Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 04-12-03

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Αθήνα, 3 Δεκεμβρίου 2004

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΌ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΘΕΟΔΩΡΟ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ

Χαίρετε.

Ο Πρωθυπουργός, αύριο στις 11 το πρωί, θα μιλήσει στην Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Την Τρίτη (7/12) στις 10.30 το πρωί, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Προεδρεύοντα της Ευρωπαϊκής Ενωσης Ολλανδό Πρωθυπουργό κ. Γιαν Πέτερ Μπαλκενέντε.

Ο Πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Ρωσική Ομοσπονδία από τις 7 έως τις 9 Δεκεμβρίου.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαδιμίρ Πούτιν, για ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων διμερών σχέσεων και επίκαιρων διεθνών προβλημάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Προγραμματίζονται, επίσης, συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Φράνκοφ, με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ομοσπονδίας της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Μιρόνοφ, με το Δήμαρχο της Μόσχας κ. Λουσκόφ, με τον Πατριάρχη Αλέξιο τον Β@. Επίσης, ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση και με ομογενείς στη Μόσχα.

Με τη λήξη των συνομιλιών προβλέπεται η υπογραφή μιας σειράς διμερών συμφωνιών.

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Ρωσία αποτελεί σημαντικό σταθμό στη μακρά πορεία των φιλικών σχέσεων των δύο χωρών. Στοχεύει στην περαιτέρω διεύρυνση των διμερών σχέσεων προς όφελος των δύο χωρών και των πολιτών τους.

Η χώρα μας στηρίζει ενεργώς την προσέγγιση της Ρωσικής Ομοσπονδίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, της οποίας η Ρωσία είναι στρατηγικός εταίρος. Επιπλέον, υπό το φως της πρόσφατης εκλογής της Ελλάδας ως ενός εκ των μη μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, προσβλέπει στη συνεργασία με τη Ρωσία, όπως και με τα λοιπά κράτη-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας επί θεμάτων τα οποία απασχολούν τη διεθνή κοινότητα.

Κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού θα γίνει εκτίμηση της μέχρι σήμερα συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας, τόσο διμερώς, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο. Επιπλέον, όπως είπα, θα υπογραφεί σειρά συμφωνιών και κειμένων, όπου θα καταγράφονται οι τομείς επί των οποίων η συνεργασία αυτή θα ενισχυθεί περαιτέρω.

Ενδεικτικά αναφέρεται το κοινό πρόγραμμα δράσης @κείμενο με ευρύτατη θεματική- το οποίο προβλέπει πολιτικό διάλογο επί σειρά ζητημάτων, αλλά και συνεργασία στους τομείς, μεταξύ άλλων, της Οικονομίας, του Εμπορίου, των Μεταφορών, των Τηλεπικοινωνιών, της Βιομηχανίας, της Ενέργειας και της συνεργασίας στον Αμυντικό Τομέα και ειδικότερα στον τομέα των εξοπλισμών.

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Υπουργέ, πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ο Δήμος Σκοπίων αποφάσισε να φτιάξει το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Ιουστινιανού στα Σκόπια και στο Μοναστήρι του Φιλίππου. Ποιο είναι το σχόλιό σας;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν γνωρίζω αυτό το οποίο μου αναφέρετε. Η ιστορία πάντως -όπως έχω ξαναπεί- δεν γράφεται τυχαία, ούτε από γραφειοκράτες, ούτε βάσει αποφάσεων κάποιων δημοτικών συμβουλίων.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Δύο ερωτήσεις: Η πρώτη, σχετικά με τη συνεργασία στον Τομέα των εξοπλισμών, αν αφορά και αυτή τη διακρατική συμφωνία για την εγγύηση που δεν είχε δοθεί, τους TOR-M1, όλες αυτές τις εκκρεμότητες. Και η δεύτερη είναι σχετικά με το ζήτημα των εκλογών. Ο Πρωθυπουργός φέρεται να είπε ότι δεν είναι στόχος μου οι εκλογές. Αυτό σημαίνει ότι δεν τις αποκλείει κιόλας. Δεν αποκλείει να γίνουν.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο ερώτημά σας έχω ήδη απαντήσει παλαιότερα. Ισχύει αυτή η απάντηση. Για το πρώτο, θέλω να σημειώσω ότι είναι δύο θέματα διακριτά μεταξύ τους. Κατ` αρχάς, ο Πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει μια πολύ σημαντική επίσκεψη στη Ρωσία, με την οποία μας συνδέουν μακροχρόνιοι δεσμοί φιλίας. Αυτό είναι το πρώτο θέμα και αφορά στο κλίμα των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Τα περί εξοπλιστικών αφορούν σε μια εσωτερική διαδικασία στη χώρα μας. Μια εσωτερική διαδικασία του πολιτικού κόσμου της χώρας, ο οποίος προέκρινε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, προκειμένου να διερευνηθούν παρατυπίες στις διαδικασίες προμήθειας εξοπλιστικών συστημάτων. Με αυτή τη λογική δεν υφίστανται παράγοντες που θα μπορούσαν να σκιάσουν με οποιοδήποτε τρόπο την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Ρωσία.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Όχι, θα μπορούσε, όμως, να υπογραφεί διακρατική συμφωνία, υποθέτω. Αυτό δεν σκιάζει τις σχέσεις των δύο χωρών. Είναι μια εκκρεμότητα η οποία νομίζω ότι θα ήρε τα όποια προβλήματα.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Γίνονται ενέργειες με σαφή κατεύθυνση και με το τι ακριβώς εννοείται διεθνώς, ως νομικό κείμενο, η λεγόμενη κρατική εγγύηση.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Σχετικά με τις εκλογές, μπορείτε να μου ξαναεπαναλάβετε τη θέση;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Την έχω ήδη πει πολλές φορές.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Άλλη μια δεν νομίζω ότι θα σας κούραζε. Θα μας έβγαζε και από@

