Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 98-09-03

Macedonian Press Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ
Θεσσαλονίκη 3 Σεπτεμβρίου 1998

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [Α] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • [Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    [Α] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • [01] ΟΚΤΩ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΜΟΙΡΑΙΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΤΗΣ SWISSAIR
  • [02] ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ 63ΗΣ ΔΕΘ
  • [03] ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 63Η ΔΕΘ
  • [04] Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΙΑ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
  • [05] ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 1999
  • [06] ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ 3,79% ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΙΜΩΝ
  • [07] ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
  • [Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • [08] Ο ΛΕΜΠΕΝΤ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ
  • [09] ΧΩΡΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΕΦΥΓΕ Ο ΚΛΙΝΤΟΝ ΑΠΟ ΜΟΣΧΑ ΠΡΟΣ ΜΠΕΛΦΑΣΤ
  • [10] Ο ΤΣΕΡΝΟΜΙΡΝΤΙΝ ΔΕΝ ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ
  • [11] ΚΛΗΡΙΔΗΣ: Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ ΕΧΕΙ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ
  • [12] ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ:ΑΝΩΤΑΤΟ ΒΑΘΜΟ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ
  • [13] ΣΕ 773 ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΣΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
  • [14] ΑΠΙΘΑΝΗ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΓΩΓΟΥ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΤΥΠΟ
  • [15] ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • [16] ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ
  • [17] ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟΥ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 3 ΜΕΡΕΣ

  • ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

    [Α] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    [01] ΟΚΤΩ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΜΟΙΡΑΙΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΤΗΣ SWISSAIR

    Οκτώ ΄Ελληνες συγκαταλέγονται, σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, στα δεκαεννέα άτομα που είχαν προορισμό την Αθήνα και περιλαμβάνονται στον κατάλογο των 229 επιβαινόντων στο μοιραίο αεροσκάφος της Swissair. Το αεροσκάφος ενώ εκτελούσε την πτήση 111 από Νέα Υόρκη για Γενεύη κατέπεσε στον Ατλαντικό στα ανοιχτά των ακτών της Νέας Σκωτίας, στον Καναδά. Η Swissair ανακοίνωσε επίσημα |ti δεν υπάρχουν επιζώντες.

    Όπως έγινε γνωστό, το αεροσκάφος απογειώθηκε κανονικά από το αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, εκδηλώθηκε φωτιά στο πιλοτήριο ενώ οι κυβερνήτες του αεροπλάνου δήλωσαν ως αεροδρόμιο αναγκαστικής προσγείωσης αυτό της Βοστώνης και έπειτα εκείνο του Χάλιφαξ. Λίγο αργότερα το αεροπλάνο χάθηκε από τα ραντάρ και κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή, δέκα χιλιόμετρα από τις ακτές της Νέας Σκωτίας, Καναδά. Το απόγευμα απογειώθηκε από τη Γενεύη αεροπλάνο της Swissair με προσωπικό της εταιρείας και δημοσιογράφους, με προορισμό κοντινό αεροδρόμιο από τον τόπο του δυστυχήματος..

    [02] ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ 63ΗΣ ΔΕΘ

    Οριστικοποιούνται οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τις εξαγγελίες που θα κάνει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της 63ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

    Η υπογραφή της σύμβασης του Μετρό, η λειτουργία του νοσοκομείου "Παπαγεωργίου" και η αναβάθμιση των δυτικών συνοικιών, είναι ορισμένα από τα θέματα στα οποία αναμένεται να αναφερθεί ο πρωθυπουργός στην ομιλία του που θα γίνει στις 8 αύριο το βράδυ στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" της HELEXPO-ΔΕΘ.

    Ο πρωθυπουργός θα φτάσει στις 6 αύριο το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη συνοδευόμενος από πολυμελές κλιμάκιο υπουργών και στις 8 θα εγκαινιάσει την 63η ΔΕΘ, ενώ στις 10.30' μ.μ. θα παραστεί στη δεξίωση στο Κυβερνείο.

    Στις 10 το πρωί του Σαββάτου θα συναντηθεί στο ξενοδοχείο "Μακεδονία Παλάς" με εκπροσώπους φορέων της Θεσσαλονίκης και στις 11 θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού λυμάτων στο Καλοχώρι. Αμέσως μετά θα μεταβεί στη Μονή Λαζαριστών, στη Σταυρούπολη, όπου μαζί με τους υπουργούς Ακη Τσοχατζόπουλο, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φίλιππο Πετσάλνικο θα παρουσιάσει την πρόταση για αναβάθμιση των δυτικών συνοικιών και ταυτόχρονα θα υπογραφεί η σύμβαση για τη χρήση της Μονής Λαζαριστών.

