Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 November 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 01-04-24

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 24 Απριλίου 2001

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γεια σας.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΜΠΟΤΩΝΗΣ: Ο βουλευτής κ. Τσουκάτος κατέθεσε κάποιες προτάσεις. Θα συζητηθούν και αυτές;

ΡΕΠΠΑΣ: Ο διάλογος, όσον αφορά τα στελέχη των κομμάτων γίνεται και στο εσωτερικό των κομμάτων. Και, βεβαίως, οι βουλευτές -όπως και όλοι οι πολιτικοί παράγοντες- έχουν ενδιαφέρον και δικαίωμα να ενημερώνουν τους πολίτες της χώρας. Κατά τα άλλα, ο κοινωνικός διάλογος γίνεται με τρόπο οργανωμένο και συντεταγμένο, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα. Οι φορείς που συμμετέχουν, οι κοινωνικοί εταίροι, τα συνδικάτα θα πρέπει να ανταποκριθούν σε αυτό το κάλεσμα, συνεισφέροντας τις δικές τους απόψεις, τις δικές τους προτάσεις, προκειμένου να συγκεντρωθεί το χρήσιμο εκείνο υλικό, που θα αποτελέσει και τη βάση, για την έναρξη αυτού του διαλόγου. Εμείς έχουμε καταθέσει το πλαίσιο των δικών μας προτάσεων. Αναμένουμε να κάνουν το ίδιο και οι άλλοι ενδιαφερόμενοι, οι αμέσως ή εμμέσως εμπλεκόμενοι φορείς.

ΜΠΟΤΩΝΗΣ: Δηλαδή, ο κ. Τσουκάτος δεν είναι στο πλαίσιο αυτών των συντεταγμένων;

ΡΕΠΠΑΣ: Σε αυτές τις διαδικασίες, όπως σας είπα, δεν συμμετέχουν οι βουλευτές. Οι βουλευτές συμμετέχουν στις διαδικασίες του Κοινοβουλίου. Όπως, επίσης, ανάλογα με την κομματική ένταξη ενός εκάστου στις διαδικασίες του κόμματός του. Και, βεβαίως, απευθύνονται στην κοινή γνώμη. Δεν έχει προβλεφθεί, μέχρι τώρα τουλάχιστον, σε καμία χώρα -και κατά το μοντέλο που έχει επικρατήσει στην Ελλάδα- να συμμετέχουν ως μονάδες, ως μεμονωμένα άτομα διάφοροι παράγοντες του δημόσιου βίου σε έναν τέτοιο κοινωνικό διάλογο, ο οποίος, επαναλαμβάνω, είναι οργανωμένος, είναι συντεταγμένος. Συμμετέχουν συγκεκριμένοι κοινωνικοί φορείς.

ΧΟΝΔΡΟΣ: Σήμερα το πρωί ο κ. Φαρμάκης σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνική εκπομπή είπε ότι η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αισθάνεται μόνη και ότι όλοι πρέπει να βγούν να στηρίξουν την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση και άφησε αιχμές για τη στάση των βουλευτών-στελεχών, οι οποίοι είπε ότι αν στηρίζουν όλη αυτή την προσπάθεια να βγουν να το πούν.

ΡΕΠΠΑΣ: Πρώτα απ` όλα, το πλαίσιο στο οποίο κατέληξαν στην κοινή συνεδρίασή τους η Κυβερνητική Επιτροπή και το Εκτελεστικό Γραφείο, αποφασίστηκε από όλα τα στελέχη που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε στελέχη πρώτης γραμμής. Γνωρίζετε πολύ καλά, ότι έχουν λόγο και ρόλο αυτά τα στελέχη. Συμμετέχουν στις συζητήσεις που γίνονται για τη διαμόρφωση αυτής της πολιτικής και βεβαίως, όπως πάντοτε και τώρα, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, προκειμένου να ολοκληρώσουμε την εργασία που πρέπει να κάνουμε, ώστε μέσα από το διάλογο να καταλήξουμε στην επιθυμητή και αποτελεσματική λύση. Οι παράγοντες του κόμματος και της κυβέρνησης ασφαλώς είναι παρόντες. Εχουν το δικό τους ρόλο.

