Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 November 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 03-01-22

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 22 Ιανουαρίου 2003

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΧΡΗΣΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

Γεια σας.

Στις 10 το πρωί, πραγματοποιήθηκε, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, στο Μέγαρο Μαξίμου, σύσκεψη με θέμα την ολυμπιακή προετοιμασία και τον ολυμπιακό προϋπολογισμό. Εχετε, ήδη, τις δηλώσεις του υφυπουργού Τύπου Τηλέμαχου Χυτήρη. Η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον υπουργό Παιδείας Πέτρο Ευθυμίου, μετατέθηκε για την Παρασκευή, στις 10.30 το πρωί.

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει μια αναβολή. Ο διαγωνισμός για την ασφάλεια του 2004 κηρύχθηκε άγονος. Για ποιό λόγο γνωρίζετε; Μήπως υπάρχει οσμή σκανδάλου εδώ;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Το Δημόσιο είχε θέσει, ως πλαφόν κόστους για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ένα ποσό, το οποίο δεν συμφωνούσε με την τελική προσφορά που έγινε από τις εταιρείες. Εκτίμησε, λοιπόν, η κυβέρνηση ότι πρέπει να κηρύξει άγονο το διαγωνισμό, ώστε να αναζητήσει τρόπους για πιο συμφέρουσες οικονομικά λύσεις. Να σας θυμίσω ότι όλες οι διαδικασίες του διαγωνισμού έγιναν με πιστή τήρηση της νομοθεσίας, του υπάρχοντος νομικού πλαισίου. Υπήρξε και ειδική Διυπουργική Επιτροπή, η οποία παρακολουθούσε τις εξελίξεις και τις σχετικές διαδικασίες. Υπήρξε μια διαδικασία τεχνικών αξιολογήσεων και οικονομικών προσφορών που επιδιώκει το καλύτερο δυνατό για το ελληνικό Δημόσιο. Εκτιμήθηκε, όμως, από τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες ότι η τελική εξέλιξη δεν είναι σύμφωνη με τους όρους και τις οικονομικές προδιαγραφές που είχαν τεθεί από την αρχή. Αρα, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, έπρεπε να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός και να αναζητηθούν προσφορότερες λύσεις.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ: Τώρα ποιά διαδικασία θα ακολουθηθεί;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Οι διαδικασίες που προβλέπονται από το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Ι. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Αυτό σημαίνει ότι δεν θα τηρηθεί και το χρονοδιάγραμμα, γιατί η κυβέρνηση έλεγε ότι αυτό το θέμα θα κλείσει με απόφαση μέχρι τέλος του μηνός;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Με την έννοια ότι θα κατέληγε ο διαγωνισμός. Αλλά, οι διαγωνισμοί δεν καταλήγουν όλοι, κατ` ανάγκη, σε θετικό αποτέλεσμα. Υπάρχουν και οι διαγωνισμοί που για λόγους προστασίας του δημοσίου συμφέροντος κηρύσσονται άγονοι.