    Στις 9.30' το βράδυ ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης για τους επόμενους μήνες σε ομιλία του προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης".

    Στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής θα επισκεφθεί τα γραφεία διοίκησης της ΔΕΘ και περίπτερα ενώ στη 1μ.μ. θα δώσει συνέντευξη τύπου στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης".

    [03] ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 63Η ΔΕΘ

    Στις πολύτιμες υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει στην ελληνική οικονομία η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης αναφέρεται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος στο μήνυμα του για την 63η Διεθνή Εκθεση, ενώ παράλληλα υπογραμμίζει τη σημασία της για τις οικονομικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

    Ο πρωθυπουργός τη χαρακτηρίζει πολυσήμαντο θεσμό για την προβολή της παραγωγικής και οικονομικής δραστηριότητας της χώρας και προσθέτει:"Δεν θα ήταν υπερβολή να επισημάνουμε πως η φετινή διοργάνωση κατ εξοχήν θα αντικατοπτρίζει την επιτυχημένη πορεία tgr εθνικής οικονομίας και τις αισιόδοξες προοπτικές ανάπτυξης και ευημερίας της χώρας".

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Καραμανλής τονίζει ότι το στοίχημα της οικονομικής ανάπτυξης παίζεται και στη ΔΕΘ που συμβάλλει έστω και λίγο στην αργή προσέγγιση και αλληλοενημέρωση προετοιμάζοντας το έδαφος για μια ενιαία παγκόσμια οικονομία και αγορά.

    Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα επισημαίνει το ρόλο και τις δυνατότητες της ΔΕΘ στην ανάπτυξη των οικονομικών και αμοιβάια επωφελών σχέσεων μεταξύ λαών και χωρών.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος υπογραμμίζει ότι οι δραστηριότητες της ΔΕΘ της επέτρεψαν να αντιμετωπίζει δημιουργικά τις εξελίξεις, να διευρύνει ουσιαστικά την παρουσία και το ρόλο της στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

    Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας τονίζει πως η ΔΕΘ πρέπει να γίνει εφαλτήριο για την προώθηση του στόχου να γίνει η Θεσσαλονίκη οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της Βαλκανικής.

    Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου εκφράζει την πεποίθηση ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει ένα ισχυρό περιφερειακό κέντρο της ζώνης του "Ευρώ".

    Ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Φίλιππος Πετσάλνικος σημειώνει πως η μακροβιότητα της ΔΕΘ αποδεικνύει περίτρανα ότι αποτελεί έναν καταξιωμένο θεσμό.

    Ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρεται στην πορεία της ΔΕΘ και υπενθυμίζει τους μεγάλους θεσμούς (όπως το φεστιβάλ κινηματογράφου) που ξεκίνησαν και πορεύτηκαν με τη στήριξη της.

    Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Δημήτρης Δημητριάδης τονίζει ότι η 63 ΔΕΘ έρχεται να επιβεβαιώσει τη διορατικότητα των εμπνευστών της.

    Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Κώστας Παπαδόπουλος χαρακτηρίζει τη φετινή διοργάνωση ορόσημο και σημειώνει ότι έχει αναβαθμιστεί σημαντικά το επίπεδο των υπηρεσιών της.

    Τιμώμνεη χώρα στην 63η ΔΕΘ είναι η Κίνα και σε μήνυμα του ο πρέσβης της στην Αθήνα Yang Guangsheng τονίζει ότι οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-Κίνας αυξάνονται κάθε χρόνο και το 1997 ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών ανήλθε στο ποσό των 314 εκατομμυρίων δολαρίων.

    [04] Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΙΑ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

    Για όσα είπε ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης για τον Ανδρέα Παπανδρέου ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος έκανε το ακόλουθο σχόλιο:"Δεν πρόκειται για καινούριο φαινόμενο. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Η συντηρητική παράταξη και οι ηγεσίες της πάντα πολεμούν τους ηγέτες της δημοκρατικής παράταξης όσο βρίσκοντα εν ζωή και προσεταιρίζονται τη μνήμη τους όταν δεν υπάρχουν. Η προσφορά του Ανδρέα Παπανδρέου είναι γνωστή, αν ο κ. Μητσοτάκης προσχώρησε σ αυτή την άποψη είναι ευχάριστο, έστω κι αν έγινε για λόγους ιδιοτελείς".

