Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (AM), 98-01-22

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 09:48 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΡΩΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 22.1.1998

· Άρχισε τα μεσάνυχτα η πρώτη 24ωρη απεργιακή αναμέτρηση των συνδικάτων των ΔΕΚΟ με την κυβέρνηση, για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και στον τρόπο λειτουργίας των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών. Η ΓΣΕΕ και τα συνδικάτα των ΔΕΚΟ, απορρίπτοντας την τελευταία πρόταση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννου Παπαντωνίου, για τη διενέργεια διαλόγου, δύο έως έξι μηνών, πριν από τη ψήφιση στη Βουλή των νέων κανονισμών προσωπικού στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ: -Ζήτησαν, με επιστολή προς όλους τους βουλευτές, να υποστηρίξουν το αίτημά τους για την εφαρμογή νέων κανονισμών προσωπικού βάσει συμφωνιών και ελλείψει αυτών βάσει αποφάσεων του οργανισμού μεσολάβησης και διαιτησίας, αντί των νόμων που θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση, παραβιάζοντας το θεσμό των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων αλλά και διεθνείς συμβάσεις..

Μπαράζ εκρήξεων αυτοσχέδιων μηχανισμών σημειώθηκε το βράδυ στην Αθήνα. Οι εκρήξεις άρχισαν νωρίς τη νύχτα, σε κάδους απορριμμάτων, στην περιοχή των Εξαρχείων, ενώ λίγο νωρίτερα είχαν πυρποληθεί ένα αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης, μάρκας Μερσεντές και ένα σχολικό αυτοκίνητο. Οι δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, που ερεύνησαν την περιοχή των Εξαρχείων, συνδέουν τις εκρήξεις με τη σύλληψη του Ν. Μαζιώτη και προσήγαγαν τρία άτομα για ανάκριση.

Η Ελλάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα να συμμετάσχει η Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη εφόσον έχει εκπληρώσει τους όρους και τις προϋποθέσεις που περιλαμβάνονται στην απόφαση του Λουξεμβούργου. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος, σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη τύπου, και διευκρίνισε: "Επειδή οι όροι αυτοί δεν μπορούν να αποδώσουν αμέσως καρπούς πρέπει η Άγκυρα να παρουσιάσει μια ξεκάθαρη πολιτική θέση που θα αναφέρεται στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των διεθνών συνθηκών". Για το θέμα του διαλόγου των εμπειρογνωμόνων των δύο χωρών είπε ότι πρέπει να συνεχιστεί υπό δύο όρους. Να διατηρήσει η Τουρκία το ευρωπαϊκό χαρακτήρα και να συμφωνήσει ότι η διαδικασία θα καταλήγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Η σύσταση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων ήταν διαδικασία ευρωπαϊκού χαρακτήρα, ούτε ελληνική, ούτε τουρκική. Όμως από την αρχή φάνηκε η διαφορά των αντιλήψεων. Η ελληνική πλευρά επέμενε στο γράμμα της απόφασης περί της διαδικασίας, αντίθετα από την τουρκική που επέμενε να κάνει προτάσεις χωρίς να την αποδέχεται. Αναφερόμενος στο εύρος του εναέριου χώρου επανέλαβε την πάγια ελληνική θέση ότι τα 10 ναυτικά μίλια είναι κατοχυρωμένα με βάση το διάταγμα του 1931.

''Η οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 είναι μια μοναδική ευκαιρία για τη χώρα να δοκιμάσει, να αναδείξει και να προβάλει τις δυνατότητές της. Αυτό προϋποθέτει συστράτευση και συναίνεση. Πριν δε από όλα, καλοπιστία και πλήρη ενημέρωση της κοινής γνώμης'', υπογραμμίζει ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας δημοσιεύματα περί ανύπαρκτων διατάξεων για την οργάνωση των Αγώνων. 'Μετά τη δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου και ενώ η κυβέρνηση αναμένει τις παρατηρήσεις των κομμάτων πριν το καταθέσει στη Βουλή, ορισμένοι εξακολουθούν να αντιστρέφουν τα πράγματα: ισχυρίζονται ότι η Οργανωτική Επιτροπή θα μπορεί να αναθέτει χωρίς έλεγχο του Υπουργικού Συμβουλίου μελέτες, έργα και προμήθειες "κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων", τονίζει ο κ. Βενιζέλος και προσθέτει: ''Αποσιωπούν ή υποβαθμίζουν έτσι τη θεμελιώδη διάταξη του νομοσχεδίου, σύμφωνα με την οποία κάθε σύμβαση της ''Α.Ε. Αθήνα 2004'', αντικειμένου άνω των εκατό εκατομμυρίων δραχμών ελέγχεται προληπτικά από τριμελή Επιτροπή δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου''.