Ι. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Τώρα, τί χρονοδιάγραμμα υπάρχει;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Νομίζω ότι σήμερα πρόκειται να συνεδριάσουν οι αρμόδιες επιτροπές, επομένως, ας περιμένουμε τις ανακοινώσεις τους. Σε κάθε περίπτωση, θα είμαστε έτοιμοι στην ώρα μας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα υπάρξει Υπουργικό Συμβούλιο για το θέμα αυτό;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Υπάρχει Διυπουργική Επιτροπή, η οποία ασχολείται. Θα ασχολείτο το ΚΥΣΕΑ, εάν υπήρχε θετική πρόταση. Εάν, δηλαδή, υπήρχε κατάληξη του διαγωνισμού με μια θετική πρόταση, η τελική απόφαση θα εξεταζόταν από το ΚΥΣΕΑ. Μόνο το ΚΥΣΕΑ θα μπορούσε να λάβει απόφαση. Από τη στιγμή που δεν κατέληξε ο διαγωνισμός, πρέπει να δούμε τί θα κάνουμε στη συνέχεια. Και αυτό θα γίνει από τα εντεταλμένα όργανα, τα αρμόδια υπουργεία, τη Διυπουργική Επιτροπή.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Γιατί κρίθηκε άγονος ο διαγωνισμός;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Για το πολιτικό μέρος, απάντησα. Από κει και πέρα, πρέπει να συζητήσουμε επί μακρόν τα στοιχεία των οικονομικών προσφορών, τις διαδικασίες που τηρήθηκαν κ.ο.κ. Θα ενημερωθείτε γι` αυτά τα διαδικαστικά θέματα από τους αρμόδιους.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Ο Αμερικανός Πρόεδρος χαρακτήρισε τους ελέγχους των επιθεωρητών ως, δεύτερης κατηγορίας, κινηματογραφικό έργο, το οποίο δεν βρίσκει σκόπιμο να παρακολουθήσει. Ταυτόχρονα, από ρωσικές πηγές, όπως ακούμε από τα ΜΜΕ, εκτιμάται ότι περί τα μέσα Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η αμερικάνικη επίθεση στο Ιράκ. Οι δικές σας πληροφορίες ως προεδρεύουσας χώρας είναι ποια;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Πληροφορίες υπάρχουν και πολλές και αντιφατικές και διιστάμενες μεταξύ τους. Αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε πολιτική με πληροφορίες. Η δική μας πολιτική είναι σαφής. Εκδηλώθηκε και με την προχθεσινή πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου που συνοψίζεται στη φράση: ότι ο πόλεμος δεν είναι εκ των πραγμάτων απαραίτητος, ότι μπορεί να αποφευχθεί. Υπάρχουν και ειρηνικοί τρόποι επίλυσης των διαφορών και χρειάζεται στενή παρακολούθηση από τη διεθνή Κοινότητα, στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Σε αυτή τη γραμμή είμαστε σήμερα και, ως προεδρεύοντες της Ε.Ε., αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες, και μάλιστα σημαντικές πρωτοβουλίες, προς αυτή την κατεύθυνση δια του υπουργείου Εξωτερικών.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Συμφωνεί η Ε.Ε. με αυτή τη θέση;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Η Ε.Ε. θα κληθεί να αποφασίσει τελικώς, όταν έχουμε όλα τα στοιχεία στα χέρια μας. Αναπτύχθηκαν κάποιες πρώτες πρωτοβουλίες, θα υπάρξουν οι εκθέσεις των εμπειρογνωμόνων και σας θυμίζω τις αναφορές του κ. Μπλιξ. Από εκεί και πέρα, όταν δούμε αυτές τις εκθέσεις, είναι σαφές πως θα επιδιώξουμε μια συγκλίνουσα στάση των χωρών-μελών της Ε.Ε., που είναι μέλη του Σ.Α. του ΟΗΕ. Θα υπάρξουν σχετικές διαβουλεύσεις. Το τι τελικώς θα γίνει είναι άγνωστο. Θα καταβληθεί, όμως, προσπάθεια από την ελληνική κυβέρνηση, ως Προεδρία, και βεβαίως θα υπάρξουν και γενικότερες συζητήσεις στην Ε.Ε. για τη στάση που θα κρατήσει η Ενωση στις εξελίξεις.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Ποιά θα είναι η στάση της Ε.Ε. απέναντι στη Μ. Βρετανία, η οποία, χωρίς να υπάρχει απόφαση της Ε.Ε., έχει ήδη δεχθεί και στέλνει στρατεύματα;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ας μην προτρέχουμε. Χρειάζονται πολύ προσεκτικές κινήσεις. Η Ελληνική Προεδρία θα είναι παρούσα και θα παρέμβει, προκειμένου να διαμορφωθεί, κατά το δυνατό, ενιαία στάση της Ε.Ε.. Είναι η ώρα να αποδείξει η Ευρώπη ότι μπορεί να έχει ενιαία στάση σε αυτό το σημαντικό ζήτημα και θα κριθεί γι` αυτό. Η Ελληνική Προεδρία θα κάνει το καθήκον της. Από εκεί και πέρα, ο καθένας θα κριθεί για τη στάση του.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Λέτε ότι θα υπάρξουν διαβουλεύσεις και με τα μέλη της Ε.Ε. στο Σ.Α., από την πλευρά της Ελληνικής Προεδρίας. Ξεκαθάρισαν, όμως, και η Γερμανία και η Γαλλία τη θέση τους, χθες, ότι ακόμη και με δεύτερο ψήφισμα -λέει ειδικά η Γερμανία- δεν μετέχουμε σε αυτή τη διαδικασία. Και ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, παρόμοια θέση πήρε.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Εκείνο που θέλω να επισημάνω είναι ότι αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες και ταυτόχρονα περιμένουμε και το πόρισμα των ελεγκτικών αρχών του ΟΗΕ. Από αυτό θα εξάγουμε τα τελικά συμπεράσματά μας. Θέλω να ξεκαθαρίσω το εξής: Καταλαβαίνουμε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν και οι εθνικές πολιτικές και τα εθνικά συμφέροντα, υπάρχει και η στάση του κάθε κράτους-μέλους και ιδιαίτερα των μεγάλων. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι κρίνεται και η Ε.Ε. σ` αυτή τη μεγάλη υπόθεση. Εκείνο που εμείς θέλουμε είναι, η Ε.Ε. να μπορεί να αναπτύξει κοινές πρωτοβουλίες μέσα στο πλαίσιο των αποφάσεων του Σ.Α.. Αλλά κοινές πρωτοβουλίες, ως Ενωση. Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν, αλλά εμείς καταβάλουμε προσπάθειες.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Επειδή και από τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Εξωτερικών, εδώ στην Αθήνα, με τον επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΕ διαφάνηκε και από τις δηλώσεις του ότι θέλουμε να υπάρξει άνεση χρόνου στους επιθεωρητές, δεν είναι αντιφατικό από την πλευρά του Προέδρου Μπους η δήλωσή του ή και αν θέλετε επιτιμητική προς τους επιθεωρητές του ΟΗΕ "ότι έχουμε ξαναδεί αυτό το έργο σε επανάληψη και δεν θα το ξαναδούμε σε επανάληψη";

