Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 99-03-03

Macedonian Press Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ
Θεσσαλονίκη 3 Μαρτίου 1999

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [Α] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • [Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • ΤΙΤΛΟΙ

    [Α] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • [01] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
  • [02] Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ: ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΝ ΟΤΖΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ
  • [03] ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο Κ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • [04] ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
  • [05] Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
  • [06] Ο Γ.Γ. ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
  • [07] ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
  • [08] ΝΔ: «ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΧΑΛΥΒΔΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΜΑΣ»
  • [09] ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ-ΑΘΕΝΣ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ
  • [Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • [10] «ΘΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
  • [11] ΝΕΕΣ ΒΟΛΕΣ ΕΤΣΕΒΙΤ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
  • [12] ΟΗΕ: ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ
  • [13] Ε.Ε.: Η ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
  • [14] ΔΙΑΒΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΓΔΜ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕΣΕΛΙ
  • [15] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΓΙΑΝΟΦ- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΣΚΟΥ- ΝΤΕΜΙΡΕΛ ΣΤΙΣ 11/3
  • [16] Ο ΚΟΥΚ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

  • ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

    [Α] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    [01] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

    Με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ Κωνσταντίνο Μητσοτάκη συναντήθηκε για περίπου μια ώρα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών κομμάτων για τα εθνικά θέματα που ξεκίνησε από χθες και της προώθησης της Διακομματικής Συνεργασίας.

    Ο κ. Μητσοτάκης αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης επανέλαβε τα όσα ανέφερε νωρίτερα σε γραπτή δήλωσή του σχετικά με την ανησυχία του για τις εξελίξεις των ελληνοτουρκικών σχέσεων. «Είμαστε», είπε, «στο πιο δύσκολο σημείο των τελευταίων δεκαετιών. Wqei\fetai ιδιαίτερη προσοχή γιατί από την άλλη πλευρά (τη τουρκική) διαπιστώνω νευρικότητα και μια υπερβολή που δεν στηρίζεται στα πράγματα». «Δεν είμαι», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης, «ούτε αισιόδοξος, ούτε απαισιόδοξος. Πρέπει να συνεχίσουμε με αυτοπεποίθηση τη σταθερή πορεία και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά». Αύριο ο κ. Παπανδρέου θα ενημερώσει τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή και τον πρόεδρο της Πολιτικής Ανοιξης, Αντώνη Σαμαρά.

    [02] Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ: ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΝ ΟΤΖΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ

    Κάλυψε πλήρως τον Θεόδωρο Πάγκαλο ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και από το Μιλάνο επισήμανε ότι πολλοί προσπαθούν να προωθήσουν απόψεις και πολιτικές με διαστρεβλώσεις, συκοφαντίες και τη δημιουργία γεγονότων που οδηγούν σε έκρυθμες καταστάσεις, όπως η παράνομη είσοδος του Οτζαλάν στην Ελλάδα.. Για όσους έφεραν τον Κούρδο ηγέτη στη χώρα μας είπε συγκεκριμένα:»Αυτοί που έφεραν τον Οτζαλάν στην Ελλάδα, χωρίς νόμιμες διαδικασίες, ενώ ήταν σαφής η δήλωση της κυβέρνησης ότι αυτό θα ήταν αντίθετο με τα ελληνικά συμφέροντα, δεν σκέφθηκαν τι συμφέρει στον τόπο. Τελεία και παύλα μή ψάχνουμε παραπέρα».

    Τόνισε ακόμα πως πρέπει να αναδειχθεί το συμφέρον της χώρας και όσοι δημιουργούν εικόνες, γεγονότα, ψιθύρους πρέπει να μας βρουν απέναντι.

    [03] ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο Κ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

    Στις 9,45 το βράδυ επέστρεψε στην Αθήνα ύστερα από τριήμερη επίσημη επίσκεψη στο Ουζμπεκιστάν, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος και η συνοδεία του.

    Κατά την επιστροφή του στο αεροπλάνο, ο κ. Στεφανόπουλος σε συζήτησή του με τους δημοσιογράφους έκανε την πρόβλεψη ότι θα μειωθεί η πολιτική ένταση που προκλήθηκε τελευταία στη χώρα μας με την υπόθεση Οτζαλάν, προσθέτοντας ότι «ο χρόνος τα θεραπεύει όλα».