Δεν ευσταθούν οι ερμηνείες δυνατότητας ανάθεσης έργων κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, ερωτηθείς για τον έλεγχο των έργων των Ολυμπιακών. Ο κ. Ρέππας επισήμανε ότι κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή θα κατατεθούν όλες οι απόψεις, πάντως υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει δρακόντεια μέτρα για τη διαφάνεια και ότι θα υπάρχει αυστηρότατος προληπτικός δικαστικός έλεγχος από τριμελή επιτροπή δικαστικών. Τέλος είπε ότι θα υπάρχει εκ των προτέρων έλεγχος όλων των συμβάσεων πάνω από 100.000.000 δραχμές.

Χωρίς να γίνει συζήτηση στα αρμόδια όργανα του κόμματος, κατέληξε το Ε.Γ. του ΠΑΣΟΚ στην υποστήριξη της υποψηφιότητας Δαμανάκη για το Δήμο Αθηναίων, επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος Θεόδωρος Πάγκαλος, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους. Όπως είπε πρέπει να διευκρινιστεί τι χαρακτήρα έχουν αυτές οι εκλογές. "Αν είναι πολιτικού χαρακτήρα θα έπρεπε να επιλέξουμε μια πιο μεγάλη προσωπικότητα, όπως του Κώστα Λαλιώτη ή του Γιώργου Παπανδρέου. Αυτό είπα και στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου. Αν θέλουμε προεκλογική εκστρατεία που δεν στοχεύει στην αναγνώριση της πολιτικής μας δύναμης αλλά στη συνεργασία με άλλα κόμματα, τότε δεν ισχύει η πρώτη μου σκέψη. Σε κάθε περίπτωση θα στηρίξω την υποψηφιότητα της κ. Δαμανάκη, η οποία έχει επιδείξει έντονη και αξιόλογη δραστηριότητα στο Δήμο Αθηναίων".

Πρόστιμο ύψους μέχρι 524.250 δρχ. θα μπορεί να επιβάλει το ΙΚΑ στους εργοδότες για κάθε έναν παράνομα (χωρίς ασφάλιση) απασχολούμενο εργαζόμενο. Το ανώτατο αυτό όριο (που είναι το 25πλάσιο του ισχύοντος σήμερα ανώτατου τεκμαρτού ημερομισθίου των 20.970) προβλέπει εισήγηση της Διοίκησης του ΙΚΑ προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Μιλτ. Παπαϊωάννου ο οποίος θα εκδώσει σχετική υπουργική απόφαση στα πλαίσια της εφαρμογής του τελευταίου νόμου (2556/97) κατά της εισφοροδιαφυγής. Σύμφωνα με την εισήγηση του ΙΚΑ, το κατώτατο πρόστιμο θα είναι 12,5 τεκμαρτά ημερομίσθια (262.000 δρχ. για τον καθένα ανασφάλιστο) και θα επιβάλλεται με πράξη από τα αρμόδια όργανα του ΙΚΑ που θα επιδίδεται στον εργοδότη εφόσον ο τελευταίος δεν τηρεί ή και αρνείται να επιδείξει το "ειδικό βιβλίο καταχώρησης νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού", το οποίο καθιερώνεται για όλες τις επιχειρήσεις, πλην των οικοδομικοτεχνικών έργων.

