Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 00-03-31

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 250.000 ΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ DEBATE ΜΕΣΩ ΙΝΤΕRNET
  • [02] ΟΙ ΗΠΑ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΟΣΟΒΟ-ΠΓΔΜ
  • [03] Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΔΩΡΗΤΩΝ
  • [04] ΣΤΟΧΟΣ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΙΑ ΗΡΑΚΛΗ,ΠΑΟ,ΑΕΚ,ΜΑΡΟΥΣΙ
  • [05] ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
  • [06] ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: "Ο ΝΟΜΟΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ"
  • [07] ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΜΙΛΗΣΕ Ο Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
  • [08] ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΥ ΠΟΠΟΦ
  • [09] ΟΜΙΛΙΑ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
  • [10] Ο 13ος ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΠΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
  • [11] ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 18ΧΡΟΝΟΥ ΟΜΟΓΕΝΗ
  • [12] ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
  • [13] ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • [14] ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ 2ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  • [01] 250.000 ΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ DEBATE ΜΕΣΩ ΙΝΤΕRNET

    Θεσσαλονίκη, 31 Μαρτίου 2000 (14:14 UTC+2)

    Όλα τα ρεκόρ, έσπασε ο κόμβος του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στο Internet με την απευθείας μετάδοση της τηλεοπτικής αναμέτρησης Σημίτη-Καραμανλή, καθώς από τις 9 το βράδυ της Πέμπτης, που άρχισε το Debate, μέχρι τις 9 το πρωί της Παρασκευής, δέχθηκε πάνω από 250.000 κλήσεις που αποτελεί μοναδικό ρεκόρ στα ελληνικά χρονικά.

    Σημειώνεται ότι η αναμέτρηση του Πρωθυπουργού Κ. Σημίτη με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κ. Καραμανλή, συνεχίζεται να μεταδίδεται σε μαγνητοσκόπηση από το Μ.Π.Ε. στο Internet στην ίδια δημοφιλή διεύθυνση www.mpa.gr, όπου επίσης υπάρχει ένα μεγάλο αφιέρωμα στις εκλογές της 9ης Απριλίου με τους υποψήφιους όλων των κομμάτων, βιογραφικό και φωτογραφία τους, τον εκλογικό νόμο, τις διατάξεις του Συντάγματος για τις εκλογές, την ιστορία της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας και κυρίως όλη την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.

    Το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων θα μεταδώσει ζωντανά στον κυβερνοχώρο τις τελικές προεκλογικές συγκεντρώσεις των κομμάτων καθώς και σε απευθείας μετάδοση μέσω Internet τα αποτελέσματα των εκλογών της 9ης Απριλίου.

    [02] ΟΙ ΗΠΑ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΟΣΟΒΟ-ΠΓΔΜ

    Ουάσιγκτον, 31 Μαρτίου 2000 (10:31 UTC+2)

    Φωτογραφία: KFOR

    Την αποστολή επίλεκτων μονάδων αναγνώρισης εδάφους στο Κοσσυφοπέδιο και άρματων μάχης, αλλά και μονάδων πυροβολικού στην ΠΓΔΜ προκειμένου να ενισχυθούν τα μέτρα προστασίας των μονάδων τους στην περιοχή, αποφάσισαν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πενταγώνου.

    Η αποστολή περαιτέρω στρατευμάτων στις συγκεκριμένες περιοχές των Βαλκανίων αποφασίστηκε από τον Αμερικανό υπουργό Αμυνας, Γουίλιαμ Κοέν, μετά από σχετικό αίτημα του διοικητή των αμερικανικών μονάδων στο Κοσσυφοπέδιο, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Κένεθ Μπέικον.

    Οι ΗΠΑ πήραν αυτή την απόφαση εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών, KFOR, στην επαρχία και σερβικών, αλλά και αλβανικών δυνάμεων, κατά μήκος της ζώνης ασφαλείας, στα διοικητικά σύνορα της Σερβίας με το Κοσσυφοπέδιο.

