Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 00-07-24

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΝΕΑ ΦΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν. ΠΕΡΑΜΟΥ
  • [03] ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ - ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ Ο ΑΝΘΙΜΟΣ
  • [04] ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ
  • [05] ΚΟΥΡΔΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΙΡΑΚ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [06] ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ VOICESTREAM ΑΠΟ ΤΗΝ DEUTSCH TELECOM
  • [07] ΕΝΤΙΝΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΗ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ
  • [08] ΕΠΑΕ: ΑΚΥΡΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟΛΤΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ
  • [09] Η ΚΟΘ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
  • [10] "ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΝ" ΟΙ HYPOVEREINSBANK - AUSTRIA BANK
  • [11] KAI ME TH... BOYΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ Ο ΠΑΤΡΙΣΙΟ ΚΑΜΠΣ
  • [12] ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΠΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [13] ΕΚΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ Γ.Γ. ΤΗΣ ΕΠΜΣ
  • [14] ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
  • [15] ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΠΕΤΡΟΥΣΑΣ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ
  • [16] ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ
  • [17] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΖΟΥΚΑΝΟΒΙΤΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
  • [18] "ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ Ο ΜΕΓΑΣ" ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ
  • [19] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΜΑΤΟ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ
  • [20] ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ - ΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΙΛΙΕΤΙΑ
  • [21] ΑΥΡΙΟ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ Ν. ΠΡΟΒΑΔΙΑΚΗ

  • [01] ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΝΕΑ ΦΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Γενεύη, 24 Ιουλίου 2000 (11:06 UTC+2)

    Στη Γενεύη βρίσκεται ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, όπου σήμερα αρχίζει η νέα φάση των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό. Ο κ. Κληρίδης, αναμένεται να ζητήσει από τον Αλβάρο Ντε Σότο, να τηρηθούν οι αρχές του διεθνούς δικαίου, των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και των διεθνών συμβάσεων.

    O Ραούφ Ντεντκάς πριν αναχωρήσει για τη Γενεύη, επανέλαβε τις προκλητικές του θέσεις για δύο κυριαρχίες και λύση συνομοσπονδίας.

    [02] ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν. ΠΕΡΑΜΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 24 Ιουλίου 2000 (21:05 UTC+2)

    Στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται κατά πάσα πιθανότητα τα δύο αγοράκια ηλικίας 13 και 7 ετών που εξαφανίστηκαν χθες το βράδυ από τις κατασκηνώσεις της Πρόνοιας στη Νέα Πέραμο Καβάλας.

    Οδηγός του ΚΤΕΛ Καβάλας κατέθεσε ότι τα έφερε στις 11 το βράδυ στη Θεσσαλονίκη και επειδή αντιλήφθηκε ότι κάτι περίεργο συμβαίνει προσπάθησε να τα κρατήσει στο λεωφορείο. Ο 13χρονος Σωτήρης Χατζής από το Ιδρυμα Αρρένων της Δράμας και ο 7χρονος Στέλιος Προκοπίου τρόφιμος της Παιδόπολης Καβάλας όμως ξέφυγαν.

    Η αστυνομία κάνει έρευνες σε όλη την πόλη, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο να επιχειρήσουν να φθάσουν στα μέρη από όπου κατάγονται.

    Ο πρόεδρος των κατασκηνώσεων βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τα δύο ιδρύματα όπου φιλοξενούνται τα παιδιά, καθώς δεν αποκλείεται να εμφανιστούν εκεί.

    [03] ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ - ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ Ο ΑΝΘΙΜΟΣ

    Αθήνα, 24 Ιουλίου 2000 (20:56 UTC+2)

    Την ευχή η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού και του αρχιεπίσκοπου στην δεξίωση για την αποκατάσταση της δημοκρατίας να αποτελέσει αφορμή για μια πρώτη μεταξύ τους επικοινωνία, εξέφρασε, μιλώντας στο "Φλας", ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος.

    Παράλληλα, εκτίμησε ότι δεν πρέπει η εκκλησία να δημιουργήσει προβλήματα στις σχέσεις των πολιτών με τις κρατικές υπηρεσίες, προτρέποντας τους να μην παραλάβουν τις νέες ταυτότητες.

    Για το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας, επισήμανε ότι η εκκλησία δεν πρόκειται να το ενεργοποιήσει, αλλά σε περίπτωση που η πολιτεία επιθυμεί κάτι τέτοιο ο νόμος 1811 που κυρώνει τη σύμβαση του δημοσίου με την εκκλησία θα μπορούσε να αποτελέσει αφετηρία.

