Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 11-05-10

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

This message is in MIME format. The first part should be readable text, while the remaining parts are likely unreadable without MIME-aware tools.

--1427249692-1027690135-1305059451=:8770 Content-Type: TEXT/PLAIN; charset=ISO-8859-7; format=flowed Content-Transfer-Encoding: 8BIT

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Τρίτη, 10 Μαΐου 2011

Αριθμός Δελτίου: 331260898

Έκδοση 1

BRIEFING(100511)

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 10.5.2011

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΤΑΛΩΤΗ

Καλό μεσημέρι.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, είχαμε πριν λίγο τη δημοπρασία εξαμήνων εντόκων γραμματίων. Για άλλη μια φορά, τα αποτελέσματα ήταν αρκετά καλά για μας, καθώς δανειστήκαμε με επιτόκιο 4,88%, κάτω δηλαδή από το επιτόκιο του μηχανισμού στήριξης. Η ζήτηση υπερκαλύφθηκε 3,58 φορές, με τους ξένους να αποτελούν το 34,2 του ποσού. Αντλήσαμε συνολικά 1δις 625 εκατομμύρια ευρώ.

Δίνουμε τον αγώνα και τη μάχη για την αξιοπιστία, σε κάθε επίπεδο. Χτίζουμε και προσπαθούμε να χτίσουμε ένα κατάλληλο επιχειρηματικό και επενδυτικό περιβάλλον που επιβάλλεται από τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Η ίδρυση επιχειρήσεων με διαδικασίες «μιας στάσης» αποδίδει καρπούς. Μέσα σε μια μέρα από αυτή τη νέα διαδικασία, πρωτοφανές γεγονός για τη χώρα μας, ιδρύθηκαν περίπου 300 επιχειρήσεις όλων των νομικών μορφών. Φιλοδοξία μας είναι αυτές οι επιχειρήσεις να χρησιμοποιήσουν σύγχρονα επιχειρηματικά και επενδυτικά εργαλεία που διαθέτει η Πολιτεία, σε ένα ξεκάθαρο επενδυτικό περιβάλλον, γιατί πρέπει, επιτέλους, να βλέπουμε και μπροστά.

Περνάει αύριο από το ΚΤΕ Εμπορίου η απλοποίηση της αδειοδότησης των τεχνικών επαγγελματικών και μεταποιητικών δραστηριοτήτων, ένα μίνι fast track, δηλαδή με γρήγορες διαδικασίες που αποτελούσε και πάγιο αίτημα των επιχειρηματιών, καθώς ελαφρύνει σε σημαντικότατο βαθμό την απαιτούμενη γραφειοκρατία. Κάτι που έχει αντανάκλαση και στους επιχειρηματίες, αλλά και στους πολίτες.

Παράλληλα, όμως, εξασφαλίζουμε και διασφαλίζουμε τη διαφάνεια σε όλη τη διαδικασία της αδειοδότησης.

Οι κινήσεις αυτές, πέρα από την προφανή διευκόλυνση των επιχειρηματιών, συντελούν στη γενικότερη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Δίνουν νέα πνοή στην οικονομία μας. Δίνουν τις στοχεύσεις μιας ανάπτυξης και συνεπώς τη βελτίωση και της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της χώρα μας. Κάτι που αποτελεί, ούτως ή άλλως, και το μείζον ζητούμενο.

