Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 09-05-27

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2009

Αριθμός Δελτίου: 204454014

Έκδοση 1

brf2705

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 27 Μαΐου 2009

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Γεια σας.

Με συγχωρείτε για την αλλαγή της ώρας που οφείλεται στις συνομιλίες που θα έχει ο Πρωθυπουργός σε λίγο με τον Πρόεδρο της Ρουμανίας κ. Τράιαν Μπασέσκου. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας που παραθέτει ο κ. Καραμανλής στον Πρόεδρο της Ρουμανίας.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Χθες, στην ομιλία του, από το βήμα του Economist, ο Πρωθυπουργός προϊδέασε για νέα μέτρα, λέγοντας ότι οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν έκτακτα μέτρα. Αυτό χρονικά, πότε μέλλει να συμβεί;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτή είναι μια πάγια θέση της κυβέρνησης. Θέση την οποία ο Πρωθυπουργός, η κυβέρνηση, έχουν διατυπώσει επανειλημμένα. Έχουμε πει ότι παρακολουθούμε την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται σε διεθνές επίπεδο και τις επιπτώσεις που έχει στη χώρα μας και παίρνουμε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες, λαμβάνουμε όλα εκείνα τα μέτρα, τα οποία είναι κάθε φορά αναγκαία. Αυτό το κάναμε, μέχρι τώρα, με απόλυτη συνέπεια, με αίσθημα ευθύνης και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, γιατί η κρίση συνεχίζεται.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Επ` αυτού. Επειδή είπατε ότι η κρίση συνεχίζεται. Τα μέτρα, λοιπόν, θα ληφθούν ακόμη και στην περίπτωση που το ποσοστό που θα λάβει η Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές είναι απογοητευτικό;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Κάνετε σενάρια στα οποία εγώ δεν πρόκειται να τοποθετηθώ. Όπως γνωρίζετε, σε δέκα ημέρες από σήμερα έχουμε ευρωεκλογές. Δεν κρίνεται ποιος θα κυβερνήσει τον τόπο. Αυτό έχει ήδη κριθεί.

ΜΕΛΙΓΚΩΝΗΣ: Ωστόσο, κ. Εκπρόσωπε, δεδομένου ότι είναι περίπου κοινό μυστικό τα κάθε φορά αναγκαία μέτρα, τέλος πάντων που θα επιβληθούν, αναρωτιέται κανείς εάν θα είναι περισσότερα αναγκαία μετά τις ευρωεκλογές και όχι τώρα λόγω της προεκλογικής περιόδου που διανύουμε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν αντιλαμβάνομαι το λογοπαίγνιο το οποίο κάνετε. Προφανώς, υπονοείτε ότι ξέρετε περισσότερα από αυτά που γνωρίζω εγώ, μολονότι θα μου επιτρέψετε να το αμφισβητήσω. Σας είπα και προηγουμένως, το επαναλαμβάνω και τώρα: Η κυβέρνηση με την υπευθυνότητα που τη διακρίνει σε ολόκληρη τη συμπεριφορά της, λαμβάνει εκείνες τις πρωτοβουλίες, όπως έχουμε λάβει δεκάδες πρωτοβουλίες τους τελευταίους μήνες, προκειμένου να περιορίσουμε κατά το δυνατόν τις δυσμενείς επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης για τη χώρα μας.

Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να προστατεύουμε το κοινωνικό σύνολο. Να προστατεύουμε τους εργαζομένους. Να προστατεύουμε την πραγματική οικονομία και να είμαστε έτοιμοι για μια καλύτερη ημέρα, για την ημέρα που θα έρθει, ασφαλώς, μετά την ολοκλήρωση του κύκλου της διεθνούς κρίσης.

ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ: Σήμερα, μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών, ο κ. Τραγάκης δήλωσε ότι στόχος είναι να έρθει η Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές. Έχετε κάποια μηνύματα ή κάποια στοιχεία που να καθιστούν αυτό το στόχο εφικτό;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο κ. Τραγάκης δεν είπε κάτι διαφορετικό από αυτό που είπα εγώ, χθες, σε αυτήν εδώ την αίθουσα.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Στα νέα σποτ, στο νέο κύκλο συγκεκριμένα των διαφημιστικών σποτ, θα είστε λιγότερο αιχμηρός για τον κ. Παπανδρέου ή γενικότερα για το ΠΑΣΟΚ;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εκείνο που μας ενδιαφέρει εμάς, είναι ένα πράγμα: Να αναδείξουμε - -και με αυτή την ευκαιρία που μας δίνεται- - το πολύ πλούσιο έργο, το οποίο έχουμε κάνει, προς όφελος της κοινωνίας, του τόπου και των πολιτών.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Thursday, 28 May 2009 - 19:50:45 UTC