    [04] ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

    Ψήφισμα-διακήρυξη στο οποίο υπογραμμίζεται με κατηγορηματικό τρόπο η ελληνική κυριαρχία επί των Ιμίων προωθείται από το αμερικανικό κογκρέσο. Το ψήφισμα που κατέθεσε προς συζήτηση στην επιτροπή διεθνών σχέσεων της Βουλής, πριν απο λίγες μέρες στη Βουλή των αντιπροσώπων ο βουλευτής του Νιου Τζέρσεϊ, Φρανκ Μπαλόνε, προσυπογράφεται από 16 Αμερικανούς βουλευτές, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο ελληνικής καταγωγής Μάικλ Μπιλιράκης.

    Στο ψήφισμα τονίζεται ότι οι νησίδες Ιμια είναι κυρίαρχο έδαφος της Ελλάδας και ότι η Τουρκία θα πρέπει να συμφωνήσει να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Πανομοιότυπο ψήφισμα κατέθεσε πέρυσι και ο Ελληνοαμερικανός βουλευτής Μάικλ Πάπας, είχε ψηφιστεί από την ολομέλεια της Βουλής. An_fei να σημειωθεί ότι τα ψηφίσματα του κογκρέσου δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα για την αμερικανική κυβέρνηση, περνούν όμως ένα σαφές μήνημα για τις προθέσεις του αμερικανικού νομοθετικού σώματος, πάνω σε διάφορα ζητήματα, σχολίασε η ραδιοφωνική υπηρεσία του BBC.

    [05] Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

    Eκκληση να σοβαρευτούμε, να σταματήσουμε τις υπερβολές και τις εύκολες αλληλοκατηγορίες, απευθύνει ο επίτιμος αρχηγός της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος επιχειρεί παρέμβαση στο πολιτικό σκηνικό μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση Οτζαλάν.

    Με δήλωση του ο κ. Μητσοτάκης καταλογίζει βαρύτατες ευθύνες στην κυβέρνηση, την οποία χαρακτηρίζει «τελείως αποδυναμωμένη» και «πολιτικά ανάπηρη», ενώ σημειώνει πως η χώρα βγαίνει βαρύτατα τραυματισμένη από την πρόσφατη περιπέτεια. Στη δήλωση του υπογραμμίζει μεταξύ των άλλων:»Εχουμε μια κυβέρνηση τελείως αποδυναμωμένη, πολιτικά ανάπηρη, με την οποία όμως θα πρέπει να πορευτούμε τον αμέσως προσεχή χρόνο και να αντιμετωπίσουμε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη για την εθνική μας πορεία, η οποία είναι ταυτόχρονα και εθνικά επικίνδυνη. Το συμπέρασμα μου είναι ότι πρέπει να σοβαρευτούμε. Να σταματήσουμε τις υπερβολές προς τις οποίες ρέπουμε και τις εύκολες αλληλοκατηγορίες. Να θέσουμε κατά μέρος τις κομματικές και προσωπικές επιδιώξεις και να δούμε τι ωφελεί και τι βλάπτει τη χώρα, που σήμερα έχει ανάγκη τη βοήθεια όλων. Προπαντός όμως να καταλάβουμε ότι η εξωτερική πολιτική είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να ασκείται από τον οποιονδήποτε ανεύθυνο.

    Η Ελλάδα, ως συντεταγμένη πολιτεία, έχει ένα όργανο που ασκεί την εξωτερική πολιτική. Το υπουργείο των Εξωτερικών. Καθένας μπορεί να έχει διαφορετικές αντιλήψεις για την ασκούμενη πολιτική. Δεν μπορεί όμως να προχωρεί σε πράξεις με τις οποίες υποκαθιστά τη συντεταγμένη πολιτεία στην άσκηση της. Σε εκείνους που δεν το καταλαβαίνουν αυτό, η εκάστοτε κυβέρνηση έχει χρέος να το επιβάλει. Αυτό το αυτονόητο ως τώρα δεν το έπραξε η σημερινή κυβέρνηση και αυτός ήταν ένας από τους σημαντικότερους λόγους που οδηγηθήκαμε σ αυτή την περιπέτεια.