Η ενημέρωση των απανταχού ομογενών από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, τα ιδιωτικά κανάλια και τον Τύπο απασχόλησε τη συνεδρίαση της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού. Ο υπουργός Τύπου, Δημήτρης Ρέππας, που μετείχε στη συνεδρίαση, γνωστοποίησε ότι υπάρχει στόχος να δημιουργηθεί ένα ενιαίο δορυφορικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή όλων των τηλεοπτικών σταθμών ώστε οι ομογενείς να έχουν το "Κανάλι του Ελληνισμού". Ο κ. Ρέππας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την ενημέρωση των ομογενών σε όλο τον κόσμο, ενώ αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης να καλούνται στην Ελλάδα οι ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφοι. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού της Βουλής, Γρηγόρης Νιώτης, ανέφερε ότι σε όλο τον κόσμο κυκλοφορούν 191 εφημερίδες και περιοδικά, εκπέμπουν 138 ραδιοφωνικοί σταθμοί και 41 τηλεοπτικοί σταθμοί.

Το πρόβλημα της αποβιομηχάνισης στην περιοχή της Θεσσαλονίκης που παρατηρείται με το κλείσιμο ή τη συρρίκνωση επιχειρήσεων θα συζητηθεί σε σύσκεψη που οργανώνει στις 9 το πρωί η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Η σύσκεψη θα γίνει στις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ στη Σίνδο και θα πάρουν μέρος τα μέλη των διοικήσεων των σωματείων από όλες τις επιχειρήσεις της βιομηχανικής ζώνης.

Στο τριμελές πλημμελειοδικείο παραπέμφθηκαν οκτώ φοιτητές στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, για συμμετοχή στην επίθεση εναντίον του βουλευτή της Ν.Δ., Παναγιώτη Καμμένου, που σημειώθηκε πριν από δύο περίπου χρόνια σε χώρο του πανεπιστημίου στη συμπρωτεύουσα. Η επίθεση εναντίον του βουλευτή, αλλά και του αστυνομικού, Σταύρου Καλημέρη, που τον συνόδευε, έγινε στις 7 Μαρτίου 1996 - παραμονές των φοιτητικών εκλογών - έξω από το αμφιθέατρο της πολυτεχνικής σχολής στη διάρκεια εκδήλωσης με θέμα την κρίση στα Ίμια, που είχε διοργανώσει η Παγκύπρια Ενιαία Οργάνωση Φοιτητών. Ο κ. Καμμένος την ώρα που κατευθυνόταν στο αμφιθέατρο για να μιλήσει συνοδευόμενος από τον

Δύο ανήλικοι συνελήφθησαν και κρατούνται στην ασφάλεια Κιλκίς με την κατηγορία ότι βίασαν και βασάνισαν σε περιοχή του νομού Κιλκίς, εικοσιδιάχρονο διανοητικά καθυστερημένο! Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ανήλικοι - ηλικίας 17 και 15 ετών - προθυμοποιήθηκαν να μεταφέρουν τον 22χρονο από τη Θεσσαλονίκη σε χωριό του νομού Κιλκίς. Ο 22χρονος ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να παρευρεθεί στην κηδεία φίλης του που έπεσε θύμα του τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε, έξω από τα ΤΕΙ στη Σίνδο Θεσσαλονίκης. Όπως καταγγέλλεται, οι δύο ανήλικοι αντί να συνοδεύσουν τον συμπατριώτη τους στο σπίτι του τον παρέσυραν στις τουαλέτες δημοτικού σχολείου. Αφού τον ξυλοκόπησαν άγρια με μια ζώνη, τον βίασαν δίχως ίχνος ανθρωπιάς.

Στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης "έκλεισε" οριστικά ο επίλογος της πολύκροτης υπόθεσης κλοπής του κειμηλίου της Ιστορίας του Παϊσιου από τη βιβλιοθήκη της Ιεράς Μονής Ζωγράφου του Αγίου Όρους. Με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς ούτε καν να υπεισέλθει στην ουσία της υπόθεσης - το τριμελές εφετείο κακουργημάτων μετέτρεψε το κατηγορητήριο και απάλλαξε από κάθε κατηγορία έναν πρώην Βούλγαρο αξιωματούχο που είχε κατηγορηθεί για την κλοπή της Ιστορίας του Παϊσιου, που θεωρείται ένα από τα ιερότερα κειμήλια του βουλγαρικού έθνους. Πρόκειται για τον Πέταρ Μιτάνοφ, πρώην πρόεδρο του βουλγαρικού ιδρύματος για την εποπτεία της Μονής Ζωγράφου - με έδρα τη Σόφια - ο οποίος φερόταν ως "εγκέφαλος" της κλοπής του κειμηλίου. Οι δικαστές συντάχθηκαν με την πρόταση του εισαγγελέα και μετέτρεψαν την κατηγορία από διακεκριμένη κλοπή σε απλή περίπτωση κλοπής - ενώ αποφάνθηκαν ότι ο κατηγορούμενος δεν είναι άτομο "ιδιαίτερα επικίνδυνο", όπως είχε χαρακτηριστεί αρχικά - και έτσι το αδίκημα μετατράπηκε από κακούργημα σε πλημμέλημα και η υπόθεση παραγράφηκε.

Εβδομήντα πέντε κιλά χασίς σε φούντα μετέφεραν στην Ελλάδα οκτώ Αλβανοί λαθρομετανάστες, οι οποίοι συνελήφθησαν από ελληνική στρατιωτική περίπολο, σε παραμεθόριο περιοχή του νομού Καστοριάς. Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Καστοριάς και οι οκτώ διέσχισαν τα ελληνοαλβανικά σύνορα μεταφέροντας το χασίς μέσα σε σάκους. Έγιναν όμως αντιληπτοί από την περίπολο, την ώρα που βάδιζαν σε δασική περιοχή, έξω από την κοινότητα Πευκόφυτο και συνελήφθησαν.

Οριακές απώλειες για το γενικό δείκτη στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης στη Σοφοκλέους. Συγκεκριμένα έκλεισε στις 1.439,30 μονάδες σημειώνοντας κάμψη κατά 0,06%. Τις σημαντικότερες απώλειες παρουσίασαν οι κατασκευαστικές εταιρίες, οι οποίες κατά κάποιο τρόπο ισοσκέλισαν τα σημαντικά κέρδη της Δευτέρας. Από τους υπόλοιπους κλάδους μικρές απώλειες παρουσίασαν τράπεζες και βιομηχανίες.

Η απόφαση της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας για την απόκτηση του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος, S-300 και η επιβεβαίωση της ενταξιακής πορείας της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αποτελούν δύο ενέργειες που περιέπλεξαν τις προσπάθειες για διευθέτηση του Κυπριακού προβλήματος. Αυτό υπογραμμίζεται στην τελευταία έκδοση μελέτης της Υπηρεσίας Ερευνών του Κογκρέσου, η οποία διενεργεί έρευνες και εκπονεί μελέτες σχετικά με την πορεία επίλυσης του Κυπριακού ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Η μελέτη αυτή, δημοσιεύθηκε στην αμερικανική εφημερίδα "Washington Times", όπου μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι "ενόψει των προεδρικών εκλογών της Κύπρου υπήρξε κάποια πρόοδος για το θέμα των αγνοουμένων", ενώ υπογραμμίζεται και η σημασία του διορισμού του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ ως απεσταλμένου του προέδρου των ΗΠΑ για το Κυπριακό, καθώς και οι πρωτοβουλίες αρκετών μελών του Κογκρέσου για την αύξηση της πίεσης στην Τουρκία, ώστε να απομακρυνθούν τα στρατεύματα κατοχής από το νησί.

Περισσότερα από 1 δισεκατομμύρια λέβα θα διαθέσει η βουλγαρική κυβέρνηση για έργα εκσυγχρονισμού στον συνοριακό σταθμό Κούλατα, στα βουλγαροελληνικά σύνορα. Αυτό γράφει η εφημερίδα "Σταντάρτ" της Σόφιας, σύμφωνα με την οποία ποσό 420 εκατομμυρίων λέβα θα διατεθεί για τη διαπλάτυνση της γέφυρας στον μεθοριακό σταθμό, ενώ 600 εκατομμύρια λέβα θα δοθούν για την ανέγερση νέου τελωνειακού κτιρίου, το οποίο θα λειτουργήσει τον ερχόμενο Μάρτιο.

