Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 01-06-05

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 5 Ιουνίου 2001

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γεια σας.

Ο Πρωθυπουργός, αυτή την ώρα, δέχεται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σλοβενίας κ. Milan Kucan, ο οποίος επισκέπτεται την Ελλάδα μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου. Μετά τη συνάντηση οι δύο άνδρες θα παρακαθίσουν σε γεύμα και στη συνέχεια θα προβούν σε δηλώσεις.

Το βράδυ ο Πρωθυπουργός παραχωρεί τηλεοπτική συνέντευξη για όλα τα θέματα της επικαιρότητας.

Αύριο, στις 10 το πρωί, συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο με αντικείμενο συζήτησης την πολιτική χωροταξίας, με εισηγητή τον αρμόδιο υπουργό Κώστα Λαλιώτη. Το απόγευμα ο Πρωθυπουργός αναχωρεί για το Βερολίνο, προσκεκλημένος του κ. Σρέντερ με τον οποίο θα έχει συνομιλίες για θέματα που αφορούν το μέλλον της Ευρώπης. Ο Πρωθυπουργός θα επιστρέψει στο τέλος της εβδομάδας.

Τη Δευτέρα πρόκειται να συνεδριάσει η Βουλή για να γίνει συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών όπως είχε ζητήσει η κ. Παπαρήγα, για θέματα κοινωνικής πολιτικής και υγείας.

Για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται την ερχόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες θα σας ενημερώσω τις επόμενες ημέρες, επειδή δεν γνωρίζουμε λεπτομερώς το πρόγραμμα και ειδικότερα, αν η Σύνοδος θα αρχίσει Τετάρτη πρωί ή απόγευμα. Όπως είναι γνωστό ο πρωθυπουργός θα μεταβεί από τη βελγική πρωτεύουσα στο Γκέτεμποργκ, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε..

Οσον αφορά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε Δήμους της περιοχής Καλάμου, Ωρωπού θέλω να σας ενημερώσω ότι έχουν τεθεί υπό έλεγχο. Εχουμε ζημιές σε περίπου 40 αγροικίες. Από την πρώτη στιγμή έδρασαν στην περιοχή δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του Στρατού. Πεντακόσιοι άνδρες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και 250 άνδρες από το Στρατό. Στην επιχείρηση συμμετείχαν επίσης επτά αεροπλάνα, ένα ελικόπτερο, 107 πυροσβεστικά οχήματα. Στην περιοχή, για πολλή ώρα, φυσούσαν σφοδροί άνεμοι. Εως τώρα, δεν έχουν εκτιμηθεί οι ζημιές, αλλά το αποτέλεσμα μπορεί να πει κανείς ότι είναι ικανοποιητικό, αφού η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο. Η εκτίμηση των ζημιών θα γίνει αργότερα. Οι καταστροφές αφορούν, κυρίως, αγροτικές καλλιέργειες και όχι δασικές εκτάσεις.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΜΙΧΑΗΛ: Με ποια κριτήρια ο Πρωθυπουργός επέλεξε να δώσει σήμερα συνέντευξη στη ΝΕΤ; Θα ανταποκριθεί και σε άλλες αιτήσεις, πλην της αίτησης της ΝΕΤ; Γιατί γνωρίζουμε ότι έχουν τεθεί τέτοια αιτήματα.

ΡΕΠΠΑΣ: Ο Πρωθυπουργός καθορίζει το πρόγραμμά του, όπως εκείνος επιλέγει. Θεώρησε, λοιπόν, σκόπιμο, καθώς κλείνει αυτή η περίοδος -ένα χρόνο μετά τις εκλογές- να παραχωρήσει μια συνέντευξη εφ` όλης της ύλης στη δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Αργότερα, ασφαλώς, θα παραχωρήσει συνεντεύξεις και σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, στο πλαίσιο πάντοτε του προγράμματός του. Δεν είναι θέμα, δηλαδή, να ανταποκρίνεται σε αιτήματα. Είναι δεδομένο ότι σχετικά αιτήματα έχουν κατατεθεί και παραμένουν πάντοτε στο τραπέζι. Ο Πρωθυπουργός είναι αυτός που καθορίζει την ατζέντα βάσει της οποίας κινείται κι έτσι θα συνεχίσει.