    [05] ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 1999

    Η διεθνής οικονομική κρίση και η ομιλία του πρωθυπουργού στην 63η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης απασχόλησαν την κοινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ.

    Σύμφωνα με όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας στη συνεδρίαση εκτιμήθηκε ότι η ρευστότητα παραμένει, η κρίση ελέγχεται αλλά δεν έχει κλεείσει τον κύκλο της και μπορεί να υπάρχουν διακυμάνσεις τις επόμενες ημέρες γι αυτό και πρέπει να γίνουν προσεκτικοί χειρισμοί.

    Για τον προυπολογισμό του 1999 συμφωνήθηκε να είναι ρεαλιστικός και να κινηθεί πάνω στις ίδιες κατευθύνσεις προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος ένταξης στην ΟΝΕ, ενώ παράλληλα θα προχωρήσουν και οι διαρθρωτικές αλλαγές. Επισημάνθηκε ακόμα ότι πρέπει να γίνει έγκαιρη προετοιμασία για το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι δεν υπήρξαν διαφορετικές απόψεις αλλά διατυπώθηκαν εποικοδομητικές προτάσεις.

    [06] ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ 3,79% ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΙΜΩΝ

    Σημαντική πτώση (μετά τη χθεσινή εντυπωσιακή άνοδο), σημείωσε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου στην Σοφοκλέους ο Γενικός Δείκτης Τιμών.Συγκεκριμένα, παρουσίασε απώλειες 3,79% και διαμορφώθηκε στις 2.117,11 μονάδες, ενώ ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε στα 44,644 δισ. δραχμές.

    Στις τραπεζικές μετοχές, η Εθνική έκλεισε στις 40.480 δρχ., η Κτηματική στις 20.990 δρχ., η Ιονική στις 10.700 δρχ., η Εργασίας στις 25.000 δρχ. και η Alpha Τράπεζα Πίστεως στις 22.395 δραχμές.

    Στον βιομηχανικό κλάδο, η κοινή μετοχή της ΔΕΛΤΑ έκλεισε στις 3.150 δρχ., η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης στις 2.570 δρχ., ο ΟΤΕ στις 6.400 δρχ., η ΑΓΕΤ Ηρακλής στις 7.790 δρχ., η Ιντρακόμ (κ) στις 11.000 δρχ. και η τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ στις 18.705 δραχμές.

    [07] ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

    Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Τύπου για την "παροχή συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών", με το οποίο το κράτος έχει τον άμεσο έλεγχο στη λειτουργία των συνδρομητικών καναλιών και ραδιοφώνων, ενώ οι άδειες χορηγούνται με απόφαση του υπουργείου Τύπου και ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

    Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου ορίζεται ότι: Οι σχετικές άδειες κατέχονται μόνο από ανώνυμες εταιρείες η καταστατική έδρα και η κεντρική διοίκηση των οποίων πρέπει να βρίσκονται σε κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ οι μετοχές τους πρέπει να είναι ονομαστικές.

    Επίσης, διευκρινίζεται ότι: "Κάθε φυσικό και νομικό πρόσωπο μπορεί να είναι μέτοχος σε μια μόνο εταιρία που είναι κάτοχος παροχής συνδρομητικών υπηρεσιών και η συμμετοχή αυτή δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το 40% του μετοχικού της κεφαλαίου ή των αντίστοιχων δικαιωμάτων ψήφου". "Η κάτοχος συνδρομητικής άδειας δεν μπορεί να κατέχει άδεια ραδιοφωνικής ή τηλεοπτικής ελεύθερης λήψης. Παράλληλα, οφείλει να καταβάλλει για την απόκτηση της άδειας, 15 εκατομμύρια δραχμές για κάθε 24 ώρες του προγράμματος, καθώς και τρία εκατομμύρια δραχμές για αντίστοιχο χρόνο ραδιοφωνικού προγράμματος".

    Σύμφωνα με το άρθρο 16 αποφασιστικός θα είναι ο ρόλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για την επιβολή κυρώσεων σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Στο ίδιο άρθρο προστίθενται τρεις νέες κυρώσεις: Η προσωρινή αναστολή μέχρι 3 μήνες ή οριστικής διακοπής μετάδοσης συγκεκριμένης εκπομπής, Η προσωρινή διακοπή κάθε προγράμματος για την μετάδοση, υποχρεωτικά, μηνυμάτων κοινωνικού περιεχομένου και Η υποχρεωτική μετάδοση ανακοίνωσης σχετικά με τις επιβαλλόμενες λοιπές κυρώσεις.

