Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 00-03-17

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΝΟΔΟΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ
  • [02] ΜΕΣΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2000 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ KFOR
  • [03] ΕΠΙΤΡΟΦΗ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
  • [04] ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΣΤΟΦ-ΟΤΕ
  • [05] ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΡΑΤΕ ΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
  • [06] ΑΡΧΕΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ "ΚΛΕΙΝΕΙ" Η ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ STOPANSKA ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ
  • [07] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΡΕΠΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΟΣΟΒΟΥ
  • [08] ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΟΝΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ "ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ"
  • [09] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΕΒ
  • [10] Ο Χ. ΚΟΣΚΙΝΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
  • [11] ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
  • [12] ΡΩΣΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΝΕΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
  • [13] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
  • [14] Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

  • [01] ΑΝΟΔΟΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ

    Αθήνα, 17 Μαρτίου 2000 (12:52 UTC+2)

    Φωτογραφία: Χρηματιστήριο

    Ευχάριστα είναι και σήμερα τα μηνύματα που στέλνει στους επενδυτές η Σοφοκλέους. Ο γενικός δείκτης τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών παρουσίαζε στις 12:30 το μεσημέρι άνοδο της τάξης του 2,65% και διαμορφωνόταν στις 4.885,84 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών έφτανε στα 117 δισεκατομμύρια δραχμές.

    Ενδεικτικά, οι ασφάλειες εμφανίζονται ενισχυμένες κατά 3,53%, ο βιομηχανικός δείκτης +3,99%, οι διάφορες εταιρίες +4,11%, επενδύσεις -0,66%, ο κατασκευαστικός κλάδος +9,77%, τα λήζινγκ +4,86%, η παράλληλη αγορά +9,81%, οι συμμετοχές +5,20%, ενώ ο τραπεζικός κλάδος ήταν ενισχυμένος κατά 1,2%. Από τις 327 μετοχές, οι 320 κινούνται ανοδικά και τέσσερις πτωτικά.

    Η μετοχή της Εθνικής στις 12:30 το μεσημέρι έφτανε στις 23.450 δραχμές, Εμπορική 21.350, Ιονική 15.850, Εργασίας 8.720, Πίστεως 24.200, Πειραιώς 7.410, Γιούρομπανκ 11.990, ΕΤΒΑ 4.185, τα Εθνικά Πετρέλαια 4.420, Ζάχαρη 7.510, Ιντρακόμ 16.300, Πάναφον 5.680 και ο ΟΤΕ στις 9.970 δραχμές.

    [02] ΜΕΣΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2000 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ KFOR

    Θεσσαλονίκη, 17 Μαρτίου 2000 (11:58 UTC+2)

    Φωτογραφία: Ακινητοποιημένα παραμένουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης 30 άρματα μάχης και κοντέινερς τα οποία επρόκειτο να μεταφερθούν με αμαξοστοιχία στα Σκόπια

    Με το πρώτο φως της μέρας θα αρχίσει την Κυριακή από τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και του Λιτοχώρου Πιερίας η αποβίβαση των ειδικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ που θα πάρουν μέρος στην άσκηση της συμμαχίας στο Κοσσυφοπέδιο με την επωνυμία "Δυναμική Απάντηση 2000".

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΓΕΕΘΑ στη Θεσσαλονίκη, Σταμάτη Λαζάρου η αποβίβαση των 2000 στρατιωτών από τις ΗΠΑ, Αργεντινή, Πολωνία, Ολλανδία και Ρουμανία θα γίνει από δύο ειδικά αποβατικά σκάφη στο Λιτόχωρο και από ένα πολεμικό πλοίο του 6ου στόλου και ένα επιβατηγό στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η δύναμη των 2000 ανδρών θα φέρει ελαφρύ οπλισμό και θα συνοδεύεται από οχήματα και ελαφρά άρματα. Η άσκηση, η ετοιμασία της οποίας άρχισε από το Σεπτέμβριο, θα πραγματοποιηθεί σε όλο το Κοσσυφοπέδιο από τις 23 Μαρτίου, θα διαρκέσει και τον Απρίλιο και θα έχει ως στόχο τον έλεγχο της ετοιμότητας των δυνάμεων του ΝΑΤΟ να ενισχύσουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης την ειρηνευτική δύναμη που σταθμεύει στην περιοχή.

    Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου, Πίτερ Κρόουλ, δήλωσε ότι "η άσκηση στα Βαλκάνια έχει ως στόχο να δώσει μήνυμα σε όλους στην περιοχή ότι δεν θα ανεχτούμε την οποιαδήποτε εκδήλωση βίας και την αναζωπύρωση των συγκρούσεων και του μίσους μεταξύ των εθνοτήτων".

    Μετά την ολοκλήρωση της άσκησης όλες οι Νατοϊκές δυνάμεις θα μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη και από το λιμάνι της πόλης θα προωθηθούν στις χώρες στους.

    Ε.Π.-Γ.Χ.

    [03] ΕΠΙΤΡΟΦΗ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

    Αθήνα, 17 Μαρτίου 2000 (11:35 UTC+2)

    Τα μάρμαρα του Παρθενώνα

    Δύο στους τρεις Βρετανούς βουλευτές , ποσοστό 66% ,θα ψήφιζαν σήμερα υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα σύμφωνα με στοιχεία έρευνας του "Εκονομιστ". Διαφωνούν μόνο οι Συντηρητικοί ενώ ο πρωθυπουργός Μπλερ και ο υπουργός Πολιτισμού Σμιθ αρνήθηκαν να απαντήσουν.

    Ο γραμματέας της Βρετανικής Επιτροπής για την Επιστροφή των Μαρμάρων , Ελενα Κιούμπιτ, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Φλας 961" πως είναι ιδιαίτερα θετικό ότι η έρευνα έγινε από ένα περιοδικό που ποτέ δεν υποστήριξε την επιστροφή των Γλυπτών.

    "Είναι πολύ σοβαρό και ιδιαίτερα ευχάριστο που έχει αλλάξει το κλίμα στη Βρετανία. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τις αντιδράσεις και έχουμε πολλές ελπίδες" τόνισε η κ Κιούμπιτ επισημαίνοντας ότι τώρα πρέπει τα βρετανικά μουσεία να λάβουν σοβαρά υπόψη ότι τα αιτήματα επιστροφής πολιτιστικών μνημείων και από άλλες χώρες είναι σωστά και δίκαια.

    [04] ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΣΤΟΦ-ΟΤΕ

    Σόφια, 17 Μαρτίου 2000 (13:42 UTC+2)

    του Ηλία Κόστοφ

    Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Ιβάν Κόστοφ, συναντήθηκε με τον γενικό εκτελεστικό διευθυντή του ΟΤΕ, Γεώργιο Συμεωνίδη, και με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ολλανδικής ΚΡΝ, Μάρτεν Πέτερς.

    Το αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής είναι ότι τώρα όλοι επιδιώκουμε να καταλήξουμε πολύ γρήγορα στην υπογραφή της συμφωνίας για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών της Βουλγαρίας (ΒΤΚ). Σ΄ αυτή τη δήλωση προέβη μετά τη συνάντηση ο Μάρτεν Πέτερς, προσθέτοντας ακόμη: Νομίζουμε και ευελπιστούμε ότι κατορθώσαμε να πείσουμε τον πρωθυπουργό Κόστοφ ότι η υποψήφια ελληνο-ολλανδική κοινοπραξία ΟΤΕ-ΚΡΝ διαθέτει τις απαραίτητες δυνατότητες να συμβάλει στην ανάπτυξη και την αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιών και των τεχνολογιών πληροφορικής στη Βουλγαρία.

    Από την πλευρά του ο Γεώργιος Συμεωνίδης υπογράμμισε πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι διάφορες απόψεις των δύο πλευρών. Τόνισε παράλληλα ότι ήδη μπορεί να θεωρείται ότι οι διαπραγματεύσεις εισέρχονται στην τελική τους φάση.