ΜΙΧΑΗΛ: Γιατί προτίμησε να δώσει σε ένα Μέσο, ανεξάρτητα ποιο είναι αυτό, και δεν προτίμησε να κάνει μια ανοικτή συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο, όπου θα δεχτεί ερωτήματα του συνόλου του Τύπου;

ΡΕΠΠΑΣ: Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο Πρωθυπουργός παραχωρεί συνεντεύξεις αυτού του χαρακτήρα στη ΔΕΘ, στην Ενωση Ξένων Ανταποκριτών. Στο μέλλον θα παραχωρήσει και άλλες τέτοιου είδους συνεντεύξεις. Απλώς, τώρα, επέλεξε μια τηλεοπτική συνέντευξη.

ΜΙΧΑΗΛ: Χθες, ακούσαμε τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας να λέει ότι δεν απεκρύβη τίποτα, σχετικά με τη σύλληψη στη Μύκονο και την υπόθεση ναρκωτικών. Όμως, οι συλληφθέντες και συγκεκριμένα ο φερόμενος ως κυβερνήτης του σκάφους είπε ότι υπήρχαν και άλλα πρόσωπα τα οποία βρίσκονταν στο σκάφος. Γιατί, στην επίσημη ανακοίνωση δεν περιελήφθησαν και αυτά;

ΡΕΠΠΑΣ: Γνωρίζω ότι ο εκπρόσωπος Τύπου είπε πως ανακοίνωσε τα άτομα που βρίσκονταν στο σκάφος όταν έγινε η έφοδος και η έρευνα. Δεν εγνώριζε ποια άλλα άτομα μπορεί να βρίσκονταν στο σκάφος πριν. Αρα, δεν αναφέρθηκε σε άλλα άτομα. Από εκεί και πέρα για το θέμα αυτό έχει επιληφθεί, ήδη, η αρμόδια δικαστική υπηρεσία. Επομένως, δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε εμείς κάτι που μπορεί να αποτελέσει και παρέμβαση στο έργο της. Γνωρίζετε ότι για θέματα που αφορούν αυτή τη μάστιγα των ναρκωτικών όλοι έχουμε την ίδια ευαισθησία. Η κυβέρνηση έχει αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών, προκειμένου να αντιμετωπίσει και να εξαλείψει, αν είναι δυνατόν, αυτή τη μάστιγα. Θα πρέπει, όμως, όλα αυτά τα θέματα να τα αντιμετωπίσουμε χωρίς υποκρισία, αλλά και χωρίς υπεκφυγές, αναλαμβάνοντας ο καθένας την ευθύνη του. Η οικογένεια, το σχολείο, η κοινωνία. Γιατί, η ελληνική κοινωνία είναι μια μικρή κοινωνία. Υπάρχουν παραδοσιακοί δεσμοί μεταξύ μας. Θα πρέπει όλοι να στρατευτούμε σε αυτόν τον αγώνα εναντίον των ναρκωτικών. Ιδιαιτέρως οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να καταβάλουν προσπάθεια, να ελέγχουν συστηματικά, ώστε να προλαμβάνουμε, αντί εκ των υστέρων να επιχειρούμε να καταστείλουμε την εκδήλωση τέτοιων φαινομένων. Η συγκεκριμένη κλινική λειτουργεί με άδεια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και ελέγχεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της. Η αρμοδιότητα αυτή είναι πλήρως εκχωρημένη στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Γνωρίζω ότι έχει αφαιρεθεί η άδεια επιστημονικού υπευθύνου που είχε χορηγηθεί στο συμπολίτη μας ψυχίατρο. Και εάν δεν δεχθεί κάποιος άλλος με αίτησή του να διεκδικήσει αυτή την ιδιότητα, ασφαλώς θα κλείσει και η κλινική. Τα θέματα, όμως, αυτά τα χειρίζεται η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και μόνον αυτή.