    Ο κ.Μπέικον δήλωσε ότι η επίλεκτη μονάδα αναγνώρισης εδάφους θα ενισχύσει τη δύναμη των 5.900 ανδρών των Αμερικανών στο Κοσσυφοπέδιο και θα εκτελεί περιπολίες στα σύνορα της επαρχίας με τη νότια Σερβία και πρόσθεσε, ότι 14 άρματα μάχης και έξι συστήματα πυροβολικού θα σταλούν προς ενίσχυση του αμερικανικού αμυντικού σχηματισμού στην ΠΓΔΜ.

    Σ.Π.

    [03] Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΔΩΡΗΤΩΝ

    Αθήνα, 30 Μαρτίου 2000 (16:42 UTC+2)

    Στην ανάγκη αυξημένης χρηματοδότησης επέμεινε η Ελλάδα, ως μέλος της Επιτροπής Δωρητών, στη Διάσκεψη των Δωρητών για το Σύμφωνο Σταθερότητας, όπως ανέφερε ο υπηρεσιακός υπουργός Τύπου, Αργύρης Φατούρος.

    [04] ΣΤΟΧΟΣ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΙΑ ΗΡΑΚΛΗ,ΠΑΟ,ΑΕΚ,ΜΑΡΟΥΣΙ

    Θεσσαλονίκη, 31 Μαρτίου 2000 (12:49 UTC+2)

    Φωτογραφία: ΑΕΚ - Ηρακλής

    Με στόχο την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, Ηρακλής, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Μαρούσι, είναι πανέτοιμοι να ριχτούν στη μάχη του φάιναλ φορ που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στο νέο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΠΑΟΚ, στη Θεσσαλονίκη.

    Ολα είναι έτοιμα για τη γιορτή του μπάσκετ και οι αποστολές των ομάδων έχουν ήδη φτάσει στη Θεσσαλονίκη, ενώ το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιήσουν τις πρώτες τους προπονήσεις στο γήπεδο όπου θα διεξαχθεί η τελική φάση της διοργάνωσης. Στα ημιτελικά που θα διεξαχθούν αύριο ο Ηρακλής θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό και η ΑΕΚ το Μαρούσι. Οι δύο νικητές θα διεκδικήσουν το τρόπαιο το βράδυ της Κυριακής στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

    Και οι τέσσερις ομάδες είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες και πιστεύουν η κάθε μια από την πλευρά της ότι θα καταφέρουν να σηκώσουν το τρόπαιο. Βέβαια, όλα θα ξεκαθαρίσουν μέσα στο παρκέ όπου θα αναδειχθεί ο καλύτερος. Στο μεταξύ, οι τελευταίες εκκρεμότητες που υπήρχαν στο γήπεδο του ΠΑΟΚ διευθετήθηκαν, ενώ η αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην δημιουργηθούν επεισόδια από την άφιξη των φιλάθλων.

    [05] ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 31 Μαρτίου 2000 (22:09 UTC+2)

    Σε νέες κινητοποιήσεις για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας σε ορισμένες περιοχές της Θεσσαλονίκης από το νομαρχιακό συμβούλιο προχωρεί η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

    Την Κυριακή, στις 10 π.μ. τα μέλη της Ενωσης θα σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσίδα στο κατάστημα "Μασούτης" στην Περαία. Σε σχετική ανακοίνωση τους σημειώνουν ότι η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας παραβιάζει το σύνταγμα και τους νόμους, καταργεί το θεσμοθετημένο 40ωρο - πενθήμερο και καταπατεί βασικά εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

    [06] ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: "Ο ΝΟΜΟΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ"

    Αθήνα, 31 Μαρτίου 2000 (22:09 UTC+2)

    Απάντηση στις κατηγορίες του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης Γιάννη Νικολάου περί σοβαρής παραβίασης της νομοθεσίας και των συμφωνηθέντων από τη διακομματική επιτροπή απάντησε από τη Ν.Δ. έδωσε με δήλωσή του ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Αρης Σπηλιωτόπουλος.

