Αθήνα, 31 Αυγούστου 2000 (10:01 UTC+2)

    Φωτογραφία: Η απονομή του βραβείου "Προσωπικότητες 2000" από το Ινστιτούτο Ανατολή - Δύση στους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου και της Τουρκίας, Ισμαήλ Τζεμ.

    Στις 5 Σεπτεμβρίου αναχωρεί για τη Νέα Υόρκη ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης προσκεκλημένος του Αμερικανού Προέδρου Μπιλ Κλίντον, για την προοδευτική διακυβέρνηση του 21ου αιώνα προς τιμήν των 14 κενροαριστερών ηγετών που έλαβαν μέρος στη σύνοδο του Βερολίνου πέρυσι.

    Ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στη γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ενώ θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, ενώ θα παραστεί σε δεξίωση που παραθέτει ο Ελληνας Πρέσβης στις ΗΠΑ προς τιμή της ελληνικής ομογένειας.

    Επίσης προβλέπονται συναντήσεις του κ. Σημίτη στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντουλάχ, με τους Προέδρους της ΠΓΔΜ Μπ. Τραϊκόφσκι , του Ιράν Χαταμί, της Αλβανίας Ρετζέπ Μεϊντάνι.

    [02] Β.ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ: ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ

    Θεσσαλονίκη, 3 Σεπτεμβρίου 2000 (11:35 UTC+2)

    Σύντομα θα μπορούμε να προβλέπουμε τους σεισμούς υποστηρίζει ο ομότιμος καθηγητής γεωφυσικής του ΑΠΘ Βασίλης Παπαζάχος σε άρθρο του στην εφημερίδα "Καθημερινή" στο οποίο αναφέρεται στις συνέπειες του καταστροφικού σεισμού που έπληξε πριν ένα χρόνο την Αθήνα.

    Ο κ Παπαζάχος επισημαίνει ότι ο σεισμός της Αθήνας ήταν ο καταστρεπτικότερος που έγινε ποτέ στη χώρα μας ενώ οι συνέπειές του προβλημάτισαν ιδιαίτερα τους επιστήμονες καθώς υπέστησαν βλάβες κατά κύριο λόγο κτίρια που κτίστηκαν με τον παλιό αντισεισμικό κανονισμό ή χωρίς αντισεισμικό κανονισμό και χωρίς επίβλεψη μηχανικού.

    Ο καθηγητής υπογραμμίζει την ανάγκη εφαρμογής μιας προσεισμικής αντισεισμικής πολιτικής που θα περιλαμβάνει μέτρα τα οποία όχι μόνο θα σχεδιάζονται πριν από το σεισμό αλλά και θα υλοποιούνται πριν τον σεισμό.

    Το Εργαστήριο Γεωφυσικής του ΑΠΘ σύμφωνα με τον κ. Παπαζάχο έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα του οποίου η πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί σύντομα και θα επιτρέπει τον προσδιορισμό του επικέντρου ορισμένων μεγάλων σεισμών με ακρίβεια της τάξης τον 50 χιλιομέτρων, το μέγεθος με ακρίβεια της τάξης της μισής μονάδας και τον χρόνο με ακρίβεια της τάξης των τριών ετών περίπου. "Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί ο τρόπος αξιοποίησης αυτής της γνώσης , γιατί κακός τρόπος αξιοποίησης σημαίνει αντί για θετικές , αρνητικές κοινωνικές συνέπειες" καταλήγει ο κ Παπαζάχος..

    [03] ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

    Λευκωσία, 3 Σεπτεμβρίου 2000 (20:54 UTC+2)

    Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του Σολωμού Σολωμού από τον Αττίλα στην πράσινη γραμμή στη Δερύνεια τον Αύγουστο του 1996 δίνει σε δημοσίευμά του το τουρκοκυπριακό περιοδικό "Ακτουέλ".

    Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι εκτός από τον Κενάν Ακίν ''υπουργό'' Γεωργίας του ψευδοκράτους εναντίον του Σολωμού και των διαδηλωτών άνοιξε πυρ και ο Ερτάλ Εμανέτ, ο τότε διοικητής των λεγόμενων ειδικών δυνάμεων του καθεστώτος Ντενκτάς.

