Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 19 December 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 10-12-20

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

This message is in MIME format. The first part should be readable text, while the remaining parts are likely unreadable without MIME-aware tools.

--1427249692-91372772-1292865507=:21894 Content-Type: TEXT/PLAIN; charset=ISO-8859-7; format=flowed Content-Transfer-Encoding: 8BIT

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010

Αριθμός Δελτίου: 306492023

Έκδοση 1

BRIEFING (201210)

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 20 Δεκεμβρίου 2010

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΤΑΛΩΤΗ

Καλό μεσημέρι και καλή εβδομάδα.

Η Ευρώπη βρέθηκε το τελευταίο διάστημα σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, σε μια πραγματικά κρίσιμη καμπή. Στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής έπρεπε να αντιμετωπιστούν προκλήσεις που απαιτούν κοινή δράση. Η Ελλάδα προσήλθε με συγκεκριμένες προτάσεις που εδώ και μήνες καταθέτει σταθερά ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου: -Τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης για τις χώρες που το έχουν ανάγκη. -Το φόρο Tobin για να πληρώνουν και οι τράπεζες και να δημιουργείται κεφάλαιο για την ανάπτυξη. -Τη δημιουργία του ευρωομόλογου που όλο και πλέον περισσότερο συζητείται και απαιτείται από τους Ευρωπαίους πολίτες και πολιτικούς και αποφέρει πολλαπλά οφέλη για όλους.

Και η συζήτηση και οι αποφάσεις της Συνόδου ήταν θετικές. Ήταν ένα βήμα προς την πρόοδο. Απαιτείται, όμως, τόλμη και αποφασιστικότητα από όλους και κυρίως σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Όλα αυτά μπορούμε να τα θέτουμε, να τα συζητάμε και να εισακουγόμαστε, ακριβώς γιατί πλέον εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει.

Κινούμαστε με σχέδιο, παρουσιάζουμε έντονη δραστηριότητα και το κυριότερο, έχουμε πλέον ανακτήσει τη διεθνή μας αξιοπιστία.

Η Ελλάδα από φωνή ασθενική έως ανύπαρκτη, σήμερα πρωτοπορεί και προτείνει λύσεις και ιδέες. Και αυτό συμβαίνει γιατί οι πολίτες και η κυβέρνηση βάζουμε επιτέλους τάξη, έτσι ώστε κανείς πλέον να μην μπορεί να μας θέτει στο στόχαστρο. Κανείς να μην μπορεί να προσωποποιεί το ευρωπαϊκό πρόβλημα ως ελληνικό. Και αυτό από μόνο του είναι μια σημαντική κατάκτηση και αρχή βεβαίως περισσότερων μαχών.

Έχουμε πει ότι το 2011 αποτελεί χρονιά ορόσημο στη νέα πορεία μας. Είναι η χρονιά των μεγάλων θεσμικών, διαρθρωτικών αλλαγών. Των αλλαγών που θα απελευθερώσουν το δυναμικό της χώρας και θα μας βάλουν στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Γι` αυτό ο Πρωθυπουργός προχθές στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έθεσε πέντε προτεραιότητες, πέντε άξονες:

Τη μετάβαση στο επιτελικό κράτος που υπηρετεί τον πολίτη, αντί να είναι πηγή ταλαιπωρίας. Φυσικά, ο «Καλλικράτης» είναι αυτός που δείχνει το σωστό δρόμο.

Την ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα. Οι επενδύσεις που τόσο χρειαζόμαστε. Τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Η Περιφέρεια. Η Παιδεία. Η καινοτομία. Η απλοποίηση των διαδικασιών. Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, η καταγραφή και αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου, καθώς και η προσέλκυση επενδύσεων.

Επίσης, η κοινωνία της συμμετοχής της ευνομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Σ` αυτό εντάσσονται πλήθος στοχεύσεων και δράσεων, άμεσων για την κυβέρνηση.