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Εχω δύο ερωτήσεις: Η μία είναι αν σκέπτεται ο Πρωθυπουργός να επιταχύνει τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά στην προεδρική εκλογή.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό το οποίο ρωτάτε έχει ένα χρονικό ορόσημο που θεωρητικώς θα έπρεπε να είχε τεθεί από την κυβέρνηση, ώστε να μπορεί κανείς να συμπεράνει αν θα επιταχύνει ή όχι τις εξελίξεις. Το Σύνταγμα προβλέπει αυτό το χρονικό ορόσημο. Σας έχω ήδη απαντήσει πολλές φορές ότι η κυβέρνηση θεωρεί, ακόμη, πρόωρο το θέμα.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Επειδή το έχουν ζητήσει και υπουργοί να λυθεί το θέμα εντός του Δεκεμβρίου, γι` αυτό ρωτάω.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Εχουν ακουστεί πολλές απόψεις. Ο Πρωθυπουργός θα λάβει τις αποφάσεις του, όταν αυτός κρίνει.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα ζητάει να αντιμετωπιστεί το Ασφαλιστικό και ότι είναι επείγουσα ανάγκη να λυθεί.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Γνωρίζετε ότι δεν σχολιάζω δηλώσεις του επιτίμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Για το Ασφαλιστικό, πάντως, προχθές, εδώ, έκανα μια εκτενέστατη ανάλυση.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Κύριε Υπουργέ, είστε ο στενότερος συνεργάτης του κ. Πρωθυπουργού. Θέλετε να μας πείτε με ποιο τρόπο και πότε @αν μπορείτε, αν ξέρετε- θα ανακοινώσει το πρόσωπο του υποψηφίου Προέδρου ο κ. Καραμανλής;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ολοι οι υπουργοί είναι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού. Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο ερώτημά σας, μόλις απάντησα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ενόψει της διαδήλωσης Βορειοηπειρωτών, την ερχόμενη εβδομάδα οι ζητούν να αποκτήσουν την ελληνική υπηκοότητα, υπάρχει κάποια αλλαγή στη θέση της ελληνικής κυβέρνησης;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι εξειδικευμένο το ερώτημά σας. Παρακαλώ να απευθυνθείτε στα υπουργεία Εξωτερικών και Εσωτερικών.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Η κυβέρνηση εκφράζει την ικανοποίησή της από την ανακοίνωση-στήριξη της Ουάσιγκτον για το Οικουμενικό Πατριαρχείο;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η δήλωση αυτή απηχεί τις απόψεις που έχει εκφράσει και η σημερινή, αλλά και η προηγούμενη κυβέρνηση.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Κύριε Υπουργέ, στη Ρωσία ο Πρωθυπουργός θα θέσει τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και το θέμα της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Θα συζητηθούν όλα τα θέματα διμερούς ενδιαφέροντος και θέματα που αφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Ρωσία. Δεν αποκλείεται να γίνει κάποια αναφορά και στο θέμα αυτό.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Ο κ. Αβραμόπουλος, χθες στον ALPHA, σχετικά με το Πατριαρχείο, είπε ότι είναι βέβαιο ότι το Πατριαρχείο έχει την απεριόριστη υποστήριξη της Πολιτείας, είναι ο φάρος της Ορθοδοξίας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν σ` ένα μεγάλο λάθος. Δηλαδή, το θέμα του Πατριαρχείου να αποτελέσει μέρος του γενικότερου πλαισίου των ζητημάτων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε με τη γειτονική χώρα. Συμφωνείτε μ` αυτό το σχόλιο του κ. Αβραμόπουλου;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Αν αντιλαμβάνομαι σωστά αυτό που διαβάσατε, αφορά σε ένα από τα θέματα, που απασχολεί την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο σεβασμός των θρησκευτικών ελευθεριών αποτελεί θεμελιώδη προϋπόθεση για την ένταξη μιας χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΚΟΥΙΝ: Έχει ενοχλήσει καθόλου την κυβέρνηση που ενώ η Ελλάδα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, γίνονται όλες αυτές οι ενέργειες από την Τουρκία τις τελευταίες εβδομάδες;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Σε ποιες αναφέρεστε συγκεκριμένα;