    [04] ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ

    Αθήνα, 24 Ιουλίου 2000 (20:54 UTC+2)

    Μέτωπο με την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ανοίγει ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Καρατζαφέρης με συνέντευξή του στην εφημερίδα "Το Εθνος".

    Ο κ. Καρατζαφέρης ανακοινώνει την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα στις 14 Σεπτεμβρίου με το όνομα "Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός".

    Σημειώνει δε ότι ήδη βουλευτές της Ν.Δ. που πρωτοεξελέγησαν στις πρόσφατες εκλογές έχουν εκδηλώσει τη διάθεση να τον ακολουθήσουν. Ο κ. Καρατζαφέρης διευκρινίζει όμως ότι θα δώσει προτεραιότητα στα "φρέσκα μυαλά".

    Ο ανεξάρτητος βουλευτής καταφέρεται εκ νέου εναντίον του εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. Αρη Σπηλιωτόπουλου χαρακτηρίζοντας τον "σούπερ λάιτ" για αυτή τη θέση.

    Επίσης στηλιτεύει "όσα στελέχη έγιναν θεραπαινίδες του", όπως υποστηρίζει χαρακτηριστικά.

    [05] ΚΟΥΡΔΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΙΡΑΚ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Αγκυρα, 24 Ιουλίου 2000 (20:52 UTC+2)

    Συνομιλίες με Τούρκους αξιωματούχους σκοπεύει να έχει αύριο ο ηγέτης μιας ομάδας Κούρδων του Ιράκ, με αντικείμενο τα πρόσφατα γεγονότα των Κούρδων της Τουρκίας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων AFP, επικαλούμενο το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατόλια.

    Ο Τζαλάλ Ταλαμπανί επικεφαλής της Πατριωτικής Ενωσης του Κουρδιστάν, αναμένεται ότι θα συναντηθεί με τούρκους αξιωματούχους αύριο. Το Ανατόλια ισχυρίζεται πως η Τουρκία θα ζητήσει από τον κ. Ταλαμπανί να λάβει μέτρα κατά των μαχητών που παραμένουν πιστοί στον Κούρδο ηγέτη, Αμπντουλλάχ Οτζαλάν.

    Η Αγκυρα κατηγορεί την Πατριωτική Ενωση του Κουρδιστάν για την προστασία των επαναστατών του κόμματος του Οτζαλάν, το ΡΚΚ, το οποίο διεξάγει επίθεση κατά της τουρκικής κυβέρνησης, με σκοπό την ανεξαρτησία των Κούρδων στη νοτιοανατολική Τουρκία, επί δεκαπέντε χρόνια.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Οτζαλάν καταδικάστηκε σε θανατική ποινή πέρυσι τον Ιούνιο για προδοσία.

    [06] ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ VOICESTREAM ΑΠΟ ΤΗΝ DEUTSCH TELECOM

    Βρυξέλλες, 24 Ιουλίου 2000 (20:36 UTC+2)

    Η Ευρωπαϊκή Κομισιόν θα παρακολουθήσει τις προσπάθειές του αμερικάνικου Κονγκρέσου να εμποδίσει τη γερμανική εταιρία τηλεπικοινωνίας Deutsche Telekom να προχωρήσει στην αγορά της αμερικανικής εταιρίας Voicestream, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

    Η Deutsche Telekom ανακοίνωσε την απόφασή της να εξαγοράσει τη Voicestream για 50,7 δισεκατομμύρια δολάρια, δίνοντας στην γερμανική εταιρεία την ευκαιρία να εισχωρήσει στην αμερικάνικη αγορά.

    Ωστόσο, η συμφωνία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από αξιωματούχους των ΗΠΑ, οι οποίοι δήλωσαν πως η αγορά αμερικανικής εταιρίας από ξένη κρατική εταιρεία θα δημιουργήσει ιδιαίτερα θέματα ανταγωνισμού, για τα οποία θα πρέπει να γίνει "προσεκτική διερεύνηση", όπως επισήμανε ο καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών της Αμερικής, Ουίλιαμ Κέναρντ.

    Σημειώνεται ότι ο γερουσιαστής Ερνεστ Χόλινγκς έχει παρουσιάσει νομοθεσία στο Κονγκρέσο με σκοπό τη ψηφοφορία ενός νόμου, ο οποίος πρόκειται να απαγορεύσει την εξαγορά της VoiceStream από μια εταιρία όπως την Deutsche Telecom.

    [07] ΕΝΤΙΝΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΗ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ

    Αθήνα, 24 Ιουλίου 2000 (20:30 UTC+2)

    Εντείνεται η αντιπαράθεση στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας για τα εργασιακά με αφορμή τις νέες δηλώσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και ειδικά τη φράση ότι "όποιος έχει αντίρρηση σε μία πολιτική στήριξης των μέτρων της κυβέρνησης μπορεί να φύγει από το κόμμα".

    Με συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει ότι στηρίζει τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση και "ρίχνει το γάντι" στη Ρηγγίλης καλώντας την Αξιωματική Αντιπολίτευση να δηλώσει την αναντίρρητη στήριξή της στις κυβερνητικές θέσεις για το εργασιακό.

    Το κορυφαίο στέλεχος του κόμματος και ΓΓ της ΓΣΕΕ Γιάννης Μανόλης απάντησε σήμερα στον κ. Μητσοτάκη με τη δήλωση ότι δεν φεύγει από το κόμμα και όποιος θέλει ας τον διώξει.

    Η Ρηγγίλης πήρε θέση με δήλωση της Μαριέττας Γιαννάκου, η οποία είπε ότι παρόμοια μέτρα χρειάζονται, αυτά όμως που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν είναι επαρκή. Η θέση της κ. Γιαννάκου κλείνει προς τη διαμόρφωση ενός συνολικού πακέτου μέτρων ως απόρροια ενός εκτεταμένου διαλόγου με τους εμπλεκόμενους κοινωνικούς φορείς σε θέματα ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας και απασχόλησης.

    "Συζητάμε το τετράπτυχο ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα, απασχόληση, εκπαίδευση. Απόδειξη του δικαίου της θέσεως μας είναι ότι η κυβέρνηση ανέκρουσε πρίμνα και συζητάει όλο το ζήτημα. Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι αυτά που βγήκαν ως πέντε μέτρα για τα εργασιακά από μόνα τους δεν δημιουργούν νέες θέσεις απασχόλησης. Θεωρούμε πολύ θετικό ότι θα γίνει ευρύς διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους", τόνισε.

    Ωστόσο λίγο αργότερα το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού με ανακοίνωσή του προσπάθησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις. Στην ανακοίνωση επισημαίνει ότι όσα ειπώθηκαν στην "Ελευθεροτυπία" δεν διαφέρουν από τις δηλώσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σε ραδιοφωνικό σταθμό την Παρασκευή.

    Τότε ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. είχε σημειώσει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης αν και καθυστερημένα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και πρέπει να εφαρμοστούν.

    [08] ΕΠΑΕ: ΑΚΥΡΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟΛΤΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ

    Αθήνα, 24 Ιουλίου 2000 (20:25 UTC+2)

    ΄Ακυρη κηρύχτηκε η ανανέωση του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή Ι. Στολτίδη με την ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ. Επιπλέον, ο Στολτίδης αποκλείστηκε για ένα εξάμηνο από τους επίσημους και τους φιλικούς αγώνες,ενώ στην ΠΑΕ επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000.000 δρχ.

    Αναφορικά με την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή για το Στολτίδη η Ε.Π.Α.Ε. ανακοίνωσε τα εξής: "Η επιβληθείσα ποινή στο ποδοσφαιριστή Ι. Στολτίδη είναι και ανήκει αναντίρρητα στη δικαιοδοσία του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου (άρθρο 30 παρ. 1 ΚΑΠ)".

    Ακόμα, "η απόφαση που κηρύσσει άκυρη την από 12/6/2000 ανανέωση του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή με την ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ είναι εκτός δικαιοδοσίας και αρμοδιότητας του Δικαιοδοτικού Οργάνου, αφού ως γνωστό είναι απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Α.Ε. η οποία ελήφθη νόμιμα σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 4 του ΚΕΠ. Οι αποφάσεις του Δ.Σ./Ε.Π.Α.Ε. προσβάλλονται μόνο ενώπιον της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ (άρθρο 18 του καταστατικού της ΕΠΟ).

    Επειδή η ανωτέρω απόφαση ως προς το δεύτερο σκέλος της δεν προσεβλήθη στην αρμόδια επιτροπή εντός των προβλεπομένων προθεσμιών, κατέστη τελεσίδικη και ως εκ τούτου ο ποδοσφαιριστής Ι. Στολτίδης ανήκει οριστικά στη ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ".