Σε κάθε τομέα της πολιτικής, σε κάθε επίπεδο, στόχος μας είναι να προχωράμε με σχέδιο, με όραμα, με ορθολογικό προγραμματισμό, με αποφασιστικότητα, με ισχυρή βούληση για ρήξεις και αλλαγές και πολιτική τόλμη, κάτι που η κυβέρνηση το αποδεικνύει μέσα από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΧΙΔΙΡΟΓΛΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε, είχαμε ένα αποτρόπαιο συμβάν το πρωί στο κέντρο της Αθήνας. Η ερώτηση είναι απλή. Πώς σκοπεύει η κυβέρνηση να διασφαλίσει την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Πραγματικά, υπήρξε ένα συμβάν το οποίο είναι ανατριχιαστικό ως προς τη σύλληψη και αυτών των εγκληματιών που το έπραξαν. Έγινε και μια μεγάλη συζήτηση, υπάρχει αστυνομία, υπάρχει δημοτική αστυνομία με ξεκαθαρισμένους ρόλους που αφορά και στο κέντρο της Αθήνας. Από εκεί και πέρα, φυσικά, γνωρίζουμε ότι υπάρχει εγκληματικότητα. Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Προσπαθούμε, όμως, μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες, να δώσουμε μια νέα πνοή στο κέντρο της Αθήνας. Στην κυβέρνηση, υπό τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ήδη, γίνονται συνολικές και συλλογικές συζητήσεις για το κέντρο της Αθήνας, σε κάθε επίπεδο. Θα είναι άδικο αλλά και μονομερές να πούμε ότι το κέντρο της Αθήνας είναι θέμα μόνο έλλειψης αστυνόμευσης ή θέμα μόνο αστυνομικών. Είναι θέμα πολιτιστικό, οικονομικό, αναπτυξιακό, οικιστικό, περιβάλλοντος, σαφώς και αστυνομικό. Προσπαθώντας να δώσουμε μια άλλη πνοή στο κέντρο της Αθήνας, σύντομα θα ανακοινώσουμε τα σχέδιά μας και θα δούμε ότι επιτέλους, μετά από πολλές δεκαετίες, όπου αφήναμε και συσσωρεύονταν εντονότατα προβλήματα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, δημιουργήθηκε μια κατάσταση η οποία, όμως, ευτυχώς, αν και έμοιαζε ότι είναι μη αναστρέψιμη, αλλάζει και βελτιώνεται. Υπάρχει ένας συνολικός σχεδιασμός, προκειμένου πραγματικά να κάνουμε ξανά το κέντρο της Αθήνας, όχι απλώς προσβάσιμο, γιατί δεν νοείται σε συγκεκριμένα σημεία να μην είναι προσβάσιμο το κέντρο, αλλά ελκυστικό και στους κατοίκους αυτής της πόλης. Υπ` αυτή την έννοια το θέμα είναι πολυδιάστατο και πραγματικά ελπίζουμε ότι σύντομα, μέσα από ανακοινώσεις θα φανεί και το σχέδιο που έχουμε. Και βέβαια θα έχει αποτελέσματα που θα είναι μετρήσιμα και θα δούμε πολύ σύντομα να υλοποιούνται.

ΚΕΧΑΓΙΑ: Κύριε Πεταλωτή, αληθεύουν οι πληροφορίες ότι ο κ. Λοβέρδος είχε ενημερώσει προηγουμένως τον Πρωθυπουργό για το περιεχόμενο της παρέμβασής του ή όχι;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν θα απαντήσω, φυσικά, σε τέτοιου είδους λεπτομέρειες. Αυτό που έχω να πω, είναι ότι η κυβέρνηση κάνει τη δουλειά της σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Είναι κοινή αγωνία όλων - και αυτό είναι ξεκάθαρο - να πάμε με σύντομες διαδικασίες και με διαδικασίες που ούτως ή άλλως δεν έχουν καμία σχέση με το παρελθόν. Το τι κάνει αυτή η κυβέρνηση φαίνεται από τα αποτελέσματα που έχουμε να δείξουμε μέσα σε 18 μήνες, όπου έχουμε ανατάξει πολλές άσχημες καταστάσεις. Έχουμε κάνει μεταρρυθμίσεις και τομές που κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί μέχρι σήμερα και οι οποίες, δυστυχώς, χάνονται μέσα από μια λαίλαπα που υπάρχει ως προς την τρομοκράτηση, μια τρομολαγνεία, ένας φόβος που διαχέεται, κάτι όμως που δεν μπορεί να κρυφτεί.

