Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 02-09-12

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 12 Σεπτεμβρίου 2002

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΧΡΗΣΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

Γεια σας.

Οπως γνωρίζετε, πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Κλειστό Γυμναστήριο Αρσης Βαρών στη Νίκαια, όπου έκανε και σχετική δήλωση για την πρόοδο των εργασιών στα ολυμπιακά έργα και μια σειρά γενικότερων ζητημάτων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στο Λεκανοπέδιο.

Επίσης, υπάρχει η σχετική δήλωση του υπουργού Παιδείας Πέτρου Ευθυμίου για την τελική συμφωνία που επήλθε με τους πανεπιστημιακούς. Ετσι, δίνεται τέλος και σε μια διάσταση απόψεων που υπήρχε για ορισμένα θέματα, αλλά και στην αγωνία δεκάδων χιλιάδων οικογενειών και κυρίως νέων ανθρώπων, οι οποίοι περίμεναν τι θα γίνει με τις εξετάσεις για τα πτυχία τους και τις προαγωγές τους στο επόμενο έτος σπουδών. Με τη συμφωνία αυτή, την οποία όλοι πρέπει να χαιρετίσουμε, ανοίγεται μια προοπτική λύσης -χωρίς νικητές και ηττημένους- στα προβλήματα της πανεπιστημιακής κοινότητας και βεβαίως, δίνεται τέλος σε μια εκκρεμότητα που απασχολούσε δεκάδες χιλιάδες οικογένειες. Μέσα από το διάλογο και την ομαλή εξέλιξή του, θα δουλέψουμε όλοι μαζί για την αναβάθμιση της παιδείας, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας.

ΤΑΚΗΣ: Οταν ένας βουλευτής κυβερνώντος κόμματος λέει στη Βουλή ότι η Ελλάδα είναι σε διαφθορά πιο πάνω και από τη Ζάμπια, ότι τα νοσοκομεία πλημμυρίζουν από ράντζα, ότι η Δημόσια Διοίκηση είναι άχρηστη και τελικώς ο ίδιος θλίβεται που το ΠΑΣΟΚ κυβερνά αυτό τον τόπο, τίθεται θέμα παραμονής του στην Κ.Ο. του Κινήματος;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Το ερώτημα αυτό δεν αφορά τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο. Η διαφωνία μου με αυτές τις εκτιμήσεις, από όποιον κι αν γίνονται, είναι πλήρης σε όλα τα επίπεδα.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Τίθεται, όμως, κάποιο θέμα; Μιλώ για τον κ. Κατσανέβα. Γιατί, όταν κάποιοι βουλευτές της Ν.Δ. διαφοροποιούνται και κάνουν κάποιες άλλες δηλώσεις, εγκαλείτε την ηγεσία της...

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Σας είπα ότι υπάρχει πλήρης διαφωνία με αυτού του τύπου τις εκτιμήσεις. Είμαι πολύ σαφής. Από εκεί και πέρα, δεν καθορίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τι θα κάνουν οι αρμόδιοι. Δεν είμαι εγώ ο Γραμματέας της Κ.Ο., ούτε έχω άλλη τέτοια αρμοδιότητα. Οπως γνωρίζετε, η Ν.Δ. καλύπτει αυτά τα στελέχη. Αυτή είναι η διαφορά μας. Εμείς έχουμε το θάρρος, όταν έχει να κάνει με μια εκτίμηση στελέχους με την οποία διαφωνούμε, να δηλώσουμε τη διαφωνία μας. Αντιθέτως, η Ν.Δ. καλύπτει τον κ. Πολύδωρα, εάν εννοείτε αυτόν, είτε άλλες τέτοιες περιπτώσεις, άρα γίνεται συνυπεύθυνη. Διότι, η κάλυψη δημιουργεί συνυπευθυνότητα. Αυτή είναι η διαφωνία μας με τη Ν.Δ. σε ορισμένες τέτοιες περιπτώσεις. Οτι γίνεται συνυπεύθυνη τέτοιων εκτιμήσεων.