    Θέλω να τονίσω ότι οι σχέσεις μας με τη γειτονική Τουρκία βρίσκονται στο λεπτότερο και πλέον επικίνδυνο σημείο των τελευταίων δεκαετιών. Η τουρκική πλευρά έχει χάσει τελείως την ψυχραιμία της, κάτι που καθιστά ακόμα επιτακτικότερη την ανάγκη να διατηρήσουμε εμείς τη δική μας.

    Ετσι ώστε, να αντιμετωπιτεί η φάση αυτή, ψυχρότητας και έντασης, με την επιβαλόμενη υπομονή και σωφροσύνη. Στα πλαίσια πάντα της ευρωπαικής μας πορείας και ασφαλώς σε συνεργασία και με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Διότι οι ΗΠΑ, έχουν και γενικότερες και ειδικότερες ευθύνες στην παρούσα φάση, τις οποίες ελπίζω ότι κατανοούν. Το μόνο που δεν χρειάζεται σήμερα, στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό, είναι να ρίξουμε κι άλλο λάδι στη φωτιά»

    [06] Ο Γ.Γ. ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

    Την ελπίδα ότι η υπόθεση του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτζαλάν δεν θα οδηγήσει σε ελληνοτουρκική σύρραξη εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν.

    Ο κ.Ανάν απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, επισήμανε ότι η ένταση που έχει δημιουργηθεί στις σχέσεις Αθήνας-Αγκυρας είναι μεν ανησυχητική, αλλά δεν θα πρέπει να αποτελέσει την αφορμή σύρραξης. «Παρακολουθήσαμε όλες τις εξελίξεις στη σύλληψη του Οτζαλάν και επίσης τις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά ελπίζω ότι αυτή η δύσκολη περίοδος, αυτή η ένταση να ξεπεραστεί και να μην οδηγήσει σε πόλεμο», είπε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας. Την ανησυχία της για την ένταση που επικρατεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις εξέφρασε η Ουάσιγκτον, η οποία ζήτησε από την Αγκυρα να σταματήσει τις απειλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας και από την Αθήνα να δείξει αυτοσυγκράτηση.

    Πάντως η τουρκική πλευρά συνεχίζει την επιθετική πολιτική της κατά της Ελλάδας, κατηγορώντας την για υπόθαλψη τρομοκρατίας. Οπως μετέδωσε η ραδιοφωνική υπηρεσία του BBC, χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στα Ηνωμένα Εθνη, Βολκάν Μπουράλ ζήτησε από την Αθήνα να αποκηρύξει επίσημα τη διεθνή τρομοκρατία, ενώ χαρακτήρισε «εξωφρενικό το γεγονός, ότι η αποπομπή υπουργών της ελληνικής κυβέρνησης δεν οφείλετο στο γεγονός της υπόθαλψης του Οτζαλάν, αλλά στο ότι απέτυχε η προσπάθεια φυγάδευσης του Κούρδου ηγέτη».

    [07] ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    «Η Τουρκία έχει μια στρατηγική συκοφάντησης και υπονόμευσης της Ελλάδας. Αυτή τη στρατηγική την ξεδιπλώνει κάθε φορά που υπάρχει κάποιο γεγονός. Δεν έχει διπλωματικά αποτελέσματα στους στόχους αυτούς. Εχει βρεθεί μπροστά σε έναν «τοίχο» της Διεθνούς Κοινότητας, γιατί η Ελλάδα έχει ουσιαστική συμμετοχή στις διεθνείς εξελίξεις και ένα ρόλο σταθεροποιητή στην περιοχή».

    Τα παραπάνω υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Γιάννης Μαγκριώτης, σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού Ανδρέα Αθενς. Ο κ. Μαγκριώτης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων αν υπάρχει ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι οι προσπάθειες της γείτονας θα πέσουν στο κενό όπως ήδη έχει συμβεί, προσθέτοντας ότι «η Τουρκία θέλει πάντοτε μια εμπλοκή και μια ένταση στην περιοχή, γιατί γνωρίζει συνεχείς διπλωματικές υποχωρήσεις». Οπως τόνισε ο υπουργός η Τουρκία «θέλει μέσα από την ένταση και την εμπλοκή, να πάει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις πολλά χρόνια πίσω, εκεί που κάποτε τη συνέφερε. Ομως, ο δρόμος που έχουμε πάρει, δεν έχει επιστροφή. Είναι ο δρόμος της ισχυροποίησης της Ελλάδας, της παρουσίας της στους διεθνείς οργανισμούς και της ευημερίας του ελληνικού λαού. Είναι ο δρόμος της δικαίωσης των εθνικών μας θεμάτων. Είναι ο δρόμος για τη γρήγορη και δίκαιη λύση του Jupqiajo} μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση».

