Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 02-10-01

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 1 Οκτωβρίου 2002

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΧΡΗΣΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

Γεια σας και καλό μήνα.

Θα ήθελα να κάνω δύο εισαγωγικές παρατηρήσεις:

Η πρώτη αφορά το θέμα των λαϊκών αγορών. Αυτή τη στιγμή, δεν γνωρίζω εάν υπάρχει κάτι νεότερο στο θέμα, διότι είναι σε εξέλιξη μια γενική συνέλευση των πωλητών των λαϊκών αγορών. Ωστόσο, επειδή υπάρχει ένα θέμα επί της ουσίας, είμαι υποχρεωμένος να κάνω μια ολοκληρωμένη τοποθέτηση:

Η κυβέρνηση παρακολουθώντας με προσοχή τα προβλήματα των πωλητών των λαϊκών αγορών και των παραγωγών, πρότεινε μέσω του υπουργού Ανάπτυξης Ακη Τσοχατζόπουλου και του υφυπουργού Χρήστου Θεοδώρου, τη δημιουργία μιας μικτής επιτροπής, η οποία θα συνεδρίαζε από την Παρασκευή και θα είχε στόχο την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων των πωλητών και παραγωγών, την εξυγίανση και τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των λαϊκών αγορών και την πάταξη του παραεμπορίου. Αυτή η Επιτροπή θα μπορούσε να αντιμετωπίσει όλα τα υπαρκτά θέματα που αντιμετωπίζουν οι πωλητές και να συμβάλλει, τόσο στην εξυγίανση και βελτίωση της λειτουργίας των λαϊκών αγορών, όσο και την καλύτερη εξυπηρέτηση του καταναλωτή, που πάντα είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντός μας. Οσον αφορά το θέμα των ταμειακών μηχανών, θέλω να σημειώσω ότι αφορούν μόνο τους πωλητές βιομηχανικών προϊόντων, αυτούς, για παράδειγμα, που πωλούν παπούτσια. Επίσης, σημειώνω ότι οι ταμειακές μηχανές υπολογίζεται ότι αφορούν 356 πωλητές, επί συνόλου 8.526, δηλαδή, πρόκειται για ένα πολύ μικρό ποσοστό. Αφορά, επαναλαμβάνω, αυτούς που πωλούν βιομηχανικά και όχι αγροτικά προϊόντα. Εκτιμώ ότι θα πρέπει στα σωματεία των πωλητών των λαϊκών αγορών να υπάρξουν υπεύθυνες και ώριμες σκέψεις και να δεχθούν αυτή την Επιτροπή και τη διαδικασία που έχει προτείνει η κυβέρνηση.

Από την άλλη πλευρά, θέλω να τονίσω ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει το κλείσιμο των εθνικών οδών. Τώρα κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει ομαλή τροφοδοσία της αγοράς των Αθηνών, ομαλή εξυπηρέτηση των αναγκών του πολίτη σε οπωροκηπευτικά και άλλα αγροτικά προϊόντα. Επομένως, εκείνο που σημειώνουμε είναι ότι η κυβέρνηση σκύβει με ιδιαίτερη προσοχή πάνω στα προβλήματα, προτείνει λύσεις μέσα από τη δημιουργία μιας μικτής επιτροπής για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου. Και, επίσης, ότι οι ταμειακές μηχανές θα εφαρμοστούν, αλλά μόνο για εκείνους που πωλούν βιομηχανικά προϊόντα. Και βεβαίως, δεν μπορεί να υπάρξει κλείσιμο των εθνικών οδών ή παρεμπόδιση της τροφοδοσίας της αγοράς και των πολιτών με οπωροκηπευτικά.

