Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 07-05-10

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2007

Αριθμός Δελτίου: 72458301

Έκδοση 1

brf1005

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 10 Μαΐου 2007

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Χαίρετε.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Πάνος Καμμένος, ο οποίος είναι Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, ορίστηκε από τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, δηλαδή του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, ως ειδικός απεσταλμένος για την αντιτρομοκρατία στις 56 χώρες-μέλη του Οργανισμού. Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα αναλαμβάνει μια τόσο σημαντική θέση στα πλαίσια του ΟΑΣΕ και μάλιστα ενόψει της υποψηφιότητας της χώρας μας για την ανάληψη της Προεδρίας του Οργανισμού αυτού. Ο κ. Καμμένος, ο οποίος θα ασκεί τα συγκεκριμένα καθήκοντά του με βάση την Αθήνα, θα αναφέρεται απευθείας στον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης και θα τον ενημερώνει σε συνεχή βάση για θέματα που έχουν σχέση με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Επίσης, θα βρίσκεται σε επαφή με την Κοινοβουλευτική Συνέλευση και ειδικά με τον Πρόεδρο γι` αυτά τα θέματα. Θα συνεργάζεται με τα λοιπά όργανα του ΟΑΣΕ για θέματα τρομοκρατίας, θα παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις γι` αυτά τα θέματα και θα υποβάλει περιοδικές εκθέσεις.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Μια διευκρινιστική: Επειδή είπατε ότι θα αναφέρεται απευθείας στον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, ποιος είναι ο Πρόεδρος;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είναι ο κ. Γκέραν Λενμάρκερ. Το γραφείο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης βρίσκεται, εξ όσων γνωρίζω, στην Κοπεγχάγη, την πρωτεύουσα της Δανίας.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Επειδή το θέμα, απ` ό,τι βλέπω εδώ, είναι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, δεν ξέρω τι θα μου απαντούσατε, εάν σας ανησυχεί η προκήρυξη που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, του Επαναστατικού Αγώνα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η κυβέρνηση δεν κάνει διάλογο με τρομοκράτες.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Ωστόσο, όμως, διευκρινιστικά και πάλι, πότε η κυβέρνηση ενημερώθηκε για την προκήρυξη αυτή;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Πριν από τη συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Συνδέετε πράγματα που δεν έχουν σχέση το ένα με το άλλο.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Δε συζητήθηκε δηλαδή στη συνάντηση με τον κ. Πολύδωρα;

ΜΠΟΤΣΑΡΑΚΟΣ: Υπάρχει κάποια πρόοδος στις έρευνες για τα θέματα αυτά της τρομοκρατίας; Είμαστε σε καλό δρόμο ή δεν έχει γίνει τίποτε τόσο καιρό;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όταν υπάρχουν αποτελέσματα, όπως γνωρίζετε, ενημερώνεστε από το αρμόδιο Υπουργείο.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Να επιμείνω;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δικαίωμά σας αναφαίρετο.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Στην πολύωρη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ. Πολύδωρα, συζητήθηκε το θέμα της προκήρυξης του «Επαναστατικού Αγώνα»; Τέθηκε στο τραπέζι; Εκτός από αυτό, συζητήθηκαν και οι τρόποι αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, πιο αποτελεσματικοί;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εξ όσων γνωρίζω, η προκήρυξη δημοσιεύεται σήμερα σε εφημερίδα.