    Απαντώντας στην ερώτηση αν «εννοεί ότι η ελληνική πολιτική είναι εκείνη που θα αναχαιτίσει τις τουρκικές επιθυμίες», ο κ. Μαγκριώτης είπε: «Ασφαλώς, πρωτίστως, είναι η δική μας ισχυρή παρουσία και η εσωτερική ομοψυχία και το ισχυρό οικονομικό και κοινωνικό, αλλά και πολιτικό μέτωπο. Και βέβαια, η Διεθνής Κοινότητα, η οποία δεν μπορεί, παρά να σταθεί αποφασιστικά στην πλευρά της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή».

    [08] ΝΔ: «ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΧΑΛΥΒΔΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΜΑΣ»

    Την πεποίθηση ότι είναι ανάγκη «κατά την κρίσιμη και λεπτή φάση των ελληνοτουρκικών σχέσεων να επικρατήσει η λογική στην Αγκυρα», εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αρης Σπηλιωτόπουλος.

    Σε δηλώσεις του, ο κ. Σπηλιωτόπουλος υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση οφείλει να καταδείξει την τουρκική επιθετικότητα σε κάθε αρμόδιο διεθνή οργανισμό. Σε αυτό την βοηθούν οι παραλογισμοί της Αγκυρας που φθάνουν στο σημείο να θεωρούν την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» ως ... ελληνικό κόμμα».

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επεσήμανε ότι «η Τουρκία συνεχίζει να κλιμακώνει τις προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις της σε μια έκδηλη προσπάθεια να μεγιστοποιήσει υπέρ αυτής τα παρεπόμενα της «υπόθεσης Οτζαλάν» «, ενώ σημείωσε: «Οι τουρκικές απειλές δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να χαλυβδώνουν την εθνική ομοψυχία μας. Και πρέπει ακριβώς σε αυτή να στηριχθεί η κυβέρνηση και να αντιδράσει αμέσως και με αποφασιστικότητα».

    [09] ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ-ΑΘΕΝΣ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

    Τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Γιάννη Μαγκριώτη επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού Ανδρέας 'θενς. Στη συνάντηση ο κ. 'θενς ενημέρωσε τον ΥΜΑ-Θ για τις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει το ΣΑΕ σχετικά με την υλοποίηση ολοκληρωμένου ιατρικού προγράμματος, το οποίο εφαρμόζεται σε χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, εκεί όπου ζουν Έλληνες ομογενείς και κυρίως σε περιοχές όπου υπάρχει μεγάλο έλλειμμα υγειονομικής περίθαλψης.

    Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του προγράμματος, ιδρύθηκαν ή βρίσκονται στην πορεία δημιουργίας τους, 21 κέντρα υγείας, με πλήρη εξοπλισμό και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ήδη στην Ουκρανία όπου το πρόβλημα είναι οξύ, 25 νοσοκόμες, ελληνικής καταγωγής έχουν αναλάβει υπηρεσία, σε ισάριθμα ορεινά χωριά.

    Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης το θέμα της μόνιμης στέγασης του ΣΑΕ στη Θεσσαλονίκη, θέμα το οποίο, όπως τόνισε ο ΥΜΑ-Θ, αποτελεί προτεραιότητά του και στην κατεύθυνση αυτή έχει ήδη καλέσει τους φορείς της Αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού να συνδράμουν. Στην ίδια κατεύθυνση την επόμενη εβδομάδα ο κ. Μαγκριώτης θα έχει συνεργασία με τον υφυπουργό εξωτερικών Γρηγόρη Νιώτη ο οποίος θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εξεταστούν όλες οι υπάρχουσες προτάσεις για να eneuqehe_ η καλύτερη δυνατή λύση.