Η δεύτερη παρατήρηση αφορά την υπόθεση που εκτυλίχθηκε χθες το βράδυ σε τηλεοπτικό σταθμό. Θέλω να σχολιάσω ιδιαίτερα την επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κίμωνας Κουλούρης, καθώς και το μέλος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Σμπώκος. Ιδιαίτερα για τον κ. Κουλούρη επιχειρήθηκε από στελέχη της Ν.Δ. να εμφανιστεί ότι δήθεν έστειλε επιστολή που τον αφορούσε προσωπικά, κατά τη διάρκεια της χούντας. Θέλω να τονίσω ότι αυτή η επίθεση ήταν όχι μόνο άδικη, αλλά και επικίνδυνη, διότι έγινε παρότι τα στελέχη της Ν.Δ. γνώριζαν ότι ο τότε βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Καρατζαφέρης είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως για συκοφαντική δυσφήμηση, με πλαστό έγγραφο για το θέμα αυτό -και ομιλώ για το 1987- και μετά ζήτησε συγνώμη στο Εφετείο, προκειμένου να μην καταδικαστεί αμετακλήτως. Πάλι είχε δεχθεί ότι το έγγραφο ήταν πλαστό και είχε πει ότι τιμά το πολιτικό πρόσωπο του Κίμωνα Κουλούρη, ο οποίος εξάλλου είναι γνωστό ότι ήταν ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΚ Αγγλίας και είχε ιδιαίτερα αγωνιστική δράση κατά τη διάρκεια της χούντας των συνταγματαρχών. Είναι σαφές ότι αυτή η επίθεση έγινε εν γνώσει της πλαστότητας του εγγράφου. Είναι μια πράξη επικίνδυνη που δείχνει ότι οι εμπνευστές της και αυτοί που ανέλαβαν να την εκτελέσουν δεν ορρωδούν προ ουδενός και χρησιμοποιούν ακόμη και προσωπικές απαράδεκτες επιθέσεις, προκειμένου να πετύχουν τον πολιτικό τους στόχο. Αυτό, όμως, δεν είναι πολιτική. Αυτό μας βάζει σε άλλες ατραπούς, είναι επικίνδυνο και ως τέτοιο το αντιμετωπίζουμε. Είμαστε πλήρως αλληλέγγυοι και στηρίζουμε το βουλευτή μας Κίμωνα Κουλούρη και τα υπόλοιπα στελέχη μας.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ: Ηθελα να ρωτήσω με ποιο τρόπο σκέφτεται η κυβέρνηση να μην επιτρέψει τις κινητοποιήσεις των πωλητών στις λαϊκές αγορές, όπως είπατε πριν από λίγο και εάν αυτό σχετίζεται με κατασταλτικά μέτρα;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Κανείς δεν μπορεί στο όνομα της οιασδήποτε διεκδίκησης να κλείνει τις εθνικές οδούς. Η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας.

ΜΙΧΑΗΛ: Είπατε ότι μέσω αυτής της επιτροπής θέλετε να αντιμετωπίσετε όλα τα προβλήματά τους. Το γεγονός ότι έχετε βάλει ένα πλαφόν, το υπουργείο Εμπορίου, στις τιμές των οπωροκηπευτικών, είστε διατεθειμένοι να το συζητήσετε;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Κατ` αρχάς, γνωρίζετε ότι οι οποιασδήποτε μορφής παρεμβάσεις μπορεί να γίνουν μόνο σε ελάχιστα είδη. Ηταν λογικό να γίνουν σε περίοδο ανατιμήσεων, με όποια μορφή είχαν, είτε ήταν μορφή ελέγχου, είτε ήταν στο ποσοστό του κέρδους, και επαναλαμβάνω αφορούν ελάχιστες περιπτώσεις κυρίως σε οπωροκηπευτικά προϊόντα. Οποιαδήποτε κυβέρνηση είναι λογικό ότι θα είχε φροντίσει να αντιμετωπίσει αυτό το κύμα των ανατιμήσεων, όπως ακριβώς έχουμε φροντίσει κι εμείς. Από την άλλη πλευρά, είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε μέτρα ουσίας που να διευκολύνουν τη δουλειά αυτών των ανθρώπων, να την καταστήσουν αποτελεσματική και βεβαίως να εμποδίσουν την παρέμβαση παραεμπόρων, ανθρώπων που δεν έχουν άδεια, οι οποίοι αφαιρούν σημαντικό μέρος του κύκλου εργασιών από τις λαϊκές αγορές. Αυτό έχει ξεκαθαριστεί προς όλες τις πλευρές. Δεν πρόκειται να υπάρξει υποχώρηση στο θέμα των ταμειακών μηχανών, διότι είναι σαφές ότι αυτές δεν αφορούν οπωροκηπευτικά, αλλά βιομηχανικά προϊόντα, όπου πρέπει να υπάρχει ταμειακή μηχανή για τον απαραίτητο έλεγχο που πρέπει να κάνει το κράτος. Εσείς μας ζητάτε να υπάρχουν μέτρα ελέγχου και πολύ καλά κάνετε κι εμείς ανταποκρινόμαστε σε αυτό. Θεωρώ, λοιπόν, ότι αυτός ο φόβος που πιθανόν να υπάρχει, ότι δηλαδή, οι ταμειακές μηχανές μπορεί να επεκταθούν ή μπορεί να αποτελέσουν ένα άλλο βήμα -αυτά δηλαδή που ακούμε στην τηλεόραση- είναι σαφές ότι δεν ευσταθούν. Επαναλαμβάνω ότι οι ταμειακές μηχανές αφορούν τα βιομηχανικά και όχι τα οπωροκηπευτικά προϊόντα. Είναι μέτρο πάταξης της φοροδιαφυγής και προστασίας του καταναλωτή και με αυτή την έννοια πρέπει να εφαρμοστεί. Ολα τα άλλα ζητήματα συζητούνται και μπορούμε να συμφωνήσουμε και να τα αντιμετωπίσουμε θετικά. Αλλά, η καλύτερη αντίδραση που έχουν να κάνουν -και τους καλούμε να το κάνουν- είναι να επιστρέψουν στο τραπέζι του διαλόγου. Κανείς δεν πρέπει να διανοείται ότι μπορεί να παρεμβάλλει, εκβιαστικά, εμπόδια στην ομαλή οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας.