Το κοινωνικό κράτος, η καταπολέμηση της ανεργίας και η προστασία, κυρίως, των αδύναμων πολιτών και φυσικά η μεγάλη ισχυροποίηση της παρουσίας της χώρας σε ευρωπαϊκό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Επιπλέον, όλα αυτά τα οποία κάνουμε πράξη. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε την πολύ σοβαρή και σημαντική πρωτοβουλία για τους πολίτες που έχει πάρει το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, αναγνωρίζοντας την κρίση που περνάμε και τις μεγάλες εισοδηματικές απώλειες των πολιτών. Και απηύθυνε κάλεσμα ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης για μείωση τιμών, στο οποίο ευτυχώς απάντησαν δεκάδες επιχειρήσεις. Δεν πρόκειται για προσωρινές προσφορές ή για μια προσωρινή μείωση τιμών ή για εκπτώσεις. Πρόκειται για καθαρές μειώσεις τιμών σε προϊόντα που πραγματικά αποτελούν αυτό που ονομάζουμε «καλάθι» της οικογένειας. Έτσι, έχουμε μειώσεις που φθάνουν μέχρι και 38% σε 660 επώνυμα προϊόντα, αλλά και απορρόφηση της αύξησης του ΦΠΑ σε επιπλέον 1.510 προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Πρόκειται για μια πράξη, μια ενέργεια, μια πρωτοβουλία του αρμόδιου υπουργείου που έχει αμοιβαίο όφελος και για τον καταναλωτή που τόσο ανάγκη το έχει σήμερα, αλλά και για την επιχείρηση.

Επιπλέον, με σημερινή του ανακοίνωση το υπουργείο Εργασίας, και είναι πολύ σημαντικό γιατί έχει σχέση με το κοινωνικό κράτος το οποίο προσπαθούμε να καλλιεργούμε και αφορά στη συγχρηματοδότηση του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι» για το 2011, διασφαλίζοντας τη συνέχιση της εργασίας σε 4.500 εργαζόμενους και σε πάνω από 85.000 ανήμπορους συμπολίτες μας, που κάνουν χρήση και έχουν άμεση ανάγκη αυτού του μεγάλου κοινωνικού προγράμματος, το οποίο δυστυχώς η Ν.Δ. είχε εγκαταλείψει στην τύχη του. Εμείς επαναδιαπραγματευτήκαμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Βρήκαμε τρόπο, έτσι ώστε και με τη μεγαλύτερη νομιμότητα πλέον, να εξασφαλίσουμε τη συγχρηματοδότηση, άρα και την επιβίωση αυτού του σημαντικού προγράμματος.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, σας άκουσα στην αποτίμηση που κάνατε για την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής. Μιλάτε για πρωτοβουλίες, μιλάτε ότι η Ελλάδα βρήκε φωνή. Όμως, φαίνεται ότι υπάρχει μια δυσπιστία σε όλα αυτά τα πράγματα και σας φέρνω ως παράδειγμα, ας πούμε, ότι αποκαλείστε «δύναμη κατοχής» από ένα κείμενο που διανεμήθηκε από τις εκκλησίες. Θέλω να σας ρωτήσω, το σχόλιό σας γι` αυτό το κείμενο και αν φοβάστε ότι είμαστε ενώπιον νέων λαοσυνάξεων πλέον.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Αυτό το «δύναμη κατοχής» δυστυχώς το χρησιμοποιούν πολλές δυνάμεις, οι οποίες προφανώς δεν αντιλαμβάνονται τη μεγάλη σοβαρότητα της κυβερνητικής προσπάθειας και τη μεγάλη σοβαρότητα της προσπάθειας του ελληνικού λαού. Αν αναφέρεστε - που αναφέρεστε νομίζω - σε ένα κείμενο που διανεμήθηκε ακριβώς από την Ιερά Σύνοδο, που ήταν εισήγηση συγκεκριμένων ιεραρχών...

ΒΙΤΑΛΗΣ: Αυτό...