    Από την πλευρά του, ο αρμόδιος υπουργός Επικοινωνιών της Βουλγαρίας, Αντόνι Σλαβίνσκι, διευκρίνισε ότι ο ευρύς κύκλος ζητημάτων προς συζήτηση μεταξύ των δύο συμβαλλόμενων πλευρών έχει ήδη περιορισθεί σε μερικά μόνο προβλήματα, πάνω στα οποία συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ακριβώς τα θέματα αυτά μας δυσκολεύουν να πούμε ότι η συναλλαγή έχει ολοκληρωθεί.

    Σύμφωνα με τον Αντόνι Σλαβίνσκι, αναμένεται να επιλυθούν αυτά τα θέματα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Διευκρίνισε επίσης ότι τα ζητήματα αυτά συνδέονται με ορισμένες τροπολογίες στη νομοθεσία, καθώς και με τις παραμέτρους της συμφωνίας που αφορούν στις εγγυήσεις και τις υπερημερίες.

    Οπως επεσήμανε ο Αντόνι Σλαβίνσκι, προβλέπεται σύντομα η ομάδα εργασίας της βουλγαρικής κυβέρνησης να ολοκληρώσει την έκθεσή της σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων, έτσι ώστε η έκθεση αυτή να κατατεθεί πρώτα-πρώτα στη βουλγαρική κυβέρνηση, ενώ μετά και στη Βουλή στη Σόφια, διότι γίνεται λόγος για προβλήματα, για τα οποία χρειάζεται η άποψη των βουλευτών.

    Κατέστη ακόμη σαφές ότι και οι δύο πλευρές εξέφρασαν καλή βούληση και επιθυμία για την πετυχημένη οριστικοποίηση της συναλλαγής, πρόσθεσε καταλήγοντας ο υπουργός Επικοινωνιών της Βουλγαρίας, Αντόνι Σλαβίνσκι.

    [05] ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΡΑΤΕ ΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

    Αθήνα, 17 Μαρτίου 2000 (21:03 UTC+2)

    Με τη συμμετοχή 110 συλλόγων θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο του Χολαργού, το πανελλήνιο πρωτάθλημα καράτε παίδων και κορασίδων.

    Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί σε δύο δόσεις (η δεύτερη 1 και 2 Απριλίου) λόγω της μεγάλης συμμετοχής αθλητών και αθλητριών .

    Ο συναγωνισμός αναμένεται μεγάλος καθώς οι πανελληνιονίκες θα πλαισιώσουν τις εθνικές ομάδες για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα , που θα γίνει 14 και 15 Οκτωβρίου στη Κωνσταντινούπολη.

    Το πρόγραμμα θα αρχίσει αύριο στις 9 π.μ. με τα κάτα κορασίδων στις γεννηθείσες από το 1986 έως το 1991 και θα ολοκληρωθεί με τα κουμίτε κορασίδων στις ίδιες ηλικιακές κατηγορίες.

    Μεθαύριο, Κυριακή, οι αγώνες θα αρχίσουν στις 9 π.μ. με τα κάτα των κορασίδων που γεννήθηκαν το 1984 και το 1985 και θα ακολουθήσουν τα κάτα παίδων στους γεννηθέντες το 1990 και 1991. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με τα κουμίτε κορασίδων και παίδων στις ίδιες ηλικιακές κατηγορίες.

    [06] ΑΡΧΕΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ "ΚΛΕΙΝΕΙ" Η ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ STOPANSKA ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

    Αθήνα, 17 Μαρτίου 2000 (21:03 UTC+2)

    Αρχές Απριλίου υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί και το τυπικό μέρος της συμφωνίας για την απόκτηση του 65% της σκοπιανής τράπεζας Stopanska Banka από την Εθνική Τράπεζα.

    Αυτό προκύπτει από την επίσκεψη που πραγματοποίησε στα Σκόπια ο υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας Απόστολος Ταμβακάκης, ο οποίος και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες που πρέπει να ρυθμιστούν για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης της Stopanska.