ΤΑΚΗΣ: Θα επικοινωνήσετε με το Γραμματέα της Κ.Ο. και θα μας ενημερώσετε;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Αυτό το θέμα, δεν αφορά τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο. Οσον αφορά την πολιτική εκτίμησή μου, ήμουν πολύ σαφής. Εάν, πάντως, υπάρξει κάτι, θα σας ενημερώσω.

ΣΟΥΡΜΕΛΙΔΗΣ: Υπήρχε, από χθες, μια εκκρεμότητα, όσον αφορά την ενδιάμεση συμφωνία με τα Σκόπια. Μήπως έχετε κάτι νεότερο;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Θα ανανεωθεί με τη διαδικασία που προβλέπεται. Δηλαδή, η ενδιάμεση συμφωνία θα εξακολουθεί να ισχύει για ένα χρόνο ακόμα. Υπάρχει αυτόματη ανανέωση της διαδικασίας.

ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΥ: Μήπως μπορείτε να επαναλάβετε τη θέση της Ελλάδας, όσον αφορά το όνομα;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ισχύει αυτό που σας είπα, χθες. Οτι δηλαδή, είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για να βρεθεί λύση και στο θέμα αυτό, στο πλαίσιο της ενδιάμεσης συμφωνίας. Θα μπορούσαμε, επίσης, να συζητήσουμε ακόμη και μια σύνθετη ονομασία, που να μας βρίσκει σύμφωνους, βεβαίως.

ΑΡΓΥΡΟΣ: Τις προηγούμενες ημέρες μας είπατε ότι, εάν συνεχιστεί η ενοχοποίηση των στελεχών της Αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με την τρομοκρατία από κάποιους στα τηλεοπτικά "παράθυρα", θα αντιδράσετε ιδεολογικά. Χθες, είχαμε και μια δήλωση του Πρωθυπουργού γι` αυτό. Ωστόσο, αυτές οι συμπεριφορές συνεχίζονται και σήμερα, για παράδειγμα, είδαμε τον κ. Καρρά και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Θα υπάρξει κάποια αντίδραση;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Εχουμε αντιδράσει πολλές φορές. Μας προβληματίζει ιδιαίτερα, γιατί αυτοί οι άνθρωποι της Ν.Δ. δεν κουράστηκαν 27 χρόνια να προσπαθούν να εμπλέξουν το ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΚ παλαιότερα με την τρομοκρατία. Θα καταλάβουν κάποτε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι αυτή η οποία, με την υπεύθυνη και σοβαρή δουλειά της, οδήγησε στην εξάρθρωση της 17Ν; Και αν δεν θέλουν να το αναγνωρίσουν από μικροψυχία, δεν πειράζει. Τουλάχιστον, όμως, ας δείξουν τη στοιχειώδη σοβαρότητα, ευθύνη και ευπρέπεια που χρειάζεται απέναντι σε ένα γεγονός που αντιλαμβάνεται όλος ο ελληνικός λαός. Ας κάνουν αυτό, εάν δεν έχουν το ηθικό ανάστημα να πουν μπράβο στην κυβέρνηση και στις αρχές ασφαλείας, όπως έπραξαν ορισμένοι βουλευτές και όχι επίσημα η Ν.Δ.

ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν χθες τον υπουργό Δικαιοσύνης Φίλιππο Πετσάλνικο, να εξαγγείλει νέο πακέτο μέτρων, ενώ η υπόθεση της τρομοκρατίας βρίσκεται σε εξέλιξη και έχουμε και πρόσφατο νομοσχέδιο που αφορά το θέμα;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Εχετε θέσει ένα ιδιαίτερα σοβαρό θέμα και μας δίνεται η ευκαιρία να εξηγήσουμε ορισμένα πράγματα, γιατί φοβάμαι ότι υπάρχει παρανόηση για κάποια ζητήματα. Υπάρχει μια απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης της Ε.Ε. για εναρμόνιση σε κάποιο επίπεδο της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, σχετικά με ορισμένα κρίσιμα θέματα που συνδέονται με την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Στο πλαίσιο αυτών των αποφάσεων χρειάζεται μια συμπλήρωση σε ορισμένα θέματα, του ισχύοντος νομικού πλαισίου για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Τα θέματα, τα οποία καλούμαστε να συζητήσουμε -και θα υπάρξει, βεβαίως, και διάλογος- είναι:

Πρώτον, το θέμα του ορισμού της τρομοκρατίας. Επειδή δημιουργήθηκαν το πρωί κάποιες ανησυχίες, θέλω να τονίσω με τον πιο απόλυτο τρόπο ότι θα υπάρχει ρητή εξαίρεση ενεργειών στο θέμα του ορισμού μιας τρομοκρατικής ενέργειας, που συνδέονται με την προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Οπως θα υπάρχει και ρητή εξαίρεση ενεργειών που συνδέονται με την άσκηση των πάσης φύσεως δικαιωμάτων του πολίτη, πολιτικών, συνδικαλιστικών, θρησκευτικών και οικονομικών δικαιωμάτων. Σε αυτά τα ζητήματα θα υπάρχει ρητή εξαίρεση ενεργειών από το γενικότερο νέο ορισμό που θα δοθεί στην τρομοκρατία και τις τρομοκρατικές ενέργειες.

Δεύτερον, θα μας απασχολήσει το θέμα του μεγαλύτερου χρόνου παραγραφής. Γνωρίζετε ότι υπάρχει ένα ζήτημα -σε αυτό έχει αναφερθεί και ο Πρωθυπουργός- όσον αφορά το χρόνο επέκτασης της παραγραφής αδικημάτων που συνδέονται με τρομοκρατικές ενέργειες. Βεβαίως, δεν θα μπορεί, κατά το Σύνταγμά μας, να έχει αναδρομική ισχύ. Είναι σαφές.

Τρίτον, θα προβλέπονται μεγαλύτερες ποινές για τους αρχηγούς της ομάδας. Καθιερώνεται η έννοια του αρχηγού της τρομοκρατικής ομάδας και οι ποινές θα είναι ιδιαίτερα αυστηρές. Και,

Τέταρτον, θα προβλέπονται ποινές για όσους διευκολύνουν την άσκηση τρομοκρατικών ενεργειών, είτε με χρήματα, είτε με άλλης μορφής υποστήριξη.

