Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 05-05-10

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Αθήνα, 10 Μαΐου 2005

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ

ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΘΕΟΔΩΡΟ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ

Χαίρετε.

Είναι η πρώτη συνάντηση που κάνουμε επισήμως μετά τις γιορτές του Πάσχα. Χρόνια πολλά, χρόνια καλά.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής με μοναδικό αντικείμενο τη συζήτηση για το στρατηγικό σχεδιασμό του Δ@ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφης έχει κάνει σχετικές δηλώσεις εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο Πρωθυπουργός απέστειλε, σήμερα το πρωί επιστολή, στην Πρόεδρο της Βουλής κ. Μπενάκη για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με θέματα οικονομίας, ανάπτυξης, ανεργίας. Θέλω να υπενθυμίσω ότι είναι η αποδοχή της προτάσεως που είχε κάνει ο Πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλέκος Αλαβάνος στην τελευταία προ ημερήσιας συζήτηση, από τον Πρωθυπουργό.

Επίσης εστάλη σήμερα το πρωί μέσω της μόνιμης αντιπροσωπείας μας στον αρμόδιο επίτροπο κ. Μακ Κρίβι επιστολή, την οποία υπογράφουν οι Υπουργοί Εσωτερικών και Επικρατείας. Σας διαβάζω: «Σε απάντηση της από 27.04.2005 αιτιολογημένης γνώμης της επιτροπής προς την Ελληνική Δημοκρατία, την οποία λάβαμε στις 28.04.2005, και προκειμένου να διευκολυνθεί, ανεξάρτητα από τις διαφορετικές νομικές προσεγγίσεις, η διαδικασία εξεύρεσης κοινού τόπου με την επιτροπή ως προς την ελληνική νομοθεσία που ενεργοποιεί, το άρθρο 14, παρ. 9 του Συντάγματός μας, σας ενημερώνω ότι: 1) «Η ελληνική κυβέρνηση με διάταξη που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή πριν από το τέλος Μαΐου, θα αναστείλει τη εφαρμογή του νεοψηφισθέντος νόμου 33 10/ 2005 έως το τέλος Οκτωβρίου 2005». 2) «η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει αμέσως στο διάλογο τον οποίον έχετε προτείνει και ο οποίος θα διεξαχθεί μεταξύ εμπειρογνωμόνων της κυβέρνησης και εμπειρογνωμόνων της επιτροπής επί των ζητημάτων που θέτει η αιτιολογημένη γνώμη. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αν και κατά πόσο συμφωνείτε με όσα εκτέθηκαν και πότε πρόκειται να αναλάβετε την πρωτοβουλία έναρξης του διαλόγου».

Σήμερα άρχισε η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ενός ιδιαίτερα σημαντικού νομοσχεδίου το οποίο κατετέθη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και αφορά στην επιτάχυνση στις διαδικασίες απονομής της δικαιοσύνης. Όπως όλοι γνωρίζουμε, υπάρχουν προβλήματα που καθιστούν χρονοβόρες τις διαδικασίες αυτές. Πριν σας δώσω μερικά από τα σημαντικότερα σημεία του νομοσχεδίου, θα ήθελα να σας δώσω μερικά στοιχεία για να έχετε εικόνα του πώς λειτουργούν σήμερα τα πράγματα σε σχέση με τη χρονοκαθυστέρηση. Αυτή τη στιγμή εκκρεμούν μόνο στο Εφετείο Αθηνών 23.000 ποινικές υποθέσεις. Εφέσεις σήμερα προσδιορίζονται για το 2008 ή το 2009. Επίσης έχει μετρηθεί ως μέσος όρος τα επτάμισυ χρόνια από την τέλεση ενός εγκλήματος έως την έκδοση μιας απόφασης. Αυτό δεν ισούται αλλά σχεδόν συνεπάγεται τεράστια προβλήματα στην απονομή της δικαιοσύνης και βεβαίως στη διαμόρφωση ενός περί δικαίου αισθήματος στον Έλληνα πολίτη. Οι κυριότερες λοιπόν νέες ρυθμίσεις που προωθεί το νομοσχέδιο είναι συνοπτικά οι ακόλουθες:

Αποποινικοποιούνται οι ελαφρές παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Παραγράφονται οι επιβληθείσες και μη εκτιθείσες ποινές φυλάκισης μέχρι 6 μηνών.