    [09] Η ΚΟΘ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 24 Ιουλίου 2000 (20:12 UTC+2)

    Οι ανατιμήσεις στο νερό, που εξήγγειλε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ από την κυριακάτικη "Μακεδονία", δεν έχουν σκοπό να καλύψουν το λειτουργικό κόστος ή τα έργα υποδομής, αλλά να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να περάσει η ύδρευση στα χέρια ιδιωτών. Τα παραπάνω επισημαίνει σε ανακοίνωση της η ΚΟΘ του ΚΚΕ.

    Παράλληλα, επισημαίνεται στην ανακοίνωση ότι πολλές περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης δεινοπαθούν από μόνιμη ή εποχιακή λειψυδρία, χωρίς προοπτική άμεσης κάλυψης των αναγκών τους γιατί λείπουν οι δαπάνες για τα έργα υποδομής και ο στοιχειώδης προγραμματισμός.

    "Καμία κυβέρνηση και διορισμένη διοίκηση δεν ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για όλα τα προβλήματα ύδρευσης του νομού. Η τωρινή διοίκηση της ΕΥΑΘ, πίσω από τις απόψεις για κατασπατάληση και χαμηλό τιμολόγιο, προσπαθεί να μετατοπίσει τις δικές της ευθύνες στο λαό, να συσκοτίσει τις πραγματικές αιτίες και κυρίως να αποκρύψει την κυβερνητική επιλογή να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΑΘ και να εμπορευματοποιήσει το νερό", υπογραμμίζει η ΚΟΘ.

    Η ΚΟΘ ΚΚΕ ζητά να μην ανατιμηθεί το νερό, να ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε να υδροδοτηθούν το πολεοδομικό συγκρότημα και οι ευρύτερες περιοχές χωρίς προβλήματα και να σταματήσει κάθε διαδικασία που στοχεύει στην εκμετάλλευση από ιδιώτες ενός βασικού αγαθού, όπως το νερό.

    [10] "ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΝ" ΟΙ HYPOVEREINSBANK - AUSTRIA BANK

    Μόναχο, 24 Ιουλίου 2000 (20:05 UTC+2)

    Σε "γάμο" κατέληξε το "φλερτ" της γερμανικής τράπεζας HypoVereinsbank με την αυστριακή Bank Austria, κίνηση που αναμένεται να δρομολογήσει ενδιαφέρουσες εξελίξεις στον ευρωπαϊκό τραπεζικό «χάρτη».

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοικούντων το ενεργητικό θα ανέρχεται στα 1,27 τρισ. μάρκα και ο συνολικός αριθμός πελατών θα φθάνει τα 8 εκατομμύρια.

    Στη «νέα» τράπεζα θα συμμετάσχουν ο όμιλος Allianz, o κολοσσός της διεθνούς ασφαλιστικής αγοράς, που ελέγχει ήδη το 17,4 % της HypoVereinsbank, η πόλη της Βιέννης που συμμετέχει στην Bank Austria, καθώς επίσης το συγκρότημα Ε.ΟΝ, που απαρτίζεται από τις εταιρίες VEBA και VIAG και κατέχει το 8 % της HypoVereinsbank.

    Οικονομικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι μετά την επίτευξη της συμμαχίας, η γερμανική τράπεζα αποκτά τη δυνατότητα να διεισδύσει δυναμικά στο χώρο της Ανατολικής Ευρώπης, δεδομένου ότι η νέα σύμμαχός της δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία στην Ουγγαρία και την Πολωνία.

    [11] KAI ME TH... BOYΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ Ο ΠΑΤΡΙΣΙΟ ΚΑΜΠΣ

    Θεσσαλονίκη, 24 Ιουλίου 2000 (19:59 UTC+2)

    Την απόκτηση του διεθνή Αργεντινού ποδοσφαιριστή, της φημισμένης Βέλεζ Σάρσφιλντ, Πατρίσιο Αλεχάντρο Καμπς, ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

    Ο 29χρονος επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας με την ασπρόμαυρη ΠΑΕ, ενώ η επίσημη παρουσίαση του παίκτη θα πραγματοποιηθεί αύριο στη 1 μ.μ. στην αίθουσα VIP του γηπέδου της Τούμπας.

    [12] ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΠΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Σάπες, 24 Ιουλίου 2000 (19:51 UTC+2)

    Το δήμο Αίνου της Τουρκίας επισκέφθηκαν ο δήμαρχος Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ύστερα από πρόσκληση του τουρκικού δήμου, με αφορμή τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων, το οποίο οργανώθηκε στην περιοχή με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών βαλκανικών χωρών.

    Στο περιθώριο της διοργάνωσης ο κ. Χαριτόπουλος και μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας είχαν συνομιλίες με τον Τούρκο υπουργό Περιβάλλοντος Φέβζη Αϊτεκίν και άλλους αξιωματούχους για ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και ειδικότερα για τις πρωτοβουλίες προσέγγισης που αναπτύσσονται το τελευταίο διάστημα για την εδραίωση της φιλίας και της καλής συνεργασίας μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών.

    Ο Τούρκος υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θεσμοθέτηση του "Δικτύου Δήμων Δυτικής και Ανατολικής Θράκης", διατυπώνοντας την εκτίμηση πως το εγχείρημα αυτό αποτελεί ένα ακόμη θετικό βήμα στην κατεύθυνση της περαιτέρω σύσφιξης των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Εξάλλου, δεσμεύθηκε να συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων που αφορούν στην ανάπτυξη του τουρισμού μέσω διασυνοριακών δράσεων και στη δημιουργία τελωνείου στην Αίνο.

    [13] ΕΚΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ Γ.Γ. ΤΗΣ ΕΠΜΣ

    Θεσσαλονίκη, 24 Ιουλίου 2000 (19:43 UTC+2)

    Την πειθαρχική ποινή της έκπτωσης από το αξίωμα τους για επτά και τρεις μήνες αντίστοιχα για δυσφήμηση του ποδοσφαίρου επέβαλλε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ στον πρόεδρο της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας (ΕΠΣΜ) Διονύσιο Ψωμιάδη και το γενικό γραμματέα της Κωνσταντίνο Λεβέντη.

    Ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΕΠΜΣ σε επιστολή τους στα διοικητικά συμβούλια όλων των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων, επισημαίνουν ότι για την καταδίκη τους η ΕΠΟ έλαβε υπόψη τις καταθέσεις παραγόντων της ομάδας ΠΑΟ Νέων Επιβατών, που τους επιρρίπτουν ευθύνες για τα επεισόδια στον αγώνα με τον Α.Σ. Κασάνδρας. Ο κ. Ψωμιάδης και ο κ. Λεβέντης χαρακτηρίζουν το γεγονός αυτό λυπηρό και αντιδεοντολογικό.

    Παράλληλα, επισημαίνεται ότι επιβλήθηκε ποινή στον ΠΑΟ Νέων Επιβατών για τα επεισόδια, ωστόσο κανένα δικαιοδοτικό όργανο δεν ασχολήθηκε με τις καταγγελίες της ΕΠΜΣ για τη διαιτησία του αγώνα.

    Τέλος, διαμαρτύρονται γιατί απορρίφθηκε το αίτημα τους για αναβολή της συζήτησης στην πειθαρχική επιτροπή, προκειμένου να παρουσιαστούν αυτοπρόσωπα.

    Η επιστολή κοινοποιείται στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Φλωρίδη, το γενικό γραμματέα Γιάννη Σγουρό, την ΕΠΟ και τα ΜΜΕ.

    [14] ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

    Αθήνα, 24 Ιουλίου 2000 (19:41 UTC+2)

    "Σήμερα η καταπίεση, η τρομοκράτηση και το χτύπημα των λαϊκών κινητοποιήσεων δεν ασκείται πλέον από τα τανκς, αλλά από τους πολύμορφους - τυπικούς και άτυπους - μηχανισμούς της υποκριτικής αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας", επισημαίνει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για την σημερινή επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

    "Η ποιότητα της δημοκρατίας που ζει ο λαός μας κρίνεται από την παρουσία και άσκηση της τρομοκρατικής πολιτικής του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, από την αφαίρεση κατακτήσεων των εργαζομένων, την κατάργηση ακόμα και των πιο στοιχειωδών δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων στους τόπους δουλειάς, την αύξηση της ανεργίας και την καθήλωση των μισθών και των συντάξεων στα όρια της πείνας", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Καταλήγοντας το ΚΚΕ, υπογραμμίζει την αναγκαιότητα για τον λαό "της συγκρότησης του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου, ως μέσου για να ανοίξει ο δρόμος για μια πραγματική λαϊκή εξουσία και κυριαρχία, που επιτακτικά έχει ανάγκη ο τόπος μας".

    [15] ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΠΕΤΡΟΥΣΑΣ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ

    Δράμα, 24 Ιουλίου 2000 (19:16 UTC+2)

    Ενας νέος συναυλιακός χώρος εγκαινιάζεται στο Φαράγγι Πετρούσας, υπό τη διοργάνωση της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης και της ΤΕΔΚ νομού Δράμας. Το βράδυ της 29ης Ιουλίου, στις 8:30 μ.μ., στο χώρο αυτό θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση υπό τον τίτλο "Βραδιά Δραμινού Μετανάστη".