Για παράδειγμα: Η επανάσταση του «Καλλικράτη». Ένα νέο φορολογικό σύστημα το οποίο θέλουμε να αποδίδει και το οποίο συμπληρώνουμε συνεχώς. Το ασφαλιστικό μας σύστημα το οποίο κατέρρεε - δεν είχαμε να πληρώσουμε συντάξεις - έχει πλέον πολύ μεγάλο ορίζοντα βιωσιμότητας και διασφαλίζει την αλληλεγγύη των επόμενων γενιών. Μια σειρά από αναπτυξιακές προσπάθειες που θα αρχίσουν να φαίνονται. Όλα αυτά, είναι έργο μιας κυβέρνησης που μέσα σε 18-19 μήνες προσπαθεί να ανατάξει την αξιοπιστία της χώρας, να διώξει την αναξιοπιστία και να παράγει συγχρόνως και ένα πολύ σημαντικό έργο. Αυτές οι αγωνίες που εκφράζονται από όλους τους υπουργούς και συλλογικά από την κυβέρνηση, είναι ακριβώς η έκφραση της αγωνίας του πολίτη. Αυτό αντιλαμβάνεται και η κυβέρνηση. Ενσωματώνουμε την αγωνία του πολίτη, μέσα από τη λογική και τη δράση μας, να πάμε γρήγορα, σταθερά και σθεναρά σε μεγάλες αλλαγές. Αυτό κάνει αυτή η κυβέρνηση εδώ και 18-19 μήνες και αυτό θα συνεχίσει να κάνει, πολύ πιο έντονα.

ΚΕΧΑΓΙΑ: Θα μου επιτρέψετε, όμως, να πω ότι δεν είναι λεπτομέρεια αν ο κ. Παπανδρέου γνώριζε για την παρέμβαση του κ. Λοβέρδου.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Σας ανέφερα ότι δεν πρόκειται να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες. Κάθε υπουργός έχει την ευθύνη αυτών που λέει. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Η ευθύνη της χάραξης της πολιτικής, αλλά και της εφαρμογής της, είναι συλλογικά της κυβέρνησης. Υπάρχουν αρμοδιότητες που είναι ξεκαθαρες. Από εκεί και πέρα, η κυβέρνηση εκφράζεται δια του Πρωθυπουργού και φυσικά μέσα από τα θεσμικά της όργανα.

ΜΙΧΑΗΛ: Εσείς θεωρείτε λήξαν το θέμα ή ο κ. Λοβέρδος κινήθηκε εκτός συλλογικής γραμμής της κυβέρνησης, διατυπώνοντας την άποψή του τόσο χθες το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, όσο και το βράδυ, σε τηλεοπτική του εμφάνιση;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ο κ. Λοβέρδος, σαφώς και είπε την άποψή του. Σαφώς και έκανε τις προτάσεις του. Η κυβέρνηση παράγει έργο με τον καλύτερο τρόπο. Είναι μια κυβέρνηση που εργάζεται σε συλλογικό επίπεδο. Αυτό, για μας, είναι ξεκάθαρο.

ΜΙΧΑΗΛ: Θα μου επιτρέψετε να σας πω το εξής, ότι είναι λίγο παράδοξο όσα χρόνια θυμάμαι στο πολιτικό ρεπορτάζ, ένας υπουργός να βγαίνει σε μια συνέντευξη Τύπου και να διατυπώνει την πολιτική του άποψη για το πώς πρέπει να πορευτεί η κυβέρνηση, αντί να την πει είτε στα συλλογικά όργανα της κυβέρνησης, είτε να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό και να του πει την άποψή του. Το να την λέει δημόσια, πώς το κρίνετε εσείς;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Απάντησα και χθες σ` αυτό το ζήτημα. Εν πάση περιπτώσει, δεν ασχολούμαστε με λεπτομέρειες. Για μας, είναι πολύ σημαντικό να προσπαθούμε να παράγουμε έργο για τη χώρα. Όλα τα άλλα είναι συζητήσεις επί συζητήσεων. Επαναλαμβάνω γι` άλλη μια φορά, ότι κάθε υπουργός είναι πολιτική οντότητα. Εκφράζει αγωνίες και ανησυχίες. Το ίδιο συμβαίνει με τους βουλευτές και με τα στελέχη του κόμματός μας. Από εκεί και πέρα, την κυβερνητική λειτουργία την εγγυάται η ίδια η κυβέρνηση, υπό τον Πρωθυπουργό, μέσα από συλλογικές διαδικασίες και με συγκεκριμένες δράσεις.