    Ο Εμανέτ εμφανίζεται από το περιοδικό ως ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή να πυροβολήσουν. Οι Ακίν και Εμανέτ και άλλοι καταζητούνται από την Ιντερπόλ.

    Οι αποκαλύψεις του "Ακτουέλ" βασίζονται στη μαρτυρία του αρθογράφου της τουρκοκυπριακής εφημερίδας "Γενί Ντουζέν", ο οποίος τότε ήταν υπεύθυνος του κλάδου ποινικών υποθέσεων της ''αστυνομικής διεύθυνσης'' Αμμοχώστου.

    Το περιοδικό αναφέρεται επίσης στο νέο διοικητή των δυνάμεων ασφαλείας του ψευδοκράτους Γκαλίπ Μεντί, ο οποίος φέρεται να είχε ενεργό ανάμειξη στα τραγικά γεγονότα της Δερύνειας, από τη θέση του διοικητή της Πολιτικής Αμυνας του ψευδοκράτους που κατείχε τον Αύγουστο του '96.

    [04] 32ΧΡΟΝΗ ΕΠΕΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΣΕ ΓΚΡΕΜΟ

    Θεσσαλονίκη, 3 Σεπτεμβρίου 2000 (20:49 UTC+2)

    Τέλος στη ζωή της έβαλε 32χρονη στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης, πηδώντας σε γκρεμό μαζί με το 7χρονο κοριτσάκι της, επειδή σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είχε λογομαχήσει με το σύζυγό της.

    Ο άντρας της προσπάθησε να την αποτρέψει, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να σώσει την κόρη του, η οποία είχε σκαλώσει σε ένα βράχο.

    Αναμένεται να δοθούν περισσότερες εξηγήσεις μετά την κατάθεση του συζύγου στις αστυνομικές αρχές.

    Πάντως, η 7χρονη τραυματίστηκε ελαφρά από την πτώση και διακομίστηκε στο κέντρο υγείας Διαβατών.

    [05] Η Ε.Ε. ΕΠΑΝΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗΣ

    Εβιάν, 3 Σεπτεμβρίου 2000 (20:42 UTC+2)

    Η Ευρωπαϊκή Ενωση επαναβεβαίωσε σήμερα τη δέσμευσή της για διεύρυνση προς ανατολάς, μετά τη δήλωση του Επιτρόπου της Ε.Ε. αρμόδιου για τις διαπραγματεύσεις με τις υποψήφιες για ένταξη χώρες ότι είναι υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος στη Γερμανία για το θέμα αυτό.

    Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Sueddeutsche Zeitung" ο αρμόδιος για διεύρυνση Επίτροπος Γκίντερ Φερχόιγκεν είπε: "Είναι ένα ρίσκο, αλλά είμαι υπέρ αυτού", όταν ρωτήθηκε αν οι Γερμανοί πρέπει να ψηφίσουν για το αν θα πρέπει να ανοίξουν οι πόρτες της Ενωσης σε 13 χώρες που έχουν υποβάλει αίτηση για ένταξη.

    "Σε αντίθεση με το τι κάναμε με το ευρώ, με τη διεύρυνση δεν θα έπρεπε να λάβουμε αποφάσεις αγνοώντας τη γνώμη των πολιτών", δήλωσε ο κ. Φερχόιγκεν.

    Αντιμέτωπος με ενδεχόμενη ρήξη στις τάξεις της ομάδας του για το θέμα αυτό, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ρομάνο Πρόντι, ο οποίος είχε χθες αργά το βράδυ τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Φερχόιγκεν επέμεινε ότι δεν υπάρχει αλλαγή πολιτικής.

    "Πρόκειται για προσωπική άποψη, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι η θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν έχει αλλάξει", δήλωσε ο κ. Πρόντι μετά τη λήξη της διήμερης άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε.