    Επίσης, με το άρθρο 18 απαλάσσονται από την επιβάρυνση του αγγελιόσημου, οι διαφημίσεις που μεταδίδονται από τα περιφερειακά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Ν.Θ.

    [Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    [08] Ο ΛΕΜΠΕΝΤ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ

    Την πρόθεσή του να αποδεχτεί τη θέση του πρωθυπουργού της Ρωσίας, εάν του προταθεί, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης του Κράσνογιαρσκ, Αλεξάντερ Λέμπεντ, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό NTV.

    "Εάν δεν υπάρχει κανείς περισσότερο ικανός στον τομέα της οικονομίας για να επιλύσει τα προβλήματα, πιθανώς να σκεφτώ την πρόταση", είπε χαρακτηριστικά ο πρώην στρατηγός και πρόσθεσε ότι η ανάληψη της πρωθυπουργίας απαιτεί "βαθιά γνώση των οικονομικών ζητημάτων και σκληρές ενέργειες στο πλαίσιο του νόμου".

    Ο κ.Λέμπεντ, ο οποίος είχε γνωστοποιήσει την επιθυμία του να φτάσει στο Κρεμλίνο, υποστήριξε ότι η έλλειψη εμπειρίας του σε οικονομικά θέματα δεν θα πρέπει να γίνει εμπόδιο για το διορισμό του ως πρωθυπουργού.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, παλαιότερα είχε δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται να διεκδικήσει τη θέση του πρωθυπουργού, δήλωση η οποία διαψεύστηκε από τα γεγονότα, μετά την απόφαση του Μπορίς Γιέλτσιν να απολύσει την κυβέρνηση του Σεργκέι Κιριένκο. Ε.Ρ.

    [09] ΧΩΡΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΕΦΥΓΕ Ο ΚΛΙΝΤΟΝ ΑΠΟ ΜΟΣΧΑ ΠΡΟΣ ΜΠΕΛΦΑΣΤ

    Aναχώρησε σήμερα από τη Μόσχα ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον ο οποίος μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών του με το Ρώσο ομόλογο του Μπόρις Γέλτσιν, κατευθύνεται στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας,

    Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφαξ, επίκεντρο των συνομιλιών των δύο ηγετών αποτέλεσε η πρόσφατη πολιτική και οικονομική κρίση που μαστίζει τη Ρωσία ενώ παράλληλα ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε την ανάγκη της ρωσικής jub]qmgsgr να εφαρμόσει αυστηρά το πρόγραμμα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

    Παράλληλα, υποσχέθηκε στον πρόεδρο Γέλτσιν οικονομική βοήθεια δεν διευκρίνισε ωστόσο κανένα συγκεκριμένο νούμερο.

    Το μόνο απτό αποτέλεσμα της συνάντησης κορυφής είναι η υπογραφή δύο συμφωνιών για τον αφοπλισμό. Λ.Μ.

    [10] Ο ΤΣΕΡΝΟΜΙΡΝΤΙΝ ΔΕΝ ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ

    O υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ρωσίας Βίκτορ Τσερνομίρντιν ανακοίνωσε σήμερα ότι αρνείται να αποσύρει την υποψηφιότητα του για την πρωθυπουργία της χώρας και ότι δεν θα υποκύψει στο αίτημα της αντιπολίτευσης για παραίτηση του ενώ παράλληλα κατέστησε σαφές ότι θα παραστεί αύριο στη Δούμα για τη δεύτερη ακροαματική διαδικασία , όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

    "Η συνείδηση μου δεν μου επιτρέπει να προβώ σε μία τέτοια ανεύθυνη πράξη", δήλωσε ο κ. Τσερνομίρντιν.

    Η Δούμα έχει προγραμματίσει η δεύτερη από τις τρεις εν δυνάμει ακροαματικές διαδικασίες να πραγματοποιηθεί αύριο. Λ.Μ

    [11] ΚΛΗΡΙΔΗΣ: Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ ΕΧΕΙ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ

    Την πεποίθηση ότι το Κίνημα των Αδεσμεύτων θα λάβει τα αναγκαία μέτρα για την προώθηση ιδεωδών και στόχων, που να συνάδουν με τη διεθνή έννομη τάξη και τις προσδοκίες της ανθρωπότητας για έναν καλύτερο κόσμο, εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, μιλώντας στη 12η Σύνοδο του Κινήματος των Αδεσμεύτων που πραγματοποιείται στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής.