ΜΙΧΑΗΛ: Κύριε Υπουργέ, σας ρώτησα για τον εξής λόγο, διότι δόθηκε η εντύπωση ότι υπάρχουν δύο διαφορετικές προσεγγίσεις για τους πολίτες. Κάποιοι, δηλαδή, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δεν φέρονται εμπλεκόμενοι, αυτό θα το δείξει η ανάκριση, δεν ανακοινώνονται τα ονόματά τους. Σε άλλες περιπτώσεις ανακοινώνεται. Θα ήθελα να ξέρω εάν η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα ίδια κριτήρια πάντοτε για κάθε περίπτωση που@

ΡΕΠΠΑΣ: Η κυβέρνηση δεν ασχολήθηκε με αυτό το θέμα. Ποια ανακοίνωση, δηλαδή, θα γίνει για το ποιοι ήταν ή δεν ήταν στο σκάφος. Αυτό που πρέπει να πω -και επιμένω- είναι ότι η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένη πολιτική στον τομέα αυτό. Εχει αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε και να εξαλείψουμε αυτή τη μάστιγα. Μας αφορά όλους αυτό το πρόβλημα. Από εκεί και πέρα, γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι διαδικασίες ελέγχου, όσον αφορά τη λειτουργία του ιδρύματος, αφορούν τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Πρέπει να τονίσω, για να μην υπάρχει σύγχυση, ότι προγράμματα απεξάρτησης ή θεραπείας τοξικομανών εφαρμόζονται μόνο στα ιδρύματα του δημόσιου τομέα. Σε ιδιωτικές κλινικές ούτε επιτράπηκε, ούτε επιτρέπεται να εφαρμόζονται τέτοια προγράμματα. Αρα, λοιπόν, δεν δικαιολογείται η χρησιμοποίηση τέτοιων ουσιών. Από εκεί και πέρα, η αρμόδια δικαστική υπηρεσία έχει επιληφθεί του θέματος. Δεν θα κάνουμε τίποτε άλλο, παρά να περιμένουμε να ολοκληρώσει την έρευνά της.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι ευχαριστημένη η κυβέρνηση από την αντιμετώπιση της χθεσινής πυρκαγιάς;

ΡΕΠΠΑΣ: Η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη, γιατί παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, τους ισχυρούς ανέμους το μέτωπο της φωτιάς ελέγχθηκε.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Οταν έκαψε τα πάντα!

ΡΕΠΠΑΣ: Μη βιάζεστε. Δεν έχουν καεί τα πάντα. Κάθε χρόνο καίγονται τα πάντα! Εσείς οι ίδιοι επιλέγετε τίτλους τύπου "κάηκε η μισή Ελλάδα", αλλά έχουν περάσει πολλά χρόνια που καίγονται κάθε χρόνο οι ..."μισές Ελλάδες". Λοιπόν, πόση είναι η Ελλάδα; Σας παρακαλώ πολύ. Και αυτό είναι ένα σημαντικό θέμα. Χρειάζεται να είμαστε υπεύθυνοι όταν συζητούμε για τέτοια θέματα. Και πρέπει να αναδείξουμε, πέραν των αρμοδιοτήτων και του ρόλου των κρατικών υπηρεσιών, το ρόλο που πρέπει να διαδραματίζουν και οι ίδιοι οι πολίτες. Ενόψει της θερινής περιόδου, πρέπει να είμαστε όλοι κατάλληλα προετοιμασμένοι. Να έχουμε καθαρές τις περιοχές αυτές, γιατί αν δεν παρεμβαίνουμε, λογικό είναι να είναι πιο εκτεθειμένες και ευπρόσβλητες σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο πυρκαγιάς. Πρέπει να σας πω ότι για καθαρισμούς το υπουργείο Εσωτερικών, μέσω της αρμόδιας υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, έχει κατανείμει πιστώσεις στους Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης, εδώ και καιρό. Θέλετε να αναφέρω και ποσά; Μπορώ να αναφέρω.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Εχει γίνει καμία;