    Η εξαγορά της σκοπιανής τράπεζας εντάσσεται στη στρατηγική της Εθνικής για ανάπτυξη της λιανικής τραπεζικής στα Βαλκάνια και εκτιμάται ως κίνηση που στοχεύει και στην ισχυροποίηση της λιανικής τραπεζικής στα Βαλκάνια και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

    Υπενθυμίζεται ότι η Stopanska με ενεργητικό 650 εκατομμυρίων μάρκων έχει δίκτυο 92 καταστημάτων και κατέχει το 45% της αγοράς. Η συνολική αξία της τράπεζας ανέρχεται στα 20 δισ. δραχμές περίπου, ενώ μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς θα ακολουθήσει αύξηση κεφαλαίου κατά 50 εκατ. μάρκα για τον εκσυγχρονισμό της υποδομής. Σημειώνεται ότι η συμφωνία προβλέπει ότι το Δημόσιο θα αγοράσει προβληματικά δάνεια ύψους περίπου 220 εκατομμυρίων μάρκων για την εξυγίανση του χαρτοφυλακίου.

    [07] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΡΕΠΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΟΣΟΒΟΥ

    Αθήνα, 17 Μαρτίου 2000 (21:02 UTC+2)

    Της Β. Κουτσούμπα

    Τις επόμενες ημέρες θα διέλθουν από τη Θεσσαλονίκη οι ειρηνευτικές δυνάμεις για το Κόσοβο, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τη συμφωνία των μεγάλων δυνάμεων αλλά και τη σύμφωνη γνώμη του κ. Μιλόσεβιτς.

    Ο κ. Ρέππας τόνισε ότι η διέλευση τους από τη χώρα μας είναι βάσει του πλαισίου της αποστολής που έχει αποφασιστεί, είναι κάτι που επιθυμούν όλες οι πλευρές καθώς και εμείς. Οι δυνάμεις αυτές θα αναλάβουν αποστολή στην ταραγμένη αυτή περιοχή με στόχο να προλάβουν μια ενδεχόμενη αρνητική εξέλιξη που μπορεί να οδηγήσει στην μετακίνηση πολιτών προς άλλες περιοχές αλλά και στην Ελλάδα.

    [08] ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΟΝΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ "ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ"

    Θεσσαλονίκη, 17 Μαρτίου 2000 (21:02 UTC+2)

    Επιστημονική ημερίδα με θέμα: "Αρχές και Ειδικές Εφαρμογές της Συμβατικής και Ελικοειδούς Αξονικής Τομογραφίας" διοργανώνει αύριο, από τις 9.30 έως τις 13.30, το εργαστήριο ακτινολογίας του Γενικού Περιφερειακό Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, στο χώρο του αμφιθέατρου.

    Η επιστημονική ημερίδα αποτελεί την αρχή μίας σειράς μαθημάτων, με σκοπό να καλυφθεί όλο το φάσμα της ακτινολογίας και έχει ως σκοπό την ενημέρωση των τεχνολόγων-ακτινολόγων και των ειδικευόμενων στην ακτινολογία με επικέντρωση στο χώρο της διαγνωστικής και επεμβατικής ακτινολογίας, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    [09] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΕΒ

    Αθήνα, 17 Μαρτίου 2000 (21:02 UTC+2)

    Με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών συναντήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, παρουσία του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, Γιάννου Παπαντωνίου. Οι κ.κ. Σημίτης και Παπαντωνίου παρουσίασαν στο προεδρείο του ΣΕΒ το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη τετραετία στον τομέα της οικονομίας.

    Σε δηλώσεις του ο κ. Παπαντωνίου υπογράμμισε ότι θα γίνουν σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές, ενώ το εθνικό εισόδημα θα αυξηθεί κατά 25% και θα δημιουργηθούν 350.000 νέες θέσεις εργασίας. Ερωτηθείς για το Χρηματιστήριο, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας τόνισε ότι η πορεία του είναι θετική.

    Στη συνέχεια ο κ. Σημίτης είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία της Κίνησης Πολιτών για την Ανανεωτική Αριστερά και την Οικολογία.

