Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 10-01-08

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2010

Αριθμός Δελτίου: 244950384

Έκδοση 1

brf0810

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 8 Ιανουαρίου 2010

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΤΑΛΩΤΗ

Καλημέρα.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Κύριε Υπουργέ, υπάρχει μια επιστολή της κ. Διαμαντοπούλου, σχετικά με το κέντρο της Αθήνας και υπάρχουν και πληροφορίες ότι έχει δυσαρεστήσει τον αρμόδιο υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν ξέρω από πού πηγάζουν οι πληροφορίες σας. Υπάρχει μια επιστολή, που έχει απευθύνει η κ. Διαμαντοπούλου ως υπουργός Παιδείας και ως βουλευτής της Α΄ περιφέρειας Αθήνας στον υπουργό Επικρατείας κ. Παμπούκη, με την οποία θέτει ευρύτερα ζητήματα του κέντρου της Αθήνας. Είναι σε γνώση σας αυτή η επιστολή. Αναφέρει ότι τα θέματα του κέντρου της Αθήνας είναι θέματα που άπτονται πολλών τομέων και αρμοδιοτήτων, των υπουργείων Εσωτερικών, Περιβάλλοντος, Πολιτισμού, Παιδείας, Προστασίας του Πολίτη. Στο πλαίσιο της συστηματικής δουλειάς που έκανε ως βουλευτής της αντιπολίτευσης για το θέμα αυτό, επί δύο χρόνια, εξέφρασε τις προτάσεις της, προτείνοντας μάλιστα και πρότυπα, όπως της Κοπεγχάγης και της Βαρκελώνης. Από κει και πέρα, όπως γνωρίζετε, είναι σε εξέλιξη μια σύσκεψη του κ. Χρυσοχοΐδη, αρμόδιου υπουργού για την Προστασία του Πολίτη με τους δημάρχους όλου του λεκανοπεδίου. Η κ. Διαμαντοπούλου αναφέρεται μόνο στην Αθήνα και ο κ. Χρυσοχοΐδης σε δικά του θέματα, καθώς είναι αρμόδιος για την Προστασία του Πολίτη. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένα θέμα.

ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Με συγχωρείτε, δεν θα έπρεπε η υπουργός, αφού αφορά πολλά υπουργεία, να ενημερώσει και τους υπουργούς για τις προτάσεις αυτές που καταθέτει; Δηλαδή, το ότι το στέλνει μόνο στον κ. Παμπούκη, είναι θεμιτό;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η κ. Διαμαντοπούλου προφανώς έστειλε την επιστολή αυτή για να προτείνει, να ξεκινήσει μια συντονισμένη διαδικασία, σε επίπεδο κυβέρνησης. Και επειδή ακριβώς άπτεται πολλών ζητημάτων, κάθε αρμόδιος υπουργός θα κληθεί στο πλαίσια αυτό, εάν προχωρήσει αυτή η πρόταση, να εισφέρει τη δική του πρωτοβουλία, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ: Η σύσκεψη που έχει σήμερα ο κ. Χρυσοχοΐδης, ήταν προγραμματισμένη;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η σύσκεψη ήταν προγραμματισμένη πριν από τη δημοσιοποίηση της επιστολής της κ. Διαμαντοπούλου. Είναι μια σύσκεψη που δεν θα μπορούσε να προγραμματιστεί μέσα σε μια ημέρα, από χθες μέχρι σήμερα, αφού αφορά 42 δημάρχους, το νομάρχη Αθηνών, την υφυπουργό Υγείας κ. Γεννηματά και μια σειρά από αρμόδιους φορείς. Ήταν σαφέστατα προγραμματισμένη, στο πλαίσιο της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

ΜΙΧΑΗΛ: Κύριε Υπουργέ, ο κ. Πρωθυπουργός τόσο στις προγραμματικές δηλώσεις, όσο και προεκλογικά, αλλά και μετά, και στο υπουργικό συμβούλιο στην πρώτη ομιλία του, είχε πει ότι η κυβέρνηση δεν θα νομοθετεί ξαφνικά, και κυρίως είχε καταδικάσει την πρακτική των τροπολογιών της τελευταίας στιγμής. Ποιος ο λόγος, λοιπόν, χθες το βράδυ να καταθέσετε εσπευσμένα αυτή την τροπολογία για τις γονικές παροχές και το φόρο κληρονομιών, με αναδρομική μάλιστα ισχύ από τώρα, εφόσον...