    Αμέσως μετά τη συνάντηση ο ΥΜΑ-Θ σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόγραμμα ιατρικής περίθαλψης στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ και χαρακτήρισε συγκλονιστική την επιτυχία που είχε όλη αυτή η προσπάθεια. «Πέρα από την υποστήριξη που είχε», τόνισε ο κ. Μαγκριώτης, «από την ομάδα των Ελλήνων στο μεγάλο τηλεμαραθώνιο, όπου συγκέντρωσαν τα χρήματα (συγκέντρωση που συνεχίζεται), εξασφάλισε το ΣΑΕ και την υποστήριξη από την Αμερικανική αλλά και από την ευρωπαϊκή πλευρά. Το ΣΑΕ αυτή τη στιγμή χαίρει υψηλής εκτίμησης σε όλα τα μεγάλα κέντρα λήψης των αποφάσεων και φαίνεται ότι είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματικό. Αυτό οφείλεται τόσο στη δράση όλων, όσο και κυρίως στην προσωπικότητα και την ενεργοποίηση του Ανδρέα 'θενς».

    Ο ΥΜΑ-Θ αναφερόμενος στο θέμα της μόνιμης στέγασης του ΣΑΕ στη Θεσσαλονίκη επεσήμανε πως «το θέμα αυτό πρέπει τις επόμενες ημέρες να κλείσει για να μπορέσει το ΣΑΕ να αναπτύξει όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του. Εντοπίσαμε τους στόχους και την άλλη εβδομάδα με την παρουσία και του κ. Νιώτη, θα γίνουν οι επισκέψεις στους σχετικούς χώρους, οι αξιολογήσεις και οι τελικές επιλογές. Πιστεύω ότι με τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Νομαρχίας της Θεσσαλονίκης και των άλλων φορέων της πόλης, θα βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση».

    Μιλώντας για τις άλλες δραστηριότητες του ΣΑΕ, όπως της συνεδρίασης της διακοινοβουλευτικής συνέλευσης των ομογενών βουλευτών από όλο τον κόσμο το ερχόμενο καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη, αλλά και το δίκτυο των ομογενειακών μέσων ενημέρωσης, και των εργαζομένων ελληνικής καταγωγής σε ξένα ΜΜΕ, ο κ. Μαγκριώτης υπογράμμισε ότι όλες αυτές οι δράσεις θα υποστηριχθούν τόσο από το υπουργείο, όσο και από το ΣΑΕ.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΑΕ Ανδρέας 'θενς αφού εξέφρασε την ευχαρίστησή του για την συνάντησή του με «τον από πολλά χρόνια φίλο υπουργό» όπως είπε χαρακτηριστικά, «ο οποίος μας βοηθά και καταλαβαίνει τον ρόλο μας και τις προσπάθειες που καταβάλλουμε για το καλό της πατρίδας» αναφέρθηκε στο ιατρικό πρόγραμμα για τον ελληνισμό της πρώην ΕΣΣΔ. «Είμαι πάρα πολύ ευτυχής» τόνισε ο κ. 'θενς «που είμαι σε θέση να σας ανακοινώσω ότι στα τέλη Απριλίου θα ανοίξουμε δύο νέα κέντρα υγείας στην ορεινή Γεωργία, που τα χρειάζεται πάρα πολύ, καθώς και ένα στην Αρμενία».

    Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο κ. Αθενς αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε με την νέα οργάνωση «Φίλοι του ΣΑΕ», η οποία έχει την έδρα της στη Θεσσαλονίκη και τον πρόεδρό της Αντώνη Δούδο, με τον οποίο όπως είπε θα επισκεφθούν την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου τη Μαριούπολη, για να εξετάσουν επί τόπου τη δημιουργία κέντρου υγείας.

    Όπως ανέφερε ο κ. Αθενς ο ελληνισμός κάνει έντονη την παρουσία του στις ΗΠΑ και γι' αυτό το λόγο όπως αποκάλυψε «μας εμπιστεύθηκαν και μας διέθεσαν για την πρώτη φάση 1.400.000 δολάρια για την αποστολή φαρμάκων». Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΑΕ τόνισε με έμφαση τα εξής: «Είμαστε καλά, βαδίζουμε σε καλό δρόμο, αλλά τώρα πρέπει να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο και πιο στενά για την Ελλάδα. Πρέπει να καταλάβει η Αμερική ότι η Ελλάδα είναι ένα κράτος που πάντοτε υποστήριζε τα amhq~pima δικαιώματα». Αργότερα ο κ. Αθενς συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με το οποίο συζήτησε το θέμα της δωρεάν νομικής βοήθειας που παρέχουν οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης στους νεοπρόσφυγες από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ. Αύριο ο κ. Αθενς θα αναχωρήσει για τη Βιέννη, όπου θα παραβρεθεί σε εκδηλώσεις της ομογένειας.