    Ο κ. Κληρίδης αναφέρθηκε στο Κυπριακό και τις τουρκικές προκλήσεις, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται ειλικρινά για μια ειρηνική λύση, η οποία να διασφαλίζει τα συμφέροντα και τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών. Εξάλλου, επεσήμανε την απόρριψη από την τουρκική πλευρά, των προτάσεών του για επίτευξη προόδου, συμπεριλαμβανομένης της πρότασής του για αποστρατικοποίηση.

    Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Κληρίδης είπε ότι το πρόβλημα αυτό απασχολεί σοβαρά εδώ και πολύ καιρό το Κίνημα των Αδεσμεύτων, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση και ο λαός της Κύπρου είναι βαθιά ευγνώμονες για την αλληλεγγύη και την υποστήριξή του κάθε ενός ξεχωριστά και όλων μαζί των μελών του Κινήματος, στον αγώνα για την επίλυση του Κυπριακού.

    "Δυστυχώς, επανειλημμένες προσπάθειες υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών για επίλυση του Κυπριακού, απέτυχαν λόγω της έλλειψης πολιτικής βούλησης από την τουρκική πλευρά, η οποία έχει φθάσει στο αποκορύφωμα της αδιαλλαξίας της, θέτοντας προϋποθέσεις για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και απαιτώντας αναγνώριση του ψευδοκράτους, το οποίο διατηρείται με τη στρατιωτική ισχύ της Τουρκίας", ανέφερε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Επίσης, χαρακτήρισε απαράδεκτη την πρόταση του Τουρκοκύπριου jatowijo} ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς, λέγοντας ότι η πρόταση αυτή στοχεύει στο να καταστραφεί η Κύπρος ως κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος και να μετατραπεί σε τουρκικό προτεκτοράτο.

    "Τέτοιες προϋποθέσεις και τέτοιες απαιτήσεις ή στόχοι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές ούτε και να ληφθούν υπόψη, γιατί είναι αντίθετες προς τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και ιδιαίτερα τα ψηφίσματα 541 και 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας, τα οποία κήρυξαν νομικά άκυρη την αποσχιστική οντότητα και ζήτησαν την ανάκληση της ''μονομερούς ανακήρυξης ανεξαρτησίας''".

    Πρόσθεσε δε, ότι "οι προσπάθειες της τουρκικής πλευράς να δημιουργήσει και να διατηρήσει κλίμα έντασης, εκφοβισμού και εκβιασμού εναντίον της Κύπρου, έχουν πρόσφατα ενταθεί με το πρόσχημα της ενίσχυσης της αμυντικής ικανότητας της Κύπρου κατά την άσκηση του νομικού δικαιώματος για αυτοάμυνα, σύμφωνα με το άρθρο 51 του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών".

    Ο κ. Κληρίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Κίνημα των Αδεσμεύτων "αντλώντας δύναμη από τη νέα προεδρία και από την εμπειρία της Νοτίου Αφρικής στην αντιμετώπιση των δυσμενών συνεπειών της απάνθρωπης πολιτικής του φυλετικού διαχωρισμού, θα λάβει τα αναγκαία μέτρα για την προώθηση των στόχων, για ένα καλύτερο κόσμο".

    [12] ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ:ΑΝΩΤΑΤΟ ΒΑΘΜΟ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ

    Την ελπίδα ότι σύντομα θα αρχίσουν οι συνομιλίες μεταξύ της αλβανικής και της σερβικής πλευράς για την επίτευξη συμφωνίας με την οποία θα παραχωρείται αυτονομία στο Κοσσυφοπέδιο στον ανώτατο δυνατό βαθμό εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Σερβικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ίβιτσα Ντάτσις

    Ο κ. Ντάτσις τόνισε την αναγκαιότητα επανέναρξης του διαλόγου μεταξύ της κρατικής επιτροπής της Σερβίας και των εκπροσώπων των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου για τον κατάλληλο βαθμό αυτοδιοίκησης που θα παρέχει ισότητα όλων των εθνικών ομάδων του Κοσσυφοπεδίου με σεβασμό της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Σερβίας και της Γιουγκοσλαβίας.

    Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ποιος είναι ο βαθμός αυτονομίας τον οποίο προτείνει η σερβική κυβέρνηση για το Κοσσυφοπέδιο ο εκπρόσωπος του Σερβικού Σοσιαλιστικού Κόμματος απάντησε ότι πρόκειται βαθμό αυτονομίας σύμφωνα με τα ανώτατα διεθνή δεδομένα και τα παγκόσμια επιτεύγματα.

    Κ.Γ.

    [13] ΣΕ 773 ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΣΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ

    Περισσότεροι από 770 Αλβανοί έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους στις συγκρούσεις που μαίνονται στο Κοσσυφοπέδιο, ενώ αγνοείται η τύχη άλλων 600.

    Όπως ανακοίνωσε η επιτροπή των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, από τις αρχές των συγκρούσεων ως σήμερα οι σερβικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν sukk\bei 900 Αλβανούς, οι οποίοι όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση "υποβλήθηκαν σε βασανιστήρια προκειμένου να αναλάβουν την ευθύνη για πράξεις, για τις οποίες στην πραγματικότητα δεν ευθύνονται".

    Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι διαμάχες μεταξύ της σερβικής και της αλβανικής πλευράς καθώς η μία πλευρά αποδίδει στην άλλη την ευθύνη για τη δολοφονία των 22 ατόμων στο χωριό Κλέτσκα, κοντά στην Πρίστινα.

    Παρόλο που οι μαρτυρίες δύο συλληφθέντων μελών του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου αναφέρουν πως τα ανθρώπινα μέλη που βρέθηκαν στον ομαδικό τάφο ανήκουν σε Σέρβους, σε δηλώσεις του στην αλβανόφωνη εφημερίδα "Κόχα Ντιτόρε" ο εκπρόσωπος τύπου του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου, Γιακούπ Κρασνίτσι τόνισε πως η οργάνωση δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για το έγκλημα, όπως είπε "αυτό δεν μπορεί να είναι έργο ανθρώπων που αγωνίζονται για την ελευθερία".

    Ο Κρασνίτσι, μάλιστα, ισχυρίστηκε πως τα ανθρώπινα μέλη που ανακαλύφθηκαν στον ομαδικό τάφο στην Κλέτσκα ανήκουν σε Αλβανούς, τους οποίους δολοφόνησαν οι σερβικές δυνάμεις ασφαλείας. Ε.Π.

    [14] ΑΠΙΘΑΝΗ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΓΩΓΟΥ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΤΥΠΟ

    Την άποψη ότι "χάνει έδαφος" η ιδέα κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης διατυπώνουν οι βουλγαρικές εφημερίδες "24 Ωρες" και "Τρουντ".

    Οι βουλγαρικές εφημερίδες επικαλούνται έγκυρες πηγές, προσκείμενες τόσο στην βουλγαρική κυβέρνηση, όσο και στις μεγάλες ρωσικές εταιρίες πετρελαίου.

    "Η ελληνική πρόταση, υποστηρίζουν οι δύο εφημερίδες, που ήταν "φαβορί" το 1994, τώρα χάνει την επικαιρότητά της. Φαίνεται,πως τα αμερικανικά συμφέροντα εκτοπίζουν την οικογένεια Λάτση, αλλά και τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία στηρίζει την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς -Αλεξανδρούπολης, που θα μεταφέρει το ρωσικό πετρέλαιο στις ευρωπαϊκές αγορές."

    Οι εφημερίδες υποστηρίζουν ακόμη, ότι η αμερικανική κυβέρνηση είναι αυτή που έχει επιλέξει να κατασκευαστεί ο μήκους 2.000 χιλιομέτρων αγωγός, από το Μπακού ως την τουρκική πόλη Τζεϊχάν, στην ανατολική Μεσόγειο, απέναντι από την Κύπρο και προσπαθεί να "περάσει' την άποψή της αυτή στις μεγάλες εταιρίες πετρελαίου.

    "Είναι σχεδόν σίγουρο, τονίζεται στα δημοσιεύματα, ότι οι ΗΠΑ, κυρίως για λόγους ασφαλείας, θα επιδιώξουν την κατασκευή και ενός δέυτερου αγωγού, αφού αυτός που θα καταλήγει στο Τζεϊχάν, θα περνάει μέσα από "ανήσυχες" κουρδικές περιοχές."