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Από την κατάθεση της τροπολογίας...

ΜΙΧΑΗΛ: Προφανώς. Εφόσον είναι ανοιχτή η διαβούλευση για το θέμα του φορολογικού;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ας ξεκαθαρίσουμε πρώτα κάποια πράγματα. Βεβαίως, καταδικάζαμε και καταδικάζουμε κάθε αιφνιδιασμό, έτσι όπως γινόταν και από την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά και ως χρόνια πρακτική. Δεν μπορούμε να πούμε, όμως, ότι αιφνιδιάσαμε κανέναν, από τη στιγμή που ήταν και προεκλογική δέσμευση του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος ότι θα φέρουμε ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα. Και στα πλαίσια αυτού θα υπάρχει δικαιότερη φορολόγηση στις κληρονομιές, στις γονικές παροχές και στις δωρεές. Και μάλιστα, η τελευταία αναφορά του ίδιου του Πρωθυπουργού έγινε στις 13 Δεκεμβρίου 2009, προκειμένου να επανέλθει αυτή η φορολόγηση με προοδευτική κλίμακα και μάλιστα με υψηλό αφορολόγητο όριο. Κάτι, δηλαδή, που σημαίνει ότι θα ελαφρυνθούν τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα, όταν μεταβιβάζεται η περιουσία τους. Άρα, δεν υπάρχει κανένας αιφνιδιασμός. Από κει και πέρα, θα έπρεπε να βρεθεί κάποιος τρόπος να υπάρξει αυτή η ρύθμιση και μάλιστα, όταν προβλέπεται και από τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε και ψηφίστηκε για το 2010, αλλά και από το Πρόγραμμα Σταθερότητας, Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης. Συνεπώς, θα έπρεπε να υπάρχει μια ταχεία διαδικασία. Και επειδή το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στο Φεβρουάριο, έπρεπε να κερδίσουμε χρόνο, έτσι ώστε να υπάρχει αυτή η ρύθμιση.

Και θα αναφέρω και μια άλλη παράμετρο: Με δεδομένο ότι είχε προαναγγελθεί αυτού του είδους η φορολόγηση, έχει παρατηρηθεί σωρεία μεταβιβάσεων μεγάλων περιουσιών, γονικών παροχών δωρεών και κληρονομιών, έτσι ώστε να μπορέσουν κάποιοι πολίτες οι οποίοι διαθέτουν μεγάλες περιουσίες, να τις μεταβιβάσουν στα παιδιά τους και να ωφεληθούν από αυτό το διάστημα. Άρα, θα έπρεπε και η Πολιτεία να κινηθεί στο πλαίσιο της προστασίας της φορολογίας που θα προέκυπτε.

ΜΙΧΑΗΛ: (Δεν ακούγεται) την τελευταία παράμετρό σας. Μήπως δεν θα έπρεπε να είχε προαναγγελθεί, διότι εφόσον το είχατε προαναγγείλει, λογικό ήταν όσοι θα διαπίστωναν ότι θα πλήρωναν μεγάλους φόρους, να κινηθούν γρήγορα για να κάνουν τις μεταβιβάσεις. Ή αφού το προαναγγείλατε, γιατί αμέσως δεν το νομοθετήσατε, για παράδειγμα στο νομοσχέδιο για το επίδομα αλληλεγγύης στα μέσα Δεκεμβρίου;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ήταν προεκλογική δέσμευση και έπρεπε οπωσδήποτε να υλοποιηθεί. Στο νομοσχέδιο για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης δεν μπήκε, γιατί δεν έπρεπε να επιβαρυνθούν οι πολίτες για το 2009. Θα έπρεπε να συμπεριλάβει και το 2009 και κάτι τέτοιο δεν θέλαμε να γίνει.

ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Με συγχωρείτε, αλλά τώρα με αυτή την τροπολογία κάποιος ο οποίος ήθελε να κάνει γονική παροχή, δωρεά ή κληρονομιές, δεν ξέρει πόσο θα πληρώσει, γιατί δεν έχουν καθοριστεί οι αντικειμενικές αξίες.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Γι` αυτό λέμε ότι είναι προσωρινή η ρύθμιση, προσωρινός ο φόρος που επιβάλλεται με τα σημερινά δεδομένα. Και η εκκαθάριση θα γίνει με την καινούργια ρύθμιση, η οποία προβλέπεται να γίνει μετά από τον ευρύ κοινωνικό διάλογο, έτσι όπως έχει δρομολογηθεί.

ΜΙΧΑΗΛ: Ήταν ιταμή η συμπεριφορά του κλιμακίου των εμπειρογνωμόνων και των στελεχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις συναντήσεις τους με τους υπουργούς της κυβέρνησης;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Επειδή πολλά ακούμε και διαβάζουμε τις τελευταίες ημέρες με την επίσκεψη του κλιμακίου των στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές. Τέτοιες συμπεριφορές, ούτε υπήρξαν, αλλά ούτε θα γίνονταν αποδεκτές από την ελληνική Πολιτεία και την ελληνική κυβέρνηση. Ας μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι ένα κυρίαρχο μέλος, από τα παλαιότερα πλέον μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένα ισχυρό μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Συνεπώς, δεν θα μπορούσε να γίνει ανεκτή κάποια τέτοια συμπεριφορά των κοινοτικών, η οποία, ούτως ή άλλως, δεν επεδείχθη. Από εκεί και πέρα, όμως, υπάρχει ένα έλλειμμα αξιοπιστίας, που γνωρίζουμε πώς επιδρά στα οικονομικά της χώρας μας. Ένα έλλειμμα αξιοπιστίας που οφείλεται στη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Σε αυτό το πλαίσιο γίνεται και η επίσκεψη και η συνεργασία με το κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ: Τότε κ. Πεταλωτή, γιατί κάποια κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν ότι ένιωσαν εξευτελιστικά απέναντί τους;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Και εγώ το διάβασα αυτό, αλλά επειδή έχω συνομιλήσει με όλα τα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία βρίσκονται στον κλοιό αυτής της συνεργασίας, δεν υπήρχε καμία τέτοια επιβεβαίωση. Μάλιστα, υπάρχει κατηγορηματική διάψευση ότι κάποιο κυβερνητικό στέλεχος υπέστη τέτοια συμπεριφορά. Αντιθέτως, ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα κλιμάκιο που αποτελείται από τεχνοκράτες, όχι από πολιτικούς. Συνεπώς, τα ζητήματα που συζητούνται είναι τεχνοκρατικά και σε αυτό το επίπεδο παραμένει η συνεργασία.

ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε, η διαβούλευση για τον εκλογικό νόμο θα γίνει από μηδενικής βάσεως;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Υπήρχε και μια απάντηση του αρμόδιου υπουργού Εσωτερικών κ. Ραγκούση. Εμείς, έχουμε δεσμευθεί προεκλογικά ότι θα φέρουμε έναν εκλογικό νόμο, ο οποίος θα είναι δίκαιος, θα είναι πιο αντιπροσωπευτικός, θα κατοχυρώνει την αυτονομία της πολιτικής. Και μάλιστα, τον περιγράψαμε με όσο πιο σαφή τρόπο γινόταν, πριν από τις εκλογές. Στο πλαίσιο αυτό, το θέτουμε και θα υπάρχει μια δημόσια διαβούλευση. Διαβούλευση που περιλαμβάνει, βεβαίως, πολίτες, φορείς και κόμματα -κυρίως κόμματα- έτσι ώστε σε αυτό το πλαίσιο να υπάρχουν ρυθμίσεις, τροποποιήσεις, προτάσεις, βελτιώσεις, για να έχουμε ένα καλύτερο εκλογικό σύστημα. Αυτό είναι το πλαίσιο που βάζουμε και μόνο μέσα σε αυτό θα κινηθούμε.

ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΟΥ: Σε αυτό το πλαίσιο, όμως, δείχνουν να διαφωνούν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Άρα, ο εκλογικός νόμος δεν θα ισχύσει από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Είστε συμβιβασμένοι με αυτό;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ας αφήσουμε να υπάρχει δημοσιοποιημένο ένα σαφές πλαίσιο του εκλογικού νόμου και εκεί να τοποθετηθούν όσοι πρέπει να τοποθετηθούν με την υπευθυνότητα που απαιτείται από τις περιστάσεις και απέναντι στην ελληνική Πολιτεία.