ΡΕΠΠΑΣ: Βεβαίως.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Μπορείτε να μου πείτε, εάν έχει γίνει καμία;

ΡΕΠΠΑΣ: Θα απευθυνθείτε στους συγκεκριμένους δημάρχους. Πρέπει να σας πω ότι, όσον αφορά τους Δήμους γύρω από την Αθήνα, επειδή λειτουργούν σύνδεσμοι που αναπτύσσουν δραστηριότητα σε πολλούς Δήμους ταυτοχρόνως, έχουν δοθεί σημαντικά ποσά. Περίπου 150 εκατομμύρια δρχ. έχουν δοθεί για τους Δήμους στην περιοχή του Υμηττού. Αλλα 150 εκατομμύρια δρχ. για τους Δήμους της περιοχής της Πεντέλης. Αλλα 150 εκατομμύρια δρχ. για τους Δήμους στην περιοχή της Πάρνηθας. Αλλα 150 εκατομμύρια δρχ. έχουν δοθεί για τους Δήμους στην περιοχή του όρους Αιγάλεω κ.τλ. Για τους συγκεκριμένους Δήμους της περιοχής στην οποία εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, πρέπει να σας ανακοινώσω ότι: Στην κοινότητα Σκάλας Ωρωπού έχουν δοθεί δέκα εκατομμύρια δρχ. για καθαρισμό, στην κοινότητα Μαρκόπουλου Ωρωπού τρία εκατομμύρια δρχ. και στην κοινότητα Καλάμου πέντε εκατομμύρια δρχ. για τον καθαρισμό της χωματερής. Επιπροσθέτως, κοντά στην προσπάθεια που κάνουν οι κεντρικές υπηρεσίες, οι ίδιοι οι Δήμοι και οι Κοινότητες έχουν δικά τους προγράμματα τα οποία χρηματοδοτούνται με πιστώσεις που έχουν από τον προϋπολογισμό τους, στο πλαίσιο προετοιμασίας κάθε περιοχής για τη θερινή περίοδο.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Αλλο σας ρώτησα εγώ. Εγώ ρώτησα, από τις Υπηρεσίες που ανέλαβαν να σβήσουν τη φωτιά, είναι ευχαριστημένη η κυβέρνηση;

ΡΕΠΠΑΣ: Σας είπα ότι κινητοποιήθηκε ένας πολύ σημαντικός αριθμός δυνάμεων. Εφθασε στους 500 η δύναμη των ανδρών της Πυροσβεστικής και στους 250 η δύναμη των ανδρών των Ενόπλων Δυνάμεων. Χρησιμοποιήθηκαν επτά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, τα οποία πέταξαν σε αντίξοες συνθήκες, καθώς και 107 πυροσβεστικά οχήματα. Οι δυνάμεις αυτές είναι τεράστιες και παρά τις δυσκολίες κατόρθωσαν τελικά να ελέγξουν την πυρκαγιά σε αυτό το μέτωπο.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Η πυρκαγιά, αν δεν ξέρετε, σταμάτησε εκεί που είχε καεί πέρυσι. Μόλις έκαψε τα πάντα, εκεί σταματούσε η πυρκαγιά.

ΡΕΠΠΑΣ: Καλύτερο θα ήταν να μην είχε εκδηλωθεί καθόλου η πυρκαγιά. Και πρέπει να πούμε ότι πάντα υπάρχουν οι εμπρηστές, οι εγκληματίες, αλλά συχνά και από λόγους δικής μας αμέλειας ή από έλλειψη ανάληψης συγκεκριμένων προληπτικών μέτρων έχουμε εκδήλωση πυρκαγιάς. Δεν πρέπει να συναισθανθούμε και εμείς το χρέος μας; Πρέπει να γίνει και αυτό.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Και για το άλλο που λέτε, είναι 40 αγροικίες που κάηκαν; Αγροικίες είναι;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν είπα ότι κάηκαν. Είπα ότι έχουν ζημιές. Οι ζημιές αυτές αλλού είναι μεγαλύτερες, αλλού είναι μικρότερες. Κατά βάση είναι αγροικίες. Εχουμε και ζημιές σε σπίτια, τα οποία είναι μέσα σε κάποιες δασικές εκτάσεις, που κατά το πλείστον -ας το πούμε κι αυτό- είναι αυθαίρετα.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Αυθαίρετα κάηκαν, δηλαδή.