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Αυτό το κείμενο, φυσικά, έχει ελάχιστη σχέση με την πραγματικότητα. Είναι πολύ σημαντικό το να έχουμε μια εκκλησία η οποία αντιλαμβάνεται τα μεγάλα προβλήματα. Αλλά, θα πρέπει να αντιλαμβανόμαστε όλοι και τις απαιτήσεις και τα προστάγματα των καιρών. Η πνευματική θωράκιση των Ελλήνων πολιτών, στο πλαίσιο της λειτουργίας της εκκλησίας είναι πάρα πολύ σημαντική. Αυτό, όμως, που θα πρέπει όλοι μας να αντιληφθούμε, είναι ότι έχουμε μια Πολιτεία, έχουμε μια κυβέρνηση, έχουμε ένα λαό και μια κοινωνία πολύ ώριμη που αντιλαμβάνεται τα προβλήματα και τις παθογένειες πολλών δεκαετιών και ό,τι ταλανίζει την ελληνική κοινωνία και την οικονομία και βρίσκει στοχευμένες λύσεις, με συγκεκριμένες δράσεις, έτσι ώστε να βλέπουμε ορατά πλέον την έξοδο από την κρίση. Άρα, όσα λέγονται, όσα ακούγονται και όσα διανέμονται τα οποία είναι μακριά από αυτή την πραγματικότητα, περισσότερο συσκοτίζουν, παρά διαφωτίζουν. Και επειδή σ` αυτό το κράτος υπάρχουν και συγκεκριμένες λειτουργίες, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις αρμοδιότητες του καθενός μας και να ξέρουμε ότι όλα κρίνονται με βάση την αρχή «τα του καίσαρος τω καίσαρι» Και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Με συγχωρείτε, αν βλέπετε πολιτική παρέμβαση της εκκλησίας και δεύτερο, αυτό που λέτε «τα του καίσαρος τω καίσαρι», αν αυτό σημαίνει ότι ξαναθέτετε ένα θέμα που αφορά το διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους. Γιατί λέτε ότι καθένας έχει αρμοδιότητες και ρόλους. Υπάρχει αυτό το ζήτημα;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Το λέει και το Σύνταγμα. Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν αρμοδιότητες και ρόλοι σε όλους τους θεσμούς της ελληνικής Πολιτείας. Η εκκλησία είναι ένας σεβαστός θεσμός. Εμείς κάνουμε αυτό που είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε για την έξοδο από την κρίση. Αυτό, όμως, θα μου επιτρέψετε να το συνδέσω και με κάτι άλλο. Το «δυνάμεις κατοχής» το ακούσαμε και μέσα στο Κοινοβούλιο αρκετές φορές στη συζήτηση του Προϋπολογισμού, από υποτίθεται προοδευτικούς ανθρώπους. Είναι μια «ατάκα» την οποία χρησιμοποιούν αυτές οι πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες θέλουν ακριβώς να μείνουμε όπως είμαστε. Είναι αυτές οι δυνάμεις που υποτίθεται, λέγονται ότι είναι προοδευτικές. Στην ουσία, όμως, επιδιώκουν τη συντήρηση, γιατί το να αντιδρά κάποιος σε κάποια μέτρα ίσως είναι λογικό, ίσως είναι θεμιτό και ίσως να έχει και δίκιο. Αλλά, το να αντιδρούν κάποιοι υποτιθέμενοι προοδευτικοί σε μεγάλες αλλαγές που κάνουμε και στην καταπολέμηση χρόνιων παθογενειών, αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από μια ακραία συντήρηση, την οποία ονομάζουν πρόοδο.

ΣΟΦΙΑΝΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, στην πρόσφατη ομιλία του ο Πρωθυπουργός στην Κοινοβουλευτική Ομάδα έκανε αναφορά - και εσείς αναφερθήκατε- στα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής για τολμηρές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν αν θέλουμε να συνεχίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση να εμβαθύνει. Μια απ` αυτές τις τολμηρές αποφάσεις προφανώς είναι και το ευρωομόλογο για το οποίο ξεκινάει η διαδικασία για τη νομοθετική πρωτοβουλία, για τη συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου ψήφων. Θεωρείτε ότι αυτό μπορεί να είναι η πρώτη ρήξη με τη Γερμανία;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η πρόταση του ευρωομόλογου, έτσι όπως έγινε από την Ελλάδα, στην αρχή είχε λίγους υποστηρικτές. Ήταν μια καινούργια πρόταση. Μια πρόταση, όμως, που διασφάλιζε τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων ταμείων και φυσικά διασφάλιζε και τη σταθερότητα που είναι μια πολύ σημαντική αρχή και για την οποία υπάρχει πλήρης ομοφωνία. Από εκεί και πέρα, η δική μας πρόταση, επειδή ακριβώς ήταν τεκμηριωμένη με συγκεκριμένους στόχους και είχε και μια πρόβλεψη για συγκεκριμένους πόρους, άρχισε και αρχίζει κάθε μέρα να αποκτά μια διαφορετική δυναμική. Και μόνο το ότι άρχισε να συζητείται σε πολύ σοβαρό επίπεδο, είναι μια κατάκτηση. Συνεπώς, από εδώ και πέρα, είναι θέμα τακτικής όλων μας να μπορέσουμε αυτή την πρόταση να την μετατρέψουμε σε απόφαση. Είναι κάτι το οποίο χρειάζεται δουλειά. Αυτό, όμως, ακριβώς δείχνει και τη μεγάλη αξιοπιστία πλέον που διαθέτουμε στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Και αυτό από μόνο του έχει πολύ μεγάλη σημασία. Φυσικά και η έκδοση του ευρωομόλογου θα λύσει πάρα πολλά ζητήματα.

ΣΟΦΙΑΝΟΣ: Αν τελικά, όμως, η Γερμανία δεν συμφωνήσει, θεωρείτε ότι ερχόμαστε σε μια ρήξη με τη Γερμανία που μπορεί να έχει και συνέπειες στην περαιτέρω εμβάθυνση όπως την εννοούσε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος μάλιστα ανέφερε ότι θα έρθουμε σε μια πιο κοντινή συμμαχία, ίσως, με την περιφέρειά μας, με την Αφρική, με τη Μέση Ανατολή; Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την Ελλάδα;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι δεδομένη. Συγχρόνως, όμως, είναι και ένα συγκεκριμένο ζητούμενο. Είναι δεδομένη, όχι αξιωματικά, αλλά κατακτάται μέρα με την ημέρα, απόφαση με την απόφαση, έτσι ώστε να μπορούμε να μιλάμε για μια Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία χρειάζεται εμβάθυνση. Και αυτό γίνεται σαφές από όλους μας και σε όλους μας. Από την άλλη, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα κατ' εξοχήν πεδίο μιας συνεχούς διαπραγμάτευσης κρατών με διαφορετικά συμφέροντα, με διαφορετικές προσεγγίσεις. Και φυσικά, στο πλαίσιο αυτής της διαπραγμάτευσης, υπάρχει και μία τελική απόφαση. Εμείς, το θέμα του ευρωομόλογου, το προτείναμε, το σηκώνουμε όσο μπορούμε. Φυσικά, δημιουργούμε εκείνες τις συμμαχίες με τις δυνάμεις οι οποίες πιστεύουν στην ευρωπαϊκή συνοχή. Ήδη, η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε επίπεδο ιδεολογικό, των σοσιαλιστικών κομμάτων, το βλέπει με πολύ θετική όψη και υπάρχει πλέον μία παγιωμένη αντίληψη ως προς το συγκεκριμένο θέμα. Αλλά από εκεί και πέρα, και συντηρητικά κόμματα πλέον, καθώς και συντηρητικές κυβερνήσεις αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τη σημασία του θεσμού του ευρωομόλογου. Ασφαλώς και θα φανεί στην πράξη πόσο θέλει καθένας τη σταθερότητα, τη συνοχή, την εμβάθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο πλαίσιο της σχετικής διαπραγμάτευσης θα υπάρξει απόφαση.