    "Δεν θέλω αυτή η μικρή παρανόηση να δώσει σε καμία περίπτωση λανθασμένο μήνυμα στις υποψήφιες για ένταξη χώρες", είπε.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ τόνισε ότι η ιδέα είναι άκυρη ούτως ή άλλως, υπογραμμίζοντας ότι το γερμανικό Σύνταγμα δεν επιτρέπει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τέτοια θέματα.

    [06] 53,2% Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗN ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

    Αγκυρα, 3 Σεπτεμβρίου 2000 (20:35 UTC+2)

    Ο πληθωρισμός στην Τουρκία άγγιξε το ποσοσοτό του 53,2% τον Αύγουστο ανακοίνωσε η κρατική στατιστική υπηρεσία. Τον Ιούλιο κυμάνθηκε στο 56,2% και 58,6% τον Ιούνιο.

    Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση του Μπουλέντ Ετζεβίτ προσπαθεί σκληρά να κατεβάσει τον πληθωρισμό για να μπορέσει να τηρήσει τους όρους συμφωνίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

    Η κυβέρνηση έχει ως στόχο τη μείωση του πληθωρισμού στο 25% μέχρι το τέλος του 2000, στο 10% μέχρι το 2001 και στο 5% μέχρι το 2002.

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χαρακτήρισε επιτυχημένη την πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης για τη μείωση του πληθωρισμού, αλλά οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί ο στόχος του 25% μέχρι το τέλος του 2000.

    Ο πληθωρισμός της Τουρκίας ήταν 68,8% το 1999 και 69,7% το 1998, ενώ με τη συμφωνία της Αγκυρας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υποσχέθηκε σημαντική μείωση του πληθωρισμού για να πάρει μέσα σε τρία χρόνια τέσσερα διασεκατομμύρια δολάρια από τον διεθνή οικονομικό οργανισμό.

    O.K.

    [07] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΑΝΤΡΕΓΕΦ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 3 Σεπτεμβρίου 2000 (20:29 UTC+2)

    Σημαντική για τις σχέσεις της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ χαρακτηρίστηκε η συνάντηση που πραγματοποίησαν στη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννης Ζαφειρόπουλος και ο ομόλογός του, Μπόρκο Αντρέγεφ.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το θέμα μεταφοράς τεχνογνωσίας από την Ελλάδα στην ΠΓΔΜ και της αναδιάρθρωσης της οικονομίας της γείτονος. Προσοχή δόθηκε και στην ελληνική πρόταση για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων, η οποία με την εφαρμογή της θα απελευθερώσει 25 δισεκατομμύρια δραχμές για την υλοποίηση έργων και επενδύσεων στην ΠΓΔΜ.

    [08] "SUNDAY TIMES": "Ο ΣΛ. ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ ΧΤΙΖΕΙ ΥΠΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ"

    Λονδίνο, 3 Σεπτεμβρίου 2000 (20:26 UTC+2)

    "Ο πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο ήττας για πρώτη φορά στην πολιτική του καριέρα και φέρεται να έχει αρχίσει να χτίζει υπόγειο καταφύγιο στη βίλα του στην ανατολική Σερβία, στην οποία διέμενε άλλοτε και ο στρατάρχης Τίτο", υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Sunday Times.

    Πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες έχουν αρχίσει εργασίες ανακαίνισης στη βίλα που βρίσκεται σε ορεινή περιοχή γνωστή ως Τσρνι Βρχ (Μαύρη Κορυφή), κοντά στην πόλη Μπορ, κυκλοφόρησαν, εν μέσω εικασιών για τα επόμενα βήματα του Μιλόσεβιτς, τονίζεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας.

    Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι "η συγκρότηση νέας στρατιωτικής μονάδας που προορίζεται για επιστροφή στο Κοσσυφοπέδιο δείχνει ότι ο Μιλόσεβιτς σκοπεύει να προκαλέσει νέες αναταραχές, όμως από την άλλη οι περίεργες κινήσεις στο Τσρνι Βρχ δείχνουν ότι προετοιμάζεται για τη ζωή του ως απλός πολίτης καταζητούμενος για εγκλήματα πολέμου".