ΑΝΤΥΠΑΣ: Θα ήθελα να επανέλθω στο θέμα του κ. Τσουκάτου. Επειδή λέτε ότι έχετε ζητήσει από τα στελέχη να βγουν και να στηρίξουν την πολιτική@

ΡΕΠΠΑΣ: Ποιος το είπε αυτό;

ΑΝΤΥΠΑΣ: Δεν έχετε ζητήσει;

ΡΕΠΠΑΣ: Είπατε στην ερώτησή σας, "επειδή λέτε". Είπα εγώ τέτοιο πράγμα;

ΑΝΤΥΠΑΣ: Η κυβέρνηση. Δεν θέλετε τα στελέχη να υποστηρίξουν την πολιτική;

ΡΕΠΠΑΣ: Τα στελέχη που έλαβαν την απόφαση είναι δυνατό να αποστασιοποιούνται από μια απόφαση που έχουν λάβει οι ίδιοι;

ΑΝΤΥΠΑΣ: Είστε ικανοποιημένοι;

ΡΕΠΠΑΣ: Απολύτως, με την έννοια ότι εσείς έχετε μια άλλη αντίληψη για το πώς πρέπει να γίνεται αυτή η παρουσία. Σας διαφεύγει ότι αυτή την ώρα που συζητούμε, δεν έχει απευθυνθεί επισήμως ακόμη πρόσκληση στα συνδικάτα, στους κοινωνικούς εταίρους, προκειμένου να λάβουν μέρος σε αυτό το διάλογο. Είπα ότι ο υπουργός Εργασίας θα το κάνει αυτή την περίοδο, δηλαδή τις επόμενες ημέρες. Εσείς θεωρείτε ότι η συζήτηση η οποία γίνεται στη δημόσια σφαίρα μέσα από τα ΜΜΕ, πρέπει να γίνεται με τον τρόπο που εσείς θεωρείτε ότι είναι ορθός. Εγώ πιστεύω ότι αυτή η συζήτηση που γίνεται είναι χρήσιμη για να ενημερωθούν οι πολίτες της χώρας και επικροτούμε τέτοιου είδους διαδικασίες επικοινωνίας και ενημέρωσης, αλλά δεν είναι μόνο αυτό, το οποίο συνιστά το διάλογο. Ο διάλογος είναι οργανωμένος, συντεταγμένος και σε αυτόν θα πάρουν μέρος οι φορείς και οι εταίροι.

ΑΝΤΥΠΑΣ: Γι` αυτό ρωτάω, επειδή δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. Εν τω μεταξύ, συνάδελφοι απευθύνονται στους υπουργούς, οι οποίοι δεν βγαίνουν.

ΡΕΠΠΑΣ: Και ποιος σας είπε ότι κάθε υπουργός πρέπει να ανταποκρίνεται έτσι όπως ένα ΜΜΕ θεωρεί, προσκαλώντας τον υπουργό, πώς πρέπει να ανταποκριθεί;

ΑΝΤΥΠΑΣ: Για να μην αισθάνεται μόνος@

ΡΕΠΠΑΣ: Κανείς δεν αισθάνεται μόνος και γνωρίζετε πολύ καλά ότι η απόφαση αυτή ελήφθη στο ανώτατο δυνατό επίπεδο με τη συμμετοχή δύο κορυφαίων οργάνων, ενός κυβερνητικού και ενός κομματικού. Είναι δυνατό, λοιπόν, εσείς να θεωρείτε ότι τα στελέχη που συμμετέχουν σε αυτά τα δύο κορυφαία όργανα δεν έχουν σχέση με την απόφαση που ελήφθη στη συνεδρίαση αυτών των οργάνων;

