Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 00-02-10

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΣΤΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ
  • [02] ΘΡΑΚΗ:ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ
  • [03] ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ
  • [04] ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ: ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
  • [05] ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΑΡΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0-0 - ΡΕΒΑΝΣ ΣΤΙΣ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ
  • [06] ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ
  • [07] ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
  • [08] Ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
  • [09] Ο Σ. ΚΟΥΒΕΛΑΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ
  • [10] ΠΟΡΕΙΑ ΓΟΝΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΑ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
  • [11] AUSTRIAN AIRLINES: ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΒΙΕΝΗ
  • [12] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΕΜΠΕΚ
  • [13] ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΖΗΤΑ Η Ν.Δ.

  • [01] ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΣΤΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ

    Θεσσαλονίκη, 10 Φεβρουαρίου 2000 (12:59 UTC+2)

    Διήμερο διεθνές συνέδριο με θέμα "Η Ευρώπη και ο κόσμος στην αρχή της νέας χιλιετίας", διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη το Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών, ΙΣΤΑΜΕ-Ανδρέας Παπανδρέου και η Νομαρχιακή Επιτροπή Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ.

    Aπό ελληνικής πλευράς θα παραστούν στο συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλάς, οι υπουργοί Άμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, Ανάπτυξης, Ευάγγελος Βενιζέλος, και Μακεδονίας-Θράκης Γιάννης Μαγκριώτης, ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Γιάννης Σουλαδάκης, μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής Χάρης Καστανίδης, ο Γραμματέας της Ν.Ε. Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Κώστας Μαμέλης, ευρωβουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ο Γεν. Γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών Στέλιος Περράκης κ.ά.

    Στο σημαντικό αυτό συνέδριο, θα συμμετάσχουν εκπροσώποι των Σοσιαλιστικών κομμάτων των βαλκανικών χωρών.Από την Αλβανία το παρόν θα δώσουν οι Αλεξάντρ Αμπντούλα, υπεύθυνος διεθνών σχέσεων του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας και Αποστόλ Γκογκό, πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών της Αλβανίας

    Η Βουλγαρία θα εκπροσωπηθεί από τον Μπούγκοβεστ Σέντοφ, πρώην πρόεδρο της βουλγαρικής βουλής από τους κόλπους των Σοσιαλδημοκρατών και τη Νόρα Ανανίεβα, βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βουλγαρίας, η Ρουμανία από τον Ιον Ιλιέσκου, πρώην πρόεδρο της χώρας και ηγέτη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Ρουμανίας.και τον Μίρτσεα Ποπέσκου, μέλος του Ινστιτούτου του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ρουμανίας.

    Από την ΠΓΔΜ θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη για τη διάσκεψη ο Ιγκόρ Ιβανόφσκι, βουλευτής και πρόεδρος της νεολαίας των Σοσιαλδημοκρατών της ΠΓΔΜ και η Ράντμιλα Σεκερίσκα, βουλευτής της ΠΓΔΜ και από τη Γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία, οι καθηγητές του πανεπιστημίου του Βελιγραδίου Πέταρ Κόβατς και Πέντραγκ Σίμιτς και ο Μίοντραγκ Βούκοβιτς, σύμβουλος του Μαυροβούνιου προέδρου Μίλο Τζουγκάνοβιτς ενώ την Κροατία θα εκπροσωπήσει ο Σβόινιμιρ Μπάλετιτς, διευθυντής του Οικονομικού Ινστιτούτου του Ζάγκρεμπ.

    Την Ευρώπη θα εκπροσωπήσουν στη συνάντηση ο Γιαν Μαρίνου Σβίσμα, Ολλανδός Ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο Αλέν Σενά , του Ινστιτούτου Ζαν Ζορές του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας, ο Σβόμπονβτα Χάνες, μέλος του Ινστιτούτου του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αυστρίας και ο Εσριχ Φρολ Ρενέρ, μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αυστρίας, ο Πάολο Καζάκα, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και ευρωβουλευτής Ιταλίας, ο Φρίντριχ Ρολ, από το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Γερμανίας ενώ θα παραστεί και ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ρωσικής Διπλωματίας, Βλαντίμιρ Κοτλιάρ. Τέλος θα συμμετέχει ο ομογενής Ευρωβουλευτής στη Γερμανία Γιάννης Σακελλαρίου, ο ειδικός εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την πρωτοβουλία "Ρουαγιαμόντ" Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Μελετών Ευξείνου Πόντου Γιάννης Παπανικολάου, ο διευθυντής του Ιδρύματος Κοινωνικοπολιτικών Μελετών Κύπρου (ΙΚΜΕ) Αλέκος Τριγγίδης κ.ά.

