Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 03-04-15

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 15 Απριλίου 2003

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΧΡΗΣΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

Γεια σας.

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι αύριο και μεθαύριο δεν θα γίνει η καθιερωμένη πολιτική ενημέρωση, γιατί όπως γνωρίζετε υπάρχει το ιδιαίτερα σημαντικό, ιστορικό γεγονός με την υπογραφή της Πράξης προσχώρησης των δέκα νέων μελών στην Ε.Ε.. Και τις δύο αυτές ημέρες θα υπάρχουν συνεχείς συνεντεύξεις του Πρωθυπουργού. Κέντρο των εξελίξεων αυτές τις δύο ημέρες θα είναι το Ζάππειο Μέγαρο. Αν προκύψει οποιοδήποτε θέμα που αφορά την εσωτερική επικαιρότητα, θα είμαστε στη διάθεση των διαπιστευμένων συναδέλφων σας στο Κέντρο Τύπου, τόσο εγώ, όσο και ο υφυπουργός, καθώς και οι Γενικοί Γραμματείς. Η επόμενη συνάντησή μας θα πραγματοποιηθεί, στις 12.30, την Παρασκευή.

Σας ενημερώνω, επίσης, ότι όπως με πληροφόρησε ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Βαγγέλης Μαλέσιος, για λόγους ευθιξίας και ευαισθησίας, μετά από σημερινά δημοσιεύματα, απέστειλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό.

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Επειδή υπάρχει και μια ουσία. Τα σημερινά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο κ. Μαλέσιος μένει σε σπίτι που του είχε παραχωρήσει ο κ. Αθανασούλης. Και επί της ουσίας μπορείτε να απαντήσετε;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν μπορώ να απαντήσω, γιατί δεν το γνώριζα.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Εγινε δεκτή η παραίτησή του;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Εχει γίνει αποδεκτή η παραίτησή του.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Ποιός θα αναλάβει;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν γνωρίζω ακόμη. Είναι πολύ νωρίς.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Υπάρχει σημερινό δημοσίευμα στους Financial Times, το οποίο αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν συνεργάστηκε με την κ. Κάρλα ντελ Πόντε στην παράδοση στοιχείων για την περιουσία Μιλόσεβιτς. Ποιο είναι το σχόλιό σας;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Το δημοσίευμα δεν είναι ακριβές. Θα έλεγα ότι ισχύει το αντίθετο. Είναι ανακριβές και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Εξ όσων πληροφορήθηκα η Ελλάδα δια των αρμοδίων αρχών έχει συνεχή συνεργασία και τώρα και κατά το παρελθόν με την κ. Κάρλα ντελ Πόντε. Προφανώς το δημοσίευμα αναφέρεται σε κάποιο αίτημα συνάντησης με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Αυτό αναφέρει.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ναι, αλλά γνωρίζετε όλοι ότι το πρόγραμμα του κ. Παπανδρέου αυτό το χρονικό διάστημα ήταν εντυπωσιακά βεβαρημένο. Λόγω της κρίσης στο Ιράκ, ο κ. Παπανδρέου ελάχιστες μέρες βρισκόταν στην Ελλάδα. Ηταν στον ΟΗΕ, στις Βρυξέλλες, στα Συμβούλια, σε επισκέψεις ομολόγων του, στις παρεμβάσεις και στις πρωτοβουλίες που ήταν πραγματικά πολύ πλούσιες για την υπεράσπιση των ελληνικών θέσεων και των θέσεων της ελληνικής Προεδρίας, βεβαίως, σε σχέση με την κρίση στο Ιράκ και τα άλλα μεγάλα προβλήματα που υπήρχαν. Θα γίνει αυτή η συνάντηση. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε από κανέναν. Η θέλησή μας είναι να συνεργαζόμαστε πλήρως και αυτό κάνουμε. Απλά δεν κατέστη δυνατό να καθοριστεί η σχετική συνάντηση, η οποία θα γίνει. Δεν καταλαβαίνω τι εξυπηρετούν αυτές οι αντιλήψεις και αυτά τα δημοσιεύματα, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Όλα τα στοιχεία έχουν δοθεί. Είμαστε στη διάθεση του Διεθνούς Δικαστηρίου, δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε, η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να κρύψει. Και βέβαια για όποιον δεν γνωρίζει τις πρωτοβουλίες που ανέπτυξε ο κ. Παπανδρέου, η ελληνική κυβέρνηση και η ελληνική Προεδρία, όλο αυτό το διάστημα, λυπάμαι πολύ. Ας φροντίσει να το πληροφορηθεί.