Στο θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας ήμασταν και θα παραμείνουμε σταθεροί στην έννοια αντιπαράθεσης της Δημοκρατίας με την τρομοκρατία. Χειριστήκαμε το θέμα της εξάρθρωσης της 17Ν και γενικότερα της εξάρθρωσης της τρομοκρατίας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των δημοκρατικών αρχών, του Συντάγματος, των νόμων μας και της βαθιάς πίστης μας στο κράτος δικαίου. Οι συμπληρώσεις που θα γίνουν για την εναρμόνιση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, θα γίνουν σε αυτό το πλαίσιο του κράτους δικαίου, των κανόνων του κράτους, που διέπουν μια οργανωμένη πολιτεία, που θα έχει τις δικές της άμυνες και τη δική της προστασία από τον οποιοδήποτε μεθοδεύει εναντίον της ενέργειες τυφλής βίας, μισαλλοδοξίας, φανατισμού και τρομοκρατίας. Επίσης, θέλω να τονίσω, για την άρση κάποιων παρεξηγήσεων, ότι αυτό το νομοσχέδιο δεν θα περιλαμβάνει ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις εκδόσεις. Υπάρχει, βεβαίως, μια ευρωπαϊκή απόφαση για το θέμα των εκδόσεων, αλλά αυτό θα συζητηθεί αργότερα, διότι το όριο εναρμόνισης λήγει το 2003. Είναι ένα θέμα για το οποίο δεν είμαστε έτοιμοι. Θα γίνει αργότερα συζήτηση, ώστε να δούμε με ποιο τρόπο πρέπει να προχωρήσει αυτή η εναρμόνιση, βεβαίως, σε κάθε περίπτωση, με τα ζητήματα που έχει θέσει η χώρα μας, προκειμένου να υπάρχει πλήρης προστασία του παράγοντα «άνθρωπος» και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Αρα, στο πρώτο νομοσχέδιο δεν θα υπάρχει ζήτημα σχετικό με τις εκδόσεις και οποιαδήποτε αλλαγή της νομοθεσίας στον τομέα αυτό. Θα υπάρχει συμπλήρωση της νομοθεσίας, γύρω από το θέμα της τρομοκρατίας, με βάση τις ευρωπαϊκές αποφάσεις, πάντα όμως, με σεβασμό των δημοκρατικών κανόνων, του Συντάγματος και της βαθιάς πίστης μας στο κράτος δικαίου. Θα υπάρχουν και σχετικές ανακοινώσεις από τον υπουργό Δικαιοσύνης Φίλιππο Πετσάλνικο.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Επειδή ο αντιτρομοκρατικός νόμος ψηφίστηκε πρόσφατα, αυτές οι παρεμβάσεις δεν ήταν γνωστές όταν κατατέθηκε το αρχικό σχέδιο στη Βουλή για ψήφιση; Πολλά από αυτά τα ζητήματα, ως πρότυπα, υπήρχαν σε αρκετές χώρες. Γιατί δεν είχαν ληφθεί τότε υπόψη και αναγκάζεστε τώρα να περάσετε σε μια δεύτερη φάση;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Πολλές φορές από την ίδια τη ζωή, αλλά και από την πετυχημένη έρευνα που κάναμε για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας, πιθανώς να αναδεικνύονται ορισμένα ζητήματα που απαιτούν συμπληρώσεις. Κατ` αρχάς όταν έχεις επιτύχει στον τομέα αυτό, έχεις να αντιμετωπίσεις και προβλήματα. Από αυτά τα προβλήματα θεωρητικά μπορεί να αναδειχθούν ζητήματα, τα οποία θα απαιτήσουν συμπληρώσεις. Το θεωρώ υγιές και σωστό. Δεν δημιουργείται πρόβλημα στη δουλειά των αρχών ασφαλείας. Δεν καταλαβαίνω γιατί δημιουργούμε ζήτημα εκεί που δεν υπάρχει. Βεβαίως, ήρθαν εκ των υστέρων οι ευρωπαϊκές αποφάσεις. Αλλά, και να μην είχαν έρθει, δεν καταλαβαίνω, όταν μέσα από τη δουλειά σου διαπιστώνεις ότι κάποια ζητήματα πρέπει να συμπληρωθούν, τι σε εμποδίζει να το κάνεις σε μια ευνομούμενη πολιτεία; Ποιο είναι το πρόβλημα που υπάρχει;

Ι. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ΠΑΕ, είχαμε σήμερα μια νέα εξέλιξη...

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν είναι δικαιώματα. Είναι απαιτήσεις.

Ι. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Δεν λέω ότι ζητούν, λέω ποιος θα δείχνει τους ποδοσφαιρικούς αγώνες; Εχει δημιουργηθεί σήμερα μια νέα εξέλιξη, θα γίνει μια συνάντηση ανάμεσα στην ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού με το προεδρείο της ΕΠΑΕ, μεταξύ αυτών του κ. Βαρδινογιάννη και του κ. Κόκκαλη. Θα ήθελα να μου πείτε, εάν είναι δικαιολογημένες οι προσδοκίες που υπάρχουν από το πρωί για εξεύρεση λύσης, μετά από αυτή τη συνάντηση και με ποιο πλαίσιο πηγαίνει ο κ. Βενιζέλος σε αυτή τη συνάντηση και τι αναμένει;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Οσον αφορά το πλαίσιο του κ. Βενιζέλου, υπάρχουν οι χθεσινές απόψεις του, οι οποίες είναι σαφείς. Οσον αφορά τις ΠΑΕ, δεν γνωρίζω, εάν υπάρχουν νέες προτάσεις. Αυτό θα το μάθουμε όταν ολοκληρωθεί η συνάντηση. Η στοιχειώδης δεοντολογία απαιτεί, όταν επίκειται μια συνάντηση για ένα κρίσιμο ζήτημα, να μην προκαταλαμβάνουμε οτιδήποτε. Το πλαίσιο των κυβερνητικών αποφάσεων έχει ανακοινωθεί από χθες. Φυσικά πρέπει να περιμένουμε και τις προτάσεις της άλλης πλευράς.