ΑΝΤΥΠΑΣ: Η απόφαση της Κυβερνητικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Γραφείου είναι τα σημεία που έχει στείλει το υπουργείο Εργασίας ή η δήλωση του Πρωθυπουργού;

ΡΕΠΠΑΣ: Γιατί θέτετε σε αντιδιαστολή τη δήλωση του Πρωθυπουργού από την εισήγηση του υπουργού Εργασίας; Η εισήγηση του υπουργού Εργασίας, έτσι όπως συζητήθηκε στη συνέχεια, κατά την εξέλιξη της συνεδρίασης, έδωσε ένα αποτέλεσμα. Δημιούργησε ένα πλαίσιο. Επί του πλαισίου αυτού μίλησε ο Πρωθυπουργός στη δήλωση που έκανε αμέσως μετά την κοινή συνεδρίαση των δύο οργάνων. Αυτό είναι που αποτελεί τη θέση της κυβέρνησης αυτή την ώρα. Είμαστε στη φάση έναρξης του διαλόγου. Θα απευθυνθεί, επισήμως, η πρόσκληση στους ενδιαφερόμενους φορείς. Εμείς θεωρούμε ότι έχουμε δώσει το έναυσμα και καλούμε να ανταποκριθούν και οι άλλες πλευρές σε αυτή την πρόσκληση, προκειμένου να πάρει υπόσταση ο διάλογος. Αυτή είναι η δική μας επιδίωξη.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Μετά από αυτά που είπατε ότι οι βουλευτές έχουν δικαίωμα, αλλά μόνο στη Βουλή, δηλαδή τώρα ο κ. Τσουκάτος πρόκειται να παραπεμφθεί σε κάποιο όργανο; Υπέπεσε σε παράπτωμα;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν είναι μόνο μεγάλη η φαντασία σας, είναι μεγάλη -θα μου επιτρέψετε να πω- και η απόσταση που διανύετε, προκειμένου να φθάσετε στην εξαγωγή συμπερασμάτων που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά τα οποία λέω εγώ. Στον κοινωνικό διάλογο, γνωρίζετε πολύ καλά ότι συμμετέχουν συγκεκριμένοι φορείς και πάντως δεν συμμετέχουν βουλευτές.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν είναι στην κοινωνία ο κ. Τσουκάτος; Πού ανήκει, δηλαδή;

ΡΕΠΠΑΣ: Γι` αυτό ακριβώς αναπτύσσει τις απόψεις του -και πολύ καλά κάνει- όπως όλοι οι άλλοι βουλευτές, όπως όλα τα στελέχη.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ενώ δεν έχει το δικαίωμα, όπως λέτε, να συμμετέχει. Από τη μια λέτε "δεν έχει το δικαίωμα", από την άλλη ...

ΡΕΠΠΑΣ: Αντιθέτως. Το τελείως διαφορετικό είπα: Οτι ίσα-ίσα έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να απευθύνονται στην κοινή γνώμη και να ενημερώνουν τους πολίτες για τις απόψεις τους. Τελείως αντίθετο από αυτό που εσείς καταλάβατε. Θα το διαπιστώσετε, αν διαβάσετε αυτά που είπα. Γιατί δεν με παρακολουθείτε και αυτό δεν μου κάνει εντύπωση.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Σε άλλο θέμα. Και εσείς είπατε και ο Πρωθυπουργός έλεγε ότι δεν θα μπουν άλλοι φόροι. Γιατί αυξάνετε τα τσιγάρα κατά 45%; Δεν είναι φόρος αυτός;

ΡΕΠΠΑΣ: Επειδή μου έχετε κάνει και άλλοτε την ίδια ερώτηση, σας έχω δώσει απαντήσεις.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Τώρα τα αυξάνετε τα τσιγάρα. Πάλι. Γι` αυτό σας ξαναρωτώ.