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στο "έργο" του Διεθνούς Δικαίου. Υπάρχουν οι αποφάσεις του Σ.Α. του ΟΗΕ, οι οποίες μας καλύπτουν όλους. Σύμφωνα με αυτές τις αποφάσεις πρέπει να οι ελεγκτές να ολοκληρώσουν το έργο τους -σημειώνω τις δηλώσεις του κ. Μπλιξ για δεύτερη φορά- έχοντας την άνεση χρόνου που χρειάζεται γι` αυτό. Με βάση το πόρισμα των ελεγκτών θα κληθεί το Σ.Α. να εξετάσει τα επόμενα βήματά του. Κάνω σαφές ότι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης και πολλών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων είναι πως δεν χρειάζεται κατ` ανάγκη πόλεμος. Μπορεί να βρεθούν ειρηνικοί τρόποι, όπως θέλει όλος ο κόσμος, όπως επιθυμούν όλοι οι λαοί για την επίλυση της διαφοράς. Εμείς θέλουμε να είμαστε παρόντες στις εξελίξεις και αναπτύσσουμε σειρά πρωτοβουλιών προς αυτή την κατεύθυνση, ενισχύοντας τις δυνάμεις εκείνες που προσπαθούν προς την ίδια κατεύθυνση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ανάμεσα στους ελληνικούς τρόπους που εξετάζετε, είναι και το σενάριο περί απομάκρυνσης του Σαντάμ Χουσεϊν από το Ιράκ;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είναι θέματα γενικότερα, τα οποία θα συζητηθούν στη διεθνή Κοινότητα. Εμείς πήραμε πρωτοβουλίες. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι έγινε η συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τον κ. Μπλιξ. Συζητήθηκαν μια σειρά θέματα και προς αυτή την κατεύθυνση ενισχύουμε τις πρωτοβουλίες μας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όπως είπατε, ευχής έργον είναι να επιτευχθεί μια κοινή στάση της Ε.Ε. και να μη φθάσουμε σε πόλεμο.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν είναι μόνον ευχής έργον. Πιστεύω ότι είναι πολιτική ανάγκη. Η Ε.Ε. πρέπει κάποια στιγμή να αποδείξει ότι έχει τη δυνατότητα, σε κρίσιμες στιγμές, να δίνει δείγματα κοινής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειάς της.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ως κυβέρνηση, όμως, θα πρέπει να βλέπετε και το εναλλακτικό σενάριο: δηλαδή, αν δεν γίνουν όλα κατ` ευχήν, η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να δώσει οποιεσδήποτε διευκολύνσεις στο έδαφος, τον εναέριο χώρο στους Αμερικανούς ή να διαθέσει στρατεύματά της σε τέτοιες επιχειρήσεις;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είναι πάγια θέση μας ότι δεν μετέχουμε με στρατό σε πολεμικές επιχειρήσεις, τουλάχιστον αυτού του χαρακτήρα. Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα ζητήματα θα τα καθορίσουμε με βάση την πορεία των εξελίξεων στο Σ.Α. του ΟΗΕ. Εάν, δηλαδή, ο ΟΗΕ αποφασίσει κάποιες επιχειρήσεις ή κάποια άλλη στάση, εμείς όπως πάντα θα σταθμίσουμε τις θέσεις μας και θα κινηθούμε στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ. Αλλά, σας απέκλεισα την εμπλοκή ελληνικών στρατιωτικών τμημάτων στις επιχειρήσεις, αν αυτές τελικά αποφασιστούν.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ: Ο προκάτοχός σας και νυν υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας, σε συνέντευξή του, διάβαζα, ότι δήλωσε πως αν δεν ήταν υπουργός θα γινόταν διαδηλωτής. Θα ήθελα να ξέρω εάν συμφωνείτε με αυτή τη δήλωση.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είναι συμβολικό.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ: Εσείς, ως πρώην συνδικαλιστής, θα γινόσασταν και εσείς διαδηλωτής, κ. Υπουργέ;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Οι δηλώσεις αυτές εμπεριέχουν ένα συμβολισμό. Ο συμβολισμός είναι αυτό που σας είχα πει και πριν από μερικές ημέρες, εδώ, σε αυτή την αίθουσα, ότι δεν θεωρούμε αντιπάλους τους διαδηλωτές, ότι επιθυμούμε να συζητήσουμε μαζί τους. Θέλουμε να εντάξουμε τον προβληματισμό τους στον προβληματισμό των εργασιών των άτυπων συμβουλίων, που συνεδριάζουν με θέμα "το μέλλον της απασχόλησης και της κοινωνικής προστασίας". Τους έχουμε, ήδη, ζητήσει να περιοριστούν σε ειρηνική εκδήλωση των δικών τους θέσεων. Αυτό το συμβολισμό προσπάθησε να αναπτύξει ο κ. Ρέππας και στη Γενική Συνέλευση.