ΣΟΦΙΑΝΟΣ: Και αν μου επιτρέπετε, κάτι τελευταίο: Οι εναλλακτικές της Ελλάδος επ' αυτού, είναι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η θέση μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δεδομένη. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε και να διανοηθούμε θέση εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από εκεί και πέρα, φυσικά, οι συμμαχίες -το να δημιουργούμε κοινά πεδία δράσεων με γειτονικούς λαούς, ειδικά σε επίπεδο μεσογειακό, όπου έχουμε και κοινά συμφέροντα και κοινούς γεωπολιτικούς στόχους- είναι σημαντικές, αλλά δεν μπορούν να αντικαθιστούν τη θέση μας και τη δράση μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μιας κι εμείς δεν μιλάμε μόνο για τη χώρα μας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά μιλάμε για την Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικότερα, όπου τίθενται ζητήματα. Και φυσικά, σε περιόδους κρίσης, αυτά τα ζητήματα γίνονται πιο έντονα. Συνεπώς, χρειάζεται και απαιτείται μεγαλύτερη και περισσότερη δουλειά απ' όλους μας.

ΣΟΦΙΑΝΟΣ: Όσο υπάρχει, φυσικά και Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι μπορεί να σκεφτεί κανείς σήμερα την Ευρώπη χωρίς Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΟΥ: Δύο ερωτήσεις έχω κύριε Εκπρόσωπε: Πρώτον, εάν θα έρθει το νομοσχέδιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων με τη μορφή του κατεπείγοντος ή όχι και δεύτερον, εάν όντως οδηγείτε τη χώρα σε εκλογές το επόμενο εξάμηνο, γιατί μαθαίνω ότι αυτή είναι η προσλαμβάνουσα δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εάν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, στα οποία αναφέρεστε, έχουν τέτοια άποψη και τέτοια αντίληψη, ότι δηλαδή θα διεξαχθούν εκλογές το επόμενο εξάμηνο, δεν μπορούν να αναλύσουν σωστά τα πράγματα. Εμείς έχουμε μία εντολή. Εμείς, όπως έχει πει και ο Πρωθυπουργός, έχουμε μία καθαρή τριετία μπροστά μας για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Έχουμε πολύ αυξημένη ευθύνη σήμερα για την τύχη της χώρας μας. Αυτήν ακριβώς την ευθύνη, εμείς την μετουσιώνουμε σε σημαντικές, σοβαρές, τολμηρές αποφάσεις, βάζοντάς τα με παθογένειες πολλών δεκαετιών. Και σ' αυτό, εννοείται, δεν κάνουμε πίσω. Δεν είμαστε όμως μόνοι μας. Αυτή τη σοβαρότητα της πολύ μεγάλης και σκληρής δουλειάς που κάνουμε, την αντιλαμβάνεται και ο ελληνικός λαός. Άρα, όποιος βλέπει εκλογικά ή προεκλογικά παιχνίδια, νομίζω ότι δεν μπορεί να κάνει την στοιχειωδώς σοβαρή ανάλυση που απαιτείται να γίνεται σήμερα, ειδικά από τις πολιτικές δυνάμεις.