ΚΑΠΠΟΣ: Τις τελευταίες ημέρες, ενόψει των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών, ξαφνικά άρχισε να παρουσιάζεται ένα κλίμα πόλωσης και όξυνσης των τόνων πάνω στο οποίο αναφέρονται και ακραία πολιτικά φαινόμενα, σαν αυτό που σχολιάσατε προηγουμένως. Θα ήθελα να ρωτήσω, εάν η κυβέρνηση, ανεξάρτητα από το πώς θα κινηθεί η αντίπαλη παράταξη, σκοπεύει να ακολουθήσει ακριβώς αυτό το δρόμο.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Η κυβέρνηση σκοπεύει να ακολουθήσει το δρόμο που ακολουθεί και έχει διακηρύξει. Οπως και το ΠΑΣΟΚ, θα κάνει το ίδιο. Το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει συγκεκριμένη καμπάνια στις εφημερίδες και θα είδατε ότι έχουμε επιλέξει την οδό του ουσιαστικού διαλόγου για τα προβλήματα και το μέλλον της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Η Αυτοδιοίκηση είναι το ζήτημα, γιατί αυτή κρίνεται σε αυτές τις εκλογές. Βεβαίως, είναι ένα πολιτικό θέμα, γιατί όλα τα θέματα είναι πολιτικά όταν αφορούν όλο τον ελληνικό λαό. Ομως, έχει να κάνει με το μέλλον της Αυτοδιοίκησης, το μέλλον της ποιότητας ζωής και το μέλλον της τοπικής ανάπτυξης. Θέλουμε τον καλύτερο για Δήμαρχο ή Νομάρχη. Γι` αυτό, καλέσαμε τον πολίτη να σκεφθεί. Κάποιοι άλλοι πολώνουν και διχάζουν το λαό. Το είδαμε αυτό και χθες, με την επίθεση που μεθόδευσαν, η οποία σας πληροφορώ ήταν εκ των προτέρων γνωστή. Αυτή είναι η τακτική της Ν.Δ. Να είστε βέβαιοι ότι ο ελληνικός λαός και γνώση και μνήμη έχει.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Μία υπενθύμιση και μια ερώτηση. Η υπενθύμιση είναι ότι σήμερα η Κύπρος γιορτάζει την επέτειο της ανεξαρτησίας της και τη δημιουργία της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960 και θα ήθελα να μνημονεύσετε το γεγονός. Η ερώτησή μου είναι ότι λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη και πάρα πολύ σοβαρή συνάντηση στη Νέα Υόρκη του Γενικού Γραμματέα με τον Πρόεδρο Κληρίδη και τον Ραούφ Ντενκτάς, η Τουρκία προχωρά σε εκβιαστικές κινήσεις. Πρώτο βήμα είναι να βαπτίσει τους τουρκοκύπριους ως Τούρκους πολίτες, δίνοντάς τους την τουρκική υπηκοότητα. Δεύτερο βήμα, είναι η προσάρτηση των κατεχόμενων. Θα ήθελα το σχόλιό σας.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Οσον αφορά το δεύτερο βήμα, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Γιατί, προσάρτηση των κατεχομένων θα ήταν μια ιδιαίτερα σοβαρή κίνηση.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Είναι μέσα στα σχέδιά της και ήδη συζητείται. Αλλά, το πρώτο βήμα που είπα, έχει γίνει.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Θέλω να ελπίζω ότι δεν είναι στα σχέδιά τους, διότι εάν ήταν θα δημιουργούσαν σοβαρά προβλήματα εναντίον όλης της Διεθνούς Κοινότητας και του Διεθνούς Δικαίου. Σε κάθε περίπτωση, γίνονται άλλες κινήσεις. Εμείς είμαστε σταθεροί στο δρόμο μας που φαίνεται ότι μπορεί να αποδώσει δίκαιη λύση. Επιπλέον, βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο η ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. Γνωρίζετε ότι είμαστε στο τελικό στάδιο. Δεν γνωρίζω ποιοι θα θελήσουν να εγείρουν εμπόδια. Εάν γίνει κάτι τέτοιο, η στάση της Ελλάδας θα είναι ιδιαίτερα αποφασιστική. Και το τονίζω αυτό. Αυτό είναι ένα μήνυμα προς όλες τις πλευρές. Θα είμαστε ιδιαίτερα αποφασιστικοί στο θέμα της ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ε.Ε. Και θέλω να πιστεύω ότι η Διεθνής Κοινότητα, η οποία δεν κουράζεται να επαναλαμβάνει ότι πρέπει να βρεθεί δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ, θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα γι` αυτό. Γνωρίζω ότι όσο πλησιάζουν οι τουρκικές εκλογές θα υπάρχουν και κάποιες προκλητικές κινήσεις και δηλώσεις. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι το μόνο που πετυχαίνει η Τουρκία με αυτές είναι να εκτίθεται ακόμη περισσότερο και να θέτει εν αμφιβόλω την ευρωπαϊκή πορεία της.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Θα ήθελα να γίνετε πιο σαφής στη φράση σας "ιδιαίτερα αποφασιστική θα είναι η Ελλάδα".