    Το αναλυτικό πρόγραμμα των εγκαινίων περιλαμβάνει τελετή αγιασμού, χαιρετισμούς από εκπροσώπους φορέων, καθώς και ομιλία του δημάρχου Δράμας, Μαργαρίτη Τζίμα, με θέμα "Η συμβολή των μεταναστών στην οικονομική ανάπτυξη του Νομού".

    Τέλος τοπικά παραδοσιακά συγκροτήματα και λαϊκό μουσικό πρόγραμμα θα πλαισιώσουν την εκδήλωση δίνοντας μια ευχάριστη μουσική νότα.

    [16] ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ

    Θεσσαλονίκη, 24 Ιουλίου 2000 (19:09 UTC+2)

    Προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές του Αρη Ντανιέλ Μπατίστα Λίμα (που δεν συμμετείχε στο χθεσινό φιλικό) και ο Κώστας Αποστολίδης.

    Ο πρώτος αντιμετωπίζει προβλήματα στο γόνατο, ενώ ο δεύτερος αισθάνεται ενοχλήσεις σε ένα παλιό τραύμα (μικρό κάταγμα περόνης).

    Εξάλλου, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της ΠΑΕ, διοικητικός και εμπορικός διευθυντής ανέλαβε ο Δημήτρης Νικολαϊδης.

    [17] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΖΟΥΚΑΝΟΒΙΤΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

    Παρίσι, 24 Ιουλίου 2000 (19:08 UTC+2)

    Επίσκεψη στη Γαλλία θα πραγματοποιήσει ο φιλοδυτικός πρόεδρος του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς, για συνομιλίες με αντικείμενο τη στασιμότητα των σχέσεων της δημοκρατίας του Μαρουβουνίου με τη Σερβία, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών του Μαυροβουνίου στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.

    Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ιμπέρ Βεντρίν αναμένεται ότι θα "ενισχύσει τις συμβουλές του προς τις αρχές του Μαυροβουνίου να αγνοήσει τις προκλήσεις του Βελιγραδίου".

    Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση του Τζουκάνοβιτς αντέδρασε έντονα στις συνταγματικές αλλαγές που εγκρίθηκαν από συμμάχους του πρόεδρου της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, οι οποίες επιτρέπουν στον πρόεδρο της δημοκρατίας να διεκδικήσει και δεύτερη θητεία.

    [18] "ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ Ο ΜΕΓΑΣ" ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ

    Αθήνα, 24 Ιουλίου 2000 (18:30 UTC+2)

    Σε πρώτη παγκόσμια παρουσιάζεται από το Κ.Θ.Β.Ε. το έργο "Καραγκιόζης ο Μέγας" στις 1,2 και 3 Αυγούστου, στις 9 μ.μ., στο Θέατρο Κήπου. Παράλληλα άρχισε και η προπώληση των εισιτηρίων για αυτή τη δεύτερη φετινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος που είναι ένα έργο του Φώτου Πολίτη και πρωταγωνιστεί ο Τάσος Παλαντζίδης στο ρόλο του Καραγκιόζη.

    Το ενδιαφερόμενο κοινό για την παράσταση μπορεί να απευθύνεται στο ταμείο του θεάτρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (τηλ. 223.785) κάθε μέρα 10 π.μ.- 2 μ.μ. και 6 μ.μ.- 9 μ.μ. Το Σάββατο το ταμείο λειτουργεί τις πρωινές ώρες, 10 π.μ.- 2 μ.μ., ενώ την Κυριακή θα είναι κλειστό. Επίσης εισιτήρια πωλούνται στα εκδοτήρια του δήμου Θεσσαλονίκης στην οδό Αριστοτέλους, 10 π.μ.- 1 μ.μ. και 6 μ.μ.- 8 μ.μ.

    [19] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΜΑΤΟ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

    Τίρανα, 24 Ιουλίου 2000 (18:29 UTC+2)

    Η ένταξη της Αλβανίας στις ευρωατλαντικές δομές, το Σύμφωνο Σταθερότητας, η κατάσταση στα Βαλκάνια και η περιφερειακή συνεργασία, είναι τα θέματα που απασχολούν το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Σόκολ Τζιόκα.