    [02] ΘΡΑΚΗ:ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

    Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2000 (14:47 UTC+2)

    Τριμερής συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Βουλγαρίας και Τουρκίας θα πραγματοποιηθεί στη Θράκη στις 19 και 20 Φεβρουαρίου.

    Στη συνάντηση η ελληνική πλευρά θα προσπαθήσει να υιοθετηθεί κοινή πρόταση που θα επαναβεβαιώνει την καλή θέληση γειτονίας των τριών χωρών, το σεβασμό της αρχής των συνόρων και της μη βίας.

    Να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία αυτή είχε ξεκινήσει από τη βουλγαρική πλευρά στη Σύνοδο Κορυφής της Κωνσταντινούπολης ενώ προγραμματίζεται και κοινή επίσκεψη των τριών υπουργών σε Ορεστιάδα, Ανδριανούπολη και Παμπόροβο, στο πλαίσιο της προσπάθειας για θεσμοθέτηση της τριμερούς συνεργασίας. Πάντως δεν υπάρχει ακόμα κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι η Τουρκία θα άρει τις επιφυλάξεις της και θα συγκατανεύσει στο σχέδιο κοινής δήλωσης πάνω στις αρχές της καλής γειτονίας, κάτι που έχουν αποδεχθεί τόσο η Βουλγαρία όσο και η Ελλάδα, ενώ γίνεται προσπάθεια να υιοθετηθεί και από την τουρκική πλευρά.

    [03] ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

    Αθήνα, 9 Φεβρουαρίου 2000 (21:23 UTC+2)

    Φωτογραφία: Πρώην Πρωθυπουργός και πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

    Της Νατάσας Θωμά

    Ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης απέκλεισε απόψε στη Βουλή, με κατηγορηματικό τρόπο, το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου, τονίζοντας ωστόσο ότι αμέσως μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα επανεξετάσει το θέμα αυτό.

    Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του επίτιμου Προέδρου της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο κ. Σημίτης παραδέχθηκε την ανάγκη αλλαγής κάποιων σημείων του εκλογικού νόμου, όπως για παράδειγμα στο θέμα της εξομάλυνσης για το οποίο -όπως είπε- πράγματι οδηγεί σε λύσεις τουλάχιστον περίεργες. Ωστόσο έσπευσε να συμπληρώσει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει τώρα που η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο γιατί θα δημιουργούσε την εντύπωση ότι γίνεται για να ενισχυθεί κάποιο κόμμα.

    Όπως υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, οι αλλαγές του εκλογικού νόμου σε προεκλογικές περιόδους είναι μία πρακτική που είχε εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία και είχε καταδικαστεί απο το σύνολο του πολιτικού κόσμου και εξυπηρετούσε συγκεκριμένες σκοπιμότητες. Πρόσθεσε ακόμα ότι ο εκλογικός νόμος που ισχύει τώρα δίνει τη δυνατότητα να υπάρχει σταθερή κυβέρνηση καθώς και στο να εκπροσωπούνται στη Βουλή οι απόψεις που εκφράζονται στην ελληνική κοινωνία.

    Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μικρόψυχη αντιμετώπιση του θέματος, τονίζοντας ότι δεν ζητάει αλλαγή του εκλογικού νόμου αλλά διόρθωσή του για να είναι πιο δίκαιος, σε ό,τι αφορά το θέμα της εξομάλυνσης. Πρέπει -είπε- οι έδρες της εξομάλυνσης να παρθούν πρώτα από τη δεύτερη και τρίτη κατανομή και μετά από την πρώτη. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι η εξομάλυνση έσωσε τα μικρά κόμματα στις προηγούμενες εκλογές, αφού προσετέθησαν σ' αυτά 19 έδρες κι έτσι έχουμε ένα πολυκομματικό και όχι δικομματικό σύστημα.

    ΣΗΜΙΤΗΣ: ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

    Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Νάσου Αλευρά, είχε αρνηθεί επίσης να ρυθμιστεί νομοθετικά τώρα το θέμα των συμβασιούχων του δημόσιου τομέα, για να μην θεωρηθεί ως χαριστική κίνηση, αλλά και γιατί δεν προσφέρονται -όπως είπε- για προεκλογικά παιχνίδια.