ΚΟΥΙΝ: Παραβιάσεις, Πατριαρχείο, δηλώσεις περί Χάλκης@

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Σας υπενθυμίζω μία δήλωση που είχα κάνει πριν από περίπου δύο μήνες και την επανέλαβα πριν από λίγες ημέρες: Υπάρχουν ενέργειες που δεν βοηθούν στη διατήρηση ενός καλού κλίματος μεταξύ των δύο χωρών, κάτι το οποίο επιθυμούμε. Όπως έχει δηλωθεί επισήμως και από τον Τούρκο Πρωθυπουργό, το ίδιο επιθυμεί και εκείνος.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Ο Πρωθυπουργός, χθες, στους συνταξιούχους επικαλέστηκε τις αντοχές της οικονομίας, προκειμένου να μη δώσει περαιτέρω αυξήσεις. Όμως, αυτό το επιχείρημα το είχαν ακούσει δεκάδες φορές και από τους προηγούμενος κυβερνώντες, αλλά η κατάσταση των συνταξιούχων έχει χειροτερέψει. Πώς εξηγείτε όμως ότι αντέχει η οικονομία για να δοθεί 1 τρις ευρώ με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών σε ΕΤΕ, ΑΕ και ΕΠΕ ή να δοθούν 1,2 δις για τις κάμερες παρακολούθησης.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Σε ό,τι αφορά στις κάμερες που βοηθούν στην παρακολούθηση της κυκλοφορίας, πρόκειται για ένα θέμα που έχει αντιμετωπιστεί εδώ και πολύ καιρό -μεταξύ άλλων- για την ολυμπιακή προετοιμασία. Οσες απ` αυτές χρησιμοποιηθούν -και με την άδεια βεβαίως της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων- θα είναι για την παρακολούθηση της κυκλοφορίας, για τη βελτίωσή της στην Αθήνα και τη μεγαλύτερη δυνατή ασφαλή μετακίνηση στις εθνικές οδούς. Όσον αφορά στο θέμα των συνταξιούχων είναι δεδομένη η ευαισθησία με την οποία το προσεγγίζει αυτή η κυβέρνηση. Η πρώτη κίνηση που έγινε μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, αφορούσε στους συνταξιούχους και την απαλλαγή ενός φόρου που είχε επιβληθεί πολλά χρόνια πριν και ο οποίος θα έπρεπε να είχε απαλειφθεί -επίσης πολλά χρόνια πριν- από την προηγούμενη κυβέρνηση. Η κοινωνική ευαισθησία φυσικά δεν εξαντλείται μόνο σ` αυτό το μέτρο. Θα υπάρξουν και άλλα μέτρα. Η κοινωνική ευαισθησία ενός πολιτικού ηγέτη αποτυπώνεται και στο κατά πόσον τείνει ευήκοον ους στα προβλήματα που έχουν οι κοινωνικές ομάδες. Αυτό φάνηκε χθες από τη μη προγραμματισμένη συζήτηση που είχε ο Πρωθυπουργός με τους συνταξιούχους, όταν εκείνοι ζήτησαν να συναντηθούν μαζί του. Δεν θέλω να αναφερθώ σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν, όταν οι συνταξιούχοι ζητούσαν να δουν τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Μια δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα, δείχνει ότι οι πολίτες δεν είναι και τόσο ικανοποιημένοι από την υλοποίηση των εξαγγελιών της κυβέρνησης. Πώς το σχολιάζετε αυτό;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Γνωρίζετε ότι δεν σχολιάζω δημοσκοπήσεις, εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο, θα μου επιτρέψετε να σημειώσω ότι η επιλεκτική δημοσιοποίηση κάποιων στοιχείων, ουσιαστικά παραποιεί την ίδια τη δημοσκόπηση. Μιλάμε για μια δημοσκόπηση που διεξήχθη τον Οκτώβριο και δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά την 1η Νοεμβρίου. Άρα δεν είναι νέο στοιχείο. Μιλάμε, επίσης, για παρασιώπηση του σημαντικότερου στοιχείου σ` αυτή τη δημοσκόπηση, που αφορά στη διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, η οποία έχει υπερβεί τη διαφορά των εθνικών εκλογών. Καταγράφεται, δηλαδή, πάνω από 6%. Η επιλεκτική, λοιπόν, προβολή στοιχείων με στόχο να πληγεί η εικόνα της κυβέρνησης, είναι κάτι το οποίο αντιλαμβάνομαι ως αντιπολιτευτική τακτική, και εκτός του πλαισίου της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, η οποία επιβάλλει να ακούγονται όλες οι απόψεις. Να μην περικόπτονται κατά το δοκούν και κατά πώς βολεύει ορισμένους αυτά τα στοιχεία.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Λέτε, δηλαδή, ότι δεν σας ενδιαφέρει η κοινωνική δυσαρέσκεια στο βαθμό που παραμένει η διαφορά ανάμεσα στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Μόλις έκανα μια ανάλυση για την κοινωνική ευαισθησία αυτής της κυβέρνησης, η οποία αποτυπώνεται στις πολιτικές και τις πρακτικές της. Η ανάλυση αυτή κατατείνει στο ακριβώς αντίθετο συμπέρασμα, από αυτό που βγάλατε. Λέω ότι αν κάποιος θέλει να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη -είτε είναι στην πολιτική, είτε στη δημοσιογραφία- ο πιο απλός τρόπος είναι να αποκρύψει στοιχεία. Εν προκειμένω, αποκρύπτονται σημαντικά στοιχεία, ώστε να προβληθούν άλλα -τα οποία δεν λέω ότι δεν είναι σημαντικά- αλλά όμως δίνουν τη μισή εικόνα.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Μια και μιλάτε για κοινωνική ευαισθησία. Ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος χθες ήταν αρκετά ευαίσθητος στο θέμα των οφειλετών του ΙΚΑ. Τι μήνυμα δίνει η κυβέρνηση προς τα έξω; Μπορείτε να μην είστε εντάξει στις υποχρεώσεις σας στο ΙΚΑ ή σε οποιονδήποτε άλλο ασφαλιστικό ταμείο και θα έρθει ένας λαϊκιστής υπουργός που θα σας ευνοήσει; Γιατί να πληρώνουν οι υπόλοιποι, να είναι τα κορόιδα της υπόθεσης;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Κατ` αρχάς, προφανώς σας έχει διαφύγει της προσοχής ότι εδώ και εννέα μήνες είναι κυβέρνηση η Ν.Δ., η οποία δεν διαθέτει λαϊκιστές υπουργούς.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Είναι η προσωπική σας άποψη.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεύτερον, η πολιτική ευαισθησία αποτυπώνεται με πολλούς τρόπους, όπως εξάλλου και ο σεβασμός του δημοσίου χρήματος. Οι ρυθμίσεις που γίνονται ωφελούν την εθνική οικονομία, ωφελούν το ΙΚΑ.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, έχετε πει ότι η κυβέρνηση δεν «ανοίγει» το ασφαλιστικό. Πως θα χαρακτηρίζατε τη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη όλο αυτό το διάστημα;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Γιατί να τη χαρακτηρίσω, αφού έχω τοποθετηθεί σαφώς στο θέμα;