    [Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    [10] «ΘΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

    Η τουρκική εφημερίδα «Μιλλιέτ» έγραψε σήμερα ότι η 'γκυρα προειδοποιεί την Αθήνα πως οι σχέσεις των δυο κρατών θα χειροτερέψουν «αν η Ελλάδα συνεχίσει την υποστήριξη της στο Εργατικό Κουρδικό Κόμμα, ΡΚΚ», μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ΑFP.

    Ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών Κορκμάζ Χακτανίρ δήλωσε, ότι η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να υποστηρίζει το ΡΚΚ, γιατί θα χειροτερέψουν σημαντικά οι σχέσεις των δυο κρατών, ανέφερε η εφημερίδα.

    Κατηγόρησε, επίσης, την Ελλάδα ότι στρέφεται εναντίον της Τουρκίας και δεν κάνει διάλογο για τα προβλήματα των δυο χωρών στο Αιγαίο και στην Κύπρο, τονίζεται στο δημοσίευμα της «Μιλλιέτ». Ο.Κ.

    [11] ΝΕΕΣ ΒΟΛΕΣ ΕΤΣΕΒΙΤ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

    Σε νέες επικριτικές δηλώσεις σε βάρος της Ελλάδας προέβη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετσεβίτ. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Aksam» υποστήριξε ότι « είναι πλέον ξεκάθαρες οι ανοησίες της Ελλάδας.»

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός επιτέθηκε και εναντίον των χωρών της Ευρωπαίκής Ενωσης, λέγοντας ότι « διακρίνονται από τάσεις φυλετικής διάκρισης έναντι της Τουρκίας». Οσον αφορά στην υπόθεση του ηγέτη του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν και στις ευρωπαϊκές αντιδράσεις και συστάσεις για δίκαιη δίκη, ο Μπουλέντ Ετσεβίτ τόνισε, πως αν ο Οτσαλάν βρισκόταν « στα χέρια της Ευρώπης τότε τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά».

    «Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία γι ΄αυτό, είπε. Είναι ξεκάθαρες οι ανοησίες της Ελλάδας. Ομως το γεγονός ότι και η Γερμανία δεν προχωρεί στις απαιτούμενες δίκες, επειδή φοβάται τις εκδηλώσεις στους δρόμους, είναι μια από τις μεγαλύτερες υποχωρήσεις, που θα μπορούσε να κάνει στην τρομοκρατία. Με το φόβο της τρομοκρατίας δεν θέτει σε λειτουργία τη δικαιοσύνη.»

    Απαντώντας στην ερώτηση δημοσιογράφου της εφημερίδας «γιατί ασκείται τέτοια πίεση σε βάρος της Τουρκίας» ο Ετσεβίτ απάντησε: Υπάρχουν διάφορες αιτίες, που προέρχονται από την ιστορία. Ακόμη δεν μπορούν να χωνέψουν το γεγονός ότι ένα τουρκικό κράτος διοίκησε επί αιώνες τη μισή Ευρώπη. Δεν μπορούν να χωνέψουν το γεγονός ότι η Τουρκία και στην πιό αδύναμη εποχή της τα έβαλε με τα πιό ισχυρά κράτη του κόσμου και το ότι «πέταξε στα σκουπίδια» tg Συνθήκη των Σεβρών. Δείχνουν ξεκάθαρα πλέον το σύμπλεγμα κατωτερότητας, που αισθάνονται σχετικά με το θέμα. Αρχισαν να λένε πως θα έπρεπε να εφαρμοστεί η Συνθήκη των Σεβρών. Αυτό, αν και δεν λέγεται από τις κυβερνήσεις, λέγεται από διάφορους πολιτικούς τους.»

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε ακόμη, ότι « η γεωπολιτική θέση της τουρκίας έφθασε σε πολύ σημαντικό σημείο».