    Το επιχείρημα αυτό φαίνεται να ισχυροποιεί και η δήλωση του αντιπροέδρου της βουλγαρικής κυβέρνησης Ευγένι Μπακαρτζίεφ, σύμφωνα με την οποία "η βουλγαρική κυβέρνηση συζήτησε με εκπροσώπους της εταιρίας "Μόμπιλ", που συμμετέχει στο κονσόρτσιουμ των εταιριών πετρελαίου, οι οποίοι έδειξαν ότι ενδιαφέρονται για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς- Αυλώνα, στην Αλβανία."

    Οι εταιρίες, όπως άλλωστε και η Βουλγαρία, γνωρίζουν ότι υπάρχουν τεράστια, αν όχι ανυπέρβλητα, εμπόδια για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του αγωγού, που θα καταλήγει στα αλβανικά παράλια. Jat4aqw^m είναι η μεγάλη απόσταση. Ενώ στην περίπτωση Μπουργκάς Αλεξανδρούπολης χρειάζεται αγωγός, μήκους 280 χιλιομέτρων, στην περίπτωση Μπουργκάς -Αυλώνα απαιτείται αγωγός 920 χιλιομέτρων. Δεύτερον, εκείνο που απασχολεί τους ειδικούς και τους επιχειρηματίες είναι η μορφολογία του εδάφους και τρίτον και σημαντικότερο, η ασφάλεια στην περιοχή.

    Παρόλα αυτά, οι βουλγαρικές εφημερίδες τονίζουν, ότι ακόμη και οι ρωσικές εταιρίες "Γκαζπρόμ","Λουκόϊλ" και "Ρόσνεφτ" αντιτάχθηκαν στην ιδέα να κατασκευαστεί ο αγωγός πρός την Ελλάδα και την αντίθεσή τους αυτή τη διεμήνυσαν στον Βούλγαρο πρόεδρο Πέταρ Στογιάνοφ, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Μόσχα.

    Οι Βούγαροι εκτιμούν, ότι η Ρωσία είναι δυνατόν να υποχωρήσει από την αρχική της θέση, για την κατασκευή του αγωγού προς την Αλεξανδρούπολη, όπου μάλιστα είχε συμφωνήσει με Ελλάδα και Βουλγαρία να έχει το 50% στην εκμετάλλευσή του, επειδή φοβάται πως το κονσόρτσιουμ των αμερικανικών εταιριών πετρελαίου, πιθανόν, να επιβάλλει αλλαγή του σημείου εκκίνησης, από το Νοβοροσίσκ στο Πότι της Γεωργίας.

    [15] ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

    Η Ρωσία καλεί τα ενδιαφερόμενα μέρη για επανέναρξη διαλόγου στο Κυπριακό, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Βλαντιμίρ Ρακμάνιν.

    Σε δήλωσή του, με αφορμή την πρόταση του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς για εγκαθίδρυση συνομοσπονδίας δύο χωριστών κρατών στην Κύπρο, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι η πρόταση αυτή αντίκειται σε πολλά ψηφίσματα του ΟΗΕ για την Κύπρο και στις συμφωνίες υψηλού επιπέδου του 1997 και του 1998.

    [16] ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ

    Σχεδόν "'άφεση αμαρτιών", πήραν - και μάλιστα με δικαστική απόφαση που προκάλεσε εντυπώσεις στη κοινή γνώμη - οι Γερμανοί ακροδεξιοί όλων των αποχρώσεων, που για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο ευελπιστούν ότι θα μπουν και στην Ομοσπονδιακή Βουλή, στις επικείμενες εκλογές της 27ης Σεπτεμβρίου.

    Το θέμα αφορά απόφαση Εφετείου του Βερολίνου, που απαγορεύει - προφανώς μετά από προσφυγή ενδιαφερομένων νεοναζί - την παρακολούθηση στελεχών και μελών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

    Η απόφαση βάλει εναντίον έκθεσης της τοπικής υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος, εκδοθείσα το 1997, όπου το κόμμα αυτό χαρακτηρίζεται ως ακροδεξιό, με τη σημείωση ότι η ύπαρξη και η δράση του αντιβαίνει προς το ισχύον Σύνταγμα.

    Με το αιτιολογικό αυτό, η υπηρεσία είχε θέσει υπό παρακολούθηση όλο το μηχανισμό του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ενώ ανάλογη αντιμετώπιση είχε και στα υπόλοιπα 14 κρατίδια της Γερμανίας. Ομως αυτά δεν δεσμεύονται από την απόφαση που αφορά μόνο το Βερολίνο. Απόφαση, που να έχει γενική ισχύ σε όλη τη γερμανική επικράτεια, μπορεί να λάβει μόνο το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο.