    Ωστόσο, δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά τις εκλογές θα επαναφέρει το θέμα ενώ κατηγόρησε την αντιπολίτευση και ιδιαίτερα τη Ν.Δ. ότι επιχειρεί να εκμεταλευτεί ένα καθαρά κοινωνικό θέμα.

    Μάλιστα, στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καταλόγισε την κύρια ευθύνη για τη μη ρύθμιση του θέματος, γιατί ανήρεσε τα συμπεφωνημένα.

    Για αρκετούς μήνες -τόνισε ο Πρωθυπουργός- έγιναν συζητήσεις και προσπάθειες από την αρμόδια υπουργό και τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων να συμφωνηθούν τα κριτήρια αντιμετώπισης του θέματος αυτού. Υπήρξε διεξοδική συζήτηση και ευρύτατη διακομματική συναίνεση. Ωστόσο, η Ν.Δ. ανήρεσε την τελευταία στιγμή τα συμπεφωνημένα, ζητώντας την επέκταση της ρύθμισης και σε άλλες κατηγορίες συμβασιούχων.

    Τέλος, ο κ. Σημίτης υπογράμμισε ότι οι όποιες ρυθμίσεις για τους συμβασιούχους του δημοσίου θα γίνουν μετά τις εκλογές, από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, και μέσα στο πλαίσιο της πολιτικής της διαφάνειας.

    [04] ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ: ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 10 Φεβρουαρίου 2000 (21:10 UTC+2)

    Την άποψη ότι το Εθνικό Κτηματολόγιο αποτελεί βασική αναφορά κάθε επιλογής ανάπτυξης, εξέφρασε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Γιάννης Μαγκριώτης, μιλώντας στη διημερίδα με θέμα "το Εθνικό Κτηματολόγιο στην Πράξη. 1995-2000, Εμπειρίες, Διαπιστώσεις, Προτάσεις", στο ΑΠΘ.

    Όπως ανέφερε, ο θεσμός του Κτηματολογίου εφαρμόζονταν από τα αρχαία χρόνια προκειμένου να εξασφαλιστεί η αρχή διασφάλισης της κυριότητας και ότι η πρώτη σύνταξη ενιαίου κτηματολογίου έγινε επί κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου το 1986 με την ίδρυση του Οργανισμού Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδας, και έγινε έργο πρώτης προτεραιότητας της κυβέρνησης.

    Ο κ. Μαγκριώτης δήλωσε ότι την περίοδο 1994-99, δεσμεύτηκαν εθνικοί και κοινοτικοί πόροι για το Κτηματολόγιου, ύψους 50 δισεκατομμυρίων δραχμών, ενώ από το πρόγραμμα δημιουργήθηκαν 10.000 νέες θέσεις εργασίας. Μέσα στο 2000 εντάσσονται εξάλλου στο πρόγραμμα 500 νέοι δήμοι και περισσότερα από 10 εκατομμύρια στρέμματα.

    Για τους στόχους του προγράμματος είπε ότι είναι η οριστική κατοχύρωση των τίτλων ιδιοκτησίας των πολιτών, η απλούστευση διαδικασιών μεταβίβασης περιουσίας, ο περιορισμός καταπάτησης και αυθαιρεσίας και η αναβάθμιση του περιβάλλοντος.

    [05] ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΑΡΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0-0 - ΡΕΒΑΝΣ ΣΤΙΣ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 10 Φεβρουαρίου 2000 (21:04 UTC+2)

    Λευκή ισοπαλία για Αρη και Πανιώνιο στο πρώτο παιχνίδι για τη φάση των "8" του κυπέλλου Ελλάδας. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0 - 0 στο γήπεδο Χαριλάου, παρά το γεγονός ότι οι οι κίτρινοι πίεζαν στο μισό γήπεδο τους νεοσμυρνιώτες. Σημειώνεται πάντως πως ο Πανιώνιος από το 58' λεπτό αγωνιζόταν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του βραζιλιάνου Αλβες με κόκκινη κάρτα.