    Στο δημοσίευμα διατυπώνεται η εικασία ότι με το καταφύγιο μπορεί να εξασφαλίσει άσυλο από τους διεθνείς ανακριτές που προσπαθούν να τον παραπέμψουν σε δίκη ή ακόμη και από τους συμπατριώτες του, εάν ο λαός στραφεί εναντίον του.

    Οι εκλογές που θα διεξαχθούν στις 24 Σεπτεμβρίου πιθανώς θα καθορίσουν αν ο Μιλόσεβιτς θα καταφύγει στο Τσρνι Βρχ, αναφέρεται στο δημοσίευμα των Sunday Times.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα οι πληροφορίες για την ανακαίνιση στη βίλα, η οποία είναι γνωστή στους κατοίκους της περιοχής ως "απαγορευμένη πόλη" διέρρευσαν από το γιο του Μιλόσεβιτς, Μάρκο, ο οποίος φέρεται να έχει πει σε ανθρώπους του περιβάλλοντός του ότι ο πατέρας του φοβάται το χειρότερο.

    Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη επικαλούμενη μαρτυρίες χωρικών ότι ο Μιλόσεβιτς ταξιδεύει στην περιοχή με ελικόπτερο και ότι φέρεται να έχει περάσει μεγάλο διάστημα εκεί κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ.

    Στο δημοσίευμα υποστηρίζεται ότι οι σερβικές δυνάμεις ασφαλείας εμφανίζονται να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα υπέρ του Μιλόσεβιτς και χαρακτηρίζεται ελιγμός με στόχο τη μετακίνηση ψήφων η συγκρότηση επίλεκτης στρατιωτικής μονάδας στα βόρεια του Κοσσυφοπεδίου.

    [09] Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: "Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ"

    Αθήνα, 3 Σεπτεμβρίου 2000 (20:20 UTC+2)

    Για ανύπαρκτη κυβέρνηση έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής σχολιάζοντας τη συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού στο πλαίσιο της 65ης Δ.Ε.Θ και κατηγόρησε τον κ. Σημίτη για συγκάλυψη της αναξιοκρατίας, της διαπλοκής και της αδιαφάνειας.

    "Ο πρωθυπουργός μίλησε για όλα και δεν είπε τίποτα. Δεν είπε για το πως σκοπεύει να θωρακίσει τη χώρα από τις απειλές που δέχεται και για το πως θα υπερασπιστεί τις εθνικές μας θέσεις. Δεν είπε τίποτα για τους νέους και τη συνεχιζόμενη αποδόμηση του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Δεν είπε τίποτα για την έκρηξη της ανεργίας που πλήττει τη χώρα. Σήμερα οι άνεργοι ξεπερνούν τις 600.000 και είναι, κυρίως νέοι άνθρωποι. Δεν είπε τίποτα για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και τους αγρότες", δήλωσε ο κ. Καραμανλής.

    Τόνισε ακόμη ότι ο κ. Σημίτης δεν αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις στην προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων και τα τρία χαμένα χρόνια, στις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές που καρκινοβατούν, καθώς και στην πορεία του Χρηματιστηρίου, "για την οποία πέρυσι θριαμβολογούσε και φέτος ψελλίζει, χωρίς όμως να απαντά στο αμείλικτο ερώτημα πως χάθηκαν και που πήγαν τα λεφτά του κόσμου".

    Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι "η εκ μέρους του κ. Σημίτη συγκάλυψη της αναξιοκρατίας, της διαπλοκής και της αδιαφάνειας όχι μόνο δεν καθησυχάζουν, αλλά, αντιθέτως, εντείνουν τους χειρότερους φόβους της Ν.Δ. για την ποιότητα της Δημοκρατίας μας".

    "Πέντε μήνες μετά τη συγκρότησή της η κυβέρνηση είναι ανύπαρκτη. Παραπαίει κάτω από το βάρος των προβλημάτων του παρελθόντος της, των αγκυλώσεων και των εξαρτήσεών της. Αδυνατεί να δώσει νέα προοπτική και όραμα για την Ελλάδα στο νέο αιώνα", επισήμανε.