ΚΟΥΙΝ: Θα ήθελα να σας ρωτήσω, επειδή το είπε και ο κ. Μπεγλίτης και από ό,τι καταλαβαίνω δεν θα έρθει ο κ. Πούτιν. Μπορείτε να το επιβεβαιώσετε;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Γνωρίζω ότι δεν θα έρθει ο κ. Πούτιν.

ΜΙΧΑΗΛ: Υπάρχει κάτι νεότερο από τις έρευνες για το δυστύχημα;;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Εχω μια σειρά επιστολών που παρέλαβα από τον κ. Βερελή, οι οποίες πράγματι είναι κατατοπιστικές, διότι αναφέρονται στις ενέργειες που έχει κάνει ο υπουργός Μεταφορών για τα μικτά κλιμάκια. Συγκεκριμένα, υπάρχει επιστολή από τις 11/9/2002 προς όλες τις Νομαρχίες της χώρας, όπου συνιστά ο κ. Βερελής να ενημερωθούν για τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν τη λειτουργία των κλιμακίων ελέγχου. Υπάρχει μια δεύτερη επιστολή του Γ. Γ. του υπουργείου κ. Κωνσταντινίδη, με ημερομηνία 18/12/2002, η οποία αναφέρεται στις διευκολύνσεις των κλιμακίων, καθώς και μια τρίτη επιστολή του κ. Βερελή, εξαιρετικά επείγουσα, που φέρει ημερομηνία 25/2/2003 και απευθύνεται προς όλες τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις. Πιστεύω ότι πρέπει να ενημερωθείτε γι@ αυτές τις επιστολές, οι οποίες είναι στη διάθεσή σας. Τέλος, υπάρχει ένας πίνακας για τους ελέγχους παρανόμως κυκλοφορούντων οχημάτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία, έχουν διαπιστωθεί παραβάσεις, έχουν επιβληθεί ποινές και έχουν παρακρατηθεί πινακίδες και άδειες. Αυτά τα στοιχεία προέρχονται από 17 Νομαρχίες. Πιο συγκεκριμένα, έχουν διαπιστωθεί παραβάσεις σε 1874 αυτοκίνητα μεταφοράς (νταλίκες). Εχουν επιβληθεί χρηματικές ποινές ύψους 992 χιλιάδων ευρώ και έχουν παρακρατηθεί οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας επί μήνες που αφορούν 430 περιπτώσεις. Επίσης, υπάρχουν και άλλα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ. Και αυτά, είναι στη διάθεσή σας για να τα μελετήσετε. Είναι σαφές πως έχει γίνει όλη η απαραίτητη εργασία, που προβλέπει ο σχετικός νόμος, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών. Το ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί. Οι προσπάθειες συνεχίζονται. Οι έλεγχοι γίνονται από πολλές Νομαρχίες. Το λέω αυτό, επειδή είδα ότι γίνονται από ορισμένους κύκλους κάποιες προσπάθειες περί του αντιθέτου. Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι παραβάσεις είναι αυτές;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Παραβάσεις παντός είδους. Οπως για παράδειγμα, να μην πληρούνται οι όροι κυκλοφορίας, οι όροι φόρτωσης κ.ά.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Οσον αφορά την παραίτηση, πότε υποβλήθηκε, σήμερα το πρωί;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Το πληροφορήθηκα, μόλις τώρα.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Τηλεφωνικώς ενημέρωσε ο κ. Μαλέσιος τον Πρωθυπουργό ή υπήρξε συνάντηση;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Εξ όσων γνωρίζω, τηλεφωνικώς.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα υπάρξουν δηλώσεις απόψε του Πρωθυπουργού από τις συναντήσεις που θα έχει;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Εξ όσων γνωρίζω η πρόβλεψη είναι για στιγμιότυπα. Από εκεί και πέρα, εάν κρίνει ο Πρωθυπουργός για κάποιο λόγο ότι πρέπει να ενημερώσει τους δημοσιογράφους, θα το κάνει. Μπορεί να προκύψει κάτι και να χρειαστεί να κάνει ανακοίνωση. Δεν μπορώ να το γνωρίζω από τώρα. Υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα γίνουν δηλώσεις.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του υφυπουργού κ. Μαλέσιου;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Θα ανακοινωθεί, όταν αποφασίσει ο Πρωθυπουργός.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 15 April 2003 - 13:05:08 UTC