Μετατρέπονται ανεκτέλεστες ποινές φυλάκισης που έχουν επιβληθεί για πλημμελήματα σε χρηματικές ποινές.

Απλοποιείται η έκδοση διαζυγίων.

Η μέγιστη ποινή για τους υπαίτιους πολύνεκρων δυστυχημάτων από τροχαία, ναυάγια και άλλα οφειλομένων σε βαριά αμέλεια του δράστη, αυξάνεται από 5 σε 10 χρόνια.

Επεκτείνεται το ωράριο των συνεδριάσεων των δικαστηρίων κατά μία ώρα, μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Ορίζεται ανώτατο χρονικό όριο μέσα στο οποίο πρέπει να προσδιορίζονται προς εκδίκαση οι αγωγές.

Εισάγεται δυνητικά το σύστημα μαγνητοφώνησης για την τήρηση πρακτικών ενώπιον των δικαστηρίων που εκδικάζουν κακουργήματα.

Περιορίζονται σε δύο κατά ανώτατο όριο οι αναβολές των υποθέσεων στα ποινικά δικαστήρια. Είναι σημαντική τομή η οποία θα βοηθήσει στη δημιουργία εντονότερης αίσθησης περί δικαίου του Έλληνα πολίτη διότι η καθυστέρηση των τόσων ετών, όπως σας προανέφερα, σε πολλές περιπτώσεις οδηγούσε σε στρεβλώσεις.

Ο Πρωθυπουργός αναχωρεί σήμερα για το Βουκουρέστι προκειμένου να συμμετάσχει στην 8η Σύνοδο Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της Διαδικασίας Συνεργασίας χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Αυτές ήταν οι ανακοινώσεις. Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΒΛΑΧΟΣ: Τελικά ποιόν εννοούσε ο κ. Καραμανλής με τις αιχμές που άφησε ότι κάποιοι συζητούν τον ανασχηματισμό και ότι αυτές οι συζητήσεις κάνουν κακό; Ποιόν εννοούσε, τον κ. Κακλαμάνη; Εννοούσε άλλους Υπουργούς; Ποιόν εννοούσε;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Πρωθυπουργός δεν αφήνει αιχμές εναντίον κανενός και πολύ περισσότερο εναντίον των Υπουργών του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο Πρωθυπουργός περιέγραψε μια κατάσταση ζητώντας από τους Υπουργούς να μη μετέχουν σε οποιεσδήποτε συζητήσεις που γίνονται με καλή τη πίστη- δεν λέει κανείς κακή τη πίστη- σε πολλές περιπτώσεις στα Μέσα Ενημέρωσης όπου βεβαίως μετέχουν πάρα πολλά στελέχη και της κυβερνώσας παράταξης.