    "Μας προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης του υπουργείου Τύπου διαμαρτύρεται ισχυριζόμενος ότι παραβιάζουμε το νόμο που προβλέπει την απαγόρευση της δημοσιοποίησης στοιχείων από δημοσκοπήσεις", τόνισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

    Διευκρίνισε ότι εκείνο που αναφέρθηκε από την πλευρά της Ν.Δ. είναι, ότι, με βάση όλα τα στοιχεία που έχουμε, η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΠΑΣΟΚ.

    "Ούτε συγκεκριμένα στοιχεία δημοσιοποιήσαμε, ούτε αποκαλύψαμε από ποιες συγκεκριμένες εταιρίες δημοσκοπήσεων έχουμε τα στοιχεία αυτά. Η αναφορά που έγινε αφορούσε την εκτίμηση και την πεποίθησή μας για προβάδισμα και νίκη της Νέας Δημοκρατίας με τη διευκρίνιση, βέβαια, ότι στα στοιχεία που έχουμε περιλαμβάνονται και οι πληροφορίες από εταιρίες δημοσκοπήσεων", είπε.

    Ο κ. Σπηλιωτόπουλος σημείωσε ότι δεν αντιλαμβάνεται που βρίσκεται η παραβίαση του νόμου και της συμφωνίας της Διακομματικής Επιτροπής και εκτίμησε ότι η ενόχληση των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο γεγονός ότι η Ν.Δ. τους χάλασε την προσπάθεια παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης.

    "Αν υπάρχει κάποια παραβίαση του νόμου βρίσκεται από την πλευρά του επικεφαλής της προπαγάνδας του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος εδώ και τρεις μέρες διαρρέει παντελώς ανακριβείς ισχυρισμούς, σύμφωνα με τους οποίους, έχει πληροφορίες ότι δήθεν προηγείται το ΠΑΣΟΚ", κατέληξε.

    [07] ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΜΙΛΗΣΕ Ο Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ

    Γιάννενα, 31 Μαρτίου 2000 (21:54 UTC+2)

    Τη δέσμευση για την ολοκλήρωση του κοινωνικού κράτους την ερχόμενη τετραετία επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε ομιλία στα Γιάννενα τονίζοντας ότι όλοι οι Ελληνες θα έχουν οφέλη από την ανάπτυξη της χώρας.

    "Σήμερα ανοίγεται στην Ελλάδα μία νέα εποχή, εποχή ασφάλειας, σταθερότητας, προγραμματισμένης πορείας προς τα εμπρός. Η νέα τετραετία 2000 - 2004 δημιουργεί νέες ευκαιρίες και προοπτικές για μεγαλύτερη ανάπτυξη, περισσότερη ευημερία και σιγουριά για τον Ελληνα πολίτη", τόνισε και πρόσθεσε:

    "Η τετραετία 2000 - 2004 έχουμε πει ότι θα είναι η τετραετία της απασχόλησης, η μάχη κατά της ανεργίας, η προσπάθεια για την ασφάλιση και ενίσχυση του ασφαλιστικού συστήματος, για ένα καλύτερο ΕΣΥ με περισσότερες υπηρεσίες στον πολίτη, για την επέκταση των πολιτικών πρόνοιας, για το δίκτυο ενάντια στη φτώχεια και τον αποκλεισμό".

    Υπογράμμισε ότι ο κοινωνικός προϋπολογισμός της επόμενης τετραετίας είναι εγγυημένος, είναι 45 τρισ. δραχμές. "Αυτή είναι η δική μας δέσμευση, αυτή είναι η θετική προοπτική, την οποία υποσχόμαστε στον Ελληνα πολίτη", επισήμανε

    Σημείωσε ότι τον περασμένο Σεπτέμβρη η κυβέρνηση ανήγγειλε τα φορολογικά μέτρα για τους αγρότες, τους συνταξιούχους, την κοινωνική πρόνοια, με τα οποία έστρεψε ό,τι κερδήθηκε τα τέσσερα αυτά χρόνια προς τα χαμηλότερα εισοδήματα.