ΡΕΠΠΑΣ: Πρέπει να σας πω ότι αυτό δεν έχει σχέση με τη φορολογία. Εχει σχέση με την αύξηση της τιμής ενός προϊόντος, όπως σε διάφορα προϊόντα έχουμε μια σχετική ανατίμηση. Δεν έχει σχέση με την επιβολή μιας φορολογίας.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Τα εργοστάσια αυξάνουν την τιμή...;

ΡΕΠΠΑΣ: Ναι, βεβαίως, και αυτό ισχύει με τις καπνοβιομηχανίες.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: ...ή ο φόρος; Να μιλήσουμε ξεκάθαρα τώρα: Εχετε ανεβάσει το φόρο ναι ή όχι;

ΡΕΠΠΑΣ: Οχι. Σας είπα ότι οι τιμές των διαφόρων προϊόντων διαμορφώνονται μέσα σε ορισμένο πλαίσιο και, βεβαίως, παρακολουθείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες πώς εξελίσσονται οι τιμές αυτές.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Τις 152.000 πότε θα τις δώσετε, επιτέλους;

ΡΕΠΠΑΣ: Σας έχω πει, κατ` επανάληψη, ότι μεγάλες ομάδες του πληθυσμού που δικαιούνται αυτή τη σύνταξη, έχουν λάβει τα σχετικά ποσά.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν έχει πάρει κανένας.

ΡΕΠΠΑΣ: Κάνετε λάθος.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Μπορείτε να μας πείτε έναν αριθμό, έναν άνθρωπο που το πήρε;

ΡΕΠΠΑΣ: Αριθμό δεν μπορώ να σας πω, ουδείς μπορεί να σας πει το συγκεκριμένο αριθμό. Ασφαλώς, όμως, μπορώ να σας πω ότι το ποσό αυτό των 152.038 δρχ. το έχουν λάβει αρκετοί συμπολίτες μας. Είναι το ακριβές ποσό, της λεγόμενης κατώτατης σύνταξης, που αφορά ασφαλισμένους στο ΙΚΑ. Και βεβαίως, θα πάρουν αναδρομικά το ποσό αυτό από την 1.1.2001 όσοι δικαιούνται αυτή τη σύνταξη. Ουδείς θα χάσει, έστω και μία δραχμή.

ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ: Σήμερα, είχαμε τον κ. Φαρμάκη. Λίγες εβδομάδες πριν είχαμε τον κ. Παπαντωνίου να αισθάνεται μόνος και τον Πρωθυπουργό. Βλέπουμε ότι σε κρίσιμες επιλογές, η κυβέρνηση αισθάνεται μόνη και...

ΡΕΠΠΑΣ: Εχω απαντήσει στο θέμα αυτό. Σας παραπέμπω στις απαντήσεις που έχω δώσει στο παρελθόν. Σας είπα ότι η κυβέρνηση αυτή είναι λαοπρόβλητη, έχει αναδειχθεί από την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών στις πρόσφατες εκλογές, έχει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των πολιτών να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το έργο της. Γιατί, το έργο της κυβέρνησης έχει γνώμονα το εθνικό και δημόσιο συμφέρον, ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των καιρών. Αυτή είναι η δική μας υποχρέωση. Αυτό είναι που μας ενδιαφέρει. Οχι να δημιουργούμε εντυπώσεις που έχουν, εν πολλοίς, εφήμερο χαρακτήρα, αλλά να κτίζουμε μεθοδικά την ισχυρή χώρα, την ισχυρή οικονομία, την ισχυρή κοινωνία, γιατί αυτό ανταποκρίνεται στο συμφέρον όλων μας. Αυτό είναι που έχει σημασία.