ΜΠΕΚΑ: Με βάση αυτά που είπε χθες ο κ. Λοβέρδος και η κ. Διαμαντοπούλου για το μισό ΠΑ.ΣΟ.Κ., εύκολα καταλαβαίνει κάποιος ότι υπάρχει γενικά σύγχυση στην κυβέρνηση και ότι μερικά από τα υπουργικά στελέχη δεν συμφωνούν με την πολιτική της κυβέρνησης. Με μια τέτοια κατάσταση μπορεί να κυβερνηθεί η χώρα;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Αυτή είναι μια εκτίμηση που κάνετε εσείς. Καθένας κάνει τις εκτιμήσεις του. Εμείς λέμε ότι υπό τις συνθήκες που δουλεύει αυτή η κυβέρνηση, τις πιο σκληρές που υπήρχαν από την μεταπολίτευση και μετά, όταν κρίνονται σημαντικότατα διακυβεύματα για την ίδια τη χώρα, έχει δείξει ότι παράγει έργο, τόσο που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί. Το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει. Αυτή είναι η άποψή μας.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Κύριε Υπουργέ, πριν από το άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Πρωθυπουργός θα δει μια σειρά υπουργούς κατ' ιδίαν. Μήπως αυτό σηματοδοτεί επερχόμενο ανασχηματισμό;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Οι συναντήσεις του Πρωθυπουργού είναι συναντήσεις εργασίας και δεν υπάρχει τίποτε πιο φυσικό από το να συναντάται και κατ' ιδίαν και συλλογικά ο Πρωθυπουργός με τους υπουργούς του. Ας θυμηθούμε ότι οι συναντήσεις του Πρωθυπουργού με κάθε υπουργό ή με κάποιους υπουργούς, από την αρχή αυτής της κυβέρνησης, αντιμετωπιζόταν σαν μία είδηση. Πρώτος ο Πρωθυπουργός, αλλά και όλοι εμείς έχουμε πει - και αποδείξαμε φυσικά - ότι η δουλειά που γίνεται από αυτή την κυβέρνηση (συναντήσεις, συνεργασίες), η συλλογικότητα, η λειτουργικότητα, είναι τόσο πρωτοφανείς που για μας δεν αποτελεί είδηση μια συνάντηση του Πρωθυπουργού με υπουργό ή με κάποιους από τους υπουργούς. Και έχουμε αποδείξει ότι εάν αποτελεί είδηση, είναι θέμα δουλειάς, συνεργασίας και αποτελεσματικότητας η όποια συνάντηση του Πρωθυπουργού με υπουργούς.