ΜΠΕΘΑΝΗ: Ακούμε στον Τύπο, στα ΜΜΕ, δηλώσεις εκπροσώπων εργαζομένων. Συγκεκριμένα, σήμερα, του προέδρου της ΑΔΕΔΥ, ότι τα μέτρα τα οποία εισηγείται η κυβέρνηση έχουν αδιευκρίνιστα σημεία και ότι εάν υπάρξει περικοπή σε επιδόματα που παίρνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, θα υπάρξει, όπως υπολογίζουν, μείωση στους μισθούς γύρω στο 3%. Πώς σκοπεύει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει αυτό το κλίμα δυσπιστίας το οποίο βλέπουμε να διαμορφώνεται στους κόλπους των εργαζομένων, όσον αφορά στα μέτρα που σκοπεύει να πάρει, να εφαρμοστούν;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Οι εργαζόμενοι αγωνιούν για την τύχη τους. Το ίδιο κάνει και η ελληνική κυβέρνηση. Γι` αυτό ακριβώς εμείς ανοίξαμε τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, του κοινωνικού διαλόγου, του διαλόγου με τους φορείς, σε ένα βάθος χρόνου, έτσι ώστε να εκφραστούν όλες οι αγωνίες, αλλά και όλες οι προτάσεις. Τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων εκφράζουν την αγωνία τους, τη δυσπιστία τους. Από εκεί και πέρα, η κυβέρνηση, μέσα από τη συζήτηση, προσπαθώντας και δεσμευόμενη -υπάρχει ήδη δέσμευση- ότι θα προστατεύσει τα χαμηλά και τα μεσαία οικονομικά κοινωνικά στρώματα θα πορευθεί προς αυτό τον τρόπο.

ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Θέλω να επανέλθω λίγο στο θέμα του Ασφαλιστικού. Διαβάζουμε, σήμερα, ότι η κυβέρνηση μελετά -και σήμερα το είπε και ο κ. Παπακωνσταντίνου στην πρωινή εκπομπή του MEGA- για το φόρο που θα μπει στα ασφαλιστικά. Αυτός ο φόρος ποιους θα αφορά; Πώς θα καλυφθούν, δηλαδή, τα ελλείμματα του Ασφαλιστικού; Έχετε καταλήξει; Γιατί φαίνεται ότι και εδώ η κυβέρνηση μάλλον μόνο προτάσεις ζητάει και μόνο διαρροές υπάρχουν.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Πρώτα απ` όλα, δεν υπάρχει διαρροή. Δεν υπάρχει απόφαση. Δεν υπάρχει κατάληξη. Είναι πρόταση. Είμαστε στο στάδιο των προτάσεων. Και ο κ. Παπακωνσταντίνου, σήμερα, έτσι όπως αναφέρεστε, είπε ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση. Είναι μια πρόταση που είναι στο τραπέζι του διαλόγου. Αλλά ειλημμένη απόφαση δεν υπάρχει. Σαφώς και δεν υπάρχει απόφαση. Είμαστε στο επίπεδο των προτάσεων και των συζητήσεων ακόμη. Αυτό νομίζω ότι θα έπρεπε να επαινείται ως μια δημοκρατική διαδικασία.

ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Ωραία. Αυτή η πρόταση τι λέει γι` αυτό το φόρο; Ποιος θα πληρώσει φόρο, δηλαδή; Πώς θα επιβληθεί αυτός ο φόρος; Θα είναι οι μισθωτοί, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, θα είναι όλοι;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν πρέπει να προτρέχουμε σε ένα διάλογο όπου γίνεται σε ένα διαφορετικό πλαίσιο. Ο διάλογος για το Ασφαλιστικό εξελίσσεται. Μάλιστα, υπάρχουν και φάσεις του διαλόγου για τις πηγές χρηματοδότησης και για τα θεσμικά. Εφόσον ολοκληρωθεί ο διάλογος, θα ανακοινώνονται και οι προτάσεις και τα μέτρα. Αλλά είμαστε στη φάση του διάλογου, ο οποίος δεν έχει λήξει, ειδικά για τις πηγές χρηματοδότησης που είναι η πρώτη φάση.

ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Επ` αυτού. Χθες, τουλάχιστον από ό,τι έλεγαν οι πληροφορίες, οι κοινοτικοί οι οποίοι, όπως είπατε εσείς, δεν είχαν εξευτελιστική συμπεριφορά προς τους υπουργούς, πρότειναν μείωση των συντάξεων;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Οι κοινοτικοί έκαναν κάποιες προτάσεις. Αυτά, όμως, είναι σε επίπεδο προτάσεων και σκέψεων των κοινοτικών. Από εκεί και πέρα, εμείς παρουσιάζουμε ένα πρόγραμμα σταθερότητας. Αυτό το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί εν τέλει και θα κριθεί και θα είναι δικές μας οι αποφάσεις για το τι θα περιληφθεί στο Πρόγραμμα Σταθερότητας. Μέχρι τώρα, ισχύουν όλες οι δεσμεύσεις. Και μένουμε εκεί.

ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Με συγχωρείτε που επιμένω: Άρα να καταλάβουμε ότι οι κοινοτικοί έκαναν πρόταση για μείωση συντάξεων, απλώς η απόφαση, εσείς μάλλον ή την απορρίψατε ή την εξετάζετε.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ας μείνουμε σε αυτό που είπα προηγουμένως, αναλογιζόμενοι βεβαίως και σε τι ύψος ανέρχονται σήμερα οι συντάξεις στην Ελλάδα.

ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι, αλλά δεν λέτε ότι η κυβέρνηση το απέρριψε . Άρα το συζητάτε.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Σε αυτή τη φάση βρισκόμαστε στο στάδιο της συνεργασίας με τους κοινοτικούς. Δεν ανακοινώνουμε ούτε το Πρόγραμμα Σταθερότητας ούτε κάποιες αλλαγές οι οποίες θα γίνουν. Όμως, και οι προεκλογικές δεσμεύσεις μας και οι μετεκλογικές ρήσεις μας , ισχύουν.

ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, να επανέλθουμε λίγο στον εκλογικό νόμο. Και αν οι αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης είναι προφανείς και είναι και δικαιολογημένες μέχρι ενός βαθμού, υπάρχουν αντιδράσεις και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ όμως, οι οποίες σιγά-σιγά δημοσιοποιούνται. Όντως είναι προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ αυτός ο εκλογικός νόμος και η προώθησή του. Πού αποδίδετε εσείς αυτές τις αντιδράσεις τώρα;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Αλλάζοντας ο εκλογικός νόμος και το εκλογικό σύστημα αντιλαμβανόμαστε ότι βρισκόμαστε σ αυτή τη φάση, όπου ακόμα δεν έχει κατατεθεί σχέδιο εκλογικού νόμου, και υπάρχει μία διάχυτη αγωνία, μία διάχυτη αμφισβήτηση με γόνιμο και θετικό περιεχόμενο και από τα άλλα κόμματα. Από κει και πέρα, όταν εξειδικεύσουμε εμείς, ως κυβέρνηση, το σχέδιο νόμου και την πρόταση, μάλλον, που έχουμε για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος, θα ληφθούν υπόψη. Και αν αναφέρεστε που αναφέρεστε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, εμείς ό,τι κάνουμε, το κάνουμε σε συνεργασία, με τη συμμετοχή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι ούτως ή άλλως έχουν κι ένα πολύ αυξημένο λόγο στις κυβερνητικές μας προτάσεις.

ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτός εκλογικός νόμος πότε θα ισχύσει; Γιατί νωρίτερα ερωτηθήκατε αλλά δεν δώσατε μια σαφή απάντηση: Οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με αυτόν τον εκλογικό νόμο;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Είναι σαφής μας πρόθεση να γίνουν οι εκλογές με τον επόμενο εκλογικό νόμο. Χρειάζεται, όμως, μία ειδική πλειοψηφία για να ισχύσει στις αμέσως επόμενες εκλογές και είναι θέμα των κομμάτων της αντιπολίτευσης αν θα τον ψηφίσουν και αυτά.

Σας ευχαριστώ.

Καλό Σαββατοκύριακο.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Friday, 8 January 2010 - 22:12:55 UTC