ΜΙΧΑΗΛ: Εσείς επιμένετε και λέτε εδώ, όπως και ο κ. Πρωτόπαπας ότι όλες οι προτάσεις ανεξαιρέτως μπορούν να μπουν στο τραπέζι του διαλόγου. Το κακό είναι ότι τα συνδικάτα δεν σας θεωρούν φερέγγυους και ειλικρινείς και φέρνω σαν παράδειγμα τη στάση της κυβέρνησης στο εργασιακό. Τι προτίθεστε να κάνετε, λοιπόν, ώστε να τους πείσετε ότι είστε όντως ειλικρινείς και ότι θα θέλατε πραγματικά όχι μόνο να συζητήσετε, αλλά αν πειστείτε να δεχθείτε και τις προτάσεις τους;

ΡΕΠΠΑΣ: Πρώτον, πρέπει να γνωρίζετε ότι οι εκλογές στο πολύ σημαντικό συνδικάτο, στη ΓΣΕΕ, είναι πρόσφατες και γνωρίζετε, επίσης, πολύ καλά ποια είναι τα ποσοστά τα οποία κατέγραψαν οι διάφορες παρατάξεις σε αυτές τις εκλογές. Δεύτερον, ασφαλώς, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων διατυπώνουν τις θέσεις τους με τον τρόπο που πιστεύουν ότι πρέπει να το κάνουν για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των πολιτών, τους οποίους εκπροσωπούν. Αυτό είναι όχι μόνο θεμιτό, αλλά και επιβεβλημένο. Εμείς με μεγάλο ενδιαφέρον και ευαισθησία συζητούμε όλα αυτά τα θέματα και απευθυνόμενοι στους εκπροσώπους των εργαζομένων τους ζητούμε να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου και αυτά τα οποία δημοσίως ισχυρίζονται ή διατυπώνουν ως προτάσεις να τα καταθέσουν ως υλικό σε αυτό το τραπέζι των συζητήσεων. Πιστεύω ότι θα ανταποκριθούν σε αυτό το καθήκον τους, γιατί έχουν υποχρέωση απέναντι στους εργαζόμενους, να τους εκπροσωπήσουν με συγκεκριμένες προτάσεις. Δεν νομίζω ότι είναι αρκετό με συνθήματα, με υπεκφυγές να έχει παρουσία σε ένα τόσο σημαντικό θέμα μια συνδικαλιστική ηγεσία. Θα πρέπει να έχει παρουσία με υπεύθυνες προτάσεις, τις οποίες πρέπει να καταθέσει στο τραπέζι του διαλόγου. Οταν κάποιος έχει αυτή τη δυνατότητα, γιατί να την απεμπολήσει; Δεν υπάρχει άλλη διαδικασία πέραν του διαλόγου για να φθάσουμε στο πιο ωφέλιμο αποτέλεσμα.

ΜΙΧΑΗΛ: Η απάντηση στο ρητορικό ερώτημα που θέσατε είναι, ότι σε αυτή την περίπτωση θα τους καταστήσετε συνυπεύθυνους για κάτι που δεν δέχονται. Γι` αυτό λένε «πάρτε πίσω όλες τις προτάσεις και ελάτε να κουβεντιάσουμε, χωρίς να υπάρχει...».

ΡΕΠΠΑΣ: Γνωρίζω ότι όποιος έχει εμπιστοσύνη στις θέσεις του και στα επιχειρήματά του, συζητά, συνδιαλέγεται με κάποια άλλη πλευρά και αγωνίζεται, προκειμένου να αναδείξει το βάσιμο και το ορθό των επιχειρημάτων του. Αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι και στη συγκεκριμένη περίπτωση, είτε κόμματα, είτε κοινωνικοί ή συνδικαλιστικοί φορείς.

ΜΙΧΑΗΛ: Ποιό είναι το επόμενο βήμα της κυβέρνησης με δεδομένη τη στάση των συνδικάτων;

ΡΕΠΠΑΣ: Η κυβέρνηση απευθύνει πρόσκληση διαλόγου και παραμένει σε αυτή τη θέση.

ΜΙΧΑΗΛ: Αρνούνται.

ΡΕΠΠΑΣ: Γνωρίζετε ότι δεν έχει δοθεί ακόμη η πρόσκληση και δεν έχουμε την επίσημη «απορριπτική», κατά τη δική σας εκτίμηση, θέση των συνδικάτων.