    Εξάλλου,ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι στις 28 Ιουλίου ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουλιάνο Αμάτο θα επισκεφθεί την Αλβανία, ενώ ο Αλβανός πρωθυπουργός Ιλίρ Μέτα θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη στην Κροατία από 1 έως 3 Αυγούστου.

    Όπως ανέφερε, τόσο η επίσκεψη Αμάτο στην Αλβανία, όσο και η επίσκεψη Μέτα στην Κροατία θα συμβάλλουν ιδιαίτερα στην προώθηση της συνεργασίας των χωρών της περιοχής στα πλαίσια του Συμφώνου Σταθερότητας.

    Οσον αφορά την επίσκεψη του Ιταλού πρωθυπουργού στην Αλβανία ο κ. Τζιόκα δήλωσε ότι στην ατζέντα των συζητήσεων είναι θέματα που αφορούν την μέχρι στιγμής συνεργασία, αλλά και τους νέους τομείς συνεργασίας των δύο χωρών.

    Ο εκπρόσωπος του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην κατάσταση στο Μαυροβούνιο τονίζοντας ότι "το Βελιγράδι προσπαθεί να δημιουργήσει ένταση και διένεξη σε αυτή τη χώρα".

    "Σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες ο γιουγκοσλαβικός στρατός τις δύο τελευταίες μέρες έχει μπλοκάρει την είσοδο των Αλβανών στο Μαυροβούνιο με το παράλογο επιχείρημα ότι θα πρέπει να έχουν θεώρηση εισόδου από την κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας", τόνισε ο κ. Τζιόκα.

    Παράλληλα, χαρακτήρισε παράλογη και απαράδεκτη αυτή την πράξη του Βελιγραδίου γιατί δεν υπάρχει διπλωματική αντιπροσωπεία της Γιουγκοσλαβίας στην Αλβανία, ενώ μεταξύ της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου και της αλβανικής υπάρχει συμφωνία για την κυκλοφορία των ανθρώπων προς τις δύο πλευρές των συνόρων.

    Αναφερόμενος, τέλος, στο θέμα του Κοσσυφοπεδίου, υπογράμμισε ότι η αλβανική κυβέρνηση παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την κατάσταση και τις εξελίξεις στην περιοχή και υποστηρίζει την τελευταία συμφωνία που υπεγράφη από τον Κουσνέρ.

    Δήλωσε την αντίθεση της κυβέρνησης του σε κάθε προσπάθεια καντονοποίησης του Κοσσυφοπεδίου, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα τερματίσει κάθε απόπειρα που γίνεται από μέρους της διεθνούς κοινότητας για ειρηνική λύση στο Κοσσυφοπέδιο.

    [20] ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ - ΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΙΛΙΕΤΙΑ

    Αθήνα, 24 Ιουλίου 2000 (18:27 UTC+2)

    Υπό την προεδρία του Χουάν Αντόνιο Σάμαραγκ συνεδρίασε σήμερα για πρώτη φορά στην Αθήνα στο Ζάππειο Μέγαρο το ΔΣ του Διεθνούς Ιδρύματος και του Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και ενέκρινε το καταστατικό του Ιδρύματος και την ίδρυση του Κέντρου με Γενικό Διευθυντή τον πρεσβευτή εκ΄ προσωπικοτήτων Σταύρο Λαμπρινίδη.

    Αντιπρόεδρος του ιδρύματος είναι ο εμπνευστής της ιδέας αναβίωσης της Ολυμπιακής Εκεχειρίας υπ. Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και μέλη πολλές προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μεταξύ αυτών η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Αθήνα 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου ^Φ Δασκαλάκη, ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ Theo Ben Gurirab μέλη της ΔΟΕ, οι πρόεδροι των οργανωτικών επιτροπών Ολυμπιακών Αγώνων του Σύδνεϋ, του Σολτ Λέικ Σίτι και του Τορίνο κ.α.

    Στις 12.30 έγιναν τα εγκαίνια των γραφείων του Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας στο περιστύλιο του Ζαππείου. Στη συνέχεια σε επίσημη τελετή παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλου ο πρόεδρος του ιδρύματος και μέλη του ΔΣ μίλησαν για τη σημασία της κίνησης, που σηματοδοτεί τη συνεισφορά του Ολυμπισμού στην ανθρωπότητα του 21ου αιώνα.

    Από όλους τους ομιλητές τονίστηκε ότι η ιστορική αυτή πρωτοβουλία της ΔΟΕ για την κατάπαυση των εχθροπραξιών κατά τη διάρκεια τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων δημιουργεί ένα σύγχρονο μέσο στήριξης της παγκόσμιας ειρήνης.