Σαρανταπέντε Κούρδοι αντάρτες και οκτώ Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στην νοτιοανατολική Τουρκία, στις περιοχές του Σιρνάκ, του Ντιγιαρμπακίρ, του Χάκκαρι, του Μπατμάν και του Μαρντίν. Οι αξιωματικοί που συντονίζουν τις επιχειρήσεις εναντίον του ΡΚΚ ανακοίνωσαν ότι οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις συνέλαβαν και δεκατρία μέλη του ΡΚΚ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσουν πότε πραγματοποιήθηκαν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Νέες κατηγορίες εναντίον της Τανσού Τσιλλέρ βγήκαν στην επιφάνεια με δημοσίευμα της εφημερίδας "Radikal". Σύμφωνα με το δημοσίευμα η κ. Τσιλλέρ κατηγορείται ότι με χρήματα μυστικών κονδυλίων, χρηματοδότησε τις συριακές μυστικές υπηρεσίες προκειμένου να δολοφονήσουν τον ηγέτη του ΡΚΚ, Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Η εφημερίδα επικαλείται έγγραφο που παραδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στον πρωθυπουργό, Μεσούτ Γιλμάζ, το οποίο, μεταξύ άλλων, αποκαλύπτει την ύπαρξη εξτρεμιστικών εθνικιστικών ομάδων που χρησιμοποιούνταν για επιχειρήσεις τόσο στο εσωτερικό της Τουρκίας, όσο και στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα η Τσιλλέρ κατηγορείται ότι το 1994, ως πρωθυπουργός της Τουρκίας, έδωσε εντολή για πληρωμή 10 εκατομμυρίων δολαρίων στη μυστική υπηρεσία της Συρίας, "Μουχαραμπάτ", για την εξολόθρευση του Οτσαλάν, ο οποίος όμως γλίτωσε το θάνατο καθώς η "Μουχαραμπάτ" δεν τήρησε όλους τους όρους της συμφωνίας,

Παρόλο που ο νομάρχης της Σκόδρας, Γκιουζίν Ποντγκορίτσα, παραιτήθηκε, η ένταση παραμένει. Μετά από διαδήλωση διαμαρτυρίας, με την οποία εκατοντάδες οπαδοί του Δημοκρατικού Κόμματος απαιτούν την απομάκρυνση από την πόλη του, του διευθυντή του αστυνομικού τμήματος, Μιτάτ Χαβάρι και των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων του υπουργείου Εσωτερικών που βρίσκονται στη Σκόδρα, βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος και εκπρόσωποι της τοπικής εξουσίας συναντήθηκαν με το γενικό διευθυντή της αλβανικής αστυνομίας, Σακόλ Μπάρε. ''Ο διορισμός του διευθυντή του αστυνομικού τμήματος είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Εσωτερικών και όχι των πολιτικών δυνάμεων'', δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Μπάρε.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Μίλαν Μιλουτίνοβιτς, άρχισε στο Βελιγράδι, συνομιλίες με εκπροσώπους των κομμάτων που αντιπροσωπεύονται στη Βουλή, για τον σχηματισμό της νέας Κυβέρνησης στη Σερβία, μετά τις κοινοβουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στις 21 Σεπτεμβρίου 1997. Ο κ. Μιλουτίνοβιτς συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας, του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος και του Σερβικού Κινήματος Ανανέωσης, οι οποίες ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Σερβίας για τις θέσεις και απόψεις τους αναφορικά με τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης. Οι συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης καθυστέρησαν αρκετά λόγω των επανειλημμένων εκλογικών διαδικασιών στη Σερβία για την ανάδειξη του Προέδρου της.

Άστατος θα είναι σήμερα ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ειδικότερα στη βόρεια Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και καταιγίδες, που στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα είναι έντονες. Ωστόσο θα υπάρχουν και διαστήματα βελτίωσης. Χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής Ελλάδας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 0 μέχρι 9 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 μέχρι 15 και στα νησιά από 11 μέχρι 16 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχή κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 2 μέχρι 9 βαθμούς Κελσίου.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03b run on Thursday, 22 January 1998 - 8:05:24 UTC