ΜΙΧΑΗΛ: Οι ίδιοι το λένε, δεν το λέω εγώ.

ΡΕΠΠΑΣ: Θα αναμένετε, λοιπόν, να περάσουν κάποιες ημέρες, προκειμένου να πάμε στην επίσημη πρόσκληση και τότε θα αναμένουμε την επίσημη, πλέον, θέση των ενδιαφερομένων που καλούνται σε αυτό το διάλογο. Μια τέτοια πρόσκληση ουδείς δικαιούται να την αρνηθεί.

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Πριν από λίγο, ο Πρόεδρος του κινήματος Ελεύθερων Πολιτών κ. Αβραμόπουλος, έδωσε στη δημοσιότητα προτάσεις για το ασφαλιστικό. Ζητά, λοιπόν, άμεση παύση κάθε ενέργειας, διάλογο από μηδενική βάση, τονίζει επίσης ότι το ασφαλιστικό στην Ελλάδα, όχι μόνο νοσεί, αλλά βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας και τέλος, επισημαίνει ότι σε επτά χρόνια οι Ελληνες συνταξιούχοι δεν μπορούν να είναι σίγουροι ότι θα τους καταβληθούν οι συντάξεις τους. Θα ήθελα το σχόλιό σας.

ΡΕΠΠΑΣ: Είναι η συμβολή του κόμματος, υπό τον κ. Αβραμόπουλο, στο θέμα που συζητούμε.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Από τις απόψεις που έχουν ανταλλαγεί και τις θέσεις, μεταξύ κυβέρνησης και συνδικάτων, αυτές τις ημέρες, έχω αντιληφθεί ότι τα συνδικάτα θέτουν τρεις προϋποθέσεις για να προσέλθουν στο διάλογο: Πρώτον, είναι ότι δεν θα θιγεί το όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση, δεύτερον, οι κατώτατες συντάξεις και τρίτον, οι νέοι πόροι. Θα ήθελα να ρωτήσω αν προβληματίζεται η κυβέρνηση να διασφαλίσει αυτές τις τρεις προϋποθέσεις, σαν ένδειξη καλής πρόθεσης.

ΡΕΠΠΑΣ: Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι αυτός ο διάλογος πρέπει να γίνει χωρίς προαπαιτούμενα. Και αν υπάρχει μια προϋπόθεση, αυτή είναι η τήρηση κάποιων βασικών αρχών, κάποιων βασικών κανόνων, όπως είναι αυτή της αλληλεγγύης των γενεών ή της κοινωνικής δικαιοσύνης ή της βεβαιότητας που πρέπει να έχει κάθε ασφαλισμένος, για το πότε και τι σύνταξη θα πάρει. Αυτή είναι η προϋπόθεση. Ολα τα άλλα θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης. Εμείς διατυπώσαμε μια δέσμη προτάσεων, ορίσαμε ένα πλαίσιο. Ζητούμε και από τις άλλες πλευρές να εμπλουτίσουν αυτό το πλαίσιο, ώστε να ξεκινήσει ο διάλογος, για να καταλήξουμε μέσα από τη σύνθεση των απόψεων στην επιθυμητή, στην ωφέλιμη για όλους λύση.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Με συγχωρείτε, αλλά εσείς μιλάτε για γενικές αρχές. Τα συνδικάτα διατυπώνουν συγκεκριμένες...

ΡΕΠΠΑΣ: Εμείς δεν έχουμε διατυπώσει συγκεκριμένες προτάσεις;

ΜΠΟΤΩΝΗΣ: Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, φέρεται να απειλεί με παραίτηση ο κ. Γιαννίτσης, αν δεν στηριχθεί η πολιτική του. Υπάρχει...

ΡΕΠΠΑΣ: Καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ουδέποτε διατυπώθηκε κάποια τέτοια επιθυμία, έστω και εμμέσως.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 24 April 2001 - 13:05:09 UTC