Ν. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε, είναι κατηγορηματική η κυβέρνηση ότι δεν έχει γίνει ως τώρα χρήση πλαστικών σφαιρών;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ισχύουν όσα έχει πει χθες ο κ. Ρουσόπουλος γι` αυτό το θέμα.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Υπάρχει σήμερα στη χώρα μας αντάρτικο πόλεων, όπως δηλώνει ο κ. Πολύδωρας;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχουν τεθεί τέτοιες ερωτήσεις και στο παρελθόν. Έχουμε τοποθετηθεί επανειλημμένως. Δεν έχω τίποτε καινούργιο να πω.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Έχει ξανατεθεί η ερώτηση, είναι αλήθεια, αλλά δεν έχει απαντηθεί.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχει απαντηθεί.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Καθόλου.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχει απαντηθεί. Μπορεί να μην είναι της αρεσκείας σας η απάντηση, αλλά η ερώτηση έχει απαντηθεί.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Στην προηγούμενη ερώτησή μου υπήρχε μια δεύτερη παράγραφος, εάν συζητήθηκαν ή αν υπάρχει σκέψη στην κυβέρνηση να συστηθούν πιο αποτελεσματικοί τρόποι δράσης καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Εννοώ ενεργότερη συνεργασία  μια που αναφέρουμε το θέμα της συνεργασίας- με τις ΗΠΑ.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Για όλα τα θέματα που συζήτησε ο Πρωθυπουργός με τον Υπουργό κ. Πολύδωρα ενημερωθήκατε χθες από τον κ. Ρουσόπουλο.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε, ο κ. Καμμένος σ` αυτή την Eπιτροπή θα εκφράζει την δική του άποψη ή την άποψη της κυβέρνησης, δηλαδή του κ. Πολύδωρα με τον οποίο διαφωνεί σε πολλά πράγματα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο κ. Καμμένος ορίστηκε σε αυτή τη θέση ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Εκπροσωπεί το Ελληνικό Κοινοβούλιο μαζί με άλλους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση και επελέγη από τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης γι` αυτή τη συγκεκριμένη θέση.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν μου είπατε ποια άποψη θα εκφράζει, του Κοινοβουλίου, την ελληνική άποψη, της κυβέρνησης, ποιανού; Του εαυτού του;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όλοι οι Έλληνες, είμαι βέβαιος γι` αυτό --δεν ξέρω εάν υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, δεν θέλω να το φανταστώ-- είναι ασφαλώς υπέρ της αποτελεσματικής καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Αυτή είναι η κοινή συνισταμένη των σκέψεων όλων μας.

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, ένα σχόλιο θα ήθελα για τα χθεσινά αποτελέσματα στην ΚΕΔΚΕ, 17 από τις 31 έδρες πήρε η Νέα Δημοκρατία.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Το βράδυ των τελευταίων δημοτικών εκλογών, ο κ. Παπανδρέου είχε πει ότι έγινε αλλαγή του πολιτικού σκηνικού. Τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών στην ΕΝΑΕ, δηλαδή την Ενιαία Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ελλάδας, στην ΕΣΔΝΑ, το Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων νομού Αττικής και χθες στην ΚΕΔΚΕ, επιβεβαιώνουν την πρόβλεψη του κ. Παπανδρέου. Με μια ουσιώδη διαφορά. Η πλήρης ανατροπή του σκηνικού έγινε προς άλλη κατεύθυνση. Υπέρ της Νέας Δημοκρατίας.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Υπάρχει κάποιο, πέρα από τις δηλώσεις που έκανε ο κ. Παπαληγούρας, περαιτέρω σχόλιο της κυβέρνησης για την ασάφεια των δηλώσεων της περιουσιακής του κατάστασης του γιου του κ. Κεδίκογλου;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν συμμερίζομαι τους χαρακτηρισμούς τους οποίους κάνετε. Για την κυβέρνηση το θέμα έχει εξαντληθεί.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Η γνώμη σας για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών, όσα έχουν δοθεί μέχρι τώρα, ποια είναι;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο.

ΜΠΕΣΚΕΝΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, σε άλλο θέμα. Χθες, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Αλμούνια σε συνέντευξη που παραχώρησε, είπε ότι ουσιαστικά το διαρθρωτικό έλλειμμα της Ελλάδας, είναι πολύ πάνω από το 3% και ότι κατά τη γνώμη του πρέπει να συνεχιστεί η δημοσιονομική επιτήρηση ακόμη και μετά τη διόρθωση του ελλείμματος κάτω από 3%. Το διαρθρωτικό σημειώνω είναι άνω του 3%. Έχετε κάποιο σχόλιο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν γνωρίζω τη συγκεκριμένη δήλωση. Δεν επιθυμώ να αμφισβητήσω όσα μου μεταφέρετε. Εκείνο, όμως , το οποίο γνωρίζω είναι ότι στην Έκθεση η οποία έγινε γνωστή στις αρχές αυτής της εβδομάδας, είναι σαφή τα στοιχεία τα οποία παρατίθενται από εκείνες τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες παρακολουθούν την εξέλιξη της οικονομίας σε όλες τις χώρες της Ένωσης και φυσικά και στην Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει πιάσει τους συγκεκριμένους στόχους της. Η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει σημαντικές προόδους, σημαντικές βελτιώσεις στην πολύ δύσκολη κατάσταση την οποία κληρονόμησε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Για όλα τα ειδικά θέματα τοποθετήθηκε χθες, ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Αλογοσκούφης στη συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε στους συναδέλφους σας που καλύπτουν το οικονομικό ρεπορτάζ.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Επ` αυτού. Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Αλμούνια είπε ότι πρέπει να επιλυθεί το ασφαλιστικό μέχρι το 2010. Η κυβέρνηση πότε θα πει στον ελληνικό λαό ποιες είναι οι θέσεις της για το ασφαλιστικό; Μετά τις εκλογές;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είχα τοποθετηθεί σε αυτό το θέμα και όταν ο κ. Αλμούνια ευρίσκετο και είχε μιλήσει εδώ στην Αθήνα. Και σας είχα πει ότι ο κ. Αλμούνια τοποθετείται γενικά για το πρόβλημα της γήρανσης, το οποίο είναι υπαρκτό, όλοι το παραδέχονται, σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αφορά βεβαίως και την Ελλάδα. Το θέμα θα αντιμετωπιστεί με τον τρόπο που σας έχουμε παρουσιάσει πολλές φορές. Δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτε.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ο κ. Ρουσόπουλος, ρωτήθηκε εάν θα χρησιμοποιήσει η αστυνομία τις πλαστικές σφαίρες. Είπε ότι για το θέμα θα έχει μια συνεργασία με άλλες ξένες χώρες. Ήδη όμως αγοράστηκαν απ` ό,τι διαβάζω σήμερα. Είναι αλήθεια ότι αγοράστηκαν οι πλαστικές σφαίρες;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ισχύουν όσα έχει πει ο κ. Ρουσόπουλος.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν έχει ερωτηθεί για την αγορά. Σήμερα βγαίνει αυτό.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ισχύουν όσα έχει πει ο κ. Ρουσόπουλος.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Επιβεβαιώνετε;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν επιβεβαιώνω τίποτα. Ισχύουν όσα έχει πει, όπως τα έχει πει ο κ. Ρουσόπουλος χθες.

ΧΙΩΤΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, ο κ. Ρουσόπουλος χθες σε ένα διάλογο που είχε με τον συνάδελφό μας εδώ, απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν πλαστικές σφαίρες ή σφαίρες από καουτσούκ.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας παραπέμπω στο χθεσινό briefing. Δεν θέλω να σας διορθώσω, αλλά παρακαλώ να διαβάσετε προσεκτικά το χθεσινό briefing.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Άρα, να το ξαναδιαβάσουμε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν αλλάζουν τα πράγματα από τη μια μέρα στην άλλη.

ΑΝ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Πώς υποδέχεστε την επάνοδο του κ. Λαλιώτη ο οποίος έκανε και δήλωση ότι «η κυβέρνηση αυτή κάνει κακό στην Ελλάδα»;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω κανένα σχόλιο.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Χθες ακούσαμε από το στόμα του αρμόδιου Υπουργού Οικονομίας του κ. Αλογοσκούφη, ότι η οικονομία δεν αντέχει το παρατεταμένο νοσηρό κλίμα. Είναι μια δήλωση την οποία τη διατύπωσε προσφάτως σε μια κυριακάτικη συνέντευξη ο κ. Αλογοσκούφης, υπαινισσόμενος ότι θα πρέπει μάλλον η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές για να εκτονωθεί όλο αυτό το νοσηρό κλίμα. Πώς σχολιάζει η κυβέρνηση την επίμονη διατύπωση αυτής της άποψης από τον κ. Αλογοσκούφη.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Τοποθετήθηκε ο κ. Ρουσόπουλος επ` αυτού τη Δευτέρα. Φαντάζομαι ότι ήσαστε εδώ.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Χθες όμως ο κ. Αλογοσκούφης έδωσε ολόκληρη συνέντευξη Τύπου. Φαντάζομαι να την ξέρετε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Την ξέρω τη συνέντευξη. Ελπίζω να την έχετε διαβάσει και εσείς τόσο προσεκτικά όσο τη διάβασα και εγώ.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Βεβαίως και τη διάβασα και το είπε αυτό. Ρωτήθηκε εάν συμβάλει το νοσηρό κλίμα --που δημιουργήθηκε, τέλος πάντων, από την ιστορία των αμαρτωλών ομολόγων-- στην οικονομία. Αν αντέχει η οικονομία. Και απάντησε ότι η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να συμβάλει στη διατήρηση αυτού του κλίματος.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είπε και άλλα όμως ο κ. Αλογοσκούφης. Είπε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό της έργο.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Εκτός από αυτό, προανήγγειλε όμως και την ίδρυση του Ταμείου Καταπολέμησης της Φτώχειας.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτό δεν είναι καινούριο.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Όχι, αλλά έχει τη σημασία του στο χρόνο που λέγεται.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί θεωρείτε περίεργο ότι η κυβέρνηση πραγματοποιεί, κάνει πράξη αυτά τα οποία έχει ανακοινώσει και προχωράει με συγκεκριμένα βήματα στην αντιμετώπιση υπαρκτών προβλημάτων.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Την άποψη όμως του κ. Αλογοσκούφη δεν μου τη σχολιάσατε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Βεβαίως. Σας είπα ότι ο κ. Αλογοσκούφης σε μια εκτενή συνέντευξη Τύπου την οποία έδωσε, όπου απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν, τόνισε ότι θα συνεχιστεί το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης. Και το πρόγραμμα που έχει προετοιμάσει η κυβέρνηση για την οικονομία, θα εφαρμοστεί έτσι ακριβώς όπως το έχει προετοιμάσει.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Πώς απαντάτε στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ χρηματιστηριακή πριν από λίγο στην οποία αναφέρει ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός στην προ ημερησίας διάταξη συζήτηση στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα και όλα αυτά ήταν προϊόν εσφαλμένης ενημέρωσης.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν γνωρίζω την ανακοίνωση. Εκείνο το οποίο γνωρίζω με απόλυτη βεβαιότητα είναι ότι τα στοιχεία τα οποία κατέθεσε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