    [10] Ο Χ. ΚΟΣΚΙΝΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

    Αθήνα, 17 Μαρτίου 2000 (21:02 UTC+2)

    Ο Χρήστος Κοσκινάς, πρώην υπουργός Γεωργίας και υποψήφιος Νομάρχης Θεσσαλονίκης, ορίζεται σύμβουλος της Νέας Δημοκρατίας για θέματα Οργάνωσης Αυτοδιοίκησης και εκλογικού αγώνα. Τη σχετική απόφαση έλαβε ο πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής.

    [11] ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    Μόσχα, 17 Μαρτίου 2000 (21:01 UTC+2)

    Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα στις 19 και 20 Μαρτίου στο πλαίσιο του ελληνορωσικού διαλόγου ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντερ Γιακοβένκο.

    Σύμφωνα με το Ρώσο διπλωμάτη ο κ. Παπανδρέου θα έχει συνομιλίες την Δευτέρα με το Ρώσο ομόλογό του Ιγκορ Ιβανόφ, με κύρια θέματα τις εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο αλλά και την συνεργασία των δυο χωρών.

    Ο κ. Γιακοβένκο δήλωσε ότι ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών μετά την άφιξή του στην Μόσχα θα επισκεφθεί την Ελληνική Πρεσβεία όπου θα δώσει συνέντευξη τύπου στην οποία θα παραβρίσκονται ο κ. Ιβανόφ και ο Πατριάρχης της Ρωσία Αλέξιος ο Β΄.

    Ο.Κ.

    [12] ΡΩΣΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΝΕΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

    Σόφια, 17 Μαρτίου 2000 (21:01 UTC+2)

    Η Ρωσία ενδιαφέρεται για την συμμετοχή στην κατασκευή έβδομου πυρηνικού αντιδραστήρα στη Βουλγαρία, είτε στο Κοζλοντούι είτε στο Μπέλενε, όπου δηλαδή η βουλγαρική κυβέρνηση κρίνει σκόπιμο.

    Αυτό δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στη Σόφια Βλαντίμιρ Τιτόφ σε συνέντευξη Τύπου στην παραδουνάβια πόλη Ρούσε, όπου βρίσκεται για να παρακολουθήσει διεθνείς μουσικές εκδηλώσεις.

    Κ.Κ.

    [13] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

    Αθήνα, 17 Μαρτίου 2000 (21:01 UTC+2)

    Η Ελληνίδα Επίτροπος, αρμόδια για την Απασχόληση και τις Κοινωνικές Υποθέσεις, Αννα Διαμαντοπούλου, θα επισκεφτεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, τη Δευτέρα το μεσημέρι.

    Σκοπός της συνάντησης θα είναι η ενημέρωση του προέδρου της Δημοκρατίας από την Επιτροπο σχετικά με την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Λισαβόνας, για τα θέματα της αρμοδιότητάς της καθώς και για τις πρωτοβουλίες της σχετικά με την άρση των διακρίσεων και την κοινωνική συνοχή.

    [14] Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

    Σόφια, 17 Μαρτίου 2000 (21:01 UTC+2)

    Νόμο για την προστασία των ζώων καλείται να ψηφίσει η Βουλγαρία εάν θέλει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις που συμμετέχουν στο Εθνικό Ιδρυμα Προστασίας των Ζώων έχουν καταθέσει εδώ και δυο χρόνια στη Βουλή σχετικό σχέδιο, το οποίο όμως δεν έχει συζητηθεί ακόμη.

    Σε συνέντευξη Τύπου στη Σόφια εκπρόσωποι του Ιδρύματος παρουσίασαν την πρότασή τους για δημιουργία μόνιμης ομάδας εργασίας, με στόχο την επίλυση του προβλήματος με τα αδέσποτα σκυλιά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, μέσα σε έναν μόνο μήνα, τον Ιανουάριο του 1999, άγνωστοι είχαν θανατώσει 1.631 σκυλιά.

    Κ.Κ.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Friday, 17 March 2000 - 19:13:41 UTC