    « Η Τουρκία, είπε, έχει φθάσει σε θέση ηγέτιδας χώρας στην περιοχή. Δεν μπορούν να χωνέψουν το γεγονός, ότι αποτελεί παράγοντα- κλειδί, στο χρονοδιάγραμμα για τον ευρασιατισμό. προσπαθούν να καταστήσουν ανίσχυρη και αδύναμη την Τουρκία και να την διαμελίσουν. Στη Δυτική Ευρώπη υπάρχει και μια φυλετική διάκριση. Αυτή δεν είναι μόνον υποσυνείδητα. Υπάρχουν και ρατσιστικά κόμματα, που πάιρνουν αρκετές ψήφους. Οταν μας βλέπουν από διαφορετική φυλή και θρησκεία δεν θέλουν να μας δεχθούν.»

    [12] ΟΗΕ: ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ

    Την ελπίδα ότι μέσα στο 1999 θα προχωρήσει περισσότερο η διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας των Ηνωμένων Εθνών, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν.

    Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Αναν αναφέρθηκε στις προσπάθειες της εκπροσώπου του στην Κύπρο, Ντέιμ Αν Χέρκους, σημειώνοντας ότι «η απόφαση για τη μη ανάπτυξη των S300 βοήθησε κατά κάποιο τρόπο στη μείωση της έντασης». «Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για αναζήτηση μιας λύσης της διένεξης», βεβαίωσε, προσθέτοντας ωστόσο ότι «πρόκειται για δύσκολη, πολύπλοκη διένεξη που θα χρειαστεί καιρό για να αντιμετωπιστεί», και ότι «έχουν τελευταία παρουσιάσει μεγαλύτερες επιπλοκές για διάφορους λόγους».

    «Πάντως ελπίζουμε ότι μέσα στο 1999 θα καταφέρουμε να προχωρήσει περισσότερο η διαδικασία, στο πλαίσιο των διαφόρων πρωτοβουλιών που παίρνουμε», είπε ο κ. Αναν αποφεύγοντας ωστόσο να αναφερθεί σε λεπτομέρειες. Ο ΓΓ του ΟΗΕ εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι «δεν θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας» λόγω του θέματος Οτσαλάν. «Παρακολουθήσαμε όλοι τις εξελίξεις της σύλληψης του Οτσαλάν και επίσης τις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, αλλά ελπίζω αυτή η δύσκολη περίοδος, αυτή η ένταση, να ξεπεραστεί και να μην οδηγήσει σε πόλεμο», κατέληξε ο κ. Αναν.

    [13] Ε.Ε.: Η ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

    Οι πρέσβεις των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Βελιγράδι επισήμαναν ότι στις 15 Μαρτίου η Γιουγκοσλαβία θα βρεθεί αντιμέτωπη με μία ιστορική απόφαση, καθώς θα πρέπει να επιλέξει, αν θα αποκατασταθεί η ειρήνη στο Κοσσυφοπέδιο ή αν θα συνεχίσει να βρίσκεται σε οικονομική και πολιτική απομόνωση. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Βελιγράδι με τον αντιπρόεδρο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γιουγκοσλαβίας, Βουκ Ντράσκοβιτς, οι πρέσβεις της Ε.Ε. επισήμαναν, ότι η κοινότητα εμμένει στην απόφασή της να συμβάλλει στην σταθεροποίηση της κατάστασης στην περιοχή και διαβεβαίωσαν ότι, αν η Γιουγκοσλαβία συνεργαστεί, θα βελτιωθούν οι σχέσεις της με τις χώρες της Ε.Ε. Ο αντιπρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας τόνισε, ότι η Σερβία και η Γιουγκοσλαβία αποδίδουν μεγάλη σημασία στην επίτευξη μίας καλής πολιτικής λύσης για την αυτονομία του Κοσσυφοπεδίου. Ε.Π.

    [14] ΔΙΑΒΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΓΔΜ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕΣΕΛΙ

    Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην ΠΓΔΜ η προειδοποίηση που απηύθυνε πρόσφατα προς τα Σκόπια, ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης και πρόεδρος του Ριζοσπαστικού Κόμματος, Βόισλαβ Σέσελι, να μην επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί το έδαφός της, ως ορμητήριο για ενδεχόμενη επίθεση του ΝΑΤΟ.