ΣΠΑΝΟΥ: Θα ενημερωθούν οι πολιτικοί αρχηγοί από τον Πρωθυπουργό για το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο, όταν αυτό οριστικοποιηθεί και εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Το Υπουργικό Συμβούλιο θα ενημερωθεί, άρα, ταυτόχρονα, από τη στιγμή που θα είναι δημόσια η ενημέρωση, θα ενημερωθούν και οι πολιτικοί αρχηγοί. Επιφυλάσσομαι ακόμη για να σας πω τη διαδικασία. Όμως, οφείλω να τονίσω και μου δώσατε την ευκαιρία, ότι προτού καν εμείς σχεδιάσουμε το μεσοπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο, είχαμε καλέσει με επιστολή του κ. Παπακωνσταντίνου, τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων να τοποθετηθούν πάνω στο συγκεκριμένο μεσοπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο, όχι στις δικές μας προτάσεις οι οποίες ακόμη δεν είχαν διαμορφωθεί, να μας πουν τις απόψεις τους, να μας υποβάλουν τις προτάσεις τους, να προτείνουν, έτσι ώστε πραγματικά το μεσοπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο το οποίο πηγαίνει μέχρι το 2015 και ξεπερνά την κοινοβουλευτική θητεία μιας κυβέρνησης, να μπορεί να είναι συνισταμένη απόψεων και προτάσεων πολλών πολιτικών σχημάτων και να έχει και την ευρύτερη νομιμοποίηση και συναίνεση. Σε ένα τέταρτο σχεδόν της ώρας, απέρριψαν και η Ν.Δ. και τα υπόλοιπα κόμματα, πλην του κ. Κουβέλη και της κας Μπακογιάννη, το να πάρουν την ευθύνη να συνδιαμορφώσουν και να έχουν τελικά και τη δυνατότητα να εκφράσουν και τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους μέσα απ' αυτό το μεσοπρόθεσμο σχέδιο. Επομένως, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το τι έχει κάνει ο καθένας και για το μεσοπρόθεσμο και μέσω του μεσοπρόθεσμου για τη χώρα. Ας μην περιμένουν τα κόμματα απλώς να κρίνουν και να κατακρίνουν κατά πάσα πιθανότητα αυτό το μεσοπρόθεσμο, όταν εμείς τους καλέσαμε εκ των προτέρων να έρθουν και να αποφασίσουν μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις για ένα τέτοιο σχέδιο που βγάζει τη χώρα τουλάχιστον πέντε χρόνια μπροστά.

ΚΕΧΑΓΙΑ: Κύριε Υπουργέ, ισχύει αυτό που μας είπατε την περασμένη εβδομάδα, ότι το μεσοπρόθεσμο θα ψηφισθεί από τη Βουλή με 151 ψήφους;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ναι, το έχω πει πάρα πολλές φορές και το ίδιο λέω και τώρα.

ΧΙΔΙΡΟΓΛΟΥ: Εξετάζει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν το εξετάζουμε. Βρισκόμαστε στο λιγότερο από τη μέση μιας κυβερνητικής θητείας. Οι εκλογές θα ήσαν επιβλαβέστατες και πολύ επιζήμιες για τη χώρα μας. Εμείς έχουμε να επιτελέσουμε ένα σημαντικότατο έργο και τώρα βρισκόμαστε στο στάδιο της κορύφωσής του, όπως και στην κορύφωση μιας κρίσης, η οποία είναι πάρα πολύ βαθιά και η οποία, δρομολογημένα, θα αρχίσει να υποχωρεί. Έχουμε να κάνουμε πολύ έργο μπροστά μας, έχουμε πολύ μεγάλο δρόμο. Και όχι απλώς δεν υπάρχει κανένας λόγος να σκεφτόμαστε και να μιλάμε για εκλογές, θα έλεγα μάλιστα ότι και μόνο σκέψη περί εκλογών θα έβλαπτε τη χώρα.

ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε, χθες άκουσα την κυρία Διαμαντοπούλου να συνιστά στον Πρωθυπουργό να λύσει το θέμα μέχρι αύριο. Σήμερα το πρωί άκουσα τον κοινοβουλευτικό σας εκπρόσωπο, τον κ. Πρωτόπαπα, να λέει πως πρέπει να βγει ένα ισχυρό μήνυμα από το Υπουργικό Συμβούλιο, γιατί μας ακούνε στην Ευρώπη και λαμβάνονται αποφάσεις. Και αναρωτιέμαι ποιες είναι αυτές οι αποφάσεις που λαμβάνονται σήμερα ή αύριο και κατά πόσον έχουν σχέση με την υποβάθμιση της χώρας από την Standard ... Poor' s και τις συναντήσεις που έχει σήμερα ο κ. Ρομπάι.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Βάλατε πολλά ζητήματα μαζί. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται δεν είναι σήμερα και αύριο μόνο, είναι οι αποφάσεις για το μεσοπρόθεσμο, το οποίο θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Άρα, είναι σαφώς πολύ σημαντικό και πολύ σωστά είπε ο κ. Πρωτόπαπας ότι το μήνυμα πρέπει να είναι ισχυρό και οι αποφάσεις τις οποίες πρέπει να πάρουμε, πρέπει να είναι σοβαρές, πρέπει να είναι μετρημένες και φυσικά να είναι αντάξιες των περιστάσεων στις οποίες πολιτευόμαστε.