    "Η χώρα δεν έχει ανάγκη από επιταγές χωρίς αντίκρισμα., έλεγε πέρυσι ο κ. Σημίτης στη Δ.Ε.Θ. Σήμερα όλοι αντιλαμβάνονται ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από λόγια χωρίς έργα. Δεν έχει ανάγκη από άλλες ακάλυπτες επιταγές", κατέληξε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

    [10] ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

    Σόφια, 3 Σεπτεμβρίου 2000 (20:16 UTC+2)

    Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Ιαπωνίας επιβεβαίωσε τη δέσμευση του Τόκιο να συμβάλει στην ενίσχυση της σταθερότητας στη νοτιοανατολική Ευρώπη, ενώ η Σόφια ελπίζει ότι η Ιαπωνία θα αυξήσει τις επενδύσεις της στη Βουλγαρία.

    Στις συνομιλίες που είχε ο πρόεδρος της Ιαπωνίας, Ταμισούκε Ουατανούκι, με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Ιβάν Κόστοφ, δήλωσε ότι "θα κάνω ό,τι μπορώ για να μην διαψευσθούν οι ελπίδες της Βουλγαρίας για τη δημιουργία κλίματος σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη".

    Υπενθυμίζεται ότι η Ιαπωνία, μαζί με άλλες χώρες της ομάδας των οκτώ (G8) και την Ευρωπαϊκή Ενωση, συμμετέχει στο Σύμφωνο Σταθερότητας για την Νοτιοανατολική Ευρώπη, το οποίο υπογράφτηκε πέρυσι μετά τον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο.

    "Θα θέλαμε να υπάρχουν Ιαπωνικές επενδύσεις όχι μόνο στη Βουλγαρία αλλά και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη γενικότερα", επισήμανε ο κ. Κόστοφ.

    Σημειώνεται ότι η Ιαπωνία αποτελεί το μεγαλύτερο δωρητή της Βουλγαρίας από την κατάρρευση του κομμουνισμού στη χώρα το 1989, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Βουλγαρίας.

    Η Βουλγαρία έλαβε ως δάνεια 283 εκατομμύρια δολάρια φέτος από την Ιαπωνία.

    [11] ΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΘ

    Θεσσαλονίκη, 3 Σεπτεμβρίου 2000 (20:09 UTC+2)

    Θα συνεχιστεί και αύριο το καλλιτεχνικό πρόγραμμα στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα, που θα εμφανιστούν στην πύλη της ΧΑΝΘ, στις 9 το βράδυ.

    Στο μεταξύ, σήμερα, στις 9.30 μμ, η Αλκηστη Πρωτοψάλτη θα παρουσιάσει στο Παλαί ντε Σπορ, μία συλλογή από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας της, στο πλαίσιο της λειτουργίας της 65ης ΔΕΘ και του εορτασμού των 75 χρόνων από την ίδρυσή της.

    [12] Η ΕΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑ

    Εβιάν, 3 Σεπτεμβρίου 2000 (20:07 UTC+2)

    Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης εξέφρασαν την πλήρη υποστήριξή τους στον αγώνα της Ισπανίας για την καταπολέμηση της βίας από την οργάνωση των Βάσκων Αυτονομιστών ΕΤΑ, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ιμπέρ Βεντρίν.

    Τα σχόλια του κ. Βεντρίν έπονται του αιτήματος του Ισπανού ομολόγου του Ζοζεφ Πικέ να καταδικάσει η ΕΕ τις πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις της ΕΤΑ στην Ισπανία, στις οποίες σκοτώθηκαν επτά άτομα.

    Ο κ. Πικέ ανέφερε ότι η ανακοίνωση της ΕΕ αποδεικνύει ότι η τρομοκρατία καταδικάζεται από τη διεθνή κοινότητα.

    Ο.Κ.

    [13] ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΕ HELEXPO ΚΑΙ ΔΕΘ

    Θεσσαλονίκη, 3 Σεπτεμβρίου 2000 (20:05 UTC+2)

    Επίσκεψη στα γραφεία της HELEXPO AE και της ΔΕΘ ΑΕ πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία από την Παλαιστίνη με επικεφαλής τον υπουργό Εμπορίου, Σουλεϊμάν Αντου Καρς.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με στελέχη των δύο εταιρειών, εξετάστηκαν τρόποι για τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών, που θα συμβάλουν στην περαιτέρω οικονομική συνεργασία των δύο λαών.