Για τα άλλα ζητήματα της επικαιρότητας, υπάρχουν οι σχετικές δηλώσεις.

Για τα αθλητικά θέματα, σας παραπέμπω στις σημερινές δηλώσεις του κ. Βενιζέλου. Εκείνο που θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε -και με τις δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού- είναι ότι είμαστε αποφασισμένοι να εξυγιάνουμε και το χώρο του Αθλητισμού. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τελείως διαφορετικές αντιλήψεις για τον Αθλητισμό, που χρησιμοποιούν το χώρο προς ίδιον όφελος και δημιουργούν σοβαρότατα προβλήματα, είτε στο οικονομικό μέρος, είτε ζητήματα ηθικής τάξεως. Σε όλα αυτά τα θέματα, είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε. Και πιστεύω ότι το στίγμα της πολιτικής μας έχει δοθεί και σε αυτούς τους τομείς.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Περιορίζεστε στο θέμα της ΑΕΚ ή μιλάτε γενικά;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Μίλησα για τον Αθλητισμό.

ΠΙΤΤΑΡΑΣ: Τον κ. Ψωμιάδη, θα τον συναντήσετε;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Προφανώς, υπονοείτε τη χθεσινή αναφορά συναδέλφου σας, αν δεν κάνω λάθος, σε κάποιο κανάλι, περί δήθεν προστασίας του Ψωμιάδη από κάποιον υπουργό και συγκεκριμένα από τον κ. Κώστα Σκανδαλίδη, όπως ειπώθηκε στη συνέχεια. Θέλω να χαρακτηρίσω ως αθλιότητες όλες αυτές τις αναφορές. Πραγματικά είναι άθλιο να επιχειρείς να εμπλέκεις έναν άνθρωπο που το κύρος του, η διαφάνεια των δράσεών του και η εντιμότητά του τόσο στην προσωπική ζωή του, όσο και στην πολιτική πρακτική του, είναι γνωστές σε όλους.