Όσον αφορά το πρώτο σκέλος της ερώτησής σας, έχω να σας πω τα εξής: Γνωρίζουμε ότι τα κλειστά επαγγέλματα είναι μια παθογένεια πολλών δεκαετιών. Τα κλειστά επαγγέλματα, γενικότερα, είναι πολύ περισσότερα απ' αυτά τα οποία βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Και φυσικά αποτελούν τροχοπέδη στην απελευθέρωση του στελεχιακού δυναμικού, το οποίο απασχολείται σ' αυτά τα επαγγέλματα. Αλλά και τροχοπέδη τόσο για την επιχειρηματικότητα, όσο και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους Έλληνες πολίτες. Υπό την έννοια αυτή, εμείς ερχόμαστε και κάνουμε μία σημαντική τομή και σ' αυτό το επίπεδο. Απελευθερώνουμε τα κλειστά επαγγέλματα προς όφελος του Έλληνα πολίτη, προβαίνοντας, όμως, σε μια πολύ μετρημένη αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ζητήματος, έτσι ώστε να μπορέσει η απελευθέρωση αυτή να μετουσιωθεί άμεσα σε πράξη και να αποβεί προς όφελος των υπηρεσιών του Έλληνα πολίτη. Γίνεται πολύ προσεκτική δουλειά, εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα. Ήδη, υπάρχει σε εξέλιξη διαπραγμάτευση και διαβούλευση με τους επαγγελματίες που απασχολούνται σε αυτά τα επαγγέλματα. Από εδώ και πέρα, θα κατατεθούν προτάσεις, θα υπάρξει συζήτηση και προβλέπεται να υπάρξουν λύσεις οι οποίες θα είναι μετρημένες και οι οποίες, πράγματι, θα αντιμετωπίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μεγάλο - είναι αλήθεια - συγκεκριμένο ζήτημα. Υπό την έννοια αυτή, δεν υπάρχει η διαδικασία του κατεπείγοντος. Η απόφασή μας είναι κατεπείγουσα, αλλά την έχουμε πάρει προ πολλού. Η διαδικασία αυτή όμως, θα δώσει την ευκαιρία σε όλους όσοι εμπλέκονται - και στους απλούς, φυσικά, Έλληνες πολίτες- να πουν τις απόψεις τους, να καταθέσουν τις προτάσεις τους, που πραγματικά θα δώσουν λύση σε ένα ζήτημα το οποίο δεν είχε, όντως, αντιμετωπισθεί, εδώ και πολλές δεκαετίες.

ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ: Θα ήθελα να μου δώσετε το δικαίωμα να ασχοληθώ με «τρίχες» στην ερώτηση τη συγκεκριμένη και να σας ρωτήσω εάν τελικά ισχύουν τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Πρωθυπουργό να έχει ξοδέψει 700 ευρώ σε μία ημέρα, για την περιποίηση της προσωπικής του κώμης, καθώς και της κώμης της συζύγου του και της κόρης του, σε επώνυμο κομμωτήριο των βορείων προαστίων, αν δεν κάνω λάθος.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Πρώτα απ' όλα, ως προς την ουσία, αυτό το δημοσίευμα το οποίο έχει κυκλοφορήσει και στο διαδίκτυο, είναι παντελώς ανυπόστατο και ψευδές. Είναι δε και συκοφαντικό. Και το αποκαλώ «συκοφαντικό», γιατί αυτός ήταν και ο λόγος αυτής της -υποτίθεται - είδησης, η οποία κάθε άλλο παρά είδηση είναι. Ο ελληνικός λαός, σήμερα, έχει σοβαρά προβλήματα και φυσικά όσοι προσπαθούν μέσα από τέτοιες χαλκευμένες και φτιαγμένες ειδήσεις να πλήξουν την εικόνα του Πρωθυπουργού και της οικογένειάς του, πέφτουν πάρα πολύ έξω. Υπάρχουν επίπεδα και σοβαρής αντιπολίτευσης, υπάρχουν όμως και επίπεδα ακόμη και συκοφάντησης του Έλληνα Πρωθυπουργού. Αυτό όμως είναι πραγματικά ένα επίπεδο το οποίο μας αποτρέπει όλους μας, διότι και νόημα δεν έχει, αλλά και είναι ξεκάθαρα συκοφαντικό.

Ευχαριστώ.

Καλό απόγευμα. --1427249692-91372772-1292865507=:21894--


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Monday, 20 December 2010 - 17:18:18 UTC