    Στο α' ημίχρονο, οι δύο αντίπαλοι μπήκαν νευρικά στον αγωνιστικό χώρο με τους κίτρινους να έχουν βέβαια την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο Αρης φάνηκε από την αρχή πως ήθελε να πετύχει κάποιο γκολ ώστε να σβήσει τις άσχημες εντυπώσεις που άφησε η ήττα από την Ξάνθη στο πρωτάθλημα της Α' εθνικής. Ομως το αρνητικό κλίμα που υπήρχε όλες τις προηγούμενες μέρες φάνηκε να επηρεάζει τους παίκτες του Ιλια Πέτκοβιτς, οι οποίοι μπορεί να δημιουργούσαν ευκαιρίες, όμως δεν κατάφεραν να τις εκμεταλλευτούν.

    Στην επανάληψη, ήταν ένας μονόλογος του Αρη καθώς ο Πανιώνιος κλείστηκε στα καρέ του θέλοντας να κρατήσει το μηδέν παθητικό. Μετά την αποβολή του Αλβες και οι δέκα ποδοσφαιριστές του Μάκη Κατσαβάκη βρέθηκαν στο τέρμα τους, προσπαθώντας να κρατήσουν μακριά τους κιτρινόμαυρους. Ο Αρης δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, όμως δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Τα πολλά χαμένα σουτ στο τέλος δημιούργησαν μια νευρικότητα στους γηπεδούχους οι οποίοι έκαναν και πολλά λάθη. Με την ομάδα του Αρη αγωνίστηκε σήμερα ο Πάολο Αντριόλι καθώς η συμμετοχή του αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή, παρά το ότι τις προηγούμενες μέρες ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό.

    Ο επαναληπτικός αγώνας θα διεξαχθεί στις 2 Μαρτίου στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, όπου εκεί θα λυθούν οριστικά οι διαφορές των δύο αντιπάλων και θα αναδειχθεί η ομάδα που θα προκριθεί στους "4" του κυπέλλου Ελλάδας.

    [06] ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 10 Φεβρουαρίου 2000 (21:04 UTC+2)

    Από την Αντιδημαρχία Θεσσαλονίκης συνεχίζεται το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης "Καθαρή και όμορφη Θεσσαλονίκη - Ευθύνη όλων μας".

    Στο πρόγραμμα που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της 1ης Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης εντάσσεται και η αυριανή επίσκεψη μαθητών του 29ου Λυκείου Τούμπας στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμάτων και στο Χ.Υ.Τ.Α. Ταγαράδων.

    Αναφερόμενος στα ειδικά θέματα καθαριότητας ο αντιδήμαρχος Β. Δημητρίου δήλωσε ότι από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα σε διάφορα σημεία της πόλης, όπως στην οδό Βασ. Ολγας, εκεί όπου υπάρχει ιδιαίτερη ρύπανση από χιλιάδες πουλιά που εμφανίστηκαν τις τελευταίες μέρες στη Θεσσαλονίκη.

    [07] ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 10 Φεβρουαρίου 2000 (21:03 UTC+2)

    Για πρώτη φορά η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης εφαρμόζει το μέτρο των νυχτερινών περιπολιών στο κέντρο της πόλης.

    Αναφερόμενος στις νυχτερινές περιπολίες ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας Α. Τσουρέκας δήλωσε ότι η κίνηση αυτή ήταν επιβεβλημένη για την τήρηση της ευταξίας στο ιστορικό κέντρο και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

    Προς το παρόν οι περιπολίες πραγματοποιούνται σε δύο ομάδες των τριών ατόμων.

    [08] Ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 10 Φεβρουαρίου 2000 (21:02 UTC+2)

    Τις φυλακές Διαβατών θα επισκεφθεί αύριο το μεσημέρι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Λίτσα Κολοβού προκειμένου να καταθέσει το ποσό των 300.000 ως εγγύηση για την αποφυλάκιση 3 κρατουμένων.

    Το ποσό θα κατατεθεί στο Φιλόπτωχο Ταμείο των φυλακών και η αποφυλάκιση των κρατουμένων θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου.

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Δημάρχου Θεσσαλονίκης και της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής θα προσφερθούν δώρα σε 30 κρατούμενες γυναίκες και σε 23 νέους ηλικίας 17 έως 21 ετών.

    [09] Ο Σ. ΚΟΥΒΕΛΑΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 10 Φεβρουαρίου 2000 (21:02 UTC+2)

    Υπερ της απόφασης του δημάρχου Αθηνών, Δημήτρη Αβραμόπουλου, να διατηρήσει τη θέση και τα καθήκοντά του τάχθηκε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σωτήρης Κούβελας.