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Πάντως, δεν συνιστά άνοιγμα του ασφαλιστικού.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι, βέβαια.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Τα προβλήματα της καθημερινότητας θα βρεθούν στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Όταν λέτε «θα βρεθούν», υπαινίσσεστε ότι δεν έχουν βρεθεί μέχρι τώρα. Έχουμε τελείως διαφορετική αντίληψη. Βρίσκονται στο επίκεντρο της καθημερινής πολιτικής πρακτικής της κυβέρνησης, τόσο στη Βουλή, η οποία νομοθετεί, όσο και στις αποφάσεις που λαμβάνονται από τους υπουργούς.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Υπουργέ, μπορείτε να μας πείτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι άνδρας ή γυναίκα;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Παρακαλώ, άλλη ερώτηση.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Κύριε Υπουργέ, μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες, η θέση της Ελλάδας όσον αφορά την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας ήταν κάθετη. Περίπου, δεν έβαζε και καν όρους. Το τελευταίο διάστημα, ακούγοντας τον κ. Μολυβιάτη, που επισκέπτεται τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, σαν να υπάρχει μια διαφοροποίηση της θέσης της Ελλάδας, καθώς πλησιάζουμε στην 17η Δεκεμβρίου. Υπάρχει πράγματι διαφοροποίηση;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ. Μολυβιάτης με τη μακρά εμπειρία του, αλλά και τη γνώση του εκφράζει τις απόψεις της ελληνικής κυβέρνησης. Μένω σε αυτά που έχει πει. Δεν θα σχολιάσω τίποτε περαιτέρω.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Καλό Σαββατοκύριακο.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Friday, 3 December 2004 - 14:05:13 UTC