    Στο υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Γιουγκοσλαβίας στα Σκόπια, Ζόραν Γιανάτσκοβιτς, για να διαβιβάσει στην κυβέρνησή του προφορική διαμαρτυρία αναφορικά με τις δηλώσεις Σέσελι. Ωστόσο, ο Γιουγκοσλάβος πρέσβης, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, αγνόησε την πρόσκληση και δεν παρουσιάστηκε στο υπουργείο. Ο κ.Γιανάτσκοβιτς από την πλευρά του, σε δηλώσεις του στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων, «Α-1», υποστήριξε ότι δεν του επιδόθηκε σχετική πρόσκληση έγκαιρα και πως όταν την έλαβε, παρά τις προσπάθειες να επικοινωνήσει με κάποιον αρμόδιο, δεν κατέστη δυνατόν.

    Ο Γιουγκοσλάβος πρέσβης, σύμφωνα με την εφημερίδα «Νόβα Μακεντόνια» προτίθεται να αντιπαραθέσει στη διαμαρτυρία του υπουργείου Εξωτερικών για τις δηλώσεις Σέσελι, τη δήλωση της αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ντόστα Ντίμοφσκα, κατά την επίσκεψή της στη Βουλγαρία, όπου χαρακτήρισε τον Κίρο Γκλιγκόρωφ και τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς ως «τους τελευταίους δικτάτορες». Η αναφορά της κ.Ντίμοφσκα στον Πρόεδρο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς δεν συνάδει με τους κανόνες της διπλωματικής συμπεριφοράς, θα τονίσει, σύμφωνα με τη «Νόβα Μακεντόνια» ο κ.Γιανάτσκοβιτς και θα απαιτήσει από την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να ζητήσει συγνώμη τόσο από τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς όσο και από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία Γιουγκοσλαβίας.

    [15] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΓΙΑΝΟΦ- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΣΚΟΥ- ΝΤΕΜΙΡΕΛ ΣΤΙΣ 11/3

    Οι Πρόεδροι της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Τουρκίας πρόκειται να συναντηθούν στις 11 και 12 Μαρτίου στη Σινάγια της Ρουμανίας προκειμένου να εξετάσουν το θέμα της δημιουργίας ζώνης ελεύθερου εμπορίου με τη συμμετοχή των χωρών τους. Παρόντες θα είναι και οι υπουργοί Εξωτερικών των τριών χωρών. Οι Πρόεδροι Στογιάνοφ, Κωνσταντινέσκου και Ντεμιρέλ θα συζητήσουν και γύρω από την πολιτική και οικονομική συνεργασία Σόφιας- Βουκουρεστίου- Αγκυρας, την κοινή αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και την προοπτική της ένταξης της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στο ΝΑΤΟ. Αναμένεται οι τρις Πρόεδροι να υπογράψουν συμφωνία συνεργασίας στον τουριστικό τομέα. Κ.Κ.

    [16] Ο ΚΟΥΚ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

    Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία πραγματοποιεί από σήμερα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ρόμπιν Κούκ, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιtar-Tass. Ο Βρετανός υπουργός θα μεταβεί στη πόλη Μούρμανσκ στη βόρειο Ρωσία, όπου θα συναντηθεί με τοπικούς παράγοντες και θα επισκεφτεί την εταιρεία Atomflot, για να συζητήσει το ενδεχόμενο συνεργασίας των δυο χωρών, στον τομέα αποσυναρμολόγησης αντιδραστήρων ρωσικών πυρηνικών υποβρυχίων. Αμέσως μετά στη Μόσχα θα συναντηθεί με το Ρώσο ομόλογο του Ιγκόρ Ιβάνοφ, με τον δήμαρχο της πόλης Γιούρι Λούτσκοφ και θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου σοκολάτας «Κράσνι Οκτιάμπρ». Τη Παρασκευή ο Κούκ θα ταξιδέψει στη πόλη Σότσι όπου θα έχει συνομιλίες με τον Ρώσο πρωθυπουργό Γεβγένι Πρίμακοφ, που βρίσκεται σε ολιγοήμερες διακοπές. Οι δυο πλευρές αναμένεται να συζητήσουν την νέα τακτική ασφαλείας για την Ευρώπη, τη διευθέτηση κρίσεων, όπως το Κοσσυφοπέδιο και το πρόβλημα με το Ιράκ, τον έλεγχο στο εμπόριο όπλων καθώς και θέματα συνεργασιών μεταξύ τους στον εμπορικό τομέα. Ο.Κ.
    Macedonian Press Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpegr2html v1.01a run on Wednesday, 3 March 1999 - 21:08:49 UTC