    "Είχαμε πει το '96 στον ελληνικό λαό ότι η οικονομική μας πολιτική θα έχει αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα αυτό θα το δώσουμε στον ελληνικό λαό. 476 δισεκατομμύρια, είναι οι πόροι τους οποίους διαθέσαμε το Σεπτέμβρη για το 2000 και το 2001 και τώρα για την προοπτική του 2000 - 2002 είπαμε ότι θα υπάρχουν άλλα 250 δισεκατομμύρια. 720 δισεκατομμύρια για κοινωνική συνοχή, κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική αλληλεγγύη", τόνισε προσθέτοντας "αυτό πιστεύουμε εμείς ότι θα πει κοινωνική πολιτική".

    Η τύχη είναι στα χέρια, από εμάς εξαρτάται και εμείς έχουμε σχέδιο έχουμε πρόγραμμα για να κυριαρχήσουμε αυτή την πορεία. Αυτή είναι η βασική επιλογή για τη διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ η ανάπτυξη της χώρας να είναι ισόρροπη, τα οφέλη τα οποία προκύπτουν να πηγαίνουν σε όλους, να μην περιορίζονται σε λίγους, να μην περιορίζονται σε ένα τμήμα του πληθυσμού, αλλά να μοιράζονται σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό", υπογράμμισε.

    [08] ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΥ ΠΟΠΟΦ

    Θεσσαλονίκη, 31 Μαρτίου 2000 (21:40 UTC+2)

    Τα εγκαίνια της έκθεσης του ελληνικής καταγωγής Ρώσου ζωγράφου από τη Μόσχα Βλαδίμηρου Ποπόφ, πραγματοποιήθηκαν χθες στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ομιλου Τράπεζας Πειραιώς. Την έκθεση διοργάνωσε η νομαρχία Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Μελέτης και Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού της Μαύρης Θάλασσας. Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος του Κέντρου Χρύσα Αράπογλου.

    Παρευρέθησαν επίσης, ο Ρώσος πρόξενος Βίκτορ Μπόικο, ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση και επαίνεσε την πρωτοβουλία αυτή καθώς και την πρόεδρο του Κέντρου για την προσπάθεια της, ο επίτιμος πρόεδρος της Λιθουανίας Θεόδωρος Καντζόγλου, ο πρώην νομαρχιακός σύμβουλος Μιχάλης Λιάκος, ο εκδότης Αντώνης Μαλιάρης, η ιδιοκτήτρια της γκαλερί Ζήτα-Μι Κατερίνα Καμάρα, ο μπασκετμπολίστας του Ηρακλή Λάζαρος Παπαδόπουλος, άνθρωποι της πνευματικής ζωής της πόλης και στελέχη των ποντιακών συλλόγων.

    [09] ΟΜΙΛΙΑ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

    Ηράκλειο, 31 Μαρτίου 2000 (21:40 UTC+2)

    Τη βεβαιότητα ότι το κόμμα του, σχηματίζει στις 10 Απριλίου νέα κυβέρνηση και οδηγεί την Ελλάδα στο αύριο εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο Ηράκλειο Κρήτης.

    "Το Ηράκλειο, η λεβεντομάνα Κρήτη, το νησί των μεγάλων πολιτικών ανδρών και της δημοκρατικής παράδοσης, στέλνουν σήμερα μήνυμα σε ολόκληρη τη χώρα, μήνυμα νέας προοπτικής", τόνισε ο κ. Καραμανλής.

    Επισήμανε ότι η κοινωνία συγκροτεί μέτωπο δημιουργίας και ανάτασης, μέτωπο ανθρωπιάς ότι κοινωνία και Νέα Δημοκρατία γίνονται ένα για την Ελλάδα της ανάπτυξης και της απασχόλησης, της δημιουργίας και της ευημερίας, της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης, της ασφάλειας και της σιγουριάς, της αμυντικής ευρωστίας και της διπλωματικής ευελιξίας, του πολιτισμού και της παιδείας.

    "Στις 9 Απριλίου, ενωμένοι και αποφασιστικοί οι Ελληνες γινόμαστε πρωταγωνιστές και όχι ουραγοί στο σύγχρονο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο γίγνεσθαι, ουσιαστικοί και όχι ονομαστικοί εταίροι στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση, πρωτοπόροι και όχι μιμητές σε πολιτισμικές αξίες και πολιτιστικά πρότυπα", είπε.

    Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιτέθηκε στην κυβέρνηση σημειώνοντας ότι δοκιμάζει όλες τις συνταγές της προπαγάνδας.

    "Προσπάθησαν στην αρχή να πλάσουν μία εικονική πραγματικότητα με μακέτες και κομπιούτερ. Δεν τα κατάφεραν. Προσπαθούν, τώρα, να διαστρεβλώσουν την εικόνα μας. Δεν το μπορούν. Επιχειρούν να εκβιάσουν τον κόσμο. Αποφασίζουν την τελευταία στιγμή να δημιουργήσουν πολιτική ζούγκλα. Αναβιώνουν συνταγές που ανήκουν στο χθες", σημείωσε.

    Υπογράμμισε ότι κεντρική επιδίωξη του κυβερνητικού προγράμματος της Ν.Δ. είναι η δυναμική, ταχύρρυθμη και ισόρροπη ανάπτυξη.

    Τόνισε ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα συνδέει άμεσα την πολιτική ανάπτυξης, με τη γεφύρωση των κοινωνικών ανισοτήτων, την αντιμετώπιση της ανεργίας, την τόνωση της απασχόλησης, την ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων.

    Επανέλαβε τις δεσμεύσεις για κατώτατη σύνταξη στις 150.000 δραχμές, αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 60% του βασικού μισθού, προώθηση συγκεκριμένων φορολογικών μέτρων προκειμένου να ενθαρρυνθούν οι επιχειρήσεις να αυξήσουν το εργατικό δυναμικό τους, χρηματοδοτική ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης, ενίσχυση της τοπικής απασχόλησης, αντιμετώπιση των φαινομένων μαύρης εργασίας, προσαρμογή του εκπαιδευτικού συστήματος στις απαιτήσεις της νέας εποχής, στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στήριξη της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της αλιείας, προώθηση ουσιαστικών περιφερειακών παρεμβάσεων.

    Παρουσίασε τους άξονες του κυβερνητικού προγράμματος της Ν.Δ. για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα που προβλέπει μεταξύ άλλων χορήγηση του ΕΚΑΣ των 21.000 δρχ. στους συνταξιούχους αγρότες, χορήγηση εισοδηματικού βοηθήματος στους οικονομικά ασθενέστερους κτηνοτρόφους ύψους 40.000 δραχμών για τις μειονοτικές και νησιωτικές περιοχές και 30.000 δραχμές για τις υπόλοιπες περιοχές, περιορισμό του ΦΠΑ για τα αγροτικά μηχανήματα από 18% στο 8%.

    Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έρχεται να αφαιρέσει, αλλά για να προσθέσει, να επισπεύσει ό,τι θετικό έχει δρομολογηθεί.

    Σημείωσε ότι στο πλαίσιο της περιφερειακής παρέμβασης της Ν.Δ. για το Νομό Ηρακλείου περιλαμβάνεται η ολοκλήρωση των έργων υποδομής στους οδικούς άξονες, το λιμάνι, το αεροδρόμιο και τις μαρίνες του Νομού και η προώθηση της συμπλήρωσης του εξοπλισμού του Πανεπιστημίου Κρήτης, ολοκλήρωσης του αποχετευτικού δικτύου της πόλης του Ηρακλείου και της παραλιακής τουριστικής ζώνης του δήμου Γαζίου, υλοποίησης των έργων αποχέτευσης στα Μάλια, στις Μοίρες, τα Μάταλα και το Τυμπάκι, καθώς και των αντιπλημμυρικών έργων του χειμάρρου Γιόφυρου.

    [10] Ο 13ος ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΠΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 31 Μαρτίου 2000 (21:16 UTC+2)

    Αγνωστος άνδρας ηλικίας τριάντα περίπου ετών βρέθηκε νεκρός μέσα σε μία παλιά αποθήκη, στην οδό Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη και σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο θάνατος του οφείλεται σε χρήση ναρκωτικών.