ΡΕΠΠΑΣ: Κάηκαν και αυθαίρετα. Μικρές κατοικίες που είναι αυθαίρετα κτίσματα.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Σε άλλο θέμα. Ο υπουργός Παιδείας, ο κ. Ευθυμίου, μετά το φιάσκο των εξετάσεων, παραμένει στη θέση του;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν αφορά η εξέλιξη αυτή τον κ. Ευθυμίου. Αφορά την Κεντρική Επιτροπή Γενικών Εξετάσεων, η οποία διατύπωσε την τελική θέση της, που πρέπει να γίνει σεβαστή. Πολύ περισσότερο, που οι μαθητές συνεχίζουν τις εξετάσεις και θα πρέπει σε ήρεμο περιβάλλον να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό το μάθημα θα ακυρωθεί;

ΡΕΠΠΑΣ: Σας απάντησα, λέγοντας ότι η Κ.Ε.Γ.Ε ανακοίνωσε την τελική θέση της που πρέπει να γίνει σεβαστή. Ξέρετε ποια είναι η τελική θέση της.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Στην ΚΕΓΕ, εφόσον λέτε ότι δεν ανήκει στο υπουργείο Παιδείας, ποιός προϊσταται;

ΡΕΠΠΑΣ: Είναι επικεφαλής ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, αλλά γνωρίζετε ότι η ΚΕΓΕ λειτουργεί ως ανεξάρτητη από το υπουργείο Παιδείας Επιτροπή.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι άσχετος, δηλαδή, αυτός; Απλώς προεδρεύει;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν έχει καμία ανάμειξη ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, όσον αφορά την επιλογή των θεμάτων.

ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ: Εχετε κάποιες ενδείξεις για τα αίτια της πυρκαγιάς, αν πρόκειται για εμπρησμό ή άλλα αίτια;

ΡΕΠΠΑΣ: Οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως με έχουν πληροφορήσει, διενεργούν αυτή την ώρα έρευνα. Δεν έχουν καταλήξει σε ένα συμπέρασμα, άρα είναι πρόωρο να πούμε οτιδήποτε για το θέμα αυτό.

Ι. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Κύριε Υπουργέ, το επίσημο site του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, φιλοξενεί μια παλαιότερη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, για το θέμα της "Τσαμουριάς", μια δήλωση από το 1995, στην οποία ο κ. Παπανδρέου παραδέχεται ότι υπάρχει ρατσισμός. Εκτός αυτού, αυτό που θέλω να μου πείτε είναι εάν έχει περιέλθει σε γνώση της ελληνικής κυβέρνησης. Αναφέρεται το αίτημα από την πλευρά της Τουρκίας για δίκαιη και ειρηνική λύση στο πρόβλημα των Αλβανών που ζουν στην Ελλάδα, ζητούν να ασκηθεί διεθνής πίεση στην Ελλάδα, γι` αυτό μιλούν για καταπίεση, αλλά και για αποζημίωση υλικών ζημιών από την περίοδο του Β@ Παγκόσμιου Πολέμου. Γνωρίζετε αυτό το θέμα;

ΡΕΠΠΑΣ: Το γνωρίζουμε το θέμα. Γνωρίζετε και εσείς ποια είναι η θέση μας για το θέμα αυτό. Κατά τα άλλα, η επιλογή αυτή της τουρκικής πλευράς, είναι μια ενέργεια μη φιλική προς την Ελλάδα και πάντως είναι μια ενέργεια αναποτελεσματική. Γνωρίζετε ποια σκοπιμότητα κρύβεται πίσω από την επιχείρηση να αναδειχθεί αυτό το θέμα. Αλλά, ο τελευταίος που μπορεί να μιλά για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι η Τουρκία. Πολύ περισσότερο, όταν αναφέρεται στην Ελλάδα.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 5 June 2001 - 13:05:08 UTC