ΣΟΥΡΜΕΛΙΔΗΣ: Βάσει των επίσημων ανακοινώσεων, πλέον, της ALPHA DIGITAL, τι καθεστώς ισχύει για την άδεια αυτή τη στιγμή;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Υπάρχουν οι επίσημες ανακοινώσεις της ALPHA DIGITAL και θα υπάρξουν, επίσης, και κάποιες ανακοινώσεις της NETMED, περί της προοπτικής συγχώνευσης. Επομένως, για την ALPHA DIGITAL θα πρέπει να κινηθεί η διαδικασία της σχετικής εκκαθάρισης. Οι υπηρεσίες του υπουργείου έχουν λάβει την εντολή να κινήσουν τη σχετική διαδικασία επαφής με την εταιρία, σε πρώτη φάση, για επίσημη ενημέρωσή μας. Οσον αφορά την προστασία του καταναλωτή, υπάρχει η ανακοίνωση της NETMED, η οποία δίνει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να μπει, χωρίς περαιτέρω επιβάρυνσή του για το διάστημα της συνδρομής που εναπομένει, στο άλλο ψηφιακό κανάλι. Επομένως, οι δύο βασικές κατευθύνσεις που είχαμε από χθες θέσει, προωθούνται. Βεβαίως, θα τις παρακολουθήσουμε, γιατί δεν γνωρίζουμε τι τυχόν προβλήματα θα ανακύψουν.

Θέλω, επίσης, να αναφερθώ σε ένα άλλο θέμα. Χθες, υπήρξε μια ερώτηση συναδέλφου σας για το αν έχει δημιουργηθεί θέμα με την άσκηση "Παρμενίων". Σχετικά με αυτό, θα ήθελα να σας πω ότι αυτή η άσκηση είναι σημαντική και έχει προετοιμαστεί. Υπήρχε όντως μια συνήθης τουρκική notam γύρω από τα ζητήματα του εναέριου χώρου. Οι Τούρκοι ανέπτυξαν τις γνωστές θέσεις τους. Βεβαίως, οι θέσεις αυτές και πάλι, με τις γνωστές απόψεις και τις πάγιες θέσεις μας που υπερασπιζόμαστε πάντα, έχουν ήδη απορριφθεί. Υπάρχουν οι θέσεις της ελληνικής πλευράς και με βάση αυτές απαντήσαμε στις γνωστές και απορριπτέες τουρκικές απαιτήσεις. Πιστεύω ότι είναι μια συνήθης διαδικασία που γίνεται από την τουρκική πλευρά. Δεν είναι κάτι καινούργιο.

ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Υπήρξε ΝΑΤΟϊκή ή αμερικανική παρέμβαση να μην γίνει;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Οχι, βεβαίως.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Θα γίνει σε όλο της το εύρος η άσκηση;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Θα γίνει κανονικά, όπως είχε προσδιοριστεί από τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις.

ΚΑΠΠΟΣ: Για την άσκηση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος "Νικηφόρος-Τοξότης" στην Κύπρο, για την οποία υπάρχουν πιέσεις, όπως είναι γνωστό, θα ήθελα να σας ρωτήσω, αν τελικά θα κατέβουν ελληνικά μαχητικά στην Κύπρο.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Τώρα, μιλάμε για την άσκηση "Παρμενίων" που έχει προγραμματιστεί. Μη θέτετε ένα θέμα για το οποίο δεν υπάρχει, αυτή τη στιγμή, ζήτημα. Ο,τι είναι προγραμματισμένο να γίνει, προχωρά κανονικά.

Σας ευχαριστώ.

Λόγω της μετάβασης του Υπουργού Τύπου & ΜΜΕ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Χρήστου Πρωτόπαπα στα Ιωάννινα, η αυριανή πολιτική ενημέρωση, μετά από ομόφωνη απόφαση των πολιτικών συντακτών, θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία της Περιφέρειας Ηπείρου.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Thursday, 12 September 2002 - 14:05:10 UTC