ΜΠΕΣΚΕΝΗΣ: Στο (δεν ακούγεται) σκηνικό που αναφέρατε προηγουμένως επικαλούμενος τη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε (δεν ακούγεται) εκλογές, περιλαμβάνεται και η απόπειρα εκφοβισμού από στελέχη του κόμματος χθες όπως κατήγγειλε ο απερχόμενος πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ ο κ. Κουκουλόπουλος για να επηρεάσουν τους εκλογείς προς την κατεύθυνση της ανάδειξης του προέδρου του κ. Κακλαμάνη, μάλλον, της Νέας Δημοκρατίας;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εκείνο το οποίο γνωρίζω είναι ότι έγινε μια διαδικασία με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Έχουμε μια ιδιαίτερα απειλητική προκήρυξη από τον «Επαναστατικό Αγώνα». Οι ενδιαφερόμενες πρεσβείες σίγουρα την έχουν μεταφράσει, την έχουν εκτιμήσει και εν πάση περιπτώσει την θεωρούν ιδιαίτερα σοβαρή. Εάν συμπεριλάβουμε και τη δήλωση του κ. Πολύδωρα ότι κάνει αγγαρεία, φοβάστε μήπως δημιουργηθεί κάποιο περίεργο κλίμα εναντίον της χώρας μας εξαιτίας αυτού του γεγονότος;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μου προξενεί εντύπωση ότι μια εβδομάδα μετά εξακολουθείτε να απομονώνετε μια φράση, μια λέξη από μια εκτενή δήλωση την οποία έκανε ο Υπουργός και η οποία δεν έχει σχέση με το περιεχόμενο της συνολικής τοποθέτησής του. Καλό θα είναι να διαβάσει κανείς όλη την τοποθέτηση που έκανε ο Υπουργός εκείνη την ημέρα στη Βουλή των Ελλήνων.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Για να μην επανέλθουμε, εγώ την άκουσα κύριε Εκπρόσωπε και την άκουσα όλη. Και ήταν ακριβώς έτσι όπως τα είπε. Γι΄αυτό σας ρωτάω, επειδή τον άκουσα με τα αυτιά μου και τον είδα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Το θέμα έχει απαντηθεί με σαφή τρόπο.

Ν.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε, χθες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Καρχιμάκης  επανέρχομαι στο θέμα Κεδίκογλου- επιχείρησε να συνδέσει τον κ. Κεδίκογλου με τον νυν αντιπρόεδρο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων κ. Παλιοκώστα. Υπάρχει κάποιο σχόλιο γι΄αυτό;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όχι, κανένα. Ό,τι είχα να πω για το συγκεκριμένο θέμα, για τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, το έχω πει.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Thursday, 10 May 2007 - 20:15:15 UTC