Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (AM), 98-05-18

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 08:25 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΡΩΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Θεσσαλονίκη, 18/05/1998 (MΠΕ)

Τρεις οργανώσεις, με τηλεφωνήματα αγνώστων σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς διεκδικούν την ευθύνη για τις δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στα γραφεία της Ολυμπιακής και στο υποκατάστημα της Ιονικής τράπεζας στη λεωφόρο Συγγρού, στην Αθήνα. Πρόκειται για τις οργανώσεις 17η Νοέμβρη, Μαχόμενοι αντάρτες του Μάη και Μάης '98. Οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας εκτιμούν ότι το τηλεφώνημα για τη 17η Νοέμβρη είναι φάρσα και έχουν στρέψει πλέον τις έρευνες τους, προς τις δύο άλλες οργανώσεις.

Συνεχίζονται και αυτή τη βδομάδα οι απεργιακές κινητοποιήσεις στον τραπεζικό τομέα, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης για την πώληση της Ιονικής Τράπεζας. Σήμερα εκτός από τους εργαζόμενους στην Ιονική, απεργούν και οι εργαζόμενοι στην Αγροτική, ενώ αύριο, σύμφωνα με το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων που έχει ανακοινώσει η ΟΤΟΕ, θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι στην Εμπορική και την Τράπεζα Αττικής. Την Τετάρτη, θα γίνει στάση εργασίας από τις 12 έως τις 4 μετά το μεσημέρι σε όλες τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες, με απόφαση της ΓΣΕΕ.

Νέες φορολογικές κλίμακες και σημαντικές ελαφρύνσεις προβλέπονται για το 1999, στο πακέτο μέτρων που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Το σχέδιο για τις φορολογικές αλλαγές, αφού εξεταστεί από την κυβέρνηση θα κατατεθεί στη βουλή το Φθινόπωρο, ενώ θα συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 1999.

Τη Σουηδία επισκέπτεται σήμερα, προσκεκλημένος του σουηδού ομολόγου του Bifrn fon Sydof, ο υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος. Στη διάρκεια της παραμονής του στη σκανδιναβική χώρα, ο έλληνας υπουργός θα συναντηθεί και με τους έλληνες της ομογένειας και θα λάβει μέρος σε ανοιχτή συγκέντρωση με θέμα "Η Πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας της Χώρας μας" την οποία διοργανώνει η Ομοσπονδία ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας, σε συνεργασία με πολλούς άλλους ελληνικούς φορείς της Στοκχόλμης.

Ο αμερικανός απεσταλμένος Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ , θα επανέλθει στην Κύπρο μετά τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Κάρντιφ τον Ιούνιο, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης. Ο κύπριος πρόεδρος ανέφερε ότι στην επίσκεψη του αυτή, ο κ. Χόλμπρουκ δεν θα ασχοληθεί με την ουσία του Κυπριακού, αλλά με τη διαδικασία, δηλαδή πως θα ενεργοποιηθεί και που θα διεξαχθεί ο διακοινοτικός διάλογος.

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό και η διμερής συνεργασία ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τους υπουργούς Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου, Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιαννάκη Ομήρου, αντίστοιχα, σε συνάντηση που είχαν στη Θεσσαλονίκη. Τόσο ο κ. Τσοχατζόπουλος, όσο και ο κ. Ομήρου χαρακτήρισαν τη συνάντηση που είχαν χρήσιμη και καρποφόρα, αφού όπως είπαν, συζήτησαν και για τις όποιες προκλήσεις και απειλές εκτοξεύονται αυτόν τον καιρό και είναι αποπροσανατολιστικές για την ουσία του Κυπριακού. Επίσης, το θέμα των S-300, απασχόλησε τους δύο υπουργούς.

Τη διαφθορά προσδιόρισε ως κύριο εχθρό της διακυβέρνησης των "Ενωμένων Δημοκρατικών Δυνάμεων" (ΕΔΔ) ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Ιβάν Κόστοφ, υποσχόμενος την ανελέητη πάταξη του φαινομένου. Κάνοντας απολογισμό του έργου της κυβέρνησης του, με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανάληψη της εξουσίας από την ΕΔΔ, δήλωσε ότι υπάρχει εθνική συναίνεση στα σημαντικότερα για τη βουλγαρική πολιτική ζητήματα: την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, τις βουλγαρο-ρωσικές σχέσεις, το νέο εθνόσημο.

Αρχίζουν σήμερα ο πρωί στο Όσλο με τη συμμετοχή 139 εκπροσώπων σοσιαλιστικών και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων από 55 χώρες, οι εργασίες του συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Στη σύνοδο αυτή, θα συζητηθούν θέματα που αναφέρονται στην ενίσχυση της δημοκρατίας και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στη καταπολέμηση της φτώχειας, στις επενδύσεις στο ανθρώπινο κεφάλαιο και στην υλοποίηση πρωτοβουλιών, για την εδραίωση της ειρήνης.

Δε δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα ο Παναθηναϊκός να κερδίσει χθες στο ΟΑΚΑ τον ΠΑΟΚ, στο τρίτο παιχνίδι του τελικού του πρωταθλήματος μπάσκετ με σκορ 55-48. Οι "πράσινοι" πήραν το ροζ φύλλο του αγώνα και προηγούνται πάλι στις νίκες με 2-1. Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε σε άσχημη μέρα και δεν κατόρθωσε να πιάσει την καλή απόδοση του δεύτερου αγώνα.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες το απόγευμα στα βόρεια, κεντρικά και δυτικά της χώρας, προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Νεφώσεις με βροχή καταιγίδα μετά το μεσημέρι προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη, η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 13-18 βαθμούς Κελσίου.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03b run on Monday, 18 May 1998 - 5:40:12 UTC