    [14] ΝΕΕΣ ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ

    Ρώμη, 3 Σεπτεμβρίου 2000 (20:01 UTC+2)

    Χιλιάδες πιστοί παραβρέθηκαν σήμερα στην τελετή αγιοποίησης δύο προηγούμενων προκαθημένων της Καθολικής Εκκλησίας, του Πάπα Ιωάννη του 23ου και του Πίου του 9ου, από το σημερινό Ποντίφικα, που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό.

    Οι πιστοί τίμησαν τη μνήμη του Πάπα Ιωάννη του 23ου, ο οποίος στις αρχές της δεκαετίας του '60 εισήγαγε στην Καθολική Εκκλησία τον φιλελευθερισμό και ο οποίος συγκάλεσε το Δεύτερο Συμβούλιο του Βατικανού, κίνηση που επέφερε την επανάσταση στους κόλπους της Εκκλησίας.

    Την ίδια ώρα όμως, η αγιοποίηση του Πάπα Πίου του 9ου, που ήταν προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας από το 1846 έως το 1878, προκάλεσε τις αντιδράσεις των φιλελεύθερων Καθολικών και ομάδων Εβραίων, καθώς ήταν γνωστός για τις συντηρητικές -ακόμα και ρατσιστικές- του απόψεις.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα, έχουν αγιοποιηθεί και οσιοποιηθεί από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο τον Β' τουλάχιστον 1000 μέλη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας

    [15] 16.000 ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΕΘ

    Θεσσαλονίκη, 3 Σεπτεμβρίου 2000 (19:56 UTC+2)

    Σημαντική ήταν η προσέλευση των επισκεπτών κατά τη χθεσινή πρώτη μέρα λειτουργίας της 65ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

    Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που πέρασαν τις πύλες της Εκθεσης ανήλθε σε 16.049.

    Ο αριθμός των εμπορικών επισκεπτών έφτασε τους 143, από τους οποίους οι 67 προέρχονταν από το εξωτερικό.

    [16] ΥΠΕΒΛΗΘΗ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Βελιγράδι, 3 Σεπτεμβρίου 2000 (19:53 UTC+2)

    Υπεβλήθη σήμερα επίσημα η υποψηφιότητα του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς για το αξίωμα του προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.

    Την υποψηφιότητα του Μιλόσεβιτς υποστηρίζουν το κόμμα του (Σοσιαλιστικό Κόμμα Σερβίας), το κόμμα της συζύγου του Μίρα Μάρκοβιτς (Γιουγκοσλαβική Αριστερά) και το αδελφό του Μιλόσεβιτς κόμμα στο Μαυροβούνιο (Σοσιαλιστικό Λαϊκό Κόμμα), του ομοσπονδιακού πρωθυπουργού Μόμιρ Μπουλάτοβιτς.

    Την αίτηση για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Μιλόσεβιτς υπέγραψαν 1.593.825 άτομα δήλωσε η Γενική Γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Γκόριτσα Γκάγιεβιτς.

    "Ο πολύ μεγάλος αριθμός υπογραφών για την υποψηφιότητα του κ. Μιλόσεβιτς αποδεικνύει την ενωμένη και αποφασισμένη υποστήριξη της πολιτικής του, η οποία αφορά στα συμφέροντα του λαού και του κράτους", επισήμανε η Γενική Γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

    Ο Λιούμπισα Ρίστιτς, ηγετικό στέλεχος της Γιουγκοσλαβικής Αριστεράς εξέφρασε την άποψη ότι ο κ. Μιλόσεβιτς θα εκλεγεί πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας από τον πρώτο κιόλας γύρο των εκλογών.