    Ο άγνωστος-που είναι το 13ο θύμα του "λευκού θανάτου" από τις αρχές του χρόνου στη Θεσσαλονίκη-βρέθηκε νεκρός από περίοικους, ενώ δίπλα στο πτώμα του οι αστυνομικοί βρήκαν μία χρησιμοποιημένη σύριγγα με υπολείμματα ναρκωτικής ουσίας.

    [11] ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 18ΧΡΟΝΟΥ ΟΜΟΓΕΝΗ

    Θεσσαλονίκη, 31 Μαρτίου 2000 (21:14 UTC+2)

    Τριακόσια περίπου άτομα πραγματοποίησαν το βράδυ συλλαλητήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θάνατο του 18χρονου ομογενή Νίκου Λεωνίδη, από σφαίρα αστυνομικού, το περασμένο Σάββατο.

    Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα, ύστερα από κάλεσμα της "Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης" και στη συνέχεια, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της αστυνομίας και των πολιτικών κομμάτων, συγκρότησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

    Λίγο πριν τις 9 το βράδυ κατέληξαν έξω από το κτίριο του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης -όπου βρίσκεται και η έδρα της γενικής γραμματείας παλιννοστούντων ομογενών- και συνέχισαν τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

    [12] ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 31 Μαρτίου 2000 (21:12 UTC+2)

    Οικοδόμος έπεσε από μπαλκόνι νεοανεγειρόμενης οικοδομής, στην οδό Σιατίστης 3, στο Ελευθέριο - Κορδελιό Θεσσαλονίκης- και τραυματίστηκε θανάσιμα.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ομογενής οικοδόμος από τη Γεωργία, Ελγκούτζα Αναστασιάδης, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων- την ώρα που τοποθετούσε πλακάκια σε μπαλκόνι του 4ου ορόφου κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε την ισορροπία του και βρέθηκε στο κενό.

    Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο "Γ. Γενηματάς" όπου εξέπνευσε.

    Από την αστυνομία αναζητείται ο εργολάβος της πολυκατοικίας.

    [13] ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 31 Μαρτίου 2000 (20:57 UTC+2)

    Τραγικό θάνατο βρήκε η 22χρονη πεζή Ελάντα Κόστοβα από τη Γεωργία, όταν παρασύρθηκε από το φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 50χρονος Ευστάθιος Μπαλτατσίδης, κάτοικος Θεσσαλονίκης. Το ατύχημα συνέβη στις 10 το πρωί, στην οδό Ν. Μοναστηρίου 53, στη Θεσσαλονίκη.

    Ο Μπαλτατσίδης συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ από το τμήμα οδικών τροχαίων ατυχημάτων Θεσσαλονίκης διεξάγεται προανάκριση.

    [14] ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ 2ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 31 Μαρτίου 2000 (20:46 UTC+2)

    Με την απονομή των βραβείων των ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων και του βραβείου κοινού Dewars κατεβάζει την αυλαία του το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

    Το βραβείο των δημοσιογράφων ξένου θα δοθεί στην ταινία "Ζωή χωρίς θάνατο" του Φράνκ Κόουλ, ενώ των Ελλήνων στην ταινία, "Μ' αρέσουν οι καρδιές σαν τη δική μου - Μάρκος Βαμβακάρης" του Γιώργου Ζέρβα.

    Για το βραβείο κοινού Dewars θα απονεμηθεί στην ταινία οι ταινίες "Είδαν τα μάτια μας γιορτές" του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου . Αξίζει να σημειωθεί ότι για το βραβείο αυτό "κονταροχτυπήθηκαν" οι ελληνικές ταινίες "Είδαν τα μάτια μας γιορτές" του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου, "Μ' αρέσουν οι καρδιές σαν τη δική μου - Μάρκος Βαμβακάρης" του Γιώργου Ζέρβα και "Το ταξίδι" της Μαρίας Μαυρίκου που είχαν οριακή διαφορά στους ψήφους.

    Μετά την τελετή θα ακολουθήσει προβολή των τριών βραβευμένων ταινιών με ελεύθερη είσοδο.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Friday, 31 March 2000 - 19:13:43 UTC