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Χρειάζεται να γίνω πιο σαφής; Σας απάντησα ότι θα είμαστε ιδιαίτερα αποφασιστικοί και αυτό τα λέει όλα. Οσον αφορά το πρώτο σκέλος της ερώτησής σας, θα ήθελα να σας πω ότι ήταν μια πολύ σημαντική εξέλιξη η ανακήρυξη του ανεξάρτητου κυπριακού κράτους. Εκείνο που ευχόμαστε πάντα είναι να προχωρήσει γρήγορα η λύση του Κυπριακού και η ενιαία πια Κυπριακή Δημοκρατία να προχωρήσει στο δικό της δρόμο.

ΚΟΥΙΝ: Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα ασκήσει βέτο;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ξεκινάμε για να επιτευχθεί η ένταξη και κανένας δεν έχει εγείρει θέμα. Και όσο κανείς δεν έχει εγείρει θέμα, πάμε και εμείς τις αντιδράσεις μας μέχρι ένα σημείο. Καταλαβαίνετε ότι, εάν κάποιος -που το απεύχομαι- εγείρει θέμα, θα διαπιστώσει πόσο ακριβώς αποτελεσματικοί και αποφασιστικοί θα είμαστε και ποια θα είναι η αντίδρασή μας. Αυτό πιστεύουμε και να είστε βέβαιοι ότι θα το πράξουμε. Αφού κανείς δεν έχει εγείρει θέμα, ας μου επιτραπεί να μείνω μέχρις εκεί.

ΤΑΚΗΣ: Θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση στο προηγούμενο θέμα του κ. Κουλούρη. Είπατε ότι η επίθεση ήταν εκ των προτέρων γνωστή.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Κυκλοφορούσε στους διαδρόμους της Βουλής, αν δεν απατώμαι χθες, από ό,τι πληροφορήθηκα.

ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ: Ο κ. Κεφαλογιάννης;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Οπως θα προσέξατε, δεν αναφέρθηκα σε όνομα και δεν συνηθίζω να το κάνω αυτό. Είπα ότι από το πρωί, στους διαδρόμους της Βουλής, κυκλοφορούσε κάτι τέτοιο. Ηταν μεθοδευμένη επίθεση. Ηταν συγκεκριμένη πολιτική πράξη. Και η επίθεση είναι άδικη και απαράδεκτη. Διότι ο κ. Καρατζαφέρης έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως και έχει ζητήσει συγνώμη στο Εφετείο. Είχε αναγνωρίσει την πλαστότητα του εγγράφου και έπρεπε η Ν.Δ. να γνωρίζει -και κατά τη γνώμη μου το γνωρίζει- ότι βουλευτής της τότε είχε καταδικαστεί για συκοφαντική δυσφήμηση και είχε ζητήσει συγνώμη στη συνέχεια. Οταν, λοιπόν, εγείρει ένα τέτοιο θέμα, σημαίνει πρακτικά ότι επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα πόλωσης, διχασμού και εκτροπής από την ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα, που μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες ατραπούς. Δείχνει καθαρά ποιο είναι το ήθος ορισμένων και ότι δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν και αυτού του είδους τις προσωπικές επιθέσεις, προκειμένου να εξυπηρετήσουν κομματικούς στόχους. Αυτό δεν μπορούμε να το αποδεχθούμε και να το ανεχθούμε.

Ι. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Μέχρι το Δεκέμβριο έχουμε κρίσιμες συναντήσεις και στο επίπεδο της Ε.Ε., με αποκορύφωμα τη Σύνοδο Κορυφής στην Κοπεγχάγη. Επίσης, θα υπάρξουν πολλές διπλωματικές διαβουλεύσεις και συζητήσεις γύρω από αυτό το θέμα. Εχει ξεκαθαριστεί εάν η ένταξη αφορά τις δέκα χώρες ως πακέτο ή πρόκειται η Ε.Ε. να συζητήσει για κάποιες χώρες μεμονωμένα;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Μέχρι τώρα, η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι σαφής. Γνωρίζετε ότι η απόφαση αυτή θα επιβεβαιωθεί και πάλι σε μια εβδομάδα. Στη συνέχεια, έχουμε στις 24 και 25/10 την Ατυπη Σύνοδο Κορυφής, η οποία δεν μπορεί να πάρει επίσημες αποφάσεις, αλλά θα τεθούν και θα συζητηθούν τέτοια ζητήματα. Οι επίσημες αποφάσεις θα ληφθούν στην Κοπεγχάγη. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα. Οτι, δηλαδή, κρίνονται όλες οι χώρες και η διεύρυνση θα προχωρήσει με βάση τα κριτήρια με τα οποία εξετάστηκαν όλες οι χώρες. Η Κυπριακή Δημοκρατία, πρώτη τουλάχιστον μέχρι τώρα, πληροί όλα τα κριτήρια. Αρα, εφόσον πληροί όλα τα κριτήρια, πρέπει να ενταχθεί πρώτη. Σε αυτό είμαστε απόλυτοι. Βεβαίως, κατά τη γνώμη μας, μια σωστή πράξη που μπορεί να κάνει η Ε.Ε., είναι να εντάξει ένα κύμα χωρών, μια πρώτη κατηγορία χωρών, οι οποίες να πληρούν αυτά τα κριτήρια. Αυτή, κατά τη γνώμη μου, θα ήταν και πολιτικά μια συμβολική θετική πράξη.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Θέλετε να σχολιάσετε την απόφαση για τον Μάκη Ψωμιάδη που βγήκε από το δικαστήριο;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δεν θα ήθελα να τη σχολιάσω. Αλλά, επειδή πήγα και ως μάρτυρας, εκείνο που θέλω να τονίσω είναι ότι αυτά τα οποία πολλοί από εμάς είπαμε στις τοποθετήσεις μας, δικαιώθηκαν. Επίσης, θα ήθελα να πω ότι δεν έχει κανείς δικαίωμα, με επιθέσεις "στημένες" -με συγχωρείτε για την έκφραση- να προσπαθεί να σπιλώσει την πορεία πολιτικών, όπως του Κώστα Λαλιώτη. Μια πορεία μακρά, μια πορεία εντιμότητας και προσφοράς στο δημόσιο βίο της χώρας. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε και τα πολιτικά πρόσωπα και το δημόσιο συμφέρον. Διότι θίχθηκε το δημόσιο συμφέρον από αυτή την επίθεση και χαίρομαι διότι ήρθε η σημερινή απόφαση να το αναγνωρίσει αυτό.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 1 October 2002 - 13:05:11 UTC