    Υποψηφιότητα μέχρι στιγμής για το αξίωμα του προέδρου της Γιουγκοσλαβίας στις εκλογές του Σεπτεμβρίου έχουν θέσει εκτός του Μιλόσεβιτς και οι: Μπόρισλαβ Κοστούνιτσα, ο οποίος υποστηρίζεται από την "Δημοκρατική Αντιπολίτευση Σερβίας" (συνασπισμός 19 κομμάτων), ο Βόισλαβ Μιχαϊλοβιτς, ο οποίος υποστηρίζεται από το "Σερβικό Κίνημα Ανανέωσης" του Βουκ Ντράσκοβιτς και ο Τόμισλαβ Νίκολιτς, ως υποψήφιος του υπερεθνικιστικού "Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος" του Βόισλαβ Σέσελι.

    Η διορία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για τις προεδρικές εκλογές λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα.

    Είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας θα εκλεγεί από τον λαό και όχι από το Κοινοβούλιο της χώρας.

    Σημειώνεται ότι υπάρχουν επτά εκατομμύρια και πλέον ψηφοφόροι στην Ομοσπονδία της Γιουγκοσλαβίας, δηλαδή στη Σερβία και στο Μαυροβούνιο, η οποία έχει συνολικά δέκα εκατομμύρια κάτοικους.

    [17] ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

    Χαλκίδα, 3 Σεπτεμβρίου 2000 (19:48 UTC+2)

    Τεράστια πετρελαιοκηλίδα, που προκλήθηκε από το προχθεσινό ναυάγιο στην περιοχή της Χαλκίδας, παρασύρθηκε από τα θαλάσσια ρεύματα και έβαψε μαύρα τα παράλια από το Δήλεσι μέχρι το Χαλκούτσι.

    Οι κάτοικοι καταγγέλουν μεγάλη οικολογική καταστροφή σε θάλασσα και ακτή και ζητούν την άμεση επέμβαση της Πολιτείας για να γίνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να επιτευχθεί ο καθαρισμός των ακτών.

    [18] ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: 37 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΡΟΧΟΥ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ

    Αδελαϊδα, 3 Σεπτεμβρίου 2000 (19:46 UTC+2)

    Στην Αδελαϊδα της Αυστραλίας, 37 άτομα τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και τρία παιδιά, η κατάσταση των οποίων είναι σοβαρή, όταν τροχός λούνα παρκ στην ετήσια βασιλική έκθεση, κατέρρευσε από ύψος οχτώ μέτρων.

    Το ατύχημα συνέβη σε στιγμή που ο χώρος, όπου πραγματοποιείται η βασιλική έκθεση της Αδελαϊδας ήταν γεμάτος κόσμο. Σύμφωνα με τον διευθυντή της βασιλικής εταιρίας, γεωργίας και κηπευτικής, η οποία διοργανώνει κάθε χρόνο την έκθεση της Αδελαϊδας, ο συγκεκριμένος τροχός είχε περάσει από έλεγχο λίγες μέρες πριν μεταφερθεί στο χώρο της έκθεσης.

    Αν και οι έρευνες για να διαπιστωθούν τα αίτια του ατυχήματος συνεχίζονται, εικάζεται ότι ένα έξάρτημα του τροχού παρουσίασε πρόβλημα και οδήγησε στην κατάρρευσή του.

    [19] Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: "ΝΑΙ " ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ Ν.Δ. "ΟΧΙ" ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

    Αθήνα, 3 Σεπτεμβρίου 2000 (19:45 UTC+2)

    Ανυπόστατα χαρακτηρίζει τα σενάρια για επιστροφή του στη Ν.Δ. ο πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία". Σημειώνει ότι αυτά τα σενάρια διοχετεύονται για να υποστηρίξουν τις επιδιώξεις εκείνων που τα δημιουργούν. "Εγώ πάντως δεν προτίθεμαι να γίνω σάκος πυγμαχίας για να προπονούνται κάποιοι ενόψει της αναμέτρησής τους με την ηγεσία του κόμματος".

    Ωστόσο, δεν απέκλεισε τη συνεργασία με την αξιωματική αντιπολίτευση "μέσα στο πλαίσιο ενός έντιμου και δημόσιου πολιτικού διαλόγου", που θα έχει ως στόχους να καταδείξει τη συμφωνία των δύο κομμάτων σε βασικούς τομείς της πολιτικής και να συντονίσει μία κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση τη πολιτικής του κ. Σημίτη και του "καθεστώτος που έχει επιβάλλει".

    Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς εκτίμησε ότι η ΠΟΛ.ΑΝ. διατύπωσε προτάσεις που είτε δικαιώθηκαν στην πορεία, είτε αποτελούν αντικείμενο πολιτικού προβληματισμού όπως η πρωτοβουλία για την εκλογή του σημερινού πρόεδρου της δημοκρατίας και για την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Παραδέχτηκε ότι οι προτάσεις αυτές δεν είχαν την αντίστοιχη αποτύπωση στο εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά εξέφρασε την ελπίδα η αδικία αυτή να αποκαταστασθεί.

    Τέλος, ο κ. Σαμαράς διέψευσε τα σενάρια ότι θα διεκδικήσει την δημαρχία της Αθήνας, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν είναι ούτε στις επιθυμίες ούτε στις προθέσεις του.

    [20] ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

    Μόσχα, 3 Σεπτεμβρίου 2000 (19:33 UTC+2)

    Ο Αμερικανός υπουργός Ενέργειας, Μπίλ Ρίτσαρντσον, επισκέφθηκε αποθήκη όπου φυλάσσονται παλιά πυρηνικά υποβρύχια στη χερσόνησο της Καμτσάτκα στη Ρωσία.

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, η Μόσχα ζήτησε από τον κ. Ρίτσαρντσον οικονομική βοήθεια για την καταστροφή των υποβρυχίων στη περιοχή.

    Ο κ. Ρίτσαρντσον, δήλωσε ότι σημειώθηκε σημαντική πρόοδος στις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ όσον αφορά στη μείωση πυρηνικών όπλων.

    [21] ΒΕΝΤΡΙΝ: Η ΕΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ ΑΝ ΗΤΤΗΘΕΙ Ο ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Εβιάν, 3 Σεπτεμβρίου 2000 (19:23 UTC+2)

    Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα προβεί σε ριζικές αλλαγές στην πολιτική της σχετικά με τη Σερβία αν ο λαός της χώρας απομακρύνει τον πρόεδρο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, καταψηφίζοντάς τον στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ιμπέρ Βεντρίν.

    Μιλώντας στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στην πόλη Εβιάν της Γαλλίας, ο κ. Βεντρίν ανέφερε ότι ο σερβικός λαός βρίσκεται ενώπιον μιας "σημαντικής επιλογής" στις εκλογές του Σεπτεμβρίου και πρόσθεσε ότι η ΕΕ δεν ξεχνά ότι οι Σέρβοι είναι Ευρωπαίοι.

    Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι μια νίκη της δημοκρατίας στις εκλογές θα οδηγήσει σε ριζικές αλλαγές στην πολιτική της ΕΕ για την Σερβία.

    Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συμφώνησαν τελικά στη διατήρηση των κυρώσεων κατά της Γιουγκοσλαβίας. Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ρόμπιν Κουκ ανέφερε ότι θα ήταν μεγάλος κίνδυνος να υπάρξει τώρα άρση των κυρώσεων γιατί αυτό θα αποτελούσε πραγματικό δώρο για το Μιλόσεβιτς, που θα ισχυριζόταν ότι ήταν δικό του κατόρθωμα.

    O.K.

    [22] ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΒΟΜΒΑΣ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

    Λαχώρη, 3 Σεπτεμβρίου 2000 (18:52 UTC+2)

    Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας σε στάση λεωφορείου στην Λαχώρη του Πακιστάν. Η αστυνομία ανέφερε ότι αρκετοί τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και πρόσθεσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε στάση λεωφορείου στα περίχωρα της πόλης.

    Σημειώνεται ότι δεκάδες εκρήξεις έχουν συγκλονίσει το Πακιστάν τους τελευταίους μήνες και πολλές από αυτές σημειώθηκαν στη Λαχώρη.

    Οι αρχές του Πακιστάν κατηγορούν την Ινδία ότι κρύβεται πίσω από τις βομβιστικές επιθέσεις, αλλά το Δελχί αρνείται τις κατηγορίες.

    Ο.Κ.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Monday, 4 September 2000 - 6:31:36 UTC