ΒΛΑΧΟΣ: Δηλαδή αν κατάλαβα καλά κάλεσε τους Υπουργούς να μη δίνουν συνεντεύξεις;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι. Το αντίθετο. Νομίζω ότι το διευκρίνισα και το διευκρίνισε και ο Πρωθυπουργός. Σας το είπα και προχθές: Να μη συμμετέχουν- όχι με την έννοια της φυσικής παρουσίας τους- σε συζήτηση για τον ανασχηματισμό. Σας έχω ήδη δώσει πολλές φορές απαντήσεις για τον ανασχηματισμό. Ισχύουν τα όσα έχω πει επί του θέματος.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, μετά την κατάργηση της Πρωτομαγιάς, για να πάει καλά η οικονομία, σκέπτεστε να καταργήσετε και τις θερινές διακοπές;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Εκλαμβάνω την ερώτηση ως αρκούντως ειρωνική για την κυβέρνηση. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο το οποίο υπαινίσσεστε, το είπατε μάλλον ευθέως. Η απόφαση της κυβέρνησης -η οποία είναι μια απόφαση που κινείται στο πλαίσιο των αποφάσεων που έχουν λάβει και άλλες κοινοτικές χώρες- ήταν ότι δεν μεταφέρεται μια αργία επειδή συνέπεσε με την Κυριακή του Πάσχα. Είναι τελείως διαφορετικό αυτό από την προσπάθεια ορισμένων να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι η κυβέρνηση δεν σέβεται τα εργατικά δικαιώματα. Οχι μόνον τα σέβεται, αλλά και τα υπηρετεί. Kαι αυτό το αποδεικνύει καθημερινώς.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Υπουργέ, συζητήθηκε καθόλου σήμερα το θέμα του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων; Και εν πάση περιπτώσει τί θα κάνει η κυβέρνηση, γιατί η κατάσταση χειροτερεύει και για την Ελλάδα, επειδή θεωρείται ελληνικό το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η Ελλάδα εγκαίρως ευαισθητοποιήθηκε επί του θέματος με μόνο γνώμονα τη διαφύλαξη του κύρους και του ελληνοορθόδοξου χαρακτήρα του Πατριαρχείου και της διαφύλαξης της ενότητας στο ποίμνιό του. Τοποθετηθήκαμε εγκαίρως και με υπευθυνότητα, σεβόμενοι την αυτονομία του Πατριαρχείου και χωρίς ανάμειξη στη λειτουργία αυτού. αλλά ταυτοχρόνως και με την ευθύνη που έπρεπε να επιδείξει η Ελλάδα στα γεγονότα. Αυτή τη στιγμή, όπως γνωρίζετε, υπάρχουν εσωτερικές διαδικασίες. Καλούμε για μια ακόμη φορά τον Πατριάρχη Ειρηναίο να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Υπουργέ, έχει όμως και η Ελλάδα λόγο για το Πατριαρχείο. Μπορεί να υπάρχει αυτονομία, αλλά πρέπει και η Ελλάδα κάτι να κάνει. Θα περιμένουμε από τους άλλους;@

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: εχει ήδη μεταβεί ο αρμόδιος Υφυπουργός Εξωτερικών. πριν από την επίσκεψη του Υφυπουργού κ. Σκανδαλάκη είχε μεταβεί επιτροπή, η οποία συνεστήθη από το Υπουργείο Εξωτερικών για να ελέγξει τις καταγγελίες για τη διαχείριση των οικονομικών στο Πατριαρχείο. Να είστε βέβαιος ότι η Ελλάδα αντλεί από τη θεσμική κατοχύρωση την οποία έχει και εξαντλεί όλες εκείνες τις δυνατότητες που της επιτρέπονται γι` αυτό το θέμα.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Αλλαξαν, όμως, τα δεδομένα από τότε που πήγε ο Υφυπουργός, που πήγε η επιτροπή. Αυτά αποκαλύφθηκαν τελικά από τα γεγονότα.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Αποκαλύφθηκαν και με τη συμμετοχή αυτής ακριβώς της δραστηριότητας@

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Από εδώ και πέρα τί θα κάνουμε.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: ... δηλαδή και με το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση ευαισθητοποιήθηκε και άντλησε από το θεσμικό πλαίσιο τα περιθώρια που έχει και τα οποία εξάντλησε.

ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ: Ακουσα σήμερα μια καταγγελία του Αρχιμανδρίτη Ειρηναίου, ο οποίος είναι οικονομικός διαχειριστής του Πατριάρχη Ειρηναίου, στο ραδιοσταθμό Flash, ο οποίος έλεγε ότι η Πρόξενος της Ελλάδας στην Ιερουσαλήμ μηχανορραφεί σε βάρος του Πατριάρχη Ειρηναίου. Είναι σε γνώση της ελληνικής κυβέρνησης αυτό;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν γνωρίζω να έχει υπάρξει τέτοια καταγγελία στο Υπουργείο Εξωτερικών. Αν πιστεύει αυτά που λέει ο εν λόγω Αρχιμανδρίτης οφείλει -και το οφείλει στο πλαίσιο όχι κάποιων θεσμοθετημένων δράσεων, αλλά κυρίως το οφείλει απέναντι στην αλήθεια- να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, κάνοντας επίσημα την καταγγελία του στο Υπουργείο Εξωτερικών με συγκεκριμένα στοιχεία και όχι γενικώς και αορίστως, μιλώντας στο οποιοδήποτε Μέσο Ενημέρωσης.

ΒΛΑΧΟΣ: Επειδή δεν θέλω να μπω στον πειρασμό να σας ερμηνεύσω, θα ήθελα να μου εξηγήσετε αυτή η φράση «καλούμε τον Ειρηναίο να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων», δηλαδή λέτε στον κ. Ειρηναίο να παραιτηθεί;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Θα κάνω μια εξαίρεση, λέγοντάς σας ότι σε αυτό το σημείο μπορείτε να με ερμηνεύσετε.

ΒΛΑΧΟΣ: Καλώς. Μπορώ να σας ερμηνεύσω αν πω ότι καλείται να παραιτηθεί;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν μπορώ να πω πώς θα με ερμηνεύσετε. Γιατί, άλλωστε, να μου «χαλάσετε» την αγωνία που θα έχω να σας ακούσω το βράδυ;

ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ο κ. Πρωθυπουργός στην επίσκεψή του στις ΗΠΑ προτίθεται να συναντηθεί και με το Γ.Γ. των Η.Ε.;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Θα ενημερωθώ και θα σας απαντήσω.

ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ: Ποια είναι η στάση της κυβέρνησης στην κοινοτική οδηγία για εβδομάδα 65 ωρών; Οι Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τι στάση θα τηρήσουν στο Ευρωκοινοβούλιο;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Είμαστε εντελώς αντίθετοι σε οποιαδήποτε πρόταση που οδηγεί τα πράγματα προς τα εκεί, δηλαδή στις 65 ώρες. Στην κοινοτική οδηγία υπάρχουν πάρα πολλές προβλέψεις. Είναι μια κοινοτική οδηγία που γίνεται για αναμόρφωση παλαιότερης του 1988. Υπάρχουν θετικά σημεία σε αυτή την οδηγία, στα οποία θα πούμε «ναι». Υπάρχουν όμως και αρνητικά σημεία, όπως αυτό που αναφέρατε προηγουμένως, στο οποίο, βεβαίως, δεν υπάρχει περίπτωση να πούμε «ναι».

ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ: Υπάρχουν ενδείξεις στην ελληνική πλευρά ότι ετοιμάζεται νέα πρωτοβουλία από το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό. Ποια είναι η θέση της ελληνικής κυβέρνηση πάνω σε αυτό;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν έχουμε κάποια τέτοια ένδειξη. Ωστόσο, με την ευκαιρία, θα ήθελα να πω ότι είναι δεδομένη η θέση μας για την εξεύρεση βιώσιμης και δίκαιης λύσης με στόχο την επανένωση του νησιού. Όμως, η όποια πρωτοβουλία πρέπει να συνοδεύεται από την ανάλογη προετοιμασία, έτσι ώστε αυτή τη φορά να υπάρχουν τα εχέγγυα για την επιτυχή κατάληξη οποιασδήποτε προσπάθειας ενδέχεται να ξεκινήσει.

ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ: Ανησυχεί η κυβέρνηση ότι αύριο θα επικρατήσει ουσιαστικό μπάχαλο στα σχολεία, καθώς ακόμη δεν ξέρει κανείς ποιοι και πόσοι καθηγητές θα απεργήσουν και αν οι γονείς θα μπορέσουν να στείλουν τα παιδιά τους εκεί;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν γνωρίζω από πού συνάγετε το συμπέρασμα ότι δεν ξέρει κανείς. Είναι μια σαφής οδηγία που έχει εκδοθεί από το Υπουργείο Παιδείας και μιλά για τις δύο πρώτες ώρες που θα γίνουν μαθήματα.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Δεν μπορεί αυτό που είπε η κ. Γιαννάκου, να ειδοποιήσουν ποιοι καθηγητές θα απεργήσουν, να είναι και ένα φακέλωμα;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να διαβάσετε ακριβώς την εγκύκλιο που έχει εκδοθεί και σε αυτήν αναφέρεται ότι σε καμία περίπτωση μια τέτοια πρόνοια δεν μπορεί να εκληφθεί όπως εσείς την αναφέρετε. Αντιθέτως, οφείλουν να γνωρίζουν οι γονείς -γιατί έχουμε να κάνουμε και με δημοτικά σχολεία, με μικρά παιδιά σε ηλικία- εάν τα παιδιά τους θα έχουν ή όχι μάθημα ανάλογα με την απόφαση των καθηγητών, έτσι ώστε να διευθετήσουν το καθημερινό πρόγραμμα των παιδιών τους.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Βέβαια, επαφίεται στην καλή σας θέληση το να μην είναι φακέλωμα.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Θεωρώ αδιανόητο στην εποχή μας να σκέφτεται και μόνο κανείς αυτό το πράγμα. Σε κάθε περίπτωση, αυτή η κυβέρνηση όχι μόνο δεν το σκέφτεται, αλλά απορρίπτει τέτοιες μεθόδους, όποτε κι αν χρησιμοποιήθηκαν στο πρόσφατο ή παλαιότερο παρελθόν.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Γιατί μόνον οι εκπαιδευτικοί να έχουν αυτό το δικαίωμα να πάνε στις κινητοποιήσεις; Δεν είναι μια διακριτική μεταχείριση σε βάρος τουλάχιστον των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Το αντίθετο. Ισως δεν έχετε προσέξει την εγκύκλιο του κ. Ανδρεουλάκου, η οποία, όπως προβλέπει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας, έπρεπε να εκδοθεί. Είναι μια εγκύκλιος που αναφέρει ότι σε εθνικό εορτασμό οφείλουν οι δημόσιες υπηρεσίες να διευκολύνουν τους υπαλλήλους που θέλουν να μετέχουν σε αυτόν. Αρα, λοιπόν, είναι στην ίδια γραμμή που κινείται και η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Νόμιζα ότι δεν ισχύει αυτή η εγκύκλιος. Το ερώτημα είναι, γιατί όλη αυτή η σύγχυση μεταξύ κυβερνητικών στελεχών για την Πρωτομαγιά;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν βλέπω σύγχυση μεταξύ κυβερνητικών στελεχών. Υπάρχει μια απόφαση της κυβέρνηση που είναι σε πλήρη εναρμόνιση με αποφάσεις άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στο ότι δεν μεταφέρεται μια αργία. Πρόκειται για μια απόφαση, η οποία είχε ληφθεί και είχε ανακοινωθεί προ μηνός.

ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ: Εφόσον, όμως, ισχύει η εγκύκλιος Ανδρεουλάκου και ισχύει και η εγκύκλιος της Υπουργού Παιδείας, από ό,τι καταλαβαίνω οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα θα διευκολυνθούν να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά. Αυτό δημιουργεί πράγματι μια διακριτική μεταχείριση για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που δεν έχουν τέτοιες διευκολύνσεις.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Υπάρχουν νόμοι οι οποίοι τα προβλέπουν. Ο πρώτος νόμος έγινε το 1968 και ο δεύτερος το 1975. Το θέμα αυτών των νόμων και των προβλέψεων για το Δημόσιο έχει εξαντληθεί από την αναλυτική δημοσιότητα, αλλά και τα δημοσιεύματα σε πολλά ΜΜΕ.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 10 May 2005 - 14:05:09 UTC