    Στο χαιρετισμό του ο Χουάν Αντόνιο Σάμαραγκ εξήρε τις προσπάθειες του υπ. Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου για τη διάδοση της ιδέας της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, που σήμερα στηρίζεται από τη Γενικής Συνέλευση του ΟΗΕ. Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι η αναβίωση της ιδέας θα συμβάλει επιτυχώς στην προώθηση της ειρήνης και των δεσμών μεταξύ των λαών. Για το σκοπό αυτό όπως είπε έχουν ήδη οργανωθεί με επιτυχία έξι στρογγυλές τράπεζες.

    Από την πλευρά του ο υπ. Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε ιστορική τη σημερινή μέρα και τόνισε ότι το Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας εισαγάγει στην παγκόσμια σκινή ένα μοναδικό εργαλείο για την οικουμενική παύση των εχθροπραξιών κατά την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων και ανοίγει παράθυρο στις ευκαιρίες για εξεύρεση ειρηνικών λύσεων σε περιοχές έντασης. Επεσήμανε δε τη δέσμευση της Αθήνας οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 να αποτελέσουν σταθμό για την αναβίωση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας προτείνοντας την οικουμενική διάσταση του θεσμού με το παγκόσμιο ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας.

    Το μήνυμα του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής της Χειμερινής Ολυμπιάδας του Σολτ Λέικ Σίτι μετέφερε ο πρέσβης των ΗΠΑ Νίκολας Μπερνς, ο οποίος δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να οργανώσει την Ολυμπιάδα του 2004 με μεγαλύτερη αποδοτικότητα. Αναφερόμενος στην Πολιτιστική Ολυμπιάδα τόνισε ότι συμβάλει στην εδραίωση της άρρηκτης σχέσης αθλητισμού και πολιτισμού προάγοντας τα Ολυμπιακά Ιδεώδη. Τέλος ευχήθηκε οι Ολυμπιακοί Αγώνες να επανέλθουν εκεί όπου ανήκουν.

    Η εκδήλωση, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους ο υπ. Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου, η υφ. Εξωτερικών Αγγελική Λαϊου, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού Δημήτρης Δόλλης, βουλευτές κομμάτων, ο Πρόεδρος του ΣΑΕ Ανδρέας Άθενς κ.α., έκλεισε με ανάκρουση του Ολυμπιακού και Εθνικού μας Ύμνου.

    Ακολούθησε συμβολική πορεία Εκεχειρίας του ΔΣ και των παρευρισκομένων προς το Παναθηναϊκό Στάδιο.

    [21] ΑΥΡΙΟ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ Ν. ΠΡΟΒΑΔΙΑΚΗ

    Αθήνα, 24 Ιουλίου 2000 (18:00 UTC+2)

    Ο δημοσιογραφικός κόσμος αποχαιρετά αύριο έναν εκλεκτό συνάδελφο, τον παλαίμαχο δημοσιογράφο και αντιστασιακό Νίκο Προβαδιάκη. Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 7 το απόγευμα στο νεκροταφείο Νέας Σμύρνης.

    Ο Νίκος Προβιαδάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1909 και υπήρξε φοιτητής της νομικής σχολής. Η δημοσιογραφία όμως ήρθε στη ζωή του πολύ νωρίς. Σε ηλικία μόλις 17 ετών, εντάχθηκε στην επαγγελματική δημοσιογραφία εργαζόμενος σε πολλές εφημερίδες όπως "Ελληνική", "Αλλαγή", "Εσπερινή", "Έθνος", "Τύπος", "Αθηναϊκή", "Εμπρός", "Ελληνικό Μέλλον", "Ελληνισμό", "Καθημερινά Νέα", "Ελληνική Σημαία", καθώς και στο Υπουργείο Τύπου. Παράλληλα στην πολυποίκιλη επαγγελματική σταδιοδρομία του εντάσσεται και το γεγονός ότι εργάστηκε ως πολιτικός και στρατιωτικός συντάκτης στην εφημερίδα "Εστία" και ότι για πολλά χρόνια εξέδιδε την στρατιωτική επιθεώρηση "Ο Άρης".

    Έντονη και η αντιστασιακή του δράση αφού κατά τη διάρκεια της κατοχής συνελήφθη από τους Ιταλούς, φυλακίστηκε και αποφυλακίστηκε ένα χρόνο αργότερα. Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τους οικείους του Νίκου Προβιαδάκη.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Monday, 24 July 2000 - 22:32:46 UTC