    Το Ρεπουμπλικανικό, όπως και άλλα ακροδεξιά κόμματα, έχουν lecak}teqg απήχηση στα κρατίδια της πρώην Ανατολικής Γερμανίας και η εξήγηση που δίνεται είναι ότι οι κάτοικοι των περιοχών αυτών πλήττονται κυρίως από την υψηλή ανεργία, την οποία και αποδίδουν στην παρουσία των ξένων. Στις περιοχές αυτές, η ανεργία κυμαίνεται στο 20%, είναι δηλαδή σχεδόν διπλάσια από εκείνη στα δυτικά κρατίδια (9%).

    Το μεγαλύτερο πρόβλημα που παρουσιάζει το κρατίδιο του Μαγδεμβούργου - Πομερανίας, με ποσοστό 24% και έτσι εξηγείται ίσως η διαπίστωση ότι η περιοχή αυτή έχει και τον υψηλότερο δείκτη ακροδεξιάς βίας.

    Πρόσφατα μάλιστα, βουλευτές ανέφεραν - στηριζόμενοι σε επίσημα στοιχεία - ότι στο κρατίδιο αυτό γίνεται τουλάχιστον ένα επεισόδιο την ημέρα, με δράστες νεοναζί και θύματα κυρίως μετανάστες.

    [17] ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟΥ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 3 ΜΕΡΕΣ

    Είκοσι χιλιάδες περίπου κάτοικοι της πόλης του Κοσσυφοπεδίου, Πρίζρεν και των γύρω χωριών, εγκατέλειψαν τις εστίες τους κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ημερών, εξαιτίας των έντονων συγκρούσεων μεταξύ των σερβικών δυνάμεων ασφαλείας και των Αλβανών αυτονομιστών που ξέσπασαν στην περιοχή.

    Όπως μετέδωσε το κέντρο πληροφοριών "Μέντια Τσένταρ" των Σέρβων δημοσιογράφων του Κοσσυφοπεδίου, στην περιοχή του Πρίζρεν οι συγκρούσεις που ξέσπασαν τη Δευτέρα και κορυφώθηκαν την Τρίτη, συνεχίστηκαν και χθες. Οι σερβικές ομάδες ασφαλείας που εδρεύουν σε τρία χωριά της περιφέρειας αυτής, δέχθηκαν επιθέσεις από ομάδες οπλισμένων Αλβανών, ενώ ένοπλες συγκρούσεις, μικρής έντασης, σημειώθηκαν και στη συνοικία Τούσους του Πρίζρεν.

    Στο μεταξύ, το Γ' Σώμα Στρατού της Γιουγκοσλαβίας, το οποίο εδρεύει στην Πρίστινα, ανακοίνωσε ότι την Τρίτη το βράδυ στα σύνορα του Κοσσυφοπεδίου με την Αλβανία σημειώθηκε νέο συνοριακό επεισόδιο, κατά την προσπάθεια ομάδας Αλβανών να εισέλθουν στο γιουγκοσλαβικό έδαφος. Οι ομάδα αποτελούμενη από 15 περίπου Αλβανούς άνοιξε πυρ εναντίον περιπόλου του γιουγκοσλαβικού στρατού, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν ανθρώπινες απώλειες.

    Χθες εξάλλου, ο εκπρόσωπος του Αμερικανικού Οργανισμού Διεθνούς Ανάπτυξης (USAID), Χιού Πάρμορ, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Πρίστινα, ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα εγκρίνουν νέα ανθρωπιστική βοήθεια για το Κοσσυφοπέδιο. Σήμερα ο κ.Πάρμορ βρίσκεται στο Μαυροβούνιο, όπου θα επισκεφθεί τους καταυλισμούς των προσφύγων από το Κοσσυφοπέδιο. Ε.Π.


    Τα πλήρη αρχεία των ειδήσεων του Μακεδονικού Πρακτορείου είναι διαθέσιμα στην σελίδα του ΜΠΕ στην διεύθυνση http://www.mpa.gr/ και στον κατοπτρισμό της στις ΗΠΑ στην διεύθυνση http://www.hri.org/MPA/


    Macedonian Press Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpegr2html v1.01 run on Thursday, 3 September 1998 - 21:35:54 UTC