    Όπως είπε χαρκατηριστικά, "ο κ.Αβραμόπουλος βοηθά πιο πολύ τη ΝΔ όταν τη στηρίζει, όντας δήμαρχος Αθηνών, παρά όταν διαγκωνίζεται για μία θέση βουλευτή στην περιφέρεια που σήμερα είναι πρώτος πολίτης".

    Ακόμη συμπλήρωσε ότι κρίνονται για τις επιλογές τους κάποιοι "επικοινωνιολόγοι" που δημιούργησαν την εντύπωση για το αντίθετο.

    [10] ΠΟΡΕΙΑ ΓΟΝΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΑ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

    Θεσσαλονίκη, 10 Φεβρουαρίου 2000 (21:02 UTC+2)

    Με αίτημα τη μεταγραφή των παιδιών τους σε ελληνικά πανεπιστήμια διαδήλωσαν σήμερα το βράδυ μπροστά από το αμερικάνικο προξενείο στη Θεσσαλονίκη, περίπου εκατό γονείς φοιτητών σε γιουγκοσλαβικά πανεπιστήμια.

    Οι διαδηλωτές φώναξαν αντιαμερικανικά και αντικυβερνητικά συνθήματα, ενώ με πανό τους δήλωναν ότι το προβλημά τους δεν είναι οικονομικό αλλά ανθρωπιστικό. Η είσοδος της στοάς στην οποία στεγάζεται το προξενείο φυλασσόταν από δυνάμεις των ΜΑΤ.

    Οι διαδηλωτές διαλύθηκαν ήσυχα, ενώ δεν υπήρξαν προβλήματα στην κίνηση των αυτοκινήτων στην οδό Τσιμισκή.

    [11] AUSTRIAN AIRLINES: ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΒΙΕΝΗ

    Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2000 (20:18 UTC+2)

    Στην καθιέρωση πρωινής πτήσης από Θεσσαλονίκη για Βιέννη κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Κυριακή και από Βιένη για Θεσσαλονίκη κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Σάββατο, προχωρά από τις 28 Μαρτίου του 2000 η Austrian Airlines.

    Περαιτέρω, για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν ένα Σαββατοκύριακο τη Βιένη η εταιρεία προσφέρει ένα πακέτο προσφοράς μόνο με 88.400 δραχμές το άτομο συν τους φόρους, το οποίο ισχύει μέχρι τις 26 Μαρτίου του τρέχοντος έτους. Το "πακέτο" αυτό περιλαμβάνει δύο διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενοδοχείο τριών αστέρων και αεροπορικό εισιτήριο.

    [12] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΕΜΠΕΚ

    Θεσσαλονίκη, 10 Φεβρουαρίου 2000 (20:18 UTC+2)

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Βιομηχανίας και Εξωτερικού Εμπορίου της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κεμπέκ Γκι Ζουλιέν, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρέσβη του Καναδά στην Αθήνα Ντέιβιντ Χάτον, τον επίτιμο πρόξενο του Καναδά στη Θεσσαλονίκη Γ. Γιακουμή και εμπορική αποστολή.

    Ο κ. Παπαγεωργόπουλος ενημέρωσε τους Καναδούς αξιωματούχους για την αναπτυξιακή πορεία της Θεσσαλονίκης, για τα έργα που πρόκειται να γίνουν, καθώς και για αυτά που βρίσκονται σε εξέλιξη.

    "Γνωρίζουμε", τόνισε ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, "ότι ο Καναδάς έχει στηρίξει πολλές προσπάθειες για την ανάπτυξη της χώρας μας σε πολλαπλά επίπεδα και πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί η πορεία αυτή και στο μέλλον".

    Από την πλευρά του ο υπουργός Βιομηχανίας και Εξωτερικού Εμπορίου του Κεμπέκ τόνισε ότι αναπτύσσεται έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη, μία δραστηριότητα που άρχισε με την ανάληψη του έργου του μετρό από καναδική εταιρεία.

    [13] ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΖΗΤΑ Η Ν.Δ.

    Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2000 (20:16 UTC+2)

    Τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για τους όρους της προεκλογικής αντιπαράθεσης των κομμάτων ζητά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής. Το αίτημα αυτό διατυπώνει ο κ. Καραμανλής με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Thursday, 10 February 2000 - 19:13:57 UTC