ΚΕΧΑΓΙΑ: Υπήρξε επικοινωνία, χθες, του Πρωθυπουργού με τον κ. Λοβέρδο; Και ένα δεύτερο ερώτημα, για να μην σας κουράζω: Σε περίπτωση...Αφήστε το, θα το πω μετά.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Όχι, κάντε το, γιατί το πρώτο δεν θα σας το απαντήσω! Διότι δεν έχει νόημα να απαντάμε πότε μιλά ο Πρωθυπουργός με τους υπουργούς του, υπάρχουν, άλλωστε, τακτικότατες επαφές του. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, το πρώτο ερώτημά σας δεν χρήζει απάντησης.

ΚΕΧΑΓΙΑ: Επομένως, ενδεχομένως και να επικοινώνησαν.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Κυρία Κεχαγιά, δεν είπα κάτι τέτοιο. Δεν απαντώ γιατί δεν υπάρχει λόγος να απαντήσω.

ΚΕΧΑΓΙΑ: Κατά την κρίση σας και το σέβομαι.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ναι, φυσικά.

ΚΕΧΑΓΙΑ: Το δεύτερο ερώτημα: O κ. Λοβέρδος άφησε χθες αιχμές για κάποιους συναδέλφους του στην κυβέρνηση, λέγοντας ουσιαστικά ότι δεν είναι στρατιώτες και δεν υπηρετούν αυτό τον αγώνα που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση. Τη συμμερίζεται αυτή την άποψη η κυβέρνηση;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν γνωρίζω ποιους εννοούσε ο κ. Λοβέρδος. Θα μπορούσε κάποιος συνάδελφός σας να ρωτήσει τον ίδιο. Εμείς έχουμε να κάνουμε με μία κυβέρνηση, η οποία σύσσωμη - όχι θεωρητικά- αγωνιά και εργάζεται, έχει αποδείξει τι μπορεί να κάνει και τι κάνει σ' αυτούς τους 18 μήνες. Και φυσικά, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όλα τα μέλη αυτής της κυβέρνησης είναι διατεθειμένα και προτίθενται πραγματικά να συνεχίσουν αυτό το πολύ μεγάλο έργο, το οποίο μας έχει αναθέσει ο ελληνικός λαός. Και μάλιστα, όταν βλέπουμε ότι από την απέναντι πλευρά, την πλευρά της αντιπολίτευσης, μόνο ανεπάρκεια και ανευθυνότητα φαίνονται. Όσο, λοιπόν, βλέπουμε ότι οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις είναι τουλάχιστον ανεπαρκείς και στις περισσότερες περιπτώσεις κάνουν κακό στη χώρα, κάνουν ζημιά στη χώρα με τις απόψεις τους και με τις προτάσεις τους - θα έλεγα μάλιστα ότι προτάσεις δεν έχουν καν - τόσο περισσότερο δυναμώνει αυτή η κυβέρνηση. Γιατί σ' αυτήν ακριβώς την κυβέρνηση έμελλε να αντιτάξει αμαρτίες του πολιτικού συστήματος εδώ και δεκαετιών και φυσικά να βγάλει τη χώρα από την χρεοκοπία, να την σώσει και να την φέρει πολλές δεκαετίες μπροστά έτσι ώστε να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος. Υπ' αυτή την έννοια, η κυβέρνηση δρα συλλογικά και συνολικά και με αποτελέσματα, τα οποία και φαίνονται ήδη, αλλά θα φαίνονται και πολύ περισσότερο στο μέλλον.

Σας ευχαριστώ.

Καλό απόγευμα. --1427249692-1027690135-1305059451=:8770--


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 10 May 2011 - 20:30:30 UTC