Ι. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Επειδή περιεστράφη η συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα, την τελευταία περίοδο βλέπουμε πολλά θέματα της επικαιρότητας να τρέχουν με έναν κοινό παρανομαστή: Μια συζήτηση γύρω από τη διαφθορά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Σκέφτεται η κυβέρνηση να αντιδράσει σε αυτό το φαινόμενο και αν ναι, πώς; Σας έχει ανησυχήσει αυτή η ιστορία;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Κάνω μια εισαγωγική παρατήρηση: Πρόσεξα, χθες, σε κάποιο ηλεκτρονικό Μέσο Ενημέρωσης, που είχαν ανοίξει κάποια συζήτηση γύρω από αυτά τα θέματα, ότι εμφανίστηκε κάποιος κύριος -συνάδελφός σας- ο οποίος είπε δύο-τρεις ιστορίες χωρίς αναφορά σε ονόματα, τόπους, ημερομηνίες κ.τ.λ., και προσπαθούσε να δημιουργήσει μια εικόνα ότι εδώ υπάρχει μια γενικευμένη διαφθορά, λέγοντας ουσιαστικά "ιστοριούλες". Να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα μια και καλή: Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να χτυπήσει τη διαφθορά σε όλους τους τομείς και γι` αυτό ζητήσαμε να φθάσει το μαχαίρι στο κόκαλο. Ζητήσαμε από τη Δικαιοσύνη να κάνει γρήγορα και αποτελεσματικά τη δουλειά της και να προχωρήσει την έρευνα σε βάθος. Ο,τι βγάλει, λοιπόν, η έρευνα, γιατί είναι αρμόδιες οι Δικαστικές Αρχές. Η κυβέρνηση είναι σαφής: Ερευνα σε βάθος, έλεγχος όλων των καταγγελιών. Το μαχαίρι στο κόκαλο σε όλους τους τομείς. Η διαφθορά είναι αντίπαλός μας. Και χαίρομαι, γιατί υπάρχουν σχετικές αναφορές από άλλους και από τους δικαστικούς λειτουργούς για ένα ενιαίο μέτωπο μέσα στο θεσμικό πλαίσιο που έχουμε δημιουργήσει με σκοπό την πάταξη της διαφθοράς, όπου εμφανίζεται. Η κυβέρνηση, όπως είναι γνωστό, έχει κάνει τεράστια βήματα στον τομέα της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας, τόσο στη λειτουργία του δημόσιου τομέα, όσο και στα έργα. Εκείνο που θέλω να επισημάνω είναι ότι αυτές οι αναγωγές προβλημάτων που έχουν να κάνουν με την εμφάνιση φαινομένων, όπως του Ψωμιάδη στο χώρο του Αθλητισμού ή με την εμφάνιση αυτών των καταγγελιών που έχουν γίνει για εκβιαστικά κυκλώματα, είναι ζητήματα που δεν εμφανίζονται τώρα για πρώτη φορά, αλλά τώρα αντιμετωπίζονται. Η κυβέρνηση είναι απέναντι σε αυτά. Ας μην επιχειρούν, λοιπόν, ορισμένοι -και κυρίως οι της Ν.Δ.- να δημιουργήσουν έναν καμβά με επίπλαστο και αυθαίρετο τρόπο για να μπορέσει ίσως να κάνει μια εμφάνιση ο αρχηγός της στη συζήτηση που θα διεξαχθεί στις 4 Φεβρουαρίου, στη Βουλή. Επισημαίνω ότι η κυβέρνηση κάνει τη δουλειά της με τον πιο έντιμο, διάφανο και αποτελεσματικό τρόπο. Ας φροντίσει και η Ν.Δ. να πείσει, έστω και στο ελάχιστο, ότι είναι ουσιαστικά διατεθειμένη και όχι υποκρύπτοντας σκοπιμότητες, να συμβάλει στην ίδια κατεύθυνση.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Wednesday, 22 January 2003 - 14:05:08 UTC